Thursday, February 13, 2020

TORSTAI 13.02.2020

TORSTAI 13.02.2020
01. Sateet näyttävät menneen tältä erää, aurinko paistaa tällä hetkellä kauniisti, mutta ilma tuntuu kuitenkin viileähköltä useita päiviä kestäneiden sadekuurojen jälkeen. Lämpömittarin näyttö osoitti aamulla 9 asteen lämpöä, joka noussee iltapäivään mennessä 14 asteen tienoille.

Tänään ennusteet lupaavat aurinkoista säätä. Huomisesta lähtien sää muuttuu puolipilviseksi, mutta ”sateet lienevät loppuneet, menneet menojaan”. (Taisi olla ennenaikaista, tulevat takaisin)

02. Japani antoi luvan senioreille, joiden kunto on kohtalainen eikä tartuntaa ole heissä havaittu, sekä 15 Israelin kansalaiselle, jotka Israel pyysi vapauttamaan, poistua Diamond Princess risteilyaluksesta perjantaina.

Japanin terveysministeri Katsunobu Kato sanoi, että seniorimatkustajat, jotka on majoitettu ikkunattomiin hytteihin, saavat luvan poistua perjantaina ja jatkaa karanteeniaan maissa, eikä odottaa alkuperäistä päivää 19.02.

Aluksessa on kaikkiaan 3 500 matkustajaa, joista 218 + yksi virkailija, ovat olleet tartunnan saatuaan tehostetussa karanteenissa. Heidän tilansa – erityisesti seniorien osalta koko aluksen jouduttua karanteeniin - on herättänyt huolta.

Diamond Princess julistettiin karanteeniin sen saavuttua Yokohamaan, lähellä Tokiota, helmikuun 3. päivänä sen jälkeen, kun yhden miehen, joka poistui aluksesta HongKongissa, todettiin saaneen COVID-19 virus-tartunnan, joka on tähän mennessä surmannut 1350 ihmistä MannerKiinassa.

Noin 80 % aluksen matkustajista ovat yli 60-vuotiaita, heistä 215 yli 80-, ja 11 yli 90-vuotiaita. Henkilökuntaa on yleensä 1 100 ja matkustajia 2670.

Ministeri Kato vakuutti Japanin tekevän kaikkensa matkustajien turvallisuuden ja mielenrauhan varmistamiseksi. Hän ei kertonut kuinka monta pääsee poistumaan aluksesta ennen sovittua päivämäärää 19.02.

Japanin kesäolympialaisten on määrä alkaa 24. kesäkuuta 2020.
Tokyo 2020 Olympialaisten presidentti Yoshiro Mori vakuutti torstaina, että kisat tullaan järjestämään alkuperäisten suunnitelmien mukaan.
https://www.ynetnews.com/article/H1n11ZOG7U,

03. Taiwanilla asuva John Little kertoo the Shock Letter artikkelissaan, että Wuhanin coronavirus-epidemiasta levitetään maailman hysteerisessä mediassa puoli-totuuksia ja suoranaisia valheita, jotka aiheuttavat pelkoa ja turvattomuutta.

John Little mainitsee useita tunnettuja web-sivujen kirjoittajia, jotka nämä hyvää tarkoittavat ihmiset ovat jakaneet lukijoilleen totuuksina tutkimatta tarkemmin uutislähteittensä taustoja, muutamat niistä yleisesti luotettavina pidettyjä.

Otan tässä joitakin shokki-kirjeen kohteita käymättä läpi koko repertuaaria, mutta alla olevan linkin kautta englantia taitavat voivat selata sitä.

04. John Little esittelee vaimonsa Mrs. Littlen, joka syntyperäisenä mandarini-kiinaa puhuvana ja jossain määrin Taiwanin Terveyspalvelun osallisena saa raportteja terveyspalvelun henkilöiltä MannerKiinassa. Tämän perusteella hän toteaa:

”Kiinan hallitus valehtelee, minkä näkee siitä, että heidän huulensa liikkuvat”.

Little sanoo, ettei heidän lausuntoihinsa tai julkisten kanavien välittämiin tietoihin voida luottaa, sillä he valehtelevat tuntematta mitään omantunnon tuskia siitä; ainoa mistä he välittävät on valtansa säilyttäminen.(Kiina on valtaosin pakanamaa, kristittyjä on 100 miljoonaa.)

Siksi Kiinan hallitus ponnistelee valtavasti viruksen hallitsemiseksi, Little jatkaa. ”Heidän ensi sijainen huolensa ei ole kuka kuolee virukseen, eikä kansalaisten terveys, he huolehtivat vain siitä, ettei heitä voida syyttää, miten epidemia sai alkunsa, tai miten sitä käsitellään”.

”Kiinasta annettuihin lukuihin ei voida luottaa; ei kuolleitten lukumääriin, ei selviytyneitten eikä tartunnan saaneiden määrään; emme tiedä mikä on totuus”.
Little sanoo, että yksityisten ihmisten haastattelut antavat vain hyvin suppean näkökulman tilanteesta MannerKiinan valtavan laajalla alueella.

Toinen ongelma on Kiinassa valitseva uskomaton korruptio.
Varkaus on yleistä, pienet virkailijat varastavat elintärkeitä tarvikkeita.
Kaiken, mikä lähetetään yksityisesti Kiinan nälkää näkeville, varastetaan.
He varastavat voidakseen myydä sen mustilla markkinoilla voiton saamiseksi, tai nostattaakseen sillä asemaansa Kiina Kommunistisessa Puolueessa.

Little kehottaa välttämään julkisia palveluja avustuksia lähettäessään, vain hyvin yksityisten kanavien, tai henkilön kautta, johon voit luottaa.
Hän ei luota punaiseen Ristiin, eikä sokeasti ns. ”kristillisiin” järjestöihin.

Little käy artikkelissaan läpi valtavia ongelmia, jotka estävät tehokkaan taistelun viruksen hallitsemiseksi. ”Jolla on rahaa ja valtaa, saavat etusijan sairaalapaikoista ja hoidoista lähtien, muut saavat sen, mitä jää jäljelle”.

Lopuksi Little tutkii, ketkä ovat suurimmassa vaarassa, ja siitä on enemmän tietoja, kuin muista kohderyhmistä. Hän luettelee seuraavat:
- Lääkärit, sairaanhoitajat ja sairaalan henkilökunta edustavat suurinta riskiryhmää virustartunnan saamiseksi tai sairastumisesta ja kuolemasta. Tämä aika ei suosi terveyspalvelun henkilöitä Kiinassa. Suojavarusteiden käyttäminen aloitettiin liian myöhään Wuhanin sairaaloissa.
- Toinen suuri riskiryhmä ovat huonossa fyysisessä kunnossa olevat vanhukset. Monet sairaalat ovat havainneet, että potilaitten valtaosa on yli 50 vuotiaita.
20- ja 30-vuotiailla oireet näkyvät heikommin ohittaen seulonnan, mutta sairastuen myöhemmin.
- Huolemme tulisi ensi sijaisesti kohdistua lastemme turvallisuuteen.
Little kehottaa pesemään kätensä aina, silmiä ei tulisi hieroa sormillaan, ja jos on yskää tai nuhaa, käyttämään suojia aina. Silmälasien käyttäminen on myös ongelmallista, koska ne tarvitsevat ajoittaista puhdistamista.
Lopuksi Little esittää huolensa olosuhteista Afrikassa, jossa sairaudet ovat yleisiä eikä hygienian taso ole kehuttava. Hän näkee painajaismaisena tilanteen, jossa Coronavirus saisi esteettä levitä Afrikan mantereelle.
https://omegashock.com/2020/02/12/the-wuhan-coronavirus-some-real-truth/,
05. Tämän hetken tietojen mukaan Japani viranomaiset kieltäytyvät vapauttamasta Diamond Prinscess risteilyaluksella olevat ainakin 15 israelilaista matkustajaa.

Ulkoministeri Israel Katz esitti pyynnön päiviä sitten, mutta Japanin Israelin apulaislähettiläs Kazuhiko Nakamura sanoi armeijan radion lähetyksessä, ettei heitä vapauteta ennen 19.02. määräaikaa, ellei Japanin terveysministeri muuta aiempaa päätöstään.

Nakamuro sanoi, että aluksella on havaittu 44 uutta COVID-19 virustapausta.
https://www.timesofisrael.com/foreign-minister-defends-japans-refusal-to-release-israelis-on-coronavirus-ship/,

06. Israelin Rafael aerospace yhtiön kehittämä puolustusjärjestelmä Drone Dome C-UAS testattiin keskiviikkona vaikeissa olosuhteissa vaativimpia kohteita vastaan.

Järjestelmä pystyi eliminoimaan useita samanaikaisesti lähettyjä droneja, miehittämättömiä pienkoneita, lasersäteellään.

Järjestelmä soveltuu sekä sotilaalliseen että siviilikäyttöön kutsumattomien ja vahingollisten dronien eliminoimiseksi esim. lentokenttien lähellä, kuten tapahtui Gatwickin lentokentällä Englannissa 2018, jossa tuntematon drone pystyi estämään lentoliikenteen kentältä 36 tunnin ajaksi aiheuttaen kaaoksen matkustajaliikenteessä.

Drone Dome C-UAS käyttää joko kovaa (hard) tuhoamista sulattaen dronen, tai pehmeää (soft) tuhoa, ottamalla dronen valvontaansa ja ohjaten sen maahan.
https://www.timesofisrael.com/israeli-laser-defense-system-successfully-intercepts-multiple-drone-targets/,
07. USA:n entinen lähettiläs Jason Greenblatt kutsui YK:n laatimaa ”mustaa listaa”112 yhtiöistä, jotka käyvät kauppaa Juudeassa ja Samariassa sijaitsevien juutalaisyhteisöjen kanssa, ”törkeäksi loukkaukseksi”, ja ”tehden sen juuri nyt USA:n julkistettua laatimansa ”Deal of the Century ” rauhan-suunnitelman luonnoksen”.

”YK vahingoittaa rauhan mahdollisuuksia tehdessään toimia, jotka murentavat maata rauhansuunnitelmien alta” hän sanoi.

Greenblatt kehotti kansalaisia tekemään juuri päinvastoin: Ostamaan ”mustan listan yhtiöiltä” entistä enemmän.
Hän hämmästeli myös PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin kantaa USA:n laatimaan suunnitelmaan, voiko hän elää sen kanssa?

”Hänellä on valta ja arvovalta sen toteuttamiseksi. Tiedän hänen voivan täyttää suunnitelman asettamat kriteerit: Israel tarvitsee turvallisuutta ja PA:n tulee juurruttaa pois terrorismi alueeltaan”.

Greenblatt kielsi tiedot, että USA haluaa vähittäistä hallituksen muutosta PA:n alueella: ”USA ei halua hallituksen muutosta; PA:lla on 4 vuotta aikaa täyttää suunnitelman asettamat kriteerit”.
Israel lopetti kaikki yhteydet YK:n ihmisoikeusjärjestön kanssa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275948,

08. Kinneretin vedenpinta nousi viikon ajan sateitten johdosta 3.5 sm, ja on nyt 116 sm ylimmän varoituslinjan alapuolella. Hermonvuoren lumien sulaminen voi nostaa vedenpinnan tasolle, jossa sulkuportti avataan veden juoksuttamiseksi Jordanin jokeen ja Suolamerelle, jossa sitä odotetaan hartaasti.

Vedenkorkeus on Kinneretissä nyt 209.96 metriä Välimeren pinnan alapuolella.
Sääennuste lupaa tänään puolipilvistä säätä, ilman lämpötilan noustessa lähemmäs ajankohdan normaalilämpötilaa. Yöllä on pilvistä tai osittain pilvistä, alavilla mailla ja Negevissä voi olla aamusumua.

Yön aikana ukkossateet voivat levitä maan pohjois- ja keskiosiin, joissa ne vähitellen voimistuvat. Sunnuntaiksi ennustetaan sateita ukkosten seuraamina. Tulvia odotetaan Jordanin laaksossa, Juudean erämaassa, ja Suolameren alueilla. Sateet siirtyvät Negevin pohjoisosiin heiketen paikallisiksi kuuroiksi. Lämpötilat alenevat uudelleen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275949.

09. Puolueet järjestelevät vaalien jälkeisen hallituksen muodostamista. SiniValkoinen ei halua arabien Jointlistaa hallitukseen, mutta hyväksyy hallituksen ulkopuolisen tuen. Liberman lupaa, että hän voi tulla samaan hallitukseen Meretzin kanssa, jos tarvitaan.

Netanyahu jatkaa pienpuolueitten eliminoimista, joista Yamina on hänen tuhoamisvuorossaan. Hän ei maininnut puolustusministeriä Bennettiä
lainkaan esitellessään keskiviikkona turvallisuusuhkaa etelässä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275931,

10. Iranin armeijan komentaja uhkaa uudelleen Israelia tuholla, ja sanoo odottavansa tekosyytä Tel Avivin raunioittamiseksi kokonaan.

23 ihmistä sai surmansa ennen aamunkoittoa tehdyssä ilmaiskussa Damaskoksen lentokentälle, josta syytetään Israelia. 3 olivat iranilaisia.
https://www.ynetnews.com/article/By9I2jWmU,

Israelin arabi sanovat, että he ovat israelilaisia, eivät palestiinalaisia, ja ovat tohkeissaan puheista, että kolmion arabikaupungit liitetään Palestiinan valtioon, jota he halveksivat jälkeenjääneenä reliikkinä.
https://www.ynetnews.com/article/Hk4ZXKpMU,
https://www.ynetnews.com/article/HyvqhJGmL,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 06 -14; Tiberias 10 -22; Suolameri 14 -23; Eilat 14 -27 +C-astetta, pohjoisoissa puolipilvistä, etelässä aurinkoista, huomenna puolipilvistä, lämpötilat nousevat hieman.

Voivatko ei juutalaiset kansat liittyä sopimukseen Israelin Jumalan kanssa?
Artikkelissa selvitetään, miten se onnistuu: ympärileikkaus, kaste ja uhri. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275927,

Tuesday, February 11, 2020

TIISTAI 11.02.2020

TIISTAI 11.02.2020.
01. Israelin ensimmäinen pääministeri David Ben Gurion, jota – marxistisella taustallaan- ei voida pitää erityisen uskonnollisena, seuratessaan johtamansa maan ponnisteluja luodakseen raunioituneesta maastaan uudenaikaisen, teknisesti huippuun kehittyneeksi maaksi, joutui toteamaan: ”Israelissa ei voi ajatella järkevästi, ellei usko ihmeisiin”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275840,

Vain pari vuotta sitten, vuonna 2018, Israelin Vesihallituksen tiedottaja Schor totesi, että Galileanmeri (hepreaksi Kinneret) on kuivumassa veden vähyyden vuoksi, mikä vain pahenee väestön kasvusta ja muista syistä johtuen.
Syyttäen ilmaston muutoksesta hän sanoi: ”Saamme keskimäärin vähemmän sadevettä vuosittain, ja ennen viime vuotta maata kohtasi viisi vuotta kestänyt kuivuus, joka tuntui etenkin pohjoisessa ja Galilean merellä”.
Schor selitti, että ”Onnistunut hallinto yhdessä hyvien sateitten kanssa, ovat saaneet ilmiön, jota pidetään ihmeenä. Kuivuuskauden aikana Vesihallinto otti tavallista vähemmän vettä Galilean merestä: 30 miljoonaa kuutiometriä (vähän yli miljardi kuutiojalkaa) vuodessa – vain 12:s osan normaalista”.
02. Tiberiaan kaupungin asukkaat hämmästelevät iloisina: ”Se on Tu Bishvat unelma meille. Galileanmeren vedenpinta on korkeammalla kuin monet meistä muistavat”.
Yksi onnellisista Rami Ben-Tzwi, 72, sanoi seisoessaan johtamansa soutuklubin lähellä: ”Kansa täällä on saavuttanut kiihtymyksensä korkeimman tason. Viimeksi todistimme tällaisen näyn Galilean merellä, Israelin laajimmalla juomavesilähteellä, suurten myrskyjen aikana vuonna 1992. Näkymä on uusi useimmille asukkaille”.
”Tammikuun alusta lähtien sateet ovat olleet niin runsaat, että jos viikonvaihteesta lähtien loppuviikoksi ennustetut sademäärät toteutuvat, venepinta voi nousta 1,25 metriä, jonka jälkeen alamme huolehtia tulvista”.
”Siinä vaiheessa viranomaiset tulevat väliin. Jos vedenpinta saavuttaa ylimmän punaisen linjan 208.8 metriä alle merenpinnan, he aukaisevat padon Kibbuts Deganiassa, joka sallii veden juoksemisen Jordanin jokeen, kuten vuonna 1992”.
https://www.timesofisrael.com/as-sea-of-galilee-fills-to-bursting-israelis-joy-overflows/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275840,
03. Lumimyrskyt ja alle nolla C-astetta painuneet lämpötilat ovat koetelleet asukkaitten kestävyyttä maan pohjoisosissa etenkin Golanilla, ja jopa Hebronissa, jossa myös satoi lunta, sekä maan keskiosan vuoristoisilla alueilla.

Epätavallisen kylmä rintama tunkeutui Venäjän aroilta Turkkiin - aiheuttaen siellä tappavia lumenvyörymiä – ja sieltä edelleen Välimerelle ja myös Israeliin.
Golanin pohjoisosissa lumet alkoivat arvaamatta pakkautua maahan nollarajan alittavassa lämpötilassa yllättävän sankan lumisateen johdosta.

Maantiet pysytettiin avoinna sakeista lumituiskuista huolimatta, mutta viran-omaiset päättävät jatkotoimista säätilan kehityksen mukaan.

Hermonvuoren hiihtokeskus avasi ovensa maanantaina lämpötilan pysyessä -5 C-asteen tienoilla. Paksujen hankien ja jään muodostumisen johdosta kaikkia rinteitä ei kuitenkaan pidetä auki, kuten oli tarkoitus.

Vuoristoisten osien lumisateitten ohella paikallisia heikohkoja sateita ennustetaan viikon aikana pohjoisesta Negeviin saakka.

Välimerellä luoteesta puhaltavien tuulen voimakkuus on 40 kph (25 mph), tuulen-puuskien nopeuden noustessa 50 kph (31 mph), aaltojen korkeus 240 sm.

Safedissa lämpötila on 0 -04 C-astetta; Katzrinissa 0 -06 C-astetta. Kovan tuulen vaikutus voi aiheuttaa ongelmia, ellei ole valmistautunut siihen.
https://www.ynetnews.com/article/rJsspqAM8#autoplay,

04. Sateita pidetään Israelissa yleisesti siunauksena, jopa siinä määrin, että niiden saaminen on sidottu Torassa kansan käyttäytymiseen: ”Herra voi sulkea taivaan, ettei tule sadetta, tai muuttaa sateen rakeiksi, jopa tomuksi ja tuhkaksi”.(5Ms28.24)

Aina sateet eivät tuo mukanaan vain siunauksia, vaan myös tuhoa ja kuolemaa. Suomessa totuttujen ”lempeiden kevätsateitten” asemesta ne tulevat usein runsaina kaatosateina, aiheuttaen tulvia ja maanvyörymiä sekä teitten ja siltojen luhistumista, aiheuttaen jokakeväisiä vahinkoja ja ihmisuhreja.

Israelin ilmavoimat (IAF) kokivat nämä yllätykset lähellä Ashkelonia sijaitsevissa maanalaisissa F-16 koneittensa suojatiloissa, jotka muutamia päiviä sitten täyttyivät tulvavesistä turmellen kymmenkunta huippuhävittäjää, kolme niistä todella pahoin, aiheuttaen ainakin 30 miljoonan USD korjauskustannukset.

05. Israelin kärsivällisyys Gazasta toistuviin väkivaltaisuuksiin, raketteihin ja ilmapallo-terrorismiin, alkaa nousta tasolle, jossa IDF uhkaa aloittaa suuren sotilaallisen operaation Gazan terrorihallituksia vastaan USA:n tukemana, kuten puolustus-ministeri Naftali Bennett sanoi palattuaan USA:n matkaltaan.

Egyptin tiedustelu-upseerien delegaatio välitti saamansa viestin Gazan johtavalle terrorijärjestölle Hamasille sunnuntai, kuten raportissa kerrottiin. (Abbas haluaisi käydä Gazassa, mutta hän pelkää, ettei Israel päästä häntä takaisin Gazaan, jos hän toteuttaa haaveensa. Hänellä on palatsi Gazan kaupungissa)

Viestissä viitattiin erityisesti ilmapalloterrorismiin, jossa värikkäisiin ilmapallo-ryppäisiin sidotaan pommeja tai jopa RPG-panssariammuksia alaikäisten lasten houkuttelemiseksi koskemaan niihin.
”Sitä ei tulla sietämään; jos Hamas jatkaa ilmapallopommien lähettämistä Israeliin, IDF tulee tekemään suuren sotilasoperaation Gazan kaistalla kansainvälisen ja Amerikan tuen turvin”.

Hamasin vastauksessa todetaan, ettei ryhmä halua tilanteen kiihtymistä, mutta ”jatkuva gazalaisiin kohdistuva taloudellinen paine johtaa painostuksen lisäämiseen raja-alueella ja turva-aidan varrella”. Peläten teloitusta ulkomailla asuva Hamasjohtaja ei uskalla matkustaa Kairoon.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275844,

06. SiniValkoisten kansanedustaja Ram Ben Barak selitti Radio 103FM lähetyksessä maanantaina, miksi puolueen kansanedustajat marssivat joukolla järjestämästään Knessetin keskustelutilaisuudesta koskien Gazasta harjoitettua Israelin vastaista terrorismia, joka jatkuu toistuvista uhkauksista huolimatta.

”Me tulimme istuntosaliin, ja se oli tyhjä puolustusministeriä lukuun ottamatta. Likud boikotti tilaisuutta, vaikka keskustelun aihe on tärkeä. Jo Parlamentin kohteliaisuus vaatii Israelin hallitusta, ettei se unohda etelän asukkaita, kuten se on tehnyt viime vuosina” Barak selitti, jatkaen myöhemmin.

”On syytä sanoa rehellisesti, että 2014 Operaatio Protective Edge jälkeen oli mahdollisuus saavuttaa sopimus, jolla tilanne olisi muuttunut, mutta Israelin hallitus ei tehnyt sitä, mikä oli tarpeen. Näyttää kuin joku olisi tyytyväinen Hamasin jatkuvaan hallintoon Gazassa, eikä siksi puuttunut ongelman ratkaisemiseen”.

Barak myös kritisoi Netanyahun vihjausta, että Israel oli vaikuttanut siihen, että Iranin yritys satelliitin ampumiseksi sunnuntaina epäonnistui.
”Netanyahu on menettänyt kansallisen vastuuntuntonsa. Hän tekee vahinkoa Israelille paljastamalla asioita, jotka haluamme pitää salaisina”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275827,

07. Fil. tri Micah Goodman, ”Catch-67” bestseller-kirjan kirjoittaja, esittää uuden näkymän Trumpin Peace of the Century sopimustekstiin: Hän kehottaa näkemään sen presidentti George W Bushin Roadmap (Tiekartan) jatkeena, joka laadittiin toisen intifadan raadellessa Israelia.

Hän hyväksyy Trumpin esittämän lähes itsenäisen ”Palestiinan”, kuten myös sen tarjoaman taloudellisen osan sopimusta, mutta jättää toistaiseksi kysymyksen alueiden liittämisestä sopimuksen loppuosaan. Goodman esittelee em. kirjassaan kaikkiaan 17 sopimusmallia rauhan saavuttamiseksi.

Tiekartta Rauhaan, jolla nimellä olen sitä esitellyt Israelupdate websivuilla, on viimeisin kansainvälisesti hyväksytty rauhansopimus kahden kansan välillä –molempien osapuolten allekirjoittaessa sen – mutta se hajosi pian liitoksistaan.

Ariel Sharon katsoi sen osoittavan, ettei PA:n arabeista ole neuvottelu-kumppaneiksi, ja turhaantuneena päätti yksipuolisesti vetää sotilaat ja juutalais-asukkaat Gazasta ja kolmesta juutalaiskylästä Samariassa aiheuttaen Hamasin valtaannousun Gazassa ja jatkuvan terrorin Gazan rajakyliin ja kaupunkeihin.

Goodman ihastelee Bushin Tiekarttaa, sillä ”se järjesteli hajanaiset ja puutteelliset yritykset selkeään järjestykseen, ja Trumpin suunnitelma on Tiekartta2, joka järjestelee sen kakkososaa, kuten Tiekartta1 loppuosan tarkoituksena oli tehdä”.

Goodman jakaa suunnitelman neljään osaan: Konfliktin lopettamisosa; alueiden liittämisosa; lähes itsenäisen Palestiinan osa ja taloudellinen osa.
Hän esittää Trumpille seuraavaa muutosta: ”Perustetaan Palestiina nyt, ilman keskusteluja; Seuraavaksi taloudellinen osa, toteutetaan sekin; Lopuksi alueiden liittämis-kysymykset, niistä tulee neuvotella”.

Lopuksi Goodman viittaa ”juutalaiseen lakiin, joka ei salli Israelin hallita muita kansoja, ja siksi juutalaisten tulee tehdä kaikkensa sen lopettamiseksi”.
”Meidän tulee ymmärtää ja kunnioittaa PA:n arabien kieltäytymistä suostua myymään identiteettinsä vapauden kustannuksella”, Goodman sanoo.

”Tiekartta2 ei lopeta konfliktia, se organisoi sen uudelleen, hän selittää, ja vaatii annettavaksi arabeille 3 keskeistä vapautta: kotimaista liikkumista- ja ulkomaista matkustusvapautta, luonnollista kasvua, ja taloudellista vapautta ja laajentumista”.
https://www.timesofisrael.com/listen-rebrand-trump-plan-as-road-map-phase-2-says-catch-67s-micah-goodman/,
Filosofisena ongelmapähkinänä käsitellen Goodman torjuu kaikki turvallisuus-kysymykset, uskonnolliset painotteet ja vaatimukset, jotka Lähi-Idässä ovat osa ihmistä kehdosta hautaan, eikä niitä selvitetä filosofisin päätelmin tai ratkaisuin.
Jospa se kuitenkin antaisi uuden näkökulman ikuisuuskysymyksen käsittelemiseksi.
https://www.jpost.com/Opinion/Israeli-Arabs-say-no-to-Palestine-616460

08. YK:n turvallisuuskokouksen oli tarkoitus päättää sille tehdystä päätöslauselma-esityksestä, mutta PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, joka lensi New Yorkiin asian käsittelyyn, pyysi siirtämään äänestystä, koska ”se ei ole saanut taakseen yhdeksää ääntä viidestätoista, jolla se tulisi sitovaksi”, edellyttäen ettei kukaan viidestä pysyvästä jäsenestä käytä veto-oikeuttaan..

Joku nimetön YK:n virkailija paljasti, että USA on käyttänyt kovaa painostusta päätöstä kannattavia valtioita vastaan, uhaten jopa taloudellisilla seurauksilla.

Mahmoud Abbas aikoo kuitenkin esittää puheensa tänään, mutta hänen Ramallahin neuvonantajansa ja Fatahin jäsenet varoittavat kiihottavien ja tuomitsevien termien käyttämisestä puheessaan YK:ssa, koska ilmapiiri YK:ssa on muuttunut kuten laajemminkin Lähi-Idässä.

Saeb Erekat väittää, ettei äänestyksen siirtämistä pyydetty kannatuksen puuttumisesta, vaan puhtaasti teknisistä syistä johtuen. Alkuperäisen esityksen laativat Tunisian ja Indonesian edustajat, molemmat kiihkoislamilaista maata.
https://www.timesofisrael.com/diplomats-say-palestinians-pull-request-for-un-vote-against-trump-plan/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 05 -09; Tiberias 09 -14; Suolameri 13 -17; Eilat 10 -19 +C-astetta, tänään ja huomenna puolipilvistä, pohjoisosissa maata sateita. Torstaina aurinkoista.
Hieman lämpenevää.

Tiedemiehet nimesivät Brasiliasta löytämänsä uuden viruksen Tupi vesijumalattaren mukaan nimellä ”Yara”. Yli 90 % viruksen geeneistä ovat aiemmin tuntemattomia ihmisille, kertoo bioRxiv.org. tällä viikolla. Niitä kutsutaan myös orpogeeneiksi, koska sukulaisia ei ole olemassakaan.
https://www.jpost.com/International/Scientists-find-goddess-Brazilian-virus-with-multiple-unknown-genes-617109,

Israelilainen 5 lapsen ortodoksi äiti Beatie Deutsch, 30, kävi voittamassa Miamin puolimaratonin. Hän juoksee uskontonsa vaatimusten mukaan peittäen ihoaan mahdollisimman paljon ja huivi päässä. Hän voitti yhden maratonin raskaana ollessaan. Ihan ihmenainen, aina iloinen, eikä näytä rasittuneelta juoksunsa jälkeen siinä, missä monet hoippuvat maaliin läkähdyksen partaalla.

Vaikka hänet oikeutettaisiinkin Tokion olympialaisiin, hänen osanottonsa on epävarmaa, koska ne juostaan sapattina, mitä hän ei halua rikkoa.
https://www.jpost.com/Diaspora/Orthodox-mother-of-5-from-Israel-wins-Miami-half-marathon-race-617192,

Uusi konflikti on muhimassa Syyrian ja Turkin välille, Syyrian armeijan yksiköitten edettyä Idlibissä Turkin perustamiin tarkkailupisteisiin piirittäen niistä useita ja surmaten viisi (kaikkiaan 11) turkkilaista (tai Turkin rekrytoimaa) sotilasta 3-10.02. välisenä aikana kahdessa vakavassa yhteenotossa.
Turkki vannoo kostavansa menetykset.
https://www.jpost.com/Middle-East/Turkey-vows-response-after-more-soldiers-killed-617211,

Monday, February 10, 2020

PERINTÖOSA

PERINTÖOSA
Miksi Suomen Kirkon vihityt papit eivät tajua, että noustessaan Jumalan Ilmoitusta ja Sanaa vastaan he vetävät Jumalan vihan ja tuomion itsensä ja kaitsemansa lauman ylle? (1Ms.12:1 -3)
Miksi he kuitenkin – vaikka heillä on hallussaan tiedon avaimet – ”eivät itse mene sisälle Jumalan valtakuntaan ja sisälle pyrkiviä he estävät”, eli polkevat tietoisesti Jumalan Sanaa?
Ovatko he todella sitä mieltä, että Juutalaisen kansan paluu omaan maahansa galutista, pakanakansojen erämaasta, on verrattava mihin tahansa pakanakansan julistamaan miehitykseen valtaamillaan alueilla? Eihän juutalainen kansa voine miehittää maata, joka jumallisella päätöksellä on sen omaa, annettu ikuiseksi perintöosaksi? (1Ms. 17: 1 -8)
Juutalaisten kotimaan perustaminen brittien mandaatin alueille perustuu Balfourin julistukseen 1917, jonka Kansainliitto hyväksyi 1922, ja myöhemmin perustettu YK vahvisti päteväksi, antaen Englannille sen toimeenpanon.
Tämä ”luvattu maa” oli vuosisatojen aikana taantunut hoidon puutteessa piikkipensaita ja ohdakkeita kasvavaksi joutomaaksi, jota hallittiin vuoroin Damaskoksesta, vuoroin Kairosta. Vaikka sinne oli vaeltavien beduiiniheimojen ohella muuttanut muutamia hajanaisia edomilaisia ja kanaanilaisia kansoja harvojen juutalaisten ohella, maa muistutti kelvotonta erämaata.
Seuraavassa muutamia esimerkkejä, joissa Israelin Jumala ilmoitti tahtonsa.
”Sinä päivänä Herra teki liiton Abrahamin kanssa sanoen: Sinun jälkeläisillesi Minä annan tämän maan. Egyptin purosta aina suureen Eufratvirtaan saakka: Keeniläiset, kenissiläiset, kadmonilaiset, heettiläiset, perissiläiset, refalaiset, amorilaiset, kanaanilaiset ja jebusilaiset.” (1Ms.15:18 -21)
Kaikki nuo edellä luetellut kansat, joiden syntimitta ei ollut vielä täyttynyt, mutta täyttyi niiden 430 vuoden kuluessa, jotka juutalaiset asuivat Egyptissä, nämä kansat oli ajettava pois tai tuhottava, koska maa oli saastunut heistä, etteivät he saastuttaisi myös juutalaisen kansan.
”Ja Mooses nousi Moabin arolta Nebon vuorelle, Pisgan huipulle, vastapäätä Jerikoa. Ja Herra näytti hänelle koko maan: Gileadin Daaniin asti; koko Naftalin, Efraimin, ja Manassen maan aina Länsimereen saakka; Etelämaan sekä Lakeuden, se on Jerikon, Palmukaupungin, laakson aina Soariin saakka”.
”Ja Herra sanoi hänelle: ”Tämä on se maa, jonka Minä valalla vannoen olen luvannut Abrahamille, Iisakille ja Jacobille sanoen: Sinun jälkeläisillesi Minä annan sen”. Minä olen antanut sinun nyt omin silmin nähdä sen, mutta sinne sinä et mene”. (5Ms.34:1 -4)
Pakanakansojen harjoittaman sorron ja syrjinnän vuoksi niiden keskuudessa asuneet juutalaiset alkoivat herätä huomaamaan, ettei heitä huolittu toisten kansojen joukkoon, ja siksi he alkoivat toteuttaa vuosisataista haavettaan: ”Ensi vuonna Jerusalemissa”, kuten he galutissa asuessaan tervehtivät toisiaan erotessaan.
Hyljätty maa kuin vain odotti juutalaisen kansan paluuta, ja näin yhden miehen haaveellinen näky Israelin maasta muuttui vähitellen kansanliikkeeksi, joka 1948 julistautui itsenäiseksi Israelin demokraattiseksi tasavallaksi, joka nopeasti järjestäytyi länsimaisen mallin mukaan itsenäiseksi valtioksi, jonka tuli rakentaa kaikki alusta lähtien.
Tehtävä oli valtava, mutta juutalainen luovuus ja innovatiokyky pystyivät ohittamaan pahimmat karikot, vaikka valtiolaitoksen luominen tyhjästä vaatii vielä vuosikymenien työn voidakseen huomioida kaikista maailman kansoista ja usein täysin vastakkaisista olosuhteista, erilaisine uskonnollisina vaateineen, tulleet kansanosat muotoiltua ”yhdeksi Aaronin sauvaksi”.
Maailman kansojen hämmästyneitten silmien edessä juutalainen valtio on 75 vuodessa pystynyt kehittymään monilla aloilla maailman johtavien maiden rinnalle. Juutalaiset pyrkivät asuttamaan vain alueet, joilla ei asunut arabeja, mutta arabikansojen hyökättyä yhä uudelleen pienen maan kimppuun, maan asuttaminen kaikilta osin katsottiin maan turvallisuuden kannalta lopulta välttämättömäksi.
Näin syntyivät ns. ”setlementit”, juutalais-yhteisöt Juudeassa ja Samariassa sekä Gazan kaistalla, joita länsimaat pitävät laittomina, mutta eivät näe mitään pahaa arabien laittomasta rakentamisesta vastoin Oslon ja sen jälkeen tehtyjä sopimuksia. Israel veti asukkaansa ja sotilaansa pois Gazasta 2015, mitä voidaan pitää typerän haaveellisena toimena, josta Israel on saanut maksaa kalliin hinnan.
Arabien usein mainitsema ”1967 raja”, ei ole raja, vaan 1949 Israelin itsenäisyyssodan tulitaukolinja, johon toisiaan vastaan taistelleet armeijat olivat pysähtyneet. Arabimaat ovat yleisesti kieltäytyneet solmimasta rauhaa Israelin kanssa; vain Egypti ja Jordania solmivat rauhan juutalaisvaltion kanssa, mikä hyödyttää niitä suuresti, mutta ne edustavat ”kylmää rauhaa”.
Israelia vaaditaan taas kerran suostumaan haaveelliseen yhdessäoloon arabien kanssa, jakaen pienen ”Jumalan oman maan, jota ei saa pysyvästi myydä”, arabien kanssa, joiden muodostamien järjestöjen perustamisdokumenteissa vaaditaan Israelin tuhoa ja juutalaisten karkottamista mereen.
Entinen pääministeri Ehud Barak – liikemiehen tavoin – kehotti ottamaan harkitun riskin tarjoten arabeille lähes 100 prosenttia Juudeasta ja Samariasta.
Onneksi PA/PLO:n arabit hylkäsivät tarjouksen. He haluavat koko Israelin maan.
Maoz Zion 10.02.2020
Gavriel

Sunday, February 09, 2020

SUNNUNTAI 09.02.2020

SUNNUNTAI 09.02.2020
UUTISIA MAAILMALTA
01. Käydään näin viikon ensimmäisenä päivänä läpi hälyttävimpiä uutisia, jotka voivat koskea meitä kaikkia. Oppaana on HalTurner radio show ja BBC-NEWS, joita seuraan muiden uutislähteiden ohella.

02. Kiinassa, jossa havaittiin ensimmäiset Coronavirus-tapaukset, taudin leviäminen on saanut katastrofaaliset mittasuhteet, sikäli kuin raportteihin on uskomista.

Viikkojen ajan Kiinan antamia viruksen uhrilukuja on epäilty peukaloiduiksi, mitä vahvistavat tiedot, että joissakin kohteissa viranomaiset takavarikoivat ihmisten kännyköitä ja ipodeja estääkseen epävirallisten tietojen levittämistä.

Uutispalvelujen äskettäin julkistamien kuvien ja videoiden perusteella arvioidaan, että viranomaiset käyttävät puskutraktoreita tuhansien ruumis-pussien hautaamiseksi suuriin kaivantoihin. Operaation lähellä otetun kuvan mukaan maahan oli tielle valunut verta ilmeisesti ruumispusseista.

Toiset uutispalvelut paljastavat viranomaisten varastoineen satoja ruumiita ruumispusseissa maanalaisiin tiloihin Guandongissa Kiinassa, kuten TV News raportoi. Eräs uutinen kertoo, ettei Kiinan presidenttiä XI:tä ole näkynyt julkisuudessa useaan päivään; hänen oletetaan ehkä esikuntineen menneen maanalaiseen bunkkeriinsa suojaan kaiken varalta rajujen mellakoiden pelossa.

Nämäkin paljastukset osoittavat todellisten uhrilukujen ylittävän suuresti Kiinan viranomaisten ilmoittamat 800 kuollutta.

Shanghain lääkintäviranomaiset vahvistavat, että Coronavirus voi levitä tartunnan saaneesta ihmisestä ilman kautta satojen metrien päässä. Yskinnän tai muiden ruumiintoimintojen kautta levinneet pisarat joutuvat esineiden pinnoille, joita koskettamalla voi saada tartunnan.

Suodatinmaskit kuten NIOSH N-95 ja N-100 (USA:ssa) pystyvät suodattamaan pois nuo vaaralliset pisarat hengitysilmasta.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/caught-video-shows-china-bulldozing-piles-of-body-bags-into-giant-pit-photos-show-thousands-of-corpses-in-body-bags-stored-underground,

03. BBC-NEWS julkistamia tietoja Coronavirus-epidemian 2019-nCov leviämisestä.

Tähän saakka rekisteröityjä viruksen tartunnan saaneita on 34 000.
Coronavirus uhrien lukumäärä on jo ylittänyt Sars-epidemian uhriluvut v.2003. Sars-epidemia v. 2013 surmasi 774 ihmistä yli 12 maassa.

Kiinan Hubein provinssin pääkaupunki Wuhan on ollut suljettuna ulkopuolisilta 2019-nCov johdosta karanteenissa viikkojen ajan.
Yli 34 800 ihmistä on saanut tartunnan globaalisti, valtaosa niistä Kiinassa.
Maailman Terveysjärjestö (WHO) julisti viime kuussa ”globaalin terveyshätätilan” 2019-nCov puhkeamisen johdosta.

Hubein terveysviranomaisten viimeisen tiedotteen mukaan Hubeissa raportoitiin 81 uudesta uhrista lauantaina, nostaen uhriluvut siellä 780 kuolleeseen.
Uhriluvut Kiinan alueella ovat nyt 801 kuollutta, 1 Hongkongissa ja 1 Filippiineillä.

Hongkong julisti äskettäin pakollisen 2-viikon karanteenin jokaiselle, joka saapuu kaupunkiin Kiinan mantereelta. Vierailijoita kehotetaan pysymään omaehtoisessa karanteenissa hotellihuoneessaan tai hallituksen valvomissa keskuksissa; asukkaiden tulee pysytellä sisätiloissa kodeissaan.

Määräysten rikkomisesta seuraa sakko ja vankeusrangaistus.
Hongkongissa on todettu 26 vahvistettua virustartuntaa.
Torstaina 60-vuotias USA:n kansalainen kuoli Wuhanin Jinyintan sairaalassa. Hän oli ensimmäinen ei-kiinalainen uhri.

Lauantaina Ranska raportoi 5 uutta tartuntatapausta Haute-Savoie alueella, mukaan lukien 9-vuotias poika, nostaen maan uhriluvun 11. Ranskan terveysministeri Agnes Buzyn sanoi, että kaikki viisi uutta tapausta ovat brittejä, asuen samassa alppimajassa, jossa oli asunut Singaporesta tullut britti. Heidän tilansa ei ole vakava, mutta 6 muuta ihmistä tarkkaillaan.

Tohtori Li Wenliangin, joka ensimmäiseksi varoitti Corona-viruksesta, kuolema Corona-virukseen aiheutti laajaa suuttumusta ja surua Kiinassa.
Hän sai tartunnan hoitaessaan potilaitaan Wuhanissa, Hubein provinssissa.
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51431087,

04. Useat maat ovat asettaneet omia matkustusrajoituksia Kiinaan ja sieltä tuleville matkustajille, mutta globaalia matkustusrajoitusta ei ole vielä julistettu maitten välille, mikä edellyttää WHO:n antamia suosituksia eri maiden hallituksille.

WHO:n antaman ohjeen mukaan itämis- (incubation) aika on 2 – 10 päivää. Viranomaiset varoittavat, että tartunnan voi saada ihmisestä, jolla ei ole tunnettuja oireita.
https://www.bbc.com/news/world-asia-china-51176409,

05. Organic Prepper raportoi, että 400 miljoonan kiinalaisen asettaminen karanteeniin olisi pohjalukema, mutta lukuisat raportit kertovat muuta.

Näiden raporttien mukaan Kinan viranomiaset kulkevat ovelta ovelle testatakseen potentiaalisia tartunnan saaneita.

Jos jollakin perheen jäsenellä on kuumetta tai osoittavat muita oireita, heidät viedään viranomaisten valvomiin karanteenikeskuksiin, joissa heidät asetetaan niiden joukkoon, joilla on jo todennettu tartunta. (Artikkelissa varoitetaan, että raportit ja videot näistä leviävät salaisesti, ja niitä levittävät asettavat itsensä alttiiksi vaaralle joutua pidätettäviksi).

Kiinan varapresidentti Sun Chunlan sanoo, että Kiina, ja erityisesti Wuhan, elävät sodankaltaisissa olosuhteissa.

”Siksi hallituksen ja viranomaisten antamien määräysten tulee olla kaikkein sitovimpia, mitä voi kuvitella, ja kansalaisten tulee suostua noudattamaan niitä ilman poikkeusta. Karkureita ei suvaita, ja rikkurit naulitaan iäksi historian häpeäpaaluun” Sun sanoo.

Sun tähdentää, että ”hoitoa tarvitsevat kootaan talteen, ja jos on välttämätöntä, heidät pakotetaan valvottuun karanteeniin”.

Wuhanissa, virusepidemian keskuksessa, kiireellä järjestetyissä karanteenikeskuksissa, hoidetaan sairastuneita minimaalisin lääkintä-hoidoin. Keskuksia on perustettu julkisiin rakennuksiin kuten kilpakentille ja kokouskeskuksiin, joihin viedään pakolliseen karanteeniin määrätyt.

Koska lääkintähoito niissä on puutteellista, noissa olosuhteissa tauti voi pahentua, ja muutkin sairaudet kasvaa ja levitä heikentyneitten potilaiden keskuudessa.
https://www.theorganicprepper.com/chinese-mandatory-quarantine-camps/, https://www.naturalnews.com/,

06. Kiinan julistettua Shenzhen kaupungin Guandongin provinssissa karanteeniin, se aiheutti asukkaitten mielettömän paon Hongkongiin, josta asukkaat pakenevat muihin maihin.

Asiantuntijat tunnustavat, että Coronavirus epidemia on jo edennyt valvonnan ulkopuolelle, ja että se tulee leviämään globaalisti.
https://www.naturalnews.com/2020-02-08-do-the-math-china-press-conference-admits-coronavirus-mortality-17-percent.html,

07. Thaimaassa taloudelliseen ahdinkoon joutunut sotilas ampui ensiksi kaksi ihmistä sotilaallisessa tukikohdassa, ja jatkoi sitten paljon verisemmissä olosuhteissa lauantaina iltapäivällä, avaten tulen kauppa-keskuksessa, jossa ostajat etsivät kauhuissaan suojaa luodeilta.

Poliisin tarkka-ampujilta kului 16 tuntia, ennen kuin he saivat sotilaan lopullisesti taltutettua.
Sotilas ehti surmata 26 ihmistä ja haavoittaa 57 maan koillisosassa.
https://www.timesofisrael.com/thai-soldier-shot-dead-after-killing-21-in-mall-rampage/,
UUTISIA ISRAELISTA
01. Sotilaita aasialaisesta maasta – nimeä ei paljasteta – jossa tappava Coronavirus on puhjennut, harjoittelevat yhdessä IDF:n sotilaitten kanssa Israelin eteläosassa.

Tzachi Dabush ”Galei Tzahalista” raportoi, että huolimatta vaarasta viruksen leviämiseksi, IDF päätti sallia sotilaitten osallistua yhteisiin sotilasharjoituksiin suunnitelman mukaisesti, sillä suhteitten säilyminen maan kanssa katsotaan tärkeämmäksi kuin potentiaalinen virus-riski.

Raportin mukaan vieraat sotilaat aasilaisesta maasta saavat liikkua vapaasti tukikohdassa, ja olla suorassa kontaktissa IDF:n sotilaitten kanssa tärkeän harjoituksen aikana.

Kaiken varalta vieraita sotilaita testataan useita kertoja päivässä mahdollisten oireiden vuoksi. Osastossa on valmistauduttu karanteeniin, mikäli syytä siihen ilmenee.

IDF:n taholta vakuutetaan, että ”kaikki vaadittavat lääkintätarkastukset suoritetaan ja niitä jopa lisätään. Tällä hetkellä ei ole huolta Corona-virus infektiosta yhteisten harjoitusten aikana”.
”IDF toimii terveysministeriön ja johtavan lääkintäupseerin valvonnassa, voidakseen turvata sotilaitten terveyden tartunnan välttämiseksi, sekä ylläpitää heidän terveytensä ja hyvinvointinsa”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275744,

02. USA:n Israelin lähettiläs David Friedman varoittaa tarpeettomasta, yksipuolisesta hätäilystä ”Suunnitelma Varallisuuteen” toteuttamiseksi, sillä se voi vaarantaa sekä Suunnitelman että USA:n tunnustamisen.

”Presidentti Trumpin näky rauhasta on tulos yli kolme vuotta kestäneestä tiiviistä konsultoinnista presidentin, Netanyahun ja vastaavien korkeiden viranomaisten välillä. Kuten olemme todenneet, Israelin lain ulottaminen territorioihin, jonka Suunnitelma tarjoaa Israeliin liittämiseksi, on suoritettava Israelin ja Amerikan perustaman komitean kartoittamis-prosessin yhteydessä”.

”Yksipuoliset toiminnot ennen komitean prosessin valmistumista vaarantavat Suunnitelman ja Amerikan tunnustamisen.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275745,

03. Juudean ja Samarian juutalaisalueiden johtajat miettivät ponnistelujensa kiihdyttämistä itsenäisyyden ulottamiseksi (Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöihin) peläten, että viivyttely voi aiheuttaa sen, että ”Kansallinen Yhteisö menettää hallintavaltansa”.

Juudean ja Samarian hallintaviranomaiset päättivät kiihdyttää toimiaan, mukaan lukien mielenosoitukset ja protestit, nälkälakot ja jopa aktivistien hillitsemistä ennen maaliskuun 2. päivän vaaleja.

Samarian alueneuvoston puheenjohtaja Yossi Dagan kieltäytyi antamasta lausuntoa ”Plan for Prosperity” suunnitelmasta.

”Israelin kansa odottaa itsenäisyyttä. Pahaksi onneksi tilanteen kehitys viime päivinä tuntuu kuin petokselta. Karttoja on laadittu jo 1.5 viikon ajan, ja on olemassa vakava huoli historiallisen tilaisuuden menettämisestä”.

”Kansa haluaa muutosta. Emme anna kenenkään, ei edes hänen, josta pidämme, menettää historiallinen tilaisuus. Jos se ei onnistu, ponnisteluja täytyy lisätä” Dagan kertoi oman huolensa.

He järjestävät mielenosoituksen pääministerin kanslian edessä vaatien itsenäisyyden ulottamista omistamaansa maahan. Neuvosto kampanjoi sekä Israelin että USA:n evankelisten kirkkojen parissa tuen saamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275743,

04. Bennett kehottaa pääministeriä kiirehtimään: ”Ulota nyt Israelin itsenäisyys Juudeaan ja Samariaan, tai me saamme palestiinalaisen terrorivaltion”.

Hän vaatii äänestystä itsenäisyydestä välittömästi, sillä ”koskaan emme saa otollisempaa tilaisuutta kuin se, mikä meillä nyt on”.

Puolustusministeri Naftali Bennett (Yamina) vaatii pääministeriä tuomaan kysymyksen itsenäisyydestä hallituksen äänestykseen välittömästi odottamatta ulkovaltojen reaktioita

Netanyahu sanoi Likudin konferenssissa lauantai-iltana Maahle Adumimissa, että ”Ilman Juudeaa ja Samariaa hengissä säilymisemme vaarantuu”.
”Ilman kotimaata me emme ole olemassa, riipumme kuin tyhjän varassa – ei menneisyyttä eikä tulevaisuutta. Tämä on identiteettimme ja perintömme, tulevaisuutemme on täällä. Olemme täällä nyt ja aina”.

”Vihollisemme pyrkivät riistämään meiltä kotimaamme sydämen, mutta eivät he tule siinä onnistumaan”. Bibi heitti piikin vasemmiston suuntaan, joka ”haluaa antaa vihollisillemme maata rauhaa vastaan”.

”He sanovat maata rauhaa vastaan. Me annoimme maata terroria vastaan: bussit räjähtivät, samoin ravintolat ja hotellit. Satojen lasten ja nuorten elämä päättyi nuppuunsa tunteettomien terroristien käsissä”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275732,

05. PA/PLO/HAMAS ovat selvästi kiihdyttäneet väkivaltaansa USA:n ”Deal of the Century” johdosta, kuten Abbas väittää, vaikka eivät terroristit ole koskaan tarvinneet syytä terrorismiinsa, sillä se on niiden elinkeino.

IDF joka tapauksessa vahvistaa joukkojaan sekä Jerusalemissa ja etenkin Temppelivuorella, että Juudeassa ja Samariassa sekä Gazan turva-aidalla, odottaessaan väkivaltaisuuksien nopeaa nousua ennen maaliskuun 2.päivän vaaleja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/275706,

06. Israelin hartaan malttamattomaan odotukseen lienevät vaikuttamassa sisäiset aavistukset, että presidentti Donald Trumpin aika alkaa olla lopussa. Hän teki Israelin hyväksi sen, mitä Israelin Pyhä häneltä vaati.

Hänellä on kuitenkin vastassaan George Sorosin johtama kansainvälinen mafia loppumattomine varoineen, jolle katolinen kirkko on paavinsa johdolla antanut täyden siunauksensa ja tukensa.

Tämä mafia pyrkii toteuttamaan suunnitelmansa maapallon väkiluvun alentamiseksi kolmasosaan nykyisestä, missä Egyptin vitsausten kaltaiset epidemiat, säänhallinta, kuivuus, maanviljelyksen epäonnistuminen runsaiden sateiden ja rajuilmojen vuoksi näyttelevät ratkaisevaa osaa suursodan ohessa, joka voi alkaa tänä vuonna.

USA:n perinteiset länsimaat ovat kääntyneet Saksan johtaman EU:n myötä USA:ta vastaan, kuten myös islamin yhä enemmän valvoma YK, joka avoimesti vastustaa Yhdysvaltain johtoasemaa maailmassa.

USA:n demokraatit ennustavat, että Trump kaadetaan ennen lokakuuta, ja ovat panostaneet siihen kaiken tarmonsa, huolimatta Senaatin oikeusistuimen antamasta vapauttavasta päätöksestä kaikista syytteistä. Näyttää melkoisen ilmeiseltä, että Trump on hän, joka vielä pidättää, ettei AK ole saanut vielä täyttä valtaansa, mutta aika loppuu pian.

SAÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 00 -06; Tiberias 03-13; Suolameri 09-15; Eilat 08 -17 +C-astetta, sateista tänään ja ainakin huomenna, lämpötila voi nousta hieman.
https://www.ynetnews.com/article/SkzBUVpzI,