SUNNUNTAI 03.03.2019

SUNNUNTAI 03.03.2019
01. Ehkä jotkut näitten artikkeleitten lukijoista ovat ihmetelleet, miksi niissä esitetään uutisia ja kertomuksia pitkin maailmaa Israelin uutisten asemesta.

Maailmamme on muuttunut muutamassa vuosikymmenessä suureksi kyläksi, jossa yhtä sen asukasta koskevat uutiset koskevat kaikkia sen asukkaita.
Tämä johtuu huimasti kehittyneestä tietojenjaosta; uutiset leviävät välittömästi, ja tietojen välittäjiä kiinnostavat erityisesti tavallisuudesta poikkeavat tilanteet.

Toiseksi moderni Israel on perustamisestaan lähtien joutunut maailman median epätavallisen tarkkailun ja seurannan kohteeksi, jonka jokaista tekoa ja päätöstä tutkitaan suurennuslasin avulla kysymyksissä, joissa muiden kansojen toimet tuskin edes ylittävät uutiskynnystä.

Joku voisi tuntea huomion kohteeksi joutumisen mairittelevaksi, mutta kaiken sen, mitä Israelissa tapahtuu, katsotaan koskevan kaikkia juutalaisia. Tämän johdosta paikalliset ihmiset kaikkialla maailmassa kohdistavat Israeliin kohdistuvan vihansa tai hyväksymisensä lähellään asuvaan juutalaiseen.

Median välittämillä tiedoilla tapahtumista Israelissa on siten merkittävä tai ratkaiseva vaikutus antisemitismin tai antijuutalaisuuden nousuun maailmalla.
Tämän johdosta katson tärkeäksi raportoida tapahtumista siten, kuin ne täällä nähdään, mutta myös pyrkiä paljastamaan valheellista tai tarkoitushakuista tiedonjakamista maailman mediassa.

02. Noam Barkan tarkastelee Magazinen julkistamassa artikkelissaan julkisuudelta pidätettyjä tietoja siitä, millaisiin oloihin monet uudet siirtolaiset joutuivat muutettuaan uuteen kotimaahansa: ”Salainen kertomus Israelin transitleireistä”.

Barkan aloittaa todeten, että juutalaisen valtion alkuvuosina uudet siirtolaiset lähetettiin juutalaisten telttakaupunkiin (ma´abara) kaikkialta maailmasta.

Olosuhteet leireissä olivat kovat, ja vaikka monet järjestystä valvovat olivat itse kasvaneet näissä hökkelikylissä, asukkaiden mielenosoitukset vaiennettiin lujalla kädellä.

Sadoittain telttoja heilui edestakaisin kylmässä tuulessa; rajut sateet kaatuivat niiden ylle, ja teltoissa oli vain mutalattia, joka liejuuntui sateella. Uudet maahanmuuttajat joutuivat jonottamaan useita päiviä päästäkseen suihkuun, toilettiin, tai odottaessaan ruokaa, riisuttuna täydellisesti edes kohtuullisesta yksityisyydestä.

Varmistaakseen, ettei kukaan poistu luvatta siirtolaiskylistä, Israelin hallitus suositteli v. 1949 Israelin poliisia asettamaan leireihin ”leiripoliisit”.

Siirtolaisleirit ympäröitiin aidoilla. Sadat poliisiupseerit vartioivat leiriä, useimmiten varmistaakseen, etteivät siirtolaiset poistu leireistä ilman valvontaa tai itsenäisesti ala etsiä asuntoratkaisua leirin ulkopuolelta; toiset etsivät rikollisia leireistä.

Poliisi toimi yhteistyössä Jewish Agencyn asuttamisosaston kanssa, joka vastasi leirejä ympäröivistä aidoista.
”Pyysimme poliisia ottamaan vastuulleen siirtolaisten pidättämisen, joka oli välttämätön sekä lääkinnällisistä syistä, että opastamaan uusia siirtolaisia uusissa olosuhteissa” sanoo asuttamisosaston johtaja Giora Yoseftal poliisille lähettämässään kirjeessä v. 1951.

Apulaispoliisikomentaja David Nachmias nosti esiin kysymyksen pitkäaikaisen pidätyksen ja poliisin valvomien aidattujen pidätysleirien mielekkyydestä sekä kansalaisten, että median esittämän kovan kritiikin johdosta.

Kansanedustaja Yaacov Meridor esitti Knessetissä kysymyksen: ”Onko kunnioitettu ministeri tietoinen tosiasiasta, että siirtolaisleirit nykyisessä olomuodossaan, antavat kuvan keskitysleireistä? Uskooko arvoisa ministeri, että on Israelin valtion arvon mukaista pitää uusia siirtolaisia piikkilanka-aitojen takana?”

Artikkeli, jota seuraan, on pitkä, enkä katso asialliseksi kääntää koko artikkelia, mutta joitain erityispiirteitä elämästä siellä haluan tuoda esille.

Levi Eden, holokaustista hengissä selvinnyt, palveli myöhemmin poliisina Israelissa ja joutui työskentelemään ma´abarotissa, kertoo tilanteen leirissä muistuttaneen sitä, mitä hän koki holokaustin aikana Unkarissa.

”Ma`abarotin lapset varastivat ruokaa ja kalaa lähellä sijaitsevasta Ma´abarotin Kibbutzista. Tiberiassa he pakenivat hiekkarannoille ja varastivat ruokaa Tel Avivista tulleilta ihmisiltä, jotka tulivat viettämään viikonvaihdetta Kinneretin rannoille. Lapset olivat yksinkertaisesti nälkäisiä. Komentajani varoitti minua toimimasta sosiaalivirkailijana, mutta usein annoin heille kotoa tuomani voileivän ja ostin kioskista teetä, koska tiesin, että he olivat nälkäisiä ”.

Eden kertoo myös varastaneensa ruokaa ghettossa, eikä siksi voinut tuomita heitä, mutta usein hän avasi rikolliset tutkinnot heitä vastaan ja syytti heitä oikeudessa.
Hänen isänsä vietiin työleirille ollessaan 10-vuotias, ja seuraavana vuonna äiti, eikä hän koskaan nähnyt heitä sen jälkeen. Hän pelastui 3 vuotta vanhemman veljensä kanssa. Levi Eden teki aliyan 1948, palveli ensin armeijassa, ja sen jälkeen poliisissa.

Hän sai 1.5 huoneen asunnon Beit Sheanissa, jossa hän asui vaimonsa ja lapsensa kanssa. Siellä oli valtava ma´abara, jonka asukkaat vaihtuivat kaiken aikaa. Ensin tulivat juutalaiset, jota asuivat teltoissa tai parakkiröttelöissä. Heidän muutettuaan taloihin tulivat marokkolaiset juutalaiset. Heidän lähdettyään tulivat Jemenin ja lopuksi Persian juutalaiset.

Eden kertoo muistavansa etenkin Jemenin juutalaiset. ”He muistuttivat keskitysleirin lapsia; he olivat luuta ja nahkaa. Beit Sheanin sosiaalivirkailijat veivät heitä sairaalaan, eivätkä heidän vanhempansa olleet tuntea heitä muodonmuutoksen johdosta päästyään sairaalasta.

Eden mainitsee myös tapauksista, joissa jemeniläisten lapsia hävisi sen jälkeen, kun heidät oli otettu sairaalaan, tai synnytysten jälkeen. Hän epäilee - vaikka ilman todisteita – että nämä lapset voivat kuulua ”kadonneisiin jemeniläislapsiin”, joiden kohtalosta on äskettäin aloitettu tarkemmat tutkimukset.

Hän kertoo myös, että rikollisuutta esiintyi ma´abarot leireissä, johtuen omasta elämän asenteesta, vanhempiensa esimerkistä, kurjista olosuhteista leireissä, masennuksesta tai muista syistä. Jotkut päätyivät alkoholiin ja huumeisiin, jotkut tekivät itsemurhan. Monet yrittivät pakoon, etenkin jos joutuivat sairaalaan, jossa valvontaa ei voitu suorittaa yhtä tarkasti.

1950-luvulla noin 300 000 oli otettu leireihin tai ma´abaroteihin. Rikollisuus oli niissä keskimääräistä suurempi kuin muissa kansalaisryhmissä. Eritoten herätti pahaa verta se, että joitakin siirtolaisryhmiä kohdeltiin etuoikeutettuina kibbutsin toimesta. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5467696,00.html.

03. UUTISOTSIKOITA LYHYESTI

Hallitusten pyrkiessä valvomaan laajenevaa internetiä, erityisesti 2011 arabikevään seurauksena, arabinuoret ovat kokemassa uudenlaisen digital-aktiivisuuden. Sosiaalimedia oli usein se liima joka sitoi yhteen Egyptin presidentti Hosni Mubarakin hallintoa vastustavat ryhmittymät, jotka koostuivat pääosin nuorista. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471665,00.html,

Tamar Asraf kirjoittaa mielipideartikkelissaan: ”Vasemmisto on kuuluttanut ”kahta valtiota kahdelle kansalle” ikään kuin se olisi iskulause, luvaten heille jotakin, josta he itsekin tietävät, ei koskaan tule todellisuudessa toteutumaan, samalla luottaen toivorikkaisiin mielipiteisiin ja puolitotuuksiin”.

”Kaksi valtiota kahdelle kansalle” on hyvä iskulause, jota vasemmisto toistelee mantran tavoin uskotellen, että joskus se johtaa valaistumiseen. Todellisuudessa se on kuitenkin SiniValkoisen puolueen esityslistan avain, vakuuttaa Asraf. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471544,00.html,

Pääministeri Benyamin Netabyahun valmistautuessa puolustautumaan häntä uhkaavia korruptiosyytteitä vastaan, hän pyrkii mitätöimään ne kutsuen niitä ”poliittiseksi salajuoneksi hän kaatamisekseen vallasta”.

Toisaalta hän syyttää vastustajiaan ennenkuulumattomasta noitavainosta, kuten hän sanoi kansallisessa TV-puheessaan. Hän sanoi torstaina, oikeuskansleri Avicajhai Mendelblitin ilmoituksen jälkeen hänen syyttämisekseen useista korruptio-tapauksista, joutuneensa kunnialoukkauksen kohteeksi kampanjassa, jonka ainoa päämäärä on korvata hänet Gantzilla ja Lapidilla, ja vakuuttaa osoittavansa vääriksi kaikki häntä vastaan nostetut syytökset.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471728,00.html,

Oikeuskanslerin ilmoittamien korruptiosyytösten julkistuessa keskiviikkona Israelin poliittinen kenttä on pahoin hajaantunut kahteen leiriin.
Vasemmistojohtajat kehottavat Netanyahua eroamaan virastaan; oikeiston ilmoittaessa jatkuvan tukensa pääministerille ennen 09.04. Knessetin vaaleja.
SiniValkoisten pääehdokas Benny Gantz kehottaa Bibiä tunnustamaan vastuunsa ja eroamaan kunniallisesti.

”Kun olet todistanut syyttömyytesi, voit palata julkiselle areenalle pää pystyssä” Gantz opasti Bibiä, kehottaen häntä taistelemaan laillisuusongelmansa yksityisenä henkilönä eikä valtionjohtajan ominaisuudessa. ”Ilta, jona oikeuskansleri aikoo esittää syytöksensä toimivaa pääministeriä vastaan, on tuskallinen jokaiselle patriotille”. Gantz ilmoitti samalla, ettei hän näe mahdollisuutta liittyä Netanyahun hallitukseen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471702,00.html,

Presidentti Donald Trumpin huippukokous Hanoissa PohjoisKorea diktaattorin Kim Jong Unin kanssa viime viikolla päättyi ilman sopimusta, mutta Trump ylistää kuitenkin tapaamista tyydyttäväksi.

Huomattuaan, etteivät asiat etene Unin kanssa, kuten hän arvioi, Trump päätti kokouksen yhtäkkiä ja peruutti samalla aiemmin sovitun yhteisen julkilausuman. Valkoisen Talon media-sihteeri Sarah Sanders totesi johtajien tavanneen toisensa hyvin hyvässä ja luovassa ilmapiirissä puhuen luopumisesta ydinaseista ja odottavansa innolla seuraavaa tapaamista. Trump sanoi, ettei Un ole valmis sopimukseen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471318,00.html, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5471155,00.html,

Israelilainen ohjaaja Guy Nattiv voitti Oscarin lyhyellä action-filmillään Skin Academy Awards tilaisuudessa maanantaiaamuna. 20- minuuttia kestävä filmi, jossa näyttelevät Jonathan Tucker, Danielle McDolankd ja Jackson Robert Scott, käsittelee viharikosta ja sen vaikutuksia kahden lapsen, toinen musta ja toinen valkoinen, näkökulmasta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5469547,00.html,

Likudin veteraanikansanedustaja Benny Begin syyttä pääministeriä yrityksistä lamauttaa kansan luottamuksen Israelin oikeuslaitokseen ja sen toteuttajiin. Likudin kannattajat kuitenkin tukevat melkoisen suurella enemmistöllä Netanyahua.
https://www.timesofisrael.com/likud-mk-blasts-pm-for-trying-to-assassinate-public-trust-in-law-enforcement/,

Uusi Oikeisto puolueen puheenjohtaja Naftali Bennett tukee Netanyahua, mutta ei anna tukeaan laille, jolla turvattaisiin BIbin immuniteetti syytöksiin. Hän sanoi puolueensa odottavan kunnes syytökset Bibiä vastaan virallisesti julkistetaan.
https://www.timesofisrael.com/bennett-backs-pm-but-wont-support-law-to-give-him-immunity-from-legal-woes/,

Iran ja Hizbullah ovat pystyneet Israelin vastatoimista huolimatta perustamaan joukkojaan asemiin pitkin Israelin pohjoisrajaa. Niiden pääasiallisen tehtävänä on koota taktista informaatiota IDF:n joukkojen liikkeistä Israelin puolella, kertoo Nziv, net uutistoimisto. ”Ne toimivat IRGC:n komentajan kenraali Qasem Soleimanin silminä ja korvina Israelin rajan tuntumassa”.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Iranian-Hezbollah-command-forces-located-along-Golan-border-report-582274,

Netanyahu syytti SiniValkoinen puolueen johtajaa Benny Gantzia osallistumisesta terroristien hautajaisiin.
”Media peittelee kaikenlaista kerrottavaa Benny Ganzista. Ei sitä, mitä te ajattelette, ne peittelevät sitä, että vuosi Protective Edge operaation jälkeen Gantz osallistui tuhannen Hamasin surmansa saaneen terroristin hautausseremonioihin. Katsokaa, mikä media peittelee tosiasioita? Sen on vasemmistomedia.” https://www.jpost.com/Breaking-News/Bennett-vote-for-the-right-or-a-Palestinian-state-582277,

Oikeusministeri Ayelet Shaked elättelee edelleen toiveita jatkaa oikeusministerinä uudessa hallituksessa sanoen, että oikeuslaitoksen saneeraus on vielä kesken. Hän lupaa nimittää ensimmäisen haredi-tuomarin korkeimpaan oikeuteen.
”Ei ole loogisesti oikein, että kokonainen kansanyhteisön sektori ei ole edustettuna siinä, missä muutkin sektorit”.
https://www.jpost.com/Israel-News/Ayelet-Shaked-I-will-appoint-first-haredi-to-Supreme-Court-582297,

Netanyahu vahvistaa Venäjän matkansa jälkeen, että Venäjä on samaa mieltä hänen kanssaan, että kaikki vieraat joukot tulee poistaa Syyriasta. Samalla hän antaa tunnustusta Britannian päätökselle määritellä Hizbullah kaikilta osiltaan terrorijärjestöksi. Marxisteja edustava Jeremy Corbyn vaatii pääministeri Mayta perustelemaan päätöstä.
Bibi kehottaa Euroopan maita seuraamaan Britannian esimerkkiä.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/PM-Russia-shares-Israels-goal-of-removing-all-foreign-troops-from-Syria-582306,

USA:n palestiinalaisasioitten konsulaatti Jerusalemissa yhdistetään USA:n lähetystöön maanantaista alkaen. ”PA:n asukkaitten palveluita ei enää käsitellä erillisessä USA:n konsulaatissa, vaan ne yhdistetään USA:n lähetystöön maanantaina, sanotaan AFP:n raportissa. Niitä kysymyksiä käsitellään lähettiläs David Friedmanin valvonnassa, eikä enää USA:n pääkonsulin valvonnassa”. USA:n ulkoministeri Mike Pompeo perusteli päätöstä toimivuuden ja vaikutusvaltaisuuden pohjalta.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/PM-Russia-shares-Israels-goal-of-removing-all-foreign-troops-from-Syria-582306,

Miksi oikeuskansleri ei odottanut kuulemista ennen päätöstään? kysyy INN.

ILTV haastatteli Adv Sharon Naharia, Israelin rikospuolustusasianajajaa. Hän vakuuttaa, että päätös oli hätäinen ja se että tulee aiheuttamaan jälkiseurauksia.
”Israelin asiain seuraajille ulkomailla oikeuskanslerin päätös nähdään halpana iskuna, laittomana lyöntinä. Uskon Israelin kansan ajattelevan samalla tavoin., ja sillä tulee olemaan seurausvaikutuksensa. Israelin kansa on hajaantunut, eikä ryhmien välillä keskustella juuri ollenkaan. Pelkään tulevaisuutta.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259756,

Tuoreen gallupin mukaan Netanahulla tulee olemaan vaikeuksia muodostaa oikeisto-hallitusta, todetaan Kan11 gallupissa. Likud menettää kannatusta; SiniValkoinen nousee. Kannatus tällä hetkellä:
Sinivalkoinen 37 edustajaa,
Likud 29;
Uusi oikeisto 7,
Ashkenazi-UTJ 7;
Arabi-Hadash –Taal 7,
Gesher, Meretz, Kulanu, United Right (Jewish Home, Naional Union ja Otzma)
Sephardik-Haredi Shas ja arabi-Raam-Balad kukin 5 paikkaa Knessetissä.

Kolmannes haluaa Bibin eroavan välittömästi, toinen kolmannes haluaa Bibin odottavan, kunnes syytteet tulevat virallisiksi kuulemisen jälkeen.
Neljännes haluaa Bibin jatkavan virassaan syytteiden jälkeenkin.

42 % uskoo median ja vasemmiston vaikuttaneen Mandelblitin päätökseen.
Haastateltuja oli 550; virhe 3.7 %. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259786,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 05 -14; Tiberias 10 -20; Suolameri 13 -23; Eilat 12 -24 +C-astetta, tänään puolipilvistä, huomenna ja ylihuomenna sadetta. Lämpötila laskee pari astetta.

www.israelweather.co.il

Raportteja tulee kaikkialta maailmassa, joissa kerrotaan ihmisten kokevan yliluonnollisten fyysisten pahojen olentojen kohtaamisesta, joista esimerkkejä alla. http://www.stevequayle.com/index.php?s=33&d=2246,
https://www.stevequayle.com/index.php?s=33&d=2245,














Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019