SUNNUNTAI 18.08.2019


SUNNUNTAI 18.08.2019
01. Minun on vaikea ymmärtää ja vielä vaikeampi hyväksyä, miksi riippumattomana, Israelin keskustan ja sitoutumattomien äänitorvena pidetty Jerusalem Post julkaisee päivästä toiseen etusivun ykkösartikkeleinaan USA:n kongressin ”squad-koplaan” kuuluvien kahden Israelia solvaavien, BDS järjestöä tukevien, kahden jäsenen Ilman Omarin ja Rashida Tlaibin suunniteltua, mutta nyt peruttua Israelin vierailua, suurilla kuvilla varustettuina?

Lieneekö tämän kampanjan taustalla pääministeri Benyamin Netanyahun aseman saattaminen naurunalaiseksi kuvaamalla hänet heikoksi ja ulkomaitten johtajien, ennen kaikkea presidentti Trumpin, ohjailemaksi, joiden mielipiteet hänen täytyy ensin selventää voidakseen tehdä omat päätöksensä?

Trump sanoi omassa Tweedissään, että hän oli näiden kahden naisen Israelin vierailua vastaan, mutta tarkoituksena ei ollut vaikuttaa Netanyahun päätökseen. Hän kuitenkin letkauttaa siinä, että ”tämän kampanjan suurin voittaja oli Tlaibin isoäiti, jonka ei nyt tarvitse tavata Rhasidaa”.

JP:n artikkelin kirjoittaja Herb Keinon arvioi, että Trumpin tarkoituksena oli saada USA:n kongressin demokraatit tukemaan Omaria ja Tlaibia, kuten kävikin. Täten USA:n kongressi tukee myös BDS-liikettä, Keinon päätteli. Oliko tämä Trumpin asettama ansa kongressin demokraattien sitomiseksi?
https://www.jpost.com/Israel-News/Netanyahus-vs-Rashida-Tlaib-and-Ilhan-Omars-calculations-598923,

02. Gazasta ammuttiin ainakin kolme rakettia Israelin puolelle viikonlopun aikana.

IDF:n ohjustentorjuntajärjestelmä Iron Dome eliminoi kaksi niistä, mutta kolmas läpäisi torjunnan ja putosi Sderotissa yhden asuintalon takapihalle. Asukkaat olivat juosseet turvahuoneeseen, jossa he kuulivat raketin räjähdyksen, joka ei kuitenkaan aiheuttanut ihmisvaurioita, mutta levitti sirpaleita lähistöön.

Paikalle saapuneet lääkintäpartion miehet löysivät ainakin kuusi ihmistä, jotka tarvitsivat lääkinnällistä hoitoa. Kaksi heistä olivat vammautuneet juostessaan suojatilaan, ja neljä muuta – mukaan lukien 79-vuotias nainen, jota hoidettiin muiden mukana saamansa shokin vuoksi.

Saapuvasta raketista hälytettiin Sderotissa, Gevim-ja Nir Am kibbutseissa, kertoi IDF:n tiedotustoiminnan tiedottaja.
”Olemme rekisteröineet kolmen raketin ampumisen Gazasta Israelin puolelle. Iron Dome eliminoi niistä kaksi” hän raportoi virallisesti.
”IAF:n koneet hyökkäsivät kahteen Hamasin maanalaiseen infrastruktuuriin vastauksena raketin ampumiseen Israelin eteläosaan useita tunteja sitten, Uhreista tai niiden aiheuttamasta tuhoista ei ole raportoitu”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5570717,00.html,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267543,

03. Sderotin pormestari Alon Davidi reagoi kaupunkiaan vastaan tehtyyn rakettihyökkäykseen toteamalla: ”Vain voiman käyttö tulee pysäyttämään Hamasin”.

”Laaja sotilasoperaatio täytyy aloittaa nyt Hamasin eliminoimiseksi. Vain voiman käyttö voi pysäyttämään Hamasin” Davidi totesi sunnuntaiaamuna Galai Tzahal (armeijan radion) haastattelussa.

Ainakin neljä rakettia ammuttiin Gazasta perjantai- ja lauantai-iltana. Iron Dome eliminoi niistä kolme, neljäs putosi asuntorakennuksen takapihalle lauantai-iltana.

Pormestari Alon Davidi on jo pitkään vaatinut laajan sotilasoperaation aloittamista Gazassa: ”Annetaan armeijan tehdä tehtävänsä. IDF:n voima on mahtava, mutta kun pidät käsiä selkäsi takana, etkä iske Hamasin taistelijoihin tai sen poliittisiin johtajin, silloin suljemme silmämme todellisuudelta.”

”En hyväksy tapaa millä armeija hylkää siviilit, tämä on järjetöntä. Älä hellitä. Meillä on hyvä hallitus ja pääministeri joka rakastaa Gazan kaistaa ja Israelin kansaa. Kehotan heitä tekemään aloitteen ja osoittamaan Hamasille, kuinka suuren virheen se on tekemässä” Davidi sanoi Arutz Shevan haastattelussa useita viikkoja sitten.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267548,

04. Arabimedia raportoi kolmen terroristin saaneen surmansa IDF:n estäessä heidän soluttautumisyrityksensä turva-aidan läpi Israeliin Gazan pohjoisosasta.

Terroristit yrittivät murtautua turva-aidan läpi lauantain vastaisen yön aikana, raportissa kerrotaan.

IDF:n sotilaat havaitsivat heidän yrityksensä Gazan pohjoisosasta. Paikalle kutsuttu IDF:n helikopteri ja tankki tulittivat terroristeja heidän yrityksensä aikana surmaten kaikki 3 terroristia, kuten raportissa kerrotaan. He olivat varustautuneet Kalashnikov kiväärein, kranaatein ja RPG-laukaisualustoin.

IDF:n mukaan terroristeja oli kaikkiaan viisi. Miten kahdelle kävi, ei selviä raportista. Sotilaat eivät kärsineet vaurioita.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267549,
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5571030,00.html,

05. Gazan päänsärynohessa PA/PLO:n arabit yrittävät kaiken aikaa muistuttaa Israelin juutalaisasukkaita, että he ovat niitä ”alkuperäisiä kanaanilaisia, jotka asuttivat maata jo 5 000 vuotta sitten”, kuten Abbas julisti sormeaan heristellen.

Jos heidän esi-isiään yritetään jollain tavoin jäljittää, sanoisin heidän tapojensa perusteella, että he ovat amalekilaisten jälkeläisiä, jotka asuivat vuosituhansia sitten Medinan ja Mekan tienoillaArabian niemimaalla, mutta joutuivat lähtemään kovan kuivuuden ja sen tuomien muurahaisten, niiden kaikkein
pienimpien, vuoksi evakkoon, hyökkäillen Egyptistä pakenevia israelilaisia vastaan, kuten Mooseksen kirjassa kerrotaan.

06. Yksi näiden ”amalekilaisten jälkeläisistä”, hyökkäsi kahta israelilaista nuorta vastaan yrittäen surmata heidät autollaan Gush Etzionissa perjantaina. Auto oli varustettu Israelin rekisterikilvillä.

PA:n arabi ajoi autollaan kovalla vauhdilla siirtyen sitten ajokaistaltaan iskeäkseen bussipysäkille juoksevaan kanteen nuoreen, veli ja sisar. Auton iskussa haavoittui 17-vuotias Nahum Nevies ja hänen sisarensa, 19-vuotias Noam, Nahumin vammat ovat vakavat, Noamin kohtalaisen vakavat.

Bussipysäkki on suojattu teräspylväin, mutta he olivat vielä sen ulkopuolella auton iskiessä heihin. Auton kuljettaja-arabi menetti autonsa hallinnan, se suistui pysäkin takana olevaan kuoppaan ja kääntyi ympäri. Arabikuljettaja pyrki pakoon, mutta bussipysäkillä odottanut vapaavuorolla ollut turvallisuusmies ampui hänet.

Nuorten israelilaisperhe oli valmistautumassa lomamatkalle pohjoiseen, mikä saa nyt jäädä odottamaan rauhallisempaa aikaa – jos sellainen koskaan tulee Israeliin. Tämä on tavallisen israelilaisen arkea.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267541,

07. 39-vuotias mies sai surmansa ja 17-vuotias poika haavoittui kahden auton nokkakolarissa Jordanin laaksossa sunnuntaiaamuna.
Onnettomuus tapahtui valtatiellä no 90 lähellä Kibbus Afikimia.

MDA:n paikalle saapuneet lääkintämiehet totesivat 39-vuotiaan miehen saaneen surmansa välittömästi; toista autoa ohjannut 17-vuotias nuorukainen haavoittui vatsaan. Hän oli tajuissaan, kun hänet vietiin sairaalaan kohtalaisessa kunnossa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267551,

08. Viikoittaisissa ”paluu”mellakoissa Gazan turvallisuusaidalla mielenosoittajia oli kokoontunut kaikkiaan 5 000 Gazan arabia, vaikka Hamas vakuutti siirtävänsä mielenosoitukset muslimien paastokuukauden ajaksi.

Ilmapalliterrorismi jatkui myös perjantaina; syttyvillä aineilla varustetut pallo-ryppäät aiheuttivat kolme pientä paloa Gazan rajan lähellä. Autonrenkaitten polttamisen vuoksi ilma oli täynnä kitkerää mustaa savua.

Mellakoitsijat heittivät käsikranaatteja ja kotitekoisia pommeja sotilaita kohti pyrkien savun suojassa murtautumaan turva-aidan läpi.
IDF käytti mellakantorjumisvälineitä massojen hajottamiseksi.
Hamasin terveysministeriö ilmoitti, että 38 ihmistä haavoittui IDF:n luodeista.

Ilmapalloterrorin sytyttämät palot Israelin puolella olivat rajoitettuja, ja paikalle saapuneet palomiehet sammuttivat ne nopeasti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267520,

09. 40-vuotias Israelin poliisimies joutui kahden arabinuoren puukotuksen kohteeksi torstai-iltana Jerusalemin vanhassa kaupunginosassa. Poliisi haavoittui kohtalaisesti yläruumiiseen ennen kuin poliisit ehtivät reagoida.

Paikallaolleet muut turvallisuusmiehet ampuivat arabinuoria kohti surmaten heistä toisen; toinen haavoittui vakavasti ja vietiin sairaalaan.
Onkohan tässä alkamassa uudenlainen ”lasten intifada”, jossa pahaa aavistamattomat turvallisuusmiehet eivät osaa varoa lapsia puukottajina.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5569948,00.html,

10. Pelkkien vihaa ja kostoa merkitsevien uutisten ohessa vähän kotoisempia uutisia.

Ashkelonin Bar Kochba rantahietikolle on syntymässä uudenlainen mielikuvitus-maailma, Festive Sculpture Gallery tällä viikolla, kuten ynetnews otsikoi maailman johtavien hiekka-kuvanveistäjien luodessa mielikuvituksen tuotteita hiekasta.

Heidän tuotteittensa inspiroivat kertomukset, kuten Gulliver, Moana, Pieni Merenneito, kaunotar ja hirviö, Aladdin ja lukuisia muita klassisen ja myyttisten henkilöitten inspiroimina. Niiden luomiseen tarvitaan tonneittain hiekkaa.

Täytyy ihmetellä ihmisen luomisvoimaa ja taiteellista inspiraatiota silmäillessä kuvia näistä hämmästyttävistä luomuksista, jotka hävitetään Hiekkaveistos-Festifaalien loputtua.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5569893,00.html,

11. Maailman joutuessa uuden helleaallon kouriin on vaikea jättää huomiotta lähes rikollista riippuvuuttamme saastumista aiheuttavista, globaalin lämpötilan muuttavista fossiilipolttoaineista, kuten CTECH calcalista aloittaa raporttinsa.

Raportissa esitellään viisi israelilaista alkavaa yritystä, jotka pyrkivät kehittämään voimaa kehittäviä menetelmiä, jotka ovat ”vihreämpi, kestävämpiä ja aikaa myöten halvempia”, kuten ne lupaavat.

Veteen-perustuva polttoaine: Electic Global, perustettu 2014, Electric Globals Technology eristää hydrogeenia vedestä, valjastaa sen kehittämään sähkövoimaa autoteollisuuden tuotteitten voimanlähteeksi. Yhtiö sijaitsee maan pohjoisosassa Tirat kaupungissa Karmelissa ja Melbournessa Astralian Carltonissa. Sen tuote tuottaa kaksinkertaisen mahdollisuuden muihin energialähteisiin verraten, se on uudelleen käytettävä, eikä se säteile (no emissions).

ECO Wave Power LTD on Tel Avivissa sijaitseva yhtiö, joka hyödyntää merta ja meren aaltoja sähkövoiman kehittämiseksi.

ElectReon Wireless LTD on kolmas yhtiö. Se kehittää johdotonta lataus-infrastruktuuria, jotka voidaan asentaa maanteille sallien sähköautojen latautumisen niiden ajaessa niiden kautta, eikä auton tarvitse pysähtyä.

NewCO2Fuels Ltd (NFC) käyttää korkeaa lämpötilaa muuttaakseen CO2:n carbon monoxideksi (CO) ja oxygen O2 ja veden hydrogeniksi H2 kaasumaisiksi voimanlähteiksi. Prosessin vaatima korkea lämpötila voidaan saada joko aurinkolämmittimistä tai teollisuuslaitosten ylimääräisestä lämmöstä.

Solaris Synergi Isreal Ltd toimii Jerusalemissa. Se kehittää prosessia, jossa auringonlämpöä hyväkseen käyttävä järjestelmä rakennetaan veden varaan, joka sallii luonnonvalon ja ilman tunkeutumisen veteen häiritsemättä meren eläimiä.
Sen kehittämä prosessi on valmis asennettavaksi kaupalliseen käyttöön.
https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3767766,00.html,

12. USA:n kongressin alahuoneen enemmistöjohtaja Nancy Pelosi sanoi perjantaina, että USA:n ja Israelin välinen kiinteä suhde kestää presidentti Donald Trumpin ja pääministeri Benyamin Netanyahun ”heikkoudet”, jotka tällä viikolla heiluttivat diplomaattisia normeja estämällä kahden USA:n kongressin jäsenen vierailun Israelissa.

Pelosi kertoi AP:n toimittajalle, että Netanyahun ja Trumpin heikkous yhdessä aiheuttivat ”ei”-politiikan.
”Meillä on syvä ja kestävä suhde Israelin kanssa, joka kestää Donald Trumpn ja Benyamin Netanyahun. Me emme voi antaa heidän heikkoutensa estää voimassa olevan yhteytemme (jatkumista)”.

Pelosi vihjaisi, että kongressin tulee hyväksyä Israelilla myönnetyt avustukset, eikä se ole riippuvainen kummastakaan johtajasta, millä hän halusi painottaa, että maiden väliset suhteet tulevat jatkumaan ilman muutoksia.

Israelin ulkomaan asioista päättävät virkamiehet sekosivat käsitellessään kysymystä Ilhan Omarin ja Rashida Tlaibin vierailua Israelissa. Lupa kiellettiin ja myönnettiin, uudelleen kiellettiin mutta ”myönnettiin inhimillisiin perusteisiin viitaten, kuitenkin pidättyen loukkaavien lausuntojen antamisesta”, mikä oli liikaa avoimesti Israelia tuomitsevalle BDS-liikkeen kannattajalle. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5570536,00.html.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -30; Tiberias 24 -37; Suolameri 25 -37; Eilat 25 -39 +C-astetta, aurinkoista, huomenna lähes samat lukemat.














Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019