SUNNUNTAI 20.01.2019

SUNNUNTAI 20.01.2019
01. Israelin sisäpoliittista tilannetta voi kuvata sanoilla. Mahdollisimman kiharainen (bizarre, eriskummallinen).

Pääministeri Benyamin Netanyahu on hyvin kiireinen: Ulkomaitten johtajien tapaamisia harva se päivä, virallisia ulkomaanmatkoja, pääministerin ministeriön ohella ulkoministeriön, puolustusministeriön ja muutaman muun ministeriön valvonta, Likudin puheenjohtajuus ja valmistautuminen uusiin vaaleihin huhtikuun 9. päivänä ja kaikkea muuta sen ohella.

Lisäksi oikeuskansleri Avichai Mandelblit uhkaa häntä syytteillä korruptiosta ja ties mistä ennen vaaleja, ehkä helmikuun puolivälissä.
Monet kyselevätkin, koska se Bibi pystyy ja ehtii nukkumaan?

Vähemmästäkin taakasta ja vastuusta vahvinkin mies romahtaa jossain vaiheessa. Mutta Netanyahu jatkaa hurjaa työtahtiaan, vaikka vaimokin on syytettynä valtion varojen väärin käyttämisestä. Ei lohtua sieltäkään, ja Jair-poikaa moititaan epäkorrekteista tweet-viesteistään.

Netanyahu on käynyt omaa yksinäistä taisteluaan mediaa vastaan, jota hän syyttää painostuksesta ja vääristellyistä tiedoista ja artikkeleista koskien paitsi hänen tavastaan hoitaa pääministerin tehtäviään myös hänen yksityistä elämäänsä. Hänen tasollaan toimivilla ei näytä olevan yksityiselämää ollenkaan, kaikkea ruoditaan armotta ja häpeilemättä. https://www.haaretz.com/opinion/editorial/netanyahu-doesn-t-learn-1.6852496,

02. Pääministeri syyttää mediaa, poliittisia vastustajiaan oikeuskanslerin painostamisesta, sanotaan INN:n julkistaman artikkelin otsikossa, kysyen alaotsikossa: "Kolmen vuoden ajan vasemmisto ja media ovat yllyttäneet oikeuskansleria nostamaan syytteitä hinnalla millä tahansa – pystyvätkö he onnistumaan?"

Israelin pääministeri julkisti lauantaina videon, jossa hän syyttää mediaa ja vasemmistolaisia vastustajiaan oikeuskanslerin painostamisesta syytteiden esittämiseksi ennen huhtikuun vaaleja.

Poliisi suosittelee Netanyahun syyttämistä kolmessa eri korruptio-tutkimuksissa, ja oikeuskansleri Avichai Mandelblitin odotetaan ilmoittavan, esittääkö hän syytöksensä pääministeriä vastaan tulevien viikkojen ja kuukausien aikana.

Bibin Tweet-sivullaan julkistamassa lyhyessä videossa Netanyahu syyttää: "Kolmen vuoden ajan vasemmisto ja media ovat yllyttäneet oikeuskansleria nostamaan syytöksensä millä hinnalla tahansa". Sen jälkeen videossa näytetään otos oikeuskansleri Avichai Mandelblitin kodin ulkopuolella, jossa mielenosoittajien kantamissa plakaateissa vaaditaan Netanyahun vangitsemista. "Voivatko he onnistua?" kysytään videon lopussa.

Video herätti kritiikkiä poliittisen opposition taholta.
Oikeusministeriö vakuutti lehdistölle osoittamassaan lausunnossa, ettei oikeuskansleriin voida vaikuttaa hänen tehdessään päätöstä.

Gallupien mukaan Netanyahun johtama Likud tullee voittamaan huhtikuun 9. päivänä pidettävät vaalit poliisin suorittamista tutkimuksista huolimatta, mutta Mandelblitin antamat vihjaukset kuulemista edeltävistä syytteistä ennen vaaleja voivat sekoittaa vaalikampanjaa.

Netanyahulla on viimeinen mahdollisuus puolustautua kuulemistilaisuudessa ennen lopullisten syytteiden esittämistä. Bibi esitti pyynnön Mandelblitille, että kuulemistilaisuus pidettäisiin vaalien jälkeen, mutta hän kieltäytyi.
Bibi vakuuttaa, ettei hän aio erota, vaikka sellainen kuulemistilaisuus järjestettäisiinkin ennen vaaleja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257838,

03. Pääministeri Netanyahu sanoi ennen nousemistaan Chadiin menevään koneeseensa, että "oikeuskansleri Mandelblitin päätös suostua Hadashot News haastatteluun lauantai-iltana on ennen kuulumaton Israelin oikeus-laitoksen historiassa".

"Suostua yhteistoimintaan sellaisen suunnitelman ja ajankohdan aikana on ennenkuulumaton Israelin oikeusjärjestelmän historiassa, ja herättää vakavia kysymyksiä" Bibi sanoi. "Minulla on vakavaa sanottavaa siitä, mitä näimme, ja minä palaan niihin palattuani diplomaattiselta matkaltani Chadiin."

"Jopa Haaretz kirjoitti, että tämä maistuu noitavainolta. Näyttää siltä, että vuoden aikana poliisi ei tutkinut todellisia rikkomuksia, vaan sen sijaan etsi todisteita minua vastaan" Bibi valitti.

Mandelblit kertoi Hadashot News haastattelussa, etteivät vaalit tule aiheuttamaan viivytyksiä päätökseen Netanyahun korruptiotapauksessa.

Vaikka hän ei suoraan myöntänyt, aikooko hän esittää syytöksensä ennen vaaleja, mutta eri tilanteissa antamistaan vinkeistä voidaan päätellä, että tämä on hänen tarkoituksensa. Hän kieltäytyi vastaamasta suoriin kysymyksiin Bibistä ja siihen, miten hän aikoo menetellä.

Hallitusyhteistyön puheenjohtaja David "Dudi" Amsalem kutsui mandelblitin lausuntoja laittomiksi. "Tässä on selvä salaliitto. Kuka suostui haastatteluun? Katso, mitä hän puhui siinä (videossa), se on pelkkää huhupuhetta." https://www.jpost.com/Israel-News/Netanyahu-attacks-Mandelblits-interview-it-raises-serious-questions-577990,

04. "Iran ja Palestiinan Auktoriteetti yrittivät estää matkani Chadiin, mutta he epäonnistuivat" Netanyahu paljasti ennen koneen laskeutumista afrikkalaiseen Chadin tasavaltaan aikaisin sunnuntaiaamuna aloittaakseen historiallisen diplomaattisen vierailunsa diplomaattisten suhteitten palauttamiseksi maitten välille, niiden katkettua 46 vuotta sitten pohjoisen naapurinsa Libyan diktaattorin Muammar Ghaddafin vaatimuksista.

Kentällä Bibiä ja hänen seuruettaan oli vastassa Chadin ulkoministeri, jonka kanssa hän vaihtoi muutaman sanan ennen kiirehtimistään presidentin palatsiin, jossa hänellä on tärkeä neuvottelu presidentti Idriss Debyn kanssa.

Bibi ja Deby keskustelevat tunnin ajan kaksistaan, jonka jälkeen heihin liittyvät heidän turvallisuustiiminsä jäsenet.
Seuraavaksi ohjelmassa on lehdistötilaisuus ja lausunnot, jonka jälkeen nautitaan lounas.
Bibin vierailu Chadissa kestää 7 tuntia, ja turvallisuussyistä johtuen hän palaa takaisin kotiinsa iltapäivällä, eikä jää yöksi.

Presidentti Deby teki yllätysvierailun Israeliin marraskuussa, jonka aikana sovittiin diplomaattisten suhteitten palauttamisesta, mikä viimeistellään Netanyahun vierailun yhteydessä. "Se oli uuden luvun alkaminen" sanoi presidentti Deby silloin Israelissa.

Chadin tasavalta, arabiaksi Tasad, ranskaksi Tchad, on afrikkalaisen sisämaavaltio Libyan ja Sudanin, Kamerunin ja Nigerian sekä Nigerin valtioitten välissä.
Wikipedian mukaan se on siirtomaavaltojen perustama keinotekoinen maa, joka on kärsinyt perustamisestaan lähtien jatkuvasta sisällissodasta. Vallasta ovat taistelleet pohjoisosan arabimuslimit ja eteläosan mustaihoiset kristityt. Asukasluku on (v. 2010) 10 329 208 henkeä.
Chad- nimi tulee saman nimisestä järvestä maan keskiosassa. https://fi.wikipedia.org/wiki/T%C5%A1ad,

05. "Chad on hyvin tärkeä maa Afrikassa ja se on sitä Israelille, sanoi Bibi marraskuussa. "Olen onnellinen ystävyytemme palauttamisesta, sillä vaikka diplomaattiset suhteet katkesivat 1972, yhteistoimintamme on jatkunut kaiken aikaa julkisuuden ulkopuolella", hän jatkoi todeten että "PA:n arabit ja Iran eivät olleet onnellisia matkastamme".

Suhteiden luominen Afrikan maiden kanssa on ollut Netanyahun politiikan keskeisimpiä tavoitteita suhteitten tasapainottamiseksi kansainvälisillä areenoilla, mutta myös voidakseen avustaa Israelin huippuluokkaa olevan teknologian avulla kuivuudesta, sekä ruuan ja juomaveden puutteesta kärsiviä Afrikan maita.

Israelilla ei ole suuria voimavaroja taloudellisiin avustuksiin, mutta sen antama teknisen tuntemuksen ja asiantuntijoitten vienti hyödyntävät suoraan tavallista kansaa aloilla kuten keinokastelu, viemäröinti, jäteveden uusintakäyttö, aurinkopaneelien hyödyntäminen sähkön saamiseksi etäisiin kyliin ja kaupunkeihin, sekä tiedonvälitysjärjestelmät.

Turvallisuusjärjestelmien rakentaminen on tärkeä Chadille, kuten rajojen myös avointen valvonta terrorijärjestöjen pääsyn estämiseksi.
Israel katsoo hyötyvänsä Chadin sijainnista Libyan ja Sudanin välissä, jotka molemmat maat tunnetaan terrorijärjestöjen kuten ISS, Al-Qaida ja Boko Haram, liikkeiden ja aseviennin tarkkailemiseksi. https://www.jpost.com/Israel-News/Netanyahu-Iran-tried-to-stop-my-trip-to-Chad-but-failed-577980,

06. UUTISIA LYHYESTI

Bar Association puheenjohtaja Effi Naveh, jota syytetään vuoteen käyttämisestä järjestellessään tuomariehdokkaitten etenemistä virassaan, jätti valituksen poliisille tänä aamuna. Hän sanoo, että "poliisin tutkijat olivat varastaneet hänen yksityiskäyttöön tarkoitetun puhelimensa. Puhelin oli rikottu, vaikka se oli tunnussanalla varustettu taskupuhelin, jonka sisältöön kellään muulla, kuin hänellä, ei pitäisi olla pääsyä".

"Kenelläkään ei ole lupaa käyttää mitään sen sisällöstä". Hän syyttää lisäksi, että "laitteen varastaminen, sen vastaanottaminen, pitäminen ja sen tutkiminen, sekä sen sisällön vuotaminen, ovat rikollisia tekoja, jotka vaativat poliisin tutkimuksia".

Puhelin annettiin Armeijan Radion reportterille Hadas Shteif, joka raportin mukaan särki sen suojauksen expertin avulla saaden haltuunsa sen sisällön.
Peläten tehneensä rikoksen Shteif luovutti radion Armeijan Radion pääasian-ajajan toimistoon valtionsyyttäjän toimiston avulla lievää tuomiota vastaan. Poliisin saatua Navehin radion haltuunsa poliisi avasi tutkimukset Navehia ja toista tuomaria vastaan epäillen heidän osallistuneen seksuaaliseen korruptioon.

Perjantaina valtion syyttäjä varoitti Armeijan Radiota yksityismateriaalin käyttämisestä Effi Navehin tapauksessa, jota syytetään lahjonnasta, petoksesta ja luottamuksen menettämisestä tuomarien valintaan liittyvän skandaalin yhteydessä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257862,

Ofran lähellä tapahtuneessa terrorihyökkäyksessä haavoittunut aviopari, jossa nuori äiti menetti keisarinsynnytyksellä syntyneen poikalapsensa, istuttivat puuntaimen menettämänsä pojan muistoksi. He saapuivat istutuspaikalle suoraan sairaalasta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257860,

Lähi-Idän tutkimusinstituutti MEMRI raportoi Alkofiya TV:n reportterien vierailusta Al-Aksa Marttyyrien prikaatin Nidal Al-Amoudi pataljoonan Fatahin perustamisen 54. vuosijuhlassa.
Nidal Al-Amoudu pataljoona on Gazassa toimiva Fatahin sirpaleryhmä, joka väittää olevansa Jasser Arafatin todellisen legasin seuraajia.

Reportteri haastatteli pataljoonan tiedottajaa Abu Muhammadia, joka väitti Al-Aksa prikaatin seuraavan Jasser Arafatin polkua "Palestiinan vapauttamiseksi ja Israelin eliminoimiseksi".
Abu Mohammed varoitti pahimman olevan vasta tulossa, sillä Al-Aksa prikaatilla on uusia yksiköitä, jotka paljastetaan sopivalla ajalla.
Hän sanoi Arafatin antaneen käskyn toisen intifadan alkamisesta.

Julkistetussa videossa näytettiin simuloitu tilanne IDF:n sotilaan sieppaamisesta, video oli varustettu heprealaisin tekstein.
Tilaisuus esitettiin Alkofiyan TV:ssä 01.01.2019. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257852,

IDF vakuuttaa tuhoavansa terroristien kotitalot.
Asem Amar Barghoutin kotitalo asetettiin tuhottavien rakennusten listalle.

Armeija antoi varoituksen Asem Amar Barghoutin perheelle rakennuksen tuhoamisesta. Hän osallistui veljensä kanssa Ofran tienristeyksen lähellä tapahtuneeseen terrori-iskuun, jossa sai surmansa 2 IDF:n sotilasta, ja jossa nuori odottaja äiti ja hänen miehensä haavoittuivat ja menettivät keisarinleikkauksella synnytetyn poikalapsensa, joka kuoli vammoihinsa 4 päivän ikäisenä.
Lisäksi useita muita haavoittui 13.12.2018 tapahtuneessa terrori-iskussa.

Asem Barghouti osallistui myös Asaf-risteyksen tulitukseen 13.12.2018. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257849,

Genessaretin järven vedenpinta jatkaa nousuaan talvisateitten ansiosta. Perjantaiaamusta sunnuntaiaamuun mennessä vedenpinta nousi 4.5 sm, mutta se on silti 4.97 metriä tulvarajasta.
Vedenpinnan korkeus oli tänään 213.77 metriä Välimeren pinnan alapuolella. Tämän sadekauden aikana vedenpinta on noussut 88 sm, eli 77 sm alemman punaisen viivan alapuolelle.
Kuivuuden johdosta järven keskelle on muodostunut saari.

Hermonin kukkulalla avattiin hiihtokausi tänään.
Lämpötila on vuodenaikaan nähden lähes normaali.
Aamulla pohjoisilla vuorilla puhaltavat voimakkaat itätuulet, yöllä on puolipilvistä.
Huomenna lämpötila putoaa selvästi, taivaan ollessa puolipilvinen. Tiistaina lämpötila jatkaa putoamistaan etenkin vuoristossa.
Keskiviikkona taivas on edelleen yläpilvinen lämpötilan hieman noustessa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257850,

Uusi Oikeisto puolueen puheenjohtaja Naftali Bennett selittää, että vasemmisto liittyi yhteen vahingoittaakseen oikeusministeri Ayelet Shakedia, mutta vakuuttaa hänen aloittamansa vallankumouksen jatkuvan ennen vaaleja ja sen jälkeen Israelin oikeuslaitoksen sisällä.
He ovat varmoja oikeiston voitosta huhtikuun 9. päivän vaaleissa.
Shaked vakuutti läheisestä yhteistyöstään Navehin kanssa, jota vasemmisto käyttää hyväkseen vahingoittaakseen häntä.

Bar Association on vastannut 334 tuomarin nimityksestä, jotka tulevat kaikista osista maata. Shakedin päämääränä on tehdä tuomarien valinnasta, myös korkeimpaan oikeuteen, avoin kritiikille ja valintaperusteille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257848,

Malesian pääministeri puolustaa kantaansa kieltää israelilaisten osallistuminen maassaan kansainvälisiin vammautuneiden urheilukisoihin ja muihin tilaisuuksiin väittäen, ettei hän silti ole antisemitisti.
Hän kielsi israelilaisten uimarien osallistumisen paraolympialaisten valinta-kisoihin Malesiassa. Israel vaatii kisojen siirtoa toiseen maahan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257846,

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 05 -11; Tiberias 09 -19; Suolameri 12 -22; Eilat 14 -23 +C-astetta.
Tänään ja huomenna on puolipilvistä, huomenna aurinkoista. Lämpötila laskee hieman.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/257870,

Zimbabwesta tulleen journalistin raportin mukaan maa on täydellisesti lukittu. Kolmantena päivänä Zimbabwessa pankit ovat kiinni, koulut samoin, tiet kaupungeista toiseen ovat suljetut kaikelta liikenteeltä.
Uutislehdet eivät ilmesty, internet on suljettu hallituksen toimesta.

Ihmiset ovat peloissaan liikkumaan ulkosalla autojen polttamisen johdosta vigilanttiryhmien toimesta. Koko maa on pysähtynyt täydellisti; ei viestejä eikä kuvia ulos maasta, eikä sisälle, ei Facebookia eikä Messengeriä.
Ennen sulkua kerrottiin viiden ihmisen kuolemasta, mutta nyt kukaan ei tiedä, miten monta on kuollut tai vammautunut hyökkäyksissä, 200 ihmistä lienee pidätetty. Poliisi on myös lähes täysin lamautunut.

Polisin ja sotilaitten väitetään tunkeutuneen yksityiskoteihin, pidättäen tai hakaten epäilemiään potentiaalisia protestoijia.
Tämä on täytä anarkiaa.
https://economist.com.na/41172/extra/a-letter-from-zimbabwe-where-the-country-is-in-total-shutdown/,












Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019