Thursday, December 19, 2019

TORSTAI 19.12.2019

TORSTAI 19.12.2019
UUTISIA ULKOMAILTA
01. USA:n presidentti Donald Trump on Yhdysvaltain kolmas presidentti, jota USA:n kongressin edustajainhuone syytti keskiviikkona 18.12. virallisesti kahdesta kysymyksestä: Presidentin vallan väärinkäyttämisestä ja toiseksi kongressin toiminnan jarruttamisesta.

Myöhään keskiviikkoiltana pidetty äänestys sujui melko tarkalleen puolue-linjojen mukaisesti.
Edellinen kysymys ratkaistiin äänin 230 ääntä puolesta 197 vastaan.
Toinen kysymys ratkaistiin äänin 229 puolesta 198 vastaan.

Trumpia vastaan tehty syytös menee senaatin käsittelyyn, joka tehnee lopullisen ratkaisun molemmista kysymyksistä tammikuussa 2020.
Koska Republikaaneilla on enemmistö senaatissa, syytös kaatunee siellä helposti.

Demokraatit väittivät ”velvollisuudekseen suojella Perustuslakia, sekä ylläpitää valtion valvontaa ja tasapainoa” (checks and balances).
Republikaanit pysyttelivät johtajansa presidentti Trumpin takana, jota on toistuvasti testattu yleisillä normeilla.

Trumpin ”moukkamaisen epäsovinnainen tapa” tallata poliittisia normeja ärsyttää USA:n eliittiä, mutta miellyttää toisia rikkoessaan poliittisen kentän farisealaista käytäntöä äänestäjien kosiskeluksi.

Presidentti Trump kutsui koko syytösoperaatiota ”noitavainoksi”, ”uutisankaksi” ja ”väärennökseksi”.
https://www.timesofisrael.com/trump-impeached-by-us-house-on-charge-of-abuse-of-power/,

02. USA:n Demokraattisen puolueen kongressin naisedustajat olivat syytös-kysymysten käsittelyn ajaksi pukeutuneet provosoivasti täysmustaan korostaakseen tilaisuuden ”surullisen historiallista” luonnetta.

Trumpin lisäksi kaksi muuta USA:n presidenttiä – Andrew Johnson ja Bill Clinton – on syytetty maan historiassa Kongressin edustajainhuoneessa ja asetettu siten istuvan presidentin oikeuskäsittelyyn Senaatissa.

Ensimmäisessä syytöksessä Trumpin väitetään painostaneen Ukrainan presidenttiä tutkimaan poliittisen kilpailijansa Joe Bidenin toimia Ukrainassa – minkä Ukrainan presidentti kieltää – ja toisessa Trumpia syytetään siitä, ettei hän suostunut yhteistoimintaan kongressin kanssa kieltäytymällä luovuttamaan tarvittavia asiapapereita, sekä kieltäen avainavustajia antamaan oman todistuksensa.

Presidentti Trump vastasi syytöksiin twitter-sivullaan kutsuen niitä: ”Radikaalin vasemmiston kammottaviksi valheiksi”, ja ”hyökkäykseksi Republikaani-puoluetta vastaan”.

Republikaaneilla on enemmistö Senaatissa, ja sen enemmistöjohtaja Mitch McDonnell sanoi viime viikolla republikaanien senaattorien toimivan ”täydessä yhteisymmärryksessä presidentin puolustustiimin kanssa käsittelyn aikana. Hän painotti, että ”senaattorien tulee toimia puolueettomina valamiehinä”.

McDonnell tulee päättämään oikeuskäsittelyn säännöistä ja siitä, ketkä todistajat tulevat todistamaan. Hän puhuu Senaatille torstaina.
Nancy Pelosi ei ole vielä nimennyt tapauksen syyttäjiä oikeusistunnon ajaksi.

Senaatin äänestyksissä Trumpia vastaan esitetyistä syytöksistä tarvitaan kahdenkolmasosan enemmistö. Jos näin ei tapahdu, Donald Trump jatkaa presidenttinä vuoden 2020 vaaleihin saakka.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-50840934,

03. Ukrainan konsuli Vasyl Marushchynets Hamburgissa, Saksassa, erotettiin virastaan vuosi sen jälkeen, kun hänen FB-sivuillaan julkistamansa viestit tulivat julkisuuteen.

FB:n viesteissään hän syyttää juutalaisia II maailmansodan sytyttämisestä, ja vaatii kuolemaa anti-facisteille.
Viesteihin liitetyssä kuvassa hän esiintyy 60. vuotis-syntymäpäivä-kakkunsa kanssa, jonka yläosaan on kirjoitettu ”60. Mein Kampf”.

Ukrainan ulkoministeri Pavlo Klimkin ja muut korkeat Ukrainan virkailijat ovat tuominneet konsulin esittämät kommentit.

Konsulin erottamista käsiteltiin Kyivin oikeudessa, joka tiistaina tekemässään päätöksessä totesi erottamisen laittomaksi, ja kehotti konsuli Mauschchynetin asettamista takaisin konsulin virkaansa, sekä oikeuteen saamaan tuhansia USD menettämistään palkoista.

Ukrainan juutalaisyhteisö pitää konsulin asettamista takaisin virkaansa ultra-häpeällisenä, ja ”niin selvästi antisemiittisenä, että neo-natsi asetetaan takaisin virkaansa”, kuten tunnettu juutalaisaktivisti Iosif Zisels Ukrainassa sanoi.

”En ymmärrä, miten on mahdollista, ettei ole laillista mekanismia, jolla estetään hänen uudelleen asettamisensa ulkoministeriöön”.

”Henkilöllä, joka tekee antisemiittisiä ja vierasta pelkääviä hyökkäyksiä, ei ole oikeutta toimia diplomaattisessa tehtävässä”, sanoi Inna Joffe, juutalaisen konfederaation johtaja Ukrainassa.

Israelin lähettiläs Ukrainassa Joel Lion vastasi keskiviikkona oikeuden päätökseen twitter-sivullaan: ”Israelin valtio on hämmentynyt 6. vetoomus-hallinto-oikeuden päätöksestä asettaa antisemiittinen diplomaatti Vasyl Maruschshynets takaisin virkaansa”.

Hän kiitti Ukrainan ulkoministeriä päätöstä valittaa oikeuden päätöksestä, ja kehotti Ukrainan hallitusta omaksumaan kansainvälisen holokaust allianssin määritelmän anti-semitismistä.

Ukrainan ulkoministeri ei palauttanut konsulia entiseen virkaan, vaan asetti hänet osastolle, joka käsittelee Venäjän Federation taholta tulevaa uhkaa.
https://www.timesofisrael.com/ukraine-restores-diplomat-who-blamed-jews-for-wwii-posed-with-mein-kampf-cake/,

04. USA:n edustajainhuoneen ulkomaan asioitten komitea hyväksyi keskiviikkona yksimielisesti HR2343 lain, Palestiinan opetuksen rauhan ja suvaitsevaisuus-lain, jonka esittelivät Brad Sherman (D-CA) ja Lee Zeldin (R-NY), ja jota tukevat neljä muuta kongressin edustajaa, kaksi kustakin puolueesta.

Laki edellyttää ulkoministerin laatimaan vuosiraportin, jossa käsitellään PA:n tai UNRWA:n käyttämää opetusmateriaalia.
https://www.jpost.com/Middle-East/House-Committee-passes-Peace-and-Tolerance-in-Palestinian-Education-Act-611394,

05. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoo olevansa ainoa, yksinäinen ääni, joka puolustaa palestiinalaisia tänään, puhuessaan OIC:n konferenssissa.

Erdogan syytti Israelia, ja kehotti ”islamilaisten veljien ja sisarten väliseen yhteyteen vastustaakseen länttä ja islamilaisten valtioitten vastaisia salaliittoja”.
Hän sanoi Turkin joutuneen terrorihyökkäysten kohteeksi sen vuoksi, että sillä on ”periaatteellinen asenne Jerusalemin harjoittamaa painostusta vastaan”.

Turkilla on lämpimät suhteet Hamasin kanssa, joka on Muslimiveljeskunnan haaraosasto. Hamasin jäsen Saleh Arouri saapui Turkkiin sunnuntaina. Häntä syytetään osallisuudesta sieppaamiseen, murhaan ja muihin terrorismin muotoihin vuonna 2014.

Hamasin Gazan johtaja Ismael Haniyeh saapui myös Turkkiin yhdessä Arourin ja Moussa Abu Marzoukin ja Hamasin laajan delegaation muiden jäsenten kanssa. Erdogan on kehottanut NATO:a, jonka jäsen Turkki on, tuomitsemaan terrorismin, mutta Erdogan ei pidä Hamasia terroristisena järjestönä, mutta kurdit ovat hänen mielestään terroristeja.

Erdogan syytti Israelia Jerusalemin ja ”Palestiinan” tilanteen huononemisesta jokaisena päivänä. ”Israel ei huomioi oikeutta, lakia eikä ihmisoikeuksia, mikä syventää muslimien vastaista kriisiä alueella. Turkki rohkaisee islamilaisia maita taistelemaan Israelia vastaan” hän väitti.

”Emme koskaan lakkaa puolustamasta palestiinalaisten oikeuksia ja seisomaan solidaarisesti sen ja kaikkien sorrettujen rinnalla”.

Turkki toteuttaa ”turvallisuuden vuoksi” kaavailemaansa puskurivyöhykettä Syyrian pohjoisosaan, mikä on pakottanut 150 000 kurdia pakenemaan Afrinista v. 2018, ja 200 000 Tel Abyadin läheltä lähikuukausien aikana.
Erdoganin mielestä nämä eivät ole vainottuja kansalaisia.

Erdogan väitti imperialistien pyrkimysten hajottamaan, erottamaan ja hallitsemiseen islamilaisia maita jatkuvan. ”Mitä paremmin suojelemme lapsia, naisia, vanhuksia ja vammaisia, sitä enemmän suojelemme perheemme rakennetta” väittäen lännen imperialistien pyrkivän hajottamaan ja hallitsemaan Islamin maita, kuten hän sanoi Anadolun julkaisemassa artikkelissa.

Erdogan vaati edelleen, että koska muslimien määrä on neljännes ihmis-kunnasta, mutta he ovat eristettyjä, heidän täytyy yhdistyä saadakseen poliittista vaikutusvaltaa ja kulttuurillista näyttöä nostaakseen Islamin sivilisaation sille kuuluvaan asemaan.
https://www.jpost.com/Middle-East/Erdogan-bashes-Israel-calls-on-Muslim-to-unite-against-the-West-610375,
UUTISIA ISRAELISTA
01. Hyökkäysten uhrien järjestö järjesti torstaiaamuna Bar ja Mat Mitzvah seremonian terrorin uhrien lapsille Länsimuurilla.

Tilaisuuteen osallistui tusinoittain lapsia, orpoja, surevia jälkeläisiä ja aistivammaisia lapsia. Näihin kuuluvat ne, jotka joutuivat Qassam rakettien uhreiksi Gazan kaistaan liittyvillä alueilla ja muuallakin maan eteläosissa erilaatuisissa islamilaisten hyökkäyksissä.

Tilaisuuden kohokohta tulee olemaan Valtion presidentin virka-asunnossa maan presidentin Reuven Rivlinin ja Euroviisuvoittajan Neta Barzilain liittyessä juhlijoihin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273385,

02. Moskovan kentällä pidätetty israelilais/amerikkalainen Naama Issachar pienen kannabiserän salakuljetusyrityksestä syytettynä, oli Moskovan vetoomus-oikeuden neljän tuomarin tutkittavana.

Oikeuden istunnossa Naama kiisti aiemmat tiedot, että hän olisi tunnustanut syyllistyneensä salakuljetusyritykseen.

Naama Issachar tuomittiin 2 kuukautta sitten 7.5 vuoden vankeuteen, koska hänen laukustaan löydettiin 9.6 gramman kannabiserä odottaessaan yhteyslentoa matkallaan Intiasta Tel Aviviin.

Hänen vanhempansa toivovat, että tuomarit poistavat hänen saamansa rangaistuksen, tai ainakin pienentävät sitä merkittävästi.
Issacharin kuuleminen alkoi viime torstaina, ja hän osallistuu siihen videon välityksellä vankilasta käsin, jossa häntä pidetään.

Viikko sitten alkanut kuuleminen keskeytettiin jostain syystä ja sitä jatketaan tänään torstaina Moskovan vetoomusoikeudessa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273386,

03. Iranin ylimmän kaitsijan Ali Khamenein neuvonantaja puolustuskysymyksissä, IRGC:n kenraali Hossein Dehgman, sanoi Al-Alam TV:n haastattelussa, ettei Iran katso USA:n päätöksen lähettää 7 000 sotilasta Lähi-Itään merkitsevän sitä, että USA haluaa sotaa, kuten MEMRI raportoi.

Toiseksi Iranin armeijan johto sanoo sen helpottavan heidän toimiaan, kun USA kokoaa joukkojaan samaan paikkaan. Samaa Iran on sanonut juutalaisista, että heidän kokoaminen yhteen paikkaan helpottaa heidän tuhoamistaan.

Iran katsoo ”USA:n johtajien pelkäävän surmattujen ja haavoittuneiden sotilaittensa määrää, ja siksi vetää joukkojaan pois alueelta”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273379,

04. Keskiviikkona 3 rakettia ammuttiin Gazasta Sderotiin ja Ibim-kylään maan eteläosassa. IDF:n tiedottaja sanoi Iron Dome systeemin tuhonneen ne.

IDF:n hävittäjät tekivät useita ilmaiskuja Gazan alueelle, mukaan lukien Hamasin sotilastukikohtaan, varastoihin, toimistoihin ja Hamasin laivaston tukikohtaan Gazan pohjoisosassa tuhoten sen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273369,

05. Tusinoittain israelilaisia turisteja on jäänyt Moskovan lentokentälle passin tarkastukseen El-Al lennollaan Israelista. Raportin mukaan joulukuun 1.päivään mennessä 5 771 venäläistä turistia käännytettiin pois Tel Avivin Ben Gurionin lentokentältä.

Israelin ulkoministeriö sanoo tutkivansa asiaa Venäjän ulkoministeriön kanssa.
Tämä on suuri skandaali, ja vaikuttaa maiden välisiin suhteisiin sekä Putinin suunnittelemaan matkaan Israeliin lähiaikoina, jos raportti pitää paikkaansa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273347,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 04 -17; Tiberias 08 -23; Suolameri 12 -23; Eilat 11 -26 +C-astetta aurinkoista tänään ja huomenna, hieman viilenevää.

Tuesday, December 17, 2019

TIISTAI 17.12.2019

TIISTAI 17.12.2019
UUTISIA ULKOMAILTA
01. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi sunnuntaina, että Turkki harkitsee Incirlikin lentotukikohdan sulkemista, jonne USA on varastoinut ydinpommejaan, vastauksena USA:n uhkaamiin Turkin vastaisiin pakotteisiin.

USA:n päämääränä on pakottaa Turkin hallitusta peruuttamaan Venäjältä hankkimansa S-400 ilmatorjunta-patteristot. Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu sanoi Qatarin konferenssissa, ettei sopimusta voida enää purkaa missään olosuhteissa.

”Jos on välttämätöntä ottaa sellainen askel, johon meillä on valtuutus – me tulemme sulkemaan Incirlikin” Erdogan totesi A Haber TV:n lähetyksessä.

Toiseksi Erdogan uhkasi sulkea myös Kurecikin NATO:n Lähi-Idän tärkeimmän tutkavalvonta-aseman Turkin itäosassa.

Suhteitten kehittyessä keskustelujen ulkopuolelle USA poisti toistaiseksi Turkin osallistumisen US F-35 stealth-hävittäjän ohjelmiin, joihin Turkilla on NATO-jäsenenä ja ohjelman tuottajana ja koneitten ostajana täysi oikeus.
https://www.aljazeera.com/news/2019/12/turkey-close-incirlik-air-base-face-threats-erdogan-191216063638537.html,
https://www.al-monitor.com/pulse/originals/2019/12/turkey-united-states-can-americans-be-barred-from-incirlik.html,

02. Turkin entinen pääministeri Ahmet Davutoglu ilmoitti perjantaina perustavansa Future-puolueen, mutta entinen apulaispääministeri Ali Babacan, joka irrottautui Erdoganin johtamasta AKP-puolueesta, ilmoittanee myös oman puolueensa perustamisesta lähipäivien aikana.

Merkitseväkö nämä Erdoganin ”Oikeus-ja kehityspuolueen” (AKP) heikentymistä ja opposition rohkaistumista, nähtäneen piakkoin.

Ahmet Davutoglu toimi Turkin pääministerinä 2014 -2016, mutta erosi AKP:sta syyskuussa vastalauseeksi Erdoganin nousevalle vallan kahmimiselle.

Turkin asioitten asiantuntija ja Bard yliopiston professori Elmira Bayrasli, sanoi nousevan kotimaisen painostuksen vaikuttavan siihen, että Erdogan suuntaa turhautumisensa ulkopoliittisiin suhteisiin.

”Olemme nähneet Erdoganin käyttävän kotimaisia ongelmiaan ulko-politiikassa” hän kertoi Media Line ohjelmassa. ”Ennen kaikkea hän tulee järkyttämään liittolaisiaan esiintymällä voimakkaana Turkin patrioottina osoittaakseen suojelevansa Turkin kansallisia intressejä”.
https://www.jpost.com/Middle-East/Erdoans-Grip-on-Power-Shows-Cracks-As-Splinter-Parties-Emerge-611157,

03. Turkki antoi jo päiviä sitten ymmärtää, että se tulee voimistamaan otettaan Välimeren itäosissa, jonka se väittää kuuluvan Turkin/Libyan talousalueeseen, mutta myös laajemminkin Lähi-Idän alueen kysymyksissä.

Osoittaakseen, että Erdogan tarkoittaa täyttä totta vaatimuksilleen, hän solmi Libyan kanssa turvallisuus- ja sotilassopimuksen, jonka perusteella Turkin ja Libyan merialueet muodostavat yhteisen talousvyöhykkeen, ja uhkaa lähettää joukkojaan Libyaan, sekä myös Jemeniin ja Somaliaan.

Maanantaina Turkki lähetti dronen (miehittämättömän koneen) Kyproksen pohjoisosan lentokentälle.
Anadolu Agency raportoi aseistetun turkkilaisen Bayraktar TB2 dronen lentäneen Turkista Kyproksen saarella sijaitsevalle lentokentälle maanantaina.

Vuoden alusta lähtien Turkki on lisännyt aktiivisuuttaan Välimerellä. Turkki lähetti aluksiaan tutkimaan kaasuesiintymiä Kyproksen ja Kreikan välisellä merialueella, väittäen omaavansa oikeuden valvoa kaikkia Turkin ja Libyan väliseen talousvyöhykkeeseen kuuluvia alueita, myös Kyproksen ympärillä. - Kypros on itsenäinen EU-maa saaren eteläosassa, pohjoista osaa hallitsee Turkki.

Ankaran hallitus sanoo tarvittaessa käyttävänsä voimaa talousvyöhykkeen valvomiseksi. Turkkilaiset sota-alukset karkottivat israelilaisen tutkimusaluksen Kyproksen läheisiltä merialueilta viime viikolla. Se myös ilmoitti Israelille, että sen kaavailema kaasujohto Israelista Eurooppaan vaatii Turkin hyväksymisen.

Turkin hallitus solmi turvallisuus- ja sotilassopimuksen Tripolin horjuvan hallituksen kanssa, vaikka maassa riehuva sisällissota estää sitä valvomasta edes omia merialueitaan, sekä sanoo lähettävänsä joukkojaan Libyaan taistelemaan Tripolin hallituksen joukoissa Libyan länsiosan Khalifa Haftarin johtamaa hallitusta vastaan, jota Egypti tukee.

Erdogan sanoi sunnuntaina, että Turkki on valmis antamaan Tripolille kaikkea sen tarvitsemaa sotilasapua viime kuussa solmimansa sopimuksen puitteissa.

”Me turvaamme Libyan ja Turkin oikeuksia itäisellä Välimerellä” Erdogan sanoi A Haber TV:n ohjelmassa. ”Olemme enemmän kuin valmiit antamaan Libyalle kaikkea sen tarvitsemaa apua”.
https://www.jpost.com/Middle-East/Erdoans-Grip-on-Power-Shows-Cracks-As-Splinter-Parties-Emerge-611157,
https://www.aljazeera.com/news/2019/12/turkish-lawmakers-sign-libya-military-support-deal-191215114132175.html,

Turkin suorittamat yksipuoliset toimet Välimeren alueella ovat kansainvälisen lain ja sopimusten vastaisia, jotka lisäksi rikkovat Välimeren itäosan valtioitten kansallisia oikeuksia, lisäten vaarallisesti sodan uhkaa alueella.

Valmisteleeko Turkki Israelin saartamista, kuten Egypti teki ennen kuuden päivän sotaa sulkemalla Israelin laivojen pääsyn Akabanlahdelta Punaiselle-merelle, mikä oli yksi syy sodan syttymiseen.

UUTISIA ISRAELISTA
01. Libanonilainen TV-asema väittää saaneensa kopion USA:n rauhantiimin laatimasta ”Deal of the Century” luonnoksesta Lähi-Idän rauhansopimukseksi.

TV-asema vakuutti maanantaina USA:n sopimuksen esittävän Palestiinan valtion perustamista, jonka allekirjoittavat Israel, Juudeassa ja Samariassa toimiva PLO sekä Gazan kaistaa hallitseva Hamas, jonka USA luokittelee terrori-järjestöksi.

Raportin julkistaja, Hizbullahille myönteinen Al-Mayadeen TV, esittelee yksityiskohtia, jotka pahoin riitelevät niitä niukkoja tietoja, joita on vuotanut julkisuuteen, kuten myös USA:n ja Israelin tunnettua asemaa, vastaan. Tämä asettaa koko raportin varsin kyseenalaiseen asemaan.

Esittelen seuraavassa kuitenkin yksityiskohtia suunnitelmasta.

- ”Uusi Palestiina” muodostetaan Gazasta ja osasta Juudeaa ja Samariaa.
- Jos Israel ei hyväksy suunnitelmaa, USA lopettaa sotilasapunsa.
- PLO ja Hamas menettävät US-avun, joskin toinen voi saada sen yksin.
- Temppelivuoren ja pyhien paikkojen valvonta annetaan Saudi Arabialle.
- Temppelivuoren omistusoikeus jää edelleen Israelille.
- Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt - myös etäiset - liitetään Israeliin.
- Jordanjoen laakson valvonta jää Israelille. (Bibi lupaa liittää sen Israeliin).
- Gazan kaistan sekä Juudean ja Samarian välille rakennetaan kiinalaisten rakentama/Israelin valvoma valtatie, joka kulkee 30 m maan yläpuolella.
- PLO:n alaiset ja Gazan kaistan terrorijärjestöt riisutaan aseista, eikä armeijaa tarvita, koska Israel yksin vastaa turvallisuudesta.
- Israel puolustaa palestiinalaisia ulkoista uhkaa vastaan, mutta kustannukset jaetaan Israelin ja Uusi Palestiinan valtion kesken.
- Israelin ja Gazan terroristien aiheuttamassa konfliktissa USA avustaa Israelin armeijaa tuhoamaan niiden johtajiston.
- Jerusalemia ei jaeta Israelin ja ”Uusi Palestiinan” kesken, vaan se toimii Israelin ja ”Uusi Palestiinan” yhteisenä pääkaupunkina.
- Jerusalemin itäosan arabit ovat ”Uusi Palestiinan” kansalaisia.
- Jerusalemin kanslia valvoo koko Jerusalemin aluetta, mutta arabeilla on oma koulujärjestelmänsä. Maata ei saa myydä toisen valtion kansalaiselle.
- Egypti tulee luovuttamaan osan Siinain alueesta Gazan kansalaisten laajentumisalueeksi. (Egypti on aiemmin kiistänyt tämän)
- Uusi Palestiinan alueella on itsenäinen opetusjärjestelmä, mutta vaatimuksena on sen opetusohjelmien täydellinen muokkaus siten, että kiihotus vihaan ja toisen kansan alentamiseen poistetaan ohjelmasta.
- Toteuttaminen aloitetaan Uuden Palestiinan kansalaisten riisumisella aseista.
- Uusi Palestiina kansalaiset - etenkin Gazassa – saavat kuukausipalkkansa arabimaista.
- Israel ja Egypti poistavat Gazan kaistan saartotoimet avaten ovet kansainväliselle kaupalle.
- Valtiolliset vaalit pidetään vuosi sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen.
- Uusi Palestiina lentokentät ja satamat rakennetaan viidessä vuodessa, Israelin kenttiä ja satamia käytetään, kunnes omat valmistuvat.
- Kaikki Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivät terroristit vapautetaan kolmen vuoden aikana.
- Suunnitelman toteuttamiseen osallistuvat useat maat, mukaan lukien USA, EU ja Persianlahden öljyvaltiot, jotka yhdessä antavat 30 miljardia USD viiden vuoden aikana; USA antaa 20 %, EU 10 % ja loput Gulfmaat.
Israel hallitus ei halua sitoa käsiään, vaan odottaa USA:n suunnitelman valmistumista ja julkistamista.
https://www.timesofisrael.com/report-trump-plan-envisages-three-way-peace-deal-between-israel-plo-and-hamas/,
02. Benny Begin vaatii, että Netanyahun tulee erota pääministerin virastaan.
https://www.timesofisrael.com/former-likud-lawmaker-begin-netanyahu-must-resign/,

03. Oikeusministeri Amir Ohana nimitti Orly Ginsbergin tilapäiseksi valtion syyttäjäksi vastoin oikeuskansleri Mandelblitin suositusta.
https://www.timesofisrael.com/spurning-ags-candidate-justice-minister-names-interim-state-prosecutor/,

04. Pääministeri-ehdokas Gideon Sa´ar vaatii valvontakameroiden asettamista vaalipaikoille. Hän pitää itseään oikeiston pelastajana. Hän pitää kahden valtion perustamista illusiona.
https://www.timesofisrael.com/quoting-netanyahu-challenger-saar-demands-cameras-in-primary-polling-stations/,

05. Poliisi syyttää kolmea Israelin kansalaista rukoilemisesta Temppelivuorella – millä tarkoitetaan vain juutalaisia; muslimit saa rukoilla allahiaan miten haluavat. Onko tämä sitä NWO:n demokratiaa?
https://www.timesofisrael.com/3-jewish-israelis-indicted-for-praying-on-temple-mount/,

06. Pakistanin entinen sotilasjohtaja, diktaattori Pervez Musharraf tuomittiin v. 2017 hätätilan määräämisestä (petoksesta) kuoleman rangaistukseen. Hän asuu nykyisin UAE:ssa, eikä ole luultavaa, että hän palaa kotimaahansa, hän on myös pahasti sairas.
https://www.timesofisrael.com/pakistan-sentences-former-dictator-pervez-musharraf-to-death-in-treason-case/,

07. Israelin turismiministeri Yariv Levin (Likud) lähetti vihaisen kirjeen EU:n paikalliselle edustajalle saatuaan tietää, että EU rahoittaa yhdessä New Israel säätiön kanssa konferenssia, jonka tarkoituksena on esittää vastalause Israelin pääkaupungin vanhaan osaan suunniteltua köysirataa vastaan, jolla pyritään helpottamaan nousevan turistimäärän pääsyä Temppelivuorelle.

”Olen ällikällä lyöty saatuani tietää, että EU on sekaantunut konferenssiin ja tukee sitä” Levin kirjoitti Yediot Aharonot julkaisemassa kirjeessä. ”Tämä on räikeää ja hylättävää sekaantumista Israelin sisäisiin asioihin ja sen itsenäiseen päätöksen tekoon”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273273,

08. Venäjän raskaat pommikoneet ”Tupolev 22M Backfire” lentävät kotimaansa kentiltä pommitus-matkoille Iranin ilmatilan kautta Syyriaan lentoajan lyhentämiseksi; tämä vastineena USA:n ja Israelin yhteistoiminnalle.

Asiasta kertoi Iranin kansallisen turvallisuusneuvoston sihteeri Ali Shamkhani sunnuntaina, 15. 12. Hän kertoi myös MEHR-news Agencylle, että vaikka pommittajat lentävät toistuvasti Iranin ilmatilan kautta, ne eivät tarvitse tankkausta lentonsa aikana Venäjältä Syyriaan.
https://www.debka.com/russian-bombers-now-transit-irans-airspace-to-syria-rejoinder-for-us-israeli-air-force-cooperation/,

09. Turkin diktaattori Recep Tayyip Erdogan lupaa 10 miljoonaa liraa (1.7 miljoonaa USD) entisen palestiinalaispoliitikon Mohammed Dahlanin pidättämiseksi. Hän asuu nykyisin UAE:ssa, jonka emiiri antoi hänelle luvan hoitaa bisnestoimiaan hänen maassaan.

Dahlan haluaa PA:n presidentiksi 83-vuotiaan Mahmoud Abbasin tilalle, jonka odotetaan jättäytyvän pois lupaamistaan PLC:n vaaleista.
https://www.debka.com/turkish-leader-and-uae-emir-face-off-over-the-palestinian-succession-race/,

SÄÄTILAT TÄNÄN
Jerusalem 05-16; Tiberias 09 -21; Suolameri 13 -21; Eilat 11 -23 +C-astetta, keskiosassa maata puolipilvistä tänään, muualla maassa tänään ja huomenna aurinkoista, ei muutoksia lämpötiloissa.

1.5 miljoonaa vuotta sitten Oahu Hawaii ja sen 5000 kuutiokm:n lohkare putosi mereen. Se nostatti 500 metrin korkuisen tsunamin, joka iski USA:n rannikolle 100 metrin korkuisena. ATK-simulaation mukaan tämä voi toistua.
https://www.youtube.com/watch?v=uPIx0B9O8Us&frags=pl%2Cwn,

Aurinko valmistautuu johonkin siten, ettei siinä ole havaittu yhtään tahraa (pilkkua) 270 päivän aikana. Jotkut pahan ilman linnut ennustavat tämän ennakoivan mini-jääkautta. Oletko valmis siihen?
https://www.thebigwobble.org/2019/12/our-sun-just-set-record-for.html,

Virginiassa USA asiat ovat menossa todella kiharaisiksi. Lainlaatijat antoivat laintoteuttajille tehtäväksi takavarikoida kaikki aseet siviileiltä, ja antoivat heille oikeuden katkaista sähköt ja kaasu niiltä, jotka kapinoivat.
Nyt he muodostavat aktiivisen sotilasyksikön suojaamaan sheriffejä ja siviilejä perustuslain vastaisista laista.
https://www.lawenforcementtoday.com/it-begins-virginia-forms-active-militia-to-protect-sheriffs-citizens-from-unconstitutional-laws/,

Sunday, December 15, 2019

SUNNUNTAI 15.12.2019

SUNNUNTAI 15.12.2019
UUTISIA ISRAELISTA
01. Toimenpidehallituksen pääministeri Benyamin Netanyahu, jolle Korkein oikeus antoi oikeuden toimia virassaan uuden hallituksen muodostamiseen saakka, katsoo tilanteen vaarantuneen siinä määrin, että hän pyrkii muodostamaan oikeistopuolueitten liittymistä yhdeksi koaliittioksi voidakseen sillä välttää pienten oikeistopuolueitten saamien äänien menettämistä, jos ne eivät yllä 3.25 % äänikynnyksen yli.

Likudin puheenjohtajan paikkaa 26.12. sisäisissä vaaleissa kärkkyvä Gideon Sa´ar sanoo, ettei Likud tue enää automaattisesti Netanyahun oikeutta muodostaa uutta hallitusta, jos hän ei saa tarpeeksi ääniä kansallisissa vaaleissa, raportoi TV-kanava 12 torstaina.

”Ei tule jatkumaan Netanyahun sokea seuraaminen”, nimeltä mainitsematon virkailija sanoi.” Neljännet vaalit eivät ole optio, se olisi anteeksiantamatonta”. Hän sanoi ”oikeistoblokin voivan harkita toisen ehdokkaan valitsemista, jos Netanyahu ei pysty sitä toteuttamaan”.

TV-kanava 13 vahvisti tiedon todeten, että Bibi pyrkii muodostamaan pienistä oikeisto-puolueista yhtenäisen blokin ja ehdokaslistan, ettei käy kuten edellisissä vaaleissa, joissa kaksissa viimeisissä yksi pieni oikeistopuolue jättäytyi blokin ulkopuolelle, eikä pystynyt ylittämään äänikynnystä.

”Jewish Home/National Union” kakkosmies Bezalel Shmotrich kannattaa esitystä vaikka ”Uusi Oikeisto” puolueen johtaja puolustusministeri Naftali Bennett sanoo puolueensa menevän vaaleihin itsenäisenä.

Syyskuun 2019 vaaleissa Netanyahu pystyi muodostamaan ultraortodoksi-ja oikeistopuolueitten välisen blokin, nimeltä ”blokki 55”. Merkit osoittavat tämän liittymän hajoamista, ellei se saavuta enemmistöä maaliskuun vaaleissa.

Israel Beitenun johtaja Avigdor Liberman, jota syytetään nykyisen poliittisen hajaannuksen aiheuttamisesta, ennustaa, että ”blokkien aika on ohi”.

Gideon Sa´ar vakuuttaa pystyvänsä kasvattamaan oikeiston yhteenliittymää, mutta Netanyahu pienentää sitä entisestään.
https://www.timesofisrael.com/top-right-wing-bloc-official-says-wont-follow-netanyahu-blindly-again-report/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273165,
Jerusalemin entinen pormestari Nir Barkat syyttää ”Sa´aria puolueen hajottamisesta, mistä me kaikki joudumme kärsimään”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273159,

02. Moshe Feiglin sanoo, ettei hänen johtamansa Zehut-puolue osallistu vaaleihin.
https://www.timesofisrael.com/top-right-wing-bloc-official-says-wont-follow-netanyahu-blindly-again-report/,

03. Tällä viikolla eroava Valtion Syyttäjä Shai Nitzan kiistää Netanyahun esittämät syytökset, että häntä olisi syytetty väärin (framed).

Hän vakuuttaa, ettei Netanyahun syyttäminen tekemistään rikkeistä ollut yksin hänen, ja torjuu syytökset poliittisesta ajojahdista.
Hän myös ihmettelee, mitä rikoksia hän itse teki, joita tulisi tutkia?
https://www.timesofisrael.com/in-farewell-interview-top-prosecutor-defends-handling-of-netanyahu-probes/,

04. Tavallisesti Netanyahua tukeva ”Israel Hajom” uutislehti julkisti perjantaina TV-kanava 12 teettämän mielipidetiedustelun tulokset.

Tiedustelun mukaan SiniValkoinen puolue repäisee kuuden kansanedustajan johtoaseman Netanyahun johtamaan oikeistobokkiin, mutta ei tarpeeksi voidakseen muodostaa Gantzin johtaman hallituksen arabi-Joint List tuella, josta Baladin 3 kansanedustajaa ei halua tukea hallitusta.

Sa´ar saa selvän (57) johtoaseman Bibiin verraten (51), mutta kummankaan johdossa oikeistoblokki ei saa yli 61 kansanedustajaa.

SiniValkoinen saa 37 (33) edustajaa; Likudin kannatus putoaa 31:en (32).
Israelin arabien Joint List saa 14 (13) kansanedustajaa.
Israel Beitenun osuus pysyy ennallaan 8 (8) edustajaa.

Ultraortodoksi Shas saa 8 (9) edustajaa; UTJ 7 (7).
Bennettin johtama ”Uusi Oikeista” saa 5 (3) edustajaa;
Labor-Gesher saa 6 (6); Demokratic Camp 4 (5).

Jewish Home – National Union eikä Ozma Yehudit ylitä 3.25 % äänikynnystä.

Likudin johdossa oikeistoblokki saa 51 edustajaa; Sinivakoinen yhdessä Joint List kanssa 61 edustajaa, mutta 3 Baladin edustajaa eivät halua hallitukseen.
Täten Avigdor Liberman jäisi edelleen ”kuninkaan tekijän” asemaan.
https://www.timesofisrael.com/poll-shows-gantzs-blue-and-white-opening-6-seat-lead-over-netanyahus-likud/,

05. Israel haluaa kunnioittaa IDF:n riveissä haavoittuneita järjestämällä ”Haavoittuneiden Kunnioittamisen Päivän”, joka vuosittain on 16. Kislevkuuta hallituksen 2014 tekemän päätöksen mukaan; tänä vuonna 15.12.2019.

Puolustusministeriön tilaston mukaan IDF:n haavoittuneita on kaikkiaan 57 277. Ministeriön kuntoutusosaston mukaan haavoittuneista 591 heistä kuuluvat korkeimpaan luokkaan, haavoittumisaste on 100 % +.

Gazan 2014 kesäsodassa ”Protectine Edge” haavoittui 817 sotilasta, joista 516 alle 20 % asteen tai yli. Sodan jälkeen IDF:n kuntoutusosasto rekisteröi 588 kärsivän ”traumaattisen stressin häiriöistä” (PTSD).
Kaikkiaan 5 000 veteraania kärsivät tästä häiriötilasta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273161,

06. Keshet 12 raportoi Nir Dvorin laatimassa uudessa artikkelissa lauantai-iltana, että Israelin pääosin ulkomailla toimiva turvallisuusjärjestö MOSSAD avusti Tanskan poliisia ja tiedustelupalvelua estämään pitkän listan terrori-iskuja.

Terrori-iskut oli suunniteltu ja lähellä suorittamistaan, mutta MOSSAD, joka avustaa muita Euroopan turvallisuusjärjestöjä poistamaan terrorinuhkaa Euroopasta, pystyi ne estämään viime hetkellä.

Viimeisten päivien aikana suoritetussa operaatiossa Tanskan poliisi ja tiedustelu-palvelut pidättivät 21 terroriaktivistia Kööpenhaminassa ja muissa Tanskan kaupungeissa pitkin maata.

Nämä terroristit löydettiin ja pidätettiin salaisista asunnoista ennen kuin he ehtivät toteuttamaan suunnittelemiaan terroriaaltoja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273144,

07. Turkin sota-alukset karkottivat israelilaisen kaasun tutkimusaluksen Kyproksen aluevesiltä. Kuuluneeko tämä Turkin ja Libyan solmimaan vesialuesopimukseen, jossa osa Kyproksen aluevesistä on sopimuksen määrittämillä vesialueilla?

Turkkilaisesta sota-aluksesta soitettiin israelilaisalukseen tiukaten, mitä tekemistä sillä oli alueella ja komensi sen poistumaan välittömästi.
Israelin Oceanographic and Limnological tutkimusinstituutin aluksella ei ollut muuta mahdollisuutta kuin poistua sieltä.

Turkki on viime päivien aikana lisännyt vaatimuksiaan Välimeren itäisen osan valvonnasta, nostattaen jännitystä Kreikan, Kyproksen ja Egyptin kanssa, joiden keskeisenä teemana ovat merialueen kaasun- ja öljynporaukset. Nämä kolme valtiota ovat syyttäneet Turkin toimia kansainvälisen lain vastaisiksi.

Turkki sanoo turvautuvansa voiman käyttöön poistaakseen kaikki vieraat kaasun poraukset Kyproksen vesialueilta, jotka se sanoo omistavansa.
https://www.timesofisrael.com/turkish-ships-said-to-force-israeli-research-vessel-out-of-cypriot-waters/,

08. New Jersey kaupungin pormestari Steven Fylop sanoi perjantaina, että kahden pyssymiehen, jotka hyökkäsivät kosher-tavaraloon kaupungissa surmaten kolme ihmistä sisäpuolella, varsinainen iskukohde oli kadun toisella puolella sijaitseva yeshiva, jossa oli tapahtumahetkellä 50 lasta.

Pormestari sanoo, ettei hän ole 100 % varma asiasta, mutta yeshivan sisään-käynti on vain 3 jalan päässä todeten, että jos poliisi ei olisi saanut hyökkääjiä saarretuksi tavarataloon, seuraukset olisivat olleet paljon kauheammat.
https://www.timesofisrael.com/jersey-city-mayor-says-gunmen-wanted-to-target-next-door-yeshiva-with-50-kids/,
https://www.timesofisrael.com/jersey-city-shooting-survivor-says-attackers-looked-well-trained-came-to-kill/ https://www.ynetnews.com/article/YML9HG6EQ,

09. Nessah synagoga, yksi suurimmista Iranin juutalaisten synagogista Beverly Hills USA:ssa, joutui vandalismin uhriksi perjantain vastaisen yön aikana.

Synagogan ikkunat ja ovet oli rikottu, yhdeksän Torah-rullaa oli hävitetty kuten myös rukouskirjat.
Lauantaina poliisi oli sulkenut käynnin synagogaan aloittaen rikoksen tutkimukset.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273152,

10. Gazan ”paluumarssien” uudelleen alkaneissa viikkoprotesteissa gazalaiset kivittivät IDF:n sotilaita bensiinipommeilla. Kukaan ei haavoittunut.

11. Gazan Hamasjohtaja Ismail Haniyhewh matkusti Egyptin kautta Turkkiin, jossa hän tapasi Turkin diktaattorin Recp Tayyip Erdoganin, lisäksi hän vieraillee Malesiassa, Venäjällä, Qatarissa, Libanonissa, Mauritaniassa ja Kuwaitissa.

Tilaisuus oli suljettu ulkopuolisilta, eivätkä he pitäneet lehdistötilaisuutta.
Haniyeh sai luvan poistua Gazasta 3 vuoden tauon jälkeen. Hän uhoaa, että Hamas tulee asettamaan säännöt, joiden mukaan eletään.

PA pidätti viikonvaihteen aikana Juudeassa ja Samariassa ainakin 20 Hamasin kannattajaa ja jäsentä, valmistautuessaan PLC:n vaaleihin.
https://www.jpost.com/Middle-East/Hamas-leader-Ismail-Haniyeh-visits-Turkey-meets-Erdogan-610942,

12. Jerusalemin ja Tel Avivin välinen nopea rautatieyhteys aloittaa toimintansa vuosia kestäneiden testien ja muutosten jälkeen 21.12.2019.
https://www.jpost.com/Israel-News/Tel-Aviv-Jerusalem-railway-to-commence-operations-on-December-21-610727,

13. Israelissa odotetaan vaikeaa viikkoa asiantuntijoitten uhatessa lumisateilla Hermonilla, sekä runsaitten vesisateitten ja myrskyjen aiheuttamista tulvista rannikkokaupungeissa kuten Ashkelon ja Ashdod.

Palomiehet ja pelastusjoukot joutuivat pelastamaan perheen kaupallisesta autosta Nesherissä, Haifan eteläpuolella, sekä 8 muuta ihmistä autoista Haifan keskikaupungin alueella, jonne ne olivat juuttuneet.
https://www.jpost.com/Israel-News/Winter-storms-batter-northern-Israel-610865?draft=true,
UUTISIA ULKOMAILTA
01. Englannin yleisvaaleissa murskatappion kärsinyt Labor-puolueen johtaja Jeremy Corbyn pyytää anteeksi rökäletappiotaan, mutta sanoo silti pitävänsä edustamiaan muutostoiveita oikeina, mutta lupaa erota puolueen johdosta.

Boris Johnson sai puolueelleen 80 edustajan enemmistön, suurimman 30 vuoteen. Hänen odotetaan kiihdyttävän nyt maansa ”brexit” irrottautumista EU:sta ja voidakseen sopia kauppasuhteista USA:n kanssa, mitä presidentti Trump on odottanut hartaasti. Brittijuutalaiset huokaisevat helpotuksesta.
https://www.bbc.com/news/election-2019-50797729.

02. Iranin teleyhteyksien ministeri sanoo maansa estäneen toisen cyber-hyökkäyksen viikon isällä. Hän kutsui hyökkäystä massiiviseksi, kuten hän sanoi myös keskiviikkona.

Tämän vuoden kesäkuussa tehtiin cyberhyökkäys Iranin asejärjestelmiä vastaan.
Viimeinen hyökkäys tehtiin Iranin elektronista hallintojärjestelmää vastan, kuten Mohammad Jacad Azari-Jaroni kertoi.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-50799147,

03. Beirutissa poliisin ja mielenosoittajien välisissä yhteenotoissa haavoittui kymmeniä ihmisiä, kertovat silminnäkijät.

Mielenosoittajia vastassa olivat ilmeisesti Irania ja Hizbullahia tukevat naamioidut vastamielenosoittajat.
Poliisi käytti kyynelkaasua ja kumiluoteja. 20 poliisin kerrotaan haavoittuneen.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-50797839,

04. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan väitti OIC:n Islamilaisen Yhteistyön Organisaation kokouksessa, että ”Lähi-Idän ainoa demokratia Israel teloittaa viattomia tyttöjä, isiä, äitejä, vanhuksia, lapsia ja nuoria avoimesti kaduillaan”.

Erdogan esitti nämä tuulesta temmatut syytöksensä puhuessaan 57 OIC:n jäsenmaan konferenssissa. OIC-maissa asuu yhteensä 1.8 miljardia muslimia, joita yhdistää leppymätön viha Israelia ja juutalaisia kohtaan.

”Valitettavasti tilanne Palestiinassa ja siihen erottamattomasti kuuluvassa Al-Quds (Jerusalem) pahenee päivä päivältä. Israelin asenne, joka ei tunne mitään oikeuksia, lakia, oikeutta tai inhimillisyyttä, jatkuvasti syventää kriisiä alueella muslimien vahingoksi”. Hän jatkoi edelleen:

”Palestiinan kaduilla näemme, miten Israel murhaa armotta viattomia tyttöjä, isiä, äitejä, vanhuksia, lapsia ja nuoria. Mikä pahinta, länsimaat ja - valitan kertoa – muutamat arabimaat käytännössä rohkaisevat tätä Israelin raakuutta”.
https://www.wnd.com/2019/12/turkeys-president-claims-israel-executes-women-children-streets/,

Jordanialainen journalisti Tahsin al-Tal, joka kirjoittaa Gerasanews.com, sanoi vain tuhansien juutalaisten kuolleen Holokaustissa, mutta että muslimit kärsivät paljon enemmän 15. vuosisadalla, jolloin heidät karkotettiin Espanjasta.

Hän kirjoitti, ”ettei muslimien tulisi iloita Espanjan (jalkapallo?) tiimille, ikään kuin arabien ja muslimien veri olisi kuivunut”.
”He tekevät niin, vaikka tuskanhuudot kaikuvat edelleen, ikään kuin kauhistuttavat tapahtumat tapahtuivat vain muutamia kuukausia sitten, eikä 500 vuotta sitten. Andalusian islamin valtio romahti 800 vuoden jälkeen, jonka aikana Espanja oli tiedon, voiman ja poliittisen maailman valonlähde koko maailmassa.”

Al-Tal kirjoitti ”juutalaisen kansan käyttäneen semitismiä ja antisemitismiä oikeuttaakseen tekonsa ja raakuutensa tehdessään rikoksia alistettuja massoja vastaan, ei ainoastaan Palestiinassa ja arabimaissa, vaan myös muissa kansoissa, joiden parissa he elivät sekaantuen kristittyihin j muslimeihin”.

”He surmasivat lapsia ja munkkeja ja imivät heidän vertaan kuin yölepakot.”

Linda Sarsour lisäsi tähän oman väärän todistuksensa sanoen, ”poliisiupseerien Amerikassa ampuvan aseettomia mustia juutalaisten käsien piileskellessä taustalla”. Hän syytti ADL:n ohjelmia, jotka kuljettavat Amerikan poliiseja viikonmittaisille seminaareille Israeliin. ”Tämä ruokkii poliisin raakuutta”.

Hamasin entinen korkea virkailija Mustafa al-Lidawi julkaisi kirjoituksiaan Maan uutistoimiston lehdissä, sisällöltään edellisiin verrattavia.

Juutalaisten juhlasta Purimista hän kirjoitti.
”Tämä on se sama juhla, jota Euroopan kansat vihasivat ja hyljeksivät ja siksi toivoivat juutalaisten poistuvan heidän keskuudestaan voidakseen pelastua heidän pahuudestaan”.
”Tämä siksi, että Euroopassa asuvat juutalaiset aina leipoivat laajat paistoksensa loma-aikaa varten, jotta jokainen voisi syödä siitä. Tähän paistokseen oli sekoitettu uhriensa verta, jotka he valitsivat niiden joukosta, jotka eivät olleet juutalaisia”.

”Useimmiten uhri oli pieni poika, jonka he asettivat rei´itetylle levylle täynnä piikkejä, jotka pistivät uhrin ruumiiseen valuttaen veren alla olevalle vadille. Tätä verta he käyttivät leipoakseen laajan paistoksen pyhälle lomalle varmistaen, että jokainen söi siitä oman palansa”.

”Tämän johdosta Euroopan kansat halveksivat juutalaisia maissaan ja toivoivat heidän poistuvan keskuudestaan, sillä he syyllistyivät jokaiseen hyljeksittävään tekoon, mekanismiin jokaisen rikoksen osallisuuteen, ja kaiken sosiaalisen ja taloudellisen korruption lähteeksi ”.

(Olen ottanut mukaan MEMRIN kääntämästä tekstistä paloja osoitukseksi, miten tämän 57 arabi-ja muslimimaan kauhuklubissa jäsenmaiden edustajat kertovat omia mielikuvituksellisia fantasioitaan kilpaillen, kuka keksii kauheimman jutun.)
https://www.wnd.com/2019/12/turkeys-president-claims-israel-executes-women-children-streets/,

05. USA:n kongressi on valinnut 19.joulukuuta päiväksi, jolloin presidentti Donald Trumpia vastaan esitetyt syytökset julkistetaan virallisesti. Sinä vuoden päivänä Bill Clinton sai syytteet oikeudessa, jotka johtivat hänen eroonsa.

Onko tämä tarkoituksella valittu Billin kostoksi Trumpille? Kuten otsikko otaksuu.
Gallupien mukaan Hillary Clinton on hionut kyntensä ja hankkinut lisä lihaa vyötärölleen ja punaa poskipäihinsä aloittaakseen uuden mittelön Trumpin kanssa, joka häpeämättömästi sotki Demokraattien suunnitelmat edellisessä.
Harward Harris gallupin mukaan Hillary lyö laudalta kaikki toiset demokraattiset kilpailijansa mennen tullen, jos hän asettuu kilpailuareenalle.
https://www.wnd.com/2019/12/clintons-revenge-trump-impeachment-vote-likely-day-bills/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 05 -13, Tiberias 09 -21; Suolameri 14 -21; Eilat 12 -23 +C-astetta, pilvistä tänään, etelässä sadetta, huomenna aurinkoista, vähän lämpenevää.