TIISTAINA 30.04.2019

TIISTAI 30.04.2019
Olen pyrkinyt liittämään uutisraportteihin taustatietoja, joita useilla lukijoistani ei ole edellytyksiä tarkistaa linkkien englanninkielisistä teksteistä. Jos tämä häiritsee muita lukijoitani, pyydän hyppäämään ja – kuten Luther sanoi – ”nostamaan hattua” ja siirtymään seuraavaan kappaleeseen.
01. Tänään 30.04.2019 21. Knessetin 120 jäsentä vannovat virkavalansa juhlallisessa tilaisuudessa. 49 heistä ovat ensikertalaisia.

Knessetin jäsenet ja heidän omaisensa saapuvat Knessetiin 08.00 aamulla. Knessetin palkkaamat henkilöt valmistavat tiloja juhlallista vastaanottoa varten, joka tällä kertaa on näyttävämpi kuin koskaan.

He siirtyvät Knessetin tiloihin punaista mattoa myöten, ja heille annetaan kullekin Keskusvaalikomitean valmistaman virallisen Knessetin jäsenen valtakirja, sekä kukkanen takkinsa rintapieleen.

Heitä valokuvataan erikseen valtakirjansa kanssa ja yhdessä toisten jäsenten kanssa. Myöhemmin kansanedustajat omaisineen kutsutaan Chagall-olohuoneeseen, jossa heille tarjoillaan virvokkeita ja välipalaa.

Siirtyessään tilasta toiseen heillä n mahdollisuus tutkia valokuvanäyttelyä ”Knessetin 70 vuotta”, joka on myös BenGurionin terminaalissa, mutta joka asetettiin Knessetiin erityisesti valanvannomis-tilaisuuden kunniaksi.

Presidentti Reuven Rivlinin saapuessa 15 00 Knessetiin juhlallista avaamis-seremoniaa varten, ensimmäistä kertaa hänen kunniakseen on järjestetty kunniakaarti.
Juhlallisuudet jatkuvat pitkin päivää maljannostamissineen, ja nykyisen Knessetin puhemies Yuli Edelstein lukee istuntosalissa jokaisen Knessetin jäsenen nimet kunkin jäsenen noustessa seisomaan vakuuttaen uskollisuuttaan.

Ensimmäinen äänestys suoritetaan 21. Knessetin puheenjohtajan valinnasta, mihin ennakkoarvioiden mukaan valitaan sen nykyinen haltija Yuli Edelstein. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262454,

02. Blue and White (Sinivalkoinen) puolueen johtajakaksikko Gantz ja Ashkenazi sekä Laborpuolueen johtaja Gabbay eivät osallistuneet maanantaina järjestettyyn Knessetin avaamisseremioiden ja työskentelyn valmistelutilaisuuteen, mikä herätti pientä ihmettelyä myös kyseisten puolueitten sisällä.

Blue and Whiten jäsen ke. Yoaz Hendel tunnusti: ” En ole tietoinen, miksi he eivät ole läsnä, mutta ymmärtääkseni puolueiden johtajat eivät yleensä osallistu sellaisiin tilaisuuksiin. Uskon heidän suorittavan parlamentaarikon työnsä parhaalla mahdollisella tavalla. Katson itseni kansan palvelijaksi”.

Maanantaina kansanedustajille annettiin istuntojärjestys Knessetin istunto-salissa, missä tarvittiin pientä sovittelua:

Shasin edustaja Michael Malkieli pyysi istuimensa siirtoa pois naisen vierestä.
Labourin veteraaniedustaja Shelly Yachimovich sai Knessetin lakikomitean erityisluvan jäädä pois ulkomaanlomansa vuoksi. Hän vannoo valansa erikseen.

Maanantain valmistelutilaisuudessa Yuli Edelstein totesi: ”Edellisessä Knessetissä tehtiin 5977 lakiesitystä, joista 4 % hyväksyttiin laiksi, ja 77 % eivät edenneet valmistelua pitemmälle. Esittäkää uusia lakeja, mutta varmistakaa, että niillä on mahdollisuus tulla hyväksytyksi.”
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5501268,00.html,
https://www.timesofisrael.com/knesset-newbies-day-civics-lessons-car-choices-and-a-plea-to-serve-the-public/,
https://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/21st-Knesset-to-be-sworn-in-today-588240,

03. Näyttää siltä, ettei New York Timesin Trumpista ja Bibistä julkaisema pilakuva ollut vahinko, sillä tämä lehti NYT julkaisi lauantaina uuden Israel-vastaisen pilakuvan kansainvälisessä julkaisussaan.

Edellinen Trumpia ja Bibiä koskeva pilakuva julkaistiin torstaina, minkä NYT veti poisjakelusta lauantaina ja myöhemmin sunnuntaina pyysi anteeksi julkaisuaan.

Lauantaina julkaistussa uudessa pilakuvassa näytetään Bibi (Netanyahu) puettuna kauhtanaan ja- kuten näyttää – sokeana pitäen toisessa kädessään Davidin tähdellä varustettua laattaa, ja toisessa kameraa pyrkien ottamaan selfien itsestään.

Israelia kannattava yhteisö tuomitsi toisen pilakuvan suoralta kädeltä.
Anti-Defamation League (ADL) Jonathan Greenblatt repi NYT:n puolustuksen hajalle: ”Tämä on tunteeton, sopimaton ja hyökkäävä. Se osoittaa taas kerran, että NYT:n on syytä opettaa henkilöstölleen, mitä antisemitismi tarkoittaa. Vaadimme välittömiä toimia.”

Monet muut medialähteet ja poliittiset johtajat tuomitsivat samoin pilakuvan.
Israel News Agency: ”NYT:n vielä pyydellessä anteeksi edellistä pilakuvaansa, se jo julkaisi uuden kansainvälisessä julkaisussaan. NYT levittää vihaa, väkivaltaa ja terrorismia kansainvälistä juutalaisyhteisöä vastaan”.

Myös lukuisat yksityishenkilöt ovat ilmaisseet inhonsa ja vastalauseensa NYT:n aloittamaa vihakampanjaa Israelia vastaan.

Edellinen pilakuva Trumpista ja häntä ohjaavasta koirasta muistuttaa natsipropagandan julkaisemaa pilakuvaa vuodelta 1940, jossa mustapukuinen juutalainen ohjaa kädestä brittipääministeriä Winston Churchilliä.

NYT pyrki aluksi vähättelemään ensimmäistä pilakuvan julkaisua, mutta esitti anteeksipyynnön myöhemmin syyttäen siitä yhtä toimittajaa ja lupasi hoitaa sopivan seurantamenetelmän järjestämiseksi.
https://www.breitbart.com/the-media/2019/04/29/new-york-times-prints-another-anti-israel-cartoon-amid-antisemitism-scandal-rocking-newspaper/,

04. Presidentti Donald Trump on joutunut hillittömien hyökkäysten kohteeksi USA:n kongressin edustajainhuoneen taholta, joitten on mahdotonta hyväksyä Trumpin politiikkaa ja uskoa, että he todella hävisivät 2016 vaalit.

Trumpin pyynnöt varojen myöntämiseksi muurin rakentamiseksi USA:n ja Meksikon väliselle rajalle, jolla estettäisiin hallitsematon laiton maahanmuutto, on hylätty edustajainhuoneessa suoralta kädeltä.

USA:n äänestäjät näyttävät kuitenkin ymmärtävän Demokraattisen puolueen kaksinaamaisuuden ja tukevat Trumpin haluamaa muuria etelärajalleen. Pentagon tarjoutui rakentamaan osan muurista.

Washington Post julkaisi teettämänsä mielipidetiedustelun, jonka mukaan USA:n keskilännen epävarmat äänestäjät (swing-voters) tukevat Trumpin siirtolais-politiikkaa.

Keskilännen sitoutumattomista äänestäjistä 40 % sanoo luultavasti äänestävänsä Trumpia v. 2020 vaaleissa, 36 % sanoo ehkä vastustavansa; 22 % sanoo, ettei siirtolaisuus ole heille merkittävä tekijä.

Lähes 2/3 GOP:n kannattajista (63%) sanoo kannattavansa Trumpin siirtolaisuus-politiikkaa, vain 16 % vastustaa sitä. https://www.breitbart.com/politics/2019/04/29/poll-midwest-swing-voters-back-donald-trumps-immigration-policies/.

05. USA:n Demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Obaman varapresidentti Joe Biden pyrkii nyt nostamaan osakkeitaan muistelemalla menneitä ratkaisujaan voidakseen vain todeta joutuneensa heikoille jäille, mikä näin jäiden lähtöaikaan on petollista.

Obama kehottaa entistä varapresidenttiään luopumaan toiveistaan.
Biden, jota pyritään kutsumaan ”Amerikan Joeksi”, pyrkii kosiskelemaan potentiaalisia äänestäjiään pyytämällä anteeksi Anita Hilliltä, ettei hän tehnyt enempää auttaakseen Hillin todistaessa Clarence Thomasia vastaan korkeimman oikeuden nimitysasiassa.

Biden sanoi The View haastattelussa perjantaina, että hän uskoo Hillin joutuneen seksuaalisen häirinnän kohteeksi Thomasin taholta.
Senaattori Arlen Specter kirjoittaa muistelmissaan, että Joe Biden sanoi hänelle Anita Hillin valehdelleen, minkä Biden tunnusti Specterin 2000 muistelmien mukaan. Nyt Biden yrittää kirjoittaa historiaa uudelleen.
https://www.wnd.com/2019/04/senator-biden-told-me-anita-hill-was-lying/?cat_orig=politics,

06. FOX News Channel toimittajaSteve Hilton raportoi, että Peter Schweizerin tutkimusten mukaan Joe Bidenin perheyhtiön liikesuhteet Kiinan hallituksen kanssa nousivat miljardeihin USD, minkä johdosta hän on helppo saalis musta-maalaukselle ja kiristykselle, eikä siten ole sopiva USA:n presidentiksi.

Hunter Biden, Joe Bidenin toinen poika, varmisti 1 miljardin USD rahoituksen Kiinan Pankilta, joka on yksi Kiinan hallituksen käsivarsista.
Rahoitus koskee yksityistä yhtiötä, joka Hunter Biden perusti yhdessä Christopher Heinzin kanssa, joka on entisen ulkoministeri John Kerryn ottopoika.
Yhtiötä kutsutaan nimellä Bohai-Harvest RST (BHR).

Hilton sanoo, että Joe Biden on ehdottomasti korruptoitunut sisäpiirin jäsen, kieltäen vasemmiston ja partisaanidemokraattien väitteet, että Joe Biden olisi työtätekevän kansan mies. Hilton kutsuu Bideniä osaksi Trumpin kuuluttamaa suon perkaamista.
Hän antoi Joe Bidenille nimen ”Kiinan Joe”. https://www.breitbart.com/politics/2019/04/29/ssteve-hilton-china-is-funding-biden-family-businesses-with-billions-of-dollars/,

07. Pääministeri Benyamin Netanyhaun vaalipuheisiin kuului lupaus, ettei hänen hallituskautenaan evakuoida yhtään juutalaista yhteisöä, eikä tuhota yhtään juutalaista kotia.

INN raportoi aamun uutisissaan: Juudean ja Samarian siviilihallitus tuhosivat tiistaina juutalaisten rakentamat rakennukset Maoz Estherin lähiössä lähellä Kochav HaShachar yhteisöä Binyamin alueella.

Tusinoittain rajapoliiseja kuljetettiin lähiöön poistaakseen ”kapinalliset, joita oli tullut paikalle estääkseen rakennusten tuhoamisen”.

Rajapoliisit pidättivät 30 nuorta, joiden asioita hoitaa Honenu järjestön lakimies.

Maoz Estherin lähiö on toistamiseen tuhottu siviilihallinnon toimesta vuodesta 2007 lähtien. Lähiö rakennettiin Esther Galian muistoksi, jonka terroristit ampuivat kuoliaaksi hänen ollessaan matkalla kotiinsa Kochav HaShachariin.
Asukkaat rakentavat poliisin hajottamat rakennukset yhä uudelleen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262464,

08. Ranskan Israelin lähettiläs Helene Le Gal kutsuttiin maanantaina antamaan selityksen Ranskan eroavan USA:n lähettilään Gerard Araudin kutsuttua Israelia apartheid-valtioksi.

Le Gal, joka tapasi Rodica Radian-Gordonin, sai tuntuvia pyyhkeitä Araudin The Atlantic-makasiinille antaman haastattelun vuoksi, jossa tämä kritisoi USA:n presidentti Donald Trumpin rauhantiimin laatimaa ”Deal of the Century” todeten samalla, että ”voimakkaampi osapuoli asettaa siinä omat vaateensa heikommalle”.

”Se on Jared Kushnerin rauhansuunnitelman perusta”, lisäten: ”Se on esitys, joka on hyvin lähellä sitä, mitä Israel haluaa” Araud sanoi.

Hän selitti, että ”se tekee PA/PLO:n asukkaat kodittomiksi, ja että se tulee olemaan virallisesti apartheid-valtio. Itse asiassa he ovat jo sitä.”

Israelin viranomaisia on kielletty tapaamasta Araudia, joka matkustaa Israeliin lähipäivien aikana.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262469,

09. Kansainvälinen jälleenmyynti-yhtiö Amazon on tunkeutumassa Israeliin, useiden vuosien spekulaatioiden jälkeen.

Tiistaina useat israelilaiset yhtiöt raportoivat, että Amazon on ottanut yhteyttä heihin tarjoten niiden tuotteiden myymistä Amazon.com websivun kautta israelilaisille kuluttajille.

Ensimmäisen askeleena pidetään kuljetuksen tarjoamista, kuten tapahtui Australiassa, Intiassa ja nyt Amazon Turkissa. Seuraava askel on varasto-rakennusten ja kuljetuskeskusten perustaminen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262468,

10. Lontoon kosher-ruuan levittämistoiminta nimitetään Chicagossa viime vuonna surmatun kosher valvojan Eliyahu Moscowitzin mukaan, sanoo hänen veljensä rabbi Yossi Mocowitz Jewish Chronicle haastattelussa.

Kyseinen liiketoiminta operoi Chabad House liikerakennuksen kautta Wimledonissa, Lontoon eteläosassa.

Uudelleen avattu liikerakennus korvaa aiemman Chabadin pääkeskuksessa Wimbledonissa toimineen rakennuksen.
Yossi Moscowitz sanoi, että uusissa tiloissa avataan pieni kahvila, josta ihmiset voivat noutaa haluamansa, oleilla siellä ja nauttia kahvia, ja leivonnaisia.

Eliahu Moscowitz, supermarketin kosher ylivalvoja, ammuttiin kuoliaaksi Chicagossa Simchat Torah juhlien aikana tilanteessa, jota poliisi kutsuu murha-aalloksi (killing spree), Hänet murhattiin pian sen jälkeen, kun 36 tuntia aiemmin samassa East Rogers-Puiston lähiössä 73-vuotias Douglas Watts ammuttiin päähän hänet ulkoiluttaessaan koiraansa lähiössä.

Poliisi ja yhteisöryhmät ovat tarjonneet 150 000 USD palkkion tiedoista, joiden perusteella murhaaja saadaan kiinni.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262463,

11. Rabbi Yisroel Godstein sanoi, että Poway Chabad ei voi kustantaa aseistettua vartijaa, mutta jos se olisi voitu tehdä – tai hallitus olisi avustanut sellaisen hankkimiseksi – murhaava lauantai-isku olisi ehkä voitu välttää.

Yhteisön turvallisuuspalvelun (CSS) johtaja Jason Friedman sanoo, että ”turvallisuus-vartijan hankkiminen on ensiaskel turvallisuudelle, mutta jos yhteisösi ei ole perillä turvallisuusprosessista, et saa sitä, mistä maksat”.

Friedman sanoo, että yhteisön turvallisuuden rakentaminen on aloitettava kouluttamalla yhteisön vapaaehtoisia jäseniä havaitsemaan epäilyttävää käyttäytymistä, ja asettamalla heitä yhteisön tilojen sisäänkäynteihin tarkkailemaan potentiaalisia hyökkääjiä, sekä aktivoimalla jäseniä tiedostamaan ympäristönsä. Tämä ei vaadi suuria investointeja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262462,

12. Israelin poliisi ja rajapoliisit yhdessä IDF:n sotilaitten kanssa tekivät ratsian Beit Ur At-Tahta arabikylään Samariassa. He löysivät aseitten valmistustehtaan, takavarikoiden sorvipenkin sekä pidättivät 8 etsittyä ja epäiltyä asukasta.

Heidän uskotaan osallistuneen ns. ”yksinäisen suden” operaatioihin siviilejä ja turvallisuusjoukkoja vastaan. Pidätetyt vietiin kuulusteluihin.
Ratsian aikana takavarikoitiin laittomia aseita Kafr Thulth arabikylässä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262465,

13. Gazasta ammuttu raketti menetti suuntavaistonsa ja putosi mereen.
IDF päätti pienentää Gazan asukkaitten kalastusoikeuksien aluetta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262461,

14. Toukokuun toisena päivänä Krakowassa pidettävää ”March of the Living” marssia johtajat 8 USA:n hallituksen virkailijaa. Tilaisuus pidetään muistona Auschwitz-Birkenau keskitysleirien uhrien muistoksi vuosittain.

Tilaisuuteen tulee osallistumaan opiskelijoita ympäri maailman, mukaan lukien
6 000 USA:sta yksistään.
Tämä on osa kampanjaa, jolla vastustetaan maailmalla leviävää antisemitismiä ja Israel-vastaisuutta informoimalla kansalaisia, mihin viha johtaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262473,

15. ISIS johtaja Abu Bakr al-Bagdadi on ollut piilossa jossain luolassa, eikä häntä ole näkynyt viiteen vuoteen. Useasti hänet julistettiin kuolleeksi tai haavoittuneeksi.
Maailman eniten etsityksi mieheksi kutsuttu ISIS johtaja, jolla on 25 miljoonan USD hintalappu selässään, julkisti maanantaina videon, jossa hän tunnustaa ISIS:n tappion, mutta että ”islamin taistelu ristiretkeläisiä vastaan on pitkä”.

Hän sanoi haastattelussa taistelun jatkuvan antaen tunnustusta Sri Lankan hyökkääjille, kehottaen oikea-uskovia uskomaan kalifaattiin ja sen johtajaan.. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5501324,00.html,

16. Israel valmistautuu hetkeen, jolloin PA/PLO lopulta romahtaa. Jordania ja Egypti ilmoittivat välittävänsä kiistassa, jossa Israel pidättää maksamasta PA/PLO:n terroristien omaisille maksamia ”sipendejä”, eikä PA/PLO suostui ottamaan vastaan sitä, mitä jää jäljelle Israelin keräämistä vero-ym-pidätyksistä Israelissa työskentelevien arabien palkoista.
https://www.timesofisrael.com/jordan-egypt-said-to-mediate-between-israel-and-pa-over-tax-transfer-standoff/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 12 -26; Tiberias 15 -32; Suolameri 20 -33; Eilat 20 -36 +C-astetta, puolipilvistä tänään ja huomenna, lämpenevää.

Yli 2 miljoonaa valmiiksi maksettua luottokorttia, yhteiseltä arvoltaan yli 1,6 miljardia USD, annettiin siirtolaisille kansainvälisten hallitusten järjestöjen ja organisaatioiden toimesta, sanoo unkarilainen virkailija. Mastercard korttien maksajina ovat EU ja YK, sanotaan INFOWARS tiedotteessa marraskuussa 2018.
https://europe.infowars.com/over-two-million-prepaid-debit-cards-have-been-issued-to-migrants-official/,










Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019