SUNNUNTAI 05.01.2020

SUNNUNTAI 05.01.2020
UUTISIA ULKOMAILTA
01. Viimeisten päivien uutisaiheita hallitsevat USA:n drone-koneen Reaperin suorittama kahden (tai 4) Hellfire-ohjuksen ampuminen Toyota pickup ajoneuvoon Bagdadin lentokentän liepeillä Irakissa.

Raportin mukaan MQ-9 Reaperin toimintaa seurattiin USA:ssa sijaitsevasta valvontakeskuksesta käsin, jonne koneesta oli suora yhteys.
Keskukseen oli välitetty tieto IRHC:n komentajan, kenraalimajuri Qassem Soleimanin liikkeistä ja siirtymisestä autoon, jota lähes äänettömästi lentävä Reaper seurasi ilmasta käsin.

Auton päästyä valvontakeskuksen mielestä sopivaan kohtaan, jossa oli vähän muuta liikennettä, Reaper päästi ohjukset kohteeseensa.
Räjähdyksen jälkeen otettujen kuvien mukaan auto romuttui täysin, eikä siinä olleista kahdesta kenraalista jäänyt muuta kuin riekaleita hautaamista varten.

Vääntyneen käden ja sen sormessa komeilevan suurella helmellä varustetun sormuksen perusteella arvioitiin, että sen omistaja oli kenraali Qassem Suleiman.

Toinen autossa istunut mies oli Irakin Kansan Mobilisoimisyksikön (PMU) komentaja kenraali Abu Mahdi Muhandis. Raportit ovat epäselviä, saiko sivullisia surmansa ja kuinka monta haavoittui.

Iranin hallitus myönsi nopeasti Suleimanin menetyksen ja ilmoitti nimittäneensä uuden komentajan hänen tilalleen: Kenraali Esmail Ghaani, joka ensi sanoikseen uhkasi lähettävänsä useita USA:n sotilaita kotiinsa ruumisarkuissa.
https://www.debka.com/in-a-fresh-air-strike-us-targets-iraqs-pro-iranian-militia-chiefs-after-terminating-their-master/,

02. Aikaisin lauantaiaamuna USA:n ilmaiskut Irakissa kohdistuivat kahden henkilöauton muodostamaan kolonnaan, joiden räjähdyksessä sai surmansa kuusi sotilashenkilöä, heidän joukossaan Shebl al-Zaidi, Imam Ali Pataljoonien komentaja ja hänen esikuntansa jäseniä.

Isku tehtiin lähellä Camp Tajin sotilaskompleksia Bagdadista pohjoiseen. Shebl al-Zaidi oli pidätettynä USA:n miehittäessä Irakin, ja häntä pidettiin yhtenä kaikkein turmeltuneimmista shia-johtajista. Hänet kuvattiin Qassem Suleimanin rinnalla, joka yleensä pyrki välttelemään kuvaajia ja journalisteja.

PMU:n taholta tunnustettiin ilmahyökkäys, mutta iskun kohteena oli sen julkistaman tiedotteen mukaan lääkintäkolonna.

DF otaksuu raportissaan USA:n armeijan muuttaneen taktiikkaansa Irakissa antamalla uudet ohjeet iskeä kaikkiin pro-Iran militian kohteisiin hävittäjien, helikopterien ja dronien iskuilla missä hyvänsä niiden komentajat liikkuivat maastossa, sivupoluilla tai valtateillä.
https://www.debka.com/in-a-fresh-air-strike-us-targets-iraqs-pro-iranian-militia-chiefs-after-terminating-their-master/,

03. USA:n ulkoministeri Mike Pompeo kiistää kriitikkojen esittämät väitteet, että USA toimii vaistonsa varassa ilman kokonais-suunnitelmaa, todeten, että Suleimanin teloitus on osa sitä, ja että kenraalien teloitukset perustuvat tarkkoihin tiedustelutietoihin.

Pompeo valitti Eurooppalaisten NASTO- ja muiden liittolaisten suhtautuvan USA:n käymään sotaan kaikkea muuta kuin hänen toivomallaan kollegiaalisella tavalla.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron kehotti hillintään; brittien ulkoministeri Dominic Raab sanoi kiihotuksen sijasta hallinnan olevan avain tilanteen rauhoittamiseen.
”Brittien, ranskalaisten, saksalaisten ja kaikkien muiden tulee ymmärtää, että se mitä me (amerikkalaiset) teemme, säästää ihmishenkiä myös Euroopassa” Pompeo sanoi.

Koaliittion tiedottaja eversti Myles Coggins kiisti Pentagonin tiedot lauantaiaamun ilmaiskuista Irakissa todeten, ”ettei OIR ole tehnyt ilmaiskuja Camp Tajin alueelle Bagdadin pohjoispuolelle viimeisten päivien aikana”.

USA kuitenkin vahvistaa Lähi-Idässä olevia lähettäen alueelle uusia sotilasyksiköitä; 750 sotilasta suojaamaan amerikkalaisten henkilö-kuntaa Irakiin, mitä seuraavat 4 000 sotilasyksikköjen lähetykset.

Lisäksi 700 miehen sotilasyksikkö Italiassa valmistautuu siirtymään Libanoniin suojelemaan USA:n Beirutin lähetystökompleksia Hizbullahin tai muiden militaristien potentiaalisilta hyökkäyksiltä.
https://www.debka.com/in-a-fresh-air-strike-us-targets-iraqs-pro-iranian-militia-chiefs-after-terminating-their-master/,

04. Lähi-Idän tilanteen sekavuus ja arvaamattomat uudet käännökset aiheuttavat monenlaisten huhujen ja väärien ja jopa propaganda-tarkoituksiin fotoshop-menetelmin laadittuihin videopätkiin tilanteesta Bagdadin kaduilla.

Muutamat uutistoimistot levittävät videoita ja kuvia irakilaisista, jotka iloitsevat kaduilla Suleimanin kuoleman johdosta; toisissa heitä kuvataan protestoimassa hänen teloitustaan vastaan, käyttäen niissä samoja video-otoksia uskotellen, ettei kansa huomaa vääristelyä.
http://beforeitsnews.com/alternative/2020/01/what-the-hells-going-on-here-they-didnt-expect-us-to-examine-this-3709375.html,

05. Iranin mullah-hallitus vakuuttaa, että neuvottelujen sijaan mielessä on nyt vain koston ajatus.
”Meillä on tarkat koordinaatit ja tiedot USA 35 tukikohdasta Lähi-Idässä uhaten, että niihin isketään Iranin laatiman ohjelman mukaan”.
Israel on tietenkin aina listalla.

Erään vahvistamattoman raportin mukaan Iran on ostanut Pohjois-Koreasta viisi ydinpommia, valmiiksi ohjuksiin asennettuina, jotka ammutaan Haifaan, Tel Aviviin, Dimonaan ja Jerusalemiin.

USA ilmoittaa, että jos Iran hyökkää, USA tulee iskemään takaisin hävittäjillään, helikoptereillaan, droneillaan ja ballistisilla ohjuksillaan yli 52:en iranilaiseen kohteeseen Iranin alueella.

Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei uhkaa Yhdysvaltoja ”ennen kokemattomilla iskuilla, jotka ulottuvat ytimeen saakka”.

Mitä Iran voisi tehdä: Öljytoimitusten estäminen Hormuzan salmien kautta on yksi, esim. upottamalla yhden tai useita raakaöljyä kuljettavia aluksia ahtaaseen salmeen. Toinen on drone- ja risteilyiskut Israeliin.

Sekä Englanti että Japan lähettävät sota-aluksiaan Persianlahden alueille kauppa-alustensa suojelemiseksi USA:n ohella.
http://beforeitsnews.com/alternative/2020/01/mind-boggling-trump https://www.foxnews.com/-just-threatened-52-more-sites-in-iran-3709373.html,

06. Lähes yksimielisesti artikkelien laatijat ennustavat sodan potentiaaliseen syttymiseen, useimmat paikallisena, joko suurena tai rajoitettuna.

”Before its news” räväyttää oman ennustuksensa todeten, että ”tilanne on kehittymässä mielipuoliseksi”, ja kehottaa ”luottamaan omaan vastuulliseen Komentajaamme – rukoile ja usko Häneen”.

”Iran oli lähellä iskeä Amerikkaan kenraalinsa johtamien nukkuvien solujen kautta, jotka ovat soluttautuneet Amerikkaan ja ovat aseistautuneet ja valmiina toimimaan”, selittää artikkelin laatija.

Iranin hyökkäyksiin Yhdysvaltoja vastaan liittyvät Kiina ja Venäjä, joilla on selvittämättömiä asioita Amerikan kanssa, BiN ennustaa. http://beforeitsnews.com/war-and-conflict/2020/01/major-attack-coming-against-the-usa-iran-preparing-with-rsussia-china-great-video-2472278.html,
UUTISIA ISRAELISTA
01. Tel Aviv taisi saada kunnollisen muistutuksen kuolevaisuudestaan ilman Iranin ohjushyökkäyksiäkin eilisen sapatin ja yön aikana.

Viikonvaihteen aikana myrskyiset sateet runsaine sadekuuroinen tukkivat kaupungin viemärit – taas kerran sanovat paikalliset asukkaat, syyttäen jokavuotisista vaikeuksistaan sadeveden tunkeutuessa talojen kellareihin ja alimpiin kerroksiin, eikä vain sinne, vaan autojen parkkeeraustiloihin ja kaduille, joissa autot seisovat veden ulottuessa lasien alarajaan saakka, onpa joitakin autoja kulkeutunut tulvaveden mukana mikä minnekin.

Maailman homokaupunkina tunnetun- kyseenlaista kunniaa nauttivan TA:n pormestari Ron Huldai sanoo ottavansa täyden vastuun tilanteesta, mutta muistuttaa samalla, etteivät minkään kaupungin viemärit pystyisi selvittämään 50-vuoden suurinta vedentuloa.

Osalla Israelin keskiosia myrskyiset sadekuurot tunkeutuivat alueille massiivisine sateineen, jotka tulvivat kaduille jokien levitessä paikoin yli äyräittensä.

Ynet.news raportoi, että 71 mm - lähes 3 tuumaa – sadevettä kaatui tel-avivilaisten niskaan kahden tunnin periodilla, lähes puolet keskimääräisestä kuukausimäärästä.

Kun Taivaan Isä vastaa rukouksiin, hän antaa kauhalla eikä lusikalla.
https://www.timesofisrael.com/tel-aviv-residents-blame-city-as-answers-sought-over-deaths-in-flooded-elevator/,

02. USA:n ulkoministeri Mike Pompeo ja pääministeri Netanyahu keskustelivat puhelimen välityksellä Iranin pahansuovasta vaikutuksesta Iranin toiseksi korkeimman johtajan Qassem Suleimanin USA:n ohjusten suorittaman teloituksen jälkeen.

”Netanyahu ja minä keskustelimme ja ymmärsimme Iranin pahansuovan vaikutuksen ja uhkaukset alueella”.
”Olen aina kiitollinen Israelin horjumattomasta tuesta terrorismin tuhoamiseksi” Pompeo kirjoitti Twitter-sivullaan.

”Side Israelin ja USA:n välillä on rikkumaton” hän jatkoi viitaten Irakin tilanteeseen Suleimanin kuoleman jälkeen ja Iranin jatkuvaan provokaatioon ja uhkauksiin alueella.

Netanyahun arviosta puhelun jälkeen – kolmannesta viikon sisällä - ei ole saatavilla. https://www.timesofisrael.com/pompeo-netanyahu-discuss-irans-malign-influence-after-soleimani-strike/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 04 -10; Tiberias 10 -14; Suolameri 12 -19; Eilat 10 -19, +C-astetta; sadetta maan pohjoisosassa Jerusalemin korkeudelle, muualla puolipilvistä kuten myös huomenna, tiistaina vesisadetta. Lämpötila pysynee lähes samana kuin tänään.

TA:ssa kaksi henkilöä joutuivat veden täyttämään hiisikuiluun, eikä heitä saatu pelastettua hengissä. https://www.foxnews.com/,

Qassem Suleimanin poistuminen areenalta vahvistaa Netanyahun asemaa, kun Benny Gantz joutui ”täsmäohjuksen uhriksi”. https://www.jpost.com/Israel-News/Targeted-killing-a-boost-for-Bibi-analysis-613157,


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021