TIISTAI 20.10.2019


TIISTAI 20.08.2019
01. PA/PLO on uuden pääministerinsä Mohammad Shtyehin rohkaisemana tehostanut kampanjaansa taistelussa Israelin kanssa Juudean ja Samarian omistuksesta, vaikka ”se tietää että siellä on Herra”, kuten Hesekiel sanoo käsitellessään kysymystä näiden ikuisten vuorien omistusoikeudesta.

”Koska sinä olet sanonut: Ne kaksi kansaa ja kaksi maata(Juudea ja Samaria) ovat minun, me otamme ne omiksemme (hyvin tietäen), että siellä on Herra”.
(Hes 35:10)

PA/PLO:n viimeisin näyte omistusoikeutensa näyttämiseksi on sen kehotus arabeille muuttaa Jordan joen laaksoon luvaten hallituksen tukea kustannusten peittämiseen.

Kuten JP:n artikkelissa kerrotaan, Kuolleenmeren pohjoispuolella sijaitseva, Jordanin joen ja Samarian kukkuloiden välinen laakso on pinta-alaltaan 30 % Juudean ja Samarian alueista, ja siellä asuu 65 000 PA/PLO:n arabia ja 11 000 juutalaista. 90 % alueesta kuuluu Israelin hallinnon alaiseen C-alueeseen.

PA/PLO lupaa tukea PA:n yliopistoista valmistuneille, jotka ovat halukkaita elämään Jordanin laaksossa, sanoi Shtayeh avatessaan PA:n viikkokabinetin istunnon Ramallahissa.

Hän lupasi ”hallituksen tutkivan jokaista hakemusta tuen antamiseksi niille yliopistoista valmistuneille, jotka ovat valmiit asumaan Jordanin laakson arabikylissä työskennellen paikallisten asukkaitten kanssa tuotteiden valmistamiseksi”.

Shtayeh ei yksilöinyt, mitä hän tarkoitti tuotteiden valmistamisella.

Israelin turvallisuudesta vastaavat virkailijat ovat kaikissa lausunnoissaan todenneet Jordanin laakson elintärkeän merkityksen maan puolustamiseksi Idästä tulevaa uhkaa vastaan.

Silläkin uhalla, että jotkut lukijat ehkä pitävät tätä jaarituksena, asiain toistamisena, jota lukiessa he kyllästyvät kunkin luvun toista kappaletta lukiessa,
haluaan kuitenkin toistaa, mihin taistelu maasta ja vallasta perustuu.(2Pit12 -13)

”Koska sinä (Seirin vuoren asukas) olet pitänyt ikuista vihaa ja vuodattanut Israelin lasten verta miekan terällä heidän onnettomuutensa päivänä, jolloin heidän syntivelkansa oli jo täyttynyt, sen tähden, niin totta kuin Minä elän, sanoo Herra Jumala, Minä teen sinun maasi verivirraksi ja veri on sinua vainoava; Totisesti, vereen saakka sinä olet vihannut, ja veri on sinua vainoava”.

”Sen tähden, niin totta kuin elän, Minä valmistan sinut verenvuodatukseen, ja verenvuodatus on sinua seuraava, ja koska sinä et ole luopunut veren vuodattamisesta, se tulee seuraamaan sinua”.(Hes.35:5 -6, engl. käännös)
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/PA-offering-grants-to-Palestinians-who-move-to-Jordan-Valley-599072,

02. Arabimuslimien ryhmät Gazassa kehottavat ”Juudean ja Samarian sekä Gazan arabimuslimeja sytyttämään asuttamansa maan tuleen”.

He viittaavat viime viikolla neljän nuoren Gazan arabin yritykseen tunkeutua Israelin eteläosaan kutsuen sitä ”laajan räjähdyksen ennusmerkiksi”.

”Me olemme varoittaneet sionistista vihollista heidän jatkuvista rikoksistaan, mutta vihollisen johto jatkaa leikkimistä tulella” sanotaan usean eri ryhmän laatimassa lausunnossa, joka julkaistiin Gazassa toimivassa Safa-Press Agencyn lehdessä tiistaina.
”Gazan kaista on kiehuva tulivuori, joka räjähtää vihollisen kasvoille ja sotilaitten komentajien kasvoille”.

Muslimiarabien ryhmät Gazassa pitävät ”Israelia vastuussa lauantaina neljää nuorta ihmistä kohtaan tehdyistä rikoksista, jotka nousivat Gazassa siksi, että se jatkaa Gazan saartamista; ja toistuvasti hyökkää pyhää kaupunkia ja Al-Aksa moskeijaa vastaan, kuten myös jatkaa rikoksiaan vankeja kohtaan”.

Vastarintaryhmät kehottavat ”PA:n turvallisuuspalvelussa toimivia poikia kääntämään aseensa Sionistista vihollista ja raiskaajia kohti” vaatien ”PA:ta peruuttamaan turvallisuusyhteistyön Israelin kanssa ja vapauttamaan vasta- rinnan kädet Juudeassa ja Samariassa ottaakseen roolinsa sionistisen vihollisen voittamiseksi”.

Tiistaina IDF poisti palvelusta 4 IDF:n sotilasta tutkimusten ajaksi, joilla pyritään selvittämään, miksi Hamasin rajapartion jäsenen Hani Abu Salah tulitettua IDF:n sotilaita haavoittaen heistä kahta kuten myös heidän upseeriaan, kolme paikalle vahvistukseksi kutsuttua Golanin Prikaatin sotilasta eivät vastanneet Salahin tulitukseen.

Tutkimuksissa todetaan, että operaatiossa toimittiin kiitettävästi, mutta että osaston komentaja ja sotilaat kuten myös hänen avustajansa, joka saapui myös paikalle, pyrkivät välttämään kontaktia Abu Salahin kanssa.

Golanin Prikaatin komentaja eversti Shai Klapper vapautti ryhmän johtajan ja kaksi sotilasta taistelutehtävistään, koska he eivät toimineet odotetulla tavalla operaation aikana. Myös autonkuljettaja vapautettiin toimistaan.

Raportissa todetaan edelleen, että alle 20-vuotaitten arabinuorten tulitukset ja kotitekoisin pommein tehdyt pommihyökkäykset tulevat lisääntymään, koska ”nuoret eivät näe mitään toivoa muutoksesta parempaan”. Hamasin johto Gazassa ”tulee jatkamaan Juudean ja Samarian arabien rekrytointia iskujen tekemiseen”. Tämä tarkoittanee ns. lapsi-intifadaa.

Ynetnews.com sanoo, että raportti luovutettiin PA:lle ennen kahden PA:n arabin suorittamaa murhaa, joissa 18-vuotias Dvri Sorek murhattiin Gush Etzionissa 08.08, ja kaksi sisarusta, 19 vuotias Noam Nevies ja hänen veljensä 17-vuotias Nahum haavoittuivat hengenvaarallisesti Gush Etzionissa perjantaina autolla tehdyssä terrorihyökkäyksessä.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinian-factions-warn-Gaza-is-a-boiling-volcano-599071,

03. Sheri Oz kertoo INN:n julkaisemassa artikkelissa erilaisesta tutkimuksesta, joka tehtiin arabinaisten ongelmista ns. miehitetyissä territorioissa. Se on erilainen jo siksi, ettei siinä kertaakaan mainita sanaa ”miehitetty”, tai edes Israel.

Tutkimuksen johtivat Itaf Elktateeb (IUG Yliopisto Gaza) ja Dimity Peter (Massachusetts Yliopisto), tietojen kokoamista tukee Zamala Fellowship Program, akateemisille tutkimusvaroja myöntävä Palestiinan Pankin perustama järjestö, jota rahoittavat monet palestiinalaisjärjestöt. Sheri Oz pitää hämmästyttävänä sitä, että PA:n viranomaiset antoivat sille julkaisuluvan syyttämättä Israelia.

Tutkimuksen nimi on ”Vammautuneitten naisten kielto mennä naimisiin Palestiinassa: Kulttuuriin perustuvia näkökohtia vammautuneille”.

”Oikeus avioitumiseen, perheeseen ja vanhemmuuteen sisältyy artiklaan 23 vammautuneen henkilön oikeuksista. Tutkimuksen tarkoituksena on tutkia fyysisesti vammautuneitten naisten pääsyä avioliittoon Palestiinassa”.

Tutkimuksessa haastateltiin 17 naista, jotka olivat vammautuneet alle 16-vuotiaina. 14 heistä eivät olleet naimisissa. Vaikka nämä naimattomat naiset uskoivat olevansa fyysisesti valmiit naimisiin, ja joillekin oli tehty tarjouksia, heidän perheensä tai potentiaalisen miehen perhe estivät avioitumisen.

Tutkimus nostattaa esiin useita kysymyksiä koskien valtaa ja tasa-arvoa, ja syventää ymmärrystämme sukupuolten välisistä kysymyksistä, sukupuolen roolista ja kyvyttömyydestä palestiinalaisessa ympäristössä, sekä perhesiteistä ja kulttuurin asettamista fyysisistä normeista ja kyvyistä.

Ovatko arabifeministit edes tietoisia tästä tutkimuksesta? Ja jos ovat, eikö heidän olettaisi tekevän jotain näiden syrjittyjen naisten hyväksi?
http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/24324,

04. Yaminan (Oikeistopuolueitten unionin) puheenjohtaja Ayelet Shaked ennustaa, että hyökkäykset häntä vastaan vain lisäävät puolueen äänestäjien määrää. Yaminan johtajistoon kuuluvat Bezalel Smotrich ja Naftali Bennett lupaavat, että vasemmiston hyökkäykset heitä vastaan vain lisäävät sen suosiota kentällä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267644,

05. Lodin asukkaat protestoivat melusaasteen vuoksi lentokentän sisäänkäynnin edustalla tänään aloittaen jo viideltä. He ovat kyllästyneet nousevien matkustajakoneitten aiheuttamaan meluun kaupunkinsa yllä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267647,

06. Ukrainan presidentti Volodomyr Zelensky lupaa vieraalleen Israelin pääministeri Benyamin Netanyahulle antavansa tukensa juutalaisten toiveille synagogan rakentamiseksi Umaniin Ukrainassa lähelle Breslovin rabbin hautapaikkaa. Massiiviseen juutalaiskeskukseen suunnitellaan 20 000 hengen synagogaa ja rituaalista kylpylää.

Umanissa ei ole tarpeeksi kookasta synagogaa, jonne mahtuisivat kymmenet tuhannet juutalaiset ympäri maailmaa osallistuakseen uuden vuoden juhliin. Uamin kaupunginneuvosto hyväksyi suunnitelmat, mutta sen paikasta kiistellään. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267646,

07. Neljä vuotta sitten holokaustin opettaminen poistettiin Israelin koulujen opetus-ohjelmasta, mutta se on tulossa takaisin lisättynä PohjoisAfrikan juutalaisia kohdanneella holokaustilla, kuten opetusministeri rabbi Rafi Peretz päätti tehden holokaustin opetuksen pakolliseksi kouluissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267642,

08. Israelin Labor-puolueen puheenjohtaja Amir Peretz ennustaa SiniValkoisen puolueen hajoavan vaalien jälkeen. Peretz valmisteli heittäytymistä kilpailuun presidentin paikasta, mutta muutti suunnitelmiaan vaalien johdosta.

09. Labor menee vaaleihin yhdessä Gesher-puolueen kanssa, tälle liittoutumalle ennustetaan vain kuusi Knessetin jäsentä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267641,

10. Juutalaisten johtajat antavat tunnustusta Paraguain päätökselle julistaa Hamas ja Hizbullah terrorijärjestöiksi. Amerikan juutalaisjärjestöjen presidenttien konferenssissa ylistettiin presidentti Mario Abdo Benitezin ja Paraguain hallituksen päätöstä no 2 307, jolla ISIS, Al-Qaida, Hamas ja Hizbullah julistetaan terrorijärjestöiksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267639,

11. UNRWA:n virallinen tiedottaja Sami Mushasha sanoi maanantaina, että yli 525 000 opiskelijaa aloittavat opiskelun järjestön 711 kouluissa Syyriassa, Jordaniassa, Libanonissa, Gazassa ja PA:n alaisissa leireissä Juudean ja Samarian alueilla. UNRWA:n vuosibudjetti on1 miljardi USD, mutta vaje on 150 miljoonaa USD. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267638,

12. Taglight Birthright peruutti kaikki toimintansa Gazan turva-aidan läheisyydessä vedoten turvallisuuden jännittymiseen maan eteläosassa.

Järjestö tuo ulkomailla asuvia juutalaisia vapaalle matkalle Israeliin. Järjestön johtaja Daniel Greenberg lähetti E-mailin matkan johtajille ja järjestäjille todeten: ”Hyvä organisoija, huomio tämä: Viikonvaihteen tapahtumien vuoksi päätettiin rajoittaa Birthright opastettujen matkojen suorittamista Gazassa”.(eivät ne varmaan käyneet Gazassa aiemminkaan, Hebronissa ehkä) http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267613,

13. Ali Khamenein sotilaallinen neuvonantaja Ali Shamkhani, joka toimii myös Iranin ylimmän turvallisuusneuvoston sihteerinä, totesi NBC News haastattelussa, ettei Iranin olisi pitänyt koskaan allekirjoittaa 2015 JCPOA-sopimusta. Hän syytti Yhdysvaltoja alueen jännityksen nousemisesta sanktioillaan, vaatien toisten valtioitten antautumista ilman neuvotteluja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267636,

14. Qatarin lähetti Mohamed Emadi on matkalla tuomaan lisää rahaa Hamasille Gazaan, kuin joulupukki Suomessa joulun tienoilla, vaikka summat lienevät korkeammat. Lähinnä ne on tarkoitettu puutteessa oleville perheille, mutta Hamas saanee käpälänsä joka tapauksessa niihin. Al-Quds raportoi Emadin tapaavan myös Israelin virkailijoita keskiviikkona.

Qatarin lahjoittama summa on 100 USD 60 000 perheelle Gazassa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267635,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -30; Tiberias 23 -37; Suolameri 26 -38; Eilat 26 -39 +C-astetta, aurinkoista, huomenna lähes samat lukemat.














Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021