TIISTAI 29.10.2019


TIISTAI 29.10.2019
01. Lähdetäänpäs purkamaan tämän tiistaipäivän uutisantia, joka on yhtä sotkuinen eri puolilla maailmaa, kuin aiemminkin; eikä israelupdate toimi vieläkään.

Israelissa SV:n Benny Gantz yrittää ponnistella hallituksen muodostamista Likudin johtajan Benyamin Netanyahun (Bibi) kanssa, mikä näyttää yhtä tuskalliselta kuin piikkilangan työstäminen sopivaan muotoon.
https://www.timesofisrael.com/gantz-lapid-accuse-netanyahu-of-stalling-coalition-talks/,

02. USA:n presidentti Donald Trump ilmoitti TV-lausunnossaan Islamin Valtion johtajan Abu Bakdar al-Bagdadin teloittamisesta Syyriassa, mikä on aiheuttanut kovin ristiriitaisia kommentteja sekä maailmalla että myös USA:ssa.

Washington Post kutsuu teloitettua terroristia muistokirjoituksessaan ensin ”Islamin Valtion komentajaksi, joka kuoli 48-vuotiaana”, mutta korjasi tekstin muotoon: ”karu uskonnollinen oppinut Islamin Valtion johdossa”, mutta muutti vastalauseiden vuoksi tekstin muotoon: ”Islamin Valtion äärimmäisyysjohtaja”.

Jotkut epäilevät koko tarinaa erikoisjoukkojen iskusta keskellä kapinallisten valvomaa aluetta Syyriassa lavastetuksi.

Venäjän johto Kremlissä antaa varovaista tunnustusta USA:n saavutukselle, mutta epäilee uutisen todenperäisyyttä.

Trumpin versiossa kerrotaan Bagdadin paenneen kolmen tyttärensä kanssa tunneliin, josta ei ollut ulospääsyä, ja huomattuaan tilanteen huusi ja itki hätääntyneenä ja lopulta sytytti uumilleen sitomansa pommivyön tuhoten siinä itsensä ja mukanaan olleet kolme tytärtään. (kahdesta vaimosta ei mainita mitään)
https://www.wnd.com/2019/10/wapo-glowingly-describes-dead-isis-leader-austere-religious-scholar-get-ripped-shreds/#!

Trump antoi tunnustusta Delta erikoisjoukkojen mukana seuranneelle koiralle kersantin sotilasarvonimellä, korkeammalla kuin sen hoitajalle. Koira haavoittui lievästi pommin räjähdyksessä, mutta on tointunut ja palannut yksikköönsä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270717,

03. Erikoisjoukkojen suorittama al-Bagdadin teloittaminen ei tarkoita ollenkaan, että ”tehtävä on suoritettu”, kuten presidentti George Bush lausui aikoinaan sota-aluksen kannella. Monet uskovat tämän vain lisänneen IS:n suosiota, ja kiihottaneen sitä uusiin ponnisteluihin mahdollisen uuden symbolisen johtajan alaisuudessa.

Washington katsoi ”kiireellisimmäksi asiaksi suojella Syyrian öljykenttiä äärimmäisyys-aineksilta, Syyrialta itseltään ja Venäjän liittolaisilta”. Pentagon lähetti sitä varten Syyriaan sotilaallista kalustoa ja sotilaita, vaikka kotiuttaa niitä muualta.

USA:n puolustusministeri Mark Esper sanoi öljykenttien suojeluoperaation turvaavan toimeentulon Syyrian kurdeille, joihin Washington voi vielä luottaa, vangittujen IS:n jäsenten valvomiseksi sekä avustamaan USA:n joukkoja niiden pyrkiessä puhdistamaan loputkin IS:n joukkojen rippeistä.

Presidentti Trump sanoi, ettei USA halua toimia poliisin ominaisuudessa Syyriassa, ja siksi hän määräsi USA:n joukot poistumaan Syyrian pohjois- ja itäosista antaakseen Turkille mahdollisuuden muodostaa toivomansa turvavyöhyke Syyrian rajalle.
Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan antoi sitä koskevan määräyksen joukoilleen lokakuun alussa ylittää Syyrian pohjoisraja karkottaakseen kurdijoukot alueelta.

Tarkkailijoiden mukaan Tumpin päätös antoi Erdoganille avoimen valtakirjan suorittaa etnisen puhdistuksen Syyrian kurdialueella, jota se on suorittanut kouluttamiensa ja aseistamiensa syyrialaisten kapinallisten muodossa, jotka ovat antautuneet tehtäväänsä kiduttaen, raiskaten ja murhaten kiinni saamiaan kurdisiviilejä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270717,

04. Mark Esper ja USA:n armeijoitten esikuntapäällikkö kenraali Mark Milley ylistivät USA:n erityisjoukkojen onnistunutta operaatiota lauantaina. Milley sanoi USA:n poistaneen al-Bagdadin jäännökset hyväksyttävästi armeijan sotilaslakien mukaisesti. Hän myös sanoi ”USA:n joukkojen saaneen hyökkäysalueelta määrittelemätöntä tiedustelu-informaatiota ”Syyrian luoteisosasta”, missä IS-joukot olivat majailleet pysyvästi”.

Esper tunnustaa, ettei Bagdadin teloittaminen ratkaissut mitään, vaan ”turvallisuus-tilanne Syyriassa on edelleen monimutkainen”. Toistuvat ilmaiskut vaurioittivat öljyn varastoja, kuljetusta ja käsittelyä, aiheuttaen niille 2015 lähtien vakavaa tuhoa.

USA:n suorittama joukkojensa siirtely Syyriassa osoittaa, ettei Trumpilla ole kattavaa suunnitelmaa Syyriaa, Irakia ja Irania koskevilta osiltaan, mitä Turkin aktivoituminen omien intressiensä ajamiseksi sekoittaa entisestään.

Trump teki sopimuksen amerikkalaisen öljy-yhtiön kanssa Syyrian öljyalueen infra-struktuurin korjaamiseksi Eufratin itäpuolella, joka on vaurioitunut pitkän sodan aikana, eikä korjauksia ole voitu suorittaa. Jotkut epäilevät toimenpiteitten tarkoittavan ”syyrialaisen öljyn varastamista, ja hyödyntävän vain ulkopuolisia”.

”Me pidämme öljyn”, sanoi Trump puhuessaan poliisiupseereille Chicagossa. ”Muista tämä: Me pidämme öljyn – arvoltaan 43 miljoonaa USD kuukaudessa – me olemme turvanneet Syyrian öljyn”.

Esper selitti, että USA:n tavoitteena on estää IS:n hyötyminen öljytuloista, mutta hän ei osannut sanoa, estääkö se Venäjän ja Syyrian joukkojen tulon alueelle.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270717,

05. Zero Hedge julkaisemassa Tyler Durden laatimassa artikkelissa kerrotaan: ”Amerikka on mennyt virallisesti sekaisin”.

Haluamatta puuttua USA:n sisäpolitiikan hyllyvään suohon, jonka Trump vakuutti kuivaavansa, otan esiin yhden esimerkin ”Amerikan kollektiivisesta mieli-puolisuudesta”, kuten sitä artikkelissa kuvataan.

”Tulsi Gabbard kertoi kansallisen TV:n ohjelmassa totuuden sanoessaan, että ”USA tukee Al-Qaidan terroristeja”, kuten Durden vakuuttaa.
Hän sanoo toisia demokraattisia ehdokkaita seuratessaan havainneensa, että he ovat ”koteloituneet Amerikan propagandan fantasiamaailmaan, joka väittää USA:n armeijan joukkojen Syyriassa ja muualla taistelevan terrorismia vastaan”.

Viikon tapahtumat Syyriassa osoittavat Gabbardin olevan oikeassa, sanoo Durden.

Trump ilmoitti hyväksyneensä 4.5 miljoonaan USD avustuksen ”Valkoiselle Kypärälle”, jota pidetään suojelu-ja pelastusryhmänä, jota Trump arvostaa suuresti. Viime vuonna Trump anoi heille 6.8 miljoonaa USD.

”Valkoiset Kypärät” filmi voitti Oscar-palkinnon yhdellä propagandateoksellaan, mutta tutkimukset osoittavat sen toimivan Al-Qaidan toimiin liittyvän Hayat Tahrir al Shams ryhmän, joka tunnettiin nimellä Nusra Front, ja muiden IS:n ryhmien ohella, media-käsivartena. ”He ovat täydellinen propaganda-järjestelmä”, sanoo tunnustettu journalisti John Pilger.

Englanti ja Ranska ovat avoimesti tunnustaneet avustavansa ”White Helmet” järjestöä, mutta Gabbart on ensimmäinen USA:n poliitikko, joka tunnustaa USA:n osuuden.
https://www.zerohedge.com/political/america-has-officially-gone-insane,

06. Jos Amerikan politiikka osoittaakin mielipuolisia oireita, raportit maailmalta kertovat valtiollisten hallitusjärjestelmien romahtamisesta tai hyökkäyksistä sitä vastaan pitkin ja poikin maailmaa.

Kansan massamielenosoituksia raportoidaan – nykyisistä ja uusista – seuraavissa maissa: Ranska, Espanja, 24 %:n AfD äänestys Saksassa, Brexit Englannissa, Algeria, Irak, Libanon, Egypti, Venäjä, Hong Kong, Venezuela, Chile, Ecuador, henkiinjäämis-protesteja Australiassa, Kanadassa ja monissa muissa maissa.

Raportissa kysytään aiheellisesti: Jos jossain maanosassa ei protestoida, Branko Milanovicin sanoin: ”Alamme ihmetellä: toistuuko 1968 tilanne vuosina 2019 -2020?”

1968 NL:n tankit vyöryivät Tsekkiin Prahan Kevään alkamisen merkiksi, eivätkä Länsimaat voineet puuttua asiaan. Ylioppilaat vaativat sosiaalisia parannuksia, ja politiikka siirtyi vasemmalle. Vietnamin sodan vuoksi USA luopui kultakannasta, mitä seurasi korkea inflaatio 1970-luvulla.
Aikamme globalisoituminen ja sen tiukka valvontajärjestelmä ajaa kansat kaduille.
https://www.zerohedge.com/geopolitical/we-now-have-mass-public-unrest-france-spain-algeria-iraq-lebanon-egypt-hong-kong,

07. UUTISIA MAAILMALTA ILMAN KOMMENTTIA

- Islamin Valtion päämiehen teloittamisen pelätään johtavan uudelleen terrorismiin. USA:n kotimaan Turvallisuus nostaa turvallisuusvalvontaansa; Englannin viranomaiset lisäävät ääriainesten ja epäiltyjen seurantaa; Egyptiläiset ja philippiiniläiset virkailijat lisäävät varoitusjärjestelmiä.
https://www.timesofisrael.com/countries-step-up-security-after-islamic-state-leaders-death/,
- ”Erdogan on muuttanut Turkin alueelliseksi terrorismin keskukseksi”, sanoi Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon YK:n turvallisuusneuvoston kuukautisessa istunnossa. Hän syytti Turkkia Syyrian alueiden miehittämisestä, antisemitismistä ja kurdien etnisestä puhdistamisesta (ja sotarikoksista) miehittämiltään kurdialueilta.
https://www.timesofisrael.com/israels-un-envoy-erdogan-has-turned-turkey-into-a-regional-hub-for-terror/,
- IS:n mediakanavat eivät ole vielä raportoineet johtajansa Abu Bakr al-Bagdadin teloituksesta, eivätkä hänen seuraajaehdokkaistaan. Hisham al-Hashemi kuitenkin uskaltaa esittää kaksi: Abu Othman al-Tunsi Tunisiasta, ja Abu Saleh al-Juzrawi Saudi Arabiasta, joilla molemmilla on ansioita.
https://www.timesofisrael.com/with-baghdadi-gone-who-is-heir-to-the-caliph/,
- USA:n demokraattien presidenttiehdokas Bernie Sanders vakuuttaa olevansa ensimmäinen juutalaissyntyinen USA:n presidentti. Hän myös esittää, että presidenttinä hän antaa osan Israelille annetuista sotilasavustuksista Gazalle. Hän pitää Gazan tilannetta epäinhimillisenä, hylättävänä ja kestämättömänä. https://www.timesofisrael.com/democratic-hopeful-sanders-urges-giving-chunk-of-us-military-aid-to-gaza-instead/,
- SiniValkoinen puolueen sisältä kuuluu tyytymätöntä murinaa. SV:n johtaja Benny Gantz vaatii puolueen Knessetin jäseniltä sokeaa kuuliaisuutta, eikä julkista vastustusta mahdollisuudelle vähemmistöhallituksen muodostamiseksi Israelin arabikansanedustajien tuella hallituksen ulkopuolelta.

Muutamat puolueen jäsenet esittivät kärkevää kritiikkiä johtajanelikon esitystä vastaan. He vaativat selkeää ohjelmaa, miten se käytännössä toimisi. Tässä ei ole kysymys rasismista, vaan kokemuksen opetuksista, ettei arabiin on vaikea luottaa. Yksi este on vaatimus, että arabit hyväksyvät Israelin juutalaisena valtiona.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270738,
- 35-vuotias arabimies ryösti bensiiniasemalta Israelin keskiosissa satojen NIS arvosta sikareja ja muuta pikkutavaraa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270740,
- Ruotsin ulkoministeri Ann Linden mielestä BDS-liikkeen tukeminen ei ole anti-semitismiä, ja sanoo haluavansa vahvistaa Israelia. Taitaa tytöllä heittää yläpäässä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270714,
- Hadashan sairaalassa suoritetiin monimutkainen operaatio. 28-vuotiaalla naisella oli syöpäkasvain päässä, ja hän oli raskaana. Lääkärit päättivät, että hänelle suoritetaan neurologinen leikkaus tiimin toimesta, johon kuuluivat neurokirurgit, anestesian asiantuntijat ja neonatologistit prof. Yigal Shoshanin johdolla.

Synnytysoperaatio suoritettiin 30. viikolla, ja 10 päivää myöhemmin aivoleikkaus. Molemmat leikkaukset sujuivat ilman vaikeuksia, ja äiti ja lapsi voivat hyvin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270739,
- Kansallisen Unionin ke. Ofir Sofer sanoo, että nykyinen poliittinen tilanne vaatii yhteys-hallitusta, vaikka hänen puolueensa voi menettää siinä, eikä voine saada hallituksessa asemaa, jossa se voisi vaikuttaa merkittävästi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270727,
- Hamaspuolueen johtaja Ismail Haniyeh sanoo puolueensa olevan valmis vaaleihin, jota Fatah esittää. Mahmoud Abbasin mandaatti päättyi 2009, mutta hän on hallinnut PA:n valvomia alueita laittomasti ilman kansansa valtuuksia. PA sanoo, että 84-vuotias Abbas on Fatahin ainoa ehdokas ”presidentiksi” ilman valtiota.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/270728,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 12 -19; Tiberias 18 -27; Suolameri 20 -28, Eilat 17 -30; +C-astetta, sateita luvataan pohjoisosissa Jerusalemiin saakka tänään ja huomenna, lämpötiloissa ei muutoksia.



















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021