SUNNUNTAI 14.07.2019

SUNNUNTAI 14.07.2019
01. IDF esitti anteeksipyynnön tulittaessaan erehdyksessä Hamasin operaattoria, mutta Hamas torjuu anteeksipyynnön todeten, että häneen kuolemansa kostetaan joka tapauksessa. IDF puolustautui sanoen, että se oli erehtynyt turva-aidan varteen menneen miehen henkilöllisyydestä, joka Hamasin selityksen mukaan yritti estää mielenosoittajia lähestymästä aitaa.

Koska Hamasin aktivisti oli aseistettu, sotilaat luulivat häntä terroristiksi.
IDF aloitti tutkimukset tapauksen johdosta.

Gazasta ammuttiin kaksi rakettia Israelin puolelle Eshkolin alueneuvoston alueelle, mutta ne eivät aiheuttaneet vahinkoa.

IDF vahvisti ohjustorjunta-kapasiteettiaan tuoden alueelle perjantaina useita Iron Dome IT-patteristoja vastauksena Hamasin uhkaukseen.

Perjantain viikoittaisiin mielenosoituksiin osallistui yli 6 000 mielenosoittajaa ”Paluumarssin” yhteydessä Gazan turva-aidalla.
Mielenosoittajat heittivät kiviä ja räjähdyspanoksia sotilaita kohti. He myös kuvasivat IDF:n jeeppiin heittämänsä Molotovin koktailin seuraukset.

Hamasin ja IDF:n välille Egyptin välittämä tulitauko oli tullut voimaan vähän aiemmin. Ennen sopimusta Gazasta ammutut ilmapallo-terroristit sytyttivät yli sata tulipaloa Israelin puolelle. Niiden määrä on kuitenkin pienentynyt 2019 alku-kuukausina verrattaessa samaan aikaan 2018.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5548930,00.html,

02. Knessetin ulko- ja puolustuskomitean jäsenet saapuivat lähelle Gazan turva-aitaa tilaisuuteen, jossa paikallisille aluejohtajilla ja liikemiehillä oli tilaisuus kertoa omista kokemuksistaan elämästä jatkuvan uhan alaisina.

Paikalliset liikemiehet ja yhteisöjohtajat painottivat ongelmiaan, jotka ovat sekä taloudellisia että tunnepitoisia ilmaisuja, joita hallitus ei noteeraa.

Paikallinen ravintolanomistaja Nir Shochat kertoi komitean jäsenille. ”Me perustimme liiketoimemme, mutta nyt me tunnemme tulleemme petetyiksi, koska meille luvattiin talousapua, emmekä pysty maksamaan laskujamme. Olemme menettäneet motivaatiomme, sillä Israel on hylännyt meidät”.

Ashkelon Beach alueneuvoston johtaja Itamar Revivo kertoi komission jäsenille, etteivät hallituksen ministerit vastaa hänen puhelinsoittoihinsa. ”Minun 12-vutias tyttäreni kärsii PTSD kompleksista. Hän saa itkukohtauksia jokaisena yönä ilman näkyvää syytä”.

Toisen kaupungin pormestari sanoi, että hänen yhteisönsä perheet ovat huolestuneet tulleensa leimatuiksi, eivätkä edes yritä saada apua ongelmiinsa.

Sderotin pormestari Alon Davidi kertoi puolustusministeriön ja kotirintaman mukana olleille johtajille: ”Teillä ei ole suunnitelmaa antaa suojatiloja ja turvaa kaupunkini kasvavalle väestölle”. Hän ehdotti vuoden 2014 ”Protective Edge” tapaista kampanjaa menetetyn pelottelukyvyn palauttamiseksi rajalle.

”Lyhyet taistelukosketukset eivät tuota tulosta. Rakennan asuntoja tänne muuttaville ihmisille, mutta hallitus ei suojele meitä”.

Shaar HaNegev pormestari Ofir Libstein sanoi: Me olemme etulinja ja pyrimme laajentumaan ja kasvamaan, mutta elämme vaikeaa aikaa.”

Likudin jäsen Gideon Saar vaati vastauksia asukkaitten tarpeisiin: ”Hamas voimistuu jokaisen taistelun jälkeen. Komitean tulee käsitellä kysymystä seuraavan yhteenoton valmisteluista.”
Asukkaita ärsytti se, ettei pääministeri ollut itse saapunut paikalle.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5548299,00.html,

03. USA:n presidentti Donald Trump keskusteli puhelimessa pääministeri Benyamin Netanyahun kanssa keskiviikkona, kertoi Valkoinen Talo. Keskustelun pääaiheena oli Iran. Trump uhkasi keskiviikkona lisätä Iranin vastaisia sanktioita rajoittaakseen sen ydinaktiivisuutta,

Raporttien mukaan Iran ylitti uraanin rikastamisessa 4.5 %:n rajan viime viikolla ja aikoo jatkaa siitä edelleen 20 %:n tasoon. Rikastustoiminta siitä 90 %:n tasoon, jota ydinpommi vaatii, tapahtuu paljon nopeammin.

Valkoisen Talon tiedottaja Judd Deere sanoi torstaina kahden johtajan keskustelleen yhteistoiminnasta USA:n ja Israelin välillä kansallisissa turvallisuusintresseissä, mukaan lukien Iranin kierot toimet alueella. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5548465,00.html,

04. Palestiinan Auktoriteetti (PA) kutsui USA:n torstaina esittämiä syytteitä terroristeille maksettujen ”stipendien” lisäämisestä 11 prosentilla täysin vääriksi ja tekopyhiksi.

PA:n johto, joka painii suurissa talousvaikeuksissa, kiisti USA:n syytökset torstaina Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsiville terroristeille tai heidän perheilleen maksettujen palkkojen nostamisesta todeten, että pääeste rauhasta Israelin kanssa on Palestiinan maan miehittäminen.

”PA lisäsi ”pay to murderers” (maksu murhaajille) 11 % samaan aikaan kun he laskevat hallituksen työntekijöitten ja poliisin palkkoja” Greenblatt Tweettasi sivullaan keskiviikkona. ”Enemmän vahinkoa palestiinalaisille ja rauhalle”.

PA:n talousministeriö tyrmäsi syytökset täysin väärinä ja tekopyhinä lisäten, että – kuten jokainen tietää – ”Israelin laittomat kolonialistiset setlementit, joita USA:n veronmaksajat rahoittavat, ovat suurin este rauhalle”.

PA:n taloustilasto ei osoita lisäystä osiossa ”avustus vangeille ja pidätetyille”. Kuukausimenot olivat 42 miljoonaa NIS joulukuussa 2018, vähennystä 38.4 miljoonasta NIS huhtikuusta 2019.

Menot nousivat maaliskuussa 2019 75 miljoonaan NIS, jonka ministeriön tiedottaja sanoi koostuvan eri maksuista ja bonuksista muslimien pyhän kuukauden Ramadan aikana.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5548475,00.html,

05. Koulun uudistustöihin Ashdodissa osallistunut palestiinalaisen arabin uskotaan viekoitelleen 13-vuotiaan juutalaistytön yhteen asunnoista, joiden korjauksiin hän osallistui, ja raiskanneen hänet siellä.

Epäilty arabi, jonka oletetaan olevan iältään kolmekymppinen, asui silloin Ashdodissa, jossa koulu hänet palkkasi suorittamaan rakennuksen korjauksia.

Ashkelonin piirioikeus päätti jatkaa hänen pidättämistään keskiviikkoaamuun, ja antoi luvan asian julkistamiseen ilman syytettyä tai uhria koskevien yksityis-kohtien paljastamista. Syytteen teki poliisi maaliskuun lopulla.

Syytetty pakeni Ashdodista peläten asian tulemista julki, mutta poliisi etsi häntä PA:n valvomilta alueilta ja lopulta pidätti hänet.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5547455,00.html,

06. Uusi Oikeisto puolueen johtajakaksikon Naftali Bennett ja Ayelet Shaked tulevaisuus on edelleen epäselvä, mutta aikaraja ehdokkaille syyskuun 17. päivän vaaleihin lähenee armotta.

Pääministeri Netanyahu lähetti Bennettille viestin kehottaen häntä pidättymään ehdokkuudestaan ensi vaaleissa, sillä hän haluaa nimittää Bennettin Israelin YK:n lähettilääksi, kuten Knessetin lähde kertoo.

Bennettin toimisto vastasi tähän: ”Uusi oikeisto tuo Naftali Bennettin johdolla viestin totuudesta, moraalista ja liberaalista oikeistosta sekä Israelin juutalaisuudesta ilman pakotusta. Me menemme vaaleihin kaikin voimin osoittaaksemme olevamme vahva ja voimallinen tekijä seuraavassa hallituksessa. Mikä tahansa muu tarjous ei ole ajankohtainen.”

Ayelet Shaked ei jäänyt odottamaan tarjouksia, vaan esitti Oikeistopuolueiden Unionille (URP) vaatimuksensa puolueen johtajasta ja varauksen 50 % puolueen listan vaaliehdokkaista hänen omista seuraajistaan.

Sunnuntaina käydyissä neuvotteluissa Shaked suostui pudottamaan yhden vaatimuksistaan, kuten lähde kertoo.
”Tarjoan URP:n jäsenille oppitunnin, miten työ tehdään, eikä pitää neuvotteluja vain median nähtäviksi”.
https://www.jpost.com/Breaking-News/Netanyahu-to-Bennett-Dont-run-in-elections-will-be-offered-Amb-to-UN-595594,

07. Debkafile käsittelee artikkelissaan Irania, Syyriaa ja Hizbullahia.
Hizbullahin pääsihteeri Hassa Nasrallah vastasi Bibin äskeiseen varoitukseen, että IAF:n F-35 stealf hävittäjäkoneet ulottuvat kaikkialle Lähi-Idässä.

Hassan Nasrallah sanoi perjantaina 11.07. videoidussa puheessaan, että sen täsmäohjusten kantomatka ulottuu etelässä Israelin eteläkärkeen Eilatiin.
Raportissa vihjataan, että Nasrallah halusi tällä varoittaa sekä Israelia että Saudi Arabiaa alueista, jotka ovat sen ohjusten kantomatkan sisällä.

Nasrallah antoi vihjeen uhkasta Saudi Arabian siteistä USA:n tiedustelun tietoihin, joista DF raportoi, että Jemenin Houthi-kapinalliset ovat tulleet entistä haluttomammiksi Iranin toimittamien ohjusten ampumiseen saudien kaupunkeihin.
Hizbullah-johtajan varoitus voidaan ymmärtää siten, että hän oli valmis ottamaan vastuulleen Iranin johtaman Saudi Arabian vastaisen kampanjan Jemenistä tukikohtiinsa Syyriassa ja Irakissa.

Tämä muutos tulisi puremaan syvälle USA/Israel strategiaan länsiarabien ja Israelin puolustuslinjaan Iranin vastaisessa taistelussa, DF arvioi.
Kummatkin näistä osoittautuisivat voimattomaksi suojelemaan liittolaisiaan.

DF toteaa, että sekä Nasrallah että Bibi ovat kokeneita strategisteja, jotka antaessaan varoituksiaan, ovat tietoisia voimiensa rajoituksista, eivätkä halua kiristää vyötä vaarallisen tiukalle.

Nasrallah esitti puheessaan kartan Israelista, jossa näytetään hänen täsmäohjustensa ulottuvuus, mukaan lukien Ben Gurion lentokenttä, ja voima-asemat Välimeren rannikolla, ja miten ne tulisivat saattamaan Israelin tuhon partaalle. Tämän katsotaan tarkoittavan, että Israel voi vapaasti iskeä iranilaisiin ja Hizbullahin kohteisiin Syyriassa, mutta ettei Nasrallah eivätkä iranilaiset päätä Syyrian lopullisesta kohtalosta, eivät myöskään Bibin pommit.

Venäläiset ovat ääntä pitämättä 2 kuukauden ajan, kuten DF tiedustelu kertoo, rajoittaneet Iranin ja Hizbullahin operaatioiden rajoja Syyriassa. He karkottivat heidät Syyrian/Israelin raja-alueilta ja Qalamoun vuorilta Libanonin rajalla jättäen vain kapean käytävän Damaskos-Beirut valtatielle ja Zabadanin etuvartioasemalle.

Syyrian taistelujen ollessa hiipumassa Nasrallah katsoi oikeaksi vetää 2/3 joukoistaan pois Syyriasta takaisin Libanoniin.
Taistelujen ollessa huipussaan ja Assadin taistelevan hengestään, Hizbullahilla oli enimmillään 10 000 sotilasta Syyriassa.

Nasrallah varoo kritisoimasta Venäjää, kuten Israel Yhdysvaltoja, kummankin osapuolen pyrkiessä huomioimaan päätukijansa kansalliset intressit.
Venäjä karkotti iranilaiset lentotukikohdistaan, mutta antoi niille luvan palata suureen T-4 lentotukikohtaan, eikä Iran viivytellyt lähettäessään sinne suurten Segheh-2 stealth drone laivueensa, mutta IAF kävi tuhoamassa ne 01.07.

Hizbullah - eikä IDF- ole reklamoinut tätä iskua, mutta Nasrallahin epäselvä lausunto vihjaa, että sillä voi olla ilmatorjuntaohjuksia.
https://www.debka.com/netanyahu-warns-iran-nasrallah-saudi-arabia-iran-redeploys-big-saegheh-2-drones-at-t-4/,

08. Libanoniin sotaa pakoon mennet arabit alkavat hiljalleen palata koti-kunnilleen, vaikka monet heistä tuskin tuntevat taistelujen runtelemia alueita omikseen. Tuhansia on paennut ulkomaille, ja vain 10 000 ihmistä - kymmenesosa ennen sotaa asuneista, on palannut kotiseudulleen.

Qusayrin alue 10 km Libanonin rajalta on turvallisuusaluetta, jonne vain erityisluvan saaneet voivat mennä. Assadin hallitus haluaa antaa kuvan muutoksesta, ja sunnuntaina armeija ohjasi 1000 ihmistä kaupunkiin.
Kaupunki kuuluu alueeseen, jossa Hizbullahin vaikutus tuntuu selvemmin.

Monet kaupunkiin tulleet olivat enemmän uteliaita nähdäkseen omin silmin, voiko sinne palata pysyvästi. Jokunen kauppa oli auki, ja ihmiset juhlivat joka tapauksessa paluutaan kotikaupunkiinsa. 6.2 miljoonaa ihmistä on edelleen Syyrian sisäisessä pakolaisuudessa, mitä Assad pyrkii poistamaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5545391,00.html,

09. Libanonissa Hadatin kristittyjä kielletään myymästä tai vuokraamasta kiinteistöjään muslimeille. Ostaja/vuokraaja ehdokkaita tutkitaan, eikä muslimeille myydä eikä vuokrata mistään hinnasta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5537606,00.html,

10. Abbasin neuvonantaja uskontoa koskevissa kysymyksissä, Mahmoud al-Habbash ylistää entistä Jerusalemin muhtia Haj Amin al-Husseinia, joka avoimesti jumaloi Hitleriä ja natseja ja Hitlerien avustamana suunnitteli keskitysleirejä Israeliin, kun natsiarmeija miehittäisi Israelin alueet.

Amin al-Husseinin pyynnöstä 5 000 juutalaisten lasta, jotka oli tarkoitus vapauttaa, lähetettiin kaasukammioihin. Siinä on PA/PLO:n idoli. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265928,

11. Leviathan luonnonkaasun porauslautan uusi taso on matkalla Israelin vesille. Se rakennettiin Texasissa viimeisen 26 kuukauden aikana. Se ylittää Atlantin valtameren ja saapuu Israeliin kesän lopulla.

Alusta on 102 m pitkä ja 80 m leveä, painoa on 38 000 tonnia, se asennetaan 10 km:n päähän rannikosta. Sen alapää ulottuu 86 metriä ja korkeutta sillä on 47 metriä. Korkeimmillaan sen huippu ulottuu 130 metriä meren pinnasta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265933,

12. Uudet hallituksen ministerit laukovat suustaan kaikenlaista, mitä ei ole harkittu loppuun asti. Opetusministeri rabbi Rafi Peretz totesi, että homojen käännytys-terapia toimii, mistä hänellä on omakohtaisia kokemuksia. Siitäkös se riemu alkoi, kaikenlaiset kuppikunnat hyökkäävät rabbipolon kimppuun.

Ilmeisesti suurin osa kansasta katsoo, etteivät LGBT kansalaiset tarvitse terapiaa, ovat ihan OK sillään, vaikka Tora sen kieltääkin kauhistuksena. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265930.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265914,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -30; Tiberias 23 -37; Suolameri 26 -38; Eilat 24 -39 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna; lämpötila nousee hieman.






Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019