SUNNUNTAI 02.06.2019

SUNNUNTAI 02.06.2019
01. Tänään on Jerusalem päivä, jota vietetään sen kunniaksi, että pääkaupungin itäiset osat yhdistettiin sen länsiosiin kuuden päivän sodassa 1967.

Jerusalemin poliisi kielsi ensin juutalaisten nousun Temppelivuorelle tänä päivänä, mutta peruutti päätöksensä ja antoi heille luvan nousta Vuorelle.

Temppelivuoren aktivistit kiittivät poliisia kieltonsa peruuttamisesta, ja kehottivat juutalaisia käyttämään tilaisuutta hyväkseen ja nousemaan Vuorelle kunnioittaakseen Jerusalemin vapauttamisen 52. vuosipäivää Jordanian miehityksestä.

Israel teki yhden suurista virheistään luovuttamalla Temppelivuoren päivärutiinin hoidon islamin wagfille voittoisten juutalaisten sotilaitten karkotettua Jordanian arabilegioonan sotilaat Temppelivuorelta ja Jerusalemista. ”Temppelivuori on meidän käsissämme”, huusivat haltioituneet IDF:n upseerit noustuaan ensimmäistä kertaa Temppelivuorelle ja sotilaitten pyrkiessä asettamaan Israelin lipun Kalliomoskeijan tornin huippuun, minkä upseerit poistivat välittömästi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/264017,

02. Israelin poliisi valmistautuu turvaamaan Jerusalem-päivää viettävien turvallisuuden sijoittamalla tuhansia poliiseja pääkaupunkiin ja sen lähiympäristöön.

Juhlan vietto ei alkanut hyvien merkkien alla, sillä aikaisin perjantaiaamuna 19-vuotias PA:n arabi länsirannalta puukotti 47-vuotiasta miestä ja 16-vuotiasta poikaa Jerusalemin vanhassa kaupungissa.

Tri Alon Schwartz, traumalääkäri Shaare Zedek lääkintäkeskuksesta, kertoi journalisteille, että 47-vuotias on kriittisessä kunnossa sairaalassa saatuaan useita puukoniskuja rintaan, niskaan, päähän ja yläruumiiseen. Miehen tila on vakiintunut mutta edelleen kriittinen. Poliisi ampui arabiterroristin kuoliaaksi.

1967 sodassa Israelin 55. laskuvarjo-jääkäriprikaati tunkeutui ensimmäisenä Jerusalemin vanhaanosaan ja Temppelivuorelle, jossa heidän komentajansa eversti Motta Gur huuri kuuluisiksi tulleet sanansa: ”Temppelivuori on käsissämme”, mikä on kuitenkin luisunut israelilaisten käsistä vuosien kuluessa.

03. Temppelivuorella PA:n arabit iskivät sunnuntaiaamuna yhteen Vuorta suojaavien poliisien kanssa heitellen heitä kivillä, tuoleilla ramadanin viimeisenä päivänä. Heidän kiihtymyksensä syynä lienee ollut poliisin päätös päästää juutalaiset ja turistit Vuorelle.

Poliisin suojeluksessa satoja juutalaisia päästettiin nousemaan Temppelivuorelle Jerusalemin vapauttamisen kunniaksi Jordanian miehityksestä 52 vuotta sitten.

Ensimmäistä kertaa kolmeen vuosikymmeneen ei-muslimeille annettiin lupa nousta Vuorelle muslimien paastokuukauden viimeisenä päivänä, joka sattui yhteen Jerusalem-päivän kanssa.

Poliisin Jerusalemin alueen komentaja kenraalimajuri Doron Yadid komensi poliisit ottamaan Vuoren ylätasanteen valvontaansa ”hoitaakseen rettelöijät”. Arabilähteen mukaan yksi arabi pidätettiin ja poistettiin Vuorelta. Arabit käyttävät siitä nimitystä Haram Al-Sharif, Ylevä pyhättö.

Koska ei-muslimeilla ei ole lupaa rukoilla Temppelivuorella, he kokoontuivat Länsimuurin eteen rukoilemaan kukin rituaaliensa mukaisesti.

04. Tänään sunnuntaina järjestetään Vuotuinen ”lippumarssi”, joka kulkee myös vanhan kaupungin katujen kautta. Monet pääkaupungin keskeisistä kaduista pidetään suljettuina 15.00 -19.00 välisenä aikana.

Marssiin osallistujat ovat pääosin uskonnollisia nuoria. Marssiessaan lippuineen, lauluineen ja tansseineen Jerusalemin vanhan kaupungin katujen kautta sinivalkoisia lippujaan heilutellen, nuoret ovat herättänet arabiasukkaitten vastustusta - etenkin marssiessaan muslimikorttelin alueilla.

Vasemmistolaiset yrittivät saada Korkeimman Oikeuden kieltämään marssijoita kulkemaan muslimialueitten kautta, mutta esitys hylättiin. Marssin aikana kulkureitin varrella sijaitsevat kauppakojut ja myymälät joutuvat sulkemaan liikkeensä, ja muslimikorttelin asukkaita kehotetaan pysyttelemään sisällä.

Jerusalem-päivän virallinen tilaisuus pidetään Ammunition kukkulalla, johon osallistuu myös pääministeri Benyamin Netanyahu.
Monet tilaisuudet ja juhlinnat pidetään illalla jatkuen myöhään yöhön, joihin kuuluu konsertti Sacher-puistossa, johon odotetaan tuhansia opiskelijanuoria. https://www.timesofisrael.com/palestinians-and-police-clash-as-jews-allowed-into-temple-mount-on-jerusalem-day/,

05. Terrorijärjestö Hamasin militaristinen johtaja Yahya Sinwar uhkasi torstaina hajottaa Israelin keskeiset osat tomuksi seuraavien rajakahakoitten yhteydessä minisodaksi kehittyneen tilanteen aikana.

Sinwar puhui konferenssissa, jossa vaadittiin uutta intifadaa Al-Quds päivän kunniaksi, jolloin muslimit menettivät otteensa Jerusalemista, mutta jota Israel kutsuu Jerusalemin yhdistämisen päiväksi.

”Seuraavan yhteenoton aikana Israelin kanssa, me tulemme hajottamaan tomuksi Tel Avivin kaksinkertaisella voimalla verrattuna operaatio Protective Edge voimaan” Sinwar uhoaa.

Muslimit viettävät Al-Quds (Jerusalem) päivää useissa maissa, myös Euroopassa, jonka yhteydessä he vannovat kuolemaa Israelille polttaen sen lippuja.

”Me tulemme kehittämään aseitamme ja hyökkäyskapasiteettiamme, kunnes tavoitteemme on saavutettu. Viimeisessä ohjusten ja rakettien vaihdossa Israelin kanssa käytimme Iranin toimittamia ohjuksia, toiset olivat kotitekoisia” Sinwar totesi viitaten aiemmin viime kuussa kehittyneisiin yhteenottoihin, joissa 4 israelilaista sai surmansa.

”Beer Shevaan hyökättiin Grad-ohjuksella, joka painaa 40 kg. Tel Aviviin iskettiin Iranin toimittamalla Fajr-raketilla, kuten myös sen kotitekoisella versiolla. Ilman Iranin tukea emme olisi saavuttaneet sitä, kansamme on hylännyt meidät mitä vaikeimpien aikojen aikana, mutta Iran antaa tukea ja tieto-taitoa aseista.”

Hamas-johtaja kääntyi puheessaan myös USA:n rauhantiimin laatimaa ”vuosisadan sopimusta” vastaan, jolla pyritään rohkaisemaan investointeja arabialueilla, todeten näin: ”Pyydän Gazan kaistan asukkaitten ja ryhmien ja koko palestiinalaisen kansan nimissä, missä olettekin, julistamaan yleislakko Bahrainissa järjestetyn konferenssin aikana”.

”Pysytelkää sisätiloissa ja nostakaa mustia lippuja (sodan merkiksi). Osoittakaa jokaiselle, että olette Jerusalemin rinnalla – että tuette Palestiinan kansaa. Älkää kääntäkö selkäänne niille, jotka suojelevat Al-Aksaa ja Jerusalemia”.

Hamas pitää Israelin olemassaoloa laittomana ja vaatii sen tuhoamista täydellisesti, jonka raunioille voidaan rakentaa islamin sharia lakiin perustuva kalifaatti, joka Persian lahdelta alkaen jatkaa Iranin, Irakin, Syyria, Jordanian, Libanonin ja tuhotun Israelin kautta Egyptin rajoille ja edelleen Afrikan pohjois-osiin Libyaan, Algeriaan, Marokkoon ja Sudaniin, Afrikan sarveen ja Jemeniin.

”Vastustamme sopimuksia, joilla pyritään lopettamaan alueen konfliktit ja liittämään ns. Israel siihen. Gazan kansa vakuuttaa, ettei tämä konflikti lopu, ennen kuin miehitys poistuu, ja voimme esteettä palata Jerusalemiin ja Al-Aksa moskeijaan. Tämä ajatuskuvio ennettiin meille äidinmaidossa”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5518096,00.html,

Islamic Jihad julkaisi ottamansa videon, jossa se väittää tuhonneensa IDF:n tankin Gazan rajan tuntumassa. Jihadin mukaan pommi toimitettiin paikalle UAV-koneessa, josta se ammuttiin tankin katolle, jossa panssarisuoja on heikoin.
Tankki oli silloin miehittämätön.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5518034,00.html#autoplay,

06. Syyriasta ammuttiin 2 rakettia Israelin Golanille, toisen iskiessä lähelle Hermonin vuorta, aiheuttamatta vahinkoa tai ihmisuhreja.

IAF vastasi siihen välittömästi iskien ohjuksilla ja tykistöllä Syyrian armeijan kohteisiin surmaten 10 syyrialaista sotilasta ja haavoittaen seitsemää muuta.
IDF vahvistaa iskut puolustusyksiköihin, tykistöpatteristoihin sekä havainto- ja tiedustelukohteisiin Syyriassa lauantai-iltana.

Syyrian uutistoimisto SANA vahvisti armeijan tiedot, että sotilaskohteisiin oli isketty Quneitran alueella lähellä Golanin kukkuloita, ja että ne aiheuttivat vahinkoa yksilöimättä tarkemmin tai kertomatta ihmisuhreista.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5518800,00.html#autoplay,

07. Berliinissä järjestettiin Al-Quds-päivä, jossa ensimmäisessä vastustettiin Israelia, ja toisessa puolustettiin Israelia, johon osallistuivat myös Saksan antisemitismin komissaari ja Berliinin johtaja turvallisuusvirkailija. Poliisi piti osanottajat tarkoin erillään toisistaan kaiken varalta. Niihin osallistui tuhatkunta ihmistä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5518613,00.html,

08. Israelin Knessetin päätettyä hajottaa itsensä torstai-iltana, Bibin johtama lame duck (halvaantunut ankka) hallitus jatkaa kuitenkin toimitusministeritönä, kunnes uudet vaalit on pidetty ja uusi hallitus muodostettu syyskuun lopulla.

Bibillä olisi ollut mahdollisuus palauttaa hallituksen muodostamistehtävän presidentille, joka olisi voinut kutsua esim. Gantzin uudeksi yrittäjäksi, joka odotti sitä viimeiseen saakka. ”Bibi piti parempana 3 kuukauden hullua uutta vaalikampanjaa ja miljoonien USD tuhlaamista uusien vaalien muodossa, koska hän on laillisesti kyvytön uhkaavien syytösten vuoksi” Gantz valitti.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5517385,00.html,
09. Israel Beitenun johtaja Avigdor Liberman (Libi) ei pidä mahdottomana pyrkiä pääministeriksi, mutta kiistää kostonhalunsa Bibiä vastaan.

Libi tukee oikeistohallitusta, mutta ”ei haredim-hallitusta, eikä pääministerillä ole väliä, kunhan ei vain haredi. Kannatamme juutalaista hallitusta, mutta emme juutalaisen halachan valvomaa, jossa ultraortodoksit ovat vahvoilla”.
https://www.timesofisrael.com/liberman-doesnt-rule-out-bid-for-pm-denies-vendetta-against-netanyahu/.

Erään gallupin mukaan Likudin kannatus on vain vahvistunut viime päivien sekasorrosta huolimatta, Likud saisi nyt 37 edustajaa, ja jos Shaked on mukana, 41 edustajapaikkaa Knessetissä. Israel Beitenun kannatus olisi 8 (nyt 4) ja Uusi Oikeiston kannatus viisi. Bibi kuitenkin ei halua Shakedia Likudiin.

Zehut-puolueen johtaja Moshe Feiglin vahvistaa keskustelleensa Naftali Bennettin (Uusi Oikeisto) kanssa mahdollisesta pienten oikeistopuolueitten vaaliliitosta.
https://www.timesofisrael.com/feiglin-confirms-meeting-bennett-to-discuss-cooperating-in-elections/,

10. ”Uutinen on se, jonka joku pyrkii estämään, kaikki muu on vain mainostusta”, sanoi Lord Northcliffe. Tämä johdantona uutiseen Bildenbergistä.
Bildengerg 2019 aloitti virallisesti julkistaa toimintaansa, sen, mitä tiedämme.

Bildenberg 2019 konferenssiin osallistuu kutsujen mukaan 120 -150 Euroopan ja PohjoisAmerikan poliittinen eliitti, edustaen teollisuutta, taloutta, akatemiaa ja mediaa. Sen perusti alankomaiden prinssi Bernhard 1954.
Niiden tarkoituksena on keskustella Euroopan ja PohjoisAmerikan välisistä suhteista.
https://www.bilderbergmeetings.org/,

Bildenbergin konferenssit ovat hyvin salaisia, jopa niin, että journalisteja, jotka ovat matkustaneet raportoimaan niistä, on uhkailtu ja heidän huoneitaan tutkittu poliisien toimesta. Hämmästystä herättää tieto, että Jared Kushner on mukana, Henry Kissinger ja ehkä Mike Pompeo myös, mutta tiedot ovat alustavia.
Bildenberg 2019 oli tarkoitus alkaa 30.05. Sveitsissä, loistohotellissa, joka on täyteen varattu.
https://beforeitsnews.com/v3/prophecy/2019/2506081.html, https://www.infowars.com/is-jared-kushner-a-bilderberg-traitor/,

Nasrallah sanoo, että Trumpin rauhansopimus ei ole oikeudenmukainen, ja siksi Hizbullahin velvollisuus on vastustaa sitä.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Nasrallah-Trumps-Peace-Plan-is-unjust-and-it-is-our-duty-to-oppose-it-591263,

PA:n johto ylistää arabi- ja muslimijohtajia, että he Mekkan konferenssissa antoivat tukensa PA:n näkemykselle suhteessa Trumpin rauhanesitykseen.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/PA-praises-Arab-Muslim-leaders-support-of-Palestinians-in-US-standoff-591307,

EU julkisti 01.06. lausunnon, jossa se vastustaa Israelin suunnitelmia asuntojen rakentamiseksi pääkaupunkiinsa. Kuten arvata saattaa, tiedonantajana tässä on Peace Now, jonka ainoana päämääränä on Israelin tuhoaminen.

Yli 800 asuntoyksikköä rakennetaan Ramotiin ja Pisgat Zeeviin. EU on myynyt sielunsa islamille, ja käyttää verovarojaan laittomien arabisiirtokuntien rakentamiseksi Israelin täyden valvonnan alaisille C-alueille Juudeassa ja Samariassa. https://www.jpost.com/Israel-News/EU-denounces-new-Jerusalem-construction-plans-591332,

USA:n USS Abraham Lincolnin lentotukialuksen höyrytessä Persianlahdelle Hormuzan salmen kautta USA:n scuba sukeltajat joutuivat taistelemaan Iranin sukeltajien kanssa, jotka pyrkivät kiinnittämään miinoja USA:n aluksiin. Useita Iranin sukeltajia eliminoitiin yhteenotossa.
https://www.rt.com/news/460038-iran-complete-control-us/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -32; Tiberias 22 -38; Suolameri 24 -40; Eilat 25 -41 +C-astetta, osittain puolipilvistä vähän lämpenevää,




















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021