TIISTAI 04.12. 2018

TIISTAI 04.12.2018
01. Viime viikon torstainyönä, 29.11., IDF iski 75 minuutin aikana iranilaisiin, Hizbullahin ja syyrialaisiin kohteisiin ensimmäisissä, suurimmissa koskaan maasta maahan toteutetuissa ohjus-iskuissaan Syyriassa, kuten Debkafilen tiedustelu- ja sotilaalliset lähteet kertovat. Nämä iskut eivät siis olleet IAF:n hävittäjien suorittamia, kuten aiemmista raporteista saattoi päätellä.

Iskuissa käytettiin kahta maasta maahan ohjusta rajan yli tehdyissä iskuissa: Pitkän kantaman tykistöasetta, jota kutsutaan nimellä Lora, ja jonka kantomatka on 400 km; sekä ohjattua lyhyen kantaman Tamuz-ohjusta.
Ohjukset iskivät ainakin 15 kohteeseen; useimmat kohteet kuuluivat Iranin vallankumouskaartille (IRGC), Iranin tukemalle militialle sekä Hizbullahille.

Ohjusiskujen kattama alue ulottui Syyrian Hermonin rinteistä pohjoisessa aina Iranin komentokeskukseen Izrassa Daraan provinssissa etelässä.

Iskukohteiden joukossa oli Al-Zabadanin kaupunki Damaskoksen ja Beirutin välisen valtatien varrella lähellä Libanonin länsirajaa, jonka Hizbullah on ottanut valvontaansa perustaen sinne komentoasemiaan, harjoituskenttiä sekä ase- ja ohjusvarastoja.
Al-Kiswassa Damaskoksen eteläpuolella IDF:n ohjukset iskivät Iranin keskus-komentoasemaan Syyriassa, jota kutsutaan nimellä Glass House (lasitalo).

DF kertoo edelleen, että iskuja tehtiin myös kahden Syyrian prikaatin komentoasemiin, jotka on tarkoitettu Syyrian upseereille, jotka komentavat sekalaista Hizbullahin, Iranille myötämielisen militian ja palestiinalaisten muodostamaa joukko-osastoa.
IDF:n ohjukset iskivät myös Syyrian armeijan 90. prikaatin asemiin, joka valvoo Quneitran pohjoispuolella oleva aluetta, sekä 112. prikaatin asemiin, jotka on sijoitettu Quneitran eteläpuolelle, kertoo DF.

IDF:n ohjusiskujen uskotaan aiheuttaneen massiivista tuhoa iskukohteissaan sekä surmanneen tai haavoittaneen lukuisasti iranilaisille, sille myötä-mieliselle militialle, Hizbullahin, ja Syyrian armeijan joukoille.
Iranin, Syyrian, Hizbullahin sekä myös Venäjän mediavälineet ovat vaienneet iskuista.
https://www.debka.com/the-idf-targeted-15-iranian-hizballah-sites-in-its-largest-ever-surface-missile-attack-on-syria/,

Hizbullahin korkea virkailija ilmoitti maanantaina, etteivät Iranin eivätkä Hizbullahin asemat joutuneet ohjusiskujen kohteiksi. Syyrian valtion valvoma media sanoi, että Syyrian ilmatorjunta oli estänyt torstain hyökkäykset Al-Kiswah alueella ilmoittamatta hyökkääjää. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5419193,00.html,

02. Israelin pyrkiessä keskittymään hanukka-aikaan - jolla kunnioitetaan makkabiaikana juutalaisten puhdistaman ja käyttöön vihityn Temppelin pyhittämistä, mutta Temppelin suuren menoran käyttämää erikoisvalmisteita öljyä oli vain yhdeksi päiväksi, mutta joka kesti kuitenkin 8 päivän ajan, jonka jälkeen saatiin uutta erityisesti puhdistettua öljyä - Israelin puolustusvoimat IDF ja diplomaattiset edustajat jatkavat loputonta ja väsymätöntä työtään maailman ainoan juutalaisvaltion puolustamiseksi sekä kotona että ulkomailla, sekä diplomatian, että sotilaallisen voiman kautta.

IDF aloitti maanantaina operaation "Northen Shield", pohjoinen kilpi, jolla pyritään estämään ja neutraloimaan Hibullahin kaivamia hyökkäystunneleita rajan ali Libanonista Israeliin, IDF:n tiedottaja raportoi tänään.

Muutamia vuosia sitten Moshe Yaalonin toimiessa puolustusministerinä paikalliset asukkaat valittivat armeijalle kuulevansa Hizbullahin kaivajien ääniä vuorokaudet ympäri, mutta Yaalon hylkäsi ne mielikuvituksen tuotteiksi, tai läheisessä kibbutsissa liikkuvien hevosten kavioitten ääniksi.

Nyt IDF näyttää saaneen vahvistusta epäilylle, että Hizbullah todella kaivaa tunneleitaan libanonilaisista kylistä Israelin puolelle rakentaakseen terrorin infrastruktuurin, jolla pyritään terrorisoimaan rajan tuntumassa sijaitsevia juutalaiskyliä ja maatiloja.

Vuodesta 2014 lähtien tiedustelujohdon ja pohjoisen komennuskunnan muodostama erikoisosasto on johtanut operatiivisia, teknologisia ja tiedusteluponnisteluja maan pohjoisrajan tunnelikysymyksen hoitamiseksi.
Tiimi on kehittynyt suuresti kyvyssään ja tietomäärässään Hizbullahin hyökkäys-tunneleista.

Tätä IDF:n operaatiota johtaa Pohjoinen komennuskunta yhdessä tiedustelu-haaran, taisteluinsinöörijoukkojen ja hallituksen kanssa aseitten ja infra-struktuurin kehittämiseksi, joilla pystytään estämään ja neutraloimaan rajan ali kaivetut hyökkäystunnelit Israelin alueella.

IDF on kehittänyt suunnitelmia ja pyrkinyt löytämään erilaisia keinoja uhkan poistamiseksi, joista yksi on "puolustusmuurin" rakentaminen, jota kutsutaan nimellä "Defensive Obstacle Project" (puolustusesteprojekti), rakentamalla keinotekoisia jyrkkiä rinteitä ja poistamalla kasvillisuutta näkyvyyden parantamiseksi.

Viimeisten vuosien aikana IDF:n yleisesikunta on johtanut ponnisteluja, jotka
nyt ovat saavuttaneet operatiiviset olosuhteet. Pohjoisen haaran komentaja kenraalimajuri Yoel Strick johtaa operaatiota, johon osallistuu merkittävä määrä IDF:n henkilökuntaa.

IDF:n tiedottaja selvittää, että "IDF:n paljastamat ja operatiivisen tason saavuttaneet hyökkäystunnelit muodostavat välittömän vaaran Israelin siviilien turvallisuudelle. Ne ovat räikeä ja vakava loukkaus Israelin itsenäisyydelle sen lisäksi, että ne muodostavat uuden todisteen terrori-järjestö Hizbullahin jättävän huomiotta YK:n turvallisuusneuvoston UNSC päätöslauselman 1701 vaatimukset, jolla kielletään Hizbullahin aseistautuminen".

"Iranin tukema terrorijärjestö Hizbullah, joka vastaa rajan ali kaivetuista hyökkäystunneleista, jatkaa aktiivisuuttaan Iranin tuella ja rahoittamana rakentaakseen terrorin infrastruktuurin Israelin siviilejä vastaan" jatkaa IDF:n tiedottaja lisäten, että "Israel on lisännyt ja vahvistanut asemaansa Pohjoisella lohkolla ja valmistautuu kaikkiin kehitysnäkymiin. Useita raja-aitaan liittyviä alueita on julistettu sotilaallisiksi alueiksi, mutta paikallisille asukkaille ei ole annettu erityisohjeita. Paikallisia johtavia viranomaisia on informoitu ja yhteistyö heidän kanssaan jatkuu".
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/255664, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5419660,00.html,

03. Tuhansittain miehiä ja naisia osallistuu tänään pidettävään maanlaajuiseen protestiin naisia vastaan kohdistetun väkivallan vuoksi.
Päivän aikana suunnitellut tapahtumat alkoivat Tel Avivissa sadoilla punaisilla kengillä ja sandaaleilla, joita asetettiin Habima-aukiolle naisten vartioimina.

Tärkeimmät tieliittymät pitkin maata suljetaan autoliikenteeltä 9.30 alkaen, minkä uskotaan aiheuttavan melkoista sekaannusta liikenteelle.

BeerShevassa parisataa miestä ja naista kokoontuivat kaupungintalolle ennen protestin alkamista.

ScopusVuoren Heprealaisen Yliopiston kampuksella 24 tänä vuonna murhatun naisen nimet oli kiinnitettyinä tuoleihin tekstillä: Kuka seuraavaksi?

Tuhansittain nais- ja miestyöntekijöitä Haderan kunnassa yhdessä naisjärjestöjen kanssa kaupungissa osallistuivat 24-minuutin joukko-kokoukseen 24 murhauhrin muistoksi, ja samantapainen joukkokokous järjestettiin myös Herzliassa.

53.sektori ja naisten järjestöt yhdistivät joukkonsa protestoidakseen kaikkein verisimmän vuoden johdosta 2011 lähtien, kutsuen sitä "hätätilanteeksi".
Monet naiset, heidän mukanaan kuuluisuutta saavuttaneet taiteilijat ja näyttelijät, julkistivat kuviaan sosiaalisessa mediassa tekstillä varustettuna: "Tämä on hätätilanne".
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5419700,00.html,

04. Israelin pääministeri Benyamin Netanyahu tapasi maanantaina Brysselissä USA:n ulkoministerin Mike Pompeon kiireellisissä tunnelmissa. Pääministerin toimisto sanoi lyhyessä tiedotteessaan, että "tapaaminen oli sovittu viime viikolla" lisäten, että "keskusteluissa tultaneen käsittelemään viime viikon aikana tapahtunutta kehitystä" antamatta yksityiskohtia.

Pääministerin seurueeseen kuuluvat Mossadin johtaja, Israelin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja sekä sotilasattasea.

Ron Ben Yishai kertoo ynetnews.com julkaisemassa artikkelissaan, että Bibin ja Pompeon aikaistettu tapaaminen muistuttaa tapaamista, jonka entinen pääministeri Ehud Olmert piti USA:n hallituksen virkailijoiden kanssa ennen IAF:n suorittamaa Syyrian puolivalmiin ydinreaktorin pommitusta v. 2007.

Bibi ja Pompeo luultavasti keskustelevat Iranin ja Hizbullahin Libanoniin kiireisesti rakentamista ohjustehtaista, joissa päivitetään Hizbullahin vanhentuneet ohjukset Iranin toimittamilla kehittyneillä ohjauslaitteilla niiden osumatarkkuuden (ja kantomatkan) nostamiseksi.
Netanyahun uskotaan esittelevän amerikkalaisille kokoamiaan tosiasioita saadakseen USA:n tuen, jos Israel katsoo olevansa pakotettu toimimaan, mikä puolestaan johtaisi Israelia tuomitseviin UNSC:n päätöslauselmiin.

Mike Pompeo tullee esittelemään Netanyahun esittämät tosiasiat USA:n presidentti Donald Trumpille ja kansallisen turvallisuuden neuvonantajalle John Boltonille. Yishai toteaa, että tapaamisen julkistaminen voi olla osa varoituskampanjaa Iranin pysäyttämiseksi ennen IAF:n hyökkäystä. Toisena hypoteesina Yishai esittää mahdollisuuden, että Bibin tarkoituksena voi olla painostaa Libanonia, jonka asetoimittajana USA:lla on merkittävä vaikutusvalta.

Kolmantena aiheena voi olla Libanonin esittämä syytös, että Israelin esittämä Välimerellä löydettyjen kaasu-ja öljyalueitten rajalinja polkee Libanonin oikeuksia, minkä ratkaiseminen vaatii YK:n päätöstä.

Ron Ben Yishai toteaa aivan oikein, että Bibin Brysselin matka sattuu kovin ongelmalliseen aikaan. Oikeuskansleri Avichai Mandelblit sai sunnuntai-aamuna poliisin suositukset, joissa esitetään Netanyahun asettamista syytteeseen ainakin tapauksessa 4000, joka koskee Bezek-Walla tapausta.
Lisäksi oikeuskanslerilla on harkittavana kolme muuta tapausta, 1000 koskien laittomia lahjoja; 2000 koskien Yedioth Aharonot –Hajom tapausta, sekä tapaus 3000 koskien ydinvenekauppoja saksalaiselta varustamolta.
Bibi ei ole ollut suoraan epäiltynä tapaus 3000:ssa, mutta kaksi edellistä voivat poliisin käsityksen mukaan olla jopa raskauttavia.

Israelin oppositio voi pitää IDF:n mahdollisia sotilaallisia toimia Libanonin ohjustehtaita vastaan Netanyahun pyrkimyksenä siirtää häntä vastaan esitetyt potentiaaliset syytöstoimet.
Toisaalta kysymys on kansallisesta turvallisuudesta, missä henkilökohtaisen edun tavoitteleminen on siirrettävä syrjään, mistä Mandelblit on hyvin tietoinen. Miten paljon tämä vaikuttaa hänen päätöksiinsä, on mahdotonta arvioida. Liian paljon on annettu yhden henkilön kannettavaksi.

Pääministerin lisäksi hänen vaimonsa Sara on epäiltyjen joukossa kuten myös heidän poikansa Yair, jonka poliisi jätti syrjään todisteitten puuttuessa, mutta poliisin rekisterissä maininta tästä kuitenkin säilyy.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5419155,00.html, https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5419127,00.ht,

05. Israelin juutalaisasukkaitten vuosituhansien aikana omaksuma Toran käsky kohdella oikeudenmukaisesti maassa asuvia muukalaisia, joilla tarkoitetaan ei-juutalaisia, joutuu kovalle koetukselle PA:n ja Hamasin arabien tästä tietoisina tarkoituksellisesti lähettäessä alaikäisiä lapsiaan ja nuoriaan härnäämään ja kiusaamaan IDF:n sotilaita, mistä malliesimerkki on samarialaisessa Nabi Salih arabikylässä asuva 16-vuotias Ahed Tamimi.

Jo vuosia aiemmin hän esiintyi videoissa keskenkasvuisena tyttölapsena heilutellen nyrkkejään sotilaitten kasvojen edessä, sekä sylkien ja potkien heitä. Lopulta hänet pidätettiin 19. joulukuuta kuten myös hänen äitinsä. Videossa Ahed Tamimi seisoo rohkeasti täysissä sotilasvarusteissa olevan sotilaan edessä läimäytellen häntä kasvoille, sylkien ja potkien sotilasta, joka ei reagoinut niihin mitenkään. Hän ja hänen äitinsä ovat pidätettyinä odottaessaan oikeuden päätöstä heidän kohtalostaan.
Ahed Tamimia odottaa potentiaalinen 14 vuoden vankeusrangaistus.

Ahed Tamimin vaalea kihara tukka, hänen vaalea ihonvärinsä ja pisamaiset kasvonsa herättivät epäilyksiä hänen todellisesta alkuperästään: Ovatko perheen jäsenet aitoja, vai onko heidät valittu esiintymään provokaattoreina? Tamimin perheellä on vuosien kuluessa kasvanut aktiivinen protesti IDF:n sotilaita ja Israelin Juudeassa ja Samariassa harjoittamaa politiikkaa vastaan.

Israelin USA:n entinen lähettiläs ja apulaisministeri Michael Oren teetti
Knessetin salaisen tutkimuksen Ahed Tamimista ja hänen perheestään. Asian tultua jälkisuuteen se herätti välittömiä syytöksiä rasismista.
Orenin tutkimuksen tuloksia ei ole julkistettu. Oren kuitenkin olettaa, että joku rahoitti Tamimin perheen provosoivaa käyttäytymistä, vaikka siitä ei ole todisteita.

Oren kutsuu lasten käyttämistä maksettuina uhreina hyvin taidokkaaksi operaatioksi, jolla on pystytty manipuloimaan läntistä mediaa. Hän kertoo havainneensa yhden pojan, joka esiintyy samasta tilaisuudesta otetuissa videoissa, yhdessä videossa käsi kipsattuna, toisessa ilman sitä.
Oren sanoo, että asiasta keskusteltiin komitean istunnossa.

Tamimin perheen isä Bassem Tamimi kieltää syytökset rasistisina todeten: "Tamimin perhe oli Palestiinassa ennen Israelin syntyä, ja aiomme pysyä täällä. Miksei palestiinalaisilla voi olla vaaleita piirteitä? Sen kieltäminen on rasismia".

PA/PLO:n ja Hamasin arabit ylistävät Ahed Tamimia sankarina, ja hänestä on riimitetty lauluja, joiden esittäminen armeijan radiossa on kielletty.
Abbas lupasi, että PA maksaa palkkaa Ahedille, mikä osoittanee, mistä hänen mahdollinen rahoituksensa on lähtöisin.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5076095,00.html?utm_source=Taboola_internal&utm_medium=organic,

06. UUTISIA LYHYESTI

Israelin komptroller Yosef Shapira sanoo, ettei mitään ole opittu Karmelin suurpalosta v. 2010, jossa sai surmansa 44 ihmistä, 17 000 ihmistä oli evakuoitu kodeistaan ja 25 dunamia metsää paloi.
Karmelin suurpalon uhrien vaatimuksista 97 % on prosessoitu, ja 260 miljoonaa NIS on maksettu palon uhreille. Palo tuhosi yli 41 000 dunamia maata ja vahingoitti 1 900 kotia. Tuhojen ja palon jälkeisen hallinnan kustannukset nousevat ainakin 647 miljoonaan NIS. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5419226,00.html,

Saudijournalisti Khashoggin ystävä Omar Abdulaziz – kiihkeä Riyadin kuninkaallisten kriitikko – sanoo, että hänen puhelinkeskustelunsa murhatun journalistin kanssa on paljastettu saudiviranomaisille hänen yhdistettyään linkkiin, jonka oli väitteen mukaan lähettänyt hänelle NSO ryhmä, ja nyt esittää 160 000 USD korvausvaatimuksen israelilaiselle tiedusteluyhtiölle.

Abdulaziz väittää, että yhtiön pitkälle kehitetty tiedusteluohjelma kohdistui häneen, mikä auttoi hänen ystävänsä Jamal Khasoggin murhaamista.
Kyseinen yhtiö kieltää syytökset todeten, ettei ole mitään todisteita yhtiön kehittämän teknologian käyttämisestä Khashoggin tapauksessa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5419269,00.html,

Gazan rajan läheisyydessä asuvat perheenäidit vetoavat korkeimpaan oikeuteen, että se estäisi Qatarin lähettämien varojen siirtämisen Hamasin terroritoiminnan rahoittamiseksi. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5419340,00.html,

Qatarin varojen toinen 15 miljoonan USD erä siirretään Gazaan tällä viikolla, ellei kokein oikeus puutu asiaan. Ensimmäinen 15 miljoonan erä käytettiin Hamasin 30 000 virkailijan palkkojen maksamiseksi. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5419049,00.html,

Hizbullahin rakennuttama hyökkäystunneli Libanonista Israelin puolelle löydettiin tänä aamuna. IDF:n tiedottajan mukaan Israelin-Libanonin rajan tuntumassa operoivat sotilaat löysivät tunnelin tiistai-aamuna. Tunneli alkoi libanonilaisesta Kafr Kelan kaupungista, sen löytyminen on osa IDF:n aloittamaa operaatiota Northen Shield. IDF aloitti tunnelin neutraloimisen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/255675,

Pääministeri Netanyahu esitti taas kerran yhden lukuisista uhkauksistaan, joihin viholliset ovat tottuneet olan kohautuksella. "Jokainen, joka pyrkii vahingoittamaan meitä, maksaa korkean hinnan" hän totesi.
Bibi sanoi IDF:n päättäneen lujasti paikantaa ja neutraloida kaikki rajan ali kaivetut terroritunnelit Libanonista Israeliin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/255679,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 7 -14; Tiberias 14 -21, sadetta; Suolameri 16 -24; Eilat 13 -23 +C-astetta, tänään sadekuuroja, huomenna aurinkoista, torstaina sadetta. Lämpötilat pysyttelevät alhaisina.

Maan tärähtely jatkuu Alaskan perjantain 7.0 R-asteen maanjäristyksen jälkeen; 1400 jälkijäristystä rekisteröitiin perjantaista lähtien. Sama tahti järistysten suhteen jatkuu Kaliforniassa ja Kalifornian ja Nevadan rajalla. https://www.adn.com/alaska-news/2018/12/03/nearly-1400-aftershocks-have-been-measured-since-fridays-70-earthquake-in-alaska/, https://www.dailymail.co.uk/news/article-6456245/Family-forced-flee-home-7-0-Magnitude-earthquake-hits-Alaska.html,

Katolisen maailmanlaajuisen kirkon johtaja paavi Francis I osoitti taas kerran, minne länsimaiden todellinen rakkaus kohdistuu. PA/PLO:n puheenjohtaja teki vierailun paavin luokse Vatikaaniin 03.12. Paavi osoitti "todellista kristillistä rakkautta" vierastaan kohtaan syleilyillä ja poskisuudelmilla molemmin puolin. "Minä panen luottamukseni Sinuun", sai Abbas lopuksi.

He keskustelivat Vatikaanin kirjastossa 20 minuutin ajan, jonka kuluessa paavi osoitti huolensa Jerusalemin asemasta. "Erityinen huomio kiinnitettiin Jerusalemin asemaan, painottaen sen tärkeyttä huomioida ja säilyttää sen identiteetti sekä Pyhän Kaupungin universaali arvo kolmelle Abrahamilaiselle uskonnolle" sanotaan Vatikaanin lausunnossa. Vatikaanin huoli koskee presidentti Trumpin tunnustusta Jerusalemista Israelin pääkaupunkina vaatien, että sen "status quo" tulee säilyttää.
https://www.jpost.com/Israel-News/Abbas-in-first-meeting-since-Jlem-embassy-move-says-hes-counting-on-Pope-573427,

Eikö kukaan ole kertonut paaville, miten PA/PLO suhtautuu kristittyihin valvomillaan alueilla? Esim. Betlehem oli kristittyenemmistöinen kaupunki ennen Jasser Arafatin terroristien saapumista kaupunkiin. Nyt sen asukkaista on enää alle 10 % kristittyjä, valtaosa on pakotettu muuttamaan pois. Eräs pappi Betlehemissä arvioi, että joululaulu "Stille Nacht, Heilige Nacht" toteutuu Betlehemissä 10 vuoden aikana käytännössä: ei yhtään kristittyä enää jäljellä. Ehkä se ei kiinnosta Vatikaania, kun ihmisiä on liikaa.



























Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019