TORSTAI 24.01.2019

TORSTAI 24.01.2019
01. USA:n sisällä näyttää kiehuvan lapsellisen tuntuinen taistelu presidentti Trumpin ja kongressin alahuoneen enemmistöjohtajan Nancy Pelosin johtamien demokraattien edustajien välillä, lapsellinen mutta vaarallinen sekä maalle että maailmalle.
Trump sanoo, että hän hyväksyi Pelosin tarjouksen pitää Unionin tilaa koskeva
puheensa (SOTU) kongressin edustajainhuoneessa 29. 01, mutta että ”Pelosi muutti
mielensä maahan julistetun rajoitetun sulun vuoksi”. Trump sanoo pitävänsä puheen
sovittuna aikana sulun loputtua myöhemmin ilmoitetussa paikassa.
Kongressin edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi (D) oli suunnitellut virallista
vierailua Brysseliin, Kairoon ja Afganistaniin. Seurueessa olisivat olleet mukana hänen
perheensä ohella kongressin delegaatio. Trump peruutti matkan maassa vallitsevan
sulun vuoksi, minkä johdosta CIA ja FBI kieltäytyivät antamasta turvallisuustakuuta.
https://www.breitbart.com/politics/2019/01/23/president-donald-trump-sotu-wont-
happen-until-after-shutdown-ends/,

02. Palestiinan Madia Watch (PMW) raportoi, että PA maksoi ainakin 230 miljoonaa NIS Israelissa vankiloihin tuomituille terroristeille, ja 176 miljoonaa NIS vapautetuille terroristeille. PMW valmisti puolustusministeriölle laskelmansa ensimäistä kertaa Israelin Knessetin hyväksymän ns. Stern lain astumista voimaan tammikuussa.
Kokonaismäärä on 502 miljoona NIS, mutta PMW ei pystynyt määrittämään puuttuvan 96 miljoonan NIS erän käyttöä. 502 miljoonaa NIS on n. 10 % PA:n vuosibudjetista.
Laki velvoittaa hallituksen vähentämään 1/12 osan PA:n terroristeille maksamien ”palkkojen” määrän keräämistään PA:n arabien veroista ja tariffeista. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinian-Authority-paid-NIS-502m-to-terrorist-prisoners-report-578451,

03. Venezuelassa oppositio-enemmistöinen kansalliskokous (National Assembly) julisti Juan Guaidon maan presidentiksi, saaden USA:n, Kanadan ja ylikymmenen Latinalaisen maan tunnustamisen. Guaido sanoi sen olevan ainoa mahdollisuus Maduron diktatuurin lopettamiseksi.
Nykyinen presidentti Nicolas Maduro katkaisi diplomaattiset ja muut suhteet USA:n kanssa. Mielenosoituksissa Keskiviikkona Maduroa vastustavien ja hänen kannattajiensa välillä ainakin 7 mielenosoittajaa sai surmansa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5452049,00.html.

04. Moskova kutsui Israelin Venäjän lähettilään Gary Korenin Kremliin kuulemaan Venäjän hallituksen viestiä Israelille 2 päivää IAF:n suorittaman massiivisen ilmaiskun jälkeen Syyriaan Damaskoksen lentokentän alueella. ”Mielivaltaiset ilmaiskut itsenäisen valtion alueelle Syyriassa, tulee lopettaa” sanoi Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zakharova vastauksena Tassin kysymykseen IAF:n ilmaiskuista Damaskokseen.
Hän sanoi ”sellaisten iskujen lisäävän jännitystä alueella, mikä ei ole minkään lähialueen maan intressien mukaista”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5451701,00.html,



05. Poliisi anoo löytäneensä DNA-näytteen arabinaisen Aisha al-Rawbin surmanneesta kivestä, ja syyttää sen perusteella 16-vuotiasta israelilaisnuorukaista naisentaposta. Aisha ajoi autollaan tietä no 60, kun auton tuulilasiin osunut kivi osui naisen päähän. Hän kuoli myöhemmin sairaalassa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5452088,00.html,

06. Pääministeri Netanyahu esti viime viikolla Qatarin lahjoittamien 15 miljoonan USD toimittamisen Gazan kaistalle perjantain väkivaltaisuuksien johdosta, joissa IDF:n sotilas haavoittui hänen kypäräänsä osuneesta luodista, joka ei onneksi läpäissyt kypärää. Kabinetin keskiviikon istunnossa, jossa olivat mukana IDF, Shin Bet ja kansallisen turvallisuus-neuvoston edustajat, jotka kaikki suosittelivat erän toimittamista Gazaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5451882,00.html,

07. Israelin arabi Ibrahim Masri Acresta voitti 2016 bodybuilding turnauksen. Mutta 3 vuotta sitten otettujen valokuvien julkistuessa hänestä kylpyasuun pukeutuneena, Israelin sisäministeriö erotti 45-vuotiaan Masrin muezzin virasta, jonka tehtävänä on ilmoittaa Acren el-Fazzar moskeijan minareetista kutsu rukoustilaisuuksiin.

Kutsuttuna ministeriöön antamaan selitystä Musri puolustautui pyytäen anteeksi ja vakuuttaen olevansa uskollinen virassaan. Ministeriötä se ei kuitenkaan tyydyttänyt vaan sanoi, ettei kylpyasuun julkisesti pukeutuneena esiintyminen ole sopivaa uskonnolliselle henkilölle ja erotti hänet.
Masri kilpaili voitokkaasti bodybuilding kisoissa, mutta tultuaan uskonnolliseksi 2000 hän luopui siitä, ja hänet nimitettiin Acren el-Jazzar moskeijen muezzin toimeen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5451882,00.html,

08. Israelin hallitus ja viranomaiset näyttävät jättäneen Jordanin laakson juutalaisasukkaat ilman valtion turvaa ja suojelua, vaikka laakso on tärkeä Israelin puolustukselle, ja sen uskotaan jäävän Israelin valvontaan missä tahansa rauhansuunnitelmassa.
Asukkaat valittivat paikallisten arabien tunkeutuvan heidän koteihinsa ja pihapiiriinsä varastaen kaikkea, millä on heille jotain arvoa, ja tuhoten maatalouden tuotteita.

Poliisi myöntää asukkaitten valitukset oikeiksi, mutta sanoo, ettei heillä ole mies-voimaa tarpeeksi ja vain yksi poliisiauto käytettävissään koko laaksoa varten.
Maanantaina PA:n arabit tunkeutuivat Moshav Tomerin alueelle ja katkoivat 200 viinipensasta, ja aiheuttaen kymmenien tuhansien NIS vahingot. Tällaisista tunkeutumisista ja varkauksista on tullut rutiinia - ei vain Jordanin laaksossa vaan kaikkialla Juudean ja Samarian alueilla, toteuttaen vuosituhantista perinnettä elannon hankkimiseksi varastaen ja ryöstäen.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5451579,00.html,

09. Libanonin armeija sanoo pidättäneensä Hussein Ahmedin, jonka Mossad oli rekrytoinut,
ja jonka epäillään syyllistyneen epäonnistuneeseen Hamasin jäsenen Muhammad Hamdanin murhaan v. 2018.

Mohammad Hamdan – Hamasin aktiivijäsen ja Osama Hamdanin veli, joka edustaa terroriryhmää Libanonissa – säilytti henkensä murhayrityksessä pommista, joka oli asennettu hänen autoonsa, mutta hän haavoittui pahoin ja hänen toinen jalkansa jouduttiin amputoimaan.

Libanonin armeijan edustaja sanoo Hussein Ahmedin olleen paikalla pommin räjähtäessä, ja tunnustaneen Mossadin palkanneen hänet 2014. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5451514,00.html,

10. Israelin arabinuorukainen Yusuf al-Assam oli perhelomalla Sharm El-Sheikissä. Ollessaan vesi-liukualtaassa hän vahingossa osui egyptiläiseen naiseen liukuessaan alas. Asia sovittiin osapuolten kesken, mutta Yusuf pysyy edelleen pidätettynä Egyptissä. Häntä syytettiin naisen kunnain loukkaamisesta.

18-vuotias Yusyf on Israelin arabi, kotoisin Tel Shevan beduiinikylästä Israelin etelä-osassa. Hän opiskeli yläasteella ja valmistautui loppututkintoon. Al-Assam perhe kritisoi Israelin viranomaisten tapaa hoitaa arabien asiaa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5451587,00.html,

11. Israelin sisäpolitiikassa vaalikuume alkaa polttaa ja vaalikampanjat saavat tuulta siipiensä alle.
Uusi Oikeisto puolueen uusi puheenjohtaja Naftali Bennett otti hampaisiinsa Israel Resilience (Hosen L´Israel) perustajan ja puheenjohtajan Benny Gantznin, joka on laskenut ainakin sataan, ennen kuin avasi suunsa, ja senkin väärässä paikassa.

Bennett sanoi, ettei hänellä ole mitään henkilökohtaista moitittavaa Gantzista, mutta sitä hän löysi hänen sotilaalliselta uraltaan. Bennett sanoi, ettei Gantz IDF:n komentajana ollut tarpeeksi motivoitunut v. 2014 kesäsodan, Operaatio Protective Edge, aikana, jolloin olisi ollut mahdollisuus lyödä vastustaja maan rakoon, mutta Gantz piti parempana päättää kisa tasapeliin.

Bennet sanoi turvallisuuskabinetin kokouksessa yksinään vaatineensa taistelujen jatkamista, mutta Gantz oli enemmistön joukossa vaatimassa hyökkäyksen pysäyttämistä, eikä katsonut olevan tarvetta tuhota ne 30 hyökkäystunnelia, jotka Hamas ja Islamic Jihad olivat kaivaneet Gazasta Israeliin. Gantzin sana painoi enemmän kuin Bennettin sana, ja siksi väkivalta jatkuu Gazan rajalla. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5451541,00.html,

12. EU - ja sen mukana myös Suomen veronmaksajat - antoivat v. 2017 -2018 terrori-järjestöille kuten Al-Hag ja Al-Mezan 5 miljoonaa Euroa, vaikka molemmat järjestöt avoimesti vaativat Israelin boikotoimista. EU:n ulkomaanasioitten sisäisesti ilman vaaleja nimitetty italialaissyntyinen Federica Mogherini valehtelee korvakorut heiluen väittäessään, etteivät sellaiset ryhmät saa EU:n tukea, kuten Strategisten asian ministeriö sanoi uudessa raportissaan keskiviikkona.

10 EU:n tukeman järjestön joukossa on 2 johtavaa palestiinalaista Boycot, Divestment and Sanctions (BDS) järjestöä: Al-Hag, joka sai 297 000 Euroa ja Al-Mezan ihmisoikeusjärjestö-keskus, jonka pussiin lapioitiin 450 000 Euroa.

Ramallahissa toimiva Al-Hag työskentelee useitten eurooppalaisten järjestöjen kanssa Israelin syrjimiseksi. Se toimii Israelia vastaan myös Haagin ICC:n, kv. rikosoikeuden, ja YK:n ihmisoikeusjärjestön kanssa. Strategisten asiain ministeriön mukaan Al-Hagilla on yhteyksiä terrorijärjestöjen elementteihin.

Al-Mezan keskus ihmisoikeuksien puolustamiseksi toimii Gazassa. Se kehottaa kansainvälisiä oikeusjärjestöjä boikotoimaan Israelia.

Ministeri Gilad Erdan vaati Mogherinia lopettamaan näiden ja muiden terroria tukevien järjestöjen rahoittamisen, mutta tämä pääterroristia Mahmoud Abbasia maailman kameroitten edessä suulle suudellut sharialakia Eurooppaan haluava islamin aivo-pesemä virkailija väitti, ettei EU tue terrorismia, ja että syytökset EU:n harjoittamasta kiihotuksesta tai terrorista ovat perusteettomia ja hylättäviä varoittaen, että perusteettomat ja epämääräiset syytökset palvelevat vain valhekampanjaa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5451512,00.html,

13. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas kärsi viime vuoden aikana pneumoniasta, hengen ahdistuksesta ja yleisestä heikkoudesta, eivätkä PA:n lääkärit pystyneet auttamaan häntä. Hänet vietiin toukokuun 20. päivänä 2018 Ramallahin sairaalaan, ja paikalliset lääkärit pelkäsivät hänen metaboliansa romahtavan kokonaan.

PA aluksi hylkäsi Israelin tarjoaman avun, mutta he joutuivat nielemään ylpeytensä ja suostumaan israelilaisen lääkäritiimin, ”sikojen ja apinoitten jälkeläisten”, apuun. Parissa päivässä hänen vointinsa parani ratkaisevasti, ja viikon päästä hänet päästettiin kotiin.

Juutalainen auttamishalu ja tikkun olam, maailman parantaminen, suostuu ilomielin hoitamaan lohikäärmettä, joka voimistuttuaan on valmis syömään hänet. Eikä tämä ole mikään poikkeustapaus, muslimit pitkin Lähi-Itää tuovat sairaitaan saamaan ensi luokan hoitoa Israelin sairaaloihin täysin anonyyminä ja ilman TV-kameroita, kaikki tarkasti julkissuudelta peitossa. Tupakoimisen Abbas sentään suostui jättämään toistaiseksi, ja rajoittamaan ylikuormitettua työtaakkansa, ottaen vieraitaan vastaan kotonaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5451457,00.html,

14. IDF:n sotilaita tulitettiin Syyriasta, mutta ei ilmoittanut, ketkä heitä ampuivat. Syyrian YK:n lähettiläs varoitti Israelia, että jos IAF jatkaa Damaskoksen lentokentän pommittamista, Syyria ja Venäjä ampuvat raketteja Ben Gurionille.
IDF katsoo, ettei näitä uhkauksia voida pitää pelkkänä huulenheittona, ja siksi asensi Iron Dome ilmatorjuntapatteriston Tel Avivin lähettyville lentokentän suojaksi.
https://www.jpost.com/Breaking-News/IDF-forces-fired-on-near-Syrian-border-no-injuries-578460,

15. Venäjän uhattua osallistua IAF:n koneitten tuhoamiseen, jos ne edelleen tekevät mielivaltaisia lentojaan Damaskoksen kentälle, Netanyahu uhoaa, että Israel tulee joka tapauksessa tekemään kaikkensa estääkseen Irania rakentamasta tukikohtiaan Syyriaan. IAF tulee ulottamaan ilmaiskunsa iranilaisiin kohteisiin myös Irakissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/258091, https://www.debka.com/israel-posts-iron-dome-batteries-in-greater-tel-aviv-and-the-south-for-possible-outbreaks-of-hostilities/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 06 -17; Tiberias 09-22; Suolameri 14 -24; Eilat 16 -24 +C-astetta. Tänään ja huomenna on puolipilvistä, lauantaina aurinkoista. Vähän viilenevää.















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021