TIISTAI 12.11.2019


TIISTAI 12.11.2019
UUTISIA ISRAELISTA
01. IDF:n ja Shin Betin (Israelin turvallisuusjärjestö) yhteisessä operaatiossa Gazan kaistalla eliminoitiin Palestinian Islamic Jihadin (PIJ) johtaja Baha Abu al-Ata. Hyökkäys rakennusta vastaan, jossa Abu Ata asui perheensä kanssa, tehtiin tiistain vastaisena yönä.

Operaation oli valtuuttanut Israelin pää- ja puolustusministeri Benyamin Netanyahu. Uusi puolustusministeri Naftali Bennett ei vielä osallistunut päätöksen tekoon; hän sai ministerin valtuudet tänään klo 11.00.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/271500,

02. IDF:n tiedotusosaston tiedottaja kertoi, että Abu Ata oli vastuussa useimpiin viimeisten viikkojen aikana PIJ:n Israelia vastaan tekemiin terroritekoihin muodostaen ”tikittävän pommin”.

Hän johti ja osallistui henkilökohtaisesti Israelin siviilikohteisiin ja IDF:n sotilaita vastaan tehtyihin terrori-iskuihin, rakettituleen, sala-ammuntaan, dronien lähettämiseen ja paljoon muuhun.

Abu Ata pani alulle valmisteluja välittömien terrori-iskujen suorittamiseksi eri tavoin, kouluttaen terrorisoluja soluttautumista ja sala-ammuntaa, drone hyökkäyksiä ja raketti-iskuja varten eri kantomatkoilla.

IDF:n ja ISA:n yhteistyönä suoritetun operaation onnistumiseksi, joka perustui tarkkaan tiedusteluun ja edistyneeseen operointikykyyn, se suoritettiin suorana iskuna välittömän uhkan poistamiseksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/271500,

03. Iskun seurauksena ”punaiset hälytyssireenit” soivat kaikkialla Gaza kaistan läheisissä juutalaisyhteisöissä varoittaen mahdollisista raketti-iskuista.

IDF on hajauttanut joukkojaan eri osiin Gazan rajaa valmistautuessaan useisiin puolustus- ja hyökkäysnäkymiin, joita operaatio voi aiheuttaa.

Kotirintaman komentaja ilmoitti, että operaation vuoksi koulut ovat suljettuina Gazan turvallisuusaidan läheisyydessä sijaitsevissa juutalaisyhteisöissä.

IDF sulki varotoimena kaikki Gazan turva-aidan läheisyydessä sijaitsevat yhteisöt ja niihin johtavat maantiet.
Israelin Rautatieyhtiö päätti peruuttaa tilapäisesti junayhteydet Ashkelonin ja Beer Shevan välillä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/271500,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/271509,

04. Abu al-Atan teloitusoperaation seurauksena Gazasta ammuttiin Israelin puolelle useita raketti-iskuja.

Sireenit soivat kuuden aikaan aamulla Ashdodissa, Gederassa ja Moshaveissa Gazan tuntumassa; myöhemmin myös Ashkelonissa sekä Zikim-kibbutsissa ja Sderotissa.

Tuntia myöhemmin sireenit soivat Gush Dan alueella Israelin keskiosissa, mukaan lukien Tel Aviv, Holon ja Rishon LeZion. Koululuokat on peruutettu toistaiseksi myös Beer Shevassa.

Tiedot raketti-iskujen ensimmäisistä siviiliuhreista ovat myös tulleet julkisuuteen. 45-vuotiasta miestä hoidettiin saamansa ahdistuksen vuoksi, ja 18-vuotias tyttö haavoittui lievästi juostessaan suojattuun tilaan. Heidät vietiin sairaalaan.

COGAT järjestö ilmoitti Erez ja Kerem Shalom risteysten sulkemisesta sekä Gazan kalastusalueen pienentämisestä Gazan rannikolla.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/271505,

05. IDF:n tiedottaja Hedi Zilberman kommentoi viime yönä suoritettua operaatiota Gazassa, jolla eliminoitiin PIJ:n johtaja Baha Abu al-Ata.

”Sikäli kuin kysymys koskee IDF:ää, Abu al-Ata oli tikittävä pommi, jota hänellä oli tarkoitus edistää tulevien päivien aikana, todellisia raketti-iskuja Gazasta, sala-ammuntaa ja soluttautumista Drone-hyökkäysten ohella” Zilberman sanoi.

”Me seurasimme häntä maalla, meillä oli tilaisuus ja me käytimme sitä hyväksi. Me odottelimme sitä viikon ajan – kirurgista leikkausta, joka johti hänen kuolemaansa mahdollisimman vähäisin uhrein”.

Zilberman vakuutti, ”ettei tarkoituksena ole mennä takaisin kohdistettuihin murhiin. IDF ei ole kiinnostunut tilanteen kiihottamisesta, mutta olemme valmiit jatkamaan työtä ketä hyvänsä vastaan, joka pyrkii kyseenalaistamaan Israelin turvallisuuden”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/271507,

06. Syyrian media raportoi kahden Islamic Jihadin virkailijan surmasta, mukaan lukien PIJ:n virkailijan Akram Ajourin poika, jonka Israel suoritti aikaisin tiistai-aamuna Ajurin asuntoon Damaskoksessa. Lisäksi 6 ihmistä haavoittui.

Islamic jihad syytti julkistamassaan lausunnossa ”sionistista rikollista vihollista”, kuten siinä todettiin. Iskua pidettiin aiemmin sisäpoliittisena murhana.

Syyrian media identifioi rakennuksen siviilirakennukseksi, joka sijaitsi lähellä Libanonin lähetystöä Mezzahissa, pääkaupungin läntisessä osassa, jossa sijaitsevat myös Damaskoksen Yliopisto ja useita ulkomaiden lähetystöjä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5623679,00.html,

07. DebkaFile kertoo aamun artikkelissaan, että suoritettuaan kaksi onnistunutta operaatiota terrorijärjestön virkailijoita vastaan tiistain vastaisen yön aikana, Israel aloitti sodan Palestiinan Islamic Jihadia (PIJ) vastaan.

Gazaan tehty kirurginen operaatio onnistui surmaamaan Baka Abu al-Atan, joka johti PIJ:n operaatioita Gazan kaistalla, ja hänen vaimonsa.

Damaskoksessa PIJ:n virkailijan Akram al-Ajourin kotiin tehdystä kahden raketin iskusta media antaa ristiriitaisia tietoja. Yhden raportin mukaan hän pääsi pakoon; toisen mukaan hän haavoittui, mutta menetti poikansa.

Al-Ajouri toimi välittäjänä PIJ:n ja Iranin Al-Quds Prikaatin johtajan kenraali Qassem Soleimanin välillä.

IDF:n operaatioiden seurauksena Gazan terrorijärjestöt ovat ampuneet klo 10.36 mennessä n. 50 rakettia, joista Iron Dome eliminoi 20. Raketti-iskuja tehtiin Israelin keskiosan siviilikohteisiin, mukaan lukien Sderot, Ashkelon, Ashdod, Gedera, Rishon LeZion ja Tel Aviv.

IDF informoi Gazan terrorijärjestöjä, ettei Israelilla ole mitään intressiä jatkaa kohdistettuja iskuja johtajia vastaan, toivoen Hamasin pysyvän ulkopuolella. DF arvioi, että yritys on toiveajattelua, sillä komennot tulevat Teheranista.

”Kun Bibi kokoaa turvallisuuskabinetin Tel Avivissa tutkimaan tilannetta, samoin Teheranissa, Damaskoksessa ja Beirutissa toimivat korkeat virkailijat kokoontuvat tiistaiaamuna tekemään päätöksiä, miten rangaista Israelia, vai avataanko kolmas rintamalinja pohjoisessa”.

DF kertoo, että PIJ:llä on taistelijoita sekä Syyriassa että Libanonissa, ja että nuo joukot voivat tuntea tarvetta yhtyä Gazan veljiensä rintamaan.

PIJ johto Gazassa ilmoitti ensiksi, ettei reagointi hyökkäykseen tunne rajoja, mutta 50 raketin jälkeen sanoi uudessa lausunnossaan, että lisää on tulossa.

DF arvioi, etteivät Egyptin välitysyritykset tule onnistumaan, koska sekä Hamas että PIJ saavat talous- ja aseavun lisäksi ohjeensa Teheranista. Uskottavuutensa säilyttämiseksi vaalien kynnyksellä Hamas joutunee osallistumaan näkyvämmin PIJ:n ja IDF:n väliseen sotaan.
https://www.debka.com/israel-is-at-war-with-islamic-jihad-tehran-weighs-opening-northern-fronts-as-punishment-for-al-atta-killing/,

08. Israelin Tilastokeskuksen (CBS) maanantaina julkaiseman raportin mukaan 10 Israelin metropolia sijaitsevat maan keskiosissa, joissa lähes puolet (44 %) Israelin väestöstä asuu. Jerusalem on edelleen maan suurin kaupunki.

Lähes puolet väestöstä asuu 16:ssa yli 100 000 asukkaan kaupungissa.
Raportin mukaan 44 % kansasta asuvat Jerusalemissa, Tel Avivissa, Haifassa, Rishon LeZionissa, Petah Tikvassa, Ashdodissa, Netaniyassa, Beer Shevassa, Bnei Brakissa, Holonissa, Ramat Ganissa, Rehovotissa, Ashkelonissa, Bat Yamissa, Beit Shemeksissä ja Kfar Sabassa.

Israelissa on 1 218 paikkakuntaa, joista 1090 ovat juutalaisia, 137 ei-juutalaisia mukaan lukien 9 juutalaisten ja muiden kansallisuuksien muodostamia, jotka lasketaan kuuluviksi sekä juutalaisiin että ei-juutalaisiin.

Suurin kaupunki on Jerusalem, siellä asuu 919 438 asukasta; pienin kaupunki on Ruah Midbar, kuntoutuskeskus Israelin eteläosassa, jossa asuu 52 asukasta, 16 asuntorakennuksessa.

Tel Aviv on toiseksi suurin kaupunki, jossa on 435 855 asukasta; Hedera, Herzlia, Modiin Maccabim-Reut lähenevät 100 000 asukkaan rajaa.

Suurin ei-juutalainen kaupunki on Nasaret, jossa on 77 064 asukasta, jota seuraavat Beduiinikaupunki Rahat (69 032) ja arabikaupunki Umm al-Fahm, (55 182).
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5623192,00.html
UUTISIA MAAILMALTA
09. Taurid meteorisuihkut, tunnetaan myös nimellä ”Halloween fireballs”, ovat nähtävissä öisellä taivaalla, 4 vuoden tauon jälkeen, tällä viikolla. Meteorit ovat tavallisesti pienen metallirahan kokoisia, nämä ovat suurempia, marmoripallon kokoisia +/-.
https://www.jpost.com/International/Taurid-meteor-shower-has-arrived-will-continue-to-be-present-for-weeks-607504,

10. Australiassa palokuntalaiset jatkavat toivottomalta näyttävää taisteluaan maan itäosissa riehuvaa metsä- ja pensaspaloa vastaan.
Viranomaiset varoittavat, että laajalle levinneet palot voivat venyttää heidän mahdollisuuksiaan suojella kansalaisiaan.

Vaarassa ovat maan asutuimmat valtiot, mukaan lukien suurin kaupunki Sydney. ”Liian monien tulipalojen riehuessa samaan aikaan kodit ja kansalaiset ovat vaarassa”, sanoo NSW RFS Twitter viestissään.

Ainakin 150 kotia on tuhoutunut ja muutamia ihmisiä on kateissa. 70 paloa riehui NSW:n alueella sunnuntaiaamuna, ja vaikka ei vielä hätätasolla, 36 niistä olivat hallitsemattomia.
https://www.jpost.com/International/Australian-firefighters-battle-widespread-blazes-brace-for-worse-conditions-607383,

11. Meksikon mormoniyhteisön jäsenet hautasivat viimeiset lauantaina heitä kohdanneen massamurhan uhrit ja suuntaavat sitten matkansa kohti pohjoista ja Yhdysvaltoja.

Satoja ystäviä ja perheenjäseniä molemmilta puolilta USA:ssa ja Miksikossa kokoontui maaseudulle Colonia LeBaron kunnioittaakseen Christina Langfordia, joka sai surmansa maanantaina kartellin suorittamassa väijytyksessä surmaten 9 ihmistä, kolme naista ja kuusi lasta, joita oli ammuttu päähän lähietäisyydeltä.

Perheen jäsenet kertoivat Langfordin tulleen ulos autosta kädet ojossa osoittaakseen, ettei hän ollut klaanin jäsen, mutta ensin piilotettuaan pienen Faith vauvansa auton lattialle, jossa hän selviytyi hengissä luotien repimässä autossa. Langfordia ammuttiin suoraan päähän.
https://www.jpost.com/International/After-burying-last-victims-some-in-Mexicos-Mormon-community-head-north-607378,
ISRAELISTA vielä

12. Hamasin valvomasta Gazasta ammuttiin Israeliin 70 rakettia, joista Iron Dome tuhosi 20. Kolme israelilaista haavoittui rakettien iskuissa.
Yksi koti tuhoutui raketin suorassa iskussa, mutta kukaan ei haavoittunut.

Vastauksena rakettituleen IAF iski Hamasin sisäisen turvallisuuden päämajaan Gazan kaupungissa. IDF:n mukaan IAF:n hävittäjäavasi tulen kohti arabi-ryhmää, joka valmistautui ampumaan rakettia. Kaksi arabia saivat surmansa iskuissa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/271521,

13. PIJ:n terroriryhmän johtajat uhkaavat lisätä raketti-iskujaan Israeliin, mukaan lukien Jerusalem.

Terroriryhmän johtajille on annettu käsky siirtyä maanalaisiin tiloihin ja pysytellä siellä, kunnes toisin määrätään teloitusuhan vuoksi.
”Me iskemme sionistista vihollista vastaan kunnes se pyyttä tulitaukoa” sanotaan PIJ:n uudessa lausunnossa. ”Helvetin portit ovat auenneet”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/271527,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 14 -25; Tiberias 20 -32; Suolameri 22 -32; Eilat 21 -33 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna.









Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019