TIISTAI 07.05.2019

TIISTAI 07.04.2019
01. Kairossa Egyptin valvonnassa sovittu tulitaukosopimus tuli voimaan maanantain aamuyöntunteina. Israel ei ole julkistanut sen sisältöä, mutta ilmeisesti Qatarin lupaus 480 miljoonan USD avustus/laina palestiinalaisille painoi vaa´assa - unohtamatta IAF:n suorittamaa Gazan kaistan massiivista pommitusta.

Israelin suurin huoli oli runsaan viikon päästä alkavat Euroviisi-kilpailut Tel Avisissa. Kilpailutiimit ovat ja maassa suorittaen taustakuvauksia.
https://www.timesofisrael.com/an-escalation-that-achieved-nothing-and-a-ceasefire-that-wont-hold-for-long/,

02. Israel toimii Euroviisujen isäntänä Netta Barzilain voitettua edelliset kisat ohjelmallaan nimeltä ”Toy”. Tämän vuoden kilpailujen järjestäjäksi valittiin Tel Aviv potentiaalisten kaupunkien tarjousten perusteella.

Ensimmäinen semifinaali pidetään 14.05., toinen 18.05. Euroviisu-tapahtumien yhteydessä myydään kaikenlaista rekvisiittaa asuista lippuidin ja reppuihin, joista saaduilla tuloilla pyritään osittain kattamaan suuria menoja.

Israelin edelliset voittavat ovat: 1978 Izhar Cohen ja Alphabeta ”A-Ba-Ni-Bi”; 1979 Milk and Honey ”Hallejuja”; 1998 Dana International ”Diva; 2018 Netta Barzilai kappaleella ”Toy”.
https://www.timesofisrael.com/countdown-to-a-douze-y-of-a-eurovision-celebration/,

03. Hamas ilmoitti kokeilleensa uutta taktiikkaa ohittaakseen Iron Dome torjunta-ohjusten aiheuttaman vallin ampumalla rakettikimppuja Israeliin. Kokonaisuutena se ei toiminut, vaikka muutama raketti pääsi sen läpi iskien kaupunkeihin.
Iron Dome torjunta onnistui 86 %:esti.

Hamas ampui 698 rakettia Israeliin, joista Iron Dome eliminoi 240;
Israelilaisia sai surmansa 4, haavoittuneita oli 234;
IDf teki kaikkiaan 350 iskua eri puolille Gazaa;
Gazan arabeja kuoli 30, haavoittuneita oli 154.

Hamasin aseellisen siiven Izz al-Din al-Qassam prikaatin tiedottaja Abu Obeida kehui saavutuksia some:ssa: ”Allahin avulla Qassam prikaati onnistui ohittamaan ns. ”Iron Domen” uuden taktiikan ansiosta ampumalla useita raketteja samalla kertaa. Tulituksen keskittämisen ja rakettien suuren tuhovoiman ansiosta onnistuimme aiheuttamaan viholliselle suurta menetystä ja tuhoa.” https://www.timesofisrael.com/hamas-boasts-it-overcame-iron-dome-with-concentrated-rocket-salvos-it-didnt/,

04. Jos Gazan terrorijärjestöillä oli aikomuksena estää tai ainakin häiritä Euroviisu kilpailuja, se taisi epäonnistua surkeasti, ja suurilla omilla menetyksillä.
Gazan asukkaille aiheutettu tuho ja kärsimykset eivät kuulu terroristien huolen-aiheisiin. Siksi he torjuvat YK:n ja Qatarin edulliset tarjoukset Gazan kaistan jälleenrakentamiseksi ulkoisella rahoituksella.

Euroviisukilpailujen järjestäjät vakuuttavat, ettei rakettituli pysty estämään musiikkiesitysten järjestämistä. Onneksi terroristit eivät ampuneet pitkän kantomatkan rakettejaan, joilla ne pystyvät häiritsemään Ben Gurionin lento-kentän kansainvälistä liikennettä, vaikka sen uhkasi sitä videollaan.

Ei tiedetä, millä Israel uhkasi Hamasia & co, mutta ehkä siihen kuului uhkaus Gazan kaistan miehittämisestä ja Hamasin hallinnon lopettamisestä.
Euroviisu-kilpailut kestävät viiden päivän ajan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262805,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262693,

05. ”Vain pitkäaikaisella maaoperaatiolla pystytään palauttamaan pitkäainainen rauhantila” sanoo Sderotin pormestari Alon Davidi Israelin hallitusten valitsemasta taktiikasta, jota se on harjoittanut kolmen sodan ja toistuvien häirintätoimien aikana Gazan terroristien taholta. Hän opastaa hallitusta:
”Älä vain reagoi hyökkäyksiin, vaan toimi laatimasi ohjelman mukaan”.

On syytä muistaa, että Kairon sopimus on tulitauko, jonka Hamas voi rikkoa koska vain tahtonsa mukaan, kuten se on tehnyt aikaisemmissa vastaavissa sopimuksissa. Davidi sanoo, että lyhyen tähtäyksen tulitauot sopivat
vastustajalle, joka kokee asemansa heikoksi, voidakseen koota joukkonsa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262802, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262787,

06. Likudin ministeri Bibin hallituksessa Yoav Galant kritisoi Gideon Saarin lausuntoa, jossa hän katsoo ”suostumisen tulitaukoon ennen aikaiseksi saavuttamatta mitään merkittäviä etuja”.

”Gideon Saarin huomautukset ovat sopimattomia. Vastustan pääministerin ja hänen johtamansa hallituksen kritisoimista” Galant sanoi. ”Pääministeri toimii hienovaraisesti ja vastuullisesti. Hänen tärkein huolensa on Israelin turvallisuus”.

Galant kritisoi myös SiniValkoinen puolueen johtajaa Benny Gantzia tämän vaatiessa IDF:n pelotteluvoiman palauttamista. ”Gantzin lausunto on epäasiallinen ja kuuluu sopimattomaan politikointiin”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262799,

07. Debkafile kertoo artikkelissaan, että yksi Islamic Jihadin Ashkelonia kohti ammutuista raketeista oli Iranin valmistama Badr3, jota aiemmin ovat käyttäneet Houthti kapinalliset Jemenin sodassa. Sen räjähdekärki painaa 250 kg, ja sen kantomatka on 150 km. (Aiempi malli painoi 40 kg)

Iran toimitti raketin Jihadille Gazaan luultavasti osina ja koottiin siellä, arvioi DF. Sen tuhovoimaa lisää se, että se räjähtää 20 m kohteensa yläpuolella levittäen 1400 sirpalettaan laajalle alalle, joten siltä suojautuminen heittäytymällä maahan ei estä joutumasta sirpaleitten haavoittamaksi.
https://www.debka.com/irans-badr-3-missile-in-maiden-show-against-israel-in-palestinian-rocket-offensive/,

08. Pääministeri Netanyahun läheinen uskottu Amidror sanoo, että 2 päivää kestäneen laukaustenvaihdon Israelin ja Gazan terrorijärjestöjen välillä alkoi Iranin antamasta kehotuksesta ampua salaa IDF:n partioita Gazan rajalla samaan aikaan, kuin Kairon tulitaukoneuvottelut olivat lähellä ratkaisua.

Jihadin sala-ampujat haavoittivat kahta IDF:n sotilasta, mihin IDF vastasi iskemällä Hamasin sotilaskohteisiin Gazassa, mikä johti 2 päivää kestäviin taisteluihin.
Jihad ensin kielsi osuutensa sotilaitten tulitukseen, mutta sitten myöntäen sen. Tämä aloitti hyödyttömän tulituksen osapuolten välillä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262785. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262792, https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Amidror-Iran-behind-the-Gaza-escalation-588796,

09. Teini-ikäiset arabinuoret ampuivat sytyttämiään ilotulitusraketteja juutalaisia koululapsia kohti Maaleh HaZeitim lähiössä Jerusalemin vanhassa kaupungissa.

Arabinuoret tulittivat juutalaislapsia vain muutaman metrin päästä tiistaina. Juutalaislapset onnistuivat pakenemaan paikalta ilman vahinkoja.

Turvallisuusvartijoiden lähestyessä arabinuoret ampuivat rakettejaan myös heitä kohti ennen pakenemistaan.
Juutalaislapset olivat nousemassa busseihin arabien tullessa paikalle. Lapset kertoivat, että arabit olivat 14 -15-vuotiaita ja ampuivat suoraan kohti. Poliisi tuli paikalle 10 minuutin kuluttua, minkä jälkeen lapset nousivat bussiinsa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262792,

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoi sunnuntaina julkaisemassa lausunnossaan tuomitsevansa mitä voimakkaimmin termein rakettien ampumisen Gazasta Israeliin, kohdistaen ne erityisesti siviilien asuntokeskuksiin.

Guterres kehotti osapuolia hillitsemään toimiaan äärimmilleen, lopettamaan
hyökkäyksensä, ja palaamaan aiempaan yhteisymmärrykseensä tulitauosta.
Hamas tuomitsi hänen lausuntonsa Israelin suosimisesta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262797,

10. IDF julkisti sunnuntai-iltana ottamansa videon, jossa sen lähettämä drone, miehittämätön pienkone, eliminoi ulkomaisten lahjoittajien varojen muiluttamista Gazaan johtaneen Hamasin virkailijan.

Videossa näytetään Hamed Ahmed Abed Khoudari hetkeä ennen ohjuksen ampumista hänen autoonsa, surmaten hänet ja haavoittaen kolmea muuta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262720,

11. Kristityistä näyttää kehittyvän uusin uhanalainen ihmislaji maailmassa. Kristittyjä vastaan hyökätään kaikkialla, Kauko Idästä Eurooppaan, Afrikkaan ja Amerikkaan. Heidän kirkkojaan ja rukoustilojaan poltetaan, heidän edustamaansa kulttuuria vastaan hyökätään, ja heidän pyhiä kirjojaan asetetaan kiellettyjen listoille.

Tämä kaikki tapahtuu kirkon hengellisten ja yhteiskuntien maallisten johtajien suosiollisella avustuksella myönnytysten merkeissä: ”Tuhotkaa vain pyhät rakennuksemme ja kirjamme, ryöstäkää ja raadelkaa vain, raiskatkaa neitsyemme ja nuorukaisemme, sehän on kielletty kotimaassanne, eikä teitä voida palauttaa sinne, koska teidät poloisethan voitaisiin teloittaa siellä”.
https://www.skywatchtv.com/videos/five-in-ten-5-6-19-muslim-children-in-philly-sing-of-chopping-off-heads/,

Persecution.org raportoi, että radikaali hindupuolue esittää vaaliohjelmassaan, että kaikki kristityt ja muslimit tulee sterilisoida. Asiaa käsittelevässä artikkelissa ironisoidaan, että heidän tulisi antaa YK:n suositteleman Planned Parenthoodin hoitaa asia puolestaan, koska he feministien kanssa palvovat samaa epäjumalaa.
https://www.online-ministries.org/war-of-the-worlds-religions-radical-hindu-wants-to-sterilize-christians-and-muslims/,
https://www.skywatchtv.com/videos/five-in-ten-5-6-19-muslim-children-in-philly-sing-of-chopping-off-heads/,

12. Zakir Naik on Intian hengenvaarallisin mutta myös suosituin muslimisaarnaaja sekä Intiassa että maailmassa, kertoo Jihad Watch. Hän kiertää ympäri maailmaa keskustellen uskon asioista ei-muslimien kanssa. Hänen islamin uskoon käännyttämänsä henkilöt sanovat, että siihen vaikutti hänen loistava esiintymisensä noissa keskusteluissa, mikä vakuutti heidät islamin totuudesta.

Nyt on kuitenkin tullut esiin, että hänen järjestämiensä massakääntymisten yhteydessä käytetään rahaa ihmisten suostuttelemiseksi alistumaan islamille.
Mumbain poliisin tutkimuksissa paljastui, että hänen voittoa tuottamaton Islamin Tutkimussäätiö oli laittomasti käännyttänyt 800 ihmistä maksaen heille varoista, joita hän sai ulkomailta. Nyt häntä syytetään 28 miljoonan USD rahanpesusta.

53-vuotias Naik pitää myös radikaalia islamia suosittelevaa ohjelmaa Peace TV:ssä, jossa häntä seuraa 200 miljoonaa katsojaa maailmanlaajuisesti. (Intiassa se on kielletty)
https://www.jihadwatch.org/2019/05/jihadist-islamic-preacher-who-paid-non-muslims-to-convert-accused-of-money-laundering,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 09 -21; Tiberias 16 -28; Suolameri 18 -31; Eilat 18 -33 +C-astetta, tänään ja huomenna puolipilvistä, sen jälkeen aurinkoista. Vähän viilenevää.

Papua Uusi Guineassa tapahtui 7.2 R-asteen maanjäristys.
Myös Yellowstone tärähtelee uusien maanpinnan liikkeiden vuoksi.
https://watchers.news/2019/05/06/papua-new-guinea-earthquake-may-6-2019/,














Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021