TORSTAI 18.94.2019

TORSTAI 18.04.2019
01. Presidentti Reuven Rivlin nieli pahan mielensä ja Netanyahya vastaan tuntemansa vastenmielisyytensä ja käyttäytyi Israelin presidentille kuuluvan arvonsa mukaisesti, ja ”allekirjoitti nimitysdokumentin, jossa hän nimitti Benyamin Netanyahun viidenteen perättäiseen kauteensa pääministerinä, virallisesti aloittaen prosessin, jonka odotetaan johtavan uskonnollisten ja kansallisten puolueitten muodostamaan uuteen hallitukseen seuraavien lähiviikkojen aikana”, kuten AP kirjoittaa ynetnews.com julkaisemassa artikkelissa.

Pääministeri Netanyahulla on 42 päivää muodostaa uusi hallitus häntä suosittelemien oikeistolaisten ja uskonnollisten puolueiden kanssa. Hänellä on 65 -55 kansanedustajan enemmistö 120 hengen Knessetissä pahimmasta kilpailijastaan Gantz/Lapid johtamasta SiniValkoinen puolueen allianssista.
Hän on myös lähellä ylittää Ben Gurionin ennätys maansa pääministerinä.

Yhteisessä videoidussa tilaisuudessa presidentti Reuven Rivlin ja pääministeri Benyamin Netanyhau allekirjoittivat virallisen nimitysdokumentin kätellen toisiaan, kuten protokolla vaatii.

Presidentti Rivlin kehotti Netanyahua parantamaan ajoittain rumaksi kehittyneen vaalikauden synnyttämät haavat ja hiertymät, jotka olivat repineet avoimiksi juutalaista yhteiskuntaa hajottaneet tekijät Israelissa ja ulkomailla.

Pääministeri Netanyahu sanoi olevansa ”liikuttunut hyväksyessään viidennen nimityksen ja - tietyllä tavalla - enemmänkin kuin ensimmäisellä kerralla, vakuuttaen tekevänsä kaikkensa osoittautuakseen luottamuksen arvoiseksi, jonka Israelin kansa hänelle antoi”.

Uskonnolliset ja kansalliset puolueet suosittelivat Netanyhua hallituksen muodostajaksi, vain Israel Beitenu johtaja Avigdor Liberman viivytteli oman suosituksensa kanssa antaen sen lopulta maanantaina iltapäivällä.

Netanyahun oikeistohallitus muodostaa näistä puolueista: Likud, Kulanu, Oikeistopuolueitten Unioni, Israel Beitenu, ortodoksipuolueet Shas ja UTJ, jotka yhdessä antavat hänelle 65 kansanedustajan tuen 120 jäsenen Knessetissä.

Pääministerin tulee 42 päivän kuluessa muodostaa uusi hallitus, jota ennen hänen tulee käydä kitkuiset ja vaikeat neuvottelut puolueitten vaatimuksista ja ministeripaikkojen jakamisesta, joista ulko- ja puolustusministerin paikat lienevät hankalimmat pääministeri pitäessä ne vuosien ajan omissa käsissään.
Paikkajaon ohessa ministeriöille myönnettyjen varojen jakaminen tiukan budjetin puitteissa on aina osoittautunut kuumekäyrää nostattavaksi.

Pääministerin tiedottaja Yonathan Ulrich lupaa, että oikeistolainen hallitus tullaan muodostamaan niin pian kuin mahdollista. Jos se ei onnistu säädetyn ajan puitteissa, SiniValkoinen puolue saa tilaisuuden esittää vaihtoehtonsa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5496194,00.html,

02. Jewish Home-puolueen, josta Naftali Bennett ja Ayelet Shaked erosivat ennen vaaleja muodostaen Uusi Oikeisto-puolueen, uusi johtaja rabbi Rafi Peretz sanoi keskiviikkoillan maljannostotilaisuudessa Petah Tikvassa puhuneensa Bennettin ja Shakedin kanssa vaalitulosten julkistamisen yhteydessä, jossa heidän johtamansa Uusi Oikeisto-puolue ei ylittänyt vaalikynnystä.

”He kysyivät minulta yhä uudelleen: Kerro meille, iloitsetko nyt sydämessäsi, mitä tapahtui? että sinä voitit ja me hävisimme?”. Rabbi Peretz sanoi myöhemmin soittaneensa sekä Naftalille että Ayeletille ja ilmoittaneensa valittelunsa ja tuskansa kaikesta siitä, mitä tapahtui, ja kuinka monta ääntä meni hukkaan.

Peretz kertoi sanoneensa heille, ”miten paljon he tekivät sekä uskonnolliselle Sionismille että kansalle, eikä ole mitään syytä sylkeä heidän päälleen, kuten muutamat kuitenkin tekevät”.

”En suunnitellut nousevani areenalle. Nyt sen tapahduttua, olen onnellinen, haluan sitä, ja kaikki on hyvin. Jos joku olisi ennustanut tästä pari kuukautta sitten, he tuskin olisivat löytäneet minua tiilikattoni alta. Nyt olen kuitenkin onnellinen. Löysin hämmästyttävän ryhmän, rehellisiä ja kallisarvoisia ihmisiä, jotka arvostavat totuutta ja osallistuvat taakan kantamiseen” Peretz sanoi.

Naftali Bennett tunnusti tiistaina Uusi Oikeiston häviön, ettei päässyt Knessetiin.
”Kuuden vuoden kosher-palvelun, sadan kampanjapäivän ja viikon aikana suoritetun kamppailun jokaisesta äänestä – jälkeen voin sanoa: Tein voitavani Israelin kansan, rakastamani valtion hyväksi, mutta aika loppui kesken. En syytä ketään, olen yksin vastuussa siitä, mitä tapahtui.”

Oikeusministeri Ayelet Shaked sanoi keskiviikkona ottavansa lomaa politiikasta, mutta vihjasi paluuseen tulevaisuudessa.
”Äänestäjien tuomio - pienimmällä kynnyksellä - näyttää onnistuneen kuuden vuoden tiiviin työskentelyn jälkeen vapauttamaan minut ainakin toistaiseksi. En kuitenkaan halua sitoutua siihen, kuinka pitkäksi aikaa”. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5496194,00.html,

03. Oikeusministeri Ayelet Shaked (Uusi Oikeisto) kävi keskiviikkoaamuna jättämässä jäähyväiset oikeusministeriölle hänen kunniakseen järjestetyssä tilaisuudessa. Puolueensa epäonnistuttua ylittämän 3.25 %:n vaalikynnyksen Shakedin aloittama työ Israelin oikeuslaitoksen uudistamiseksi jäi pahasti kesken, ja on suurella mielenkiinnolla seurattu, kuka nousisi hänen paikalleen.

Shaked antoi tunnustusta oikeusministeriön työntekijöille avustaen häntä ponnisteluissa ”vallankumoukseen oikeuslaitoksessa” - ponnisteluissa, joissa hän oikeusministerinä neljän vuoden aikana pyrki rajoittamaan Korkeimman Oikeuden juridista aktiivisuutta ja siirtämään Israelin oikeuslaitosta kokonaisuudessaan oikealle oikeistolaisilla nimityksillä.

”Olen onnellinen voidessani sanoa, että teidän avullanne onnistuin asettamaan tavoitteet, ja myös nähtyäni asteittaisen kehityksen niiden toteuttamiseksi”.
Uusi Oikeisto jäi noin 1 400 äänen päähän vaalikynnyksen ylittämisestä, mikä jätti sen pois 21. Knessetistä.

Monet ovat toivoneet, että Shaked voisi Likudin ministerinä jatkaa aloittamaansa vallankumousta, mutta toiset sanovat, ettei se olisi reilua, koska Likudissa ja muissa allianssi-puolueissa on useita halukkaita ja pystyviä ehdokkaita.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/261989,

04. USA:n Oikeusministeriön nimittämän erityistutkijan Robert Muellerin raportti Venäjän sotkeutumisestä USA:n 2016 presidentinvaaleihin julkaistaan tänään torstaina. Mueller on entinen FBI:n johtaja.

Oikeuskansleri William Barr tulee esittelemään raporttia Kongressille 11. 00 am. itäistä aikaa (18.00 Israelin aikaa) apulaisoikeuskansleri Rod Rosensteinin pitämän lehdistökonferenssin jälkeen, joka alkaa 9.30 am.(16.30 Israelin aikaa). Siinä on tarkoitus keskustella raportista ja vastata kysymyksiin, kuten Hill raportoi.

Kongressin demokraattiset jäsenet protestoivat keskiviikkona saatuaan tietää, ja erityisesti NYT:n raportoitua, että Valkoisen Talon asianajajat ja Oikeus-ministeriön virkailijat olivat jo keskustelleet raportin detaljeista ja suosituksista.

Demokraatit syyttivät, että oikeuskansleri Barr on toistuvasti toiminut presidentti Trumpin agenttina roolissaan raportin julkaisemiseksi.

Edustaja Jerry Nadler (D-NY) oli ärtynyt tiedoista, joiden mukaan Muellerin raportin tietoja ei ehkä jaeta Kongressin jäsenille ennen Barrin lehdistö-tilaisuutta. Hän pelkää, että Muellerin raportin sisältöä pyritään peukaloimaan etukäteen sen sijaan, että annetaan 2 vuotta kestäneen raportin laatimisen puhua puolestaan. Hän kritisoi seuraavia tosiasioita:

”Barr esitti laatimansa yhteenvedon maaliskuun 24, päivän kirjeessään Kongressille; hän esti Muellerin laatimien yhteenvetojen julkaisemisen; hän informoi Valkoista Taloa raportista ennen kopion antamista Kongressille, mikä antoi presidentille mahdollisuuden valmistautua vastineeseen; nyt päivää ennen raportin aiottua julkaisemista, Oikeusministeri ilmoitti, että se saa raportin 11.00 am ja iltapäivän välillä, ennen oikeuskansleri Barrin 9.30 am lehdistötilaisuutta.

FBI:n entinen johtaja Robert Muellerin nimitti 2017 USA:n Oikeusministeriö valvomaan Federaation tutkimuksia Venäjän sekaantumisesta 2016 vaaleihin. Hänet nimitettiin sen jälkeen, kun silloinen oikeuskansleri Jeff Sessions kielsi millään tavoin osallistumista kampanjan aktiivisena neuvonantajana ja toimitsijana.

Venäjän on toistuvasti kieltänyt osallistumisensa USA:n vaaleihin.
Ennakko-tietojen mukaan Muellerin raportti vahvistaa Venäjän kannan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262028,

05. UUTISIA LYHYESTI

USA:n lähettiläs kansainvälisissä neuvotteluissa Jason Greenblatt, vahvisti keskiviikkona, että Reutersin raportti - jossa todetaan, että Trumpin hallituksen laatima rauhansuunnitelma julkistetaan sen jälkeen, kuin Israelin uusi hallitus on muodostettu, ja toiseksi muslimien paastokuukauden Ramadanin jälkeen - on täsmällinen ja oikea.

Valkoisen Talon korkea neuvonantaja, Trumpin vävypoika, Jared Kushner kehotti ulkomaiden lähettiläiden tilaisuudessa ”pitämään mielensä avoinna Lähi-Idän rauhansuunnitelmaa kohtaan” todeten, että ”se vaatii kompromisseja molemmilta osapuolilta”.

Kushner esitteli näkökantaansa sadalle lähettiläälle eri puolilta maailmaa Valkoisen Talon Blair-talossa järjestetyssä puheessa, joka on osa Valkoisen Talon järjestämiä informaatiotilaisuuksia, kuten Reuters raportoi.

PA:n johto härkäpäisesti vastustaa suunnitelmaa, mutta Netanyahu sanoo varovaisesti harkitsevansa sitä saatuaan tutustua siihen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262018,

PA:n uusi pääministeri Shtayyeh, joka äskettäin vannoi virkavalansa PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin edessä, kehotti Euroopan maita tunnustamaan Palestiinan valtion 1949-aselepolinjoilla, pääkaupunkinaan Jerusalem. ”Palestiinan valtio ilman Jerusalemia ei ole mikään valtio”, selitti Abbas omana utukuvanaan.

Shtayyeh sanoi, että Euroopan maiden Palestiinan valtion tunnustaminen estäisi Israelia ulottamasta lakejaan ja oikeuksiaan juutalaisyhteisöihin Juudeassa ja Samariassa. Toisena vaihtoehtona on Juudean ja Samarian C-alueitten liittäminen Israelin valtioon.

Shtayyeh vakuuttaa, ettei PA/PLO tule taipumaan USA:n taloudellisen painostuksen alla ja hyväksymään ”Deal of the Century” suunnitelmaa. Hän vaati arabimaita ja muita kansoja muodostamaan ”kansainvälisen työryhmän”, joka edistäisi rauhanprosessia mutta vastustaisi Trumpin rauhan suunnitelmaa.

”Staattinen tilanne ei ole kestävä, koska Israel ei toteuta sille asetettuja, alle-kirjoittamiaan vaatimuksia ja mustamaalaa PA/PLO:n arabien asiaa”. Hän kutsuu Trumpin suunnitelmaa ”kuolleenasyntyneeksi” (deadborn), kuten AP raportoi.

PA/PLO laskee kaiken toivonsa EU-maitten varaan, jossa sillä on vahva kannatus, ja jota Katolinen kirkko, Vatikaani ja paavi Francis I tukevat.

Persialahdenmaat yhdessä Saudi Arabian ja Jordanian kanssa puuhaavat Iranin vastaista ”Arabi-NATO:a”, jossa USA on mukana. Egypti miettii vielä kantaansa.
Israelia ei vielä huolita mukaan, vaikka tilanne voi muuttua.

Iranin johtama shia-kuunsirppi, johon kuuluvat Iran, Irak, Syyria, Libanon, Turkki ja PohjoisAfrikan maita, puuhaavat omaa Israelin vastaista allianssiaan, johon EU:n 10 maata liittyvät, vahvistettuina Hizbullah, Al-Qaida ja Hamas-terrorijärjestöillä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262026,

WORLD Bank raportoi, että ”PA/PLO:n talous on kriisissä Israelin harjoittaman taloudellisen painostuksen vuoksi”, ja kehottaa Israelia poistamaan ”pay-to-slay” maksut terroristien omaisille, sekä lopettamaan boikotoimisen arabialueille tavaroista, joita voidaan käyttää sekä työvälineinä että aseiden valmistamiseen.

Israel pidättää kuukausittain 190 miljoonaa USD arabityöntekijöitten palkkojen verosaatavia, jotka se tilittää PA:n tileille. Helmikuusta lähtien Israel pidättää kokoamistaan vero-ym. saatavista 10 miljoonaa USD kuukaudessa, joka vastaa suunnilleen PA:n maksamia stipendejä Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsivien ja operaatioissa surmansa saaneiden terroristien omaisille.

WB raportoi keskiviikkona, että selvittämätön vastakohta Israelin kanssa syvensi fiscal kriisiä, joka voi pudottaa PA:n budjetin talousvajauksen 400 miljoonasta USD:sta vuonna 2018 miljardiin USD:in vuonna 2019.
Toiseksi Israelin tavaratoimitusten rajoitukset estävät PA/PLO:n talouden kehittymistä ja modernin teknologian hankkimista.

Työttömyys on vahvassa nousussa etenkin Gazassa, jossa 52 % työvoimasta on ilman työtä, mutta Hamas saa kantaa vastuun siitä, koska se torjuu sille tarjotut miljardien USD talousprojektit osana tulitaukosopimusta.

PA/PLO on elänyt ulkomaisen talousavun varassa, mutta raskaasta korruptiosta, nepotismista ja järjettömästä taloudenhoidosta, infrastruktuurin ja instituutioiden rakentamisen laiminlyönnistä johtuen sen valvomat alueet ovat pikemminkin taantuneet kuin edistyneet valtavista avustuksista huolimatta.

Ulkomainen avustus on kuitenkin rajusti supistunut etenkin USA:ta ja arabimaista; vain EU ja YK uskovat edelleen PA/PLO:n arabien nousuun.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262012,

Kuka tulee Ayelet Shakedin tilalle oikeusministeriksi? Arutz Shevan henkilöstä ehdottaa Bezalel Smotrichia (National Union) tai Yariv Leviniä (Likud).

TV-kanava 12 saaman informaation mukaan nämä 2 henkilöä ovat ehdolla. Pääministerin intressinä on pitää oikeusministeri Likudin käsissä – lienevätkö hänen oikeusongelmansa sen takana.
Kummatkin vastustavat kiivaasti Korkeimman Oikeuden aktivismia alueille, joilla he katsovat vallan kuuluvan Knessetille, kuten lainsäädännön alueella.

Puolustusministerin valinta ei ole yhtään sen helpompi, ja kuka saa ulkoministeriön? Olisi korkea aika Bibin tulla järkiinsä, ei hamuta käsiinsä valtaa, jota hän ei pysty hoitamaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262014,

PohjoisKorea laukaisi uuden taktisen, ohjauksella varustetun ohjuksen, jota USA:n tutka ei pystynyt havaitsemaan, kuten HalTulner raportoi.
Kim Jong Un seurasi ja valvoi testausta henkilökohtaisesti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262022,

Uudet satelliittikuvat todistavat Venäjän toimittavan Syyriaan kehittyneitä ohjuksia, kuten Iskander SS-26, maasta-maalla ohjus 500 km:n kantomatkalla. Sen pommikuorma on puolitonnia ja tarkkuus erinomainen: 5 -7 metriä. Ohjus on aina herättänyt diplomaattisen kriisin USA:n ja Venäjän välille. Miten käynee nyt? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262008,

IAF sai suoritettua loppuun onnistuneet yhteisharjoitukset Iron Dome ja Patriot ohjusten torjuntamenetelmien testaamiseksi. Tulos oli onnistunut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262009,

Notre Damen palon hälyttämänä uudet Knessetin jäsenet Yoaz Hendel ja Zvi Hauser kehottavat kansan turvallisuudesta vastaavan ministeri Gilad Erdanin kehittämään kiireellisinä palavien aineiden käsittelyä ja käyttöä Temppelivuorella säätelevät ohjeet todeten, että asia on tutkittava kiireellisenä. http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/454985,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 06 -15; Tiberias 12 -22; Suolameri 15 -25; Eilat 14 -26 +C-astetta, puolipilvistä, ei suuria muutoksia lämpötiloissa.

Ebolan lisääntyminen Kongossa on kehittymässä maailmanlaajuiseksi ongelmaksi. USA:n Meksikon rajalla pysäytettiin 11 Kongosta tullutta henkilöä, jotka olivat saaneet ebola tartunnan kotimaassaan. Kuka heidät lähetti ja miksi?
https://www.theorganicprepper.com/the-ebola-outbreak-in-congo-is-close-to-becoming-a-global-emergency/,











Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019