TIISTAI 29.01.2019

TIISTAI 29.01.2019
01. Pääministeri Benyamin Netanyahu pyrkii julkisuudessa taistelemaan kaikin voimin voidakseen viivyttää poliisin häntä vastaan esittämien suositusten pohjalta nostetut syytteet kolmessa rikostapauksessa 09.04. vaalien jälkeen, mutta julkisuuden ulkopuolella hänen vaalitiiminsä ymmärtää, ettei niin tule tapahtumaan, ja siksi se valmistautuu kovaan vastarintaan mahdollisia syytteitä vastaan tulevien viikkojen aikana, kirjoittaa ynetnews.com artikkelissaan.

Artikkelissa todetaan, että Bibin oikeustiimin sisäpiiri alkaa alistua siihen, että oikeuskansleri Avichai Mandelibit tullee esittämään päätöksensä kuulemisen järjestämisestä esittämänsä aikataulun mukaan helmikuun puolivälissä. Tämän johdosta oikeusneuvonantajat ja kumppanit valmistautuvat täysin voimin estämään ”julkisuuteen levitetyn kuvan korruptoituneesta johtajasta kuvaan syyttömästä miehestä, jonka hänen liittoutuneet vastustajansa pyrkivät alistamaan”.

Yksi keskeisistä Bibin oikeusavustajien esittämistä perusteista koskee poliisin suorittamien tutkimusten oikeellisuutta. He väittävät, ettei poliisilla ollut välineitä suorittaa todellisia tutkimuksia useasta syystä johtuen.
- Poliisin tutkimusosaton johtaja majuri Roni Ritman, entinen Lahav 433 yksikön johtaja, joutui eroamaan seksuaalisyytösten johdosta. Ritman väitti, että häntä syyttänyt poliisin naisupseeri oli Bibin lähettämä. Bibin tiimi perustelee, ettei Ritman halunnut poliisin menevän asian juuriin, koska kysymyksessä hänen oli oma intressinsä.
- Poliisikomentaja Roni Alsheikh väitti haastatteluissa, että Bibin tiimi oli asettanut yksityisiä tutkijoita poliisin tutkijoitten joukkoon, mitä ei ole todistettu oikeaksi. Hän tunnusti, että tutkimuksia oli vuotanut mediaan.
- Puhuessaan INSS konferenssissa sunnuntaina Alsheikh sanoi, että häntä vastaan esitetty kritiikki tutkimusten aikana on aiheeton. Hän sanoi luottavansa poliisin rehellisyyteen, ja lukeneensa kaiken todistusaineiston, joihin hän perusti oman näkemyksensä Netanyahusta. Hän myös kielsi epäilyt poliisin antamista vuodoista medialle. ”Tiedän, mistä vuodot tulivat”.
Hän myös sanoo, ettei Bibi millään voi välttää syytteitä.
- Tapauksessa 4000 Bibin epäillään syyllistyneen lahjontaan. Bibin tiimi katsoo, ettei tapausten sympaattinen esittäminen ole rikos. Bibiä syytetään lahjusten ottamisesta ja syyllistymisestä oman voiton tavoitteluun edistäessään sääntöjä, joiden ansiosta telekommuuniyhtiö Bezek ja sen tärkein omistaja Shaul Elovitch hyötyivät satojen miljoonien USD arvosta. Sen ansiosta Elovichin omistama Wallal websivu kertoi suosiollisesti sivuillaan Bibistä.
- Bibin tiimin mukaan poliisin tutkijat eivät menneet juuriin saakka, eivätkä kutsuneet antitrustin komissaaria Michal Halperinia kuulusteluihin. Bezekin osakkeista 91 % ovat julkisessa omistuksessa, ja että Bezek kärsi suuria tappioita markkinoiden uudistamisen yhteydessä.
- Netanyahun lahjaksi saamista sikareista Bibin tiimi katsoo, että niiden todellista arvoa on suuresti liioiteltu väittäessään niiden arvoksi 500 000 USD. Sikarien antaja Israelin Amerikan tuottaja Arnon Milchan sanoo, että sikarit ostettiin kahdesta varastosta Herzliasta; ne maksoivat 269 000 USD. Siten on väärin väittää, että tuottaja olisi antanut kaikki tilaamansa sikarit Bibille.
- Bibin tiimi ihmettelee, miksi esim. Yair Lapid ollessaan ministerinä oli myös yhteyksissä Milchanin kanssa ja sai häneltä sikareja, mutta vain Bibiä syytetään?
- Bibin tiimi väittää, että sopimukset valtion todistajien kanssa tehtiin vastoin oikeuskanslerin asemaa toisten tapausten yhteydessä. Avaintodistaja Hefetz nostettiin esiin syyttäjän toimesta arvioimatta, mitä hän voisi todistaa.
- Netanyahu asianajajat esittivät oikeuskanslerille kokoamansa 122 poliisin vuotamaa tietoa medialle Bibiä koskevissa tapauksissa.
Netanyahun asianajajat Navot Tel-Zur ja Tal Shapira kirjoittivat näin: ”Tämä on selvä esimerkki tapauksesta, jossa määrä muuttuu arvoksi kunnes - vuotojen jatkuvan virran ja tutkimusten saastumisen valossa - tarkkailija päätyy toteamukseen, että hyljättäviä normeja on päässyt pureutumaan näihin tutkimuksiin”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5454001,00.html.

02. Vuonna 1994 juutalainen upseeri, jonka tehtäviin kuului Patriarkkain Mausoleumissa Hebronissa sijaitsevan kokoustilan valvominen, meni vartiopaikalleen. Tilaa käyttävät juutalaiset ja muslimit sovituin vuoroin. Upseeri kuitenkin vei mukanaan sinä kohtalokkaana aamuna, jolloin oli muslimien vuoro pitää rukouksiaan tilassa, automaattisen aseensa ja ampui sillä 29 PA:n arabia. Vaihtaessaan lipasta muslimit hyökkäsivät hänen kimppuunsa ja nuijivat hänet kuoliaaksi.

Tämän tapauksen jälkeen YK perusti Hebroniin järjestön nimeltä TIPH, tilapäinen kansainvälisen läsnäolo Hebronissa, jonka tarkoituksena oli tarkkailla tilannetta juutalaisten ja arabien välillä Hebronin alueella, ja raportoida havainnoistaan YK:lle. Sille ei annettu valtaa puuttua tilanteisiin, vain raportoida niistä.

Käytännössä TIPH:n virkailijoitten tullessa häiriöpaikalle, tilanne on jo ohi ja pahimmat väkivaltaisuuden jäljet siivottu. Virkailijat kuulustelivat paikallisia arabeja, joiden antamien kertomusten mukaan he laativat raporttinsa. Tuntien arabien tavan muunnella ja suurennella tosiasioita, TIPH:n virkailijoitten antamat raportit ovat perusteellisesti yksipuolisia.
TIPH:n websivulla kerrotaan: Israelin osittain vetäydyttyä Hebronista 1998 sisäisen rauhansopimuksen mukaisesti PA/PLO:n kanssa, TIPH on tarkkaillut ja raportoinut sopimusten ja kansainvälisten inhimillistä ja ihmisoikeutta koskevien lakien rikkomuksista.

Käytännössä TIPH:n aktivistit ovat provosoineet juutalaisasukkaita hyökkäillen heitä vastaan ja puhkoen heidän autonsa renkaita, juutalaisasukkaat valittavat. TIPH:n virkailijat Hebronissa tulevat Norjasta, Italiasta, Ruotsista, Sveitsistä ja Turkista. He työskentelevät 6 kuukauden työjaksoissa.

Israelissa on jo vuosien aikana ihmetelty, mitä virkaa tuolla järjestöllä käytännössä on, ellei tarkoituksena olekin aiheuttaa häiriöitä Israelin ja PA:n välisille suhteille.
Israelin pääministeri Benyamin Netanyahu ilmoitti eilen, ettei hän tule jatkamaan TIPH:n mandaattia sen päättyessä tammikuun lopussa 2019.
PA:n taholta päätös tuomittiin, TIPH ei ole reagoinut uutiseen.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5454258,00.html, https://www.haaretz.com/israel-news/.premium-israel-to-expel-international-monitoring-force-in-hebron-after-20-year-presence-1.6883412, https://www.google.co.il/search?client=opera&q=tiph+in+Hebron&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8,

03. PA/PLO:n YK:n lähettiläs Riad Mansour, sanoi maanantaina, ettei Palestiinan valtion perustaminen ja sen pääsy YK:n turvallisuusneuvoston jäseneksi ole vielä, mutta totesi, että turvallisuusneuvoston jäsenyys on PA/PLO:n luontainen (innate) oikeus.

PA/PLO:n arabeja harmittaa tosiasia, että USA:lla on viiden muun valtion kanssa veto-oikeus neuvoston päätöksiin, mitä Manour pitää esteenä, jota vastaan PA/PLO tulee jatkamaan taisteluaan.

”Pahin este on USA, veto-oikeudella varustettu YK:n turvallisuusneuvoston jäsen, joka vaatii, että ainoa tie Palestiinan saavuttamiseksi täyden YK:n jäsenyyden on rauhansopimuksen neuvottelemine Israelin kanssa”.

”Me olemme eri mieltä” Mansour sanoi ryhmälle journalisteja. ”Me uskomme, että itsenäisyys ja pääsymme (turvallisuusneuvostoon) on luontainen oikeus Palestiinan kansalle, ja käyttää oikeuttamme itsenäisesti. Siitä ei voida neuvotella kenenkään kanssa, emmekä pyydä lupaa siihen keneltäkään”.
Mansour vetosi historiaan todeten, että Palestiinan laillinen oikeus YK:n täysjäsenyyteen muotoiltiin YK:n 1947 yleiskokouksen päätöslauselmassa, jossa brittien hallitsema mandaatti jaettiin itsenäiseksi arabi- ja juutalaisvaltioksi.

”Israel on hyväksytty YK:n täysjäseneksi ja Palestiina tulee jatkamaan taisteluaan sen oikeuden saavuttamiseksi”. (Mansour unohtaa, että arabimaat ja PLO hylkäsivät YK:n yleiskokouksen 1947 tekemän päätöslauselman, päätöslauselma hyväksyttiin 33 vastaan 13; 10 maata pidättyi. Arabit esittivät kanttoni-ratkaisua, jossa juutalaiset ja arabit erotettaisiin kauas toisistaan; se ei saanut kannatusta).

PA/PLO saivat 2012 alun perin tarkkailijan aseman YK:n istunnoissa, mutta se muutettiin myöhemmin tarkkailijavaltion asemaan, jolla myönnettiin PA/PLO:lle mahdollisuus liittyä kansainvälisiin järjestöihin ja YK:n alaisiin instituutioihin, mitä mahdollisuutta se on runsain mitoin käyttänyt.

Aiemmin tässä kuussa PA/PLO sain YK:n laajimman järjestön puheenjohtajuuden YK:n 134 maan ryhmässä G77. Mansour vakuuttaa, ettei tämä tyydytä sen tavoitteita, sillä neuvotteluoikeus ei ole sama kuin itsemääräämisoikeus.
Hän viittaa Amerikan 13 koloniaan, jotka eivät neuvotelleet Brittien kanssa 1776 itsenäisyydestä, eikä Israel neuvotellut julistautuessaan itsenäiseksi 1948.
”Me olemme neuvotelleet, ja tulemme julistautumaan itsenäiseksi, kun olosuhteet siihen ovat suotuisat”.

PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jonka mandaatti päättyi 2009, katkaisi käytännön suhteensa Trumpin hallituksen kanssa eikä suostu neuvottelemaan Trumpin nimittämän rauhantiimin kanssa kieltäen virkailijoitaan solmimasta keskusteluyhteyttä Trumpin nimittämien virkailijoitten kanssa.

”Jos palestiinalaispakolaisten paluuoikeus, Jerusalemin asema, setlementtien kohtalo, rajat ja muut lopullisen sopimuksen kysymykset ovat poissa pöydältä, mistä me enää neuvotellaan” Mansour kyselee.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5454448,00.html,

04. PA/PLO:n virkailijat surevat Amerikan avun menettämistä, mutta lohduttautuvat, ettei se merkitsen kuolemaa. ”USA:n epäinhimillinen päätös lopettaa tukensa aiheuttaa vain negatiivinen kolhun, mutta se aiheuttaa vajausta muilla aloilla”.

Washingtonin päätös 300 miljoonan USD vuosittaisen avustuksen lopettaminen aiheuttaa vakavan iskun PA/PLO:n 1.2 miljardin vuosibudjetille, mutta PA:n virkailijat väittävät, että ”Amerikan anteliaisuuden moraaliton lopettaminen ei rampauta sen kykyä jatkaa toimintaansa. USA menettää siinä uskottavuutensa”.

”Suurin osa Amerikan avustuksista menee humanitäärisiin kohteisiin, siksi sen lopettaminen on moraaliton” sanoo PA:n talousministeri Azmi Abd al-Rahaman.

USA oli kurkkuaan myöten kyllästynyt PA:n johdon korruptioon ja varojen väärinkäyttämiseen. Sen vastapainoksi USA perusti USAID järjestön jossa se lahjoittaa varojaan suoraan USAID valvomiin projekteihin.
USAID sulkee nyt ovensa ja kotiuttaa sen virkailijat Juudeassa ja Samariassa.

Vuodesta 2000 lähtien USAID pienensi luokkahuoneitten oppilasmäärää, rakensi 3000 luokkaa, ja valmensi 4 300 opettajaa, ja avusti 274 lääkintähenkilön palkkaamista. USAID on mahdollistanut 86 miljoonan USD käyttämisen yksityis-sektorilla parantaen liikepalvelujen laatua ja rohkaisten PA:n arabien yhteistyötä amerikkalaisten yhtiöitten kanssa. Se investoi vesihuollon parantamiseen, jonka ansiosta 1.4 miljoonaa PA:n arabia voi nauttia puhtaasta vedestä asentamalla 1360 km vesijohtoa ja uudistaen 53 vesisäiliötä ja poraten 33 kaivoa.

Kaikki tämä hyväntekeväisyys ja inhimillinen avustustyö lopettavat toimintansa tammikuun 31. päivänä 2019. Tätäkö Abbas todella haluaa?
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5454046,00.html,

05. Pääministeri Natanyahu vakuuttaa nyt, ettei yhtään juutalaista asukasta karkoteta hän ollessaan valtion ohjauspyörässä.

Bibi osallistui maanantaina Gush Etzionissa tilaisuuteen, johon oli saapunut kesäkuussa 2018 Netiv HaAvot juutalaiskylästä katkotettuja juutalaisia. Karkotus oli suurin sitten Amonan juutalaisyhteisen hajottamisen jälkeen.

Kaikkiaan 15 perhettä, jotka asuivat Nativ HaAvot kylässä, ”joutuivat muuttamaan korkeimman oikeuden päätöksen johdosta, koska kylää ei ollut rakennettu valtion maalle”, kuten Bibi määritteli, mutta ”koska Israel on lakia noudattava demokratia, kylä jouduttiin tuhoamaan”.

Nämä ovat niitä vaalilupauksia, joita ei ole tarkoituskaan noudattaa. Bibi lupasi Obaman painostuksesta Herzlian puheessaan kannattavansa kahden valtion periaatetta. Olisi ollut viisaampaa pitää suunsa kiinni.

Trumpin rauhantiimin laatima suunnitelma julkistetaan ehkä Israelin vaalien jälkeen, mutta useimmat pelkäävät, että sama sanansa syöminen toistuu kuin aiempienkin rauhansuunnitelmien julkistamisen jälkeen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5454148,00.html,

06. Israel lähetti Brasiliaan 100 hengen etsintä- ja pelastustoimen asiantuntijoita pyrkiessään pelastamaan vielä ne, jotka ovat elossa niistä 300 ihmisestä, jotka ovat vielä kateissa padon murtumisen seurauksena.
Kuolleitten lukumäärä on nyt 58, mutta sen pelätään nousevan raivaustöiden edistyessä.

Israelin lähettämään delegaatioon kuuluu 130 sotilasta ja upseeria, mukana insinöörejä, lääkäreitä, hoitajia sekä etsintä- ja pelastustiimien jäsentä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5454061,00.html,

07. Kansainvälinen paraolympiakomitea joutui poistamaan Malesian oikeuden järjestää kansainväliset kilpailut, joissa valitaan vuoden 2020 Tokion para-olympialaisten kilpailijoita.

Kaiken tämän sotkun takana on Malesian pääministeri, joka ei tiedä maailman muuttuneen hänen lukuisten pääministerikausiensa aikana.
Hänen Israel-vastaisuutensa ja juutalaisvihansa on häkellyttävä. Hän kielsi yhdenkään juutalaisen osallistumisen Malesian järjestämiin tilaisuuksiin. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5453482,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 04 -13; Tiberias12 -19, Suolameri 13 -22; Eilat 11 -23 +C-astetta, pohjoisessa puolipilvistä eteläosassa aurinkoista, huomenna aurinkoista. Lämpenevää.
https://www.israelweather.co.il/english/,

USA:ssa varoitetaan, että Polar Vortex kylmä jäärintama jäädyttää ilman tasolle, jossa alle pakkasrajan laskeva säätila voi surmata minuuteissa Keskilännessä ja koillisosassa maata. Lumisateet jatkuvat entistä kiivaampina, myrskyisten tuulten ajamina.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6640847/Dangerous-subzero-temperatures-set-strike-Midwest-Northeast.html,

Ohjukset Gazasta ja Libanonista ovat valmiit laukaistaviksi Israeliin, sanoi kenraali Ali Shamkhani, Iranin ylimmän kansallisen turvallisuusneuvoston sihteeri. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/258299,


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021