TORSTAI 14.11.2019


TORSTAI 14.11.2019
UUTISIA ISRAELISTA
01. Egyptin välittämä tulitauko Israelin ja Palestiinan Islamic Jihadin (PIJ) astui voimaan 05.30 torstaiaamuna kaksi päivää kestäneiden taistelujen jälkeen, joissa PIJ ampui yli 400 rakettia Gazasta Israelin siviilikohteisiin, ja joissa 32 Gazan arabia saivat surmansa IDF:n suorittamien vastatoimien aikana.

Tilanne oli edelleen jännittynyt ilmeisesti IAF:n tekemän ilmaiskun jälkeen Gazan keskiosassa Deir Al-Balah kaupungissa, jossa sai surmansa saman perheen kuusi jäsentä, ja 12 muuta haavoittuivat, aikaisin torstaina ennen tulitaukoa. Iskussa sai surmansa PIJ:n rakettiyksikön komentaja.

Tulitauosta huolimatta raketteja lensi Gazasta Israelin puolelle turva-aitaa ainakin 1.5 tuntia sopimuksen tultua voimaan.

PIJ:n tiedottaja Musab al-Berim sanoi, että tulitauko perustui listaan PIJ:n keskiviikkona esittämiä vaatimuksia, joista yhden mukaan Israel lopettaa täsmäiskunsa PIJ:n johtajien teloittamiseksi.

Korkea egyptiläinen virkailija kertoi Israelin Radion välittämän tiedon mukaan, että PIJ suostuu lopettamaan raketti-iskunsa ja varmistaa, että Gazan turva-aidan varrella järjestetyt mielenosoitukset ovat rauhanomaisia.

Israel puolestaan lupaa lopettaa ilmaiskunsa ja kohdistetut teloitukset, ja keskeyttää kovien ammusten käyttämisen mielenosoittajia vastaan turva-aidalla.

Israel ei ole vahvistanut tulitaukosopimusta, mutta se ei ole tehnyt sitä aiemminkaan todeten, ettei Israel neuvottele terrorijärjestön kanssa.

IDF:n tiedottaja sanoi tutkimusten alkaneen väitteiden johdosta, että hälytys-sireenit soivat Gazan pohjoisosan lähellä olevissa israelilaisyhteisöissä alle tunnin kuluessa tulitauon alkamisesta.
https://www.timesofisrael.com/gaza-ceasefire-between-israel-islamic-jihad-in-effect-from-5-30-a-m/,

02. IDF:n tiedottaja vahvisti torstaiaamuna, että tulitauko oli astunut voimaan eteläosassa ja että ”Black Belt” suunnitelma oli saavuttanut tavoitteensa.

”Me saavutimme kaikki tavoitteemme 48 tunnin kuluessa” sanoi IDF:n tiedottaja prikaatin kenraali Hedy Silberman. ”Nyt meidän on keskityttävä pohjoiselle lohkolle – eikä Iranin aktiivisuus rajoitu vain Syyriaan”.

”Käytimme vain pienen osan kyvyistämme, mutta me emme taistelleet Hamasin, Hizbullahin, eikä Iranin kanssa” Silberman selitti.

Tulitauko astui voimaan klo. 05.30 torstaiaamuna. Islamic Jihad (PIJ) ja muut järjestöt Gazassa suostuivat Egyptin esitykseen välittömästä tulitauosta, ja protestien suorittamiseen raja-aidalla ”rauhanomaisesti”.

Israel lupautui luopumaan terrorijohtajien eliminoimisesta ja kovan tulen käyttämisestä protestimarssijoita vastaan turva-aidalla.
Tulitauko julkistettiin myös arabimediassa.

Israelin valtion edustaja totesi, että ”tilanne kentällä määrittelee, mitä tapahtuu. Iskemme jokaiseen, joka vahingoittaa meitä, asenteemme ei ole muuttunut. Saavutimme haluamamme; PIJ:n infrastruktuuri on pahoin tuhoutunut, ja yli 20 potentiaalista terroristia eliminoitiin”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/271662,

03. IDF oli koonnut Gazan kaistan ympärille suuren määrän sotakalustoa- panssareita, tykistöä, ja vahvistanut ilmapuolustusta – mutta alkaa vähitellen helpottaa Gazan saartoa, Myös koulut aloittavat toimintansa ja kieltoja kansan yhteisestä kokoontumisesta puretaan, mutta se tapahtuu hiljalleen.

Palestiinan Islamic Jihad (PIJ) ei käyttänyt iskuissaan pitkän kantomatkan ohjuksiaan, joilla se olisi ulottunut Tel Aviviin ja Jerusalemin liepeisiin.
IDF pyrki iskuissaan tuhoamaan PIJ:n raketti- ja etenkin pitkän kantomatkan ohjusverstaat Gazassa.

Asukkaita kuitenkin pyydetään oleskelemaan lähellä pommisuojia – kaiken varalta, sillä tulitauko on hauras ja rikkoutuu helposti. Hamas onnistui pysyttelemään sivussa taisteluista eikä siten kärsinyt vahinkoa.

Pääministeri Netanyahu, joka antoi puolustusministerin tehtävät Naftali Bennettille tiistaina klo. 11.00, varoittaa, että PIJ:llä on vain yksi vaihtoehto: ”Lopeta raketti-iskut tai saat entistä kovempia iskuja”.

Puolustusministeri Naftali Bennett määritteli 80 km:n etäisyydellä Gazan raja-aidasta sijaitsevat alueet erityisalueiksi erityismääräyksineen.

Tuore tulitauko saa kasteensa perjantaina 15.11.kun 18 kuukautta kestäneet ”paluumarssit” uusiutunevat turva-aidalla. PIJ voinee pyrkiä hyödyntämään marsseja joko iskemällä sotilas- tai siviilikohteisiin todetessaan, etteivät kaksi päivää kestäneet 430 raketin iskut surmanneet yhtään juutalaista.
https://www.debka.com/gaza-ceasefire-faces-real-test-on-friday-at-weekly-palestinian-border-disturbance/,

04. Shin Bertin entinen johtaja Yoram Cohen puhui torstaiaamuna täsmä-teloitusten taktiikasta todeten:
”Ne ovat vaikuttava väline, ja monet toteavat: ”järjestön kakkosmies astuu teloitetun sijaan”, mutta ei hänellä ole heti edeltäjänsä tarmoa ja kykyä”.

Hän varoitti puhumasta IDF:n pelotteluvaikutuksesta tai sen puutteesta, sillä se pystytään arvioimaan vasta jälkeenpäin, ei tosi ajassa, ei lehdistössä eikä koskaan kuuluisuuden hankkimiseksi.

Cohen kritisoi työpaikkojen sulkemista maan keskiosissa heti rakettitulen alettua: ”Uskoisin, että IDF:llä oli tiedustelutieto PIJ:n iskujen kovuudesta, uskotellen ne kovemmiksi kuin ne todellisuudessa olivat. On virhe asettaa meidät tällaiseen asemaan, se on psykologinen voitto viholliselle”.

Hallituksen toimiin kohdistuvasta kritiikistä hän sanoi: ”Ainoat todella vaikuttavat efektit ovat omat toimemme, eivät lausuntomme. Heikkoutemme on antaa lausuntoja, oikeita tai vääriä, mutta usein ne nostavat vihollisen itsetuntoa”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/271664,

05. Haaretz kertoo Gazan viimeisten taistelujen uhrimääristä näin:

Gazan arabeista sai surmansa 32 ihmistä; haavoittuneita oli ainakin 111;
Israelilaisia haavoittui eriasteisesti puolisen sataa, kuolonuhreja ei ollut.
Raketti-iskut pakottivat sulkemaan kouluja ja liiketoimia, ja lähes miljoonan koululaisen jäämisen koteihinsa, aiheuttaen tuhoa miljoonien edestä.

PIJ ampui Gazasta Israelin etelä- ja keskiosiin 450 rakettia, Iron Dome torjuntaohjus-patteristot eliminoivat 90 % niistä, jotka järjestelmän tutkan antaman tiedon mukaan olivat matkalla siviilikohteisiin, asuntorakennuksiin, kouluihin tai muihin julkisiin rakennuksiin, mutta ei reagoinut muihin.
https://www.haaretz.com/israel-news/islamic-jihad-israel-gaza-rockets-ceasefire-tel-aviv-hamas-syria-1.8122258,

UUTISIA ULKOMAILTA
06. USA:n kongressi aloitti eilen presidentti Trumpia vastaan nostettujen syytetoimien todistajien kuulemista, josta puhe-radiojuontaja Rush Limbaugh esitti kärkevän kysymyksen kongressin puheenjohtajalle Nancy Pelosille (D-Ca) kuunneltuaan Adam Schiffin johtamaa 6 tuntia kestävää kuulemista:

”Pelosi, kerro meille, oletko lähellä päätöksen tekoa, vai tämän sulkemista?”

Schiff painotti kaksi tuntia kestäneessä alustuksessaan, että hänellä on todiste presidentti Trumpin yhteyksistä Venäjän kanssa voittaakseen v. 2016 presidentin vaalit, vaikka erityisneuvos Robert Myller päätyi raportissaan tulokseen, ettei ole mitään todistetta Venäjän sekaantumisesta.

Keskiviikkona kongressin tiedustelukomitea, jota Schiff johtaa, kuuli kahden demokraattien virkailijan todistukset, joissa he väittivät Trumpin käyttäneen painostusta tuen menettämisestä, saadakseen Ukrainan tutkimaan poliittisen vastustajansa, entisen varapresidentti Joe Bidenin, toimia Ukrainassa.

Kumpikaan todistajista ei pystynyt osoittamaan John Tarliffen (R-ILL) vaatimusta, ”mikä oli se syytöksiä aiheuttanut rikos”? ”Vain syvä hiljaisuus.”
Koko syytetoimi näyttää olevan vain hupiohjelmiin kuuluva ajanviete, ei mitään todellista, ja osoituksena demokraattien epätoivoisesta asemasta.
https://www.wnd.com/2019/11/limbaugh-pelosi-getting-close-shutting/,

07. USKONNOLLISIA AIHEITA; raportteja USA:sta ja muualta.

- Rooman Colosseumilla on pystytetty Karthagoa, Rooman imperiumin muinaista taloudellista ja hallinnollista kilpailijaa, esittelevä näyttely maaliskuun aikana 2020. Rooma lopulta tuhosi Karthagon.

Mikä todella herättää kysymyksiä on, miksi Katolinen Kirkko, joka aiemmin on esitellyt Colosseumia paikkana, jossa kristittyjä lahdattiin mieli-sairaitten diktaattorien käsissä pelätessään uskoa, jota he eivät voineet lopettaa, näyttelyn sisäänkäynnin viereen on pystytetty muinaisten kanaanilaisten ja karthagolaisten palvoman Moloch-epäjumalan jättimäinen kuvapatsas?

Moloch vaati palvojiltaan lapsiuhreja. Nyt tämä pakanajumala Moloch esitetään kristikansalle jumalana, joka vaatii edelleen lapsiuhreja, sen modernissa muodossaan syntymättömien tai äsken syntyneitten sikiöitten ja vauvojen surmaamiseksi äidin kohtuun tai synnytyslääkärin käsissä.
https://www.wnd.com/2019/11/statue-molech-pagan-god-burning-kids-death-now-display/,

- Rooman paavi Francis I valitsi ja nimitti viime kuussa Brooklynin piispan Nicholas DiMarzionin valvomaan tutkimuksia kirkon piispan Joseph Malonen Buffalonin hiippakunnassa USA:ssa. Nicholas DiMarzioni itse on tutkimusten alaisena vuosikymmeniä sitten Buffalossa lapseen kohdistuneen seksirikoksen vuoksi.

Bostonin asianajaja Mitchell Garabedian muistutti kirkon virkailijoita väitteistä Brooklynin piispaa Nicolas DiMarziota vastaan, jonka paavi Francis I oli nimittänyt tutkimaan Buffalon hiippakuntaa, jonka piispa Joseph Malone on joutunut ”kiirastuleen” tavasta, jolla hän on käsitellyt hiippakuntansa papistoa koskevaa lapsiin kohdistuvaa seksiskandaalia.
https://www.wnd.com/2019/11/bishop-chosen-probe-church-sex-abuse-accused/,

- Kutsu sitä kirkon maallistumiseksi tai todellisuuden tajuksi tai miksi vain, mutta Seattlen presbyteerinen kirkko on huolestuneena – sekin - katsellut palvojien harvenemista sunnuntain Jumalan palvelusten ja muiden juhlien penkeissä ja keksinyt mielestään oivan keinon pulman ratkaisemiseksi.

Tuloksena on ”baarikirkko”, jossa palvojien on mahdollista napata tuoppi tai kaksi olutta tai muuta virvoketta uskonnollisuutensa herättämiseksi.

Artikkelissa spekuloidaan, että miksei, miltä kirkkolaitos näyttää 20 tai 30 vuoden kuluttua? Eikös olekin huippuidea saada kansa kokoontumaan keskustelamaan hengellisistä asioista muissakin paikoissa, kuin kirkossa! Siellä on mahdollisuus tavata todellisia ihmisiä, kuunnella mitä he haluavat ja miten he todella tuntevat.
https://www.wnd.com/2019/11/drink-welcome-bar-church/,

- USA:ssa moderni noituus jatkaa kasvamistaan. ”Naisten Marssin” nimellä kulkeva liikehdintä kutsuu äänestäjiä kokoontumaan loitsiakseen ja äänestääkseen (casting spells and casting votes).

Aktivistiäitien websivun mukaan viime viikon ylimääräisten äänestysten yhteydessä Naisten Marssin virkailija kutsui twitter-sivullaan noitumaan taistellakseen patriarkaalista järjestelmää kaikin mahdollisin tavoin.

”On äänestyspäivä”! ”Kaikki valta kansalle, koko kansa äänestämään. Jos olet oikeutettu, mene ulos äänestämään”, ultra-vasemmistolainen ryhmä tweettasi; sen oheen liitetty kuva kertoi kaiken!
https://www.wnd.com/2019/11/womens-march-calls-witchcraft-politics/,
USA:n noidat kokoontuvat kerran kuussa asettaakseen jatkuvan loitsun presidentti Donald Trumpin ja hänen perheensä ylle.
ISRAELIN HALLITUSONGELMIA
08. Israel Beitenun johtaja Avigdor Liberman (LIBI) haluaa edelleen yhteys-hallitusta, ja siksi hän on kuin tulisilla hiilillä nähdessään Likudin ja SiniValkoisen johtajien riiputtavan päätään ja vetävän jalkojaan, vaikka aikaa on enää 6 päivää siihen, kun joko hallitus on pihtisynnytetty, tai Gantz palauttaa mandaattinsa Rivlinille, jonka on päätettävä, pyytääkö Knessetin apua vai uusia vaaleja.

Tilannetta mutkistaa se, ettei oikeuskansleri Amichai Mandelblit ole pystynyt tai rohjennut julkistaa päätöstään Netanyahun syyttämiseksi.

Libi sanoi tavattuaan Bibin, ”ettei Bibi todella halua neuvotella hallituksesta, sillä hän on päättänyt mennä uusiin vaaleihin”.

”Netanyahulta kuulimme selvästi ”ei” – hän ei hyväksy täyttä suunnitelmaani, jonka esitin. Täällä en kuullut selvästi ”ei”, mutta en myöskään kuulut ”kyllä” positiivisella tavalla. Se on todella masentavaa” Libi sanoi tavattuaan Gantzin.

Libi haluaa yhteyshallitusta ilman uskonnollisia (Shas ja UTJ) sekä ”messiaanisia” puolueita (Jewish Home-National Union ja Yamina).

Libi vihjaisi myös SiniValkoisen puolueen sisäisestä ristiriidasta, jota Gantz pyrkii peittelemään. Puolueen kenraalit ovat valmiit yhteyshallitukseen Bibin ja Likudin kanssa, mutta Yair Lapid ei halua hallitukseen Bibin kanssa.

On vihjailtu, että Gantzin oma puolue Resilience ja Moshe Yaalonin puolue Telem menevät Gabi Ashkenazin kanssa hallitukseen ja jättävät Yair Lapidin Yesh Atid puolueineen soittelemaan luuviulua.

”Päätimme hyvän kokouksen, jossa analysoimme tilannetta” kertoi Gantz tavattuaan Libin.”Emme halua uusia vaaleja ja teemme kaikkemme sen estämiseksi viimeiseen minuuttiin saakka”.

Rivlin esitti, että Likudin ja SiniValkoisen johtajat vuorottelevat, alkaen Bibistä, ja Bibille annetaan vapaata hallituksesta, jos on tarvetta siihen.
https://www.timesofisrael.com/liberman-netanyahu-said-no-to-unity-blue-and-white-hasnt-given-a-clear-yes/,

Tilanne alkaa olla kestämätön, sillä ulkomaat laskevat leikkiä Israelin kustannuksella. ”Israelilaiset rakastavat vaaleja pitäen niitä yhtenään, mutta eivät valitse ketään” vinoili presidentti Donald Trump, joka tänään tapasi Turkin presidentti Recep Tayiip Erdoganin Washingtonissa.

He näyttävät tulevan hyvin toimeen keskenään rippumatta Trumpin uhkauksista romuttaa Turkin talous, jos Turkki vahingoittaa kurdeja Syyriassa.
https://www.timesofisrael.com/at-white-house-meeting-trump-dodges-us-turkey-row-says-hes-a-fan-of-erdogan/,
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 14 -27; Tiberias 19 -34; Suolameri 23 -33; Eilat 21 -32 +C-astetta, aurinkoista, huomenna viilenee muutaman asteen verran.






Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021