TORSTAI 12.03.2020

TORSTAI 12.03.2020
01. Valtiot sulkevat rajojaan kaikkialla maailmassa voidakseen vähentää COVID19 viruksen rintamahyökkäystä, vaikka monet niistä myöhästyivät lähdössä.

Presidentti Trump muistuttaa EU-maita niiden lepsusta suhtautumisesta tilanteen vaarallisuuteen, ja sulkee lentoyhteyksiään 26 maahan, jättäen niiden joukosta Englannin, joissa hän epäilee tartunnan vasta alkaneen.

EU-maat vaativat George Sorosen ”maailmasta ilman rajoja” toteuttamista – antaakseen ”elintasopakolaisille” vapaan pääsyn, mutta taitavat monet maat olla kiitollisia siitä, että pitivät rajansa kuitenkin koskemattomina.

Trump sanoi, että voimalliset ja välttämättömät rajoitteet eivät koske Englantia, joka on rekisteröinyt 460 virustartuntaa.

Presidentin antama ilmoitus tarkensi myöhemmin, että rajoitteet koskevat
matkustajia vain 26 Schengen-maasta ilman rajamuodollisuuksia. Tämä jättää monet Euroopan maat kuten Irlanti matkustusrajoitteen ulkopuolelle. Tanska ilmoitti rajojensa sulkemisesta virusuhan alla.

Trumpin antama määräys tulee voimaan keskiviikkona keskiyöllä, mutta se ei koske USA:n kansalaisia eikä kaupallisia lentoja ja merikuljetuksia.
USA:ssa on rekisteröity 1 135 COVID19 tartuntatapausta, ja 38 kuolonuhria.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-51846923, https://www.breitbart.com/politics/2020/03/11/donald-trump-suspends-all-travel-from-european-union-for-30-days-to-fight-coronavirus/,

02. Israelissa todettujen virustapausten määrä ylitti ensimmäisen kerran sadan tartunnan saaneen rajan.

Terveysministeriö raportoi, että ainakin 91 heistä on sairaalahoidossa; 2 on hengenvaalisessa tilassa; 4 muuta – yksi heistä USA:sta - kohtalaisessa kunnossa.
Loppujen tilanne on siedettävämpi. https://www.ynetnews.com/article/BJr81wDBU,

03. Israelissa kansa vaatii yhä tiukemmin, että kahden valtapuolueen - Likudin ja SiniValkoisen – johtajat osoittavat aikuistumista ja jättävät lapselliset hiekka-laatikkoleikkinsä, ja sopivat kansallisen yhteyshallituksen muodostamisesta maan jouduttua hengenvaaralliseen tilanteeseen.

Kuten artikkelissa, todetaan ”elämässä on tilanteita, jolloin äkillisen muutoksen tunne on alistettava todellisen huolestuneisuuden alle”. Tämä hetki on nyt käsillä Israelissa.

Kolmen pitkän vaalikamppailun jälkeen, täynnä varallista hajottavaa retoriikkaa, kansa tuntee syvää huolta kansalaisistaan, maastaan, poliittisesta järjestelmästään ja yleisestä luottamuksen puutteesta – tai kuten jotkut varoittavat – Israelista säilymisestä demokraattisena valtiona.
https://www.ynetnews.com/article/S14LA28HI,

04. Lääkintäviranomaiset varoittavat, ettei Israelissa suoriteta tarpeeksi testejä niille ihmisille, jotka eivät ole olleet ulkomailla, eivätkä ole olleet kontaktissa virus-tartunnan saaneiden kanssa.

Lääkärit kertovat omista kokemuksistaan, että he saavat tutkimuksiinsa ihmisiä, joilla ei ole ollut tavanomaisia tuntemuksia tartunnasta. He vaativat sairaaloita tekemään potilaistaan useampia tutkimuksia, vaikka aiempi testaus olisikin ollut negatiivinen tai jäänyt suorittamatta.

Terveysministeriö lupaa ulottavansa testauksia useampiin kansalaisiin ja kansanryhmiin.
https://www.ynetnews.com/article/SyjgsdUBL,

05. Vastauksena vaalien jälkeen käytyyn keskusteluun hallituksen kokoonpanosta, presidentti Reuven Rivlin totesi, ettei Israelissa ole alemman tason kansalaisia.

”Juutalaisdemokraattisessa tasa-arvossa, jokainen ääni on yhtä merkittävä. Ei meillä ole puoli-kansalaisia. Syviä erimielisyyksiä on, mutta ei semi-kansalaisia”.

Vastaanottaessaan maanantaina maaliskuun 2. päivän vaalien viralliset tulokset 23. Knessetin valitsemiseksi, presidentti Reuven Rivlin kritisoi keskiviikkona puolueita ja niiden johtajia, jotka ottavat paikkansa seuraavassa parlamentissa, heidän ilmeisen alentuvasta asenteestaan Israelin arabien äänestäjäkuntaan.
https://www.ynetnews.com/article/SyBm0XUrI,

06. WHO:n tunnustettua COVID19 kehittymisen pandemiksi, (globaaliksi huoleksi), pääministeri Netanyahu pyrkii pienentämään sen vaikutuksia antaen ohjeita käytännön elämää varten – aivan ilmeisesti Terveysministeriön suosituksista.

Maassa asuvia ihmisiä kehotetaan organisoimaan uudelleen myös perinteisiä, yleiseen käyttäytymiseen liittyviä spontaaneja tottumuksiaan.
- Ei enää kättelemistä, ei halauksia eikä poskipusuja, häätilaisuudet vain lähiomaisia koskeviksi, yhteisiä rukoustilaisuuksia vähennettävä, ei ulkomaanmatkoja eikä konsertteja tai urheilutilaisuuksia.
- Nämä ovat nyt elämänohjeet jokapäiväistä elämää varten - kuten meille vakuutetaan – ne suojaavat meitä potentiaaliselta katastrofilta. https://www.timesofisrael.com/the-day-the-pm-trying-to-stop-a-pandemic-asked-us-to-rethink-human-contact/, https://www.timesofisrael.com/games-without-fans-weddings-without-guests-ban-on-gatherings-cramps-daily-life/,

07. Israelissa virustartunnan saneiden lukumäärä nousi sataan – heidän joukossaan 2 lasta ja New Yorkista palaavia - Terveysministeriö sanoi, että tartunnan saaneista 2 on kriittisessä kunnossa, 3 kohtalaisessa, ja asetti Jerusalemin Pidätys
Keskuksen henkilökunnan ja pidätetyt karanteeniin, tavallisesti 14 päivän ajaksi.

Positiivisiksi testatut lapset ovat: 10-vuotias poika ja 11-vuotias tyttö Israelin keskiosista. Poika oli juuri palannut isänsä kanssa Espanjan matkalta; heidän ohella 2 Keski-Israelista kotoisin olevaa 60-vuotista naista, jotka olivat palanneet New Yorkista Moskovan kautta maaliskuun 9. päivänä.

Pandemiksi tunnustettu virusepidemia vaikuttaa koulujen ja vankiloiden toimintaan, ja julkisen liikenteen suunnittelijat ovat joutuneet muuttamaan aikatauluja satojen ihmisten joutuessa koti-karanteeniin.

Israelin Vankilapalvelu ilmoitti torstaina eristäneensä 119 pidätettyä ja 25 henkilökunnan jäsentä Venäjän Korttelin Pidätyskeskuksessa Jerusalemissa, koska yksi virkailija oli ollut yhteydessä virustartunnan saaneen henkilön kanssa.

Keskukseen ei oteta uusia pidätettyjä, eikä pidätettyjä viedä oikeuteen. Vapautettaviksi määrätyt saatetaan suoraan kotikaranteeniin.

Vankilapalvelu valmistelee Saharonin vankilan maan eteläosassa pidätettyjen muuttamista toisiin vankiloihin. Lisäksi se ilmoitti valmistelevansa tiloja niitä varten, joihin sen kolmessa laitoksessa epäillyt tartunnan saaneet siirretään.

Rautatiet ilmoittavat rajoittavansa palveluja, koska sen henkilökunnasta monet ovat joutuneet karanteeniin.
Junat Beershebasta Dimonaan, Beir Shemeksestä Jerusalemiin, Lodista Rishoniin sekä yöjuna Beershebasta Ben Gurionin lentokentälle peruutetaan toistaiseksi.

Myös useiden koulujen toimintaa on jouduttu vähentämään tai sulkemaan toistaiseksi oppilaiden, johtajien tai opettajien todettujen tartuntojen vuoksi.
https://www.timesofisrael.com/virus-cases-in-israel-hit-100-detainees-staff-at-jerusalem-jail-quarantined/,

08. Jännittynyt tilanne yhteiskunnassa on aiheuttanut julkisuuteen päästettyjen väärien tai perättömien huhujen leviämisen, joita kansan odotetaan välttävän.

Tieto Israelissa kehitetystä corona-virus rokotteen läpimurrosta ei ministeriön mukaan pidä paikkaansa, ja sellaisen testaaminen eläimillä ja ihmisillä kestää useita kuukausia.
https://www.timesofisrael.com/defense-ministry-denies-breakthrough-on-vaccine-for-covid-19/,

Hallitus ilmoitti 2.8 miljardin USD avustuspaketista, jolla pyritään avustamaan taloudellisiin vaikeuksiin joutuneita yrityksiä.
https://www.timesofisrael.com/israel-announces-2-8-billion-rescue-package-for-companies-battered-by-virus/,

2000 Israelin kansallisen palvelun naista palautetaan kotimaahan heidän turvallisuutensa takaamiseksi. Palauttaminen kesken sovittua aikaa aiheuttaa useita kipeitä pettymyksen ja menetyksen tuntemuksia, mutta tämä katsotaan välttämättömäksi heidän vuokseen. Australiassa ja Singaporessa asuvat lähettiläät saavat jäädä, koska matka kotiin on riskialttiimpi kuin jatkaminen. https://www.timesofisrael.com/2000-israeli-national-service-women-to-return-from-overseas-amid-virus-outbreak/,

09. Israel esitti virallisen vastalauseen Venäjän ulkoministeri Sergei Lavronin tavattua Palestiinan Islamic Jihadin (PIJ:n) pääsihteerin Ziyad al-Nakhalan Moskovassa.

Lavrov vakuutti uudelleen Venäjän lujan sitoutumisen kahden valtion peri-aatteelle YK:n päätöslauselmien mukaisesti Israelin ja PA/PLO:n Hamasin välisessä konfliktissa.

Israelin tilapäinen Moskovan lähettiläs Eli Belocerkovsky sanoi Venäjän apulais-ulkoministeri Mikhail Bogdanoville keskiviikkona, joka myös tapasi PIJ:n pääsihteerin, että PIJ on Iranin tukema terrorijärjestö, joka ei tunnusta Israelin olemassa oloa, ja systemaattisesti estää Gazan kaistalle suunniteltuja järjestelyjä hyökkäämällä rajan yli Israelin siviilejä vastaan.
https://www.jpost.com/Middle-East/Israel-protests-Russian-FM-Lavrovs-meeting-with-Islamic-Jihad-leader-620685,

10. Iranilainen terveysvirkailija kertoi Iranin kuolonuhrien COVID19 virukseen olevan nyt 429; 24 tunnin aikana uusia tartuntatapauksia oli 1 075, kaikkiaan 9 000.
https://www.jpost.com/Breaking-News/Iran-death-toll-from-coronavirus-reaches-429-health-official-620690,

Sheban lääkintäkeskuksen lääkäri testattiin torstaina positiiviseksi.
https://www.jpost.com/Breaking-News/Sheba-Medical-Center-doctor-diagnosed-with-coronavirus-620708,

Irlanti sulkee kaikki koulut, yliopistot ja lastenhoitolaitokset maaliskuun 29. päivään saakka COVD19 vuoksi, kertoi torstaina vt. pääministeri Leo Varadkar.
https://www.jpost.com/Breaking-News/Ireland-to-shut-schools-universities-until-March-29-over-coronavirus-620705,

Hebronin Patriarkkain Mausoleumille sallitaan enintään 100 vierailijaa.
https://www.jpost.com/Breaking-News/Austria-reports-first-coronavirus-death-man-of-69-620679,

EteläAfrikassa testattiin ensimmäinen COVID19 positiivinen tapaus.
https://www.jpost.com/Breaking-News/South-Africa-reports-first-case-of-local-transmission-of-coronavirus-620653,

HaBima teatteri suljetaan kuukaudeksi CODID19 vuoksi.
https://www.jpost.com/Breaking-News/HaBima-Theater-to-close-for-over-a-month-due-to-coronavirus-620654,

11. PA:n TV-saarnaaja sanoi COVID19 epidemiaa kaikkivaltiaan Allahin sotilaaksi. Hän ei selittänyt, miten Allahin sotilaat tappavat omia kansalaisiaan ja uskonveljiä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/277176,

PA väittää paikalta otetusta videosta huolimatta, että Hebronin Patriarkkain Mausoleumissa yritetty puukotustapaus on Israelin masinoima. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/277177,

Portugalissa hyväksytty laki asettaa Portugalin kalenteriin keskiaikaisen inkvisition uhreille omistetun muistopäivän. Pitkä on Portugalin matka täydelliseen mielenmuutokseen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/277172,

Israelin arabien Shfar´am yläasteen koulu pitää ”Palestiinan päivän”, jonka esitteessä oleva Palestiinan kartta pyyhkii Israelin pois kokonaan.
El Oskopian ylläpitämä kristillinen koulu saa taloustukea Israelin Opetusministeriöltä, koulussa on myös ”perinnehuone” täynnä PLO:n rekvisiittaa, ”Handala” (PLO:n piirrossymboli) ja karttoja ilman Israelia.
Asiasta raportoi Makor Rishon.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/277167,

Iranin varapresidentti Eshag Jahangiri, yksi Iranin CODID19 tartunnan saaneista johtajista, testattiin AP:n keskiviikon raportin mukaan positiiviseksi. Iranin viranomainen kertoi, että tartunnan saaneita Iranissa on 9 000.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/277162,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 13 -23; Tiberias 18 -31; Suolameri 21 -30; Eilat 20 -31 +C-astetta, tänään puolipilvistä, perjantaina ja lauantaina pilvistä ja yleistä sadetta. Lämpötilat romahtavat lukemiin 09 -17.

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021