SUNNUNTAI 21.04.2019

SUNNUNTAI 21.04.2019
01. Pääsiäispäivän kunniaksi päätimme katsoa elokuvan Judah, Ben Hur. Vaikka olemme aiemmin katsoneet sen useaan kertaan, eilinen kerta aiheutti syvän tunneryöpyn, jota en ennen ole kokenut sitä seuratessani.

Elokuva kertoo juutalaisesta ”prinssistä” Judah Ben Hurista, jonka Rooman sotilasparaatin aikana Jerusalemin kadulla sattuneen välikohtauksen vuoksi hänen lapsuudenaikainen leikkitoverinsa, nyt Judean tribuniksi nimitetty Messala tuomitsi ilman oikeudenkäyntiä syyttömänä kaleeriorjuuteen, josta ei ole paluuta elämään. Sitkeimmät kestivät vuoden, harva yli sen. Judah Ben Hur kesti yli kolme vuotta kyltymättömän kostonhalunsa vuoksi

Jumalan järjestämien epätavallisten tapahtumien johdosta Judah pelasti ja suojeli roomalaisen laivasto-osaston komentajan kuolemasta ja itsemurhasta, joka luuli hävinneensä meritaistelun Karthagon laivasto-osastoa vastaan. Pelastuttuaan roomalaiselle laivalle komentaja, joka oli roomalainen senaattori, nosti Ben Hurin rinnalleen voitonjuhliin Rooman keisarin edessä ja adoptoi hänen pojakseen, koska hänellä ei ollut omaa poikaa.

Roomassa Judah oppi ohjastamaan uuden isänsä nelivaljakkoa Rooman hevoskilpailuissa voittaen niistä useita.

Judah Ben Hur ei kuitenkaan voinut omaksua Rooman ylellistä elämää, sillä hän kaipasi kotiaan ja perhettään, äitiään ja siskoaan Juudeassa.
Palattuaan Jerusalemiin hän etsi perhettään vain saadakseen tietää, että hänen äitinsä ja sisarensa oli heitetty syvimpään vankilaan.

Messala oli edelleen kuvernöörinä Juudeassa, ja Judah pakotti hänet etsimään hänen äitiään ja sisartaan. Heidät löydettiin vankilasta ja karkotettiin sieltä spitaalisten laaksoon, eikä Judahia informoitu asiasta.

Judah ystävystyi arabiliikemiehen kanssa, jolla oli koulutettu valkoisten hevosten muodostama nelivaljakko, jonka ohjastajaksi Judah pestattiin.
Judah Ben Hur koulutti nelivaljakkoaan saaden kehitettyä siitä kilpailukelpoisen yksikön seuraavia kilpailuja varteen Judeassa. Hänen pahin kilpailijansa oli Messalan omistama ja ohjaama kiiltävän mustien hevosten nelivaljakko.

Kilpailun aikana Messala yritti useita kertoja estää Judahin valjakon kilpailua, mutta lopulta hänen vaununsa murskautuivat, ja Messala raahautui laukkaavien hevosten perässä, kunnes ne saatiin kiinni ja rauhoitettua.
Messala sai kuolettavia vammoja. Ben Hurin tultua katsomaan entistä lapsuuden aikaista toveriaan, tämä paljasti kauhean totuuden: Judahin äiti ja sisar oli karkotettu spitaalisten laaksoon. Messala oli yrittänyt saada Judah Ben Hurin liittolaisekseen Judean hallitsemiseksi, mutta koska tämä kieltäytyi, ystävyys muuttui vihaksi, joka nyt oli molemminpuolinen.

Tapaus oli ajoitettu samaan aikaan, kun Jeesus Kristus toimi Juudeassa. Judah sai ensituntuman Häneen tämän tarjottua vettä nääntyvälle Judahille, joka oli matkalla kaleeriorjuuteen. Nyt hän sai kuulla tästä ”galilealaisesta ihmeitten tekijästä”, jonka sanoma kehotti luopumaan vihastaan saadakseen rauhan.

Syyttömänä tuomittu Jeesus - ollessaan sotilaitten valvomana matkalla ristiin-naulitsemispaikalle - Judah sai tilaisuuden tarjota vettä Jeesukselle.
Jeesus naulittiin ristille kahden pahantekijän kanssa, mutta kuolinhetkellä tuli rankkasade ja suuri maanjäristys, joka halkaisi kallion siten, että Jeesuksen verta valui alla olevan Liitosarkin kannelle kallioluolaan, jonne Jeremia oli sen muiden alttarikalleuksien kanssa piilottanut.

(Ron Wayatt kertoo tästä YouTube-videoissaan. Hän oli itseoppinut arkeologi, joka löysi ahtaasta luolasta Temppelin alttarikalleuksia, myös Liitonarkin.)

Judahin äiti ja sisar olivat menossa kotiinsa samaan aikaan, kun yhtäkkiä he huomasivat puhdistuneensa spitaalista, ja olivat vastassa Judahia hänen palatessaan kotiinsa saaden lopulta nähdä perheensä ja myös tulevan vaimonsa, jonka hän oli vapauttanut velkaorjuudesta pitäen hänen orjansormustaan sormessaan kaikki nämä vuodet kaleeriorjuudessa.

02. Edellä oleva kertomus, joka ei perustune tositapahtumaan, ja on vain karkea esitys elokuvasta ilman yksityiskohtia, herätti minussa tuntuman nykyaikaan.

Rooma, joka juutalaisessa ajattelussa usein yhdistetään Eurooppaan, tuomitsee aikamme syyttömän juutalaisen ilman oikeudenkäyntiä kuolemaan. On totta, että juutalainen Sanhedrin tuomitsi Jeesuksen kuolemaan, mutta Rooma sen toteutti, vaikka kuvernööri Pontius Pilatus hyvin tiesi, että syytökset olivat tekaistuja.

Vuosisatojen aikana juutalainen kansa on ilman todisteita syytettynä milloin mistäkin – kaivojen myrkyttämisestä ja lasten sieppauksista pääsiäisleivän leipomista varten – karkotettuna maasta maahan ilman toivoa, mutta Jumalan kuitenkin seuratessa sitä estääkseen sen kokonaan tuhoutumasta.

Rooma on kokonaan unohtanut Jumalan Abramille antaman lupauksen kehottaessaan häntä lähtemään maastaan, suvustaan ja isänsä kodista maahan, jonka Hän tulee osoittamaan, mutta hän läksi tietämättä, minne oli tuleva.

Jumalan lupaus Abrahamille kuului näin:
”Ja Minä siunaan ne, jotka sinua siunaavat, ja kiroan ne, jotka sinua kiroavat, ja sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä”. (1Ms.12:3) Juutalainen toi maan pinnalle paitsi kirouksen, myös siunauksen.

Eivätkö Rooman johtajat Brysselissä tajua, että tuomitessaan juutalaisen, he samalla vetävät päälleen Jumalan kirouksen? Eihän Jumalan antamien lakien ja asetusten voimassaolo riipu siitä, uskommeko me niihin tai emme. Ne ovat aina voimassa meistä riippumatta.

03. Kuningas Ahasveroksen hallitessa valtakuntaa, joka ulottui Intiasta Etiopiaan saakka, Ahasveros agagilaisen Haamanin yllytyksestä antoi peruuttamattoman päätöksen, joka kuului näin: ”On yksi kansa hajallaan ja erillään muiden kansojen seassa valtakuntasi kaikissa maakunnissa. Heidän lakinsa ovat toisenlaiset kuin kaikkien muiden kansojen, he eivät noudata kuninkaan lakeja, eikä kuninkaan sovi jättää heitä rauhaan.”

”Jos kuningas hyväksi näkee, kirjoitettakoon määräys, että heidät on tuhottava, ja minä punnitsen kymmentuhatta talenttia hopeaa virkamiehille, vietäväksi kukinkaan aarrekammioihin”. Kuningas siis lahjottiin, ja hän suostui siihen, eikä se ollut ensimmäinen juutalaiselle kansalle aiottu kansanmurha, genocide.

Tämä kuningas Ahasveroksen määräys lähetettiin pikalähettien välityksellä suuren valtakunnan kaikkiin maakuntiin ja niiden mukana kirjeet, ”että oli hävitettävä, tapettava ja tuhottava kaikki juutalaiset, nuoret ja vanhat, lapset ja vaimot, samana päivänä, kahdennentoista kuun, se on Adar-kuun 13.päivänä, ja että oli ryöstettävä mitä heiltä oli saatavana ryöstettävää”.

Kun juutalainen Mordechai, joka tuotiin Jerusalemista pakkosiirtolaisena, sai kuulla kuninkaan määräyksestä, hän kehotti Esteriä, joka oli valittu kuningattareksi, ja jonka kasvatusisä hän oli, että Ester kuningattarena menisi kuninkaan luo anomaan armoa. Mutta Ester epäröi, sillä häntä ei ollut kutsuttu kuninkaan eteen 30:en päivään.

Mordechai sanoi silloin Esterille: ”Älä luulekaan, että sinä asuessasi kuninkaan linnassa, yksin kaikista juutalaisista pelastuisit. Jos sinä tänä päivänä olet vaiti, tulee pelastus juutalaisille muualta, mutta sinä ja isäsi perhe tuhoudutte”.
(Ester 4:13 -14)

Tässä on opetus aikamme ”ahasveroksille”, ”Rooman hallitsijoille”: Jos he uskovat Ishmaelin heille syöttämiä valheita ja puolitotuuksia juutalaisesta kansasta nousematta niitä vastaan, ja suostuvat antamaan syyttömiä juutalaisia tuomitsevia ja alistavia lakeja ja säädöksiä ilman oikeuden päätöstä, he samalla allekirjoittavat oman kuolemantuomionsa.

04. Pariisin keskustassa sijaitsevan Notre Dame katedraalin palaminen on aiheuttanut lukuisia spekulaatioita, olettamuksia ja jopa profetioita, miksi tämä Ranskan kansan ylpeyden aihe ja iconi tuhoutui, ja miten palo syttyi, ja pääsi riehumaan täydellä voimalla kuuden tunnin ajan.

Virallisesti Ranskan viranomaiset vakuuttavat, ettei ole havaittu tuhopolttoon viittaavaa. Katedraalin arkkitehti ihmettelee, että ”palossa oli jotain outoa, sillä eivät vahvat tammipalkit pala siten kuin sen kattorakenteet paloivat”. Lisäksi eräässä videossa näkyy liikettä katolla ennen tulen syttymistä ja valonvälähdys, mikä viittaisi siihen, että palo sytytettiin tahallaan.

Käsittääkseni on korkea aika alkaa tutkimaan, onko tällä ja niiden satojen muiden kirkkojen kristillisten laitosten tuhoamisella jokin hengellinen sanoma koko kristikansalle ja Roomalle, mutta ennen kaikkea Ranskalle.

Islamin hyökkäykset Rooman (Euroopan) varustuksia vastaan kilpistyivät muinoin Itävallassa Viinin kaupunkiin, ja toisaalta Ranskaan, joiden luhistuminen olisi avannut avoimet ovet koko Euroopan mantereen liittämiseksi laajaan Islamin kalifikuntaan. Onneksi näin ei käynyt, ja Eurooppa säilyi toistaiseksi.

Odotetaanko nyt Ranskan nousemista vastustamaan islamin laajaa hyökyaaltoa vastaan? Notre Damen tuhoutuminen mykisti kansan, mutta olisiko aika aloittaa sisäinen itsetutkistelu, miksi tähän on jouduttu, ja mikä on Euroopan kansojen hengellinen tila tällä hetkellä?

Kuningatar Esterin esimerkkiä noudattaen, odottaako Jumala Ranskan nousevan Islamin hyökyaaltoa vastaan, jonka ainoana päämääränä on kaiken juutalais-kristillisen kulttuurin tuhoaminen, jonka vuoksi tuhotaan kaikki ristit ja ristinmuotoiset rakennelmat, joista Notre Dame on yksi? mutta myös kristittyjen juutalaisuuteen perustuvat moraali- ja uskontokäsitykset?

Islam on aloittanut uskonsodan kristinuskoa ja juutalaisuutta vastaan. Ensimmäisiä asioita taistelussa on vihollisen tunteminen; mitä voimavaroja sillä on ja mihin se pyrkii, eikä Islam ole edes pyrkinyt salaamaan, mikä on sen lopullinen tavoite; sitä toistetaan päivittäin islamin puhujien toimesta. Miksi kristityt pastorit ja vastuuhenkilöt eivät usko puhuttua sanaa?
https://www.jpost.com/Diaspora/France-still-struggling-to-accept-French-Jews-and-Muslims-587481,

05. UUTISIA LYHYESTI

PA/PLO:n ilman kansansa antamaa valtakirjaa toimiva Mahmoud Abbas näyttää lopultakin alkavan tuntea, että maa polttaa hänen jalkojensa alla. Sinnikkäästi hän hakee apua milloin Venäjältä, milloin arabiliitosta.
Hän lensi Kairoon neuvottelemaan arabiliton johtajien kanssa, joiden apua hän hakee pyrkimyksissään estää Trumpin rauhansopimuksen julkistamisen lähiaikoina.

Venäjältä hän pyytää, että presidentti Vladimir Putin kutsuisi kokoon kansainvälisen rauhankokouksen käsittelemään tilannetta. Putin on tarjonnut sitä useita kertoja, mutta se ei ole saanut tulta siipiensä alle. https://www.jpost.com/Middle-East/Abbas-seeks-Arab-backing-to-foil-Trumps-plan-587427,

Ylirabbi Yosef paljastaa, että kaksi jäsentä rabbiinisessa neuvostossa ovat vaatineet kieltotaulujen poistamista Temppelivuorella, jossa kielletään nouseminen Temppelivuorelle.
Hän selitti, että kielto tuli 1967 sodan jälkeen, mutta että nyt monet rabbit ovat selittäneet, ettei halachan mukaan ole mitään esteitä nousta Vuorelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262131,

Sri Lankan viranomiset ovat varoittaneet, että tiedustelutietojen mukaan jotkut kirkot ovat vaarassa joutua hyökkäysten kohteiksi, etenkin radikaalien islamilaisten ryhmien NTJ taholta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262136,

On tullut kevätaika, mutta paikoin sataa lunta. Täällä Maoz Zionissa tuli aamupäivällä myrskyisesti vettä ja salamoi rakeitten mukana, mikä pakotti sulkemaan tietokoneet muutamaksi hetkeksi. Runsaat vesisateet uusiutuivat, ja vettä tulee solkenaan juuri tällä hetkellä 13.28. ilman viiletessä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262134,

Ranska esitti varoituksen Libanonille, ettei Israel tule sallimaan täsmäohjusten rakentamista Iranilaisissa tehtaissa keskellä Beirutia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262133,

Dashcam video-ote näyttää tänä aamuna pommi-iskun kirkkoa vastaan Sri Lankan pääkaupungissa Colombossa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262132,

Moskovassa ei-juutalainen lääkäri kehotti avustamaan NL:n aikana ainoan yeshivan rakentamisessa kommunismin alla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262120,

PA/PLO:n korkea järjestelykomitea kehottaa arabeja kiihdyttämään Israelin vastaista kamppailuaan ennen 71. nagba-päivää. Tiedotteessa kansalliset ja islamilaiset joukot kehottavat saattamaan voimaan PNC:n ja PLO:n keskuskomitean tekemät päätökset. Nagba-day on Israelin syntymäpäivä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262124,

Israelin rajapoliisi esti lauantaina terrori-iskun Tapuah risteyksessä Samariassa.
20-vuotias PA:n arabi kotoisin Sanniriyan arabikylästä saapui risteykseen puukon kanssa. Poliisit huomasivat miehen oudon käytöksen ja yrittivät ottaa hänet kiinni, mutta hän pakeni. Partioauton sulkiessa hänen tiensä mies yritti hyökätä poliisien kimppuun, mutta poliisi avasi tulen haavoittaen häntä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262108,

Moskovan yeshiva sytytettiin tuleen perjantai-iltana pessah-ceder-aterian aikana. Yeshivassa oli silloin 60 ihmistä, opiskelijoita, rabbeja ja vieraita. Hakaristi oli raapustettu sisäänkäynnin oveen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262102,

Poliisi on vahvistanut henkilöstöään kaikkialla Jerusalemin alueella pessah-juhlien aikana, joka kestää 8 vuorokautta. Yhteydet arabialueisiin on suljettu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262101,

6 000 Gazan arabia kokoontui viikoittaiseen mielenosoitukseen Gazan turva-aidan varrelle perjantaina. Hamasin terveysministeriö ilmoitti 46 ihmisen haavoittuneen, heidän joukossaan paralääkinnällisiä henkilöitä ja journalisteja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262100,

Greenblatt sanoo, ettei Trumpin tiimin suunnitelmaan sisälly Siinain osien liittämistä Gazaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262099,

SÄÄTILTA TÄNÄÄN.

Jerusalem 06 -13; Tiberias12 -18; Suolameri 13 -22; Eilat 11 -24 +C-astetta, pohjoisosissa pilvistä ja sateista, muualla puolittain tai kokonaan pilvetöntä. Huomenna lämpötila vähän nousee ja ilma selkenee.

Vatikaanin kardinaali Robert Sarah varoittaa, että hänen näkemyksensä mukaan Länsi (Rooma) tulee häviämään siirtolaistulvan alla todeten, että länsimaat ovat siirtolaisuushyökkäyksen alaisina. Hän pitää siirtolaisuuden etupäässä muslimien hallitsemista maista ennustavan länsimaiden perikatoa.
https://neonnettle.com/news/7134-vatican-cardinal-warns-the-west-will-disappear-due-to-mass-migration,

Tässä toteutuu se, mistä ilmestyskirjassa puhutaan, ”10 Euroopan maata liittyvät antikristuksen joukkoihin”. (Ilm. 17:13.)






















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019