TORSTAI 26.09.2019

TORSTAI 26.09.2019
01. Presidentti Reuven Rivlin murehti yhteyshallituksen muodostamisyritysten epäonnistumista ja katsoi lopulta ainoaksi järkeväksi ratkaisuksi antaa hallituksen tunnustelijan ja potentiaalisen pääministerin tehtävät Likudin johtaman oikeistoblokin johtajalle Benyamin Netanyahulle, koska hänellä puoltajia oli enemmän kuin Benny Gantzilla.

Saatuaan presidentiltä tunnustelijan tehtävät pääministeri Netanyahu kuuluttaa poliittista ja sosiaalista yhteyttä hajaannusta aiheuttaneen vaalikampanjan jälkeen.

Netanyahulla on nyt 28 päivää aikaa hallitusyhteistyön luomiseksi, presidentin ratkaisun mukaan potentiaalisella kahden viikon jatkoajalla.
Keskustelut yhteyshallituksen muodostamiseksi Likudin johtaman koaliittion ja SiniValkoinen puolueen keskustaryhmittymän välillä eivät lopulta johtaneet toivottuun tulokseen osapuolten syyttäessä toisiaan niiden kaatumisesta.

Luovuttaessaan keskiviikkoiltana 25.09.2019 tunnustelijan tehtävät virallisesti Benyamin Netanyahulle presidentti Reuven Rivlin sanoi: ”Olen päättänyt antaa sinulle, Sir, tilaisuuden hallituksen muodostamiseksi”.

Netanyahu vastasi siihen: ”Hyväksyn minulle antamasi tehtävän. En tee sitä kuvitellakseni, että minulla on suuri mahdollisuus hallituksen muodostamiseksi, vaan tiedostaessani, että kyvyttömyyteni siihen on hieman pienempi kuin ke. Gantzin, sillä me molemmat epäonnistuimme hallituksen muodostamiseksi”.

Netanyahu kuulutti yhteyshallituksen muodostamista, ja toisti useaan kertaan kysymyksen kiireellisyyttä.
”Tämän hetken päiväkäsky on laajan kansallisen yhteyshallituksen muodostaminen ja kiireesti” hän vakuutti. ”Kansallinen sovinto on välttämätön ja elintärkeä kaikkina aikoina, mutta erityisesti nyt”.

”Me olemme käyneet läpi kovan vaalikampanjan kaikilta sivuilta ja kaikille sivuille”, Netanyahu selvitteli. ”Meillä on tarve yhdistää kansa, ja parantaa syntyneet repeämät, sillä meitä odottavat kolme valtavaa haastetta”.

Bibi luetteli edessä olevat haasteet: Iranin aiheuttamat turvallisuushaasteet;
taloudelliset haasteet, ja kolmanneksi suuret tilaisuudet rajojen määrittämiseksi presidentti Donald Trumpin julkistaessa Lähi-Idän rauhansuunnitelmansa.

02. SiniValkoisten johtaja Benny Gantz ei kuitenkaan luvannut Bibin kuuluttamaa sovinnonhalua todetessaan, ”ettei hän halua istua rikossyytteitä odottavan henkilön johtamassa hallituksessa”.

”Tämä kysymys - toisten keskeisten kysymysten ohessa – on meille tärkeämpi kuin keskustelut ministerin paikoista tai pääministerin vuorottelusta” Gantz selvitti puolueensa näkemystä Bibin kuuluttamaan laajaan yhteyshallitukseen.

”Sinivalkoinen tunnustaa idean yhteydestä, mutta meille asiain oikea järjestys tarkoittaa neuvotteluja kahden valtapuolueen välillä – ja vain niiden välillä – voidaksemme päästä sopimukseen seuraavan hallituksen sisällöstä ja laadusta” Gantz sanoi.

Presidentti Reuven Rivlin painotti, ”ettei hänen päätöksensä ollut ratkaisu, ja että molempien ehdokkaitten tulee tiedostaa velvollisuutensa poliittisen lukon avaamiseksi. Israelin kansan tulee saada tietää, että hallitus voidaan muodostaa. On totta, että jokaisen tulee alistua kompromisseihin, mutta jos hallitusta ei saada kasaan, Israelin kansalaiset maksavat siitä korkeimman hinnan.”

Pettynyt SiniValkoisen johtaja Gantz puki pahan mielensä sanoiksi: ” Neuvottelut olivat täydellisesti Bibi Netanyahun peitto. Havaittuaan, ettemme sallineet hänen saada pääministerin tointa ensimmäiseksi, hän alkoi vaatia uusia vaaleja. Hän yrittää vierittää syytöksen meidän päällemme”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5597084,00.html,
03. Likudin korkea virkailija syytti pian Bibin saaman tunnustelijan aseman jälkeen SiniValkoisten johtoryhmän siviilijäsentä Yair Lapidia siitä, että hän salli kilpailunsa puolueen johdossa aiheuttaa uuden pattitilanteen.

”Syytös pysähtyneistä yhteyskeskusteluista lepää täysin Yair Lapidin hartioilla, joka on halukas raahaaman koko maan uusiin vaaleihin vain varmistaakseen, ettei Gantz pääse pääministeriksi” hän selvitti.

Lapin iski takaisin välittömästi twiitaten: ”Benny Gantzista tulee pääministeri ja Bibi menee hoitamaan rikollisia kysymyksiään”, viitaten poliisin tutkimuksiin Bibin sekaantumisesta lahjontaan, luottamuksen pettämiseen ja rikoksiin. ”Nuo Likudin läpinäkyvät yritykset konfliktin luomiseksi eivät innosta ketään meistä”.

Likud johtaa 55 kansanedustajan tuella, mukaan lukien oikeistolaisia ja ultra-ortodoksisia puolueita. Vaalien lopullisissa tuloksissa SiniValkoinen sai 33 jäsentä parlamenttiin; Likudin saadessa 32 jäsentä tarkistuslaskennan jälkeen; UTJ menetti yhden, sillä on nyt 7 kansanedustajaa.
Jos Bibi ei saa hallitusta kasaan, Gantz voi saada uuden mahdollisuuden.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5597084,00.html,

04. Alex Fishman kirjoittaa ynetnews.com julkaisemassa artikkelissa, että kahden vaali-kampanjan päättyessä poliittiseen umpikujaan Israelin kyky seurata nousevaa uhkaa Gazan kaistalta on pahoin hämärtynyt.

”Israelin kieriessä edelleen keskellä poliittista umpikujaa kahden karmean ja kiihottavan vaalikampanjan jälkeen, nouseva jännitys Hamasin hallitsemalla Gazan kaistalla uhkaa kiehua yli ja saavuttaa maan äkkiarvaamatta” Fishman kuvailee.

”Shin Betin johtaja raapii päätään epäuskoisena, kysellen itseltään: miten hän kaatui pää- ja puolustusministeri Netanyahun virittämään ansaan pitäessään uskottavana hänen vaatimustaan tehdä kattava isku Gazaan äänestyksen aattopäivänä”.

”Armeijan johtajat ovat herkkäuskoisia, mutta johtaja – joka palveli niin monen puolustus- ja pääministerin tulta sylkevän tulen alla vain odottaen jonkun kaatavan kylmää vettä heidän ylleen - olisi pitänyt käsittää, että Netanyahu oli pelaamassa ”chicken peliä”(kumpi räpäyttää ensin) hänen kanssaan taas kerran”.

Fishman selittää, että joka peräytyy ensiksi, on ”chicken”, ja joka uskaltaa jatkaa tavoitteensa saavuttamiseksi, on ”mies”. Hän sanoo, ettei Bibi ole ensimmäinen poliitikko pelatakseen tätä peliä armeijan kanssa, mutta seuraava pääministeri ei voi pelata sitä enää.

Fishman toteaa, että ”turvallisuusvoimien johtajat seisovat tällä hetkellä käytävässä, joka johtaa Israelin suoraan uuteen sotilaskonfliktiin Gazassa, sellaiseen, joka ei välttämättä riipu sen toimista tai siellä paljastuneista skandaaleista”, ja jatkaa:

”Samantapaisen kansan painostuksen aikana vuonna 2006 Hamas poisti vaikeuksitta PA:n vallan Gazassa, ja nykyinen arabien painostuksen tarkoituksena Gazassa on varmistaa Hamasin valta, jota horjuttavat loputtomat taloudelliset sanktiot”.

”Hamas tunnistaa arabikadun kärsivällisyyden alkavan säröillä ja pyrkii keskittämään arabien tunteman turhautuneisuuden mielenosoituksiin turva-aidalla, toivoen voivansa raapia taloudellisia saavutuksia osana sopimuksia rauhantilan säilyttämiseksi alueella”.

”Se on toiminut tähän saakka. Gazan kaistan kansalaisten elintaso on noussut 1.8 %, mutta se ei tyydytä kansaa, eikä sammuta sisäisiä liekkejä”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5596924,00.html,

05. ”Viime viikolla ”Palestiinan Centre for Policy & Survey Research” yhtiön suorittaman tutkimuksen mukaan kaksi/kolmasosaa gazalaisista pitää Hamasin hallitusta korruptoituneena, eikä siten ole ihme, että lähes puolet kansasta haluaa muuttaa pysyvästi pois Gazasta”

”Tämä mielipidetiedustelu nostatti punaisen varoituslipun IDF:n päämajassa, sillä Hamas-johtajalla Yahyia Sinwarilla ei ole useita mahdollisuuksia, vaan hänen täytyy käyttää kaikkia käytettävissään olevia keinoja Israelia vastaan”.

Sinwar on entinen Israelin turvallisuusvanki, joka ”useita vuosia kärsittyään vankilassa, jatkaa sydämessään edelleen vankien johtajana käyttäen voimaa vartijoita vastaan etuisuuksien saamiseksi”. Gaza on nyt hänen vankilansa ja sen asukkaat vankeja, joille hän vaatii etuisuuksia Israelilta voimaa käyttäen.

Fishman toteaa, että ”nurkkaan ahdistettuna Sinwar voi tuntea menettävänsä toisten vankien uskollisuuden ja on valmis maksamaan – ”vankien” kustannuksella – korkean hinnan, eli vankilakapinan, päämääränsä saavuttamiseksi. Uusi sota ei ole kaukana”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5596924,00.html,

06. ”Toinen Sinwarin päätuhkaava uhka tulee Qatarin taholta”, Fishman jatkaa edellistä artikkeliaan.

”Qatar on investoinut yli 400 miljoonaa USD Gazan kaistan jälleen rakentamiseen ja sen infrastruktuurin uusimiseen. Vuonna 2018 Qatar suostui toimittamaan 15 -30 miljoonaa lisää kuukausittain Gazan tarvitseman polttoaineen, terveydenhoidon ja palkkojen maksamiseen”.

”Qatarin ja Hamasin tekemän sopimuksen mukaan nämä tulolähteet loppuvat vuonna 2019, eikä mitään korvaavaa lähdettä ole tiedossa”.

Fishman muistuttaa, ”ettei Qatar luovu miljoonistaan hyväntekeväisyydestä, vaan sillä on käytännöllinen ohjelma suhteessa sen tukemiin puolueisiin ja ryhmittymiin, jotka ovat poliittisesti suhteessa Muslimiveljeskuntaan”.

”Vastapalvelukseksi Qatar haluaa laajentaa valtaansa tullakseen voiman ja vaikutus-vallan keskukseksi alueella. Qatar poistuu kaikilta alueilta, joissa raha ei tuota sen toivomaa poliittista tulosta”, ja nyt on Gazan vuoro joutua tarkastelun kohteeksi.

- Hamas ei ole karkottanut vihollismaata Egyptiä pois Gazasta.
- Hamas ei ole vähentänyt jännitystä Israelin kanssa,
- Hamas on lähentynyt Irania ja Syyrian presidentti Bashar Assadia,
- Hamasin johtajat ovat siirtäneet suuri summia omille tileilleen,
- Sinwar nosti jännitystä rajalla, koska Qatarin rahasiirrot olivat myöhässä.
Fishman toteaa lopuksi, että ”Qatarin tuen loppuminen voi pakottaa Sinwarin turvautumaan äärimmäisiin keinoihin, jotka voivat yllättää vaalitunnelmissa edelleen elävän ja sotaan valmistumattoman Israelin täysin”. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5596924,00.html,
07. Iranin presidentti Hassan Rouhani varoitti YK:n yleiskokouksessa keskiviikkona pitämässään puheessa maailman johtajia, että ”yksi ainoa virheellinen siirto voi sytyttää suuren palon”.

”Emme tule sallimaan ulkomaisten provokaattoreiden väliintuloa. Me tulemme reagoimaan päättävästi ja voimallisesti mihin tahansa turvallisuuttamme ja maantieteellistä yhtenäisyyttämme vastaan tehtyyn hyökkäykseen” Iranin presidentti Rouhani selvitti maansa asemaa YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa keskiviikkona.

Rouhani vakuutti, ettei Iran tule koskaan neuvottelemaan USA:n kanssa painostuksen alla, mutta lupasi, että Washingtonin asettamien sanktioitten poistaminen ja YK:n turvallisuusneuvoston tekemien päätösten noudattaminen voivat johtaa uusiin neuvotteluihin.

Rouhani sanoi Iranin kunnioittavat kv. ydinsopimusta Iranin kanssa, jos Euroopan maat toimivat lupaustensa mukaisesti sopimuksen pelastamiseksi, mutta lisäsi uhmaavasti: ”Iranin kärsivällisyydellä on rajansa”.

USA:n vetäydyttyä JCPOA sopimuksesta Iran on vähitellen alkanut purkaa sopimuksen uraanin rikastamisen laatuun ja määrään asettamia rajoituksia.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5597114,00.html,
Israelin YK:n delegaatio poistui YK:n istuntosalista Iranin presidentti Hassan Rouhanin puheen aikana lähettiläs Danny Danonin johdolla.
https://www.jpost.com/Israel-News/Israels-UN-ambassador-stages-walk-out-during-Rouhanis-speech-602922,

08. 22-vuotias nainen sai kohtalaisen vaarallisia haavoja Modiinissa suoritetussa puukotuksessa lähellä Maccabim-risteystä tiellä 443 keskiviikkona.

Puukotuksesta epäilty 14-vuotias PA:n arabinuorukainen pidätettiin hänen yritettyään paeta paikalta.
Nainen sai haavoja yläruumiiseensa, ja hänelle annettiin ensi apu paikalla. Myös toinen henkilö sai vähäisempiä haavoja tilanteen aikana.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5596984,00.html,

09. Uuden juutalaisen vuoden 5780 kynnyksellä Israelin turismiministeriö ilmoittaa vuoden 5779 aikana maahan saapuneen ennätysmäärän 4.6 miljoonaa turistia. Tämä osoittaa turistien määrän nousseen 18 % edellisvuodesta 3.9 miljoonaa.

Turismin tuomat tulot nousivat vuoden 5778 NIS 19 miljoonasta 22.4 miljoonaan NIS.
https://www.jpost.com/Israel-News/Israel-breaks-record-of-incoming-tourists-in-5779-602970,

10. Israelin ulkoministeri Israel Katz ja hänen Ronit vaimonsa tapasivat USA:n presidentti Donald Trumpin ja hänen Melanie vaimonsa YK:n yleiskokouksen aikana New Yorkissa.

Presidentti Trump osoitti suurta kiinnostusta Israelin vaaleihin kysellen, mitä Israelissa oikein tapahtuu.

Katz rauhoitteli Trumpin epäilyksiä todeten, että presidentti Rivlin antoi Netanyahulle tehtäväksi uuden hallituksen muodostamiseksi mahdollisimman pian ja toivoi hänen onnistuvat tehtävässään. Katz puhuu tänään YK:n yleiskokouksessa.

Katz ”kiitti Trumpia historiallisesta ja rohkeasta päätöksestä tunnustaa Jerusalem Israelin jakamattomaksi pääkaupungiksi sekä Golanin tunnustamisesta osaksi Israelia”. Hän vakuutti Trumpille tämän kysymykseen: Kumpi oli tärkeämpi Israelin kansalle, että ”Jerusalemin tunnustaminen on ilman epäilyä tärkein”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269462,

11. UUTISIA LYHYESTI

Yair Lapid sanoo, ettei hän halua samaan hallitukseen Netanyahun kanssa, ja sama kielto näyttää soveltuvan koko SiniValkoiseen puolueeseen. Liberman sanoo neuvottelevansa ilman ehtoja kenen kanssa tahansa. (paitsi ulltraortodoksien)
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5596763,00.html,

Gantz otti yhteyttä ennen tapaamistaan Rivlinin kanssa Joint Listan puheenjohtajaan Aymen Odehiin, joka väittää, ettei heillä ole sopimusta. Gantz halusi saada tukea pyrkimyksilleen saada hallituksen muodostajan tehtävät. Odeh käytti vastauksessaan psalmia ”Kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on tullut kulmakiveksi”, minkä rabbit katsovat tarkoittavan, että ”muslimit rakentavat kolmannen Temppelin”.
Odeh kylläkin tarkoitti arabeja, tuskin juutalaisen Temppelin rakentamista.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5597465,00.html.

12. USA:n kongressin demokraatit aloittivat virallisesti 25.09.2019 tutkimukset, joiden päämääränä on presidentti Donald Trumpin syyttäminen, viimeinen kysymys koskee Trumpin pyyntöä Ukrainan presidentille tutkimuksen suorittamiseksi koskien Joe Bidenin pojan Hunter Bidenin hämäriä liiketoimia Ukrainassa.

Trumpin tutkimuspäätöksen tultua julkisuuteen pörssikurssit putosivat, mutta jos syytteitä nostetaan presidenttiä vastaan, pörssikurssien pelätään romahtavan. http://theeconomiccollapseblog.com/archives/if-donald-trump-is-impeached-you-should-expect-the-mother-of-all-stock-market-crashes-to-happen,

13. Viime vuosien aikana on totuttu siihen, että Nobelkomitea keksii mitä oudoimpia ehdokkaita Nobelin rauhanpalkinnon saajiksi. Tänä vuonna huhutaan, että ruotsalainen 16-vuotias kehitysvammainen, aspergers-syndromia sairastava Greta Thunberg on ehdokkaana, joka nousi kuuluisuuteen twiitattuaan Trumpia koskevan syytöksen, että ”Trump riisti hänen lapsuutensa ja unelmansa. Miten uskallat?” kuten hän kyseli.
Thunbergin luultavasti aivopesi, valmensi ja kustansi YK:n ilmastokonferenssiin New Yorkissa NWO tai joku muu ilmastonmuutoksesta huolestunut järjestö. Hän pääsi muutaman metrin päähän Trumpista, jota hän tuijotti silmiä räpäyttämättä tavalla, jota voisi kutsua tappavaksi, ja josta WND sanoi, että jos missä, niin tässä on ehdokas pahojen henkien ajajalle (exorcist).

Mistä näitä rääväsuisia maailmanparantajia nousee kuin sieniä sateella, joilla näyttää olevan epätavallinen valmius ja rohkeus asiansa ajamiseen Trumpin kaatamiseksi?
https://www.jpost.com/Breaking-News/Greta-Thunberg-to-UN-climate-summit-you-have-stolen-my-dreams-602614,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 19 -32; Tiberias 22 -36; Suolameri 25 -36; Eilat 24 -38 +C-astetta, aurinkoista, lämpötila laskee huomenna muutaman asteen.








Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019