TORSTAI 27.06.2019



TORSTAI 27.06.2019
01. Gazan Hamasjohtajat jallittavat mielin määrin Israelin armeijaa (IDF) ja pää/puolustusministeriä väittäen sopineensa tulitauosta Kairossa Israelin kanssa, jota kumpikaan osapuoli ei liene allekirjoittanut.

Tässä tulitaukosopimuksessa kielletään gazalaisten mielenosoitukset turva-aidan varrella kuten myös ilmapalloterrorismi Gazasta Israeliin.

Käytännössä mielenosoitukset jatkuvat kuten ennenkin perjantaisin eri paikoissa pitkin turva-aidan rajaa, ja syttyvillä aineilla varustettujen ilmapallo-ryppäitten lähettäminen jatkuu sekin.

Tiistaina raportoitiin kymmenistä palloryppäistä, jotka sytyttivät 14 maasto-paloa Israelin puolella, aiheuttaen IDF:n uhkaukset vastaiskuista, ja ehkä muutaman ohjusiskun tyhjiin varastoihin ja harjoituskentille varoittaen niistä etukäteen, etteivät vain siviilit lähestyisi näitä kohteita.

Hamasjohtajat Ismail Haniyeh ja Yahya Sinwar esittävät vertatihkuvan uhkauksen: Jos IDF iskee Gazaan, Hamas peruuttaa sopimuksen ja lähettää rakettinsa ilmaan, joilla se pystyy uhkaamaan kaikkia turva-aidan läheisyydessä olevia Israelin kaupunkeja sekä Tel Avivia aina Jerusalemin ulkolaidoille saakka.

Ja mitä tekevät IDF ja hallitus? Ne peruvat kiireesti vastatoimensa, jatkavat Gazan kalastusoikeutta muutamalla merimaililla ja sallivat Qatarin lähettämien miljoonien USD toimittamisen Gazaan (avustusrekat toimivat kaiken aikaa kuljettaen kaikenlaisia tarvikkeita; lähes 500 rekallista päivässä).

Tätä merkillistä piirileikkiä on jatkunut vuodesta toiseen.

02. Juudean ja Samarian arabien asuttamia alueita hallitseva PA/PLO on valinnut toisen – mutta yhtä tehokkaan taktiikan. PA/PLO elävät nekin ulkomaisten avustusten varassa – joskin USA on poistanut suuren osan osuudestaan – uskoen siihen, että YK ja EU pitävät huolen siitä, etteivät US Dollarit lopu.

Huomatessaan vajausta laareissaan ne ilmoittavat PA/PLO:n välittömästä romahduksesta, elleivät avustajat kiirehdi hätäapu-toimituksissaan.

Ja kas kummaa, YK:n ja EU:n johtajat kiirehtivät raportoimaan maailmalle, etteivät he voi sallia PA/PLO:n romahtamisen, ja niin rahavirtoja vahvistetaan.

03. USA:n rauhantiimin laatima Lähi-Idän rauhansopimus ”Deal of the Century” sai PA/PLO:n johtajat pelkäämään, että hyvin suunniteltu ja voideltu järjestelmä voisi romahtaa sen myötä, ja siksi he ovat alusta lähtien esittäneet kiivasta kritiikkiä sitä vastaan, ja kaiken varalta kieltäneet kaikki suhteet USA:n virkailijoitten kanssa.

On syytä muistaa, että USA ja Israel ovat kolme kertaa tarjonneet PA/PLO:lle enemmän kuin mitä niille kohtuuden mukaan kuuluisi, ja itsenäistä valtiota. Ne ovat kuitenkin torjuneet tarjoukset kerta toisensa jälkeen USA:n presidenttien mielipahaksi, jotka olivat asettaneet uskottavuutensa alttiiksi uskoessaan lopulta pystyvänsä lopettamaan vuosikymmenien ajan kestäneet vastakohtaisuudet ja solmimaan pysyvän rauhan.

Mistä tässä lopulta on kysymys, on kunkin harkinnan varassa – miten paljon henkilökohtaisen voiton- ja kunniantavoittelu on pelannut, ja mikä asema Islamin eskatologialla on ollut ja on edelleen, on sekin harkinnan varassa. Jasser Arafatin varallisuus oli yli 3 miljardia USD hänen kuollessaan 11.11.2004.

PA/PLO:n Hamasin, Islamic Jihadin ja muiden terrorijärjestöjen johtajien antamien lausuntojen perusteella voidaan päätellä, ettei Israelin valtion säilyminen ole mukana niiden puolueohjelmissa. PLO perustettiin 1964.
https://www.algemeiner.com/2013/08/21/the-plo-charter-still-calls-for-israels-destruction/,

04. Israelin hallituksia voidaan syyttää vallitsevasta tilanteesta. Työväenpuolueen johtama hallitus kutsui 1995 Libanonista Tunisiaan paenneet Jasser Arafatin johtamat, Syyrian taisteluissa karaistuneet taistelijat ensin Gazaan ja Jerikoon, kuten valittu iskulause kuului, ja myöhemmin kaikkiin arabienemmistöisiin kyliin ja kaupunkeihin Juudeassa ja Samariassa, kuten on tapahtunut.

PLO oli silloin vararikon partaalla, mutta kutsu Israeliin muutti tilanteen, ja länsi ja arabit alkoivat uudelleen tukea Arafatia ja hänen ”armeijaansa”.

Israelin kansan ollessa matkalla Egyptistä Luvattuun Maahansa, Jumala vihastui kansan napinaan ja epäuskoon, ja tuomitsi sen kiertelemään 40 vuoden ajaksi Arabian niemimaalla, kunnes kuolisi Egyptissä syntynyt sukupolvi, ennen kuin sen sallittiin ylittää Jordan joki.

Onko meidän odotettava PA/PLO/HAMAS:in kohdalla, kunnes Arafatin sukupolvi on poistunut, ja uusi sukupolvi ottanut ohjaksen käsiinsä?

05. Jack Engelhard tutkii INN:n julkaisemassa artikkelissa USA:n suunnitelmaa otsikolla ”More fat cash won`t stop the PA crime family” (rasvaisen rahan lisääminen ei pysäytä PA:n rikollisperhettä).

Engelhard ottaa esimerkin kasinobisneksestä, jossa uhkapeluri jahtaa ”hyvää rahaa pahan rahan jälkeen” toivoen onnensa lopulta muuttuvan.

Hän lähtee siitä, että vuodesta 1995 lähtien PA/PLO:lle on tähän päivään saakka annettu arviolta 50 miljardia USD – enemmän kuin millekään muulle kansalle - kuvitellen, että niiden johtama arabiväestö kasvaisi lopulta omavaraisuuteen ja aikamme yhteiskunnan hyväksymään käyttäytymiseen.

Nyt on varmaankin hyvää tarkoittavan Jared Kushnerin vuoro koettaa onneaan. Hänen Bahrainiin kokoamansa aivoriihi pyrkii tutkimaan 50 miljardin USD pakettia 10 vuoden ajaksi, jossa presidentti Trumpin arvostus on
panoksena.

Engelhard sanoo, että Israelin kannalta se tarkoittaa samaa arpapeliä pelattuna samoilla korkeilla panoksilla: Enemmän rahaa samoille epäillyille; joten mitä tässä on uutta? Hän kysyy.

Artikkelin kirjoittaja otaksuu, ettei talouspakettia ole tarkoitettu PA/PLO:n nykyisille arabijohtajille, vaan uudelle sukupolvelle. Abbas boikotti jengeineen aivoriihtä - tai ehkä häntä ei ollut kutsuttu – mutta selvästi tähän sisältyy määrätty epäluulo PA/PLO:n arabien pahaan tapaan tuhlata niille uskotut varat – arvattavasti saman määrän USD, mitä Kushnerin tiimi tarjoaa.

Avaimeksi nousee esiin kysymys: kenelle varat uskotaan, kuka on se luotettu? Saaliit yleensä jaetaan osanottajien kesken pimeissä takahuoneissa brandin ja sikarien kanssa. USA vetäytyi UNRWA:sta, mutta arabit (20 %) ja EU (53 %) ryntäsivät kantamaan yhteistä iestä. Johtajat lihovat ja kansa kärsii.

”Kuka ”kaupungin uusi sheriffi” sitten onkin, kansalle olisi myös kerrottava.”

CNN:n Wolf Blitzer haastatteli Kushneria, jossa hän kieltäytyi kertomasta, mutta Abbas tai kukaan muukaan PA:n korkea virkailija se arvattavasti ei ole.
Ehkä hän luottaa enemmän liikemiehiin, joiden kanssa hänellä on kokemusta.

PMW, Palestiinan Mediatarkkailu, raportoi, että Abbas pitää kynsin hampain kiinni omaksumastaan ”pay for slay” ohjelmastaan (maksu juutalaisen tappamisesta), eivätkä kaikki maailman rahat muuta tätä: Koulut, sairaalat, teit, junat, ja lentokoneet, jotka kuuluvat pakettiin, eivät merkitse mitään PA/PLO/HAMAS johtoryhmälle; israelilaisen tappaminen on tärkeintä.

Toisin sanoen, lopettaa Engelhard, ”olemme tekemisissä rikosperheen – kiristäjien – murhaajien kanssa. Missä muussa maassa tahansa heidät olisi potkittu pois maasta; Israelin (labour) hallitus kutsui heidät maahan, virallisesti Oslon 1995 sopimusten mukaisesti. Israelin arabitkin pyrkivät erottautumaan heistä, eikä heissä ole nähtävissä muutosta parempaan”.
http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/24075,

06. Kuolleenmeren alueilla koettiin äskettäin 3.8 R-asteen maanjäristys. Sen maanantaina iltapäivällä rekisteröity keskus oli Ein Boker Israelin eteläosassa, (Ben Gurionin kotikaupunki) kuten Israelin Geofyysinen Instituutti raportoi.

Sen aiheuttamista vahingoista ei ole raportoitu.
Kuolleenmeren repeämien sarja kulkee Turkin eteläosasta Siinain niemimaan eteläkärkeen.
Toukokuussa rekisteröity 4.5 R-asteen maanjäristys keskittyi 125 km Välimeren rannikosta Israelin pohjoisosan kaupunkien Haifan ja Haderan alueilla.

Viime heinäkuussa yli tusinan pienen mutta merkittävän maanjäristysten sarja heilutti Israelin pohjoisosaa Genessaretin järven lähellä. Ainakin 4 niistä oli yli 4 R-astetta, muutaman tuntuessa Jerusalemissa asti. 2013 sattui samanlainen.

Asiantuntijat ovat toistamiseen varoitelleet suuresta maanjäristyksestä, joka tuntuisi pitkin Kuolleenmeren vajoamaa Jordanjoen laaksoon ja sieltä kääntyen viistosti rannikolle Haifan seudulle, eikä siihen ole varauduttu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265176,

07. Hizbullahin apulaispääsihteeri sheikki Naim Qassem ei pidä USA:n ja Iranin välistä sotaa todennäköisenä.

Hän kuitenkin vihjaa Libanonilaiselle Al-Joumhouria uutislehdelle antamassaan haastattelussa, että Iran on auttanut Hizbullahia niin monin tavoin saavuttamaan suuria edistysaskeleita Palestiinassa, Syyriassa, Libanonissa ja muualla, että se voi katsoa velvollisuudekseen avata rintama Israelia vastaan USA:n hyökkäyksen aikana Irania vastaan.

Hän myös varoittaa, että jos Donald Trump antaa komennon iskeä iranilaisiin kohteisiin, se voi helposti levitä kontrolloimattomasti alueen muihin osiin.
Iranin tähtäimessä ovat – Israelin ohella – Saudi Arabian öljynjalostuslaitokset persianlahden öljymaissa sekä öljyjohdot, joita vastaan Iranin tukemat houthi-kapinalliset ovat iskeneet risteilyohjuksillaan ja drone-koneillaan.

Libanonissa päämajaansa pitävä Hizbullah on raskaasti aseistettu – arviolta 120 000 ohjusta ja rakettia, osa niistä tutka- tai GPA-ohjattuja, joilla se yltää lähes kaikkialle Israelissa, myös Dimonan ydintutkimuslaitoksiin.

USA määritteli äskettäin Hizbullahin terrorijärjestöksi, ja Englanti harkitsee seuraavansa perässä, vaikka sillä on jäseniä parlamentissa ja hallituksessa.

Presidentti Trump sanoi keskiviikkona, että potentiaalinen sota USA:n ja Iranin välillä tulee olemaan nopea, varoen tarkoin sotilaallisten maajoukkojen osallistumista iskuihin, jotka tehtäisiin hävittäjien ja laivaston ohjuksin.

Iranin aluetta pidetään luonnon muovailemana tukikohtana, jonka reunoilla korkeat vuoristot suojaavat hyökkäyksiltä, ja maan keskiosan hiekkaerämaat tekevät joukkojen etenemisen vaikeaksi. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5537668,00.html, https://www.wnd.com/2019/06/network-anchor-trump-may-launch-military-strike-during-debates/,

08. Iranin entinen puolustusministeri ja nyt hallituksen sotilaallinen neuvonantaja kenraali Hossein Dehghan sanoi, että sodan syttyessä Iranilla on tarkat tiedot USA:n tukikohdista Iranin ympärillä, jotka joutuisivat Iranin ohjusten tuhottaviksi varoittaen, ettei sota tulisi olemaan ”kävely puistossa”.

Hän analysoi, ettei USA löydä laillisia perusteita hyökätä Iraniin, eikä pysty muodostamaan kv. liittoutumaa Irania vastaan.

Dehghan sanoi Irakin Alnujaba TV:lle antamassaan haastattelussa, jonka MEMRI käänsi ja julkisti somessa maanantaina, että amerikkalaiset ovat kyllä myös tietoisia Iranin ohjusarsenaalin potentiaalisesta voimasta. USA:n tukikohtien ohella Iran tulee tuhoamaan myös Israelin, jos sota syttyy. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/top-iran-military-adviser-threatens-to-erase-israel-if-war-breaks-out,

09. Saksan liittokansleri Angela Merkel (64) nähtiin vapisevan holtittomasti odottaessaan ulkomaista vierastaan kentällä.

Torstaina julkistetussa videossa hänet nähdään vapisevan samalla tavoin seisoessaan uuden oikeusministerin virkaan asettamistilaisuudessa Berliinissä.
Hänelle tarjottiin lasillinen vettä, mutta hän ei huolinut sitä.

Hänen tiedottajansa Steffen Seibert väitti kaiken olevan kunnossa, eikä mitään hämminkiä syntynyt tilaisuudessa.
https://www.bbc.com/news/world-europe-48784295,

10. Bahrainin ulkoministeri Sheikh Khalid Al-Khalifa toivoo voivansa vierailla Israelissa, kun kaikki on avointa ja rauhallista.

Al-Khalifa esiintyi ToI:n haastattelussa. Bahrain haluaa jouduttaa suhteitten solmimista juutalaisvaltion kanssa, mutta perinteinen vieraus oudostuttaa. https://www.timesofisrael.com/bahrains-fm-tells-toi-he-hopes-to-visit-israel-when-its-all-open-peaceful/,

11. Ben Gurionin lentokentällä koettiin torstaina satelliitti-navigointijärjestelmän häiriöitä, jotka tuntuivat sekä kentän ympärillä lentävissä koneissa että maan pinnan valvontatorneissa.

Häiriöt eivät aiheuttaneet vahinkoja tai onnettomuuksia, mutta niillä on merkittävä vaikutus koneen ohjaamossa toimiville lentäjille, kuten myös valvontatorneissa työskenteleville virkailijoille, jotka ohjaavat lentoliikennettä.

Näistä syytettiin Venäjää, mutta se kieltää osallisuutensa. https://www.timesofisrael.com/moscow-blamed-for-disruption-of-gps-systems-at-ben-gurion-airport/,

12. Eurooppa tulee kokemaan esimakua helvetin kuumuudesta viikon vaihteen aikana keskiviikosta perjantaihin, todetaan Strange Sounds julkaisemassa artikkelissa.

Lämpötilat voivat nousta ainakin 35 -40 asteeseen (11 -17 astetta yli normaalin). ”Tämä on täysin epänormaalia”, sanoo Mika Rantanen Suomesta. http://strangesounds.org/2019/06/heatwave-europe-historic-temperatures-video-map-picture.html,

13. ULAWU tulivuori Papua New Guineassa purkautui pakottaen 5 000 paikallista asukasta pakoon henkensä kaupalla. Savupatsaat nousivat 15 km:n korkeuteen 07.00 aikaan keskiviikkona purkauksen alkaessa.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-7186057/Volcano-erupts-Papua-New-Guinea-sending-5-000-locals-running-lives.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -32; Tiberias 23 -37; Suolameri 25 -40, Eilat 26 -42 +C-astetta, aurinkoista, huomenna viilenee vähän (tai sitten ei).










Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021