SUNNUNTAI 24.02.2019

SUNNUNTAI 24.02.2019
01. Elämme aikaa, jolloin todellisuudentajumme turtuu maailman mediassa liikkuvien huhujen ansiosta, joita tarjotaan kansalle tosiasioina. Tämän johdosta emme koskaan voi olla varmoja, ovatko TV-asemiemme ja sanomalehtemme meille välittämät uutiset tosia, vaiko tarkoitettuja ihmisten manipuloimiseksi.

Koska Israelissa eletään lähestyvien Knessetin vaalien odotustunnelmissa, voimme olla varmoja, että ”kukin ehdokasblokki tulee tarjoamaan ruusuisia tulevaisuuden näkyjä, jotka toteutuvat, jos äänestät heitä”. Karvaasta kokemuksesta tiedämme, että lupaukset unohdetaan, kun äänestys on ohi.

Kehottaisin kaikkia tutustumaan puolueiden julkistamiin ohjelmiin, ja mikäli mahdollista, kunkin ehdokkaan äänestyskäyttäytymiseen.
Venäjän kommunistisen puolueen ja NL:n perustaja Lenin kutsui äänestäjiä ”hyödyllisiksi idiooteiksi”, jotka eivät tiedä, miten heitä vedetään nenästä.

Israelin ensimmäinen pääministeri Ben Gurion totesi: ”En ole selvillä, mitä ihmiset haluavat, mutta tiedän, mikä on heille parasta”.
Nämä tosiasiat on syytä pitää mielessä ehdokasta valittaessasi.

02. Maailman tilanne on lähellä räjähdyspistettä monin paikoin, eikä kukaan liene selvillä siitä, mistä lopullinen jännitys nousee kriittiseksi.

Venezuelassa kansa kärsii kaikenlaista puutetta WC-papereista alkaen ja USA:n lähettämä avustuskolonna joutui presidentti Madurolle uskollisten sotilaitten tulituksen kohteeksi sytyttäen rekkoja tuleen, joista paikalliset asukkaan yrittävät henkensä kaupalla pelastaa minkä voivat palavista rekoista.

Kilpaileva presidentti Juan Guaido vakuuttaa tuovansa avustukset turvallisesti kotiin.
Santa Elena de Uairen kaupungin lähellä syntyi verisiä yhteenottoja sotilaitten ja paikalliset asukkaitten välillä. 2 sai surmansa ja 18 haavoittui yhteenotoissa.

Trump tukee rauhallista vallan siirtoa, mutta vakuuttaa kaikkien optioiden olevan edelleen pöydällä, eli sotilaallinen väliintulo.
https://www.breitbart.com/news/the-latest-2-killed-18-injured-in-venezuela-border-clashes/,

03. Venezuelassa presidentti Nicolas Maduron tankeilla ja automaattisaseilla varustetut sotilaat hyökkäsivät alkuperäheimon jäseniä vastaan - jotka olivat aseistautuneet keihäillä ja jousilla - yrittäessään keskeyttää avustustarvikkeita tuovan autokolonnan
pääsyn Venezuelaan. Yksi nainen Pemon heimosta kuoli ja 15 haavoittui, jotka ottivat panttivangeikseen useita sotilaita, kolme luutnanttia ja kersantin.

Yhteenotto tapahtui etäisellä Gran Sabana alueella lähellä Brasilian rajaa. 30-vuotias mies Marzel Perez Pemon heimosta kertoi heimon kokoontuneen aamunkoitteessa vain keihäin ja nuolin aseistettuina rauhalliseen protestiin estääkseen sotilaita pääsemästä rajalle estämään avustusten tuloa.

Pemo-heimon jäsenet asettivat tiesulun, mutta sotilaat tulivat paikalle runsas-lukuisesti useilla busseilla ja tankeilla, ja he avasivat tulen kovilla ammuksilla. Pahoin haavoittuneiden sallittiin päästä ambulansseilla Brasiliaan hoidettaviksi, mutta Maduron kannattajat pieksivät Pereziä hänen avustaessaan lievemmin haavoittuneita Santa Elena de Uairen sairaalaan Venezuelan puolella.

Presidentti Maduro sanoo estävänsä avustuskolonnien pääsyn Venezuelaan, koska ”ne ovat USA:n lähettämiä ennen sotilaallista puuttumista tilanteeseen”.
phttps: //www.breitbart.com/news/the-latest-2-killed-18-injured-in-venezuela-border-clashes/, https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/breaking-news-venezuela-severs-diplomatic-relations-with-colombia-orders-diplomats-out-of-the-country-in-24-hours,

04. ISIS-joukoille annettiin käsky poistua ”kalifaatistaan”, mutta satoja ellei tuhansia taistelijoita pysyivät alkeellisista olosuhteissa Baghouzin alueella Syyriassa, viimeisessä, josta heitä ei ole vielä ”puhdistettu” pois.

He asuvat maakuopissa ilmapommitusten pelossa ja syövät kuivaa leipää. Sotilas-operaatioissa haavoittuneilla ei ole lääkintähoitoa, eikä sairailla ole lääkkeitä.
He ovat päättäneet pysyä asemissaan, vaikka johtoporras käskisi poistumaan.

Useita satoja aatteelleen antautuneita miehiä, naisia ja lapsia evakuoitiin perjantaina viimeiseltä ISIS:in valvomalta alueelta, mutta satoja – ehkä tuhansia – pysyy edelleen Baghouzessa, viimeisessä jäänteessä kalifaatista, jonka tarkoituksena oli ulottua Roomaan saakka.

Anakin 36 avolava kuorma-autoa kuljetti luovuttaneet erämaa-alueelle, jossa heidät rekisteröidään ja kuulustellaan ennen päätöstä jatkosta. Siviiliasukkaat viedään siirrettyjen leiriin, taisteluihin osallistuneet viedään pidätyslaitoksiin.

60 heistä kuoli aliravitsemiseen, jotkut naiset synnyttävät. Ruokaa he pyytävät jokaiselta, joka voisi antaa. Oman vaikeutensa muodostavat ulkomailta ISIS-joukkoihin liittyneet, joita oli tuhansittain.
https://www.timesofisrael.com/told-to-leave-is-caliphate-holdouts-in-syria-stay-devoted/,

05. Iranin ylimmän kansallisen turvallisuusneuvoston sihteeri Ali Shamkhani kertoi Tasnim-news journalistille lauantaina, että Iran on Syyriassa Damaskoksen hallituksen pyynnöstä. Hän vakuutti maansa työskentelevän Syyrian kanssa ”Israelin sionistista hallitusta vastaan”.

Shamkhani sanoi Iranin antavan neuvoa-antavaa avustusta Syyrialle taistelussa terrorismia vastaan Syyrian hallituksen pyynnöstä tarkoituksella tukea sitä ja sen asukkaita.
”Olemme saavuttaneet 90 % tavoitteistamme, Siten Israelin rangaistusiskut Syyriassa eivät ole saavuttaneet strategista vaikutusta ja vastarinta jatkaa toimiaan”.

”Israel todella jatkaa apuaan terroristeille vastustaessaan Syyrian hallitusta ja armeijaa” hän sanoi todeten, että ”Israel on rikkonut asettamiamme punaisia linjoja”.

”Olemme vastanneet raskaasti Israelin hyökkäykseen T-4 lentoasemaa vastaan Syyriassa aiheuttaen kovan iskun viholliselle. Olemme asettaneet punaisia linjoja suhteessa inhimillisiin uhreihin, joita hyökkäykset ja tunkeutumiset ovat aiheuttaneet”, Shamkhani selitti.

Israelin poliittinen johto ei yleensä ole myöntänyt iskujaan Syyrian alueelle, mutta pääministeri Netanyahu teki poikkeuksen äskettäin ehkä vaalikuumeen innostamana, että Israel oli tehnyt satoja ilmaiskuja Syyrian alueelle pyrkiessään estämään Irania toimittamasta täsmäohjuksia Hizbullahille tai perustamasta tukikohtia Syyriaan.

Ajatollah Ali Khamenein neuvonantaja Ali Akbar Velajati vakuutti viime kesänä, että Iran vetää ”neuvonantajansa” Syyriasta vain, jos Syyrian hallitus sitä pyytää. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259485,

06. 8 000 Hamasin arabia Gazassa järjestivät perjantaina tavaksi tulleet mielen-osoituksensa ”paluumarssin” nimellä useissa kohdissa pitkin Israelin ja Gazan turva-aitaa, jota Israelin uudistaa 6 metriä korkealla nykyaikaisin monitorioin varustettuna.

Mielenosoituksissa IDF turvautuu tilanteen mukaan koviin luoteihin, aiheuttaen haavoja ja joskus surmaten niitä, jotka pyrkivät turva-aidan läpi Israelin puolelle.

PA lupaa maksaa 300 USD jokaiselle alaikäiselle, joka haavoittuu kahinoiden aikana. https://www.jpost.com/Middle-East/Hamas-activists-protest-on-Gaza-border-watch-581599,

07. IAF järjestää sunnuntaita alkaen useiden yksiköitten yhteisharjoitukset, joiden tarkoituksena on selvittää operatiivinen valmius erilaisissa taistelutilanteissa.

IDF:n tiedottajan mukaan harjoituksiin osallistuvat maajoukot, panssarit, tykistö sekä ilmavoimien yksiköitä. Harjoitus kestää tiistaihin saakka.

”Vakuutamme, että harjoitus oli suunniteltu osana harjoitusohjelmaa, ja sen päämääränä on pitää yllä joukkojemme valmius eri taistelutilanteissa”, IDF:n tiedottaja sanoi.
https://www.jpost.com/Middle-East/IDF-launches-three-day-multi-unit-exercise-on-Sunday-581596,

08. Khamenein turvallisuusneuvonantaja Ali Shamkhani sanoi 23.02. Iranin laatineen 16-kohdan suunnitelman pääministeri ”Netanyahun syrjäyttämiseksi täysimittaisen sodan kautta Syyriasta ja muista vastarintakohteista”. Suunnitelman tarkoituksena on vaikuttaa Israelin Knessetin vaaleihin 9. huhtikuuta.

Päivää aiemmin IRGC:n prikaatinkenraali Amir Ali Hajizadeh väitti Iranin pystyneen ohjaamaan maahan kuusi USA:n lähettämää drone-konetta Syyriassa ja Irakissa.
- Iran, Venäjä ja Hizbullah ovat vahvistaneet sotilaallista voimaansa Syyriassa
- Israelin hallitus ja IDF ovat hyvin tietoisia suunnitelmasta
- Vahvistaminen tulee pian ilmeiseksi, Iran toimittaa Syyriaan ja Libanoniin Iranin kopion Bavar-373 venäläisestä S-300 it-ohjuspatteristosta.
- Iran tulee iskemään IDF:n iskuja vastaan myös Irakissa.
- Shamkhani vakuutti Netanyahun aloittavan sodan Gazassa, Libanonissa, Syyriassa ja Irakissa, mikä tulee kaatamaan hänen horjuvan hallituksensa. https://www.debka.com/irans-lays-out-16-point-war-plan-for-the-supreme-goal-of-toppling-netanyahu/,

09. Tilanne Pakistanin ja Intian välisellä Kashmirin alueella lähenee vaarallista räjähdyspistettä.
Tilanteen vaarallisuutta lisää se, että kummallakin maalla on ydinaseita ja ohjuksia niiden kuljettamiseksi. Mieliala on kiihkeän sotaisa kummallakin puolella.

Tilanne alkoi kehittyä siitä, että terroristit laukaisivat pomminsa Intian alueella, joka uhkaa antaa Pakistanille opetuksen, joka tuntuu ja koskee. https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/panic-chaos-as-public-told-of-war-preps-between-india-pakistan,

10. Vaalikuume alkaa polttaa Israelissa, sillä ensimmäistä kertaa vuosiin Israelissa on todellinen oppositioryhmittymä, joka käyttää nimitystä ”Sinivalkoinen”.
Sekä hallituspuolue Netanuahun Likud että oppositio, Gantzin ja Lapidin johtama Sini-Valkoinen, ovat menettämässä jotain kannatuksestaan, mutta ne kaksi ryhmittymää ovat edelleen kaukana muista.

Johdossa on Sinivalkoinen 35 paikalla; toisena Likud 30; Labor 9; UTJ 7; Hadash-Taal 7; Uusi Oikeisto 6, Shas 5; Oikeistolainen Unioni 5; Raam Balad 5; Israel Beitenu 4; Meretz 4; Kulanu 4.

Galluppiin osallistui 500 ihmistä, virhe 4.4 %.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5469066,00.html,

11. Netanyahu puolustaa vaaliliitoaan oikeistolaisen Otzma-Yehudit puolueen kanssa, eikä usko AIPAC:n kritisismin vaikuttavan vaalimenestykseen.

Otzma-Yehudit on tavallaan Kahane-puolueen perillinen, ja siksi sen hyväksyminen Likudin johtamaan koaliittioon on saanut vihaisia kommentteja ulkomaita myöten.

Amerikan Jewish Komitea AJC julkisti myös oman tuomitsevan kommenttinsa, vaikka yleensä se pysyttelee erossa poliittisista kysymyksistä.

”He (Otzma-Yehudit) puolueen jäsenet eivät edusta Israelin valtion ydinarvoja, jotka ovat sen todellisia perustuksia. Puolue voi ehkä voittaa tarpeeksi ääniä noustakseen seuraavaan Knessetiin, ja jopa hallituskoaliittion jäseneksi”.
Siksi AJC katsoo asialliseksi antaa oman paheksuvan lausuntonsa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5468995,00.html, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5467841,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 08 -16; Tiberias 13 -23; Suolameri 17 -24: Eilat 16 -24 +C-astetta; tänään pilvistä, huomenna puolittain. Lämpötila nousee 3 astetta.

Isrealweather.co.il.

”Varokaa muslimikuljettajia, tämä on vakavaa, hyvät ladyt”, sanoo stewequayle.com. https://barenakedislam.com/2019/02/23/seriously-ladies-how-many-incidents-like-this-to-you-have-to-see-before-you-refuse-to-get-into-a-car-with-a-muslim-driver-you-dont-know/,

Saksan hallitus opettaa muslimeja, miten maata saksalaisnaisten kanssa.
http://www.returnofkings.com/82674/german-government-cuckholds-its-men-by-teaching-migrants-how-to-sleep-with-german-women,

Intian oikeus määräsi evakuoitavaksi yli miljoonan syntyperäistä asukasta kodeistaan yleisestä metsämaasta, koska heillä ei ole laillista oikeutta asua siellä, ja he häiritsevät siellä pesiviä luonnon eläimiä ja estävät metsien säilyttämistä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/259497,

Muslimit valtasivat lauantaina Israelin 17 vuotta sitten sulkeman tilan Temppelivuorella lähellä Kultaista porttia. Poliisi ei puuttunut tilanteeseen vaan katseli toimettomana sivusta. Poliisi kävi hakemassa aikaisin sunnuntaiaamuna wagfin Jerusalemin toimiston johtajan puhutteluun.

Jordania, joka on jäsen Temppelivuoren wakfin toiminnassa, varoittaa leikkimästä tulella. Hamas iloitsee samastaan suuresta voitosta Israelia vastaan.
https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-arrests-top-waqf-official-following-unrest-at-jerusalem-s-temple-mount-1.6960901,








Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021