TIISTAI 03.09.2019


TIISTAI 03.09.2019
”Siunatkaa vainoojianne, siunatkaa, älkääkä kirotko. Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa. Olkaa keskenänne yksimieliset. Älkää korkeita mielitelkö, vaan tyytykää alhaisiin oloihin. Älkää olko itsemielestänne viisaita. Älkää kenellekään pahaa pahalla kostako. Ahkeroikaa tehdä sitä, mikä hyvää on kaikkien ihmisten edessä. Ja jos mahdollista on, ja mikäli teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa. (Rm12:14 -18) https://www.wnd.com/2019/09/archaeologists-find-emmaus-jesus-appeared/,

01. Hizbollahin suorittamaan kostoon väitetyn Israelin lähettämien drone-koneitten iskujen johdosta keskelle Beirutia, liittyy useita outoja kysymyksiä, jotka aiheuttavat lisäkysymyksiä.

Hizbullahin taistelijat ampuivat kolme Kornet-pst-ohjusta Israelin tukikohtaan rajan pinnassa, joka venäläisen journalistin omakohtaisen näkemyksen mukaan oli evakuoitu sotilaista, mutta jotka olivat jättäneet aseensa ja henkilökohtaiset tavaransa majoitustiloihin ilman valvontaa. Hän pääsi liikkumaan siellä esteettä.

Toiseksi raportit kertovat Hizbullahin pääsihteerin Hassan Nasrallahin pyytäneen Israelia YK:n kautta lopettamaan enemmät vihollisuudet.
IDF:n tykistö ampui 100 ammusta Libanonin puolella Hizbullahin kohteisiin.
Kornet ohjukset tuhosivat IDF:n yhden tyhjänä olleen kuorma-auton.
https://www.haaretz.com/israel-news/.premium.highlight-nasrallah-asked-we-halt-fire-after-hezbollah-attack-senior-israeli-official-says-1.7778086,

ToI kertoo henkilöstön laatimassa artikkelissa, että IDF tutkii tilannetta, jossa panssaroitu lääkintäauto ajoi komentojen vastaisesti suojaamattomalle tielle viisi sotilasta sisällä täpärästi välttäen Hizbullahin ampuman ohjuksen.
https://www.timesofisrael.com/reports-hezbollah-nearly-missed-manned-armored-car-driving-in-breach-of-orders/,

IDF järjesti raportin mukaan omituisen näytöksen, jossa ambulanssi evakuoi osuman saaneessa autossa haavoittuneet sotilaat, jotka asianmukaisesti kuljetettiin helikopterilla sairaalaan, jossa heistä ei löytynyt mitään vikaa.
Onko Israelin mahtava armeija siinä määrin henkisesti alistettu, että sen tarvitsee turvautua läpinäkyviin teatteritemppuihin taistelukentällä?
https://www.timesofisrael.com/reports-hezbollah-nearly-missed-manned-armored-car-driving-in-breach-of-orders/,

Kuten kansainväliset kommentoijat kertovat, kumpikaan osapuoli ei ollut valmis jatkamaan vihollisuuksia täyteen sotaan saakka, joskin eri syistä. BBC:n kirjeenvaihtaja arvioi, että IDF valmistautuu tuleviin yhteenottoihin hyvin tiedostaen, että olosuhteitten muutokset ovat muuttaneet myös ottelun säännöt, joskin väliaikaisesti. https://www.bbc.com/news/world-middle-east-49551362,
https://www.haaretz.com/israel-news/elections/.premium-lebanon-crisis-provides-brief-respite-from-netanyahu-s-deranged-election-campaign-1.7792458,

02. Debkafile kertoo artikkelissaan IRGC:n komentajan Hossein salamin ja Al Gods komentajan Qassem Soleimanin yllättävästä vierailusta 22.08. Beirutissa, jossa he salaisessa paikassa keskustelivat Hizbullahin pääsihteerin Hassan Nasrallahin kanssa kolmen ja puolen tunnin ajan ennen palaamistaan Teheraniin yhtä salaisesti kuin tulivatkin. Nämä kaksi komentajaa eivät tavallisesti kulje yhtä matkaa.

Tapaaminen järjestettiin 22.08.2019, pian Iranin IRGC:n neljällä drone koneella suunnitellun hyökkäyksen jälkeen, jonka IAF esti tuhoten Iranin itsemurha-dronet.

IRGC:n kahden kenraalin ja Hizbullahin pääsihteerin tapaamisesta ja keskustelujen aiheista ei tietenkään ole annettu julkilausumaa ja tiedustelulähteetkin voivat vain spekuloida niistä.

DF arvioi, että tapaamisessa sovittiin sotatoimiston perustamiseksi operaatioiden ohjelman koordinoimiseksi Yhdysvaltoja ja Israelia vastaan Lähi-Idässä.
Tapaaminen näiden johtajien kesken voinee myös selittää, miksi Nasrallah oli enemmän kuin halukas lopettamaan vihollisuudet Israelin kanssa suurempien asioiden vuoksi.
https://www.debka.com/irgc-al-qods-and-hizballah-chiefs-plot-anti-israel-drive-at-secret-beirut-summit/, (Ps83:4 -6)

03. Korkea IDF:n upseeri vakuuttaa Anna Ahronheimin laatimassa ja JP:n julkaisemassa artikkelissa, että ”Hizbullahin ohjelman rakettien osumatarkkuuden ja kantomatkan lisäämisen estäminen - Iranin ydinohjelman kehittämisen estämisen ohella – on Israelin kiireisin kysymys”.

”Jos emme olisi silloin toimineet kunnollisesti, olisimme nyt toisenlaisessa todellisuudessa” hän selittää puhuessaan pian laukaustenvaihdon jälkeen maanantaina.
Hizbullah pyrki saamaan hyvitystä kärsimilleen menetyksille Beirutin drone-iskussa, mutta ”sen ampumat 3 Kornet pst-ohjusta eivät surmanneet yhtään IDF:n sotilasta”.

Upseeri kertoi, ”ettei Israel voi millään peitellä menetyksiään taisteluissa”, pyrkiessään kieltämään Hizbullain levittämät väärät tiedot IDF:n menetyksistä.

Pääministeri Netanyahu sanoi Israelin toimineen korrektisti pyrkiessään suojelemaan sotilaitaan ja siviilejään. ”Mies Beirutin bunkkerissa tietää varsin hyvin, miksi hän ei voi liikkua vapaasti bunkkerinsa ulkopuolella”.
https://www.jpost.com/Middle-East/Stopping-Hezbollah-missiles-top-priority-for-Israel-after-preventing-Iran-nukes-600410,

04. Vaikka USA tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi, USA:n kansalaiset eivät silti ole voineet saada passeihinsa haluamaansa merkintää ”Jerusalem, Israel”.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo sanoi Trumpin hallituksen harkitsevan luvan antamiseksi nykyisen käytännön muuttamiseksi.
”Me jatkuvasti jatkamme harkintaamme, miten meidän tulisi käsitellä kysymystä, mitä passeihin voidaan merkitä” Pompeo vastasi JNS:n kysymykseen. ”Asiaa harkitaan”.

Pompeon lausunto on merkittävä muutos ulkoministeriön kannassa, sillä sen tiedottaja sanoi lokakuussa: ”Presidentti on tehnyt selväksi, että Israelin erityisten rajojen määrittäminen Israelin ylivallasta Jerusalemissa kuuluu osapuolten lopullisen sopimuksen piiriin. Emme ole muuttaneet käytäntöämme syntymäpaikasta passeissa tai konsulaattien raporteissa ulkomailla syntyneistä.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268328,

05. Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah sanoi julkaisemassaan videossa hyökkäyksestä IDF:n tukikohtaan eilen: ”Ei meillä ole enää punaisia linjoja hyökkäyksissä rajan yli, sillä tämä aloittaa uuden ajanjakson”, kuten hän selitti.

Hän sanoi eilisen iskun olleen kuritustoimi IDF:lle: ”Koko rajalinjan läheinen alue oli evakuoitu, IDF:n joukot pakenivat”.
”Se oli enemmän mitä odotin. Kehotin heitä käyttäytymään kunnolla, ja vetäytymään. En kuitenkaan uskonut heidän evakuoivan koko tukikohdan”.

”Koko maailma näki Israelin pelkäävän, että se on huolissaan, hädissään, että se piilottautuu ja on peloissaan”. Nasrallah selvitteli näkemystään. ”Se merkitsee heikkoutta, Israel on heikompi kuin hämähäkin verkko. Se oli suurin saavutus”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268299,

06. Iranin judokamestari Saeid Mollaei joutui Teheranin painostuksesta häviämään painiessaan Belgian judokan Matthias Cassen kanssa, ettei hänen tarvitsisi painia Israelin judokan Sagi Mukin kanssa semifinaalissa Tokiossa viime viikolla.

Mollaei pakeni Saksaan, mutta sanoo, ettei hän ole pakolainen, hänellä on voimassa oleva viisumi Saksaan, mutta ei uskalla palata kotiinsa. Hän onnittelee Sagi Mukia kultamitalista todeten ”hänet inspiroivaksi henkilöksi ja urheilijaksi”. Hän kielsi hävinneensä tahallaan, sillä ”voittaminen on minulle tärkeää” hän sanoi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268315,

07. Walla! suorittaman gallupin mukaan oikeistoblokki menettää yhden edustajan, ja Likud saa yhden edustajan lisää Yaminan kustannuksella.

Oikeistoblokki saisi nyt 56 knessetin paikkaa menettäen yhden paikan.
Likudin kannatus on nyt 32 edustajaa; SiniValkoisen 31. Likudin saalis kasvoi kuitenkin Yaminan kustannuksella toistaen edellisissä vaaleissa koettua trendiä varastaa pienten oikeisto-puolueitten kannatuksesta.

Yamina saa 10 edustajaa; UTJ 8; Shas 7; Israel Beitenu 9; Joint Arablist 10; DU ja Labor 7 edustajaa kukin.
Bibiä kannattaa pääministeriksi 39 %; Ganzia 30 %. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/268319,

08. Harvat maapallomme osat tuntevat siinä määrin ilmaston muutosten seuraukset, kuin sen arktiset osat. Tutkijoitten mukaan lämpötilat ovat nousseet pohjoisessa enemmän kuin 2 C-astetta teollisen vallankumouksen alkamisesta lähtien.

Norjan pohjoisimmassa osassa Finnmarkissa ilmaston muutokset ovat haaste niin alkuperäiselle porolle kuin alkuperäiselle Saami-kansalle. Perinteisesti porot kaapivat ruokansa lumen läpi, mutta ilmaston nopean sulamisen ja uudelleen jäätymisen vuoksi lumen alle muodostuu kova jääpeite, mitä vaikeuttaa ruokailemista ja aiheuttaa eläinten nälkiintymistä.
https://www.bbc.com/news/world-europe-49482095,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -29; Tiberias 24 -37;M Suolameri 24 -36; Eilat 24 -39 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, pohjoisessa osittain pilvistä.

Hurrikaani Dorian kävi puistelemassa Bahamasaaria eilen ja valmistautuu iskemään Floridan rannikolle. Se voimistui 5 kategoriaan, mutta voi heiketä ennen Floridaa.

Bahamasaarilla koirien ystävä Chella Phillips, joka pitää yllä: ”äänettömät koirat Nassaussa ja Bahamilla” järjestöä, päätti pelastaa Bahaman New Providencessa ja kokosi kaikki löytämänsä koirat kotiinsa ennen Doriania. Kaikkiaan 97 koiraa hän kokosi, todeten vain, että aika menee hupaisesti kootessa niitten jätöksiä ja pissaa, mutta vaikka 79 niistä asuu päämakuuhuoneessa, yksikään ei ole noussut vuoteelle. https://www.breitbart.com/,
http://beforeitsnews.com/alternative/2019/09/whoa-over-13000-homes-damaged-or-destroyed-hurricane-doras-absolute-devastation-video-3698540.html,

PA:n nimittämä korkein hengellinen johtaja Jerusalemin mufti Muhammad Hussein kehotti aiemmin muslimeja tappamaan juutalaisia kutsuen itsemurhapommitusta lailliseksi vastustustoimeksi.

PA:n virallisen päivälehden Al-Hayat Al-Jadida mukaan, jonka käänsi PMW, PA:n korkein fatwaneuvosto, jota johtaa mufti, sheikki Muhammad Hussein, varoitti hyökkäys-vaarasta kaikkia uskonnollisia (muslimien) symboleja vastaan miehitetyssä Jerusalemissa, ja pitää miehityshallitusta vastuussa kaikista näistä rikoksista.

Neuvosto kielsi tekemästä mitään sopimuksia Israelin kanssa ja painotti, ettei Palestiinan kansa voi seistä toimettomana ”tämän kolonialistisen syövän edessä”.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Top-PA-religious-leader-called-Jews-in-Jerusalem-colonialist-cancer-600459,









Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019