SUNNUNTAI 22.12. 2019

SUNNUNTAI 22.12.2019
Maailma näyttää pidättelevän henkeään odottaessaan, mitä seuraavaksi tapahtuu, eikä Israel ole tässä muita kansoja paremmassa asemassa.
Jopa luontokin käyttäytyy epätavallisesti: toisaalla henkeä salpaava helle, toisaalla myrskyisiä vesi- ja lumisateita totutun vuodenaikojen vaihtelun vastaisesti.
Lintuja ja muita siivekkäitä eläimiä putoaa joukoittain taivaalta, ja kuolleita kaloja ja muita meressä uivia eläimiä huuhtoutuu massoittain rannoille.
Normaalivuosina Israelin luonnonkasvit ovat tähän aikaan jo runsaassa kukassa, ensimmäiset alkaen lokakuun tienoilla, mutta tänä vuonna voi löytää vain muutamia kituvia kukkasia, jotka selvästi kärsivät jostakin.
Ihmisten kesken keskinäinen viha ja epäluuloisuus toisen aikeista aiheuttavat kireää jännitystä ja harkitsemattomia lausuntoja, mitkä helposti voivat leimahtaa avoimeksi ja valvomattomaksi paloksi.
Ihmiset tarkkailevat merkkejä luonnossa ja taivaalla, kuuta, tähtiä ja muita taivaan kappaleita pyrkien ymmärtämään, mistä on kysymys.
On maanjäristyksiä ja tulivuorten purkauksia monin paikoin, toisaalla suuria tulvia, toisaalla kuivuutta ja hirmumyrskyjä, juomaveden puutetta ja nälänhätää sadon epäonnistuessa.
”Ja on oleva merkit auringossa, kuussa ja tähdissä, ja ahdistus ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat; ja ihmiset menehtyvät pelätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa, sillä taivaitten voimat järkkyvät”. (Lk.21:25 -26)
”Mutta kun nämä alkavat tapahtua, rohkaiskaa itsenne ja nostakaa päänne, sillä teidän vapautuksenne on lähellä”. (LK.21:28)
”Mutta minä päätän, että tämän nykyisen ajan kärsimykset eivät ole verrattavissa siihen kirkkauteen, joka on ilmestyvä meihin; sillä luomakunnan harras ikävöiminen odottaa Jumalan lasten ilmestymistä”,
”sillä luomakunta on alistettu katoavaisuuden alle – ei omasta tahdosta, vaan alistajan – kuitenkin toivon varaan, koska itse luomakuntakin on tuleva vapautetuksi turmeluksen orjuudesta Jumalan lasten kirkkauden vapauteen.”
”Sillä me tiedämme, että koko luomakunta yhdessä huokaa ja on synnytys-tuskissa hamaan tähän asti”.
”Eikä ainoastaan se, vaan myös me, joilla on Hengen esikoislahja, mekin huokaamme sisimmässämme, odottaen lapseksiottamista, meidän ruumiimme lunastusta”. (Rm.8:18 -23)
Me, jotka olemme ”Kristuksen päällemme pukeneet”, voimme turvallisin mielin katsoa tulevaisuuteen, kuten Paavali vakuuttaa:
”Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa, sillä elämän Hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista”. (Rm.8:1)
Jeesus Kristus on sovittanut meidän syntimme Jumalan edessä, ja maksanut vaaditun lunastusmaksun ruumiimme ylösnousemisesta.

UUTISIA ISRAELISTA
01. Israelin yhteysmies Gazan asukkaitten kanssa määritteli, että Gazan kristityt voivat matkustaa ulkomaille, mutta turvallisuussyistä tavanomaista pääsyä joulunviettoon Israelin puolelle ei sallita.

Siten Gazan n. 1000 kristittyä eivät pääse käymään Betlehemissä tai Nasaretissa voidakseen yhdessä toisten kristittyjen kanssa viettää Vapahtajamme syntymäjuhlaa.

Israelin katoliset johtajat tuomitsivat COGAT viranomaisten antamat kiellot ja vaativat matkustuslupien välitöntä antamista.

”Aivan kuten maailman kansoille on sallittu matkustaminen Betlehemiin juhliakseen joulua, Gazan kristityillä on oikeus juhlia Messias Jeesuksen syntymää Hänen syntymäpaikassaan” he kirjoittivat COGAT viranomaisille Haaretz daily mukaan.
https://www.timesofisrael.com/catholic-leaders-ask-israel-to-let-gaza-christians-visit-bethlehem-for-christmas/,

02. Kansainvälisen rikosoikeuden pääsyyttäjä Fatou Bensouda vakuutti perjantaina, etteivät Israelin esittämät argumentit, ettei ICC:llä ole juridista oikeutta puuttua poliittisiin kysymyksiin, joiden selvittely tulee tapahtua asianosaisten kesken, eivätkä Juudean ja Samarian - eikä Gazan kaista - ole valtioita, ja aikoo aloittaa asian tutkimukset välittömästi.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo antoi seuraavan lausunnon 19.11. ilmoittaessaan, ettei USA pidä Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjä laittomina:

”Kova totuus on se, ettei tälle konfliktille ole koskaan juridista ratkaisua, ja argumentit siitä, kuka on oikeassa, kuka väärässä, ei kansainvälisen lain mukaan tuo rauhaa. Tämä on monimutkainen poliittinen ongelma, joka voidaan ratkaista vain Israelin ja Palestiinan välisissä neuvotteluissa”.

ICC:n pääsyyttäjä Fatou Bebsouda ilmoitti 20.12., ettei hän yhdy Israelin ja USA:n antamiin argumentteihin, vaan suosittaa tutkimusten aloittamista väitetyistä sotarikoksista Länsirannan setlementeissä ja Gazan kesäsodan 2014 ”Protective Edge” aikana.

JP:n artikkelin kirjoittaja Berb Keinon toteaa, että samoin kuin YK:n ihmisoikeuskomitea/ihmisoikeusneuvosto, jolta odotettiin suuria, on muotoutunut täysin politisoituneeksi ja menettänyt juridisen oikeutensa, samoin ICC kadottaa uskottavuutensa ja lopetetaan.
https://www.jpost.com/Israel-News/ICC-picks-fight-Israel-will-fight-back-ANALYSIS-611689,
https://www.ynetnews.com/article/ByC11q52Cr,

03. Australian pensas/metsäpaloja vastaan taistelevat palomiehet päättivät mennä pahoin palaneisiin kaupunkeihin sään hieman viiletessä, ja ennen uuden odotetun helleaallon tuloa loppuviikosta.

Heidän tarkoituksensa on sammuttaa kaupungeissa vielä riehuvia paloja, sikäli kuin se on mahdollista ennen sään muutosta.

Pääministeri Scott Morrison on joutunut tulenkitkuisten syytösten alaiseksi sekä kommenttiensa johdosta, joissa hän syytti ilmaston muutosta paloista, että päätöksestään matkustaa perheineen lomalle Hawaijiin.

New South Wales johtaja Gladys Berejiklian sanoi: ”Katastrofaalinen tuli-tilanne pääministerin kotivaltiossa on tuhonnut yhteisöjä. Olemme saaneet tuhoisia viestejä, ettei Balmoral kaupungista ole paljon jäljellä”.
Kaupunki sijaitseen 120 km etelään Sydneystä; sen väkiluku on n. 400. Kuolonuhreista ei ole raportoitu.

Pääministeri Morrison keskeytti lomansa ja palasi kotiinsa palojen saatua uutta vauhtia ja 2 palomiehen menehtyessä, saaden kovaa kritiikkiä mennä lomalle palojen jatkuessa entistä kiivaampina.

Kuivan ja helteisen sään vuoksi Australia on taistellut paloja vasaan, jotka ovat tuhonneet 800 kotia ja 1.2 miljoonaa hehtaaria pensaikkoa.
http://english.alarabiya.net/en/News/world/2019/12/22/Australian-firefighters-access-badly-burnt-towns-PM-defends-climate-policies.html,

04. Riippumattioman vaalikomission (IEC) mukaan Afganistanin nykyinen presidentti Ashraf Ghani voitti 50. 64 %:n enemmistöllään presidentin vaalit, viivyttäen lopullisia tuloksia gallupin tulosten johdosta, jotka voisivat syöstä maan poliittiseen epävarmuuteen.

Vaaleissa annettiin 1.9 miljoonaa ääntä, joista Ghani sai 50.64 %, mutta IEC:n johtajan Hawa Alam Nuristanin mukaan tulos voi muuttua massiivisen petoksen johdosta lopullisissa tuloksissa.
https://www.ynetnews.com/article/HkFpfi3CB,

05. Päiviä kestäneitten usein väkivaltaisiksi kehittyneitten mielenosoitusten jälkeen, joissa protestoidaan muslimeja polkevia uusia kansalaisuus lakeja vastaan, Intian pääministeri Narendra Modi johtaa sunnuntaina Hindu-kansallismielisen puolueen mielenosoitusta.

New Delhin valtion vaalit aikaisin ensi vuonna tulevat olemaan ensimmäinen suuri testi Modin Bharatiya Janata puolueelle massa-mielenosoitusten syntyessä parlamentin hyväksymää Citizenship Amendment act 11.12. hyväksymää lakia vastaan.

Ainakin 21 ihmistä on saanut surmansa poliisin ja mielenosoittajien välisissä katutaisteluissa, jotka ovat pahimmat Modin johtoa vastaan kiihoitetut protestit hänen tultuaan valtaan vuonna 2014 .
https://www.jpost.com/Breaking-News/Modi-to-address-rally-in-Delhi-as-protests-rage-in-India-over-new-law-611717,

06. Libanonin pääministeriehdokas Hassan Diab, joka on saanut Hizbullahin hyväksymisen, aloittaa parlamenttiblokien väliset konsultoinnit tulevan hallituksen muodosta ja ohjelmasta.

Hassan Diab - yliopiston professori ja entinen opetusministeri - on saanut Hizbullahin tuen, alkaen torstaina suunnitella hallituksensa kokoamista maassa jatkuvien protestiaaltojen repiessä pahoin hajanaista kansaa entistä enemmän hajalle.

Kansa haluaisi lopettaa Hizbullahin johtavan aseman hallituksessa, jonka päätöksiin sillä on veto-oikeus, mikä estää pitkän tähtäyksen päätöksen tekoa ja suunnittelua.

Beirutissa puhkesi väkivaltaisia mielenosoituksia entistä pääministeriä Saad Hararia tukevien sekä poliisien ja sotilaitten välillä. He vastustavat Diabin nimitystä pääministeriksi. Ainakin 7 sotilasta haavoittui.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273479,

07. Iranin kunnostama ja käyttöönottama lentotukikohta Syyrian itäosassa, jota Iran halusi käyttää drone-koneittensa tukiasemana, tuhottiin kokonaan joulukuun 21. päivänä. (ehkä IAF:n toimesta)

DebkaFile sanoo, että iskukohde oli Hamadan lentokenttä, joka oli käyttämättä ennen Iranin suorittamia korjauksia. Se tuhottiin uudelleen aikaisin lauantaina, 21.12. ennen sen ottamista käyttöön. Iranin aikomuksena oli lähettää sieltä drone-koneitaan tiedustelu- ja pommitustehtäviin Israelin pohjoisosiin.

Toinen merkittävä tilanne syntyi DF:n mukaan viikon vaihteen aikana.
Saudi Arabian sotilasosasto laskeutui ensimmäistä kertaa Syyrian öljykenttien lähelle Deir Ez-Zour alueella maan itäosassa.

Saudisotilaat kaivautuivat asemiin Omarin öljykentän ympärille USA:n sotilas- ja ilmayksiköitten ja Syyrian Demokraattisten joukkojen SDF:n kanssa vuorotellen.

Saudi osasto on pieni, mutta se osoittaa Saudi Arabian lisääntyneen kiinnostuksen Syyrian ja Irakin tapahtumiin Iranin vaikutusta vastaan.
https://www.debka.com/new-iranian-drone-base-destroyed-near-abu-kamal-first-saudi-unit-lands-at-syrian-oil-field/,

UUTISIA ISRAELISTA
01. Ulkoministeri Israel Katz sanoi sunnuntaina, ettei laittomasti Israelin täyden valvonnan ja omistuksen alaiselle C-alueelle rakennettua Khan Al-Ahmar beduiinikylää ole uskallettu tuhota Korkeimman oikeuden kehotuksesta huolimatta pelossa, että se voisi olla viimeinen niitti ICC:n sotarikostutkimusten aloittamiselle Juudeassa ja Samariassa.

Nyt kun ICC sanoo aloittavansa ne joka tapauksessa, ei ole mitään syytä jättää sitä edelleen pystyyn.

Kylä sijaitsee Maale Aduminin ja Jerusalemin välillä estäen pääkaupungin laajentumisen itään vahvistaen Jerusalemin puolustusta idästä tulevaa uhkaa vastaan. EU rahoitti kylän rakentamisen ja pystyttämisen laittomasti, varastaen sähköä ja vettä Israelin verkostosta, ja vaatien Israelia korvaaman rakennusten tuhoamisen.
https://www.timesofisrael.com/fm-razing-of-bedouin-hamlet-delayed-over-fears-it-would-be-last-straw-for-icc/,

02. ICC:n pääsyyttäjä Fatou Bensouda on Gambiassa 31.01.1961 Banjuissa syntynyt Omar Gaye Nyangin tytär, joka toimi autonkuljettajana.

Hän kävi peruskoulun Gambiassa, mutta muutti 1982 Nigeriaan, jossa hän valmistui IFE:n yliopistosta saaden bachelor-laki arvon 1986. Seuraavana vuonna hän sai ”barristo on law” professional arvon Nigerian laki-koulusta.

Myöhemmin hän erikoistui kansainväliseen merenkulun laki-kysymyksiin kansainvälisessä merenkulun lakikoulussa Maltalla. https://en.wikipedia.org/wiki/Fatou_Bensouda,

Israelissa on kysytty – ehkä aiheellisesti ehkä ei – hänen uskottavuuttaan monimutkaisissa poliittisissa kysymyksissä, ja Lähi-Idän alueen tuntemusta, jota hänellä ei liene ollenkaan.
Tuntien korruption yleisyyden alueella voisi ehkä aiheellisesti kysyä, minkä arvoiseksi ICC:n pääsyyttäjä katsoi suostumisensa syyttää Israelia sotarikoksista? (PA:ta ja Hamasia kuin kuorrutukseksi kakun päällä)

03. Pääministeri Netanyahu kohteli sunnuntaina antamassaan lausunnossa, että ICC päätöstä nähdä sotarikoksia tehdyn Israelin ja PA:n toimesta, sanoen sitä ”järjettömäksi”, ja että ”ICC on kehittynyt Israelin vastaiseksi aseeksi”.

Israelin omaksuman kannan mukaan on mieletöntä syyttää Israelia oman alueensa asuttamisesta, eikä Israel ole pakottanut ketään muuttamaan Juudeaan ja Samariaan, kuten ICC syyttää.

Netanyahu ei vieläkään ole julkistanut Edmond Levyn tekemää tutkimusta Juudean ja Samarian omistusoikeuksista, jotka tutkimuksen mukaan kuuluvat yksin juutalaisille, eikä siten ole mitään esteitä rakentaa omistamalleen esi-isiensä maalle.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-on-war-crimes-probe-icc-has-become-a-weapon-against-israel/,

04. Rabbi Melamed sanoo, että ”Uusi Oikeisto” ja ”National Union” puolueitten tulisi mennä vaaleihin yhdistyneinä.

Hän kehottaa Bennettia, Shakedia ja Smotrichia panemaan syrjään henkilökohtaiset ambiittionsa valtion edun nimessä.
”Yhdessä nämä kolme pystyvät saamaan aikaan suuren muutoksen” rabbi Melamed kaavailee. ”Erillään vaikutus on paljon pienempi”.

Rabbi selvittelee näitä kolmea:

”Ayelet Shaked ei pidä Toran käskyjä; Betzalel Smotrich on uskonnollinen ja Naftali Bennett pitää ne. Uskonnollisen Sionismin tulisi olla yhdistynyt kaikissa muodoissaan, kaikkien kunnioittaa Toran Lakia Israelin maan ja Israelin kansan vuoksi. Nämä ovat ne kolme sävyä, jotka yhdistävät kaikkia. En ole tietoinen mitä muita mielipiteitä heillä on, mutta yhteys heidän välillään on salaisuus menestykseen”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273486,

05. Likudin johtajan paikkaa havitteleva Gideon Sa´ar sanoi kierrellessään Jerusalemin itä- ja eteläpuolella olevia kukkoiloita, että ICC:n pelko on estänyt Israelin hallituksia suorittamasta velvollisuuttaan.

Sa´ar syytti sekä Bibiä että Katzia pelkuruudesta ja ulkovaltojen nuolemisesta kuvitellen myönnytyksillä voittavansa niiden luottamuksen, mutta unohtaen, että johtajan tulee seistä periaatteittensa takana, mikä herättää luottamusta, eikä venkoilla olkapäälle taputusten toivossa.

Sa´ar haluaa, että Al-Ahmar beduiinikylä tyhjennetään välittömästi, ja E1 alueen rakentamisen valmistelut aloitetaan myös viivytyksettä.
Kolmanneksi hän haluaa, että Israel pitää kiinni Oslon sopimusten mukaisesti C-alueista, ja poistaa niille arabien rakentamat rakenteet.
Jordanin laakso tulee liittää Israeliin.
”Ei ole tärkeää, mitä ei-juutalaiset (gentiles) sanovat, vaan se, mitä juutalaiset tekevät” sanoi Yoav Kisch.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273484,

06. Massachusetts poliisit hämmästelivät, kuka kumma varastaa heidän lahjoittamansa lasten lelut.

Lopulta syyllinen saatiin kiinni, mutta se oli omasta takaa.
Santa Säätiön virkailijat lahjoittavat apua tarvitseville perheille joulun juhlistamiseksi, mutta lelut häipyivät mystisesti.

Perusteellisten tutkimusten jälkeen paljastui, että terapia-koira nimeltään Ben Franklin oli syyllinen.

Videokuvissa nähdään sen roikottavan suussaan lelua, jonka se piilotti virkailijoitten pöydän alle, josta löydettiin loputkin kadonneet.
Työssään Ben Franklin käy kouluissa ja muissa laitoksissa antamassa pyyteettömän rakkautensa lapsille, jotka antavat sille vastarakkautta.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-50879192,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 03 -16; Tiberias 08 -22; Suolameri 12 -22; Eilat 11 -25 +C-astetta aurinkoista tänään, huomenna ja ylihuomenna sadetta, lämpö-tiloissa ei suuria muutoksia.






Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021