TIISTAI 08.01.2019

TIISTAI 08.01.2019
01. Jerusalem Post julkaisi Eli Ben Meirin laatiman vuodenvaihteen analyysin nimeltä "Valmistautuen selkkauksiin vaalikauden aikana".
Meir sanoo analyysinsä aluksi, että "tällaisena sensitiivisenä aikana on viisasta olettaa vihollisen kehittävän erikoishaasteita meitä vastaan".

Kuten on ollut tapana jokaisen sekuläärin uuden vuoden alussa, kaikki Israelin hallituksen elimet – mukaan lukien turvallisuusjärjestöt – arvioivat tapahtumia menneen vuoden aikana ja asettavat tavoitteita uudelle, Meir toteaa.

Tämän toteuttamiseksi Israelin tiedusteluyhteisön tulee tehdä tapahtumien yhdistelmän kattava prosessi edellisen 12 kuukauden ajalta; harkiten olevaa tilannetta kansallisen turvallisuuden kannalta, huomioiden kehityssuunnat, sekä tehdä politiikkaa ja strategiaa koskevia päätöksiä tulevaisuutta varten.

Tämä on erityisen tärkeää tiedustelujärjestöille, koska se sallii niiden irrottautua säännöllisestä aktiivisuudestaan keskittyen sen sijaan tulevaisuuteen.
Näiden arvioiden pohjalta poliittinen taso voi tehdä päätöksiä koskien Israelin puolustusvoimia ja hallituksen aktiivisuutta, taloutta ja poliittista kenttää.

Ben Meir toteaa, että tämä prosessi on paljon tärkeämpi ja monimutkaisempi tänä vuonna useista syistä johtuen.
IDF:n yleisesikunnan komentaja ja hänen sijaisensa vaihtuivat;
Knessetin vaalit pidetään 9. huhtikuuta;
Israelin geopoliittinen asema on edelleen kovin hauras.

Ennakkotietojen perusteella komentaja Aviv Kochavi ja hänen apulaisensa Eyal Zamir tulevat ilman epäilyksiä perehtymiskautensa aikana puuttumaan eri tiedustelu-haarojen laatimiin arvioihin ja niiden suosituksiin IDF:n valmistamiseksi eri tilanteisiin
"On selvää, että vihollisemme pyrkivät hyödyntämään tilannetta Israelin keskittyessä muodostamaan uutta hallitusta esittämällä erityisiä haasteita.
Riippumatta vaalien tuloksista turvallisuusjärjestöt tulevat suorittamaan lisäarvioita heti tulosten valmistuttua voidakseen päätellä, miten muuttunut poliittinen kartta tulee vaikuttamaan ystäviimme ja vihollisiimme maapallolla".

Seuraavaksi Meir esittää joukon aiheita, joita poliittinen taso niille asettaa, ja mitkä niistä tulevat suuresti vaikuttamaan Israelin turvallisuustilanteeseen lähikuukausina.

Ensimmäinen koskee IDF:n liikuntavapautta, joka vahvistuu sotilaallisesti ja poliittisesti Assadin hallinnon alla.
Toisen on de facto keskinäinen voimatasapaino, joka on kehittynyt Gazan kaistalla, mutta jonka Hamas ja muut Iranin tukemat terrorijärjestöt tullevat haastamaan tulevien kuukausien aikana (voidakseen vaikuttaa vaalityöskentelyyn).
Kolmas on IDF:n liikkumavapaus Libanonissa huomioiden erityisesti Iranin ja Hizbullahin toimet niiden pyrkiessä sotilaallistamaan ja rakentamaan erityis-järjestelmiä Libanonissa.
Israelin tulee edelleen harkita, mitä vaikutuksia USA:n, Venäjän ja Kiinan kilpailulla tulee olemaan Israelille. Kuten on havaittu, Israelin tärkein tukija USA on sisäisten ongelmiensa ja poliittisen polarisoinnin vuoksi päättänyt vähentää rooliaan Lähi-Idän alueella. Sunnimaailman asema on sen johdosta heikentynyt, mikä on taas siirtänyt Israelin/Palestiinan välisen kriisin viimeisen suunnitelman detaljien julkistamista.

Toisaalta Venäjä on voimistanut otettaan Krimillä ja Syyriassa, ja sen suhteet Israelin kanssa ovat kärsineet toistuvista häiriöistä.
Toisaalta Israelin tulee huomioida USA:n ja Kiinan välinen kauppasota, mikä tulee vaikuttamaan niiden taloudellisiin siteisiin Lähi-Idässä ja etenkin Israelissa.

Kuten näyttää, Ben Meir kirjoittaa, alueelliset mullistukset Lähi-Idässä ovat lopultakin vähentymässä, ja uuden alun aikakausi - maiden kuten Syyria, Irak, Egypti ja myös Jemen alkaessa rauhoittua - on potentiaalinen mahdollisuus.

Ben Meir arvioi, ettei Israelin ja palestiinalaisten välinen kriisi tulle saamaan ratkaisuaan alkaneen vuoden aikana.
Väkivaltaisen hyökkäykset Gazan kaistalta Israeliin, joita on koettu kuukausien ajan, ovat potentiaalisesti uusiutumassa ja jopa voimistumassa.

Israelin toivelistalla on PA/PLO:n arabien sisäisen valtataistelun pysyminen kohtuullisissa rajoissa Mahmoud Abbasin seuraajaehdokkaiden keskittyessä vahvistamaan omaa asemaansa, Egyptin valvoessa Gazan tilannetta, ja Israelin keskittyessä valvomaan Palestiinan arabeja.

Iranin laajentumispyrkimykset eivät ole heikentyneet, ja Israelin tulee huolellisesti seurata Iranin ja sen liittolaisten toimia rajojensa takana. Iran jatkaa ohjustensa kehittämistä sekä omassa maassaan, että Hizbullahin tehtaissa Libanonissa.
Edellisten haasteiden lisäksi Israelin tulee olla erityisen tarkkaavainen cyber- hyökkäysten torjumisessa, mihin liittyy kansan informoiminen niistä.

Eli Ben Meir katsoo kaikesta huolimatta Israelin pystyvän vastaamaan kaikkiin sitä vastaan asetettuihin haasteisiin v.2019; edellyttäen, että tilannetta analysoidaan asiallisesti, ja että tehdään tarvittavat valmistelut.
https://www.jpost.com/Israel-News/ANALYSIS-Preparing-for-upheaval-during-the-election-period-576661,

02. Turkin presidentti Recep Tayyip Erdogan vakuuttaa, että vain Turkki omaa tarvittavat voimavarat kantamaan Syyrian asettaman raskaan taakan.

Hän esittää New York Timesin op-ed artikkelissaan ennen tapaamistaan Trumpin erityislähettilään John Boltonin Syyrian tilanteen rauhoittamisjoukkojen perustamista todeten samalla, että kurdien YPG-joukot, jotka olivat usein avainasemassa sodassa ISIS-joukkoja vastaan, ovat terroristeja, jotka tulee poistaa.

Maanantaina NYT:issa julkaistussa op-ed artikkelissaan hän ylistää Trumpin päätöstä vetää amerikkalaiset joukot pois Syyriasta todeten samalla - ehkä Trumpin kanssa käytyyn puhelinkeskusteluun viitaten, jossa Trump tunnusti Turkin ainutlaatuisen mahdollisuuden toimia keskeisenä tekijänä Syyrian tilanteen stabilisoimisessa – että "Turkki on ainoa maa, jolla voima ja halu suojella Washingtonin, kansainvälisen yhteisön ja Syyrian kansan intressejä".

Erdogan halusi opastaa USA:n päättäjiä ennen tapaamistaan John Boltonin kanssa, että "USA:n vetäytyminen tulee huolellisesti suunnitella ja toteuttaa yhteistoimin valittujen kumppanien kanssa". Hän lisäsi, että "Turkilla on alueen toiseksi suurimmat vakinaisen armeijan joukot, ja on siksi parhaiten sopiva Syyrian rauhoittamiseen".

"Turkki on antautunut tuhoamaan ns. Islamin valtion ja muut terroriryhmät Syyriassa. Sotilaallisesti katsoen ISIS-joukot on tuhottu Syyriassa, mutta silti olemme huolissamme, että jotkut ulkopuoliset voimat voivat käyttää järjestön rippeitä verukkeena sekaantumiselle Syyrian sisäisiin asioihin" Erdogan kirjoitti artikkelissaan ilmeisesti tarkoittaen kurdikansan suojelujoukkoja YPG.

Erdogan kirjoitti koaliittion operaatioitten Raqqassa ja Mosulissa sujuneen vähäisin siviiliuhrein tai ilman. Hän viittasi uudelleen kurdijoukkojen YPG olevan terroristeja, joilla ei saa olla mitään osuutta rauhan palauttamisen kanssa Syyriaan.
"Turkki osallistuu vapaaehtoisena rinta rinnan tämän raskaan taakan kantamiseen, mutta toivon kansainvälisen yhteisön tukevan mitä".

Erdogan lupasi "Turkin suojaavan Syyrian koillisosaa amerikkalaisten joukkojen poistuessa sieltä todeten, että tehokkaan valvontaprosessin johdosta terrori-järjestöihin – kuten YPG - kuuluvat terroristit pystytään eristämään pois".

John Bolton ei reagoinut välittömästi Erdoganin artikkeliin, mutta sanoi, etteivät sellaiset tarjoukset luultavasti saa USA:n hyväksymistä. Hän vakuutti, että USA:n liittolaisten – mukaan lukien YPG – suojeleminen on mukana objekteissa, jotka USA haluaa toteuttaa ehtona USA:n joukkojen vetämiselle Syyriasta.

Trump täsmensi myöhemmin joukkojen vetämisen aikataulua, että "vetäytymisen strategia toteutetaan pitkähkön ajan kuluessa, eikä välittömästi".
USA:n liittolaiset ovat pyytäneet Washingtonia täsmentämään aikataulua. Kurdit, jotka taistelivat voitokkaasti USA:n joukkojen rinnalla, pelkäävät joutuvansa Turkin välittömien hyökkäysten alaisiksi. Bolton pyrkii rauhoittamaan heidän pelkojaan.
https://www.timesofisrael.com/erdogan-says-only-turkey-has-power-to-shoulder-the-heavy-burden-of-syria/,

03. Israelin turvallisuusjoukot pidättivät tiistaiaamuna PA:n arabin, jonka epäillään tehneen Samariassa Givat Assaf bussipysäkillä tulituksen 13.12., jossa sai surmansa 2 IDF:n sotilasta ja kolmas haavoittui.

IDF julkisti hänen nimekseen Asem Barghouti. Hänet pidätettiin viikkoja kestäneen miesjahdin seurauksena kotoaan Abu Shukheidimin arabikylässä, Shin Bet kertoi. Barghouti ei vastustellut pidätystä eikä kukaan saanut vammoja.

Shin Betin mukaan Asem Barghouti otti osaa veljensä Salihin kanssa aseelliseen hyökkäykseen, jossa haavoittui 7 ihmistä, heidän joukossaan odottaja äiti, jolle suoritettiin keisarinleikkaus, mutta poikavauva Amiad Israel kuoli muutaman päivän sisällä. Äiti Shira Ish-Ran haavoittui vatsaan, hänen miehensä Amichai Ish-Ran haavoittui jalkaan. Molemmat vapautettiin sittemmin sairaalasta.

Salih Barghouti sai surmansa 12. joulukuuta vastustaessaan pidätystä Kobarin arabikylässä, kuten IDF tiedottaa.

Shin Bet kertoi, että Asem Barghoutilla oli valmiit suunnitelmat suorittaa uusi terrori-isku lähipäivien aikana, mitä hän valmisteli.
Pidätyksen yhteydessä häneltä takavarikoitiin Kalashnikov-kivääri, useita makasiineja täynnä ammuksia sekä yönäkö-varusteita.
Pidätyksen aikana pidätettiin useita terrorismiin Asemin kanssa sekaantuneita arabeja, myös hänen perheensä jäseniä.

Asem Barghouti oli tuomittu 11 vuodeksi vankilaan osallisuudesta väkivaltaisiin hyökkäyksiin, mutta hänet vapautettiin Gilad Shalitin vankienvaihdon yhteydessä Hamasin kanssa tehdyllä sopimuksella huhtikuussa 2017.
https://www.timesofisrael.com/israel-nabs-suspected-givat-assaf-terrorist-after-nearly-month-long-manhunt/,

04. Pääministeri Benyamin Netanyahu ilmoitti maanantaina iltapäivällä pitävänsä osittain televisioidun "dramaattisen puheen" kahdeksan aikaan samana päivänä.
Kansa odotti hänen paljastavan jotain maan turvallisuuteen liittyviä salaisuuksia, tai hänen henkilökohtaiseen tilanteeseensa liittyviä ratkaisevia muutoksia.

Tarkkailijoitten mukaan puhe oli kuitenkin enemmän vaaliehdokkaan puolustuspuhe kuin dramaattinen salaisten tietojen paljastuspuhe.

Puheessaan kansalle, kuten Debkafile määrittelee, pääministeri keskittyi selittämään puolustustaktiikkaansa poliisin häntä vastaan nostetuissa korruptiotapauksissa.
Hän pyrki esittelemään itsensä jatkuvan vainon kohteena ja uhrina.
DF:n analyytikot siivilöivät puheesta 12 uutispätkää, joihin hän tulisi turvautumaan puolustustautuessaan ennen ja jälkeen oikeuskäsittelyä, mikäli oikeuskansleri Avichai Mandelblit päättää syyttää häntä, kuten hän vihjailee.

- Tunnustaen, ettei hän voi välttää syytöksiä lahjonnasta.
- Että oikeuskansleri julkistaa syytökset ennen Knessetin vaaleja 09.04.2019.
- Taustansa puolustamiseksi hän vaatii kolmen valtion todistajan asettumista kasvokkain hänen kanssaan, ehkä julkisesti.
- Hän kysyy, miksi häneen myönteisesti suhtautuvia todistajia ei kuulusteltu?
Netanyahu kysyy, miksi tutkimuksia ei ole esitetty muita tapauksiin liittyvistä henkilöistä. DF:n mukaan Bibin tarkoituksena on valmistella perustaa tutkimusten aloittamiseksi lukuisia poliitikkoja ja tunnettuja henkilöitä vastaan. Bibi perustelee taustojaan sillä, että jos he ovat syyttömiä, miksei hänkin?
Bibin puolustusasianajajat ovat valmistelleet haasteita useimmille kansallisille poliitikoille ja kansanedustajille ristikuulusteluja varten, jos Bibi joutuu oikeuteen.
Toinen pitkä lista koskee julkisia henkilöitä, uutislehtien toimittajia ja journalisteja. Heitä ristikuulustellaan heidän tapaamisistaan poliitikkojen kanssa, kirjoittamistaan artikkeleista ja heidän saamistaan korvauksista.
Bibin tarkoituksena on kutsua todistajien aitioon pitkä lista tunnettuja henkilöitä, kuten Ehud Olmert, Tizpi Livni, Yair Lapid ja muita. Kaikkien näiden ristikuulustelut kestäisivät vuosikaudet, ja hajottaisivat kansan entistä rajummin.
Bibi asettaa aikapommin oikeuskanslerin ja yleisen syyttäjän pöydälle tehden selväksi, että hän tulee ilmoittamaan syyttömyytensä ja vaatimaan yhtäläistä kohtelua kaikkia maan kansalaisia kohtaan. Jos häntä syytetään, muita juttuihin osallistuneita vastaan on myös nostettava syytteitä.
https://www.debka.com/in-a-speech-to-the-nation-netanyahu-lays-out-his-defense-tactics-in-bribery-cases-against-him/,
Selvitellessäni itselleni edes osaa Bibiä vastaan nostetuista epäilyistä ja poliisin oikeuskanslerille luovuttamista tutkimuksista, jotka ovat salaisia, tulee helposti mieleen, että Israelissa on kansankerrostuma, joka on päättänyt poistaa heille epämiellyttävän henkilön, kuten on tapahtunut ennenkin.
Aiemmin on julkisuudessa epäilty Korkeimman Oikeuden ottaneen käsiinsä Knessetille kuuluvaa valtaa, jolla se pystyy pysäyttämään minkä tahansa lain, joka sen mielestä ei ole taustavoimiensa tahdon mukainen. Se on myös täydentänyt jäsenmääräänsä KO:n sisäisillä päätöksillä ilman vaaleja.
Oikeusministeri Ayelet Shaked on taistellut tätä vastaan saaden pari ulkopuolista tuomaria KO:n jäsenten valinnan suorittavaan neuvostoon. Hän on myös saanut KO:n suostumaan siihen, että maanomistuksia koskevia tapauksia käsitellään alue-oikeuksissa, eivätkä Israelille vihamieliset NGO-järjestöt saisi enää esittää arabeja suosivia erimielisyyksiä suoraan KO:lle, joka ei tutki maanomistuskysymyksiä.
Onko edellä esitetty salainen päätös Bibin syrjäyttämisestä totta tässä kysymyksessä, jäänee tulevaisuuden päätettäväksi.
Kun Jeesus Kristus oli Sanhedrinin yöllisessä istunnossa vastaamassa häntä vastaan ylipappien ja kirjanoppineiden, fariseusten ja saddukeusten esittämiin syytöksiin, he eivät löytäneet mitään, mistä hänet olisi voitu tuomita. Seuraavana aamuna Sanhedrinin täysistunnossa kävi samoin, mutta lopulta ylipappi esitti hänelle vala-ehtoisen kysymyksen, johon juutalaisen on vastattava totuudenmukaisesti.
"Silloin ylimmäinen pappi sanoi Hänelle: Minä vannotan Sinua elävän Jumalan kautta, sano meille: Oletko Sinä Kristus, Jumalan Poika?" (Mt 26:63 -64)
Jos Jeesus olisi vastannut siihen kieltävästi, Hän olisi valehdellut, sillä se Hän oli.
"Laki ja oikeus tulivat Mooseksen kautta; Armo ja totuus tulivat Jeesuksen kautta", kuten Johannes todistaa. Jeesus sanoi: "Minä olen Tie, Totuus ja Elämä". Vain totuus tekee ihmisen vapaaksi. Oikeuskansleri Mandelblit sanoo taistelevansa kaiken aikaa voidakseen päättää, mikä on totuus Bibin kohdalla. Ehkä Bibille olisi hyväksi tunnustaa syyllisyytensä vapautuakseen siitä, ja vastata tekojensa seurauksista.
Jeesus tiesi, mikä Häntä odotti tunnustaessaan olevansa Jumalan Poika. Hänet ristille tuominnut kyyninen maaherra Pilatus ei tiennyt, mikä totuus on, sillä se oli erilainen roomalaiselle, kreikkalaiselle ja juutalaiselle. "Mikä on totuus?" hän kysyi Jeesukselta.
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 03 -11: Tiberias 11 -16; Suolameri 12 -21; Eilat 08 -21 +C-astetta, tänään ja huomenna sataa pohjoisosassa, muualla maassa puolipilvistä. Pohjoisessa sade tulee osittain lumena, tuuli voi olla edelleen kova.
Englannissa kolme kuukautta kestävä myrskyinen sää tuo mukanaan alle nolla asteen säätiloja ja lumituiskuja. https://www.express.co.uk/news/weather/1068517/uk-weather-forecast-storm-warning-met-office-long-range-forecast-snow-january-2019,




















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021