SUNNUNTAI 01.12.2019

SUNNUNTAI 01.12.2019
UUTISIA ISRAELISTA
01. Pääministeri Netanyahun johtaman koaliittion parlamentin jäsenet pyrkivät vielä viimeiseen asti haalimaan yli 61 kansanedustajan nimikirjoitukset niiltä, jotka ovat valmiit tukemaan Netanyahun johtamaa hallitusta. Kansanedustajilla on oikeus allekirjoittaa tukensa useammalle ehdokkaalle.

Aikaa heillä on sunnuntaina klo 09.00 saakka sen jälkeen, kun Avigdor Liberman ilmoitti suostuvansa samaan hallitukseen soviteltuaan uskonnollisten kanssa, mutta ei enempää, kuin mitä lupasi. Asiasta kertoi hepreankielinen media lauantaina.

Oikeuskansleri Avichai Mandelblit määritteli, että Netayahu voi jatkaa toimen-pidehallituksen pääministerinä hänen julkistamiensa syytteiden jälkeenkin, mutta ei tiedetä, voiko presidentti Rivlin antaa hänelle oikeuden muodostaa uusi hallitus. Mandelblit piti sellaista mahdollisuutta ”teoreettisena”.

Gantzin johtama SiniValkoinen ei kerää allekirjoituksia, koska sillä ei ole edes teoreettisia mahdollisuuksia saada 61 kasanedustajan tuki, vaikka Libi sitä tukisikin, ilman oikeiston edustajia.
Gantz haluaa yhteyshallitusta, mutta kantona siinä kaskessa on SV:n johtonelikon toinen jäsen Yair Lapid, joka ei suostu Bibin johtamaan hallitukseen, ei edes tilapäisesti.

Vaalilain mukaan presidentti Rivlinillä on oikeus antaa uuden hallituksen muodostaminen sille parlamentaarikolle, joka ensiksi pystyy esittämään hänelle 61 kansanedustajan allekirjoittama tuki. Aikaa sellaisen hallituksen muodostamiseen on joulukuun 11. päivään saakka; jos se ei onnistu, vaalit ovat maaliskuussa 2020.
https://www.timesofisrael.com/netanyahu-led-bloc-races-to-gather-support-for-fresh-bid-at-forming-government/,
https://www.timesofisrael.com/listing-demands-liberman-vows-to-not-compromise-any-further-on-religion-state/.

01. Neljä israelilaista saivat surmansa kolmessa eri liikenneonnettomuudessa.

Tuhoisissa sunnuntaiaamun onnettomuuksissa teillä; äiti ja hänen 3-viikkoa vanha lapsensa aikaisin saivat surmansa sunnuntaina tiellä 443, lähellä Givat Zeev juutalais-yhteisöä Jerusalemin liepeillä kiihdytysvaiheessa olleen auton iskiessä heidän autonsa perään vahingoittaen myös useita muita autoja.

Onnettomuudessa Neve Tsufissa asunut 34-vuotias englanninkielen opettaja Tzipi Rimmel ja hänen 3-viikon ikäinen tyttövauvansa Noam Rachel saivat surmansa. Tzipi oli hyvin pidetty yhteisössä, kokien menetyksen vaikeana.
Tzipi Rimmelin 12-vuotias poika Itay vammautui vaikeasti, ja perheen isä Ephraim Rimmel vammautui myös kriittisesti.

Rimmelin autoon iskeneen auton 18-vuotias kuljettaja vammautui myös kohtalaisen vaikeasti. Onnettomuuden uhrit vietiin sairaalaan.

Toisessa liikenneonnettomuudessa 74-vuotias mies joutui auton kolhimaksi ja surmaamaksi tiellä Route 4 lähellä Bnei Dror juutalaisyhteisöä Sharon alueella. Auton kolmissa kymmenissä oleva kuljettaja vammautui lievästi.

Kolmannessa liikenneonnettomuudessa 50 – vuotias mies sai surmansa kuorma-auton iskiessä häneen Herzliassa, Tel Avivin pohjoispuolella.
https://www.timesofisrael.com/mother-3-week-old-daughter-among-4-killed-in-deadly-morning-on-the-roads/,

02. Gazan kaistalla valtaa pitävä terrorijärjestö Hamas on pidättäytynyt ärsyttämästä Israelia peruuttaen kolmena perättäisenä perjantaina rutiiniksi muodostuneen ”Suuren Paluumarssin” järjestämisen.

Viimeisten viikkojen aikana Gazasta Israeliin ammutut raketit – joihin IDF on vastannut hävittäjiensä vastaiskuilla – on ampunut Palestiinan Islamic Jihad (PIJ), joka näyttää toimivan Teheranista saamiensa ohjeiden mukaan.

Viikon vaihteen aikana Hamasin korkea virkailija Khalil al-Hayya ilmoitti paluumarssien alkavan uudelleen ensi perjantaina.

Vähäinen ”marssi-välikohtaus” järjestyi kuitenkin ilman Hamasin ja PIJ:n kuljetusta ja tukea, 16-vuotiaan, juuri miehen ikään saapuneen, arabipojan Fahd al-Estelle Mahan Yunisista heittäessä palopommejaan IDF:n sotilaita ja ajoneuvoja vastaan.

Sotilaat pitivät tilannetta siksi vaarallisena, että he avasivat tulen häntä kohti kovilla panoksilla surmaten hänet. Lieneekö uudella puolustusministerillä Naftali Bennettillä osuutta tilanteeseen uhattuaan koventaa IDF:n vastaiskuja?

Tilanne voi kuitenkin muuttua hetkessä avoimeksi taisteluksi.
Hamas on joutunut kiivaan kritiikin kohteeksi siksi, ettei se osallistunut PIJ:n terrorijohtajan Baha Abu al-Atan teloituksen jälkeen PIJ:n aloittamiin kostoiskuihin Israelin puolelle.

IDF kuitenkin varoi huolellisesti iskemästä Hamasin kohteisiin vastatessaan PIJ:n raketti-tuleen iskemällä ohjuksillaan ja tykistötulellaan vain Jihadin kohteisiin Gazassa. Tämä antoi aiheen syytöksiin, että Hamas on liittoutunut Israelin kanssa, mikä ei pitäne paikkaansa, sillä terrorijärjestön tulee osoittaa luotettavuutensa aiheuttamalla tuhoa vastustajalleen.

Hamasin ja PIJ:n välille syntyi vaarallisen tuntuisia välikohtauksia, jotka olisivat helposti voineet kehittyä avoimiksi taisteluiksi.
https://www.timesofisrael.com/seeking-calm-but-wary-of-the-street-hamas-stuck-in-an-uneasy-tango-with-israel/,

03. Poliittisen blokin ”The LID” perustaja/toimittaja Jeff Dunetz, joka kirjoittaa poliittisia artikkeleita lehtiin ja osallistuu viikoittaisiin puheohjelmiin, kirjoittaa INN:n julkaisemassa artikkelissa 72 vuotta sitten YK:n hyväksymästä lauselmasta 181.

YK:n päätöslauselman 181 29.11.1947 mukaan, joka hyväksyttiin 33 äänellä 13 vastaan 30 äänen enemmistöllä - 10 jäsenen pidättyessä ja yhden ollessa poissa – brittien valvonnassa oleva Syyria-Palestiina jaettiin juutalaiseksi ja arabivaltioksi, myös Ranskan tukiessa YK:n aloitetta.

Ranska on jatkanut aloittamaansa äänestyskäyttäytymistä YK:ssa, mutta Englanti puolestaan ei ole uskaltanut/kehdannut ottaa kantaa kysymykseen.

Arabimaat hylkäsivät yksimielisesti YK:n päätöksen, ja Israelin julistauduttua itsenäiseksi 14.05.1948, arabimaat aloittivat avoimen sodan Israelia vastaan.
Tehdäkseen kantansa selväksi, 8-hengen arabijengi Jaffasta hyökkäsi bussia vastaan rannikkotiellä Kfar Sirkinin lähellä, surmaten 5 ja haavoittaen useita.

Puolen tunnin kuluttua he tekivät toisen hyökkäyksen toiseen bussiin Haderan eteläpuolella, surmaten kaksi ihmistä, sala-ampujien tulittaessa siviilibusseja Jerusalemissa ja Haifassa, Dunetz muistelee.

Huolimatta juutalaisen valtion suorittamista ansioista länsimaisen kulttuurin ja talouden edistämiseksi, se harvoin jos koskaan on saanut tunnustusta maailman taholta, kirjoittaa Dunetz, päinvastoin hylkimistä ja tuomitsemista.

Juutalaiset ovat ammoisina aikoina ostaneet maapaloja Israelin maasta:
- Abraham osti 4000 vuotta sitten Efronin vainion Makpelassa hautaluolaksi vaimolleen Saralle heettiläiseltä Efronilta 400 hopeasekelillä.
- Abrahamin poika Jacob osti maata Sikemistä.
- Juutalaisia on asunut Pyhässä Maassa yhtäjaksoisesti sen jälkeen.
- Joshua johti Israelin kansan Jordanin yli 3 500 vuotta sitten, juutalaisen kansan lukumäärän noustua miljooniin.
- Kuningas David osti puintikukkulan jebusilaiselta Araunalta Temppelin rakentamista varten n. 3000 vuotta sitten 50 hopeasekelillä.
Dunetz kirjoittaa, ettei YK antanut juutalaisille oikeutta asua Pyhässä maassa. Juutalaiset ostivat maata, mutta ei arabeilta, sillä maan todellinen omistaja on Israelin Jumala Jehova Sebaot.
Netanyahu teki ehkä elämänsä virheen Herzliassa lupaamalla jakaa Israelin maan juutalaisten ja arabien kesken, ja luovuttaessaan Betlhemin ja Hebronin PA/PLO:n arabeille. .
Zeev Jabotinsky moittii juutalaisia tyhmyreiksi kirjoituksessaan ”Iron Wall”:

”On uskomatonta, mitä poliittisia tyhmyreitä juutalaiset ovat. He sulkevat silmänsä elämän kaikkein keskeisimmälle säännölle: ”Sinun ei pidä koskaan mennä puolitiehen niitä vastaan, jotka eivät halua tavata sinua”.
http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/24805?utm_source=spotim&utm_medium=spotim_recirculation,

04. Otzma Jehudit vaatii, että sunnuntaiaamuna tapahtunut ”liikenne-onnettomuus”, jossa Tzipi Rimmel ja hänen 3-viikon ikäinen vauvansa kuolivat, ja hänen miehensä ja poikansa haavoittuivat kriittisesti, oli terrorihyökkäys.

Silminnäkijöitten todisteen mukaan Rimmelin autoon kiihdyttäen ajanut henkilö oli arabi, joka ajoi suurella nopeudella liikennevalojen ohi punaisesta valosta piittaamatta.

Asianajaja Itamar Ben Gvir, yksi puolueen johtajista, kirjoitti Twitter sivullaan:
”Tämä ei ole onnettomuus, se näyttää enemmän murhalta”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/272512,

05. Likudin hallitusneuvottelijain puheenjohtaja ministeri Yariv Levin sanoi hallituksen kokouksessa tänään, että ”he tulivat neuvotteluihin Knessetin puhemiehen pyynnöstä odottaen muutosta, mutta on nyt tullut aika, että SiniValkoinen lopettaa vastustuksensa ja hylättävän käytöksensä”.

”On mahdotonta, että yksi henkilö asettaa itsensä moraalin vartijaksi kuvitellen, että heidän moraalinsa on parempi kuin 2.5 miljoonan kansalaisen, jotka haluavat Benyamin Netanyahun jatkavan pääministerinä”.

”Vastuu lepää yksin Benny Gantzin hartioilla. Hänen tulee lopettaa työskentely Yair Lapidin hyväksi ja lopettaa hänen pelkäämisensä tullakseen lopultakin hyvin vakaviin neuvotteluihin” Levin muistutti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/272514,

06. Ministeri Zeev Elkin, joka on huomattava Likudin tiimin neuvottelujäsen, raportoi sunnuntaiaamuna, että ”edistystä on tapahtunut”.

”Olimme lähellä sopimusta edellisessä kokouksessa, ja toivon, että Knessetin puhemiehen sponsoroimassa neuvotteluissa tänään, edistys jatkuu”.
Elkin sanoi, että Netanyahun kausi voisi olla lyhyempi kuin 6 kuukautta, mutta jos tämä ei kelpaa Sinivalkoiselle, ei ole mitään mieltä savustaa Bibi ulos. Likudin parissa uskotaan, että Yair Lapid estää kaiken edistymisen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/272508,
07. Shomronin alueneuvoston puheenjohtaja Yossi Dagan puhui Europarlamentin jäsenille viime viikolla esittäen tulista kritiikkiä Euroopan Oikeuslaitoksen päätöstä vastaan julistaa Juudean, Samarian, Golanin kukkuloiden ja Jerusalemin itäosan valmistamat ja kasvattamat tuotteet valmistetuiksi ”israelilaisessa setlementissä”.

”Maailmassa ei ole toista kansaa, jolla olisi läheisemmät yhteydet kotimaahansa, kuin Israelin kansa. Miten juutalainen voi miehittää omaa (Juudean) maatansa? Tämä on mitä suurinta teeskentelyä!

”Itse asiassa organisaatiot, jotka kutsuvat itseään ihmisoikeusjärjestöiksi, ja äärivasemmistopuolueet Euroopassa, jotka kuuluttavat rauhaa ja yhteiseloa, pyrkivät boikotoimaan juuri niitä alueita, joissa juutalaiset ja arabit työskentelevät rinta rinnan” Dagan julisti.

Monet Europarlamentin jäsenet ovat samaa mieltä Daganin kanssa, ja lupaavat toimia Shomronin alueneuvoston kanssa peruuttaakseen tehdyt Israelin vastaiset boikottipäätökset.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/272504,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/272491,

08. Puolustusministeri Neftali Bennett hyväksyi maanantaina uuden juutalaisen yhteisön suunnitelmat Hebronin tukkukaupan markkina-alueille.

Entiset rakennukset puretaan osittain uuden yhteisön rakentamisen tieltä. Uusia kaupparakennuksia rakennetaan, vaikka arabien oikeudet pohjakerroksiin jätetään heille.
https://www.jpost.com/Israel-News/Naftali-Bennett-approves-new-Jewish-neighborhood-in-Hebron-609530,

09. 18-vuotias PA:n arabi Badawi Masalmeh ja hänen kanssaan toimineet 3 muuta epäiltyä arabia pommittivat ohi kulkevia autoja kotitekoisilla pommeilla lähellä juutalaisyhteisöä Har Hebronin alueella.

IDF:n sotilaat havaitsivat heidän toimensa ja avasivat tulen heitä kohti. Sotilaat näkivät yhden arabeista kaatuvan. Hänet todettiin kuolleeksi, 2 muuta vietiin kuulusteluihin.
https://www.ynetnews.com/article/r1000IIeaB,

10. Naftali Bennett antoi määräyksen IDF:lle aloittaa tutkimukset keinotekoisen saaren rakentamisen toteutuskelpoisuudesta Gazan rannikon edustalle, kertoi TV-kanava 12 lauantaina.

Liikenne- ja tiedusteluministeri Israel Katz esitti projektia 2017, hän kuvitteli 8 neliökilometrin suuruisen keinotekoisen saaren rakentamista, joka voitaisiin yhdistää rannikolle sillan kautta.

Suunnitelmassa epäilyttää Israelin turvallisuuden säilyminen.
https://www.timesofisrael.com/bennett-orders-idf-to-conduct-feasibility-study-on-gaza-island-plan/,

11. Ultra-ortodoksien listautuminen asepalvelukseen putosi jyrkästi 2018 aikana.
https://www.timesofisrael.com/ultra-orthodox-enlistment-in-idf-plummeted-in-2018-report/,
12. Äskettäin arkeologien löytämien fossiilien perusteella voidaan todistaa, että käärmeellä oli muinoin jalat.

Tämä todistanee Raamatun alkulehtien ilmoituksen, että käärme, joka vietteli Eevan, kulki omilla jaloillaan, mutta Jumala poisti ne siltä.
https://www.jpost.com/HEALTH-SCIENCE/Is-the-Bible-right-Newly-discovered-fossils-show-snakes-had-legs-608858,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -25; Tiberias 16 -26; Suolameri 17 -25; Eilat 14 -26 +C-astetta aurinkoista tänään ja huomenna, vähän viilenevää.










Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021