SUNNUNTAI 19.05.2019

SUNNUNTAI 19.05.2019
01. Euroviisut on sitten laulettu onnelliseen loppuun ilman suurempia häiriötekijöitä. Israel pyrki pitämään viisut vapaina politikoinnista, vain Islannin antikapitalistinen Hatari yhtye herätti pientä ärtyisyyttä vetämällä esiin useita Palestiinan nimellä ja lipulla kirjailtuja viirejä juontajan ilmoitettua Islannin saaman äänimäärän 186.

Tuntia ennen sitä esiintynyt Madonnan yhtyeen kaksi esiintyjää toivat mukanaan lavalle Israelin ja Palestiinan liput. Kilpailujen loputtua EBU tuomitsi Palestiinan lipun käyttämisen kummassakin tilanteessa.
Kilpailujen voittajaksi selviytyi Alankomaiden yhtye Duncan Laurencen laulamalla kappaleella ”Arcade”, joka sai 492 ääntä.

Toiseksi EUROVIISU 2019 kilpailussa päätyi Italian yhtye, ja kolmanneksi Venäjä. Israelin yhtyeen laulaja Kobi Marimi sai vain 47 ääntä päätyen sijalle 23.
Kehitysvammaisten yhtye Shalva herätti ansaittua huomiota erikoisuudellaan, vaikkei se varsinaisesti ollutkaan kilpailemassa äänistä.
https://www.timesofisrael.com/politics-mostly-kept-off-center-stage-as-israel-hosts-eurovision-mega-event/,

02. Kloriinia ja muita puhdistusaineita valmistava teollisuuslaitos syttyi tuleen New Jerseyn Kearnyssä perjantai-iltana aiheuttaen katastrofin.

Viranomaiset Jersey Cityssä, Hoboken ja New York Cityssä kehottivat asukkaita pysyttelemään sisätiloissa sulkien ovet ja ikkunat. Vaikka varsinaista vaaraa ei enää olekaan palon ollessa hallinnassa eivätkä läheiset kloorikaasutankit syttyneet tai vaurioituneet, viranomaiset haluavat asukkaita varovaisuuteen.

Palosta aiheutuneet savukaasut kulkeutuvat paloalueelta lännestä tulevien tuulten mukana itään ja kaakkoon, saavuttaen osittain Staten Islandin New Yorkissa.
Tehdaspalo Hudsonin piirikunnassa jatkui lauantaina, mutta palokuntien hallissa.
Pulanski Skyway (Truck Routes 1 ja 9) suljettiin molempiin suuntiin.

Viranomaiset eivät sulje pois mahdollisuutta, että palon olisi sytyttänyt joko Iranin tai sen kanssa liittoutunut järjestö pyrkimyksenään aiheuttaa ehkä satojen tuhansien ihmisten tuskallisen kuoleman. Onneksi kloorikaasutankit pysyivät ehjinä, mutta viranomaiset jatkavat ilman laadun tarkkailua kaiken varalta.

Hoboken ja Bayonnen asukkaille annettiin lupa avata ikkunat, koska vaara on tältä osin ohi.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/breaking-news-fire-at-chlorine-plant-in-new-jersey-may-have-been-iranian-terror-attack-intended-to-kill-thousands,

03. HalTurner raportoi erittäin korkeasta sotilaallisesta lentotoiminnasta koko Persian-lahden alueella, minkä aiheuttavat sekä USA:n että muiden maiden elementit, mukaan lukien Iranin, joka varustautuu maasta ilmaan että maasta meri-maaleihin aseittensa aktivoimiseen tarvittaessa.

Persianlahden GULF-maat, GCC, jossa Saudi Arabia on johtava maa, äänestivät lauantaina esityksestä, jolla USA voi sijoittaa joukkojaan alueelle, sekä meri- että maa-alueille.

USA:n turvallisuusvirkailijat informoivat Kuwaitin kansallisen turvallisuus-neuvoston jäseniä perjantaina 17.05, jotka sen jälkeen tekivät päätöksen maan asettamisesta sotatilaan Iranin uhkaa vastaan.
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/,

04. Vasemmistolaiset johtajat Kubassa ja Venezuelassa tervehtivät ilolla Kiinan virkailijan Zhao Bentangin saapumisen maahan tällä viikolla Kiinan mahdollisesta tuesta hallituksille taloudellisen kriisin hallitsemiseksi.

Venezuelan diktaattori Nicolas Maduro ilmoitti Twitter-sivullaan Bentangin saapumisesta torstaina. ”Molempien maiden edustajat keskustelivat itsevaltaisesta hyökkäyksestä Maduroa vastaan”, jolla hän tarkoitti presidentti Juan Guaidon kansainvälisestä tunnustamisesta maansa lailliseksi hallitsijaksi.

”Miellyttävä tapaaminen Zhao Bentangin, Kiinan valtionvarain kanslerin kanssa”, Maduro kirjoitti Twitter-sivullaan. ”Keskustelimme monista asioista koskien kahdenvälistä yhteistoimintaa, ja kiitimme Kiinaa sen voimallisesta tuesta, ja solidaarisuudesta ja imperialistisesta hyökkäyksestä kotimaatamme vastaan”.

Venezuelan propaganda verkoston VTV:n ohjelmassa kerrottiin, että maiden edustajat keskustelivat 600:ta yhteistoiminta-projektista, sekä Kiinasta saapuneesta 71 tonnin lääkintäaineitten ja kirurgisten välineitten lahjoituksesta, joka, kuten Kiinan Venezuelan lähettiläs totesi: ”-edustaa Kiinan kansan ystävyyttä Venezuelan kansalle”.

Kiina, joka on ollut yksi Maduron hallituksen vakavin tukija, on pitkään avustanut sitä lainojen ja sotilaallisten avustusten muodossa.

Viime viikolla senaattori Marco Rubio (R-FL) kertoi Breitbart News toimistolle, että Kiina on aktiivisesti auttanut hallitusta valvomaan, sensuroimaan ja sulkemaan osia internetistä, jonka se koki uhkaavan sosiaalisen hallituksen vakavuutta.

Kubassa valtion paikallinen tiedotustoimisto Granma raportoi kommunistisen puolueen johtajan Raul Castron ja Kiinan sotilaallisen edustajan amiraali Miao Huan tapaamisesti torstaiaamuna.

Julkaistun tiedotteen mukaan ”erinomaiset suhteet maitten, osapuolten, hallitusten ja armeijan joukkojen välillä, olivat ilmeiset koko tapaamisen aikana”.

Kiina on Kuban tärkein kauppakumppani osapuolten toistuvasti suostuen lisäämään taloudellisia siteitä kapallisten sopimusten muodossa. Kiina tarjoaa Kuballe avustuksia, lainoja, ja tukiasia miljardien USD arvosta.

Viime joulukuussa Kiinan valtion uutistoimisto Global Times raportoi Kuban kommunististen hallitsijoitten ”hylänneen individualismin ja esittävät kopioivansa Kiinan taloudellisen mallin nostaakseen maansa tulevaa varallisuutta”.

”Mitä tulee Kiinan kokemukseen tai kiinalaiseen malliin, ei kukaan voi jättää huomiotta Kiinan mallia” Global Times kirjoiti. Aikamme liberalismin ja individualismin maailmassa Kuban kansa pitää edelleen uskonsa sosiaalisen tasa-arvoisuuteen ja sosialismiin. 40-vuoden uudistusten ja aloitusten jälkeen Kiina on kehittänyt lukuisia kokemuksia, jotka ovat oppimisen arvoisia”. https://www.breitbart.com/national-security/2019/05/17/chinese-officials-swarm-venezuela-cuba-amid-ongoing-domestic-crises/,

05. Vasemmistolainen aktivisti Emily Ratajkowski tekee oudon tieteenvastaisen väitteen oikeuttaakseen syntymättömien mustaihoisten lasten murhan vankien määrän alentamiseksi USA:ssa.

Artikkelin kirjoittaja John Nolte selittää käyttävänsä ”tieteenvastaista” termiä, koska Ratajkowskin rasistinen vetoomus vankiloitten mustan asukkaitten määrän alentaminen kansan palvelemiseksi on puhtaasti supramasistinen, eikä sillä ole mitään tekemistä tosiasioitteen tai tilastojen kanssa.
”Tällä viikolla 25 vanhaa miestä äänestivät abortin kieltämisestä Alabamassa, myös raiskauksia ja insestiä koskevissa tapauksissa”.

Nämä valtaa-edustavat miehet käyttävät tahtoaan naisten ruumiiseen voidakseen pitää patriarkaattisen ja teollisen vankilakompleksin alhaisen palkkatulon naisille oikeuden valita kieltäytymisen synnyttämästä. Valtioitten yritykset kieltää abortit ovat suhteellisesti korkeimmat niissä asuvien mustien naisten keskuudessa.

”Kysymys on luokasta ja rodusta ja suora hyökkäys USA:n naisten keskeisiä ihmisoikeuksia vastaan, joka heille kuuluu ja on suojeltu Reo v Wade-lailla.” https://www.breitbart.com/entertainment/2019/05/17/nolte-emily-ratajkowski-believes-killing-black-babies-is-a-public-service/,

06. Korkein oikeus teki sunnuntaina päätöksen, jonka mukaan on lähes olematon se mahdollisuus, että 16 vuotias juutalainen nuori - jota syytetään raskaan kiven heittämisestä palestiinalaisen auton tuulilasiin, minkä seurauksena PA/PLO:n arabiäiti Aisha Rabi sai surmansa - tulisi uusimaan tekonsa. Oikeuden tuomari teki päätöksensä vapauttamisesta vastoin valtion syyttäjäviraston vetoomusta.

Aisha Rabi ajoi miehensä ja tyttärensä kanssa autossaan Länsirannan Tapuah-risteyksen lähellä lokakuun 12. päivänä, kun kivi tuli tuulilasin läpi osuen äitiin surmaten hänet. Nuorukaisen DNA löydettiin kivestä, mikä tuntuu omituiselta.

Nuorukainen, jonka nimeä ei saa julkaista, vapautetaan oikeuden päätöksellä hänen isovanhempien kotiin Kfar Sabassa, jossa hän joutuu kantamaan sähköistä nilkkarengasta ja olemaan kahden aikuisen valvonnassa 24/7, eikä hänellä saa olla mitään kontakteja perheen ulkopuolisiin.
https://www.timesofisrael.com/supreme-court-okays-house-arrest-for-teen-accused-of-killing-aisha-rabi/,

07. Saudi Arabia kutsuu Persian Gulfmaat ja arabiliiton jäsenmaat kiireiseen kokoukseen käsittelemään jännityksen kohoamista Persianlahdelle.

Saudi Arabian virallinen uutistoimisto vahvisti lauantaina vaatineensa Gulfmaiden GCC-järjestöä ja arabiliittoa hätäkokoukseen käsittelemään nousevaa jännitystä alueella.

Saudi Press järjestö (SPA) sanoi, että ”kuningas Salman on kutsunut Gulfmaiden johtajat ja arabimaat kahteen kiireiseen huippukokoukseen Mekkassa 30. 05. käsittelemään äskeistä vihollisuutta ja sen aiheuttamia seurauksia alueella”.

USA lähetti Persianlahdelle yhden emälaivansa Abraham Lincolnin saattue-aluksineen, ja GCC-maat antoivat luvan USA:lle lähettää joukkojaan Persianlahdelle ja niiden alueille.

Saudien ulkoministeri Adel al-Jubeir vakuutti, ettei hänen maansa halua sotaa Iranin kanssa, mutta on valmis puolustamaan intressejään.
UAE ilmoitti mielellään osallistuvansa saudien järjestämiin kokouksiin.

Neljää tankkilaivaa vastaan, 2 niistä saudien, hyökättiin UAE:n Fujairahin rannikon edustalla, ja vähän sen jälkeen Jemenin houthi-kapinalliset iskivät drone-koneillaan Saudi Arabian tärkeintä öljyjohtoa vastaan, joka tarjoaa vaihtoehtoisen reitin öljyn kuljettamiseksi Hormuzan salmen ohi, jo Iran sulkee sen.

UAE aloitti tutkimukset hyökkäyksistä tankkilaivoja vastaan. https://www.timesofisrael.com/saudi-arabia-calls-urgent-gulf-arab-league-meetings-over-tensions/,

08. Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif vähättelee sodan mahdollisuuksia USA:n kanssa todeten, että Iran ja USA ovat keskellä tiedustelusotaa.

IRGC:n (Iranin Vallankumouskaartin) äskettäin virkaansa nimitetty uusi komentaja Hossein Salami sanoo ”USA:n poliittisen järjestelmän muistuttavan New Yorkin WTC:n tuplatorneja, jotka luhistuivat äkillisen iskun vuoksi”.

Iran siirsi keskimatkan ballistisia ohjuksiaan laivoihin siirtääkseen niitä lähemmäs USA:n tukikohtia, jotka saartavat Irania joka puolelta.

USA puolestaan evakuoi lähetystöjensä ei-välttämätöntä henkilökuntaa Irakissa voidakseen välttää Teheranin lähetystönsä v.1979 valtauksen toistumisen, jonka seurauksena 52 henkilökunnan jäsentä pidettiin panttivankeudessa Teheranissa 444 päivää. Lisäksi USA siirtää merivoimiaan Persianlahdelle ja raskaita B-52 pommittajakoneitaan lentokentilleen Persianlahden alueella.
https://www.timesofisrael.com/zarif-plays-down-tensions-as-irgc-chief-says-iran-us-in-midst-of-intel-war/,

09. Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivät Hamasin jäsenet kieltäytyvät muuttamasta uuteen siipeen puhelinoikeuksista syntyneen ongelman vuoksi.
Vangit lopettivat uhkaamansa syömälakon Ramonin vankilassa saatuaan tahtonsa läpi, ettei vankila estä eikä sensuroi vankien puheita ulkopuolelle.

Israel suostui asentamaan yleiset puhelimet vankilaan. IPS:n mukaan 300 käsi-puhelinta oli salakuljettu vankilaan. 14 tapauksessa vangit pyrkivät järjestämään terrori-iskuja vankilan sisältä. Kullakin vangilla on oikeus puhua perheensä vanhimman kanssa kolme kertaa viikossa. Kestoaika 15 -20 minuuttia.
https://www.timesofisrael.com/hamas-prisoners-said-to-refuse-to-move-to-new-ward-amid-spat-over-phones/,

10. Tamran kaupungissa suoritettiin amerikkalaistyylinen murha. Wissam Jawdat Yasin, 44, puhui puhelimessa, kun auto pysähtyi lähelle ja siitä tuli ulos kasvonsa peittänyt mies ampuen häntä useita kertoja ajaen sitten pois. Yasin kiidätettiin Haifan sairaalaan, mutta siellä hänet todettiin kuolleeksi.

Polisi ei tiedä murhan syytä. Tusinoittain ihmisiä tuli kaduille protestoimaan, ettei poliisi pysty estämään rikollisuutta kaupungissa.
https://www.timesofisrael.com/man-shot-dead-in-northern-city/,

11. Yavnessa monikerroksien työmaan torninosturi kaatui surmaten neljä ihmistä.
Lisäksi kaksi muuta haavoittui.
https://www.timesofisrael.com/three-killed-as-crane-collapses-at-construction-site-in-yavneh/,

12. Pääministeri Netanyhaun toivoman immuniteetti-lain runnominen Knessetissä herättää vastustusta paitsi kansanedustajissa myös kansassa ja asianajajien keskuudessa, joista pari sataa ilmoittavat estävänsä lain säätämisen.
Likud puolustautuu, ettei laki sisälly koaliittion sopimuksiin. https://www.timesofisrael.com/veteran-former-likud-mk-blasts-netanyahus-corrupt-immunity-bid/,

13. Ranskassa Le Pen ennustaa historiallisesta äänestyksestä populistien hyväksi. Eurooppa alkaa olla kurkkua myöten täynnä maahan tunkeutujia vastaan osoitettuun ansiottomaan myötätuntoon, ja halavat sulkemaan rajat, jos sillä nyt enää pystytään estämään Euroopan maiden romahtaminen.

Äänestys pidetään Italiassa ja Itävallassa, joissa oikeiston uskotaan voittavan. https://www.timesofisrael.com/frances-le-pen-predicts-historic-vote-for-populist-parties/,

14. Ilmapalloterrorismi jatkuu Gazassa, vaikka tulitauon mukaan sen tuli loppua. Viimeisin räjähteillä varustettu pallorypäs laskeutui IDF:n tukikohdan kynnykselle.
Pioneerit kävivät purkamassa sen, eikä se aiheuttanut vahinkoja. https://www.timesofisrael.com/suspected-incendiary-device-tied-to-balloon-cluster-lands-in-idf-base/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 11 -27; Tiberias 17 -32; Suolameri 21 -35; Eilat 21 -37 +C-astetta. Aurinkoista tänään ja huomenna, lämpenevää.

Oroville pato on joutumassa kriisiin huolimatta yrityksistä pelastaa se ennen
luhistumista, mutta niitä on kaikkiaan kolme patoa luhistumisvaarassa runsaitten
sateitten johdosta. Ne vaarantavat miljoonien ihmisten hengen Kaliforniassa.
https://thecommonsenseshow.com/activism-agenda-21-conspiracy/oroville-dam-crisis-worsens-last-ditch-effort-save-dam-underway,


















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021