TORSTAI 05.09.2019


TORSTAI 05.09.2019
Koska monet lukijoista seuraavat artikkeleita käsipuhelimista, pyrin kehittämään sisältöä tiivistetymmäksi ja iskevämmäksi kuvien kanssa, jos mahdollista.
01. Pääministeri Benyamin Netanyahu teki eilen keskiviikkona ensimmäisen vierailun Hebroniin sen jälkeen, kun hän oli avainasemessa kaupungin luovuttamiseksi arabien valvontaan 1990-luvulla, jättäen pienen siirtokunnan Israelin valvontaan.

Bibi ei luvannut uutta rakentamista, mutta lupasi juutalaisten pysyvän kaupungissa loputtomiin, kuitenkaan lupaamatta sen liittämistä Israeliin.
”Emme ole täällä kiistämässä toisen perintöä, mutta kukaan ei myöskään riistä sitä meiltä” hän vakuutti. (ynetnews)

Sara ja Benyamin Netanyahu Hebronissa 04.09.2019.
02. PA pyrkii lopettamaan israelilaisten hedelmien ja vihannesten tuonnin, arvoltaan 16 miljoonaa USD vuodessa, Maatalouden Cluster Ohjelman puitteissa, keskittyen niiden tuottamiseksi omalla maaperällä.

Irrottautuakseen riippuvuudesta Israelin taloudesta PA:n pääministerin toimisto julkisti tiistaina Qalqiliyssa 23 miljoonan USD Agricultural Cluster Program. ”Qalqiliya, Tulkarem ja Jenin tulevat olemaan PA:n hedelmä- ja vihanneskorien tuottajat” PA:n pääministeri Mohammad Shtayyeh vakuutti ministeriensä ja diplomaattien seuratessa. (ynetnews)

Hedelmiä ja vihanneksia Jerusalemin vihannestorilla

03. ”Israelin tulee irrottautua Nasrallahin hyödyttömästä riippuvuudesta” sanoo Sever Plocker ynetnews julkaisemassa mielipideartikkelissa jatkaen taustan tutkimista:

”Muutamia tunneleita kaivettu Libanonin rajan ali, ja täsmäohjusten valmistamiseen tarkoitetun välineen löytyminen joltain takapihalta, eivät anna vinkkejä Hizbullahin laatimasta ylivoimaisesta strategiasta Israelin poistamiseksi maailman kartalta”.

Plocker vähättelee israelilaisten tapaa seurata Nasrallahin jokaista sanaa kuvaruudussa ikään kuin ne olisivat taivaallisia ilmoituksia mieheltä, joka aina toteuttaa lupauksensa vastoin todellisuutta, mutta silti häntä seurataan kuin idolia ikään.

Virtuaalijohtajana Nasrallah käyttää runsasta vapaa-aikaansa poliittiseen juonitteluun. Hizbullah pitää Libanonia tiukasti ohjaksissaan, ahmien yhä uusia tärkeitä toimia epä-onnistuneessa poliittisessa rakennelmassa, hyödyntäen maan heikkenevää tilannetta, sen kansan apaattisuutta ja poliittisten puolueitten myötämielisyyttä. (ynetnews)

Hizbullahin video näyttää hyökkäyksen Israelin tulikotaan rajan pinnassa


Pääsihteeri hassan nasrallah

04. Libanonin päämedia, sosiaalimedia ja poliitikot ovat rohkaistuneet Hizbullahin vastaisessa kritiikissään ilmaisten epämukavuutensa Iranin tukeman terroriryhmän päätökseen laukaista kolme Kornet-ohjusta IDF:n tukikohtaan sunnuntaina, minkä johdosta IAF suoritti ”massiivisen pommittamisen” Libanonin eteläosan kaupunkia vastaan.

Hizbullah julkisti oman versionsa tapahtumista väittäen osuneensa useaan IDF:n sotilaaseen, kehuen saaneensa voiton Libanonille, minkä Israel kiisti sanoen järjestäneensä teatraalisen näytöksen Nasrallahin kunniantunnon säilyttämiseksi.





Karikatyyri näyttää Bibin ja Nasrallahin hyötymisen sunnuntain välikohtauksesta

05. Libanonin pääministeri Saad Hariri sanoo ”ettei Libanon ole vastuussa Hizbullahista; se on alueellinen ongelma”. Israel toteaa puolestaan, ettei se tee erotusta Beirutin hallituksen ja Libanonissa toimivan terrori-ryhmän välillä.

Hariri vetäytyi eroon kaikista Hizbullahin toimista todeten, ettei hänellä ole mahdollisuuksia poliittiseksi puolueeksi muuttuneen terrorijärjestön hillitsemiseksi sanoen, että se on alueellinen ongelma. ”Israel haluaisi näin olevan, mutta tietää hyvin, että Beirutin hallitus on voimaton”.

Libanonin pääministeri saad hariri

06. Netanyahu perui sovitun Intian vierailunsa ja lentää ensiksi Lontooseen, jossa hän tapaa pääministeri Boris Johnsonin, sekä sen jälkeen Moskovaan – tai muualle – tavatakseen Venäjän presidentti Vladimir Putinin.

”Tänään kuulimme Iranin rikkoneen taas kerran allekirjoittamaansa JCPOA-sopimusta vastaan. Se on osa Iranin hyökkääviä toimia kansainvälisellä alueella pyrkimyksissään hyökätä Israelia vastaan, pyrkimyksissä, jotka jatkuvat ilman taukoa” Bibi sanoi.

”Nyt ei ole sopiva aika jatkaa keskusteluja Iranin kanssa, aika on nyt painostaa Irania”.
Israelin ilmavoimien IAF komentaja kenraalimajuri Amikam Norkin ja IDF:n operaatioiden johtaja kenraalimajuri Aharon Haliva ovat mukana pääministerin Lontoon keskusteluissa.

USA:n varapresidentti Mike Pence on myös Lontoossa, mutta ei tiedetä, tapaako hän Netanyahun siellä. (JP)

Sara ja Benyamin Netanyahu lähtötunnelmissa

07. Iranin ulkoministeri Javad Zarif sanoi keskiviikkona, ettei USA:n asettamilla sanktioilla ole mitään vaikutusta.

”Amerikkalaisilla on riippuvuussuhde sanktioihin” Zarif sanoi virallisen vierailun aikana Bangladeshiin, kertoi Xinhua uutistoimisto. ”USA:n asettamilla sanktioilla ei ole mitään vaikutusta, ja maailma on myöskin alkanut pilkata Yhdysvaltoja niiden johdosta”.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo ilmoitti tiistaina uusista Iranin avaruushallinnon vastaisista sanktioista, kuten myös kahta sen tutkimusinstituuttia vastaan. ”USA ei salli Iranin käyttävän avaruusohjelmaansa edistääkseen sillä ballististen ohjelmiensa toteuttamista. Iranin 29. elokuuta yritys laukaista avaruus-laukaus väline painottaa uhkan kiireellisyyttä.

Sanktiot ovat seurausta Iranin epäonnistuneesta raketin laukaisusta viime viikolla, mikä johti räjähdykseen Iranin satelliitin laukaisuasemalla Semnan provinssissa.

Mohammad javad zarif

08. PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin tiedottaja Nabil Abu Rudeineh sanoi ”pääministeri Netanyahun ja presidentti Reuven Rivlinin vierailun Hebronissa aiheuttavan muslimien tunteitten vaarallisen eskaloitumisen ja provokaation”.

Bibi ja Rivlin ottivat osaa keskiviikkona Hebronissa järjestettyyn konferenssiin, jolla kunnioitettiin 1929 Hebronin arabien järjestämän juutalaisasukkaitten massamurhan uhreja. Haj Amin Al-Husseinin kiihottamat Hebronin arabit hyökkäsivät silloin vuosisadat rauhallisina pysyneitten juutalaisnaapuriensa kimppuun surmaten heitä 67 ja haavoittaen useita kymmeniä.

Arabien raivo kohdistui myös surmansa saaneisiin ruumiisiin, joita he häpäisivät monin tavoin, leikkaamalla vatsan auki ja tunkemalla sinne kiviä, sekä leikkelemällä ruumiiden jäseniä. Tämän järjetön vihanpurkaus jätti jälkensä juutalaisten mieliin vaikuttaen vieläkin suhteutumisessa heihin. Muutamat Hebronin arabiasukkaat piilottivat juutalaisia naapureitaan, kunnes pahin oli ohi. (arutz shava)

Nabil Abu Rudeineh

09. Entinen opetusministeri Naftali Bennett sanoi, etteivät SiniValkoinen puolueen johtajan Benny Gantzin vakuuttelut avoimuudesta vakuuta häntä eikä Yamina-puolueen puheenjohtajaa Ayelet Shakedia: ”Ei ole mitenkään mahdollista liittyä hänen johtamaansa hallitukseen”. Bennett on neljäntenä ehdokaslistassa.

Bennett arvioi, ettei Gantzilla ole mahdollisuuksia nousta pääministeriksi, mutta vakuuttaa kaiken varalta, että Yaminan johto kokonaisuudessaan vastustaa Gantzin ja Lapidin johtamaa hallitusta. (arutz sheva)

Naftali Bennett

10. Turkin diktaattori Recep Tayyip Erdogan sanoi keskiviikkona, ettei ole sopivaa kieltää Ankaralta ydinasevaltion asemaa kertomatta, suunnitteleeko hän hankkivansa niitä.
Turkin maaperällä on jo ydinaseita, mutta ne ovat Turkin NATO-sidonnaisuuden vuoksi tarkoin USA:n armeijan valvonnassa.

”Joillakin valtioilla on ydinaseita, ei vain pari van useita, ja he kertovat meille, etteivät he anna meidän saada niitä. Tätä en voi hyväksyä” presidentti Erdogan analysoi tilannetta. Häntä varmaan pelottaa – kuten monia muitakin Lähi-Idän muslimimaita – Iranin harras halu rakentaa niitä, jos ei muun, ainakin Israelin tuhoamisen vuoksi, jota Iranin johtajat toistavat yhtenään. (Reutersin mukaan)

Recep Tayyip Erdogan

11. Bahama saariston tärkein saari Grand Bahama Island on tuhoutunut täysin hurrikaani Dorianin käsittelyssä.

Tuulet olivat pahimmillaan 185 -220 mailia/tunti, joiden nostattamat aallot ja kaatosateet hajottivat, eivät vain kaikki rakenteet, vaan poistaen saaren meren ja maan väliset rajat tunnistamattomiksi.
Dorian pysytteli saaren yläpuolella 24 tunnin ajan.

Ruuan ja juomaveden puute saa saarille jääneet harvat ihmiset taistelemaan jopa tuliasein etsiessään ruokaa ja juomakelpoista vettä, sekä muita tarvikkeita. (halturnerradioshow)

Grand bahama island ennen ja jälkeen hurrikaania


SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -28; Tiberias 23 -35; Suolameri 25 -36; Eilat 24 -38 +C-astetta, aurinkoista, lämpenevää.




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019