TIISTAI 09.07.2019

TIISTAI 09.07.2019
01. Israelin entinen pääministeri ja puolustusministeri, maan runsaimmilla ansiomitaleilla palkittu Ehud Barak yrittää päästä mukaan Israelin poliittiseen peliin usean vuoden poissaolon jälkeen.

Hän perusti uuden puolueen nimeltä ”Israel Democratic Party”, varsin kömpelö nimi puolueelle, kuten monet ovat moittineet.

Olisi luullut, että Barak olisi tietoinen Israelin politiikan armottomuudesta käsitellessään tärkeimpien vaaliehdokkaitten kelpoisuutta, eikä Ehud Barak näytä jäävän siitä millään muotoa osattomaksi.

Nykyinen pääministeri Benyamin Netanyahu latasi Tweet sivullaan sunnuntai-aamuna varsin näyttävän salvon kilpailijaansa Ehud Barakia kohti.
Bibin sivuunsa lainaamassa hepreankielisessä kuvaruutuotteessa raportoidaan biljonääri Jeffrey Epsteinin pidätyksestä, ja hänen siteistään Ehud Barakiin.

”Ja kuten arvata saattaa”, kirjoittaa Bibi, ”Israelin media on hiljaa”.
Barak oli Israelin pääministerinä 1999 -2001.

”Epäluotettavana” pidetty News1 raportoi, että yksi Epsteinin pääasiakkaista on Wexner Säätiön perustaja, joka myönsi Barakille 2.3 miljoonaa 2004 -2006 välisenä aikana, ja että Epstein oli ollut Wexner säätiön hallituksen jäsen sen ojentaessa hänelle 1 miljoona USD vuonna 2004.

Sen jälkeen Netanyahu sanoo sunnuntain Tweetissään Likudin toistuvasti väittäneen Barakin osallistuneen Epsteinin isännöimiin kutsuihin 2016.

Barak vastasi Bibin Tweetiin sunnuntaina viitaten Bibin itsensä kietoutuneen useisiin rikollisiin tapauksiin ja odottavan kuulemista ja korruptiosyytteitä kolmessa tapauksessa.

”Tunnen kipua kuullessani, että tuntemani henkilöt ovat joutuneet vaikeuksiin odottaen rikossyytteitä. Ensin Netanyhu, sitten Epstein”, Barak Tweettasi. ”Toivon molemmissa tapauksissa totuuden paljastuvan”.

103FM radion haastattelussa Barak kielsi osallistuneensa Epsteinin kutsuihin.
”Donald Trump ja Bill Clinton tunsivat myös Epsteinin” todeten, ”ettei hän ollut ainoa henkilö, joka oli ystävällisissä suhteissa tämän pohatan kanssa” lisäten: ”Minut esitteli Epsteinille Israelin entinen presidentti Shimon Peres.

Daily Beast raportoi Ebsteinin pidätyksestä uudelleen avatusta salaisesta sopimuksesta, jolla lopetettiin liittovaltion tutkimukset häntä kohtaan.

Oikeuden raportissa Floridassa v. 2008 tapauksessa, virkailijat kertovat ainakin 40 alaikäisen tytön tuomisesta Epsteinin Palm Beach kartanoon seksuaalista toimintaa varten, naisjärjestäjien etsiessä sopivia paikallisia tyttöjä ja lisäksi ItäEuroopasta ja muista maista.

Jotkut tytöt tuotiin Epsteinin koteihin New Yorkissa, New Mexikossa ja yksityisiin Caribianmeren saariin, kuten oikeudenpäätöskirjat kertovat.
Pidätys suoritettiin liittovaltion vetoomusistuimen toimesta, joka vaati 2000 sivuiset oikeudenpäätösdokumentit vapautettaviksi salailusta.
https://www.timesofisrael.com/epstein-case-oozes-into-israeli-political-mud-as-netanyahu-barak-trade-barbs/,
https://www.thegatewaypundit.com/2019/07/whoa-clinton-library-refuses-to-hand-over-information-on-bill-clintons-ties-to-jeffrey-epstein/,
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-48912797,

02. Israelin armeijan sotilaat löysivät uuden Gazasta Israelin puolelle kaivetun tunnelin asentaessaan maan sisään kehittämiään tunneliestoja eteläosassa maata.

IDF löysi niitä ainakin 15 vuoden 2014 operaation aikana, jonka tarkoituksena oli rakettitulen lopettamisen lisäksi löytää ja tuhota Hamasin kaivamat tunnelit.

Ei ole vielä selvää, onko maanantaina löydetty tunneli äskettäin kaivettu, vaiko jäänne edellisistä tunneleista, joita ei ollut vielä löydetty.
IDf sanoo aloittaneensa tutkimukset asiassa ja ilmoittaa tuloksista myöhemmin.

Eshkolin piirineuvosto on ollut yhteydessä IDF:n kanssa, mutta tunnelista ei ole vaaraa lähiseudun asukkaille.

Maanantaina löydetty hyökkäystunneli rajan ali Israeliin on järjestyksessä 18., jotka IDF on löytänyt ja poistaa käytöstä tai tuhoaa ne.

Maanalaisen teräsesteen asentaminen aloitettiin puolustusministeriön johtamana projektina. Hamas on käyttänyt tunneleita taistelijoittensa soluttamiseksi rajan ali, sekä maanalaisena aseitten ja räjähteiden kätköpaikkana.

Gazassa tunneleista on muodostettu tunneliverkosto, jotka aktivoidaan potentiaalisen sodan aikana hyökkäyksissä vihollista vastaan. Niiden tuloaukot on useimmiten piilotettuina julkisiin rakennuksiin: sairaaloihin, kouluihin, moskeijoihin, puistoihin jne. ja jopa yksityiskoteihin.

65 km:n pituisen tunneliesteen kaivaminen aloitettiin 2016, ja se valmistunee kuluvan vuoden loppuun mennessä. Se on kokonaan Israelin puolella rajaa; 50 metriä rajalinjasta lähimmillään, 300 metriä kauimmillaan.

Sadoittain kaivajia sekä Israelista että ulkomailta osallistuvat projektiin, pitäen yllään luodinkestävää liiviä ja kypärää, sotilaitten valvoessa turvallisuutta. Kaivaukset suoritetaan ns. liukumenetelmällä: kapea pystysuora kaivanto tehdään saksalaisella kaivauskoneella (hydromill).

Kaivanto täytetään teräsbetonilla, johon asennetaan sensorit, esteen toimiessa sekä fyysisenä että havaintoesteenä.

Kaivauksen ohella hydomill löytää aiemmin kaivetut tunnelit. Kaivurin ja tunnelin välinen tila täytetään bentoniitilla (absorbent clay), joka paisuu kostuessaan. Aine estää kaivausta romahtamasta, mutta myös tunnelin päälle pantuna se imeytyy nopeasti pystysuorasti tunneliin estäen sen käytön.

Gazan turvallisuusjärjestelyt tulevat maksamaan 3 miljardia NIS (877 miljoonaa USD), josta tunneliesteen osuus on 2.4 miljardia NIS (700 Milj. USD).

https://www.timesofisrael.com/idf-uncovers-cross-border-attack-tunnel-from-southern-gaza/,

03. Hamasin terrorijärjestön julkaiseman vastineen mukaan - IDF:n äskettäin julkaisemaan raporttiin IDF:n kommandojoukkojen epäonnistuneesta ratsiasta Gazan kaistalle v. 2018 – ”miehittäjän tiedustelupalvelut epäonnistuivat täysin”.

Korkea IDF:n sotilastiedustelun johtajiston komentaja erosi virastaan ratsian vuoksi, hän oli toinen korkea-arvoinen upseeri, joka joutui eroamaan.

Yedioth Aharonit lehden mukaan prikaatinkenraali ”G” erosi tehtävistään saatuaan tiedon median kautta pari kuukautta sitten, että IDF:n komentaja kenraaliluutnantti Aviv Kochavi pyysi hänen edeltäjäänsä ottamaan hänen paikkansa voidakseen palauttaa eliittiyksikön maineen.

Hamas tuntee voitonriemua todeten epäonnistuneen operaation osoittavan, että ”Gazan maaperä on kielletty juutalaisilta”.

PA:n media viittasi siihen, että Israelin johtavat turvallisuusvirkailijat olivat mukana operaatiossa, mukaan lukien entinen IDF:n komentaja ja Shin Betin johtaja.
https://www.jpost.com/Israel-News/Hamas-The-occupation-intelligence-services-utterly-failed-594995,

04. Lähes puolet Gazassa asuvista arabeista uskovat, että paras tapa lopettaa ”Gazan kaistan miehitys”, tapahtuu aseellisen konfliktin kautta, todetaan maanantaina julkaistussa Palestinian Center for Policy and Survey Research (PSR) suorittamassa tutkimuksessa.

Tutkimuksen mukaan 46.3 % gazalaisista ja kolmannes Länsirannan arabeista uskovat, että aseellinen taistelu on paras tapa lopettaa konflikti.

Tutkimuksessa kuitenkin todetaan, että 48.9 % heistä uskovat kahden valtion periaatteeseen, heistä 52.9 % on Gazasta ja 46,9 % Juudeasta ja Samariasta.

Tutkimuksen johtaja tri Khalil Shihaki suoritti kysellen Juudeassa ja Samariassa sekä Gazassa asuvia arabeja.
Hän totesi, että kahden valtion periaate on hieman suositumpi, kaikkiaan 55 %, jos molemmissa maissa huomioidaan samat oikeudet kansalaisille ja tehdään tarvittavat reformit rauhan hyväksi.
https://www.jpost.com/Middle-East/50-percent-of-Gazans-support-armed-conflict-to-end-occupation-594988,

05. Entisen oikeusministerin Ayelet Shakedin kohtalo alkaa huolestuttaa, hän etsii sopivaa jatkoa suosituille uudistuksille oikeuslaitoksessa oikeusministerinä ollessaan, mutta hän jatkaa tilanteensa haarukoimista, jossa aika alkaa lipua käsistä ja on vaara, että hän jää soittelemaan lehdellä.

Shakedin on tehtävä ratkaisunsa pian, ennen elokuun 1 päivää puolueiden Knessetin ehdokaslistan esittämistä keskusvaalikomitealle.

Sekä Uusi Oikeisto että Zehut eivät pystyneet ylittämään 3,25 %:n äänikynnystä; Jewish Home, National Union ja Otzma Yehudit saivat 5 paikkaa.
Bennettin ja Shakedin johtama Uusi Oikeisto oli tuntematon äänestäjille, mitä perustaja/johtajat eivät olleet huomioineet, ja jäi ilman edustajaa.

Pienet oikeistopuolueet ovat tietoisia, että jokaisella pienpuolueella on vaara pudota kyydistä kuin eno veneestä, mutta näiden puolueitten yhteinen rintama voisi saada jopa 19 edustajaa Knessetiin.

Esteiksi ovat nousseet epäluulot ja henkilökohtaiset kaunat johtajien välillä, mikä jarruttaa yhteisen rintaman perustamista.

Jewish Home lupaa antaa Shakedille kakkospaikan United Right listassa luvaten hänelle oikeusministeriön, ja lisäksi yhden, joko 7. tai 8. paikan listassa. Jewish Home ei halua Bennettiä, mikä jumiutti keskustelut.

Israel Beitenu johtaja Avigdor Liberman tarjosi Shakedille puolueensa johto-paikkaa, mutta se ei ole hänelle sopiva optio.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265714,

Netanyahu sanoo, ettei hän vastusta Shakedin tuomista Likudiin, mutta puolueen konkarijäsenet, niiden mukana Sara Netanyahu, vastustavat sitä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265717,

SiniValkoinen puolueen kiistaton upseerijuntan johtaja Benny Gantz liittää puolueensa strategian luojaksi Obaman vaalikampanjan johtajan Joel Benensonin, joka toimi myös Hillary Clintonin presidenttikampanjan neuvon-antajana ja strategian suunnittelijana.

Maarivlehti raportoi tiistaina, että Benny Gantz rekrytoi Joel Benensonin, 66, ”toimimaan puolueen neuvonantajana keskittyen saadun datamateriaalin analysoimiseen tuoreitten mielipidetiedustelujen pohjalta”.

SiniValkoisen sisällä huomioidaan, että vaalikampanja on erilainen Israelissa kuin Amerikassa, jonka vuoksi työ tulee tehdä täällä.
Benenson on työskennellyt lähempänä demokraatteja kuin republikaaneja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265712,

06. SiniValkoisen kenraalijuntan jäsen Moshe Yaalon paljastaa, että juntan sisällä vain sen ainoa siviili Yair Lapid kannattaa pääministerin paikan vaihtoa.

Lapidin toiveen mukaan Benny Gantz toimisi 2.5 vuotta pääministerinä, ja seuraavat vuodet Yair Lapid. Lapidin suurin toive on päästä pääministeriksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265710,

07. Työ- ja terveysministeriöitten alaisuudessa toimivassa päivähoito-järjestelmässä on havaittu suuria puutteita ja ongelmia, jotka johtivat kriisiin.

Järjestöt, jotka pyrittivät valvottua ja rahoitettua päivähoito-järjestelmää, esittivät maanantaina muotoillun toimintamallin kriisin hoitamiseksi.

Päivähoitolaitoksissa työskentelevien palkat ja työolosuhteet olisivat samat kuin esikoulujärjestelmän opettajilla (6 350 NIS, eli 1779 USD), ja hoitaja/lapsi suhdetta lisätään rekrytoimalla lisätyöntekijän kuhunkin ryhmään.
Järjestelmä vaatisi 1 miljoonan NIS lisäyksen vuosibudjettiin.

Emunah-järjestön puheenjohtaja Liora Minka kertoi Maariv-lehdelle, että viimeisen vuosikymmenen aikana lastenpäivähoito on ajautunut kriisiin.

Toisaalta on kasvava puute tukijoista ja työntekijöitten liikkuvuudesta; toisaalta kohoava puute budjettivaroista, jotka kasvavat vuosittain ja pahentavat nykyistä kriisiä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265713,

08. Israelin johtava musiikkiyhtye Hatikva 6 rabbi Shmuel Eliyahun johdolla liittyivät terrorin vammauttamien lasten kesäleiriin, jonka oli organisoinut Onef-perhe.

Israelin johtava järjestö, joka tukee terrorin uhreja ja heidän perheitään, toi yhteiseen tapahtumaan yli kolmesataa nuorta Hermonin kenttäkouluun Snir Kibbutsiin, viikon kestävään leiriin.

Osanottajat, joiden ikä vaihtelee 8 -18, kokivat joukon aktiivisuutta, jotka huipentuivat Shabatin viettoon yhdessä sekä gala-konserttiin viimeisenä iltana.

Safedin rabbi Shmuel Eliyahu liittyi leiriläisiin kuullakseen heidän kertomuksiaan, jakaen heille inspiroivia sanoja ja mikä tärkeintä, juhlimaan Shabatin kokemista yhdessä heidän kansaan.

”Saatuani kutsun, suostuen ilman muuta. Minne menenkin, ihmiset haluavat minun siunaavan heitä”.
”Mutta täällä teidän kanssanne, haluan teidän siunaavan minua.
Kokemistanne kärsimyksistä huolimatta teidän tahdonvoimanne jatkuu Jumalan täydellisessä uskossa Jumalaan – mikä merkitsee, teillä on suurin voima siunata toisia.”

Kesäleisi loppui gala konsertilla Tel Hai aukiolla maanantai-iltana Hatikva6 esityksellä. Hatikva on yksi Israelin johtavista Reggae-yhtyeistä, joka esiintyi ilmaiseksi. Musiikki yhdisti koko leirin, mukaan lukien 80 valmistunutta, jotka ovat parhaillaan armeijassa tai suorittavat kansallista palveluaan ja palasivat osallistuakseen juhliin yhdessä valvojiensa kanssa.

Tunnepitoinen osa illasta sisälsi lasten esiintymispelkonsa voittamisen kertoakseen tarinansa, kaipauksensa rakkaistaan, sekä miten olla toisten kanssa heidän tavallaan, on auttanut heitä jatkamaan ja kokoamaan hajonneet palaset.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265716,

09. PA/PLO:n ulkoministeriö tuomitsi pääministeri Benyamin Netanyahun Tweet-sivullaan esittämänsä juutalaisen kansan kiinteän suhteen Israelin maahan.

Netanyahu viittasi arkeologien äskettäin julkaisemiseen tutkimukseen, jonka mukaan Gazassa asuneet filistealaiset tulivat Israelin rannikolle Euroopasta, eikä siten ole mitään yhteyttä filistealaisten ja aikamme PA/PLO:n arabien välillä.

”Palestiinalaisten yhteys Israelin maahan ei ole mitään verrattuna juutalaisen kansan 4 000 vuoden aikaisen yhteyden kanssa maahamme”.
”Ei ole mitään yhteyttä muinaisten filistealaisten ja aikamme palestiinalaisten välillä, joiden esi-isät tulivat Arabianniemimaalta maahan tuhansia vuosia myöhemmin.” Netanyhau Tweettasi sivuillaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265702,
Tässä meillä on toinen hyväkäs, joka ei tunne juutalaisten historiaa. https://www.jpost.com/Diaspora/Antisemitism/Linda-Sarsours-Jesus-was-Palestinian-ignores-Jewish-history-594875,

10. Etiopiasta tulleiden juutalaisten äidit jatkavat mielensä osoittamista viitaten edelleen Haifassa siviilipoliisin luodista surmansa saaneeseen nuorukaiseen. Ballististen tutkimusten mukaan poliisin ampui luodin maahan, josta se kimposi nuorukaiseen surmaten hänet. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5545966,00.html,

11. Arkeologit sanovat löytäneensä Raamatussa mainitun Filistealaisen Ziklagin kaupungin rauniot maan eteläosassa lähellä Kiryat Gatia, jonka kuningas antoi turvapaikan Davidille, joka pakeni kuningas Saulia. (JP. 09.07.2019)

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -31; Tiberias 28 -36; Suolameri 27 -39; Eilat 25 -40 +C-astetta aurinkoinen helteinen sää jatkuu tänään ja huomenna.













Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019