TIISTAI 17.09. 2019

TIISTAI 17.09.2019
Pyydän saada esittää nöyrän kiitokseni Taivaan Isälle Teistä kaikista, jotka muistitte minua Antti86v. projektin johdosta joko viestittäen internetin kautta tai hiljaa sydämessänne.
Hän joka tuntee ihmisen sydämen ajatukset, rekisteröi kaikki meidän ajatuksemme ja tekee merkinnän siitä elämän kirjaan, joten mitään ei ole joutunut hukkaan.
01. Israelin Vaalit
Tänään on se päivä, jolloin Israelin juutalainen kansa ja siihen liittyneet eri kansojen edustavat valitsevat Israelille uutta pääministeriä, tai uudistavat entisen mandaatin.
Kaikkiaan 6 394 030 äänioikeutettua ovat velvollisia esittämään oman mielipiteensä siitä, mihin suuntaan kansan tulisi suunnistaa tästä eteenpäin. Vaalipaikkoja on 10 543 eri puolilla maata, ja ne avaavat ovensa klo 07.00 tai 08.00 (kaupungin koosta johtuen) ja sulkevat illalla klo 20.00.
Nyt valittava Knesset on järjestysluvultaan 22. Äänioikeutettuja ovat kaikki Israelin yli 18-vuotiaat kansalaiset. Vaalipäivä on kansallinen vapaapäivä, ja julkinen liikenne- ja muut palvelut toimivat Keskusvaalikomitean päätöksellä normaalisti. Kuljetusta tarvitseville tarjotaan ilmaista palvelua.
Kaupunkien sisäinen julkinen liikenne on ilmainen vaalipäivän aikana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268999,

Pääministeri Benyamin Netanyahu kävi vaimonsa kanssa tiistaina esittämänsä oman rukouspyyntönsä tai kiitoksensa kuluneesta vuosikymmenestä Israelin kansan johtajana.
”Rukoilin Israelin kansan ja Israelin valtion puolesta, sekä Israelin säilymisestä ikuisesti” hän paljasti median edustajille.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268990,

02. Puoluejohtajat pyrkivät kosiskelemaan äänestäjiä viimeiseen hetkeen saakka, usein varsin utopistisin tavoittein, jotka he säännön mukaan pyrkivät unohtamaan vaalien mentyä ohi. Gantzin vaalipuhe jouduttiin katkaisemaan sen jatkuessa säädetyn ajan yli.

Mielenkiinnolla seurattiin Netanyahun lupauksia, joita hän esitti sekä Jordanjoen Laaksoa että Juudean ja Samarian juutalaisia yhteisöjä koskevilta osiltaan.

Hän piti viimeisen hallituksen istunnon Jordanjoen Laaksossa antaen kaupungin oikeudet Mevo´ot Jericho juutalaisyhteisölle luvaten että se yhdessä koko jokilaakson kanssa liitetään Israelin valtioon, kuten myös kaikki juutalaisyhteisöt Juudean ja Samarian alueilla – ehdolla, että hän voittaa vaalit.
Netanyahu käväisi myös tapaamassa Hebronin ja Kiryat Arban juutalaisia, joille ”hän lupasi liittää heidän asuma-alueensa Israeliin voitettuaan vaalit ja muodostettuaan uuden oikeistolaisen hallituksen”.

Netanyahu antoi ymmärtää, että näillä hänen lupauksillaan on USA:n presidentti Donald Trumpin periaatteellinen suostumus, ja että kaikki maa-alueita koskevat päätökset tehdään yhteisymmärryksessä Valkoisen Talon kanssa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268990,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5589754,00.html,

03. Liikenneyhteydet Israelista Juudean ja Samarian arabialueille kuten myös Gazaan suljetaan vaalipäivän ajaksi; vain humanitääriset tapaukset ovat poikkeuksia, kuten Israelin Puolustusvoimien (IDF) tiedottaja ilmoitti maanantaina.

Liikennekielto koskettaa kymmeniä tuhansia, enimmäkseen rakennuksilla työskenteleviä, PA:n arabeja, joilla on työskentelylupa Israelissa.
Israelin kansalaisilla on kuitenkin oikeus liikennöidä Israelin ja Juudean ja Samarian välillä, mutta valvonta on tänään tavallista tiukempaa. https://www.timesofisrael.com/west-bank-gaza-crossings-to-be-closed-for-palestinians-on-election-day/,

04. Israelin poliittinen kartta on kokenut täydellisen muodonmuutoksen viimeisten vuosien aikana.

Perinteisesti vahva vasemmisto on nuijittu maan rakoon ja sen tärkein edustaja Labour liukastelee gallupien mukaan lähellä putouskynnystä. Sen tilalle on noussut Ehud Barakin johtama Demokraattinen puolue, joka johtaa gallupeissa Labouriin nähden, mutta pysynee 6 -7 edustajan tienoilla.

Labourin dramaattinen kaatuminen alkoi katastrofaalisten Oslon sopimusten myötä, joilla Jasser Arafatin johtamat Syyrian taisteluissa karaistuneet taistelijat päästettiin Labourin suosiollisella avustuksella ensin Gazaan ja Jerikoon, ja sitten kaikkiin arabienemmistöisiin kaupunkeihin ja kyliin.

Keskustaa ja vasemmistoa edustava SiniValkoinen, kenraalijuntan johtama, puolue, on noussut Likudin johtaman oikeistosiiven vakavimmaksi haastajaksi.
Viimeisissä luvallisissa gallupeissa puntit näitten välillä olivat lähes tasan, vaikka mielipidetiedustelut Israelissa harvoin osuvat kohdalleen.

Presidentti Reuven Rivlinillä voi olla vaikea tehtävä pitää tunteensa kurissa lopulta päättäessään, kenelle hän antaa hallituksen muodostamistehtävän. https://www.timesofisrael.com/vowing-annexation-charging-voter-fraud-king-bibi-seems-set-to-extend-rule/,
Uuden oikeistolaisen puolueen Yaminan vahva voimanainen Ayelet Shaked pelkää, että Netanyahu teki sen taas, eli haavoitti pahoin hänen puoluettaan, joskaan ei pystyne pudottamaan sitä Knessetistä, kuten 2016 vaaleissa.
Hän vetoaa Israelin naisiin ja niihin äänestäjiin, jotka Bibi sai houkuteltua pois silloisen ”Juutalainen Koti” puolueesta, palaamaan kotiin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/269007,

05. Puheet kahden valtion perustamisesta Israelin perinteiselle maalle ovat lähes täysin poistuneet retoriikasta. Siten Bibi hakee etäisyyttä 2009 Herzliassa lupaamastaan tuesta arabivaltiolle juutalaisten pyhille paikoille Juudeassa ja Samariassa. Siksi hän lupailee näitten alueitten liittämistä Israeliin.

Keskustelujen taustalla kummittelevat olettamukset ja aavistelut USA:n rauhantiimin laatimasta suunnitelmasta, joka julkistettaneen vaalien jälkeen.

Yaminan puheenjohtaja keskusteli Arutz Shevan edustajien kanssa maanantaina käsitellen pelkojaan ja toiveitaan vaalien johdosta.

Hän sanoo Trumpin suunnitelmasta hyväksi sen, että siinä Jordanjoen Laakso tunnustetaan kuuluvaksi Israeliin, mutta että Juudean ja Samarian juutalais-yhteisöt – edustaen 3 % alueesta – tulevat jäämään yksittäisinä saarekkeina arabivaltion sisään, entisillä Israelin täyden hallinnon alaisilla C-alueilla.

”Kun Trumpin suunnitelma julkistetaan vaalien jälkeen, Bibi tulee kutsumaan SiniValkoisen hallitukseen, joka tulee hyväksymään Palestiinan valtion”, Shaked ennustaa, vaikka ei hänelläkään ole tietoa USA:n suunnitelman sisällöstä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268992,

06. Jordanian kuningas Abdullah II ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanovat puhelinkeskustelunsa päätteeksi olevansa huolestuneita Israelin suunnitelmista Jordanjoen Laakson ja Juudean ja Samarian C-alueitten liittämistiedoista Israelin valtioon.

He molemmat vakuuttavat, ”ettei kahden valtion periaatteelle ole vaihtoehtoa, ja pitävät Netanyahun esittämiä sovreignty-esityksiä vaarallisina”.
EU lisäsi tähän oman tuomitsevan kantansa varoittaen, että ”esitys vaarantaa rauhan mahdollisuudet Lähi-Idässä”.

YK:n pääsihteeri Natonio Guterres kutsui lausunnossaan ”Netanyahun esityksiä laittomina estäen alueellisen rauhan muodostamisen”.
Ranska, Saksa, Italia, Espanja ja Englanti ovat vahvasti alueliitoksia vastaan ilman sopimuksia osapuolten välillä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268998,

07. PA:n hallitus piti kokouksensa Jordanjoen Laaksossa pääministeri Mohammed Shtayyehin johdolla Fasayil arabikylässä maanantaina.

Shtayyeh sanoi kokouksen jälkeen, että ”Jordanin Laakso on oleellinen osa Palestiinan valtiota, ja että muutokset sen asemaan ovat tyhjän veroisia”. Hallituksen käsityksen mukaan ”juutalaisyhteisöt Juudeassa ja Samariassa ovat laittomia”, ja sanoi ”nostavansa syyteitä Israelin valtiota vastaan Haagin kv. ICC oikeudessa Palestiinan maan miehittämisestä ja hyödyntämisestä”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268993,

08. Pääministeri Benyamin Netanyahu vaati viime viikolla entistä voimallisemman vastauksen antamista Gazasta ammuttuihin raketteihin.

Kabinetin istuntoon osallistuivat IDF:n komentaja Avi Kochavi, ISA:n henkilöstö-päällikkö Nadav Argaman ja oikeuskansleri Abvichai Mandelblit, jotka vaativat, että Bibin tulee tuoda hallituksen hyväksyttäväksi esittämänsä voimakkaamman vastineen antamiseksi Hamasille Gazassa.

Netanyhau perääntyi kuitenkin eikä uskaltanut kutsua hallitusta kokoon. Siihen ehkä vaikuttivat tosiasiat, että Bibi halusi siirtää vaaleja, ja rajoitetun sodan kautta vaikuttaa oikeusministerin vaatimiin oikeustoimiin häntä vastaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268981,

09. Iranin presidentti Hassan Rouhani, Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan ja Venäjän presidentti Vladimir Putin tapasivat toisensa huippukokouksessa maanantaina, luultavasti Istanbulissa Turkissa.

Rouhani syytti Israelia, Sionistista vihollista, Syyriaan tekemiensä hyökkäystensä kaksinkertaistamisesta laajentaen niitä myös Libanonin alueelle.
”Alueen mailla on oikeus puolustautua näitä hyökkäyksiä vastaan, ja siksi vihollisen tulee kantaa vastuunsa”.

Israel ei kommentoi syytöksiin iskuista Iranin tukemia sotilaallisia ryhmiä vastaan Irakissa, mutta NYT (New York Times) kertoi IDF:n tehneen useista ilmaiskuja ammusvarastoja vastaan Irakissa.
Rouhani vaati amerikkalaisten poistumista Irakista todeten, että USA toimii siellä vastoin Irakin tahtoa. Myös Idlibin kohtalosta sovitaan huipputapaamisessa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268994,

10. USA:n presidentti Donald Trump esitti äskettäin potentiaalisesta raakaöljyn vajauksesta tyydyttämään maailman tarpeet Saudi Arabian öljyntuotannon romahtaneen puoleen entisestään jalostuslaitoksia tehtyjen iskujen johdosta, että USA voisi avata varmuusvarastonsa, jotka ovat suurimmat maailmassa.

Raportin mukaan USA:n Texasissa ja Louisianassa entisiin suolakaivoksiin varastoitiin 640 miljoonaa tynnyriä raakaöljyä, ollut siellä 1970-luvulta lähtien.

Arabien petrolia tuottavien maiden järjestön jäsenmaat – Iran, Irak, Qatar ja Saudi Arabia kieltäytyivät toimittamasta öljyä Yhdysvaltioihin sen tukiessa Israelia 1973 sen jouduttua arabimaiden yllätyshyökkäyksen kohteeksi.

Sota kesti vain 3 viikkoa, mutta vientikielto kesti maaliskuuhun 1974, aiheuttaen öljynhintojen nelinkertaistumisen 3 USD:sta 12 USD:in tynnyriltä.

USA:n kongressi hyväksyi lain Energy Policy ja Conservation Act v. 1975 raakaöljyn varastoimiseksi estääkseen uuden suuren toimitusongelman.
Öljyä varastoitiin ihmisen tekemiin luoliin jopa 1 km maan alle. Se on halvempi ja turvallisempi tapa kuin maanpäälliset varastot.
Luolien kemiallinen koostumus ja geologinen paine estävät öljyn vuotamisen.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-49720026.

11. Iranin raportoidaan kaapanneen UAE:n omistaman tankkerin Persianlahdella, sen salakuljettaessa öljyä Hormuzan salmen kautta, kuten Iran selittää.

Trump varoittaa, että se tietää, ketkä ampuivat tuhoisat ohjukset Saudi Arabian öljynjalostuslaitoksiin, ja on ladannut aseensa ja virittänyt ne valmiiksi. Raporteista selviää, että iskut tehtiin Iranin valmistamilla risteilyohjuksilla.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo oli äskettäin Riyadissa tavaten siellä kuningas Salmanin. Trump haluaa selvittää ensin, ketkä tuhon aiheuttivat ja miten Saudi Arabia haluaa vastata siihen. Saudit tuskin haluavat sotaa Iranin kanssa, eikä sillä ole tarvittavia sotilaallisia resursseja siihen.

Sivusta katsoen Saudi Arabian puolustusvalmistelut eivät vastaa tämän päivän vihollisten hyökkäyskapasiteettiin; sen öljyn jalostuslaitokset ovat puolustus-kyvyttömiä piittaamatonta hyökkääjää vastaan.

Siinä olisi sopiva sauma toimittaa muutamia kymmeniä Iron Dome tai David Sling (Arrow II) patteristoja suojaamaan arkoja laitteistoja.
https://www.wnd.com/2019/09/trump-u-s-locked-loaded-attackers-saudi-oil/,
https://www.wnd.com/2019/09/iran-seizes-another-ship-carrying-oil-strait-hormuz/

12. Kiinan hallituksen virkailijat vaativat, että valtion hyväksymissä protestanttisissa kirkoissa pappien tulee perustaa saarnansa uuteen kirjaan, jonka tekstiin on sulautettu Kungfutsen (Confucius) oppeja.

Kiinalainen ihmisoikeusmakasiini Bitter Winter raportoi, että Three-Self Patriotic liikkeen papistoa Yuzhoun kaupungissa on käsketty opettamaan Raamattua kiinalaisen kulttuurin suurennuslasin kautta osana Kiinan kommunistisen puolueen ponnisteluja kiinalaistaa kristinoppi.
https://www.wnd.com/2019/09/chinese-state-sanctioned-church-pastors-told-preach/.

SÄÄTILAT TÄNNÄN

Jerusalem 17 -29; Tiberias 22 -37; Suolameri 17 -29; Eilat 24 -38 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, lämpenevää.













Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021