SUNNUNTAI 15.12.2019

SUNNUNTAI 15.12.2019
UUTISIA ISRAELISTA
01. Toimenpidehallituksen pääministeri Benyamin Netanyahu, jolle Korkein oikeus antoi oikeuden toimia virassaan uuden hallituksen muodostamiseen saakka, katsoo tilanteen vaarantuneen siinä määrin, että hän pyrkii muodostamaan oikeistopuolueitten liittymistä yhdeksi koaliittioksi voidakseen sillä välttää pienten oikeistopuolueitten saamien äänien menettämistä, jos ne eivät yllä 3.25 % äänikynnyksen yli.

Likudin puheenjohtajan paikkaa 26.12. sisäisissä vaaleissa kärkkyvä Gideon Sa´ar sanoo, ettei Likud tue enää automaattisesti Netanyahun oikeutta muodostaa uutta hallitusta, jos hän ei saa tarpeeksi ääniä kansallisissa vaaleissa, raportoi TV-kanava 12 torstaina.

”Ei tule jatkumaan Netanyahun sokea seuraaminen”, nimeltä mainitsematon virkailija sanoi.” Neljännet vaalit eivät ole optio, se olisi anteeksiantamatonta”. Hän sanoi ”oikeistoblokin voivan harkita toisen ehdokkaan valitsemista, jos Netanyahu ei pysty sitä toteuttamaan”.

TV-kanava 13 vahvisti tiedon todeten, että Bibi pyrkii muodostamaan pienistä oikeisto-puolueista yhtenäisen blokin ja ehdokaslistan, ettei käy kuten edellisissä vaaleissa, joissa kaksissa viimeisissä yksi pieni oikeistopuolue jättäytyi blokin ulkopuolelle, eikä pystynyt ylittämään äänikynnystä.

”Jewish Home/National Union” kakkosmies Bezalel Shmotrich kannattaa esitystä vaikka ”Uusi Oikeisto” puolueen johtaja puolustusministeri Naftali Bennett sanoo puolueensa menevän vaaleihin itsenäisenä.

Syyskuun 2019 vaaleissa Netanyahu pystyi muodostamaan ultraortodoksi-ja oikeistopuolueitten välisen blokin, nimeltä ”blokki 55”. Merkit osoittavat tämän liittymän hajoamista, ellei se saavuta enemmistöä maaliskuun vaaleissa.

Israel Beitenun johtaja Avigdor Liberman, jota syytetään nykyisen poliittisen hajaannuksen aiheuttamisesta, ennustaa, että ”blokkien aika on ohi”.

Gideon Sa´ar vakuuttaa pystyvänsä kasvattamaan oikeiston yhteenliittymää, mutta Netanyahu pienentää sitä entisestään.
https://www.timesofisrael.com/top-right-wing-bloc-official-says-wont-follow-netanyahu-blindly-again-report/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273165,
Jerusalemin entinen pormestari Nir Barkat syyttää ”Sa´aria puolueen hajottamisesta, mistä me kaikki joudumme kärsimään”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273159,

02. Moshe Feiglin sanoo, ettei hänen johtamansa Zehut-puolue osallistu vaaleihin.
https://www.timesofisrael.com/top-right-wing-bloc-official-says-wont-follow-netanyahu-blindly-again-report/,

03. Tällä viikolla eroava Valtion Syyttäjä Shai Nitzan kiistää Netanyahun esittämät syytökset, että häntä olisi syytetty väärin (framed).

Hän vakuuttaa, ettei Netanyahun syyttäminen tekemistään rikkeistä ollut yksin hänen, ja torjuu syytökset poliittisesta ajojahdista.
Hän myös ihmettelee, mitä rikoksia hän itse teki, joita tulisi tutkia?
https://www.timesofisrael.com/in-farewell-interview-top-prosecutor-defends-handling-of-netanyahu-probes/,

04. Tavallisesti Netanyahua tukeva ”Israel Hajom” uutislehti julkisti perjantaina TV-kanava 12 teettämän mielipidetiedustelun tulokset.

Tiedustelun mukaan SiniValkoinen puolue repäisee kuuden kansanedustajan johtoaseman Netanyahun johtamaan oikeistobokkiin, mutta ei tarpeeksi voidakseen muodostaa Gantzin johtaman hallituksen arabi-Joint List tuella, josta Baladin 3 kansanedustajaa ei halua tukea hallitusta.

Sa´ar saa selvän (57) johtoaseman Bibiin verraten (51), mutta kummankaan johdossa oikeistoblokki ei saa yli 61 kansanedustajaa.

SiniValkoinen saa 37 (33) edustajaa; Likudin kannatus putoaa 31:en (32).
Israelin arabien Joint List saa 14 (13) kansanedustajaa.
Israel Beitenun osuus pysyy ennallaan 8 (8) edustajaa.

Ultraortodoksi Shas saa 8 (9) edustajaa; UTJ 7 (7).
Bennettin johtama ”Uusi Oikeista” saa 5 (3) edustajaa;
Labor-Gesher saa 6 (6); Demokratic Camp 4 (5).

Jewish Home – National Union eikä Ozma Yehudit ylitä 3.25 % äänikynnystä.

Likudin johdossa oikeistoblokki saa 51 edustajaa; Sinivakoinen yhdessä Joint List kanssa 61 edustajaa, mutta 3 Baladin edustajaa eivät halua hallitukseen.
Täten Avigdor Liberman jäisi edelleen ”kuninkaan tekijän” asemaan.
https://www.timesofisrael.com/poll-shows-gantzs-blue-and-white-opening-6-seat-lead-over-netanyahus-likud/,

05. Israel haluaa kunnioittaa IDF:n riveissä haavoittuneita järjestämällä ”Haavoittuneiden Kunnioittamisen Päivän”, joka vuosittain on 16. Kislevkuuta hallituksen 2014 tekemän päätöksen mukaan; tänä vuonna 15.12.2019.

Puolustusministeriön tilaston mukaan IDF:n haavoittuneita on kaikkiaan 57 277. Ministeriön kuntoutusosaston mukaan haavoittuneista 591 heistä kuuluvat korkeimpaan luokkaan, haavoittumisaste on 100 % +.

Gazan 2014 kesäsodassa ”Protectine Edge” haavoittui 817 sotilasta, joista 516 alle 20 % asteen tai yli. Sodan jälkeen IDF:n kuntoutusosasto rekisteröi 588 kärsivän ”traumaattisen stressin häiriöistä” (PTSD).
Kaikkiaan 5 000 veteraania kärsivät tästä häiriötilasta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273161,

06. Keshet 12 raportoi Nir Dvorin laatimassa uudessa artikkelissa lauantai-iltana, että Israelin pääosin ulkomailla toimiva turvallisuusjärjestö MOSSAD avusti Tanskan poliisia ja tiedustelupalvelua estämään pitkän listan terrori-iskuja.

Terrori-iskut oli suunniteltu ja lähellä suorittamistaan, mutta MOSSAD, joka avustaa muita Euroopan turvallisuusjärjestöjä poistamaan terrorinuhkaa Euroopasta, pystyi ne estämään viime hetkellä.

Viimeisten päivien aikana suoritetussa operaatiossa Tanskan poliisi ja tiedustelu-palvelut pidättivät 21 terroriaktivistia Kööpenhaminassa ja muissa Tanskan kaupungeissa pitkin maata.

Nämä terroristit löydettiin ja pidätettiin salaisista asunnoista ennen kuin he ehtivät toteuttamaan suunnittelemiaan terroriaaltoja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273144,

07. Turkin sota-alukset karkottivat israelilaisen kaasun tutkimusaluksen Kyproksen aluevesiltä. Kuuluneeko tämä Turkin ja Libyan solmimaan vesialuesopimukseen, jossa osa Kyproksen aluevesistä on sopimuksen määrittämillä vesialueilla?

Turkkilaisesta sota-aluksesta soitettiin israelilaisalukseen tiukaten, mitä tekemistä sillä oli alueella ja komensi sen poistumaan välittömästi.
Israelin Oceanographic and Limnological tutkimusinstituutin aluksella ei ollut muuta mahdollisuutta kuin poistua sieltä.

Turkki on viime päivien aikana lisännyt vaatimuksiaan Välimeren itäisen osan valvonnasta, nostattaen jännitystä Kreikan, Kyproksen ja Egyptin kanssa, joiden keskeisenä teemana ovat merialueen kaasun- ja öljynporaukset. Nämä kolme valtiota ovat syyttäneet Turkin toimia kansainvälisen lain vastaisiksi.

Turkki sanoo turvautuvansa voiman käyttöön poistaakseen kaikki vieraat kaasun poraukset Kyproksen vesialueilta, jotka se sanoo omistavansa.
https://www.timesofisrael.com/turkish-ships-said-to-force-israeli-research-vessel-out-of-cypriot-waters/,

08. New Jersey kaupungin pormestari Steven Fylop sanoi perjantaina, että kahden pyssymiehen, jotka hyökkäsivät kosher-tavaraloon kaupungissa surmaten kolme ihmistä sisäpuolella, varsinainen iskukohde oli kadun toisella puolella sijaitseva yeshiva, jossa oli tapahtumahetkellä 50 lasta.

Pormestari sanoo, ettei hän ole 100 % varma asiasta, mutta yeshivan sisään-käynti on vain 3 jalan päässä todeten, että jos poliisi ei olisi saanut hyökkääjiä saarretuksi tavarataloon, seuraukset olisivat olleet paljon kauheammat.
https://www.timesofisrael.com/jersey-city-mayor-says-gunmen-wanted-to-target-next-door-yeshiva-with-50-kids/,
https://www.timesofisrael.com/jersey-city-shooting-survivor-says-attackers-looked-well-trained-came-to-kill/ https://www.ynetnews.com/article/YML9HG6EQ,

09. Nessah synagoga, yksi suurimmista Iranin juutalaisten synagogista Beverly Hills USA:ssa, joutui vandalismin uhriksi perjantain vastaisen yön aikana.

Synagogan ikkunat ja ovet oli rikottu, yhdeksän Torah-rullaa oli hävitetty kuten myös rukouskirjat.
Lauantaina poliisi oli sulkenut käynnin synagogaan aloittaen rikoksen tutkimukset.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/273152,

10. Gazan ”paluumarssien” uudelleen alkaneissa viikkoprotesteissa gazalaiset kivittivät IDF:n sotilaita bensiinipommeilla. Kukaan ei haavoittunut.

11. Gazan Hamasjohtaja Ismail Haniyhewh matkusti Egyptin kautta Turkkiin, jossa hän tapasi Turkin diktaattorin Recp Tayyip Erdoganin, lisäksi hän vieraillee Malesiassa, Venäjällä, Qatarissa, Libanonissa, Mauritaniassa ja Kuwaitissa.

Tilaisuus oli suljettu ulkopuolisilta, eivätkä he pitäneet lehdistötilaisuutta.
Haniyeh sai luvan poistua Gazasta 3 vuoden tauon jälkeen. Hän uhoaa, että Hamas tulee asettamaan säännöt, joiden mukaan eletään.

PA pidätti viikonvaihteen aikana Juudeassa ja Samariassa ainakin 20 Hamasin kannattajaa ja jäsentä, valmistautuessaan PLC:n vaaleihin.
https://www.jpost.com/Middle-East/Hamas-leader-Ismail-Haniyeh-visits-Turkey-meets-Erdogan-610942,

12. Jerusalemin ja Tel Avivin välinen nopea rautatieyhteys aloittaa toimintansa vuosia kestäneiden testien ja muutosten jälkeen 21.12.2019.
https://www.jpost.com/Israel-News/Tel-Aviv-Jerusalem-railway-to-commence-operations-on-December-21-610727,

13. Israelissa odotetaan vaikeaa viikkoa asiantuntijoitten uhatessa lumisateilla Hermonilla, sekä runsaitten vesisateitten ja myrskyjen aiheuttamista tulvista rannikkokaupungeissa kuten Ashkelon ja Ashdod.

Palomiehet ja pelastusjoukot joutuivat pelastamaan perheen kaupallisesta autosta Nesherissä, Haifan eteläpuolella, sekä 8 muuta ihmistä autoista Haifan keskikaupungin alueella, jonne ne olivat juuttuneet.
https://www.jpost.com/Israel-News/Winter-storms-batter-northern-Israel-610865?draft=true,
UUTISIA ULKOMAILTA
01. Englannin yleisvaaleissa murskatappion kärsinyt Labor-puolueen johtaja Jeremy Corbyn pyytää anteeksi rökäletappiotaan, mutta sanoo silti pitävänsä edustamiaan muutostoiveita oikeina, mutta lupaa erota puolueen johdosta.

Boris Johnson sai puolueelleen 80 edustajan enemmistön, suurimman 30 vuoteen. Hänen odotetaan kiihdyttävän nyt maansa ”brexit” irrottautumista EU:sta ja voidakseen sopia kauppasuhteista USA:n kanssa, mitä presidentti Trump on odottanut hartaasti. Brittijuutalaiset huokaisevat helpotuksesta.
https://www.bbc.com/news/election-2019-50797729.

02. Iranin teleyhteyksien ministeri sanoo maansa estäneen toisen cyber-hyökkäyksen viikon isällä. Hän kutsui hyökkäystä massiiviseksi, kuten hän sanoi myös keskiviikkona.

Tämän vuoden kesäkuussa tehtiin cyberhyökkäys Iranin asejärjestelmiä vastaan.
Viimeinen hyökkäys tehtiin Iranin elektronista hallintojärjestelmää vastan, kuten Mohammad Jacad Azari-Jaroni kertoi.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-50799147,

03. Beirutissa poliisin ja mielenosoittajien välisissä yhteenotoissa haavoittui kymmeniä ihmisiä, kertovat silminnäkijät.

Mielenosoittajia vastassa olivat ilmeisesti Irania ja Hizbullahia tukevat naamioidut vastamielenosoittajat.
Poliisi käytti kyynelkaasua ja kumiluoteja. 20 poliisin kerrotaan haavoittuneen.
https://www.bbc.com/news/world-middle-east-50797839,

04. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan väitti OIC:n Islamilaisen Yhteistyön Organisaation kokouksessa, että ”Lähi-Idän ainoa demokratia Israel teloittaa viattomia tyttöjä, isiä, äitejä, vanhuksia, lapsia ja nuoria avoimesti kaduillaan”.

Erdogan esitti nämä tuulesta temmatut syytöksensä puhuessaan 57 OIC:n jäsenmaan konferenssissa. OIC-maissa asuu yhteensä 1.8 miljardia muslimia, joita yhdistää leppymätön viha Israelia ja juutalaisia kohtaan.

”Valitettavasti tilanne Palestiinassa ja siihen erottamattomasti kuuluvassa Al-Quds (Jerusalem) pahenee päivä päivältä. Israelin asenne, joka ei tunne mitään oikeuksia, lakia, oikeutta tai inhimillisyyttä, jatkuvasti syventää kriisiä alueella muslimien vahingoksi”. Hän jatkoi edelleen:

”Palestiinan kaduilla näemme, miten Israel murhaa armotta viattomia tyttöjä, isiä, äitejä, vanhuksia, lapsia ja nuoria. Mikä pahinta, länsimaat ja - valitan kertoa – muutamat arabimaat käytännössä rohkaisevat tätä Israelin raakuutta”.
https://www.wnd.com/2019/12/turkeys-president-claims-israel-executes-women-children-streets/,

Jordanialainen journalisti Tahsin al-Tal, joka kirjoittaa Gerasanews.com, sanoi vain tuhansien juutalaisten kuolleen Holokaustissa, mutta että muslimit kärsivät paljon enemmän 15. vuosisadalla, jolloin heidät karkotettiin Espanjasta.

Hän kirjoitti, ”ettei muslimien tulisi iloita Espanjan (jalkapallo?) tiimille, ikään kuin arabien ja muslimien veri olisi kuivunut”.
”He tekevät niin, vaikka tuskanhuudot kaikuvat edelleen, ikään kuin kauhistuttavat tapahtumat tapahtuivat vain muutamia kuukausia sitten, eikä 500 vuotta sitten. Andalusian islamin valtio romahti 800 vuoden jälkeen, jonka aikana Espanja oli tiedon, voiman ja poliittisen maailman valonlähde koko maailmassa.”

Al-Tal kirjoitti ”juutalaisen kansan käyttäneen semitismiä ja antisemitismiä oikeuttaakseen tekonsa ja raakuutensa tehdessään rikoksia alistettuja massoja vastaan, ei ainoastaan Palestiinassa ja arabimaissa, vaan myös muissa kansoissa, joiden parissa he elivät sekaantuen kristittyihin j muslimeihin”.

”He surmasivat lapsia ja munkkeja ja imivät heidän vertaan kuin yölepakot.”

Linda Sarsour lisäsi tähän oman väärän todistuksensa sanoen, ”poliisiupseerien Amerikassa ampuvan aseettomia mustia juutalaisten käsien piileskellessä taustalla”. Hän syytti ADL:n ohjelmia, jotka kuljettavat Amerikan poliiseja viikonmittaisille seminaareille Israeliin. ”Tämä ruokkii poliisin raakuutta”.

Hamasin entinen korkea virkailija Mustafa al-Lidawi julkaisi kirjoituksiaan Maan uutistoimiston lehdissä, sisällöltään edellisiin verrattavia.

Juutalaisten juhlasta Purimista hän kirjoitti.
”Tämä on se sama juhla, jota Euroopan kansat vihasivat ja hyljeksivät ja siksi toivoivat juutalaisten poistuvan heidän keskuudestaan voidakseen pelastua heidän pahuudestaan”.
”Tämä siksi, että Euroopassa asuvat juutalaiset aina leipoivat laajat paistoksensa loma-aikaa varten, jotta jokainen voisi syödä siitä. Tähän paistokseen oli sekoitettu uhriensa verta, jotka he valitsivat niiden joukosta, jotka eivät olleet juutalaisia”.

”Useimmiten uhri oli pieni poika, jonka he asettivat rei´itetylle levylle täynnä piikkejä, jotka pistivät uhrin ruumiiseen valuttaen veren alla olevalle vadille. Tätä verta he käyttivät leipoakseen laajan paistoksen pyhälle lomalle varmistaen, että jokainen söi siitä oman palansa”.

”Tämän johdosta Euroopan kansat halveksivat juutalaisia maissaan ja toivoivat heidän poistuvan keskuudestaan, sillä he syyllistyivät jokaiseen hyljeksittävään tekoon, mekanismiin jokaisen rikoksen osallisuuteen, ja kaiken sosiaalisen ja taloudellisen korruption lähteeksi ”.

(Olen ottanut mukaan MEMRIN kääntämästä tekstistä paloja osoitukseksi, miten tämän 57 arabi-ja muslimimaan kauhuklubissa jäsenmaiden edustajat kertovat omia mielikuvituksellisia fantasioitaan kilpaillen, kuka keksii kauheimman jutun.)
https://www.wnd.com/2019/12/turkeys-president-claims-israel-executes-women-children-streets/,

05. USA:n kongressi on valinnut 19.joulukuuta päiväksi, jolloin presidentti Donald Trumpia vastaan esitetyt syytökset julkistetaan virallisesti. Sinä vuoden päivänä Bill Clinton sai syytteet oikeudessa, jotka johtivat hänen eroonsa.

Onko tämä tarkoituksella valittu Billin kostoksi Trumpille? Kuten otsikko otaksuu.
Gallupien mukaan Hillary Clinton on hionut kyntensä ja hankkinut lisä lihaa vyötärölleen ja punaa poskipäihinsä aloittaakseen uuden mittelön Trumpin kanssa, joka häpeämättömästi sotki Demokraattien suunnitelmat edellisessä.
Harward Harris gallupin mukaan Hillary lyö laudalta kaikki toiset demokraattiset kilpailijansa mennen tullen, jos hän asettuu kilpailuareenalle.
https://www.wnd.com/2019/12/clintons-revenge-trump-impeachment-vote-likely-day-bills/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 05 -13, Tiberias 09 -21; Suolameri 14 -21; Eilat 12 -23 +C-astetta, pilvistä tänään, etelässä sadetta, huomenna aurinkoista, vähän lämpenevää.



Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021