PERJANTAI 12.07.13


PERJANTAI 12.07.13

1. USA:N ulkoministeri John Kerry suunnittelee kuudetta vierailuaan Israelissa nykyisen virka-kautensa aikana jouduttuaan peruuttamaan täksi viikonlopuksi aikomansa vierailun vaimonsa Teresa Heinz Kerryn äkillisen sairauskohtauksen vuoksi. Hänen tilansa on sairaalalähteiden mukaan hieman kohentunut, joten velvollisuus kutsuu Johnia hoitamaan tointaan. Hänen ulkoministeriönsä ei usko, että vierailulla saataisiin juuri mitään aikaan, niin kaukana ovat osapuolet toisistaan ja niin ehdoton on Abbas kohtuuttomien vaatimustensa kanssa. Koko tilanne on lähes epätodellinen, että useita sotia hävinnyt osapuoli pystyy ohjailemaan rauhanprosessin etenemistä tahtonsa mukaan voitollisen osapuolen vain pyrkiessä myötäilemään ja sovittelemaan: ”Älähän nyt hoppuile, kyllä se tästä kun me annetaan taas muutamia myönnytyksiä”. Tarvitaan ilmeisesti uusi sota, jossa palestiinalaisia röykytetään taas kerran, ennen kuin he alkavat tajuta hävinneensä, ja että ainoa tie eteenpäin on yhteis-toiminta Israelin kanssa, joka on tarjonnut kättään vuodesta toiseen, mutta he sylkevät siihen.

PRESIDENTTI Obama on pysytellyt lähes täysin syrjässä tällä kertaa antaen Kerrylle vapaat kädet yrittää neliöidä ympyrää, joka aina lipsuu pois käsistä. Tarkkailijat sanovat, että Obama haluaa saada kaiken kunnian, jos Kerry onnistuu ponnisteluissaan, mutta asettaa kaiken vastuun Kerryn harteille, jos hän epäonnistuu. USA:n ulkoministeriön omaa uskon puutetta osoittanee sekin, että Kerryn ”palestiinalaistoimistossa” on vain kaksi työntekijää, hänen neuvonantajansa Lähi Idän asioissa Frank Lowenstein sekä ministeriön lakimies Jonathan Schwartz. The Washington Post kirjoitti viikolla pääkirjoituksessaan, että John Kerry on täysin keskittynyt loputtomiin keskusteluihin PA:n Israelin rauhanprosessista, kun naapurimaa Egyptin on kaatumassa kaaokseen ja Syyriassa sisällissota riehuu esteettä, mikä aiheuttaa vähäistä suurempaa pään raapimista, onkohan se kaiken vaivan arvoinen.
”USA:n aiemmin tekemien aloitteiden tapaan Mr. Kerryn diplomatia jättää huomiotta voimallisen Hamas-järjestön, joka valvoo Gazan kaistaa, vastustaa rauhanprosessia ja pystyy koska tahansa sotkemaan rauhankeskustelut aloittamalla raketti-iskut Israelia vastaan”, lehti toteaa lisäten: ”Mr. Kerry panostaa paljon arabimaiden tukeen, mutta kahdella rajanaapurilla ei ole toimivaa hallitusta, ja kaksi muuta – Jordania ja Libanon – ovat enemmän kuin tukoksissa maahan tunkeutuvan pakolaistulvan ja taistelujen vuoksi Syyriassa”.

KUTEN Herb Keinon kirjoittamassa JP:n artikkelissa todetaan, Kerry vietti pari viikkoa sitten 72 tuntia Israelissa käyden 20 tuntia keskusteluja Netanyahun ja Abbasin kanssa kuudessa eri tilaisuudessa pyrkiessään suostuttemaan täysin eri päämääriin tähtääviä johtajia sovittelemaan näkemyksensä yhtenäiseksi poluksi, jota pitkin hoiperrella kohti ratkaisua.
Artikkelin mukaan yksi keskeisin kysymys oli terroristien vapauttaminen Israelin vankiloista. Abbas vaati kaikkien ennen 1993 Oslon sopimuksia tuomittujen 123 terroristin vapauttamista ennen neuvotteluja, mutta Netanyahu vaatii, että vapauttaminen tulee tehdä asteittain neuvottelujen aikana, ettei Abbas – saatuaan haluamansa – tallusta tiehensä neuvotteluista.
Tällä viikolla uutislähteet kertoivat Netanyahun suostuneen vapauttamaan 40 terroristia, mutta uutisen tultua julkiseksi Netanyahun kanslia kiireesti kumosi sen. Israelin parlamentin jäsenten ja myös ministereitten joukossa on vahva vastustus myönnytysten antamiseksi. http://www.jpost.com/Diplomacy-and-Politics/Kerry-set-to-make-6th-Mideast-visit-next-week-amid-doubts-319626

2. MUSLIMIEN aloittaessa tämän vuoden ramadan paastokuukautensa arabi TV-kanavat lähettävät ohjelmasarjaa nimeltä Kaybar. Artikkelin mukaan he myös toistelevat taistelu-huutoaan ”Khaibar, Khaibar, ya yahud, jaish Muhammed, sa yahud” (Juutalaisen, muistakaa Khaibar, Muhammad on palaamassa”. Sitä toisteltiin myös Mavi Marmaran rauhansanan-saattajien toimesta hakatessaan avuttomia israelilaisia sotilaita rautatangoilla.
Khaibar oli juutalaisten asuttama pienoiskaupunki Arabian niemimaalla Medinan lähellä, jota vastaan Muhammedin johtamat muslimit hyökkäsivät 628 epäonnistuttuaan saada heidät kääntymään islamin uskoon ja hyväksymään hänet profeetaksi. Näännyttävän piirityksen jälkeen juutalaiset antautuivat, mikä johti kaikkien miesten massamurhaan ja naisten ja lasten myymiseen orjiksi, viehättävimpien joutuessa muslimien vaimoiksi, myös profeetan ottaessa nuoren juutalaistytön. Tapauksesta kerrotaan israelupdaten artikkelissa ”Arabian juutalaiset”.
Muslimit vaativat voittamiltaan juutalaisilta 50 %:n veron kaikista ansioistaan ja suojeluveron siitä hyvästä, että saivat säilyttää henkiriepunsa. Vuonna 637 kalifi Omar karkotti kaikki juutalaiset muhamettilaisten valtaamilta alueilta Arabian niemimaalla. 
KHAIBAR-sarjafilmi esitetään MEMRI:n käännöksen mukaan useiden maiden TV-kanavilla. Dubai-TV, Egyptin Dream-TV, Al-Araqiyya-TV, Algerian TV 3, Algerian Atlas-TV, Qatar TV ja UAE-TV.
Sameh al-Sereiti, joka näyttelee sarjassa Mohammedin henkivartijan roolia, selittää Egyptin TV:lle: ”Vihollisuus meidän ja juutalaisten välillä on edelleen todellisuutta. Viha on sisään-rakennettu. Ei egyptiläinen eikä arabi tarvitse tätä filmiä oikeuttaakseen vihaansa sionismia vastaan. Nykyinen taistelu välillämme on yksinkertaisin todiste tästä”. Toinen näyttelijä Ahmad Abd ak-Halim, joka näyttelee filmissä juutalaisen roolia, toteaa näin: ”Minä näyttelen yhtä juutalaisroolia, joka esittää juutalaisen käyttäytymistä inhimillisenä olentona. Kaikki, mitä hän ajattelee, keskittyy rahan kokoamiseen”.

Filmisarjan kirjoittaja Yusri al-Gindi toteaa: ”Juutalaiset ovat juutalaisia. He edelleen käyttäytyvät luonteensa mukaisesti kuluneista sukupolvista huolimatta. He korruptoivat yhteisön, jonka parissa he elävät, eikä sen vuoksi mikään hallitus voi suojella heitä millään sopimuksella tai suostumuksella. Arabimaailmassa vallitseva kriisi on paras todiste tästä, ja tästä filmi saa ajankohtaisen sopivuutensa”, hän toteaa lisäten: ”Se tapahtui Babyloniassa, Roomassa, Imperialistisella Venäjällä, ja Hitlerin Sakassa. Myöhemmin länsi karkotti heidät arabialueille, missä he jatkavat länsimaiden palvelijoina”.
Tällaista roskaa arabimedia välittää ramadanin aikana kaikissa arabimaissa. Eipä siten olekaan ihme, miten toivottomilta Kerryn ponnistelut rauhan hyväksi tuntuvat. http://www.jpost.com/Middle-East/Ramadan-Series-Khaybar-re-enforces-anti-Semitic-stereotypes-319568
Todisteeksi siitä, miten hyvin arabit ovat saaneet opetettua lapsensa pienestä pitäen vihaamaan juutalaisia ja hyökkäämään heitä vastaan, on Hebronin lähellä sattunut tapaus, jossa 5-vuotias arabipoika kivitti autoilijoita. Sotilaat ottivat pojan kiinni, panivat hänet autoonsa ja veivät hänet kotiinsa, jossa he luovuttivat pojan ensin äidilleen, joka kehotti odottamaan, kunnes pojan isä tuli paikalle. Isä väittää, että sotilaat kurittivat poikaa, mutta sotilaitten mukaan häntä ei pidätetty, vaan hänet haluttiin viedä vanhempiensa luokse, jotta he pitäisivät parempaa huolta pojastaan. Tapauksen videoi B´Tzelem NGO-järjestö, joka julkisti ottamansa videon youtubissa herättäen vastalauseiden tulvan. Tapaus sattui Abed tarkastusaseman lähellä Hebronissa 15.30 tiistaina. IDF syyttää B´Tzelemiä vääristellystä videosta ja siihen liittyvästä valheellisesta selityksestä. Tapauksen johdosta voisi sanoa, että muutkin kuin arabilapset näyttävät tarvitsevan vääristelemätöntä opetusta.

IDF ja Shin Bet pidättivät parisataa palestiinalaista Juudeasta ja Samariasta sekä Jerusalemin lähiympäristöstä ennen ramadanin alkua, jonka aikana muslimien tunteet helposti kuohuvat yli äyräittensä paastotessaan koko helteisen päivän ajan, mutta ovat mukana töissään normaaliin tapaan. Tilannetta ei varmaan paranne se, että auringon laskettua syödään ja juodaan ylenmääräisesti. Arabit valmistautuvat ramadanin viettoon hankkien jääkaappeihinsa ja hyllyihinsä kaikkea hyvää kompensoidakseen päivän aikana kärsimäänsä ahdinkoa, kun jopa tupakoiminen on kielletty. Ramadanin jokavuotiseen viettoon valmistautumiseen kuuluu myös lampaiden ja vuohien varastaminen juutalaisten maatiloilta, voidakseen uhrata lampaita Allahilleen, vaikka on epätodennäköistä, että lampaan lahtaamiseen yöateriaa varten liittyy suurempaa uskonnollista uhrimieltä.
Shin Betin ja IDF:n on onnistunut huomattavasti vähentää maantiegangsterismia – tai terrorismia – viimeisten viikkojen aikana runsaiden pidätysten ja yhteistoiminnan ansiosta PA:n turvallisuusjoukkojen kanssa. Pahimpina päiviä Juudean ja Samarian alueilla sattui 200 kivitystä kivin ja polttopulloin sekä hyökkäyksiä sotilaita vastaan puukoin ja kotitekoisin asein. http://www.timesofisrael.com/200-palestinians-arrested-in-pre-ramadan-west-bank-raids/

3. UUTISOTSIKOITA
-          Sotilaiden järjestämä lentohyppynäytös oli päättyä traagisesti, kun yhden kuljetuskoneesta hypänneen sotilaan varjo ei auennut. Sotilaiden vanhemmat seurasivat kauhuissaan sotilaan yrityksiä saada varjo aukeamaan, ja sitten  vara-varjonkaan avaamisen epäonnistuttua. Kuitenkin aivan viime hetkessä sotilas sai varavarjonsa auki laskeutuen turvallisesti maahan. Suoritetussa tutkimuksessa sotilaan todettiin toimineen ohjekirjoissa ja harjoituksissa saamiensa ohjeitten mukaan. Hyppynäytös pidettiin keskiviikkona Palhamim hiekkarannalla, mukana olivat  laskuvarjojääkäripataljoona, sekä Maglan ja Yahalom yksiköt. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/169858#.Ud-2RGJHT-k
-          Syyriassa Assadin hallituksen joukkoja vastaan taistelevat ”kapinalliset” ovat yhä useammin kääntäneet länsimaista saamansa aseet toisiaan vastaan. Heille ei riitä se, että he hyökkäävät Hizbullahin asemiin Libanonissa. Al-Qaidan kanssa liitossa oleva ryhmittymä avasi tulen FSA:n edustajia vastaan surmaten FSA:n upseerin. FSA:n tiedottaja Qassen Saadeddine kertoi asiasta näin: ”FSA:n korkean sotilasneuvoston jäsen Kamal Hamami, joka tunnetaan terroristinimellä Abu Bassel al-Ladkani, oli Irakin valtion ja Levantin jäsenten kanssa neuvottelemassa Latakiassa, kun he surmasivat hänet. Islamilaisen valtion edustaja soitti Sadeddinelle ja kertoi, että he olivat surmanneet sotilasneuvoston edustajan ja surmaavat kaikki neuvoston edustajat”. Hän kertoi, että ”Hamamin tarkoituksena oli keskustella heidän kanssaan taistelusuunnitelmista”. Irakin islamilaisen tasavallan ja Syyrian vastaavan järjestön ISIS välinen liitto on niellyt Al-Qaidan kanssa liitossa olleen Jabhat Al-Nusran, joka oli yksi suurimmista Assadin joukkoja vastaan taistelevista FSA:n ulkopuolisista 13 ryhmiittymistä. Al-Nusra on vaatinut sharia-lain ahdasta noudattamista kaikilla miehittämillään alueilla, ja on syyllistynyt lukuisiin mieltä kuvottaviin tekoihin. Se murhasi katolisen piispan Aleppossa nirhaten hänen kaulansa poikki keittiöveitsellä suuren kansanjoukon seuratessa, mukana pieniä lapsia sekä naisia, jotka hurrasivat tapausta seuratessaan ja huutelivat Allahu Akhbar. Nämä ovat niitä ”kapinallisia”, joita Englanti ja Ranska yhdessä USA:n kanssa ovat aseistamassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/169850#.Ud-4aWJHT-k
-          Syyriassa opiskelevat druusi-nuoret ovat suurelta osin palanneet koteihinsa Israelin puolella, mutta eivät kaikki. Heillä kaikilla oli mahdollisuus anoa lupaa päästä rajan yli, mitä operaatiota hoiti Kansainvälinen Punainen Risti. Syyriaan oli matkustanut viitisenkymmentä druuri-nuorta opiskellakseen korkeampaa arvosanaa varten.  Mitä tapahtui niille, jotka jäivät Damaskokseen, ei ole tietoa.
-          Israelin vasemmiston ja anarkistien tukemat arabien häirintäyritykset IDF:n sotilaita vastaan ovat lähes päivittäisiä. Asiantuntijat varoittavat, että tilanteet, joissa käytetään kiviä ja nyrkkejä, kehittyvät helposti aseellisiksi taisteluiksi. Asiaan kuuluu myös, että paikalle on kutsuttu median ja NGO-järjestöjen edustajia, jotka mielihyvin tulevat mukaan saadakseen filmimateriaalia raportteihinsa kotimaissaan. Tämä on IDF:n jatkuvaa taistelua, jota on mahdoton voittaa ilman poliittisia sopimuksia tai ratkaisuja. Nämä poliisin tehtäviin kuuluvat tilanteet ovat hyvin turhauttavia armeijan sotilaille, joita ei ole koulutettu taistelemaan siviilejä vastaan, missä ei voi käyttää aseitaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/169840#.Ud--hGJHT-k
-          Egyptin islamistit ovat käyttäneet maan epävarmaa ja laitonta tilannetta hyväkseen hyökätäkseen Egyptin kopti-kristittyjä vastaan. Ehkä he kuvittelevat, että heidän itsetuntonsa kasvaa siitä, että he lahtaavat rauhaarakastavia ja puolustuskyvyttömiä kansalaisia. Torstaiaamuna raportoitiin, että islamistit olivat leikannet pään poikki 60-vuotiaalta Magdy Habashilta. Hänet löydettiin Sheikh Zweidin kaupungin hautaus-maalta aikaisin torstaina Siinain pohjoisosassa. Kristityt ovat raportoineet lukuisista muslimimassojen hyökkäyksistä heidän kirkkojaan ja muita tilojaan vastaan, sekä tunkeutumisesta heidän koteihinsa. Pahoinpitelyt ja raiskaukset sekä nuoren tyttöjen sieppaamiset heidän käännyttämisekseen muslimeiksi, ovat tavallisia muslimien käyttämiä keinoja vainota toisinuskovia, mikä leviää myös länsimaihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/169840#.Ud--hGJHT-k
-          IDF:n riveissä palvelevat arabinaiset sanovat arabikansanedustaja Hanin Zoabille, ettei hänen paikkansa ole asua Israelissa, vaan hänen tulee muuttaa Gazaan mielipiteineen, joilla hän sotii Israelin laillisuutta vastaan. ”Israelin arabiaa puhuvalla sotilaalla on oikeus palvella maataan ylpeästi ja pää pystyssä ilman häpeää”, sanoo Rajda Jarisi Nasaretista. Toinen sotilas Naradin Tuma Jishin kylästä lähellä Safedia sanoo, että hänen lähtiessään suorittamaan asepalvelua IDF:ssa kylässä oli vähäistä vastustusta, mutta hän sanoo tietävänsä, mikä on hänelle parasta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/169849#.Ud_DOmJHT-k




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021