Thursday, April 25, 2019

Torstai 25.04.2019

TORSTAI 25.04.2019
01. Tänään on juutalaisen pessah-ajan viimeisen juhlapäivän aatto, jonka vuoksi pyrin laatimaan päivän raportin tiivistetyssä muodossa.

02. Pew-mielipidetiedustelu Amerikassa havaitsi, että amerikkalaisten valtaosa, (64 %), suhtautuu myönteisesti Israeliin, mutta ei sen hallitusta (41 %), lisäksi Israelin kannatus on suurempi republikaanien kuin demokraattien keskuudessa. PA:n kannatus (46 %) on negatiivinen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5499464,00.html,

03. Trumpin nimittämä Lähi-Idän lähettiläs Jason Greenblatt paljastaa, ettei ”Deal of the Century” sisällä PA/PLO:n ja Jordanian välistä federaatiota. Suunnitelma paljastettaneen kesäkuussa. Hän myös kutsuu vääriksi tietoja, joiden mukaan Egyptin valvomasta Siinaista liitettäisiin osia Gazaan, jota Hamas hallitsee. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5499415,00.html,

04. Pessah-aikana kymmenet tuhannet juutalaiset tungeksivat suosittuihin loman-viettopaikkoihin, ja erityisesti niihin, jotka on tarkoitettu lapsille ja perheille. Pääsisäisajan edullinen sää suosi myös vierailuja luonnonläheisissä paikoissa. Myös Israelin museo tarjosi ilmaisia käyntejä tiloissaan loma-ajan kunniaksi. Jerusalemin vanhaosa ja etenkin Davidin museo olivat suosittuja. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5499329,00.html,

05. IDF:n insinööriosasto aloitti eilen arabiterroristin Omar Abu Lailan talon tuhoamisen Zawiyan arabikylässä korkeimman oikeuden päätöksellä.
Abu Laila ampui kuoliaaksi Arielin risteyksessä viime maaliskuussa kersantti Gal Keidanin ja rabbi Achiad Ettingerin.
Turvallisuusjoukot surmasivat hänet kolmen päivän tiiviin ihmisjahdin päätteeksi laukaustenvaihdossa hänen kieltäydyttyään antautumasta vapaaehtoisesti.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5499066,00.html,

06. Ministeri Tzahi Hanegby torjuu USA:n demokraattien presidenttiehdokkaan Berniew Sandersin syytökset, että Natanyahun hallitus olisi rasistinen päätellen sitä, miten se kohtelee PA/PLO:n arabeja. Hanegby painotti, että Israelin hallitus on demokraattisesti valittu, ja ettei Israel puutu Amerikan vaaleihin. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5498894,00.html,

07. Arabiliitto päätti Kairossa pitämässään kokouksessa pelastaa PA/PLO:n romahtamisen partaalla olevan talouden luvaten toimittaa sille 100 miljoonaa USD kuukaudessa. Hätäkokoukseen kutsuttu islamin arabimaiden kattojärjestö Arabiliitto suostui PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin rukouksiin lapioida sen reiälliseen pussiin dollareita saamatta mitään todisteita, että sinne sullottuja varoja käytetään kansan parhaaksi.
Arabiliitto totesi samalla, ettei se hyväksy mitään rauhansopimusta Israelin kanssa, jossa ei huomioida kansainvälisiä päätöksiä koskien PA/PLO:n arabeja, joita myös Arabiliitto kannattaa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5498931,00.html,

08. Trumpin nimittämän rauhantiimin johtaja ja hänen vävypoikansa Jared Kushner vakuutti taas kerran, että Israelin Knessetinvaalit, uuden hallituksen muodostaminen sekä muslimien ramadan-paastokuukausi pakottivat ”Deal of the Century”n julkistamisen siirron kesäkuun puolivälin tienoille.

Hän sanoi, että useat aiemmat yritykset soveltaa kahden valtion periaatetta ovat epäonnistuneet, ja siksi tiimi aloitti suunnitelmansa rakentamisen uudelta pohjalta. ”Arabien rauhanaloite 2002 oli hyvä yritys ja rauha olisi voitu saavuttaa jo vuosia sitten, mutta se ei kelvannut. Siksi teemme jotain uutta”. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5498924,00.html,

09. Netanyahu lupaa, että Golanille rakennettavalle uudelle kaupungille annetaan nimi Donald Trumpin mukaan.
”Muutamia viikkoja sitten sain presidentti Trumpin virallisen tunnustuksen Golanin kukkuloiden liittämiseksi Israeliin ikuisiksi ajoiksi. On tarpeen osoittaa kiitollisuutemme nimittämällä uusi kaupunki hänen mukaansa”.
Hän vakuutti hallituksensa hyväksyvän esityksen ensi tilassa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5498886,00.html,

10. Pohjoisissa osissa Israelia ja Hermonilla oli satanut 25 sm lunta, jota useiden israelilaisten pääministeriä myöten oli päästävä hämmästelemään. Tämä huhtikuu on ollut yksi kylmimmistä viimeisen30 vuoden aikana.
Uudet säätiedot lupaavat kuitenkin ilman lämpenemistä jo tästä päivästä lähtien.
Gennessaretin järvi, joka on kärsinyt vuosia kestäneestä kuivuudesta, on alkanut hiljalleen elpyä sen vedenpinnan noustessa useita metrejä. Ihmisiä tungeksi myös Gennessaretin rannoille, mikä sai valvojat muistuttamaan siisteydestä rannoilla. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5498769,00.html, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5446522,00.html?utm_source=Taboola_internal&utm_medium=organic,

11. Sri Lankan poliisi sanoo pidättäneensä 18 uutta ihmistä pääsiäissunnuntain pommi-iskuihin osallisuudesta viittä kirkkoa ja kahta hotellia vastaan tehtyihin terrori-iskuihin. ISIS julkaisi kuvan seitsemästä kasvonsa peittäneestä miehestä, joiden sen AMAC-uutistoimisto vakuuttaa suorittaneen pommi-iskut. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5498717,00.html,

Surmansa saaneiden lukumäärä on nyt 359, ja haavoittuneiden määrä oli alun perin 500 ihmistä, mutta lienee pienempi nyt. Artikkeleissa on pyritty yhdistämään nämä iskut Uudessa Seelannissa kahteen moskeijaan tehtyihin valkoisen supremasistin tekemiin iskuihin, joissa sai surman 50 muslimia, mutta todennäköisemmin ne liittyvät Euroopassa yleistyneeseen trendiin kirkkoja ja kristillisiä kohteita vastaan suuresti lisääntyneisiin hyökkäyksiin.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5499038,00.html,

12. Notre Damen palaminen askarruttaa edelleen, kuka sen sytytti, vai oliko se vahingossa syttynyt? Israelin TV-juontaja Avri Gilad aiheutti melkoisen myrskyn vesilasissa vakuuttaessaan, että todellinen rikos lakaistiin maton alle Ranskan viranomaisten toimesta, ettei muslimeja ärsytettäisi. Hän totesi myös, että Ranskassa on häpäisty ja turmeltu 875 kirkkoa, joista Notre Dame on yksi, mitä ei uskalleta tunnustaa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5498729,00.html,

13. PA/PLO:n turvallisuusjärjestö raportoi paljastaneensa Hamasin asettaman solun PA/PLO:n sisäisessä järjestelmässä raportoiden valvojilleen Gazassa. Agentit pidätettiin ja heitä kuulustellaan, mikä ei liene helläkätisimpiä maailmassa.

Operaation olivat toteuttaneet Hamasin johtajat Gazassa sekä sen ulkomailla toimiva johtajisto, kertoivat korkeat PA:n virkailijat ynetnews toimistolle ja sen sisarlehdelle Yedioth Aharonit. Hamasin agentit paljastettiin 2 kuukautta sitten. Asiasta informoitiin PA/PLO:n johtoa ja aloitettiin salaiset tutkimukset selvittääkseen, miten laajalle vakoilu oli edennyt ja miten paljon se aiheutti vahinkoa PA/PLO:n järjestelmälle.

PA/PLO:n turvallisuusjärjestöt toimivat yhteistyössä Shin Betin ja IDF:n kanssa turvallisuuskysymyksissä Juudean ja Samarian alueilla. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5498456,00.html,

14. USA lupaa 10 miljoonaa USD tiedoista, joilla Libanonissa toimivan terrorijärjestön Hizbullahin rahaliikenne saadaan paljastettua. Palkkio maksetaan henkilölle, joka kertoo Hizbullahin lahjoittajien nimet, pankkitiedot, asiakaskuitit tai maakauppojen maksusuoritukset.

Vuodesta 1984 lähtien USA:n ulkoministeriön ”rewards for justice” ohjelma on maksanut 150 miljoonaa yli sadalla henkilölle, joiden antamien tietojen perusteella on pystytty estämään terrori-iskuja.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5498302,00.html.

15. Alaikäinen arabinuori pidätettiin IDF:n sotilaitten toimesta hänen osallistuessaan sotilaitten kivittämiseen Tekoassa maanantaina. Kuulusteltaessa hänen kätensä sidottiin, silmät peitettiin ja jalkoihin asennettiin kahleet. Arabinuori yritti karata, mutta sotilaat ampuivat häntä jalkoihin saadakseen hänet pysähtymään.

Nuori vietiin sairaalaan, jossa hän kertoi tapahtumasta AP:n toimittajalle vakuuttaen, että hän vain sattui seisomaan kivittäjien lähellä osallistumatta kivittämiseen. Videokuva tapahtumasta on levinnyt maailman mediaan.
IDF aloitti tapauksen tutkimukset.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5498207,00.html,

16. USA:n odotetaan ilmoittavan maanantaina, että Iranin raakaöljyä ostavat joutuvat sanktioitten alaisiksi. Mukana ovat suuret Iranin öljyä käyttävät maat kuten Kiina, Intia ja monet muut etenkin kauko-idän maat. USA:n tarkoituksena on sulkea öljyhanat Iranista viimeistä tippaa myöten saadakseen solmittua sen kanssa uuden ydinasesopimuksen.

Iran uhkaa sulkea Hormuzan salmet, jos USA toteuttaa uhkauksensa. Salmien kautta kulkee 35 % maailman käyttämästä raakaöljystä. Iran uhkailee muita Persianlahden arabimaita sanoen niiden säilymisen hengissä riippuvan Iranin hyvästä tahdosta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5497916,00.html,

17. Mahmoud Abbas syyttää, että USA:n presidentti ja Bibi pilkkaavat heitä toimittamalla rahaa Hamasille, ja että Trump vakuutti tukevansa kahden valtion periaatetta 67-rajoilla ennen lähetystönsä muuttoa Jerusalemiin. Nyt kuitenkin tuo fraasi kahdesta valtiosta on pudotettu pois terminologista, mikä osoittaa USA:n farisealaisuuden ja PA:n arabien pilkkaamisen, Abbas syyttää.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5497712,00.html, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5495813,00.html,

18. Jerusalemista Ramallahiin johtavan valtatien Qalandian tarkastusaseman väitettiin olevan liian pieni hoitamaan kasvavaa liikennettä. Sen hoitamiseksi Israel rakensi toisen terminaalin, jonka kautta kulkevat joutuvat esittämään biometrisen kulkuluvan. Tämän uskotaan nopeuttavan liikenteen sujumista, kuten myös PLO:n virkailija myöntää.
https://www.timesofisrael.com/israel-opens-new-qalandiya-checkpoint-phasing-out-inadequate-crossing/,

19. Likud ja Kulanu-puolueet ovat tutkineet mahdollisuutta yhdistyä yhdeksi puolueeksi. Sitä koskevia neuvotteluja käydään julkisuuden ulkopuolella. Netanyahun täytyy saada jotain konkreettista näyttöä toimivan hallituksen muodostamiseksi, mutta uskonnolliset puolueet Shas ja UTJ ovat hankalia. https://www.timesofisrael.com/amid-rumors-of-possible-merger-netanyahu-and-kahlon-to-meet-for-coalition-talks/,

20. IDF joutuu pakkolunastamaan arabien omistamaa maata voidakseen rakentaa Hebronin kaupungin ohitustien Hebronista Etzion-blogiin. Ohitustie on katsottu välttämättömäksi terrori-iskujen vähentämiseksi ja liikenteen sujumiseksi. NGO-järjestöt kuten Peace Now vastustavat hanketta. https://www.jpost.com/Israel-News/IDF-to-confiscate-Palestinian-land-for-a-new-Gush-Etzion-Hebron-road-587823,

21. USA:n lakifirma hakee Iranilta ja Syyrialta 360 miljoonan USD korvausta Henkin perheen jäsenten murhaamisesta 2015. Ajaessaan Juudeassa ja Samariassa Henkin perheen isä ja äiti kuolivat ohi ajavasta autosta ammuttuihin luoteihin heidän kolmen lapsensa istuessa takaistuimilla, mutta säilyivät hengissä. Henkin perhe on USA:n kansalainen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262292,
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 11 -24; Tiberias16 -31; Suolameri 19 -32; Eilat 19 -34 +c-astetta, puolipilvistä tänään ja huomenna, vähän lämpenevää.
Gatestone Instituutin julkaisemassa artikkelissa ja siihen liittyvässä kartassa osoitetaan, miten EU aiheuttaa tasapainottomutta ja terrorismia Lähi-Idässä rahoittamalla arabien maan kähmintää Israelin täydessä valvonnassa olevilla C-alueilla.
https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=9&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwim2oeM8urhAhWKCuwKHdLuDZcQglQwCHoECAcQCg&url=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FGatestoneInst%2Fstatus%2F1120986204919541760%3Fref_src%3Dtwsrc%255Egoogle%257Ctwcamp%255Eserp%257Ctwgr%255Etweet&usg=AOvVaw2Xpbnt4dHfS0v7Q2XMmUGG,
Tuesday, April 23, 2019

TIISTAI 23.04.2019

TIISTAI 23.04.2019
01. Sri Lankassa kirkkoja ja hotelleita vastaan pääsiäissunnuntaina tehdyssä seitsemässä itsemurhahyökkäyksessä surmansa saaneiden lukumäärä on nyt 310, mutta viiden sadan haavoittuneen joukossa on vakavasti vammautuneita, joista jotkut voivat menehtyä lääkärien ponnisteluista huolimatta.

On selvää, että hyökkääjiä oli useampia, mutta kuka/ketkä heidät pestasi, varusti ja lähetti suorittamaan kauheat tehtävänsä, on edelleen epäselvää.
Sri Lankan hallitus sanoo tiedotteessaan, että iskujen takana oli paikallinen islamistiryhmä Kansallinen Thowheed Jamath (NTJ). Aiemmassa tiedotteessa viitattiin kansainväliseen verkostoon kertomatta yksityiskohtia.

Poliisin tiedottaja kertoi tiistaina, että poliisi on pidättänyt 40 epäiltyä, joiden uskotaan osallistuneen iskuihin tai niiden suunnitteluun.
Hallituksen julistama hätätila antaa poliisille ja armeijalle avoimen valtakirjan, jonka perusteella ne voivat pidättää ja kuulustella epäiltyjä ilman oikeuden päätöstä – vallan, jota käytettiin viimeksi kansallisen sisällissodan aikana.

Hallitus sulki yhteydet Facebookiin, Whatsappiin ja Instagramiin iskujen jälkeen.
Hallitus nimitti NTJ-ryhmän iskujen pääsyylliseksi, vaikka sillä ei ole aiempaa historiaa laajoista hyökkäyksistä. Se nousi uutisten parrasvaloihin viime vuonna syytettynä Buddhan patsaitten vahingoittamisesta.
Mikään ryhmä ei ole toistaiseksi ottanut vastuuta hyökkäyksiin.

Sri Lankan hallitus ja muut vastuuinstituutit ovat joutuneet kritiikin ja ihmettelyn kohteiksi, miksi selviin varoituksiin välittömistä iskuista ei suhtauduttu vakavasti. Turvallisuusjärjestöt olivat seuranneet NTJ:n toimia ja poliisia oli informoitu, kuten raportit kertoivat.

Pääministeri Ranil Wickremesinghe kertoi, ettei häntä eikä hallitusta ollut informoitu, eivätkä olleet tietoisia välittömistä hyökkäyksistä. Tietokatkos turvallisuusjärjestöjen ja pääministerin välillä aiheutti katkeria kysymyksiä maan korkeimmissa valtarakenteissa.

Presidentti Maithripala Sirisena kyseli myrkyllisesti, miksi pääministeri Wickremesinghe ei ole saanut turvallisuus informaatiota, kuten hallituksen tiedottaja Rajitha Senaratne kertoi medialle. Maanantaina ei tiedetty, oliko presidentti Sirisena itse tietoinen varoituksista.

Poliisi ei vielä halua kertoa, kuinka monta ihmistä sai surmansa ja haavoittui kussakin kohteessa, mutta niiden suorittajat olivat itsemurhaterroristeja.

Valtaosa kuolleista olivat Sri Lankan kansalaisia, mukaan lukien runsaasti kristittyjä, jotka halusivat osallistua pääsiäisaamun Jumalan palveluihin.
Ulkoministeriön mukaan 31 ulkomaalista on tunnistettu; 14 on vielä tunnistamatta. Kuolleiden joukossa on 8 brittiläistä ja 8 Intian kansalaista.

Surmansa saaneiden joukossa on tanskalaisen biljonäärin Anders Holch Povlsenin kolme neljästä lapsesta. Hän omistaa vaatemyyntiverkoston ja on vaatetusalan jättiläisen Asosin pääomistaja.

Brittiasianajaja Anita Nicholson kuoli kahden14 – ja 11-vuotiaitten lapsensa Alex ja Annabel kanssa. Terroristi oli soluttautunut ruokajonoon muiden ruokaili-joitten joukkoon, sytyttäen pomminsa jonossa Shangri-La hotellissa Colombossa.
Anita Nicholsonin puoliso Ben Nicholson säilyi hengissä ylistäen ihanaa, täydellistä vaimoaan ja hämmästyttäviä, älykkäitä lapsiaan.

Kiina kehotti tiistaina kansalaisiaan - ja USA sunnuntaina samoin - kansalaisiaan välttämään matkustamista Sri Lankaan potentiaalisten uusien iskujen vuoksi. https://www.bbc.com/news/world-asia-48019189,

02. Maailman media on hyvin haluttomasti omaksunut sanavarastoonsa sanan Islam, joka useimmiten on osoittautunut maailmalla laajasti levinneen terrorismin suorittajaksi. Sen sijaan se leimaa sen käyttäjät islaminpelkääjiksi, islamphobia.

Medialla ei sen sijaan näytä olevan vaikeuksia tunnustaa, että terrorismin uhrit ovat viimepäivinä olleet valtaosaltaan kristittyjä. ”Pääsiäisen palvojat” on uusi termi, jota ensimmäisenä käytti USA:n entinen presidentti Barack Obama.

”Hyökkäykset turisteja ja pääsiäisen palvojia vastaan Sri Lankassa ovat hyökkäyksiä humanismia vastaan” Obama kirjoittaa. ”Rakkauteen, pelastukseen ja uudistukseen tarkoitettuna päivänä me rukoilemme uhrien puolesta ja seisomme Sri Lankan kansan tukena”.

Hillary Clinton liittyi kuoroon sanoen: ”Tänä monien uskontojen pyhänä viikonloppuna meidän tulee seisoa yhdessä vihaa ja väkivaltaa vastaan. Rukoilen jokaisen kauheiden hyökkäysten kohteeksi joutuneen pääsiäispalvojan ja matkustajan puolesta Sri Lankassa”.

Radion puheohjelmien juontaja Rush Limbaugh totesi maanantaina Obamasta ja Hillarysta: ”He ovat oletettavasti kristittyjä, mutta he eivät edes pysty lausumaan ”kristittyjen teurastaminen”, sen sijaan he käyttävät sanaa ”pääsiäisen palvojat”, keitä he ovat?”, kuten tuhatvuotista valtakuntaa odottavat millenialistit kysyvät.

Poliittinen analyytikko Sebastian Gorka kehotti Twitter-seuraajiaan vertaamaan Clintonin edellä käyttämää lausuntoa Sri Lankasta siihen, mitä hän lausui Uuden Seelannin terrori-iskusta moskeijaa vastaan:
”Sydämeni särkyy US:n ja globaalin muslimiyhteisön puolesta. Meidän tulee jatkaa islaminfobian ja rasismin vastaista taistelua sen kaikissa muodoissaan. Johtajien tulee tuomita valtaa pitävät (supremacistiset) valkoiset terroristit kaikkialla. Heidän murhaava vihansa täytyy lopettaa”.

Tiana Lowe kirjoitti Washington Examiner artikkelissaan yksinkertaisesti: ”Terroristit haluavat uhkaamalla saada kohteensa alistumaan, näkymättömäksi ja sitten eliminoiduksi” hän kirjoittaa. ”Epäilen, että kolme kristittyä poliitikkoa poistivat Sri Lankan uhrien nimet pahassa mielessä, mutta heidän ristinsä ja uskonsa kieltäminen, mikä teki heistä marttyyreja, lopulta pakottaa lähemmäs alistumista terrorin voittoon”. Hän jatkaa näin:

”Jihad-ryhmä surmasi lähes (yli) 300 kristittyä Sri Lankassa koordinoiduissa terrori-iskuissa useita kirkkoja ja hotelleita vastaan pääsiäissunnuntaina. Hyökkäys oli käsittämättömän kauhea, ja se olisi pitänyt tuomita ilman selityksiä. Mutta ilmeisesti muutamat oudot sanankäänteet kiersivät demokraattisten sanansaattajien parissa”.

”Jos vain yksi huomattava demokraatti olisi käyttänyt ”pääsisäisen palvojat” – termiä, jota en ole aiemmin koskaan kuullut – kristittyjen asemesta, voisin uskoa hyväntahtoisesti, että sitä käytettiin siksi, ettei loukattaisi Itäisiä ja Orientalisia ortodoksikristittyjä, jotka juliaanisen kalenterin mukaisesti eivät ole viettäneet pääsiäistä tähän viikkoon mennessä”, Lowe kirjoittaa jatkaen:

”Kaikissa kolmessa tweet-viesteissä käytetty sama väkinäinen sanonta näyttää kuitenkin ilmeiseltä – demokraatit ovat omaksuneet antikristillisen terrorismin.”
https://www.wnd.com/2019/04/leftists-wont-say-christians-invent-new-term-for-bomb-victims/,

03. USA:n demokraattien presidenttiehdokas Bernie Sanders, joka on rodullisesti juutalainen, vakuuttaa olevansa 100 % Israelin puolesta, mutta lisää siihen oman havaintonsa: ”Netanyahun oikeistolainen hallitus kohtelee pahoin palestiinalaista kansanosaa, ja USA:n Lähi-Idän politiikan tulisi perustua tasa-vertaisuus-periaatteeseen”.

Sanders seisoo vakaasti kriittisellä kannallaan Netanyahua kohtaan todeten, että ”USA:n Lähi-Idän politiikan päämääränä on pyrkiä yhdistämään ihmisiä, eikä vain tukea maata, jota hallitsee oikeistolainen – uskallanko edes sanoa – rasistinen hallitus”. Hän vakuuttaa Israel-myönteisyyttään, ja että Israelilla on oikeus olla olemassa rauhassa ja turvallisesti ilman terroria.

Vermontista kotoisin oleva senaattori Sanders vakuuttaa, ettei hän ole Israelin vastainen eikä vastusta sotilasavun antamista Israelille, mutta hänen käsityksensä mukaan Netanyahun politiikka ei edistä rauhaa. Hän viittaa puheissaan usein siihen, että ”nuorena miehenä työskentelin jonkin aikaa kibbutsissa ja minulla on perhettä Israelissa, mutta minä en hyväksy Israelin harjoittamaa täysin epäreilua arabien vastaista kohtelua”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5498453,00.html,

04. PA/PLO:n ilman mandaattia toimiva, 83-vuotias Mahmoud Abbas lensi Kairoon, jossa hän pyrkii saamaan sinne kokoontuneet arabimaiden johtajat tukemaan hänen sotaansa USA:n presidentti Donald Trumpia ja hänen nimittämänsä rauhantiimin laatimaa ”Deal of the Centary” rauhansopimusta vastaan.

Ennen lähtöään Kairon matkalleen hän kuitenkin pysähtyi tervehtimään ja onnittelemaan Jerusalemista kotoisin olevaa, mutta pääosin Lontoossa asuvaa nuorta tyylikästä PA:n järjestämän kauneuskilpailun voittajaa, yrittäen pakottaa kiristyneille kasvoilleen väkinäisen hymynhäivän.

Päästyään Kairoon Abbas sanoi puheessaan: ”Tulin tänne puhuakseni kanssanne suhteestamme Trumpiin, Israeliin ja Hamasiin” viitaten näihin kolmeen vihamieliseen kohteeseen, jotka tekevät hänen päivistään helvetin.

Kuunneltuaan neuvonantajiensa varoituksia hän lievensi Trumpin vastaista sanailuaan ja keskittyi sen sijaan hänen läheisiin neuvonantajiinsa.

”Kysyn itseltäni, mitä on jäänyt jäljelle?” Abbas valitti seisoessaan arabimaiden ja muiden osallistujien edessä, jotka ovat huonoissa väleissä keskenään taloudellisen avun antamisen vuoksi.

Trumpin päätös siirtää rauhansuunnitelman julkistamista Netanyahun hallituksen muodostamisen ja muslimien paastokuukauden jälkeen tuntuu järkevältä, mutta toisaalta se antaa Abbasille aikaa pyrkiä saamaan kannattajia vastustavalle kannalleen sitä kohtaan.

Arabimaiden kannatus PA/PLO:n arabeja kohtaan ei ole enää yhtä pitävä kuin aiemmin, sillä yhteisen rintaman muodostaminen Iranin uhkaa vastaan hajottaa sitä, ja Israel on siinä rintamassa tärkeä tekijä.
Abbasin toivomaa päätöslauselma, jolla olisi tuomittu Trumpin rauhan suunnitelma, ei näillä näkymin ole saatu sorvattua.

Trumpin päätös julistaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi ja lähetystönsä muutto Tel Avivista Israelin pääkaupunkiin, ei saanut sellaista tuomitsevaa vastarintaa arabi-maitten taholta kuin PA/PLO:n taholla odotettiin.
Uudet miehet ja uusi sukupolvi ovat nousemassa arabimaitten johtoon, joilla on uudenlaiset näkemykset asioista.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5498081,00.html,

05. Ukrainan presidentin vaaleista taisi kehittyä todellinen hupijuttu, sillä presidentiksi valittu 41-vuotias Volodymyr Zelensky entinen komedianäyttelijä, ja lisäksi juutalaista sukua.

Pääministeri Netanyahu onnitteli häntä ja kutsui hänet samalla vierailulle Israeliin, mikä ei olekaan mikään hupijuttu. Samalla Bibi esitti toivomuksen valtioitten välisten suhteitten paranemisesta, kertoi Israelin lähettiläs Ukrainaan Joel Lion.
Toisessa puhelinkeskustelussa Bibi onnitteli entistä presidentti Poroshenkoa hänen ystävällisyydestään Israelia ja juutalaista kansaa kohtaan.
Israel ja Ukraina allekirjoittivat aiemmin vapaakauppa sopimuksen maiden välille Poroshenkon vieraillessa Israelissa tammikuussa.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-congratulates-new-ukraine-president-invites-him-to-israel/, https://www.timesofisrael.com/comedian-turned-candidate-zelensky-wins-ukraine-presidency-by-landslide/,

06. UUTISIA LYHYESTI

Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah totesi maanantaina pitämässään puheessa, etteivät Israelin maa-ja kotijoukot ole valmiita sotaan. Häntä ilmeisesti informoidaan tilanteesta täällä, koska valtiontarkastaja on esittänyt samanlaisia havaintoja maajoukkojen valmiudesta.
https://www.timesofisrael.com/hezbollah-chief-says-israels-ground-forces-unprepared-for-war/,

Puolan katolinen kirkko antoi kovaa läksytystä siksi, että maanantaina pienessä Pruchnikin kaupungissa näyteltiin anti-semiittinen muinainen rituaali, jossa juutalaiseksi puettu Judas-nukke ripustettiin sitä varten pystytettyyn telineeseen, nukke pudotettiin maahan, sitä hakattiin puukartuilla, katkaistiin pää poikki, ja lopulta nostettiin riippumaan telineestä.

Judas-nukke esittää Judas Iskariota, joka petti Jeesuksen johdattamalla juutalaisten johtajien, sotilaitten ja kansan muodostaman joukon Getsemanen puutarhaan, jossa Jeesus levähti opetuslapsineen ilta-aterian (ceder) jälkeen.

Piispa Rafal Markovski, ”kirkon dialogikomitean puheenjohtaja vuoropuhelusta juutalaisten kanssa”, sanoi, ettei katolinen kirkko koskaan hyväksy provosoivia toimia mitään kansaa vastaan, mukaan lukien juutalaiset. https://www.timesofisrael.com/polands-catholic-church-condemns-jewish-effigy-ritual/,

Filippiinien kansalainen puukotettiin kuoliaaksi Tel Avivissa ja kahta muuta haavoitettiin. Hätäapupartio löysi kuolleen miehen, ja haavoittunen naisen asunnosta, sekä talon ulkopuolelta kadulta 20-vuotiaan tunnottoman miehen.

Heprealaisen median raportin mukaan 30-vuotias filippiiniläinen mies työskenteli Israelissa, ja hänet puukotettiin kuoliaaksi asunnossa, jossa 50-vuotias nainen haavoittui puukoniskuista. Kadulla makaava mies oli joutunut tappeluun jonkun kanssa kadulla ja oli menettänyt tajuntansa.
https://www.timesofisrael.com/philippine-citizen-stabbed-to-death-in-tel-aviv-2-others-injured/,

Itävallan kansleri Sebastian Kurz tuomitsi maanantaina siirtolaisten vastaisen runon, jonka oli julkaissut äärioikeistolaisen Freedom-puolueen paikallisosasto.

Freedompuolue (FPOe) kuuluu Sebastian Kurzin johtamaan hallitukseen.
Runon oli kirjoittanut Freedom-puolueen Braunaun kaupungin apulaispormestari
YläItävallassa. Hän käytti symboleina ulkomaisia rottia, jotka haluavat integroitua itävaltalaisiin rottiin, pyrkiessään osoittamaan vaaroista, joita aiheutuu sekoitettaessa kulttuureja ja kieliä.
https://www.timesofisrael.com/austrias-kurz-condemns-poem-by-coalition-ally-comparing-migrants-to-rats/,

Soltan-Shahi toimi MEMRI:n raportin mukaan 2018 pääsihteerinä Organisaatiossa ”avustaa Palestiinan kansan islamilaista vallankumousta” Iranin presidentin kansliassa. Hän sanoi Iranin medialle, että Israel on vahvistunut, mutta sen tulevaisuus on ennalta arvaamaton.
https://www.jpost.com/Middle-East/Palestinian-to-Iranian-media-Israel-is-stronger-future-unpredictable-587656,

ISIS ilmoittaa olevansa vastuussa Sri Lankan pääsiäissunnuntaina tehtyihin terrori-iskuihin, joissa sai surmansa 321 ihmistä ja viisisataa haavoittui. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262223,

Britti-kansanedustaja, joka syytti IDF:ä lasten haavoittamisesta, pyysi anteeksi saatuaan tietää, että hänen käyttämänsä kuvat olivat Guatemalasta vuodelta 2015, mutta hän kuitenkin vänkäsi, että kyllä IDF:kin tekee samoin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262221,

Israelissa pyritään vääntämään kuin piikkilangasta maalle uutta hallitusta, mutta se näyttää yhtä vahingolliselta kuin piikkilangasta muotoileminen.
Etenkin oikeusministeriön johto - samoin kuin ulko- ja puolustusministeriön paikat - ovat haluttuja, mutta joita myös Netanyahu haluaa valvoa.
Betzalel Smotrich haluaa oikeusministeriön, mikä arveluttaa Likudia. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262216,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 12 -21: Tiberias 12 -24; Suolameri 17 -27; Eilat15 -29 +C-astetta; tänään ja huomenna puolipilvistä, ei sateita, lämpenevää.

NASA esitteli ottamiaan hämmästyttäviä kuvia ”kaunottaresta ja pedosta”, aurorasta, joka varoittaa ihmiskuntaa. Kuvissa näytetään kuvia supervahvoista revontulista, joita syntyy aurinkotuulten vaikutuksesta pohjoisella pallonpuoliskolla.
https://metro.co.uk/2019/04/22/nasa-photographs-stunning-beauty-beast-aurora-warning-humanity-9284091/,Sunday, April 21, 2019

SUNNUNTAI 21.04.2019

SUNNUNTAI 21.04.2019
01. Pääsiäispäivän kunniaksi päätimme katsoa elokuvan Judah, Ben Hur. Vaikka olemme aiemmin katsoneet sen useaan kertaan, eilinen kerta aiheutti syvän tunneryöpyn, jota en ennen ole kokenut sitä seuratessani.

Elokuva kertoo juutalaisesta ”prinssistä” Judah Ben Hurista, jonka Rooman sotilasparaatin aikana Jerusalemin kadulla sattuneen välikohtauksen vuoksi hänen lapsuudenaikainen leikkitoverinsa, nyt Judean tribuniksi nimitetty Messala tuomitsi ilman oikeudenkäyntiä syyttömänä kaleeriorjuuteen, josta ei ole paluuta elämään. Sitkeimmät kestivät vuoden, harva yli sen. Judah Ben Hur kesti yli kolme vuotta kyltymättömän kostonhalunsa vuoksi

Jumalan järjestämien epätavallisten tapahtumien johdosta Judah pelasti ja suojeli roomalaisen laivasto-osaston komentajan kuolemasta ja itsemurhasta, joka luuli hävinneensä meritaistelun Karthagon laivasto-osastoa vastaan. Pelastuttuaan roomalaiselle laivalle komentaja, joka oli roomalainen senaattori, nosti Ben Hurin rinnalleen voitonjuhliin Rooman keisarin edessä ja adoptoi hänen pojakseen, koska hänellä ei ollut omaa poikaa.

Roomassa Judah oppi ohjastamaan uuden isänsä nelivaljakkoa Rooman hevoskilpailuissa voittaen niistä useita.

Judah Ben Hur ei kuitenkaan voinut omaksua Rooman ylellistä elämää, sillä hän kaipasi kotiaan ja perhettään, äitiään ja siskoaan Juudeassa.
Palattuaan Jerusalemiin hän etsi perhettään vain saadakseen tietää, että hänen äitinsä ja sisarensa oli heitetty syvimpään vankilaan.

Messala oli edelleen kuvernöörinä Juudeassa, ja Judah pakotti hänet etsimään hänen äitiään ja sisartaan. Heidät löydettiin vankilasta ja karkotettiin sieltä spitaalisten laaksoon, eikä Judahia informoitu asiasta.

Judah ystävystyi arabiliikemiehen kanssa, jolla oli koulutettu valkoisten hevosten muodostama nelivaljakko, jonka ohjastajaksi Judah pestattiin.
Judah Ben Hur koulutti nelivaljakkoaan saaden kehitettyä siitä kilpailukelpoisen yksikön seuraavia kilpailuja varteen Judeassa. Hänen pahin kilpailijansa oli Messalan omistama ja ohjaama kiiltävän mustien hevosten nelivaljakko.

Kilpailun aikana Messala yritti useita kertoja estää Judahin valjakon kilpailua, mutta lopulta hänen vaununsa murskautuivat, ja Messala raahautui laukkaavien hevosten perässä, kunnes ne saatiin kiinni ja rauhoitettua.
Messala sai kuolettavia vammoja. Ben Hurin tultua katsomaan entistä lapsuuden aikaista toveriaan, tämä paljasti kauhean totuuden: Judahin äiti ja sisar oli karkotettu spitaalisten laaksoon. Messala oli yrittänyt saada Judah Ben Hurin liittolaisekseen Judean hallitsemiseksi, mutta koska tämä kieltäytyi, ystävyys muuttui vihaksi, joka nyt oli molemminpuolinen.

Tapaus oli ajoitettu samaan aikaan, kun Jeesus Kristus toimi Juudeassa. Judah sai ensituntuman Häneen tämän tarjottua vettä nääntyvälle Judahille, joka oli matkalla kaleeriorjuuteen. Nyt hän sai kuulla tästä ”galilealaisesta ihmeitten tekijästä”, jonka sanoma kehotti luopumaan vihastaan saadakseen rauhan.

Syyttömänä tuomittu Jeesus - ollessaan sotilaitten valvomana matkalla ristiin-naulitsemispaikalle - Judah sai tilaisuuden tarjota vettä Jeesukselle.
Jeesus naulittiin ristille kahden pahantekijän kanssa, mutta kuolinhetkellä tuli rankkasade ja suuri maanjäristys, joka halkaisi kallion siten, että Jeesuksen verta valui alla olevan Liitosarkin kannelle kallioluolaan, jonne Jeremia oli sen muiden alttarikalleuksien kanssa piilottanut.

(Ron Wayatt kertoo tästä YouTube-videoissaan. Hän oli itseoppinut arkeologi, joka löysi ahtaasta luolasta Temppelin alttarikalleuksia, myös Liitonarkin.)

Judahin äiti ja sisar olivat menossa kotiinsa samaan aikaan, kun yhtäkkiä he huomasivat puhdistuneensa spitaalista, ja olivat vastassa Judahia hänen palatessaan kotiinsa saaden lopulta nähdä perheensä ja myös tulevan vaimonsa, jonka hän oli vapauttanut velkaorjuudesta pitäen hänen orjansormustaan sormessaan kaikki nämä vuodet kaleeriorjuudessa.

02. Edellä oleva kertomus, joka ei perustune tositapahtumaan, ja on vain karkea esitys elokuvasta ilman yksityiskohtia, herätti minussa tuntuman nykyaikaan.

Rooma, joka juutalaisessa ajattelussa usein yhdistetään Eurooppaan, tuomitsee aikamme syyttömän juutalaisen ilman oikeudenkäyntiä kuolemaan. On totta, että juutalainen Sanhedrin tuomitsi Jeesuksen kuolemaan, mutta Rooma sen toteutti, vaikka kuvernööri Pontius Pilatus hyvin tiesi, että syytökset olivat tekaistuja.

Vuosisatojen aikana juutalainen kansa on ilman todisteita syytettynä milloin mistäkin – kaivojen myrkyttämisestä ja lasten sieppauksista pääsiäisleivän leipomista varten – karkotettuna maasta maahan ilman toivoa, mutta Jumalan kuitenkin seuratessa sitä estääkseen sen kokonaan tuhoutumasta.

Rooma on kokonaan unohtanut Jumalan Abramille antaman lupauksen kehottaessaan häntä lähtemään maastaan, suvustaan ja isänsä kodista maahan, jonka Hän tulee osoittamaan, mutta hän läksi tietämättä, minne oli tuleva.

Jumalan lupaus Abrahamille kuului näin:
”Ja Minä siunaan ne, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä”. (1Ms.12:3) Juutalainen toi maan pinnalle paitsi kirouksen, myös siunauksen.

Eivätkö Rooman johtajat Brysselissä tajua, että tuomitessaan juutalaisen, he samalla vetävät päälleen Jumalan kirouksen? Eihän Jumalan antamien lakien ja asetusten voimassaolo riipu siitä, uskommeko me niihin tai emme. Ne ovat aina voimassa meistä riippumatta.

03. Kuningas Ahasveroksen hallitessa valtakuntaa, joka ulottui Intiasta Etiopiaan saakka, Ahasveros agagilaisen Haamanin yllytyksestä antoi peruuttamattoman päätöksen, joka kuului näin: ”On yksi kansa hajallaan ja erillään muiden kansojen seassa valtakuntasi kaikissa maakunnissa. Heidän lakinsa ovat toisenlaiset kuin kaikkien muiden kansojen, he eivät noudata kuninkaan lakeja, eikä kuninkaan sovi jättää heitä rauhaan.”

”Jos kuningas hyväksi näkee, kirjoitettakoon määräys, että heidät on tuhottava, ja minä punnitsen kymmentuhatta talenttia hopeaa virkamiehille, vietäväksi kukinkaan aarrekammioihin”. Kuningas siis lahjottiin, ja hän suostui siihen, eikä se ollut ensimmäinen juutalaiselle kansalle aiottu kansanmurha, genocide.

Tämä kuningas Ahasveroksen määräys lähetettiin pikalähettien välityksellä suuren valtakunnan kaikkiin maakuntiin ja niiden mukana kirjeet, ”että oli hävitettävä, tapettava ja tuhottava kaikki juutalaiset, nuoret ja vanhat, lapset ja vaimot, samana päivänä, kahdennentoista kuun, se on Adar-kuun 13.päivänä, ja että oli ryöstettävä mitä heiltä oli saatavana ryöstettävää”.

Kun juutalainen Mordechai, joka tuotiin Jerusalemista pakkosiirtolaisena, sai kuulla kuninkaan määräyksestä, hän kehotti Esteriä, joka oli valittu kuningattareksi, ja jonka kasvatusisä hän oli, että Ester kuningattarena menisi kuninkaan luo anomaan armoa. Mutta Ester epäröi, sillä häntä ei ollut kutsuttu kuninkaan eteen 30:en päivään.

Mordechai sanoi silloin Esterille: ”Älä luulekaan, että sinä asuessasi kuninkaan linnassa, yksin kaikista juutalaisista pelastuisit. Jos sinä tänä päivänä olet vaiti, tulee pelastus juutalaisille muualta, mutta sinä ja isäsi perhe tuhoudutte”.
(Ester 4:13 -14)

Tässä on opetus aikamme ”ahasveroksille”, ”Rooman hallitsijoille”: Jos he uskovat Ishmaelin heille syöttämiä valheita ja puolitotuuksia juutalaisesta kansasta nousematta niitä vastaan, ja suostuvat antamaan syyttömiä juutalaisia tuomitsevia ja alistavia lakeja ja säädöksiä ilman oikeuden päätöstä, he samalla allekirjoittavat oman kuolemantuomionsa.

04. Pariisin keskustassa sijaitsevan Notre Dame katedraalin palaminen on aiheuttanut lukuisia spekulaatioita, olettamuksia ja jopa profetioita, miksi tämä Ranskan kansan ylpeyden aihe ja iconi tuhoutui, ja miten palo syttyi, ja pääsi riehumaan täydellä voimalla kuuden tunnin ajan.

Virallisesti Ranskan viranomaiset vakuuttavat, ettei ole havaittu tuhopolttoon viittaavaa. Katedraalin arkkitehti ihmettelee, että ”palossa oli jotain outoa, sillä eivät vahvat tammipalkit pala siten kuin sen kattorakenteet paloivat”. Lisäksi eräässä videossa näkyy liikettä katolla ennen tulen syttymistä ja valonvälähdys, mikä viittaisi siihen, että palo sytytettiin tahallaan.

Käsittääkseni on korkea aika alkaa tutkimaan, onko tällä ja niiden satojen muiden kirkkojen kristillisten laitosten tuhoamisella jokin hengellinen sanoma koko kristikansalle ja Roomalle, mutta ennen kaikkea Ranskalle.

Islamin hyökkäykset Rooman (Euroopan) varustuksia vastaan kilpistyivät muinoin Itävallassa Viinin kaupunkiin, ja toisaalta Ranskaan, joiden luhistuminen olisi avannut avoimet ovet koko Euroopan mantereen liittämiseksi laajaan Islamin kalifikuntaan. Onneksi näin ei käynyt, ja Eurooppa säilyi toistaiseksi.

Odotetaanko nyt Ranskan nousemista vastustamaan islamin laajaa hyökyaaltoa vastaan? Notre Damen tuhoutuminen mykisti kansan, mutta olisiko aika aloittaa sisäinen itsetutkistelu, miksi tähän on jouduttu, ja mikä on Euroopan kansojen hengellinen tila tällä hetkellä?

Kuningatar Esterin esimerkkiä noudattaen, odottaako Jumala Ranskan nousevan Islamin hyökyaaltoa vastaan, jonka ainoana päämääränä on kaiken juutalais-kristillisen kulttuurin tuhoaminen, jonka vuoksi tuhotaan kaikki ristit ja ristinmuotoiset rakennelmat, joista Notre Dame on yksi? mutta myös kristittyjen juutalaisuuteen perustuvat moraali- ja uskontokäsitykset?

Islam on aloittanut uskonsodan kristinuskoa ja juutalaisuutta vastaan. Ensimmäisiä asioita taistelussa on vihollisen tunteminen; mitä voimavaroja sillä on ja mihin se pyrkii, eikä Islam ole edes pyrkinyt salaamaan, mikä on sen lopullinen tavoite; sitä toistetaan päivittäin islamin puhujien toimesta. Miksi kristityt pastorit ja vastuuhenkilöt eivät usko puhuttua sanaa?
https://www.jpost.com/Diaspora/France-still-struggling-to-accept-French-Jews-and-Muslims-587481,

05. UUTISIA LYHYESTI

PA/PLO:n ilman kansansa antamaa valtakirjaa toimiva Mahmoud Abbas näyttää lopultakin alkavan tuntea, että maa polttaa hänen jalkojensa alla. Sinnikkäästi hän hakee apua milloin Venäjältä, milloin arabiliitosta.
Hän lensi Kairoon neuvottelemaan arabiliton johtajien kanssa, joiden apua hän hakee pyrkimyksissään estää Trumpin rauhansopimuksen julkistamisen lähiaikoina.

Venäjältä hän pyytää, että presidentti Vladimir Putin kutsuisi kokoon kansainvälisen rauhankokouksen käsittelemään tilannetta. Putin on tarjonnut sitä useita kertoja, mutta se ei ole saanut tulta siipiensä alle. https://www.jpost.com/Middle-East/Abbas-seeks-Arab-backing-to-foil-Trumps-plan-587427,

Ylirabbi Yosef paljastaa, että kaksi jäsentä rabbiinisessa neuvostossa ovat vaatineet kieltotaulujen poistamista Temppelivuorella, jossa kielletään nouseminen Temppelivuorelle.
Hän selitti, että kielto tuli 1967 sodan jälkeen, mutta että nyt monet rabbit ovat selittäneet, ettei halachan mukaan ole mitään esteitä nousta Vuorelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262131,

Sri Lankan viranomiset ovat varoittaneet, että tiedustelutietojen mukaan jotkut kirkot ovat vaarassa joutua hyökkäysten kohteiksi, etenkin radikaalien islamilaisten ryhmien NTJ taholta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262136,

On tullut kevätaika, mutta paikoin sataa lunta. Täällä Maoz Zionissa tuli aamupäivällä myrskyisesti vettä ja salamoi rakeitten mukana, mikä pakotti sulkemaan tietokoneet muutamaksi hetkeksi. Runsaat vesisateet uusiutuivat, ja vettä tulee solkenaan juuri tällä hetkellä 13.28. ilman viiletessä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262134,

Ranska esitti varoituksen Libanonille, ettei Israel tule sallimaan täsmäohjusten rakentamista Iranilaisissa tehtaissa keskellä Beirutia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262133,

Dashcam video-ote näyttää tänä aamuna pommi-iskun kirkkoa vastaan Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262132,

Moskovassa ei-juutalainen lääkäri kehotti avustamaan NL:n aikana ainoan yeshivan rakentamisessa kommunismin alla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262120,

PA/PLO:n korkea järjestelykomitea kehottaa arabeja kiihdyttämään Israelin vastaista kamppailuaan ennen 71. nagba-päivää. Tiedotteessa kansalliset ja islamilaiset joukot kehottavat saattamaan voimaan PNC:n ja PLO:n keskuskomitean tekemät päätökset. Nagba-day on Israelin syntymäpäivä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262124,

Israelin rajapoliisi esti lauantaina terrori-iskun Tapuah risteyksessä Samariassa.
20-vuotias PA:n arabi kotoisin Sanniriyan arabikylästä saapui risteykseen puukon kanssa. Poliisit huomasivat miehen oudon käytöksen ja yrittivät ottaa hänet kiinni, mutta hän pakeni. Partioauton sulkiessa hänen tiensä mies yritti hyökätä poliisien kimppuun, mutta poliisi avasi tulen haavoittaen häntä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262108,

Moskovan yeshiva sytytettiin tuleen perjantai-iltana pessah-ceder-aterian aikana. Yeshivassa oli silloin 60 ihmistä, opiskelijoita, rabbeja ja vieraita. Hakaristi oli raapustettu sisäänkäynnin oveen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262102,

Poliisi on vahvistanut henkilöstöään kaikkialla Jerusalemin alueella pessah-juhlien aikana, joka kestää 8 vuorokautta. Yhteydet arabialueisiin on suljettu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262101,

6 000 Gazan arabia kokoontui viikoittaiseen mielenosoitukseen Gazan turva-aidan varrelle perjantaina. Hamasin terveysministeriö ilmoitti 46 ihmisen haavoittuneen, heidän joukossaan paralääkinnällisiä henkilöitä ja journalisteja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262100,

Greenblatt sanoo, ettei Trumpin tiimin suunnitelmaan sisälly Siinain osien liittämistä Gazaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262099,

SÄÄTILTA TÄNÄÄN.

Jerusalem 06 -13; Tiberias12 -18; Suolameri 13 -22; Eilat 11 -24 +C-astetta, pohjoisosissa pilvistä ja sateista, muualla puolittain tai kokonaan pilvetöntä. Huomenna lämpötila vähän nousee ja ilma selkenee.

Vatikaanin kardinaali Robert Sarah varoittaa, että hänen näkemyksensä mukaan Länsi (Rooma) tulee häviämään siirtolaistulvan alla todeten, että länsimaat ovat siirtolaisuushyökkäyksen alaisina. Hän pitää siirtolaisuuden etupäässä muslimien hallitsemista maista ennustavan länsimaiden perikatoa.
https://neonnettle.com/news/7134-vatican-cardinal-warns-the-west-will-disappear-due-to-mass-migration,

Tässä toteutuu se, mistä ilmestyskirjassa puhutaan, ”10 Euroopan maata liittyvät antikristuksen joukkoihin”. (Ilm. 17:13.)