Thursday, June 14, 2018

TORSTAI 14.06.2018

TORSTAI 14.06.2018
01. Shin Betin johtaja Nadav Argaman sanoo järjestönsä estäneen 250 terrorihyökkäystä Israelissa alkuvuoden 2018 aikana. Niihin kuului aiottuja, itsemurhapommituksia, sieppauksia ja tulituksia. Hän kertoi Shin Betin (Israelin turvallisuusjärjestö) hyödyntäneen sekä perinteisiä, että uusia suuria datakykyjään.
Argaman puhui näistä maassa vieraileville sisäisen turvallisuuden ministereille suljetussa konferenssitilaisuudessa Jerusalemissa. Tilaisuuden isäntänä toimi yleisen turvallisuuden ja strategisten asioitten ministeri Gilad Erdan.
Argaman antoi medialle yhteenvedon käsitellyistä kohteista. Hän kertoi Shin Betin suuren tietopankin avustaneen erityisesti itsenäisten (lone wolf) terroristien jahtaamisessa tavalla, mikä ei ollut mahdollista aiemmin.
Joulukuussa Shin Betin johtaja kertoi Knessetin ulko- ja puolustus-komitealle järjestönsä estäneen 400 terrori-iskua 2017, mukaan lukien 13 itsemurha-aikomusta, 8 sieppausta ja 1 100 potentiaalista "lone Wolf" hyökkäystä.
Hän kertoi edelleen, että v. 2016 Shin Bet esti 344 hyökkäystä, mikä tarkoittaa että hyökkäyksiä oli saman verran kuin 2017. Jotkut pitävät lukuja harhauttavina tai kiistanalaisina, koska internetistä saatuja tietoja voidaan hyödyntää vastoin puheen ja mielipiteen ilmaisun vapautta.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Shin-Bet-chief-reveals-Israel-has-prevented-250-terror-attacks-in-2018-559842.

Shin Bet pidätti 32-vuotiaan Amarin pakolaisleirin asukkaan Islam Yusuf Abu Hamidin, joka murhasi IDF:n sotilaan heittämällä talon katolta marmorilaatan hänen päällensä. Vääpeli Ronen Lubarsky haavoittui vaikeasti päähän ja kuoli myöhemmin sairaalassa. Hän oli kotoisin Rehovotista ja kuului Dudevan eliittijoukkoihin. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Shin-Bet-army-arrest-Palestinian-who-killed-20-year-old-elite-IDF-soldier-559826

02. Israelin turvallisuusjoukot evakuoivat korkeimman oikeuden päätöksellä Netiv HaAvot ilman vaadittavia lupia rakennetun juutalaisyhteisön 15 perheen asuntotalot. Poliisi oli lähettänyt operaatiota suorittamaan 2 300 poliisia. Asukkaitten tueksi kuljetettiin 500 ulkopuolista 15 bussilla. Asukkaita pyydettiin ja maaniteltiin etukäteen antautuvan välttämättömän edessä ilman väkivaltaa, mikä suurimmalta osin onnistuikin. 12 poliisiupseeria saivat kuitenkin eriasteisia vammoja raahatessaan rentoutuneita ja vastaan hangoittelevia ihmisiä ulos rakennuksista, jotta raivaus-traktorit pääsisivät täydentämään hävitystyönsä. Kuvissa monet poliiseista itkivät yhdessä ulos raahaamiensa nuorten ja vanhusten kanssa tilanteen epätodellisuutta ja mielettömyyttä, sillä monet journalistit totesivat heidän palaavan pian paikalle rakentaen tuhotut talonsa uudelleen KO:n muutettua päätöksensä.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Live-Coverage-Israeli-security-forces-demolishing-15-settler-homes-559757,
https://www.jpost.com/Israel-News/REPORTERS-NOTEBOOK-Tears-and-rain-fall-in-Netiv-Haavot-559793,

03. Gil Troy kertoo JP:n artikkelissaan, että Gazan arabien "leijafada" on ansainnut halpamaisuuden (ignoble) palkinnon. Troy toteaa, että he ovat tunkeutuneet uusille rajoille terrorismissa – taas – antaessaan nationalismille pahan nimen – taas.
Poimin Troyn artikkelista osia omin sanoin esitettyinä.

Maailma seuraa tumput suorina arabien rikkovan kansainvälisiä normeja. Yhtenä päivänä he uhkaavat Argentiinan jalkapallo-joukkueen huippupelaajia maailman syytellessä Israelin kulttuuriministeri Miri Regeviä aiheuttamastaan Messi-sekaannuksesta. Ennen ja sen jälkeen he rikkovat Geneven Konventioita (sopimuksia) hyökkäämällä ruokatarpeita tai viljapeltoja (ja luonnonpuistoja) vastaan, ja kaikki syyttävät presidentti Trumpia ja pääministeri Netanyahua Amerikan lähetystön muutosta Tel Avivista Jerusalemiin.
Tässä olisivat kaikki vaaditut syyt nostaa syytöksiä Hamasia ja kumppaneita sotarikoksista, mutta koska useat eivät pidä kummastakaan kansanjohtajasta, he hyväksyvät maailman silmien alla tehdyt rikokset osana kansallisuusponnisteluja. Ensin "rauhallinen "March of the Return", ja sitten tarkoituksenaan tuhota naapurinsa, Hamas laski ilmaan satoja tulenarkoja, usein myrkyllisiä (tai pommein varustettuja) leijoja ja heliumpalloja. Nämä leijat olivat alun perin – kuten Adele Raemer Nirim kibbutsista paljasti – japanilaisen kansan lahja Gazan lapsille.
Israelin ilmapuolustus on tuhonnut niistä 500, mutta 270 heliumpalloa tai leijaa ovat sytyttäneet kymmeniä tulipaloja, jotka ovat tuhonneet 2510 ha maata, mukaan lukien osan Beeri-Kraaterin Luonnonsuojelualueesta, joka tunnettiin jokaisena helmikuuna punaisista anemone kukkamatoistaan, piikkisioistaan, kilpikonnistaan ja muista harvinaisuuksistaan. Luonnonsuojelu alue on kymmenien hehtaarien alueilta palanutta joutomaata.

Vuoden 1977 Geneven konvention protokollat julistavat:
"On kiellettyä hyökätä, tuhota, siirtää tai runnella kelvottomiksi kohteita, jotka ovat välttämättömiä siviiliasukkaiden elämälle, kuten ruokatarpeet, maatalousalueet viljan kasvattamiseksi, viljavainot, elintarpeet, juomavesi järjestelmät ja kastelulaitteet, mistä tahansa motiivista".
Troy toteaa, että pilkaten heitä, jotka "muuttavat miekkansa auroiksi, Hamas muuttaa leikkikalunsa raketeiksi". Tämä kaikki on ansainnut Hamasille osuvan vertauksen terroritunneleista leijoihin, taantumuksellisesta luovuudestaan Maxwell Smartin sananparren Get smart, "Jos he vain pystyisivät käyttämään nerouttaan hyvään edistykseen mädännäisyyden sijasta". Nämä kaksi kansaa, juutalaiset ja palestiinalaiset erottuvat toisistaan teoistaan: Sionistit kylvävät ja leikkaavat – palestiinalaisterroristit polttavat ja tuhoavat. Nyt Gazan arabit keskittyvät tuhoamaan luontoa. Jos olisi ignoble prize (halpamaisuuden, ei-noble palkinto), palestiinalaiset ja heidän verenhimoiset johtajansa olisivat jo voittaneet sen. (Hes 35:6)

(Siksi heidän hallussaan vuosisatoja ollut "ihana maa" oli Kairon ja Damaskoksen välistä takapajuista takamaata, joka kasvoi ohdakkeita ja piikkipensaita, ja jonne mentiin nuolet ja jousi kädessä, Jes. 7:24).
Troy hämmästelee, miten PA:n arabit ovat pystyneet muuttamaan monet tarkkailijat Orwellin kaksimielisyyteen: Hyvät ihmiset, jotka kammoksuvat murhaamista, hyväksyvät PAn arabien harjoittaman murhahenkisen terrorismin. Lapsellisesti tuomiten motiivin puhtauden heidän toimiensa äärimmäisyydellä, liian monet päättelevät israelilaisten olevan harvinaisen brutaaleja herättääkseen toimensa mukaisen reaktion – miten muuten joku voisi sitoa vyölleen pommivyön ja kävellä ihmisryhmään laukaisten sen siellä? Miten muuten voisivat sellaisen massamurhaajan vanhemmat ja yhteisö juhlia sellaista pahaa?
Troy päättelee, että palestiinalaisten nihilistinen nationalismi on erityisen ongelmallinen. Monien ihmisten lännessä menettäessä uskonsa nationalismiin, siihen liittyvä soraääni heidän nationalistisen pyrkimyksensä edistämiseksi hyväksyessään palestiinalaisten rikokset, vaativat veronsa lännen tukijoissa – vaikka he eivät tunnustaisikaan sitä. Tämän tekee sitäkin oudommaksi havainto, että jos arabit olisivat hyväksyneet Israelin olemassaolon, he olisivat luultavasti varmistaneet itsenäisen Palestiinan valtionsa aikoja sitten.
https://www.jpost.com/Opinion/The-Palestinians-Kitetifada-deserves-an-ignoble-prize-559797.

Gil Troyn erinomaisessa kirjoituksessa ei huomioida ollenkaan islamin äärijärjestöjen uskonnollista taustaa; sitä, että Koraani hallitsee muslimin elämää kehdosta hautaan. Koraani käskee surmaamaan viimeinenkin juutalainen maan päältä, koska heidän uskomuksensa mukaan juutalaiset estävät heidän eskatologiansa toteutumisen - ja mahdin tulon järjestelemään maailman sekasortoista tilaa - pelkällä läsnäolollaan.

04. YK:n yleiskokouksessa näyteltiin taas kerran – kolmen tunnin keskustelun jälkeen - uusi "ignoble" episodi. Arabimaiden esityksen mukaisesti YK:n yleiskokous äänesti myöhään keskiviikkoiltana äänin 120 vastaan 8 ja 45 maan pidättyessä, Israelin oikeudesta puolustaa maataan Hamasin Gazan rajan yli harjoittamaa väkivaltaa Israelin siviilikohteita vastaan. Hyväksytyssä tekstissä ei edes mainittu Hamasin nimeä, jolla on pitkä ja verinen historia hyökkäyksistään Israelin siviiliasukkaita vastaan.
Kuusi maata: Australia, Micronesia, Togo, Solomon Islands ja
Marshal Islands liittyivät Israelin ja USA:n vastustukseen Hamasia tukevaan päätöslauselmaan. EU hajosi 12 jäsenmaan mukaan lukien Belgia, Ranska ja Espanja tukivat palestiinalaisia. Toiset 126 EU-maata, mukaan lukien Saksa ja Great Britain, pidättyivät.
Esitykseen kuuluva palestiinalaisten terroristien kansainvälinen suojeleminen sai tuekseen Sveitsin, Uuden Seelannin, Islannin ja Norjan edustajat, Chile ja Kanada pidättyivät.
USA:n lähettilään Nikki Haleyn esitys päätökseen kuuluvasta lisäyksestä, jolla Hamas tuomitaan, sai 62 -58 tuloksen, 42 pidättyessä. Esitys kaatui, koska se ei saanut 2/3osan enemmistöä. Haley kiisti yleiskokouksen presidentti Miroslav Lajcakin tulkinnan, joka äänestyksessä voitti Haleyn esityksen äänin 73 -66, 26 pidättyessä. Haley syytti yleiskokousta äärimmäisestä farisealai-suudesta 11 viikkoa kestäneiden väkivaltaisten mellakoiden vuoksi Israelin ja Gazan välisen turva-aidan varrella, jonka aikana - Hamasin ilmoituksen mukaan - yli 100 gazalaista sai surmansa ja 13 000 sai eriasteisia vammoja. "Tänään YK teki moraalisen vararikkotuomion äänestäessään, että Israel yksin on syyllinen. Eipä olekaan ihme, ettei kukaan pidä YK:ta vakavana voimana Lähi-Idän rauhanprosessissa", Haley murehti äänestystuloksia. "Yleinen tapa kääntää sokea silmä YK:n Israelin vastaiselle käytännölle on muuttumassa. Tänään 62 maan enemmistö äänesti USA:n johtaman aloitteen puolesta, joka näyttää Hamasin vastuun Gazan alueen hälyttävästä tilasta. Enemmän maita oli päätöksen oikealla puolella kuin sen väärällä puolella". Haley halusi opastaa niitä, jotka olivat epävarmoja kysellen: "Mikä osa esityksestäni ei ollut objektiivinen tuomitessaan Hamasin rakettitulen siviilikohteisiin? YK:n yleiskokouksen valinta on selvä: Käytämmekö aikaamme täällä rauhan ja turvallisuuden edistämiseen, vai vihan ja konfliktin sytyttämiseen?

PA/PLO:n lähettiläs YK:ssa Riyad Mansour väitti hänen kansansa ansaitsevan saman suojelun kuin muutkin maat. "Emme voi pysyä ääneti kaikkein väkivaltaisimpien rikosten ja ihmisoikeuksien rikkomisen vuoksi meidän kansaamme kohtaan. Ei riitä olla huolissaan, tarvitsemme toimintaa, suojelua kansallemme". Mansour oli täynnä valheellisia syytöksiä "kansaansa kohtaan osoitetusta alistamisesta sen ponnistellessa sortoa vastaan kolonialismin lopettamiseksi, jossa YK on aina seisonut PA/PLO:n rinnalla", kuten Mansour luonnehti tilannetta.
Missä ovat UNGA:n tuomiot Hamasin leijojen ja heliumpallojen sytyttämistä paloista Gazan rajan pinnassa olevissa siviilikohteissa?

Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon pyrki esimerkein osoittamaan YK:n yleiskokouksen puolueellisuuden: "Jos ISIS hyökkää Tukholmaan, UNGA tuomitsee ISISin; jos Al-Qaidaiskee Pariisiin, UNGA tuomitsee Al-Qaidan mitä jyrkimmin sanoin. Vain Israeliin voi mikä tahansa terrorijärjestö iskeä ilman, että se huolettaa UNGA:ta". Suomi oli niiden 12 EU-maiden joukossa, jotka äänestivät PA/PLO:ta suosivan päätöslauselman puolesta. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/WATCH-LIVE-The-US-battles-for-Israel-at-the-UN-559918

05. UUTISIA LYHYESTI
YK:n erikoiskoordinaattori Lähi-Idän rauhanprosessissa Nickolay Mladenov varoittaa, että uusi Gazan sota sytyttää alueellisen konfliktin puhuessaan Armeijan radiossa keskiviikkona. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/UN-Envoy-Another-Gaza-war-could-spark-a-regional-conflict-559881

Kansainvälinen Jalkapalloliitto FIFA teki päätöksen, jolla PA:n jalkapalloliiton puheenjohtajaa Jibril Rajoubia vastaan voidaan asettaa rangaistustoimia hänen Argentiinan joukkuetta ja sen kuuluisaa pelaajaa Lionel Messiä vastaan esitettyjen uhkausten vuoksi, jos Messi ja Argentiinan joukkue pelaavat Israelia vastaan. Ysvävällinen peli siirrettiin kulttuuriministeri Regevin toimesta Haifasta Jerusalemiin, mitä Rajoub käytti ensin aiheena uhkauksiinsa, mutta muutti muotoa selittäen, että peli Haifassa on OK. Hän kuitenkin kehotti arabeja polttamaan Messin kuvalla ja tekstillä varustetun paitansa. Mielenosoittajia oli myös Espanjassa, jossa Argentiinan joukkue harjoitteli. https://www.jpost.com/OMG/FIFA-votes-against-Palestinian-led-amendment-to-its-constitution-559856

Maailman CUP 2018, alla olevassa linkissä esitetään 7 juutalaista kertomusta, vaikka USA:n ja Israelin joukkueet eivät mahtuneet mukaan. USA:n joukkueessa on tavallisesti juutalaisia pelaajia. Juutalaisten osallistumisesta kansainvälisiin turnauksiin eri maiden joukkueissa antaa kyliksi aihetta tarinointiin. https://www.jpost.com/Diaspora/World-Cup-2018-7-Jewish-stories-to-watch-559929

USA:n rauhantiimin johtavat jäsenet Kushner ja Greenblatt matkustavat Israeliin ja vieraillevat muissakin Lähi-Idän maissa valmistellessaan laatimansa rauhansuunnitelman julkistamista. He matkustavat ainakin Egyptiin ja Saudi Arabiaan keskustellen Gazan tilanteesta ja rauhanprosessin seuraavista askeleista saadakseen vastauksia avoinna oleviin kysymyksiinsä.
Tiimi ei ole tavannut PA/PLO:n edustajia sen jälkeen, kun Trump tunnusti Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi ja päätti muuttaa USA:n embassyn Jerusalemiin, eikä suunnitelmissa ole tavata heitä, elleivät he itse sitä esitä uusine vaatimuksineen. USA:n Israelin lähettilään David Friedmanin ja PA/PLO:n pääneuvottelijan Saeb Erekatin välille syntyi paha särö Erekatin häväistessä Trumpia ilkeästi. Friedman totesi, että palestiinalaiset ovat ansainneet paremman miehen Erekatin tilalle.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Kushner-Greenblatt-to-visit-region-for-peace-plan-talks-559822,

Pääministeri Netanyahu ilmoitti matkustavansa Guatemalaan, joka on toinen matka 14 kuukauden sisällä Latinalaiseen Amerikkaan. Guatemalan matka toteutunee lokakuussa – edellyttäen, etteivät poliisin vaadi häntä jäämään kotiin tutkimusten edistyessä yhä lähemmäs hänen henkilöansa. https://www.jpost.com/Israel-News/PM-announces-trip-to-Guatemala-2nd-trip-to-Latin-America-in-14-months-559906

Maailman suurimman muslimiorganisaation pääsihteeri, oppinut muslimi ja hallituksen ministeri Nahdlatul Ulama sanoo Israelin vierailunsa aikana etsivänsä myötätuntoa juutalaisten ja hänen uskovaisten veljiensä
välille. Hän uskoo Indonesian voivan avustaa Israelia löytämään uusia avauksia muslimimaailmaan. https://www.timesofisrael.com/in-israel-top-indonesian-cleric-calls-for-compassion-between-muslims-and-jews/

Jerusalemin piirioikeus päätti, että YK voi rakentaa Jerusalemiin vain Israelin luvalla. Regavim järjestön esittämässä kantelussa maaliskuussa v. 2017 syytetään, että YK on tehnyt laajoja laittomia rakennusprojekteja Armon HaNatzim lähiössä valtion sille luovuttaman maan ulkopuolella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/247438

Saksan Bundestag hyväksyi keskiviikkonsa 1 miljardin Euron sopimuksen, jolla Saksa vuokraa miehittämättömiä koneita UAV, jotka on valmistettu Israelissa. Globes International mukaan UAV:t pystyvät kuljettamaan aseita ja hyökkäämään Saksan armeijan kohteissa Malissa ja Afganistanissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/247427

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 17 -28; Tiberias 23 -35; Suolameri 27 -37; Eilat 27 -39 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, ilma lämpenee. Negevin länsiosassa satoi eilen vettä runsaasti.

Tuesday, June 12, 2018

TIISTAI 12.06.2018

TIISTAI 12.06.2018
01. ROOMA palaa, ja keisari soittaa viuluaan. Gazan lähiympäristö palaa ja hallituksen ministerit pitelevät korviaan, etteivät kuulisi valituksia yhä uusista terrorihyökkäyksistä suojattomia juutalais-kyliä ja -kaupunkeja vastaan. Jotain sentään saatiin aikaan: Knessetin ulko- ja puolustusasiain komitea hyväksyi hallituksen esityksen, että terrorihyökkäyksistä aiheutuneet vahingot voidaan vähentää Israelissa työskentelevien PA:n arabien pidätetyistä verovaroista, joita Israel kerää kuukausittain PA:lle.
Gazasta lähetettyjen leijojen ja heliumpalloryppäitten sytyttämät tulipalot ovat tähän mennessä aiheuttaneet ainakin 5 miljoonan NIS vahingot sekä poltettujen suojelumetsien omistajayhtiöille että maanviljelijöille poltettuina viljelyksinä ja hedelmätarhoina.
Viime viikolla terroristit polttivat 75 eekkeriä yhden päivän aikana. Juutalaisen sapatin aikana lauantaina terroristien lähettämät leijat ja heliumpallot sytyttivät Israelin puolella turva-aitaa 17 tukipaloa.

Suomessa sanottaisiin: "Maksetaan potut pottuina". Onhan Gazassakin viljapeltoja ja hedelmätarhoja ja Israelissa varmaan tarpeeksi teknistä osaamista koko Gazan sytyttämiseksi tuleen. Se olisi ehkä varmin tae, että julistamaton sotatila Gazasta Israelin siviilikohteita vastaan saataisiin loppumaan.
Juutalainen moraali kuitenkin estää tällaiset toimenpiteet, vaikka juutalaiset kunnioitetut rabbit ovat jo kauan sitten julistaneet: "Jos sinä et auta itseäsi, kuka sitten? Ja jos ei nyt, koska sitten?"

Toisaalta EU:n ja YK:n taholta esitetään jatkuvia syytöksiä suhteettomasta voiman käyttämisestä "rauhallisia mielenosoittajia vastaan"- vaikka Gazan mielenosoitukset ovat kaikkea muuta kuin rauhallisia. Loppuun saakka ajateltuna vaatimus tasapuolisuudesta kai tarkoittaisi sitä, että IDF:n tulisi lähettää tuleen yhtä suuri joukko-osasto kuin Hamas ja samoilla aseilla aseistettuna, ja samalla moraalilla varustettuina. Tämä tarkoittaisi loputonta verenvuodatusta, kostoiskuja kostoiskun jälkeen, ja IDF:n moraalin laskemista terrorismin tasolle. Tätäkö YK ja EU todella haluavat? Vai onko taustalla katalampi päämäärä: Israelin elämän saattaminen sietämättömäksi ja antautuminen vihollisen armoille, jotka eivät omien sanojensa mukaan tunne sääliä. Iranin ylin kaitsija Khamenei toistaa kehittämäänsä teemaa Israelista syöpäpesäkkeenä, "joka täytyy hävittää olemasta kansa, ettei Israelin nimeä enää muisteta", kuten Psalmi 83:5 toteaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/247279,

02. Washington Micah Temple on avoimesti asettunut boikotoimaan Israelia ja osoittaa sen päivän selvästi kutsumalla New Israel Fund järjestön (NIF) entisen presidentin Naomi Ghazan puhumaan temppelissään shabatti-tilaisuuksien jälkeen, kertoo Ronn Torossian Arutz Shevan julkaisemassa artikkelissaan.
"Synagogan ei tulisi avosylin ottaa vastaan organisaatiota, joka häpeilemättä tukee Israelin boikottia. NIF jatkaa avoimesti Israelin boikotointia, aktiivisesti vastustaa IDF:ä ja Hamasin terroristien perheiden avustamista Israelin korkeimmassa oikeudessa".
Likud käyttää siitä nimitystä "Israelin vastainen järjestö".

Pääministeri Netanyahu kirjoitti äskettäin FB:ssa: "NIF on ulkomainen organisaatio, joka saa rahoitusta vierailta hallituksilta ja Israelille vihamielisilta elementeiltä, kuten George Soros. Säätiön todellinen tavoite on tuhota Israelin juutalainen karaktääri ja muuttaa se kaikkien kansalaistensa valtioksi, Palestiinan juutalaisista vapaan kansa-valtion rinnalle 1967 sotaa edeltäville linjoille pääkaupunkinaan Jerusalem. Vuosikymmenien aikana säätiö on rahoittanut sionismin vastaisia ja palestiinalaisia tukevia järjestöjä, mukaan lukien ne, jotka häpäisevät IDF sotilaita kuten Breaking the Silence ja B´Tzelem, sekä sellaisia, jotka taistelevat palestiinalaisten rinnalla kuten Adalah".
"ämän johdosta järjestöllä, joka vahingoittaa Israelia, ei ole mitään asiaa synagogassa. Israelia boikotoivalle järjestölle ei saa antaa mitään puheoikeutta missään temppelissä".

Vuonna 2014 Ghazan vastasi syytöksiin todeten, että NIF on valinnut oikean suunnan. Se on äärettömän tärkeää. Monet NIF:n kannattajat ovat syrjineet setlementeissä valmistettuja tuotteita 46 vuoden ajan, tarkastaen supermarketeissa myytäviä tavaroita, missä niitä valmistetaan eivätkä osta niitä. Sen tarkoituksena on painostaa Israelia yhdessä ulkomaiden hallitusten ja järjestöjen valitsemien boikottitoimien kanssa. He väittävät, ettei kyse ole politiikasta, vaan setlementtitoiminnan vastustamisesta, tai paremminkin rauhanprosessista". (Jair Lapid, Yesh Atid) http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/22287.

03. Tänään tiistaina 12.kesäkuuta 2018 on se päivä, jolloin USA:n presidentti Donald Trump ja PohjoisKorean presidentti Kim Jong Un paiskaavat kättä toisilleen Singaporessa historiallisen tapaamisen ja neuvottelujen alkamiseksi virallisesti. JP:n artikkelin mukaan molemmat johtavat väänsivät vakavat ilmeensä ystävällisiksi kuvausta varten molempien maiden lippujen todistaessa tätä tapausta, jota vielä muutamia kuukausia sitten kukaan ei uskonut mahdolliseksi.
Trump ja Kim Jong Un keskustelevat kaksistaan arviolta 3 tunnin ajan. Tätä hetkeä on odotettu suurella mielenkiinnolla, mutta myös suudella varovaisuudella liiallisten odotusten romuttumisen pelossa. Molemmat johtajat ovat viimeiseen asti vakuuttaneet tukevansa Korean niemimaan puhdistamista ydinaseista, mutta kumpikaan osapuoli ei ole halunnut tai pystynyt kertomaan, mitä se käytännössä merkitsee ja miten sinne päästään. Trump kiitteli vielä ennen tapaamisen alkamista, että avustajien keskeiset neuvottelut ovat edenneet nopeasti ja erinomaisesti.

Trumpin ja Kimin kahdenkeskeiset keskustelut (vain kääntäjät paikalla) kestivät 38 minuuttia, jonka jälkeen USA:n ulkoministeri Pompeo, kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton ja armeijan yleisesikunnan päällikkö liittyivät mukaan, kuten PohjoisKorean varapuheenjohtaja, ulkoministeri ja ulkomaanasioitten puheen-johtaja. Vielä kuukausi sitten johtajat nimittelivät toisiaan "pieneksi rakettimieheksi" ja "kyvyttömäksi vanhaksi mieheksi". Trump peruutti tapaamisen Kimin varapresidentti Mike Penceä vähättelevän lausunnon vuoksi, mutta suostui siihen myöhemmin.

USA:n ja PK:n johtajat eivät ole tavanneet toisiaan sen jälkeen, kun maat joutuivat sotaan keskenään 58 vuotta sitten, mikä jäädytti tilanteen Pohjois- ja EteläKoreoiden välillä jännittyneeksi konfliktiksi koko sen jälkeiseksi ajaksi, minkä johdosta USA on pitänyt 29 000 sotilastaan pysyvästi EteläKoreassa, mutta myös estänyt suorien investointien mahdollisuuden Koreaan.

Trumpin päämääränä on PohjoisKorean "laajan ydinarsenaalin täydellinen, tarkistettava ja peruuttamaton" purkaminen. PK:n arvioidaan rakentaneen 60 ydinpommia, jotka on hajotettu eri puolille maata, sekä uudenaikaiset ohjusjärjestelmät niiden kuljettamiseksi eri puolille maailmaa. Tämä kuljetusjärjestelmä ballistisine ohjuksineen, joilla PK yltää Yhdysvaltoihin, sai Trumpin uhkaamaan uudella sotilaallisella konfliktilla. Tämä yhdessä uusien sanktioitten pelossa saivat PK:n johtajan suostumaan tiistaina järjestettävään neuvotteluun.
Kriitikot varoittavat, ettei edellisten esimerkkien valossa PK:n vakuutteluihin voida luottaa, vaan Kim voi käyttää tapaamista Trumpin kanssa korkeantason PR-kampanjassaan.
Kim määräsi ohjustestit keskeytettäviksi 6 kuukauden ajaksi, sekä tuhosi ydinaseitten testausalueet, vaikka kansainväliset tarkkailijat eivät ole päässeet niitä tutkimaan.
Trump totesi omaan itsekeskeiseen tapaansa näkevänsä Kimistä ensimmäisen minuutin aikana, onko hän vakavissaan. Hänen ensimmäiset reaktionsa olivat positiivisia, mikä osoittanee hänen luottavan keskustelukumppaniinsa.
Kim Jong Unin toiminta viiden vuoden aikana PK:n presidenttinä ei anna luotettavaa kuvaa hänestä. PK pitää 100 000 kansalaistaan raskailla työleireillä. Hän komensi surmaamaan puoliveljensä ja setänsä sekä määräsi kaikkiaan 340 teloitusta maassaan.

Trum sanoi ennen yhteistä lounasta Kimin kanssa: "Yhdessä työskennellen me hoidamme sen. Me ratkaisemme sen. Odotan voivani työskennellä hänen kanssaan".
Kim totesi keskustelujen kaikesta ulkoa tulevasta painostuksesta huolimatta edeltävän rauhaa, ja perusteellisesti ylittäen aiemmat virheet, on mahdollista edistyä. "Kuten sanoin aiemmin, edessä tulee olemaan vaikeuksia yrittäessämme tehdä jotain täysin uutta, mutta olen päättänyt aloittaa suuren uuden projektin käyttäen tämän päivän hyvää alkua tilaisuutena". https://www.jpost.com/International/Trump-meets-Kim-in-landmark-Singapore-summit-559744
https://www.jpost.com/International/After-historic-meeting-Trump-says-talks-better-than-anybody-could-have-expected-559754.
04. Iranissa tietenkin seurataan tarkemmin kuin ehkä missään muualla, miten keskustelut etenevät, ja jos Trump pystyy solmimaan kattavan sopimuksen Kimin kanssa, miten se tulee vaikuttamaan USA:n ja Iranin välisiin suhteisiin.
Toinen kysymys on, miten se vaikuttaa Israeliin. Toisten mielestä mikä tahansa keskustelujen tulos tulee vaikuttamaan positiivisesti Israeliin.
USA:n entinen turvallisuusneuvonantaja Eliott Abrams totesi JP:n haastattelussa, ettei hän näe kysymystä aivan sillä tavoin. Hän sanoo, että jos Trump onnistuu solmimaan toivotun joskin epävarman sopimuksen Kimin kanssa, hän tulee käyttämään sitä esimerkkinä vaatimuksiinsa JCPOA sopimuksen muuttamiseksi. Hänen mukaansa PK halusi Iranin sopimuksen kaltaisen sopimuksen, jolla sanktiot poistetaan ja kauppasuhteet länsimaiden kanssa alkavat kukoistavat. Hän jopa epäilee, että Trump irtosi Iranin sopimuksesta valmistellessaan keskusteluja PK:n kanssa ja teki selväksi Kimille, ettei Iranin kaltaista sopimusta tulla koskaan solmimaan PK:n kanssa. Trump voisi käyttää onnistuneita keskusteluja painostaessaan eurooppalaisia Iranin sopimuksen muuttamiseksi.
https://www.jpost.com/Opinion/What-do-the-North-Korean-talks-mean-for-Iran-559741,

05. UUTISIA LYHYESTI
KP:n artikkelissa kerrotaan juutalaisten Juudeassa ja Samariassa osoittavan mieltään korkeimman oikeuden määrättyä Netiv HaAvot etäyhteisön purkamiseksi viimeistään tänään Peace Now esittämän valituksen vuoksi, jossa väitetään rakennusten olevan PA:n arabien omistamalla maalla. Tulkoon vielä kerran todetuksi, ettei KO tutki maaomistussuhteita, ne kuuluvat alueoikeuksien tehtäviin. KO on kuitenkin alistunut NGO-järjestöjen vaatimuksiin toimien niiden työrukkasena. Gush Etzionin alueneuvoston puheenjohtaja Shlomo Neeman vaatii, että Israelin tulee pikaisesti saattaa Israelin valtion oikeus ja laki Gush Etzionin alueeseen, jonka puolesta israelilaiset ovat vuodattaneet vertaan, ja jonka hallitukset ovat vakuuttaneet aina olevan osa Israelia. Asukkaiden evakuoinnin uskotaan tapahtuvan rauhallisesti ilman väkivaltaa. https://www.jpost.com/Israel-News/Settlers-protest-evacuation-with-annexation-calls-559749

Oikeuskansleri Avichai Mandelblit valmistelee päätöstään, jolla hän määrää Sara Netanyahua vastaan nostettujen syytteiden käsittelemiseksi oikeusistuimessa. Poliisin erikoisryhmä on hiostanut Saraa useiden kuukausien ajan löytääkseen todellisia perusteita pääministerin vaimon syyttämiseksi. Tämä kuulostaa ajojahdilta, sillä havaitut poikkeamat ovat varsin mitättömiä, joskaan emme voi tietää kaikkea, mistä häntä syytetään. Pääministeri itse on poliisin erityistutkinnan alaisen neljästä eri epäilyksestä. https://www.jpost.com/Israel-News/Mandelblit-Sara-Netanyahu-indictment-to-be-decided-on-within-days-559704

Israelissa useita vuosia kestäneen kuivuuden vuoksi maan tärkein juomavedenlähde Genessaretinjärvi Galileassa uhkaa kuivua tasolle, jossa veden happamuus tekee mahdottomaksi pumpata vettä ekologisten ongelmien lisäksi. Kesäkuun 1. päivänä veden-pinnan korkeus oli 213.46 merenpinnan alapuolella. Ennätys luku saavutettiin 2001, jolloin se oli 214.87, jota kutsutaan mustaksi linjaksi. Ongelman korjaamiseksi Israel energiaministeri Yuval Steinitz ilmoitti sunnuntaina kahden uuden vedenpuhdistus-laitoksen rakentamiseksi, yksi Sorekseen toinen Galilean länsiosaan. Vedenpuhdistuksen arvioidaan kaksikertaistuvan 2030 tarkoituksella pumpata 1.1 miljardia kuutiometriä vettä vuosittain. Israelin 5 puhdistuslaitosta tuottavat 585 miljoonaa kuutiometriä vuosittain. 200 -300 miljoonaa kuutiometriä tuottavan laitoksen rakentaminen maksaa 3 miljardia NIS (840 miljoonaa USD).
Puhdistetun veden pumppaaminen Kinneretiin aloitetaan ensi vuonna seuraten sen vaikutuksia ympäristöön. Kinneretiin vettä tuovat 7 laskujokea Gaaton Stream, Naaman joki, Kishon joki, Hadera Stream , Tzipori Creek, Betzet Stream ja Einan Stream ovat kuivuneet. Hallitus antaa 100 miljoonaa NIS niiden kunnostamiseksi. https://www.jpost.com/Israel-News/Cabinet-approves-transferring-desalinated-water-to-Kinneret-559643

Zipporin kansallispuistosta löydettiin Bysantinajan viininpuristus-laitos, joka aiemmin palveli vesivarastona. Laitos on sikäli harvinainen, että se on kokonaan katettu. Tila on suuruudeltaan 3.2 neliömetriä 2.17 metrin syvyydessä. Viini oli suuresti haluttu juoma Bysantin aikana, mutta muslimit vieroksuivat sitä, koska Koraani kieltää huumaavien aineiden käyttämisen. https://www.jpost.com/Israel-News/Byzantine-wine-press-uncovered-at-Zippori-National-Park-559627

The Bands Visit yhtye nappasi New Yorkin Broadwayn Tony palkinnoista 10, yksi niistä paras musikaali. Musikaali perustuu israelilaiseen saman -imiseen filmiin, jossa painotetaan juutalaisten ja arabien voivan elää ystävinä keskenään. Filmissä kerrotaan fiktiivisestä egyptiläisestä arabibändistä, joka juuttui hiekkaan lähellä juutalaista kylää. Arabit löysivät sukulaissieluja paikallisista asukkaista esiintyen yhdessä kuun valossa.
https://www.jpost.com/Israel-News/The-Bands-Visit-nabs-10-Tonys-559667

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 17 -24; Tiberias 23 -32; Suolameri 26 -34; Eilat 26 -37 +C-astetta. Tänään ja huomenna voi sataa, ylihuomenna selkiytyy. Lämpötila nousee hieman.

Sunday, June 10, 2018

SUNNUNTAI 10.06.2018

SUNNUNTAI 10.06.2018
01. USA:n presidentti Donald Trump antoi G7-maiden edustajille korkean tason opetuksen "America first" kansallisista intresseistä. G7 maat esittivät omat laskelmansa kauppasuhteista, jotka poikkesivat niistä, jotka Trump esitti. Trump piti tiukasti kiinni niistä, mitkä osoittavat USA:n kaupallisen aseman epäsuhteen muihin maihin verrattuina. Trumpi päämääränä on korjata tätä epäsuhdetta, jolla muut maat ovat hyötyneet USA:n kustannuksella vuosikymmenien aikana.
Trumpin päätös asettaa tariffit teräksen ja alumiinin tuonnille Kanadasta, EU:sta ja Meksikosta ärsytti G7 maiden johtajia.
Saksan liittokansleri Angelika Merkel esitti suunnitelmansa, jolla kiista USA:n ja sen liittolaisten välillä voitaisiin ratkaista. Sitä kuvasi eräs virkailija "yhteiseksi myönnytys- ja keskustelu-mekanismiksi", mutta ei esittänyt yksityiskohtia siitä.
Merkelin esitys G7-maiden 2-päiväisen huippukokouksen aikana La Malbaiessa Quebecissä sai voimakasta tukea toisilta G7 maiden johtajilta. EU:n komission presidentti Jean-Claude Juncker lupasi henkilökohtaisesti investoida siihen. Hän myös tarjoutui matkustamaan Washingtoniin voidakseen avustaa EU-USA välisen kaupan aiheuttamassa kiistassa.

Presidentti Trump asetti USA:n tason, millä USA tulee suhtautumaan neuvotteluihin. "Me tulemme selvittämään epäreilun kauppakäytännön. Jos katsot, mitä Kanada, Meksiko ja EU – ne kaikki – ovat tehneet meille useita vuosikymmeniä, tällainen käytäntö on muutettava, ja ne ymmärtävät, että se tulee tapahtumaan.
Trump oli käynyt varsin sydäntä lämmittävän keskustelun – kuten ranskalainen virkailija sitä kuvasi – Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kanssa PohjoisKorean kanssa Tweet-viesteissään ennen huippukokousta. Trump ja Merkel kävivät lyhyen keskustelun kokouksen aikana. Vastauksena journalistin kysymykseen, suostuuko hän myöntymään tariffeissa, Trump vastasi Merkeliin katsoen: "En tiedä, kysykää tältä suurelta leidiltä".

Artikkelin kirjoittaja arvioi, että Trumpin asenne on muuttunut
entistä jyrkemmäksi kansallisen turvallisuuden neuvonantajan
John Boltonin astuessa virkaansa.

G7-maiden johtajat ovat yleisesti ylistäneet Trumpin ponnisteluja Korean niemimaan jännityksen laukaisemiseksi, mutta hänen päätöksensä irrottautua JCPOA – sopimuksesta Iranin kanssa aiheutti pahan särön heidän ja USA:n välisiin suhteisiin.
Presidentti Trump lähtee G7-huippukokouksestauseita tunteja ennen sen loppumista keskittyäkseen huippukokoukseen PohjoisKorean johtajan Kim Jong Unin kanssa tiistaina.
https://www.jpost.com/American-Politics/G7-allies-confront-Trump-with-trade-numbers-in-tense-summit-559527

02. All News Pipeline (ANP) kertoo artikkelissaan, että kansannousu Euroopassa on esimakua siitä, miten vuorovesi muuttuu islam-fasistien globaalisuutta vastaan niiden aloittaman sodan presidentti Trumpia vastaan sattuessa samaan aikaan globaalisen massa-heräämisen kanssa. Tämä globaalien sota Trumpia vastaan tuli ilmi Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Kanadan pääministeri Justin Trudeaun avoimissa hyökkäyksissä häntä vastaan G7 kokouksessa, ja Saksan liittokansleri Angelika Merkelin kehotuksissa Euroopalle hyväksyä "uusi maailmanjärjestys". Artikkelin alaotsikossa todetaan, että kysymyksessä ei ole mitään vähempää kuin länsimaisen kulttuurin tuhoaminen.

Srefan Stanfordin kirjoittamassa artikkelissa (All News Pipeline) kerrotaan laveasti presidentti Trumpia ja kansannousua vastaan Euroopassa sekä globaalien markkinoimaa "uutta maailman-järjestystä" sekä "globaalia hallitusta" ratkaisuina maailmaa kuristaviin ongelmiin. Artikkelista saa kuvan, että USA toimii tässä esikuvana ja mallikappaleena, miten se toteutetaan käytännössä.
Presidentti Barack Obaman ja Hilary Clintonin 8 vuotta kestänyt valtakausi rampautti USA:n asevoimat ja pani hyvälle alulle uuden maailmanjärjestyksen toteuttamisen USA:ssa, mutta Donald Trumpin yllättävä voitto - jota kuvataan valkeuden voittona mustien henkivaltojen yli – sekoitti ja ehkä viivytti globalistien suunnitelmia, mutta ei missään vaiheessa lopettanut heidän ponnistelujaan päämääränsä tavoittamiseksi. Vastustajia poistetaan näyttämöltä salaperäisesti useimmiten itsemurhiksi naamioituina. Presidentti Trump on jatkuvan teloitusuhan alaisena, kuten hänen perheenjäsentensä sieppaamiset. Artikkelissa pyydetään rukoilemaan Trumpin henkilökohtaisen turvallisuuden puolesta sekä hänelle viisautta luoviessaan näitten vihamielisten karikkojen kautta. Globaaliin taktiikkaan kuluvat väärien raporttien julkaiseminen hyväksyttävinä, joiden kautta ihmisiä harhautetaan ja valmistellaan alistumaan globaalin hallituksen julkaisemia määräyksiä varten.
http://allnewspipeline.com/Globalists_War_Upon_Trump_Accelerates.php,
http://beforeitsnews.com/politics/2018/06/finally-a-real-man-emerges-form-the-white-house-3006621.html,

03. Nati Rom kertoo JP:n julkiasemassa artikkelissaan otsikolla "The New Europe", alaotsikko: "Is developing Trend going unnoticed? Insight and takeaways from European Conferences", ponnisteluistaan informoida Eurooppaa, mitä Israelissa ja sen valvomissa territorioissa Juudeassa ja Samariassa todella tapahtuu. Asianajaja Nati Rom johtaa perustamaansa järjestöä nimeltä "Lev HaOlam", Maailman sydän.
Hän taistelee maailmalle levitettyä BDS-liikehdintää vastaan, joka pyrkii boikotoimaan israelilaisia Juudeassa ja Samariassa sekä Golanilla valmistettuja tai kasvatettuja tuotteita, sekä poistamaan Israelin oikeuden elämään kiistäen Israelin oikeuden Juudeaan ja Samariaan sekä Jerusalemiin.
Ensimmäinen huomio hänellä oli, että maailman median antaman Israelin vastaisen kuvan asemesta Euroopan ihmiset ovat erittäin kiinnostuneita kuulemaan toisenlaisia kertomuksia. Hänen puhe-tilaisuutensa ovat suosittuja siinä määrin, että tilat käyvät ahtaiksi. Näin tapahtui Saksassa, jossa 500 ihmistä ahtautui tilaisuuteen. Samantapainen suosio tervehti häntä puhetilaisuuksissa Norjassa ja Suomessa. Suurin osa eurooppalaisista ovat entistä paljon kiinnostuneempia todellisista kertomuksista ja ilmaisivat myös avoimen tukensa hänen työlleen.
Saksan konferenssi pidettiin Schaumburgin kaupungin kokous-salissa poliisien varmistaessa paikan turvallisuuden. Pöydille oli levitetty israelilaisia tuotteita esimerkkeinä; tilan ulkopuolelle oli levitetty suuri Israelin lippu.
Konferenssivieraista kiinnostivat luonnollisesti eniten Saksan siirtolaisuustilanne sekä myös siirtolaisuus Israelissa. Mutta he imaisivat avoimesti solidaarisuuttaan ja ihastusta Israeliin, jota ilmenee heidän yhteisössään. Rom pyrki puheessaan kertomaan, millaista elämä on juutalaisessa kodissa Juudeassa ja Samariassa, koska kuulijoilla oli vain median välittämä kuva: "Alituinen terrorin pelko ja tienviitat, joissa varoitetaan ihmisiä koskaan ajamasta palestiinalaisiin kyliin kuolemanvaaran uhalla".
Samat ihmiset kuitenkin torjuvat pelon ja vaarantunnun perustaessaan pieniä liiketoimia ja tuotantolaitoksia Juudeaan ja Samariaan välittämättä boikotista ja terroriuhasta.
Rom kertoi heille Saksan hallituksen – ja muiden Euroopan maiden – toimittamista suurista summista rahaa Israel-vastaisille NGO-järjestöille sekä PA/PLO:lle, jotka käyttävät niitä stipendien maksamiseksi terroristeille, jotka istuvat Israelin vankiloissa kärsien heille langetettuja tuomioitaan. Rom kertoi, että nämä ihmisoikeusjärjestöiksi naamioidut järjestöt itse polkevat inhimillisiä oikeuksia.
Rom puuttui myös YK:n ja EU:n toimiin Juudeassa ja Samariassa, jonne ne perustavat veronmaksajain varoilla laittomia kyliä C-alueille kouluineen ja lastentarhoineen pyrkimyksellä mitätöidä Israelin luonnollinen oikeus koko Luvattuun Maahan. Lisäksi ne liittävät niitä laittomasti Israelin infrastruktuuriin ja sähkö-kaapeleihin, ja vaativat Israelilta maksua laittomasti rakentamistaan rakennuksista, joita Israel purkaa.
Rom kertoo artikkelissaan: Kerroin ihmisille YK:n ja EU:n suhtautumisesta juutalaisten pioneerien yhteisöistä Juudeassa ja Samariassa, Kerroin heille: "Ei ole, mikään ihme, että YK ja EU vastustavat juutalaisia yhteisöjä niissä sekä Jerusalemissa väittäen, etteivät ole juutalaisten maata. Se on osa hengellistä taistelua, joka on syvästi juurtunut ja ongelman ydinkysymys. Perimmäinen tavoite on särkeä historiallinen yhteys juutalaisen kansan ja näiden alueitten välillä. Ne ovat Israelin sydänmaata, kysymyksen ydin. Valtaosa Raamatun kertomuksista tapahtuivat siellä".
Rom kertoo puheittensa olevan tunteilemattomia ja rehellisiä, suorapuheisia kertomuksia elämästä Juudeassa ja Samariassa, mikä aiheutti myös selkeää jakaantumista kuulijoissa.
Tavanomainen uutisointi on muodikasta, jota kerrotaan Euroopan ihmisille. Mutta myös virheellinen tai tarkoituksellisen väärä informointi on myös muodikasta saaden suuret otsikot ja paljon tilaa mediassa, mutta syrjäyttäen totuuden.
Toisaalta Israelin vihaajien määrän noustessa Israelin tukijat tuntevat yhä suurempaa tarvetta nousta ylös tehdäkseen jotain näyttääkseen heidän tukensa.
BDS-liikkeen vihantäyteisenä tarkoituksena on pakottaa kauppaketjut ja marketit poistamaan Juudeassa ja Samariassa tai Golanilla valmistetut tuotteet hyllyiltään, mikä tietenkin alkaa tuntua Juudean ja Samarian tuottajissa.

Lev HaOlam kehittelee järjestelmää, jolla se pystyy ohittamaan BDS-liikkeen painostaman boikotin. Ajatuksena on toimittaa tuotteita suoraan kuluttajille Euroopan, Amerikan, Aasian ja Afrikan kansalaisille, jopa myös Australiassa ja Uudessa Seelannissa. Projekti kohdistetaan etenkin niihin, jotka jo ovat Israelin ja sen juutalaisten pioneerien tukijoita. He edustavat suurta osaa kansasta, mutta heidän äänensä hukkuvat boikotointia vaativien aktivistien huutoihin. Heidät pyritään aktivoimaan levittämään aitoa ja rehellistä tietoa sekä organisoimaan toimintaan.
He tunnistavat palestiinalaisten vääristellyt kertomukset ja ovat kyllästyneitä maailman farisealaisuuteen niitä tosina levittäessään. Lev HaOlam antaa heille välineet ilmaista todelliset tunteensa käytännössä tilaten kuukauden pakettien tuotteita Juudeassa ja Samariassa sekä muissa osissa maata kotiin toimitettuina.
HaOlam järjestää myös ryhmämatkoja Israeliin ja erityisesti Juudeaan ja Samariaan, joissa he voivat vierailla juutalaisten kodeissa ja kuulla omakohtaiset kertomukset ja tuntemukset.

Rom kertoo tapaamisestaan TIPH eurooppalaisten jäsenten kanssa. TIPH, Temporary International Presence in Hebron lienee yksi turhimpia kv.järjestöjä, joita on koskaan perustettu. Sen tarkoituksena on raportoida IDF:n ja Hebronin asukkaitten välisistä yhteenotoista, joita tapahtuu ajoittain. TIPH:n jäsenet ajavat tapahtumapaikalle kaiken jo selvittyä, ja kuulevat vain arabien antaman selityksen, joka on täysin yksipuolinen. TIPH:n jäsenet kieltäytyivät ehdottomasti tapaamasta Lev HaOlamin jäseniä selityksellä: "Älä koske minuun, olen pyhempi kuin sinä". Heidän tiedetään hyökkäilleen IDF:n sotilaita vastaan tarkastus-pisteissä, mikä osoittanee heidän vääristyneen ideologiansa. Onhan heillä illuminaatin antama siunaus tukenaan.

Lev HaOlam hakee yhteyttä eurooppalaisiin, joka on luonnollinen liittolainen Israelille, mutta myös kaikkiin maailman ihmisiin. https://www.google.co.il/search?client=opera&q=lev+haolam+reviews&sourceid=opera&ie=UTF-8&oe=UTF-8.

04. UUTISIA LYHYESTI
Itävallan kansleri Sebastian Kurz, joka on vierailulla Israelissa, poikkeaa diplomatian kiemuroista ja haluaa käydä ensin ilta-päivällä Itkumuurilla (Lansimuuri) sekä kulkea Via Doloroza Tuskien Tien, joka johtaa hänet Itävallan lepokotiin, jonka Itävallan katolinen kirkko perusti 1854, sekä myös Pyhän Haudan kirkossa. Hänen "yksityinen" vierailunsa on ensimmäinen, jonka Euroopan valtion päämies tekee Länsimuurille. Presidentti Trump aloitti tämän käytännön, jota muut voivat nyt seurata – kuitenkaan virallisesti tunnustamatta Jerusalemia Israelin pääkaupungiksi. Se eurooppalainen farisealaisuus elää lujasti ja voi hyvin EU:n sisällä.
Kirtz on vieraillut Israelissa kolme kertaa aiemminkin. Hän tapaa pääministeri Netanyahun, mutta ei tapaa Abbasia. Hän vierailee Yad Vashem museossa, Herzlin museossa, laskee seppeleen Peresin haudalle, tapaa Itävallan holokaustista selviytyneitä, vierailee hand in hand kaksikielisessä koulussa juutalaisille ja arabilapsille. Maanantaina hän puhuu Amerikan juutalaisen komitean globaalissa forumissa. Kurzin mukana tuli opetusministeri Hainz Fassaman, mutta ei ulkoministeri Karin Kneisslia, joka kuuluu Freedom puolueeseen.
Israel boikotoi Kurzin oikeistolaista hallituskumppania Freedom-puoluetta. Asia tulee esille keskusteluissa Bibin kanssa. https://www.jpost.com/Diaspora/Sidestepping-standard-procedure-Austrian-chancellor-to-visit-Western-Wall-559610

EU:n ulkomaanasioitten johtaja Federica Mogherini, jota pidetään Abbasin rakastajattarena hänen diplomaattiset normit ylittävillä lähentelyillään Abbasia maailman kameroitten edessä, oli tulossa Israeliin puhuakseen Forumissa, mutta koska Netanyahu ei löytänyt aikataulussaan sopivaa rakoa tavata häntä, hän peruutti koko matkan. Mogherinin oli tarkoitus puhua maanantaina – TV2 mukaan – American Jewish Committees (AJC) Global Forum Jerusalemissa. Tämä ei ole aivan tavanomainen aikatauluongelma, sillä Bibi on aina löytänyt sopivan raon niin halutessaan.
Diplomaattikanava kertoo, että Mogherinin kutsui maahan AJC, mutta ei hallitus. EU:n ulkomaanasioitten johtaja on nyt Jordaniassa, mutta "aikataulukysymykset estivät häntä saapumasta Israeliin". Hän uhkaa toteuttaa matkansa lähitulevaisuudessa. Voi vain arvioida, miten viisasta Israelin johdolla on boikotoida EU:n johtajia, joka on taloudellisissa vaikeuksissa Italian talouden romahduksen vuoksi, mikä voi horjuttaa EU:n yhtenäisyyttä.
https://www.jpost.com/Israel-News/PM-cant-find-time-for-Mogherini-EU-foreign-policy-chief-cancels-trip-559585

Syyrian presidentti Bashar Assad kiistää väitteet, että Venäjän presidentti Vladimir Putin tekee Syyriaa koskevat päätökset. Assad vakuutti hallituksensa lopettavan maassa riehuvat taistelut alle vuodessa, ja että hän saa silloin hallintaansa koko Syyrian alueen. Assad antoi haastattelun Mail-lehdelle sunnuntaina. https://www.jpost.com/Middle-East/Syrias-Assad-denies-Russia-makes-decisions-for-him-559606

Arabimaat kutsuvat YK:n yleiskokouksen kiireelliseen istuntoon keskustelemaan ja päättämään Gazasta. Edellinen kerta oli joulukuussa Trumpin tunnustettua Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. YK:n yleiskokous kokoontuu keskiviikkona. Siinä uskotaan arabimaiden syyttävän Israelia Gazan turva-aidan tuntumassa kokoontuvien protestoijien väärästä kohtelusta. Hamas väittää yli 100 palestiinalaisen kuolleen IDF:n luodeista. Kuwait vaatii palestiinalaisten terroristien suojelua. Se olisi outo tilanne, jossa terroristit saavat rauhassa murhata ja raiskata sekä tuhota naapuriensa omaisuuttaa YK:n suojeluksessa. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Arab-states-call-emergency-UN-General-Assembly-session-on-Gaza-559583

Israel esitti syytöksen YK:n turvallisuusneuvostolle, että Hizbullah työskentelee Gazan Hamasin jäsenten kanssa rakentaakseen rakettien laukaisukapasiteetin- ja ohjustuotantokeskuksia Libanonin kaakkoisosiin. Hizbullah katsoo, etteivät Hamasin rakentamat raketit olleet tarpeeksi tehokkaita Israelin tuhoamiseksi. Israel on varoitellut tällaisesta toistamiseen uhaten hävittää sellaiset tuotantolaitokset. Hizbullah rikkoo YK:n turvallisuusneuvoston julkilausumaa 1701 vuodelta 2006, joka kieltää Hizbullahin aseistautumisen, mutta jota kukaan ei ole, pystynyt toteuttamaan käytännössä. Hizbullah on aseistautunut kurkkua myöten YK:n silmien alla.
https://www.jpost.com/Israel-News/Danon-Israel-will-not-sit-idly-when-facing-new-and-old-threats-559558

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 18 -32, Tiberias 23 -39; Suolameri 28 -40; Eilat 27 -41 +C-astetta. Aurinkoista, huomenna voi sataa.

Hawaijin tulivuorenpurkaukset ja maanjäristykset sytyttivät taivaan tuleen ja paljastivat niiden vaikutukset merieläinten ja villieläinten elämään vuosikymmenien ajaksi. Maan sisuksista purkautunut laava on tuhonnut satoja rakennuksia ja peittänyt laajoja alueita, mutta jatkaa edelleen juoksuaan virtaamalla suoraan mereen.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-5824465/Scientists-say-Hawaii-volcano-eruptions-affect-marine-wildlife-decades.html