TORSTAI 20.02.2020

TORSTAI 20.02.2020
01. Torstaiaamun raporteissa ei ole johtavaa teemaa, mutta hajanaisia havaintoja ja huomioita on runsaasti, minkä johdosta käyn niitä läpi kursiivisesti, ja palaan niihin myöhemmin tarkemmin, mikäli aihetta siihen ilmaantuu.
(Esitän samalla anteeksipyyntöni kirjoitusvirheistä, joita tunkeutuu tekstiini. ”Olisi syytä keskittyä yhteen aiheeseen kerrallaan, eikä pohtia useampia samanaikaisesti”.)

02. Taivaan Isä haluaa osoittaa aivan konkreettisesti, ettei Kuollutmeri ole suinkaan kuollut, sillä ”Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus”, kuten apostoli Johannes todistaa Jeesuksesta, joka itse todisti: ”Minä olen Tie, Totuus ja Elämä”. (Joh 1:4)

The Times of Israel julkaisema Sue Surkesin laatima artikkeli runsaine, värikkäine kuvineen kertoo oman todistuksensa, miten karu ja kuolleeksi uskottu ”Kuolleen eli Suolameren” ympäristö herää henkiin Jumalan Hengen kosketuksesta.
https://www.timesofisrael.com/rains-bring-stunning-floral-displays-to-parched-dead-sea-area/,

03. Toinen ToI:n julkaisema artikkeli esittelee Raptor Nestcam yhdistyksen projektin Israelin luonnon suojelemiseksi todeten, ettei projektin julkaisemisen ansiosta luonnonsuojelijan tarvitse kyyhöttää aamun viileydessä seuratakseen pitkä-jalkaisen hiirihaukan tai griffon korppikotkan puuhia pesintänsä aloittamiseksi.

Artikkelissa seurataan ”real time” Israelin neljän suurimman petolinnun elämää:
Pitkäjalkainen hiirihaukka (Buteo rufinus); lyhytvarpainen käärmekotka (Circaetus gallicus); Euraasian kotkapöllö (Bubu bubo) ja Griffon korppikotka (Gyps fulvus), runsaine kuvineen niiden pesäpuuhista.
https://www.timesofisrael.com/cameras-allow-peeping-from-afar-at-private-lives-of-predatory-birds/

04. Israelin energiaministeri taipui ympäristön suojelun esittämiin vaatimuksiin, eikä aio uusia myönnettyjä ”öljykiven” tutkimuslupia.

Ministeriö sanoo, ettei se uusi ICL Rotem Amfert lisenssiä, ja vaatii kahta muuta öljykivi-tutkimuksia suorittavaa yhtiötä suostumaan ympäristön suojelun asettamiin kriteereihin.

Hallitus julkisti tiistaina tekemänsä päätöksen, jossa se sanoo lopettavansa uusien lupien myöntämisen.
Sekä Energia- ja Ympäristöministeriöt osallistuivat hallituksen kokoukseen jossa asiaa tutkittiin ja päätettiin rajoituksista.

Päätös perustui molempien ministeriöitten puhtaan energian suosimiseen, sekä energiasektorin ja ympäristösuojelun kustannusten vertaamiseen.
https://www.timesofisrael.com/in-win-for-environment-israel-wont-issue-new-oil-shale-exploration-permits/,

05. Opettaja ja sosiaalinen aktivisti britti Zehava Beck heitti pääministeri BenYamin Netanyahua omenalla tämän vaalikiertueen aikana Netanyassa viime viikolla. Lisäksi hän vertasi Bibiä Adolf Hitleriin, kuten paljastui tilaisuutta seuraavan TV-haastattelun aikana.

Kyseinen opettaja joutuu kurinpitokuulusteluun, sanoi opetusministeri Rafi Peretz (Jewish Home) tiistaina. Hän vakuutti, ettei väkivalta kuulu opetusjärjestelmään, ei oppilaiden eikä heidän opettajiensa taholta.

Zehava Beck selitti puolustuksekseen ”joutuneensa shokkiin kuullessaan pääministerin, jonka tulisi olla esimerkki toisille, kiihottavan kansaa”. Siksi hän heitti huonosti tähdätyn omenan, helpottaakseen sisäistä painettaan.
https://www.timesofisrael.com/teacher-who-threw-apple-at-netanyahu-to-face-disciplinary-hearing/,

06. Entinen Likudin kansanedustaja Yehuda Glick joutui Israelin poliisin väki-valtaiseen käsittelyyn ja jatkettuun kuulusteluun Temppelivuorella vain siksi, ettei hän pysynyt muitten aktivistien kävelyn tahdissa.

Lisäksi poliisi teki ratsian hänen kotiinsa hajottaen ja sotkien kaiken, ilmoittamatta, mitä poliisi etsi ja mitä se epäili Glickin piilottelevan.
Poliisi pidätti Glickin Temppelivuorella ja uudestaan kotietsinnän aikana kahliten hänet käsirautoihin, eli kolmesti 24 tunnin aikana.

Likudin kansanedustajat sekä turvallisuus- ja oikeusministeriöitten edustajat kritisoivat keskiviikkona poliisin brutaalia käyttäytymistä Glickiä kohtaan.
Vastalauseita on esitetty myös sosiaalisessa mediassa, jossa ihmetellään, missä maan poliisit ovat saaneet koulutuksensa ja kenen toimesta, jonka varjolla he voivat rikkoa henkilön yksityisyyttä ja oikeuksia tunkeutumalla väkivalloin hänen kotiinsa? Tuskin ainakaan juutalaisilta.
https://www.timesofisrael.com/likud-ministers-slam-police-for-arresting-searching-home-of-former-mk-glick/,

07. Oikeuskansleri Avichai Mandelblit julkisti pääministeri Netanyahun syytedokumentit korruptiosta, petoksesta ja luottamuksen pettämisestä 28.tammikuuta 2020.

Mandelblit sanoo ilmoittavansa oikeusistuimelle - joka aloittaa Netanyahua koskevan rikosistuntonsa maaliskuun 17. päivänä - ettei Netanyahulla ole laillisia esteitä muodostaa vaalien jälkeinen uusi hallitus, ja toimia sen pääministerinä, vaikka hän on onkin vastaajana kolmessa rikostapauksessa, kuten TV-12 raportoi tiistaina kertomatta yksityiskohtia.

Korkeimman Oikeuden paneelille aiemmin tehtyä esitystä ei käsitelty, koska esitys ei ollut silloin ajankohtainen, eikä vaaleja ollut pidetty.
https://www.timesofisrael.com/mandelblit-will-tell-court-netanyahu-can-form-government-despite-trial-report/,

08. Netanyahu sanoi, että ensimmäinen osa 400 maahanmuuttajasta Etiopiasta saapuvat ensi viikolla, kuten pääministeri arvioi.

Matkustajakone tuo 43 ihmistä Falash Mura yhteisöstä tulevien päivien aikana – kuten ToI:n laatimassa artikkelissa todetaan – Likudin suunnitelman mukaisesti lisä-äänestäjien haalimiseksi.

Netanyahu oli kovin epämääräinen ilmoittaessaan heidän tulostaan, mikä osoittaa hänen haluttomuutensa kaikkien Etiopiassa surkeissa oloissa odottavien satojen Falash Mura juutalaisten tuomiseksi kotiin Israeliin.
https://www.timesofisrael.com/pm-says-first-of-400-new-immigrants-from-ethiopia-set-to-arrive-next-week/,

09. EUROVISION kilpailujen jälkeen Tel Avivin kaupungin 10-vuoden turismia koskevan yleissuunnitelman mukaan kaupungista muodostetaan yksi maailman johtavista kaupunkimaisista lomakohteista.

Suunnitelman mukaisesti turismia palveleva infrastruktuuri on uusittava, uusia kiinnostuksen kohteita on rakennettava, ja saavutettavuutta niihin on parannettava kaikille ihmisryhmille sopivaksi.

Suunnitelman virikkeenä on vuoden 2019 turismin ennätysvuosi.
- Israeliin saapui 4.9 miljoonaa vierailijaa,
- 10 matkayhtiötä lisäsivät koneitaan, nostaen Tel Aviviin lentävien matka-yhtiöitten lukumäärän 140:en.
- Ben Gurionin kansainväliselle lentokentälle saapui 24 miljoonaa matkustajaa v. 2019, kasvua 1.6 miljoonaa edellisvuodesta.
Tel Avivin turismin yleiskaava lepää kolmella pilarilla: Jaffan vanha satama; Tel Avivin urbaanin kaupunkiympäristön vitaalisuus, sekä beach. https://www.timesofisrael.com/after-eurovision-tel-aviv-aims-to-sustain-tourism-miracle-with-10-year-plan/,
10. Israelin puolustusjärjestelmiä suunnitteleva ja rakentava ELBIT kertoi tiistaina voittaneensa Aasian Tyynenmeren alueella nimeltä mainitsemattoman maan julistaman tarjouskilpailun, arvoltaan 670 miljoonaa USD.

Sopimus tullaan toteuttamaan 25-kuukauden periodilla.
ELBIT-yhtiön toimitusjohtaja Bezhalel Machlis kertoi sopimuksesta: ”Tämä merkittävä sopimus on testamentti luottamuksesta, mitä asiakkaamme osoittavat ratkaisujamme ja johtavalle asemallamme markkinoilla”.

ELBIT on sopinut 1 miljardin USD arvosta toimituksia vuoden 2020 alusta lähtien.
Helmikuun 10. päivänä ELBIT varmisti 136 miljoonan USD sopimuksen Asia-Pacific asiakkaille lentokoneisiin soveltuvan laser-puolustusjärjestelmän toimittamisesta 4-vuoden periodilla.

Airbus ja Boeing matkustajakoneet tullaan varustamaan suoralla infra-red järjestelmällä, maasta-ilmaan lämpöhakuisten ohjusten vastapainoksi. Järjestelmä on aiemmin asennettu israelilaisiin sekä Italian ja Brasilin matkustaja-koneisiin.

Helmikuun alussa ELBIT voitti 43 miljoonan USD sopimuksen EteläKorean ilmavoimien hävittäjien varustamisesta maaston-seuraamis-maaston-välttämis-järjestelmällä, jonka ansiosta koneet voivat lentää turvallisesti matalammalla korkeudella; huonon näkyvyyden ja olosuhteiden aikana.

Lokakuussa 2019 ELBIT ilmoitti 153 miljoonan USD drone sopimuksesta aasialaisen maan kanssa tiedusteluverkoston toimittamisesta: Usean lentotason drone-järjestelmä - varustettuna erikokoisilla ja kyvyillä, jotka toimivat THOR minidronien kanssa aina keskisuuriin HERMES tiedustelukoneisiin saakka.
https://www.timesofisrael.com/israeli-defense-firm-elbit-wins-670-million-contract-with-asia-pacific-country/,

11. Amerikan johtavien juutalaisjärjestöjen presidenttien konferenssin 46. vuosikokouksen hallituksen apulaispuheenjohtaja Malcolm Hoenlein kertoi Arutz Shevan toimittajalle konferenssin puhujien erilaisista painotteista, sekä vierailustaan Saudi Arabiassa, jossa hän pysähtyi matkallaan konferenssiin, hienovaraisten, mutta elintärkeitten kontaktien kultivoimiseksi arabimaailman kanssa.

”Emme ole puhuneet paljon siitä, koska se on osa yhteisymmärrystä, ja meidän on luotava pitkän ajanjakson yhteyksiä, mitkä perustuvat luottamukseen – että he voivat puhua kanssamme korkeimmalla hallitus-tasolla, ja tietää, että me kohtelemme sitä asianmukaisella varmuudella”.

”On miellyttävää saada suuria otsikoita, mutta on tarkoituksen-mukaisempaa rakentaa suhteita”.

Hoenlein kertoo tavanneensa ”korkeimmalla tasolla hallituksen virkailijoita, hyvin avoimissa ja merkittävissä keskusteluissa, mikä antaa meille aiheen katsoa positiivisesti tulevaisuuteen; mutta ei se ole automaattinen, kuten tiedämme. 25 menneiden vuosien aikana olemme vierailleet useissa arabimaissa, joissakin ensimmäistä kertaa, avaten ovia Israelin viranomaisille”.

Hoenlien vakuuttaa, etteivät he ole Israelin edustajia, he ovat amerikkalaisia juutalaisyhteisöjen edustajia. Hän näkee toimivansa ”sillanrakentajina Israelin ja Amerikan juutalaisten välillä”, ja nauttineensa yhteisistä kosher-aterioista ja minyan tilaisuuksista yhteyksien luomiseksi.

Hoenlien kertoo ”Välimeren aloitteesta 10 vuotta sitten, joka toimii nyt Kypros-Kreikka-Israel liittoutumana, ja monet maat haluavat liittyä siihen”.

”Saman näemme nyt arabimaissa, mikä ei ole helppoa eikä automaattista.
On tärkeitä kysymyksiä, kuten palestiinalaiset, vaikka johtavat tasot ovat väsyneet siihen ja haluavat edetä, mutta se on herkkä kysymys”.

”On olemassa valtavia tilaisuuksia, kaupallisella tasolla, mitkä voitaisiin toteuttaa. Saudi Arabian uusi kaupunki rakennetaan Israelia vastapäätä, Aqabasta Sharm el Sheikhiin, ja Israel siinä keskellä, uusi city, kooltaan Belgian kokoinen, kasvamassa meren taakse – ja se on yksi monista”.

”Arabijohtajat kertovat meille: Israel johtaa innovaatioita alueella, ja sillä on kaikkea mitä tarvitsemme, ja meillä on paljon tarjota heille”.

Hoenlien painottaa Amerikan juutalaisten neutraalia asennetta, joka myös pyrkii pysymän poissa Israelin sisäisistä asioista, mutta jopa USA:n kongressissa, joka on useimmiten jakautunut Demokraattien ja republikaanien voimasuhteitten mukaan, Israelin kannatus ei jakaannu sen mukaisesti: Valtava enemmistö kannattaa Israelia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/276261.

12. Israel rakentaa 2 200 asuntoyksikköä Har Homaan.
Toiseksi 9000 asuntoyksikköä suunnitellaan entisen lentokentän Atarotin paikalle, joka lopetti toimintansa. Trumpin DoC antaa sen arabeille. ’
https://www.jpost.com/Israel-News/Netanyahu-announces-2200-new-housing-units-in-Jerusalems-Har-Homa-618206,

13. Turkki haluaa järjestellä IDLIBIN alueen asiat, ja siirsi sinne tankkeja ja joukkojaan Syyrian armeijan karkottamiseksi. Venäjän hävittäjät pommittivat turkkilaisia tankkeja ja joukkoja Idlibissä, jotka vastasivat tuleen. Tuleeko tässä uusi sotanäyttämö Venäjän ja Turkin välille?
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/turkish-tanks-bombed-in-syria-by-russia,
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/breaking-news-turkish-army-commences-artillery-attacks-against-syrian-arab-army-and-russian-army-in-syria,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 06 -13; Tiberias 11 -19; Suolameri 14 -22; Eilat 11 -21 +C-astetta, puolipilvistä, pohjoisessa sataa, huomenna puolipilvistä, lauantaina sadetta laajemmin. Lämpötilat voivat hieman nousta.

Diamond Princess aluksella vielä olevat israelilaiset päästettäneen tänään lähtemään Israeliin, jossa heidät sijoitetaan Sheban sairaalaan. Neljäs viruksen saastuttama israelilainen jäänee Japaniin karanteeniin.
Kiina polttaa viruksen uhreja, mikä päästää ilmaan vaarallisia kaasuja. https://www.naturalnews.com/2020-02-19-china-holocaust-horrors-incineration-ovens-burn-animal-corpses.html,

Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019