TORSTAI 07.03.2019

TORSTAI 07.03.2019
01. Israel365 rabbi Tuly Weisz toteaa kirjoituksensa aluksi, ettei maailmassa ole toista yhtä paljon kiisteltyä paikkaa kuin maailman hengellisen keskuksen paikka: Jerusalemin Temppelivuori.

Weisz kysyy retorisesti: ”Eikö olisi juutalaisille helpompaa rakentaa kolmas (tai oikeammin neljäs, jos Herodeksen Temppeli luetaan mukaan) Temppelinsä jonnekin muualle kuin suuresti kiistanalaiselle Temppelivuorelle?”

Rabbi Weisz vastaa tähän itse: ”Eivät rabbit valinneet Temppelin paikkaa, eivät edes kuningas David tai kuningas Salomo – Jumala itse sen valitsi”.
https://theisraelbible.com/where-will-third-temple-be-built?utm_source=Israel365&utm_campaign=8d0e3c8c79-I365_Daily_Email_3_6_2019&utm_medium=email&utm_term=0_bb2894f273-8d0e3c8c79-46583905&mc_cid=8d0e3c8c79&mc_eid=f769b7cc84,

Israelissa keskustellaan – joskin kysymyksen arkaluonteisuuden vuoksi kuiskien – eivätkö jotkut arkeologit ole todistaneet, että Temppelin oikea paikka on Ophelin kukkula Gihon-lähteen yläpuolella, eikä lähelläkään ns. Temppelivuorta?

Eräs Weiszin artikkelin kommentoija kyselee: ”Jumala itse käski poistamaan maasta epäjumalat ja niiden palvontapaikat; voisiko Israelin jumala rakentaa pyhän Temppelinsä epäjumalan palvontapaikalle?” Hän myös vaatii, että Israelin tulee poistaa epäjumalat maasta ja lopettaa maailman halun tyydyttäminen.

Eräs uutinen kertoi muutama päivä sitten, että USA ja Saudi Arabia käyvät salaisia keskusteluja Temppelivuoren päivärutiinin valvonnan poistamisesta Jordanian valvomalta Islamin wagf säätiöltä ja sen luovuttamiseksi Saudi Arabialle.

02. Temppelivuori on yksi tärkeimmistä palvontapaikoista Jerusalemissa, aloittaa IsraelUnwired artikkelinsa, jonka aiheena on islamin ja kristittyjen pyhien paikkojen valvonta Jerusalemissa.

Palvontapaikat Jerusalemissa ovat tärkeitä, mutta jos yhden uskonnon jäsenet kieltävät toisten rukoilemisen, eikö olisi aika muuttaa järjestelmää? kysytään.

Juutalaiselle kansalle se on kaikkein pyhin paikka, mutta ongelman muodostaa se: Voivatko he edes rukoilla siellä? Ja kun ei, miksi se ei ole sallittua. Eikö Temppelivuoren omistusoikeus kuulu yksinomaan Israelille?

Se on kiellettyä siksi, että muslimit valvovat Vuorta, eivätkä he salli juutalaisten rukoilla siellä, artikkelissa vastataan kysymykseen.

Vain muslimeilla on oikeus tehdä Vuorella mitä haluavat, jopa pelata siellä jalka-palloa, tai viedä sen Al-Aksa moskeijaan palopommeja ja tuliaseita, joita he käyttävät Vuoren turvallisuudesta vastaavia Jerusalemin poliiseja ja IDF:n sotilaita vastaan karkottaakseen heidät ja turistit Vuorelta.

Islamsäätiön wagfin vartijat seuraavat Vuorelle nousseita tarkaten heidän huultensa liikkeitä, etteivät he vain suorita palvontaansa äänettömässä rukouksessa. Heidän asettamansa säännön rikkojat luovutetaan Jerusalemin poliisille, jotka pidättävät heidät ja vievät heidät poliisiasemalle, jossa heitä hiillostetaan tuntikaudet yrittäen selvittää, ovatko he ehkä kiihottajia.

Joillekin annetaan sakkotuomio, mutta kaikille annetaan kielto nousta uudelleen Vuorelle päiväkausiksi, jopa viikoiksi ja kuukausiksi poliisin harkinnan mukaan.
Se on erittäin traumaattinen kokemus juutalaiselle tai turistille, jonka ainoana tarkoituksena oli palvoa maailmankaikkeuden Luojaa ja Hallitsijaa Hänen valitsemallaan pyhällä Vuorella.

Mutta miksi Vuorella oikeus rukoilla on vain muslimeilla, jotka rukous-kokoustensa jälkeen on ladattu heidän ”saarnaajiensa” toimesta entistä kiihkeämpään vihaan juutalaisia ja kristittyjä kohtaan. ”Tapa heidät, missä ikinä kohtaat heidät”. Eikö tämä ole täydellisesti väärin?

Israelin ja maailman vasemmistoliikkeet väittävät Israelilaisten sortavan muslimeja. Eikö tämäkin esimerkki osoita, miten väärä heidän uskonsa on?
Verratkaamme sitä vaikka tilanteeseen Pyhän Haudan kirkossa, jossa kolme uskontoa jakavat kirkon ilman vaikeuksia (mitä noista nyrkkiotteluista, vuoroista väitellessä). Kuka tahansa voi tulla sisään ja rukoilla kenenkään estämättä.

Miten erilainen tilanne on Temppelivuorella, jossa vain muslimeilla on oikeus rukoilla omaa jumalaansa Allahia. Se on vain mikroesimerkki suuremmasta ongelmasta, eivätkä länsimaat suostu ymmärtämään sitä!

Israel on demokraattisesti hallittu maa, mistä edellä mainitut esimerkitkin
todistavat. Temppelivuori on vain yksi esimerkki siitä, mitä tapahtuu muslimien valvomilla alueilla Juudeassa ja Samariassa. Koska juutalaiset ovat muuttaneet niistä pois, muslimien sortotoimet kohdistuvat niissä asuviin kristittyihin, joiden Jumalan palvelustoimia rajoitetaan ja heidän elintoimiaan kuristetaan.
https://israelunwired.com/the-islamic-vs-christian-control-over-places-of-worship-in-jerusalem/,

03. IsraelUnwired julkaisi Leah Rosenbergin kirjoittaman artikkelin otsikolla: Israelin arabi paljastaa Vasemmiston suurimman salaisuuden. Otan osia siitä alla.

Israelin arabi Abdul Abed El Rachman kertoo artikkelissa siitä, miten ”Vasemmisto käyttää arabia omaksi hyödykseen. He haluavat arabin esiintyvän nöyryytettynä ja poljettuna, että hän voisi kerjätä apua ahdinkoonsa”.

”Vasemmisto käyttää tätä arabin imagoa propagandassaan yleisön kosiskelussa”.
Abdul Rachman kertoo kuitenkin totuuden Israelista.
”Israel on kaunis ja ihmeellinen maa” hän aloittaa. Häntä on aina kohdeltu hyvin koko elinaikanansa. Ei ole syrjintää eikä apartheidia.

”Kansalla on virheellinen käsitys Israelista, ja Vasemmisto on väärässä”.
Abdul Rachman haluaa, että jokainen saa tietää totuuden. Hän kutsuu ”Vasemmistoa miehittäjäksi, mikä on merkittävää maailmassa joka yleisesti kutsuu Israelia miehittäjäksi”.

Artikkelissa todetaan, että ”on todella hämmästyttävää kuulla, miten arabi-(muslimi) kertoo totuuden. Niin monet ihmiset kieltävät Israelin oikeuden olla olemassa ja sen, että Israel on demokratia; vapauden ja tasa-arvon linnake keskellä autoritäärisesti hallittua muslimimerta”.

”Olkoon se sitten tietämättömyyttä tai puhdasta antisemitismiä, se on väärin. Mitä enemmän arabien joukosta nousee ääniä kertoakseen totuuden, sitä paremmin sanoma totuudesta tullaan kuulemaan”.

”On surullista, että Israelilla on niin suuri tarve tulla puolustetuksi, vaikka kaikille pitäisi olla selvää, miten paljon Israel on tehnyt ja tekee maailman hyväksi, josta myös arabit ovat saaneet nauttia. Jokaisella on mahdollisuus todeta artikkelissa esitetyt totuudet oikeiksi, ja se maistuu niin hyvältä”, kuten seuraamassani artikkelissa todetaan.
https://israelunwired.com/the-islamic-vs-christian-control-over-places-of-worship-in-jerusalem/,
Asuin itse 1960-luvulla ylikolme vuotta EteläAfrikassa. Mustille oli varattu eri ovet virastoihin ja valtion laitoksiin, samoin puiston penkit, en voinut mustan rakentajan kanssa mennä yhdessä kahville, vaan hänelle oli tuotava kuppi ja leivos ulos. Musta pappi sanoi hieman väkeviä juotuaan, että jos tilanne muuttuu, hän ensiksi tappaa lähetyssaarnaajat, koska he saarnaavat alistumista. Rodut oli erotettu toisistaan.

Mitään tallaista ei ole Israelissa. Jotka syyttävät Israelia apartheidistä, eivät tiedä, mistä puhuvat. Israelissa ei todellakaan ole apartheidia.

04. Ilma-aseella aseistautunut mies sai jotain aivan muuta, kuin mihin hän oli varautunut astuessaan sisään Taco Bell liiketilaan Clevelandin keskustassa.

Taco Bellin henkilökunta kertoi miehen tulleen sisään klo 22.00 aikaan käyttäytyen hyökkäävästi toisia asiakkaita kohtaan. Hän huusi ensin yhdelle asiakkaalle, syljeskeli häntä ja monia muita heidän jalkoihinsa.

Henkilökunnan pyrkiessä hillitsemään miestä hän veti sivultaan esiin ilma-pistoolin (airsoft gun),
Siinä vaiheessa henkilökunta sai hänet nujerrettua ja riistivät aseen häneltä, jolla he nuijivat miestä useita kertoja päähän pakottaen hänet sisäänkäynnin ulkopuolelle.

Clevelandin poliisin tullessa paikalle mies seisoi typertyneenä rakennuksen ulkopuolella syvä haava otsassaan. He löysivät myös miehen käyttämän aseen ravintolan patiolta, takavarikoiden sen todisteeksi.

Mies vietiin ambulanssilla sairaalaan saamaan hoitoa haavaansa. Hänelle suoritettiin myös mielentilatutkimus, kuten Cleveland.com totesi lisäten, ettei 37-vuotiasta miestä vastaan ollut vielä nostettu syytöstä.

Syyskuussa 2017 pari aseistettua miestä tunkeutuivat Cleveland Taco Bellin toiseen liiketilaan käskien asiakkaat makaamaan lattialle.
Kolmella liiketilan henkilökunnan jäsenellä oli aseet mukanaan, ja he tulittivat ryöstöä yrittäviä surmaten toisen heistä.

USA:ssa keskustellaan kiivaasti henkilökohtaisten aseitten kieltämiseksi, tai ainakin rekisteröimiseksi sen käyttäjän nimelle.
Etenkin Demokraatit ja liberaalit vaativat sitä, mutta sen taustalla epäillään olevan katalia poliittisia juonia Republikaaneja vastaan.
https://www.theblaze.com/news/gunman-cleveland-taco-bell-pistol-whip?utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=Daily-Newsletter__AM-Final%202019-03-06&utm_term=TheBlaze%20Daily%20AM%20-%20last%20270%20days,

05. Khaled Abu Toameh kirjoittaa Gatestone Instituutin julkaisemassa artikkelissa PA/PLO:n ja Hamasin arabien harjoittamasta journalistein pidätyksistä ja kidutuksesta.
- Palestiinan Journalistien Syndikaatti, jota hallitsevat Fatahille uskolliset, tuomitsi Hazem Nasserin pidätyksen ja vaati hänen välitöntä vapauttamistaan.
Syndikaatti totesi, että Nasser oli kutsuttu useita kertoja PA:n turvallisuus-joukkojen kuulusteluihin muutamien edellisten viikkojen aikana, vaikka hän ei ollut rikkonut mitään lakeja eikä häntä syytetty rikoksista.

- PA/PLO:n ja Hamasin maailmassa vain hyvät journalistit ovat niitä, jotka kirjoittavat pahaa Israelista. Itsenäiset journalistit joutuvat siksi etsimään töitä ei-palestiinalaisilta media-yhtiöiltä, mukaan lukien israelilaiset. Siitä huolimatta PAS/PLO/Hamas valvonnan alla asuvat journalistit harjoittavat kovaa itsesensuuria. Abbasin kritiikki on ehdottomasti kielletty.

- On vaikea ymmärtää kansainvälisen yhteisön ja median jatkuva hiljaisuus jatkuvaa median vapauden vastaista hyökkäystä Juudeassa ja Samariassa ja Gazassa. Jos Nasser ja Abu Arafeh olisi pidätetty Israelin viranomaisten toimesta, heidän ahdinkonsa olisi aiheuttanut hyökyaaltoja pitkin maailmaa.

PA jatkaa Juudean ja Samarian alueilla hellittämätöntä palestiinalaisten journalistien turvallisuusverhon suojassa harjoittamaansa murtamista, etenkin niiden, jotka eivät
kuulu Abbasin valvoman Fatahin leiriin. Useita journalisteja on pidätetty tai kutsuttu kuulusteluihin Juudeassa ja Samariassa toistuvasti muutaman viime vuoden aikana.
Tilanne on sama Hamasin valvomalla Gazan kaistalla. Tulkarmista kotoisin oleva Hazem Nasser ja Hebronista kotoisin oleva Abu Arafeh ovat vakiovieraita PA:n pidätysleireissä ja kuulustelutiloissa.
Vuoden alusta lähtien PA:n turvallisuusjoukot Juudeassa ja Samariassa ja Hamas Gazan kaistalla, ovat pidättäneet 16 journalistia kuulusteluihin.
Journalistein pidätyksiä ovat runsaasti lisänneet PA/PLO:n ja Hamasin väliset valta-taistelut, joissa medialla on usein merkittävin osa. https://www.gatestoneinstitute.org/13842/palestinians-arrest-torture-journalists,

06. UUTISIA LYHYESTI

Israel varoitti Hamasia hillitsemään rajalla tapahtuvia väkivaltaisuuksia, tai se tulee kohtaamaan IDF:n suorittaman suuren sotilaallisen operaation.

Israel ja Hamas käyvät epäsuoria neuvotteluja Egyptin välityksellä – Israel kieltäytyy tapaamasta Hamasin edustajia suorissa keskusteluissa. Egyptin johdolla käytävien keskustelujen tarkoituksena on vahvistaa tulitaukojärjestelyjä, joita ovat häirinneet Hamasin tukemat lähes päivittäiset ”paluumarssin” nimellä maaliskuusta lähtien jatkuneet mielenosoitukset raja-aidan tuntumassa, joita Hamas tekee myös öisin.

Libanonilainen Al-Akhbar uutislehti kertoi, että vaikka Israelin hallitus on valmis muotoilemaan sopimusta Hamasin toiveitten mukaisesti, jos mielenosoitukset jatkuvat sopimuksista huolimatta, Israel on pakotettu suureen sotilasoperaatioon. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5474391,00.html,

Oikeuskansleri Avhai Mandelblitin suosituksesta huolimatta Knessetin vaalikomitea hyväksyi Otzma-Jehudit puolueen vaaliehdokkaat yhden äänen enemmistöllä. Vasemmisto aikoo valittaa päätöksestä Korkeimpaan Oikeuteen.

Otzma-Yehudit puolueella on kaksi ehdokasta, Itamar Ben-Gvir ja Michael Ben-Ari, jotka voivat nyt jatkaa vaalityötään odottaen lopullista ratkaisua. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5474805,00.html,

Debkafile (DF) kertoo artikkelissaan, että IRGC:n komentaja kenraali Qassem Soleimani ”sieppasi” Syyrian presidentin Bashar Assadin ja vei hänet Teheraniin vannomaan uskollisuuttaan Iranin ylimmälle kaitsijalle Ali Khameneille 27.02.2019.

Asia tuli julkisuuteen IRGC:n apulaisjohtajan prikaatinkenraali Esmael Qaanin haastattelussa Iranin medialle 06.03.2019, antaen ymmärtää, ettei Assadin matka Teheraniin ollut vapaaehtoinen päätellen siitä, että hän matkusti ilman avustajiaan.

Assad vietiin IRGC:n tukikohtaan Teheranin länsiosassa. Qaanin mukaan Soleimani istui kaiken aikaa Assadin vieressä matkalla Iraniin. Hän tapasi myöhemmin myös presidentti Hassan Rouhanin, joka hämmästyi tavatessaan hänet. Häntä ei ollut informoitu Assadin matkasta, kuten ei myöskään ulkoministeri Mohammed Javad Zarifia, joka ilmoitti eroavansa, koska hänet oli syrjäytetty kokonaan asiassa.

Iranin raaka kohtelu vasallimaansa Syyrian presidenttiä ärsytti siinä äärin Venäjän presidentti Putinia, että hän antoi Israelille vapaat kädet iskeä iranilaisiin kohteisiin Syyriassa tavatessaan Netanyahun 27.03. Moskovassa. Iran painostaa Assadia ilmoittamaan, että iskut Iranin kohteita vastaan Syyriassa ovat iskuja Syyriaa vastaan.
https://www.debka.com/assad-in-tehran-soleimanis-goons-snatched-him-to-swear-allegiance-to-khamenei-putin-retaliates/, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5473962,00.html,

Ramat Gan päärabbi Yaakov Ariel sanoo, ettei hän tavallisesti osallistu politiikkaan, mutta Otzma-Yehudit puolueen vaaliehdokkaitten kieltäminen osallistua 09.04.2019 Knessetin vaaleihin pakotti hänet puuttumaan asiaan. Ariel kertoo aluksi, että Toran moraali vaatii pidättyvyyteen epätarkoista otteista ja tulkinnoista, joita esitetään Toran nimissä.
Tästä johtuen joitakin oikeiston lausuntoja tulee poistaa, sillä vaikka ne eivät suoraan saarnaa väkivaltaa, nuoret oppilaat, joiden harkinta ei ole täysin kehittynyt, voivat käsittää ne siten, että viha ja hyökkäykset vieraita vastaan ovat sallittuja ja jopa suositeltavia.

Tämä ei ole Toran mukaista, ja siksi meidän tulee poistaa moralistisia lausuntoja, jotka luovat paljon vakavampaa moraalista epäoikeudenmukaisuutta.

Vaaran uhatessa ei ole varaa saivarrella, eli ei olla liian hurskaita.
Israelin Torah, Israelin maa ja Israelin kansa ovat kaikkien laskelmien ja eettisten mauttomuuksien yläpuolella.
”Oikeutta, oikeutta pyri toteuttamaan, että eläísit ja perisit maan”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/260036,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 07 -12; Tiberias 08 -19; Suolameri 1§7 -22; Eilat 13 -22 +C-astetta. Tänäänpuolipilvistä; huomenna ja ylihuomenna aurinkoista. Hieman lämpenevää.

https://www.israelweather.co.il/forecast/index_english.html,

USA:n oikeuslaitokset ovat todenneet, että Ihmisen elämä alkaa hedelmöityksestä. Tämä tarkoittaa, että ihmisalkion tappaminen on lapsenmurha riippumatta siitä, tehdäänkö se ennen syntymää vai sen jälkeen. Joku nainen totesi että jos näin on, hän voi surmata lapsensa koska vain myös syntymän jälkeen ilman seurauksia.
https://thewashingtonstandard.com/woman-boldly-confronts-city-council-on-abortion-does-she-represent-you-women-of-america-video/,
















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019