TORSTAI 01.11.2018

TORSTAI 01.11.2018
01. Palestiinalaislähteet kertovat, että Egyptin johdolla käydyt tulitauko-neuvottelut Israelin ja Hamasin välillä ovat edenneet positiivisesti. YK seuraa neuvottelujen edistymistä sivusta, mutta koska se tarjoaa huomattavia taloudellisia etuja ja uudisrakentamista Gazaan, sen mukanaolo on tärkeä.

Läheltä prosessia seuraavat mieluummin varovat sanojaa liiallisesta optimismista lukuisten aiempien yritysten kaaduttua erimielisyyksiin.
Molemmat osapuolet ovat kuitenkin pyrkineet tekemään joitain luottamusta kasvattavia päätöksiä jännityksen lieventämiseksi.

Israelin puolustusministeri Avigdor Liberman (Libi) ilmoitti, että koska tilanne rajalla on helpottunut – joskin mielenosoituksia järjestetään edelleen ja palopommit lentävät Gazasta Israelin puolelle – hän päätti sallia Qatarin maksamien öljykuljetusten jatkumisen Gazan lämpövoimalan tarpeisiin, mikä tulee oleellisesti helpottamaan kansalaisten ahdinkoa.

Toiseksi Liberman sallii myös kalastusoikeuden rajan siirtämistä kauemmas rannikosta, mikä antaa kalastajille lisäapajia.

Palestiinalaislähde kertoi ynetnews.com toimittajalle, että Hamas antaa selviä merkkejä yhteisymmärryksen saavuttamiseksi Israelin kanssa.
Israel ei neuvottele suoraan Hamasin kanssa, vaan neuvotteluja hoitavat sen puolesta Egypti ja YK:n Lähi-Idän lähettiläs Nickolas Mladenov.

Egyptin tiedustelun muodostama delegaatio matkusti tiistaina Gazan kaistalle Erez rajanylitysterminaalin kautta.
Heillä oli pitkä neuvottelu Hamasin johtajien Ismail Haniyehin ja Yahya Sinwarin kanssa. Hamasin antamien tietojen mukaan keskustelut keskittyivät Qatarin lupaamien varojen siirtämiseen Gazaan, joilla maksetaan entisten hallituksen virkailijoitten palkkoja Gazassa sen jälkeen, kun PA/PLO:n puheen-johtaja Mahmoud Abbas teki useita Gazan vastaisia päätöksiä, joista yksi estää palkkojen maksamisen Gazan työntekijöille.

Egypti ehdotti Qatarin maksamien varojen siirtämistä Gazaan palkkojen maksamiseksi muille kuin Hamasin sotilaallisen siiven jäsenille YK:n välityksellä ja valvonnassa. Palestiinalaislähde kertoi, että useimmat taloudet Gazassa saavat nyt sähköä 8 tuntia päivässä, kun kuukausi sitten sähköä saatiin vain 4 tunnin ajan päivässä, jotkut jopa vuorokauden ympäri.

LIBI päätti laajentaa Gazan kalastusoikeuden kuudesta yhdeksään mailiin, sekä sallii Gazan infrastruktuuritöitten jatkuvan kansainvälisessä valvonnassa ja rahoituksella.
Päivittäisiksi kehittyneet väkivaltaisuudet - ns. "Paluumarssit"- Gazan turva-aidan varrella jatkuvat kuitenkin edelleen, joskin selvästi pienentyneellä teholla. Maanantain mielenosoitus tapahtui Gazan kaistan pohjoisosassa lähellä Zikim kibbutsia. Tämä Gazan alue tunnetaan väkivaltaisista protesteistaan sotilaita vastaan, ja sieltä lähti kalastusveneitten muodosta flotilla, joka pyrki hajottamaan Israelin rakentaman meriesteen.

Maanantain mielenosoitukseen ei kuitenkaan järjestetty ilmaista bussikyytiä eri osista Gazaa, kuten tähän asti on tapahtunut 6 kuukauden ajan. Mielen-osoittajien määrä oli kutistunut kolmeen tuhanteen. Palopommien – syttyvällä materiaalilla varustetut ilmapalloryppäät – määrä on myös vähentynyt; "vain kahden" tulipalon syttymisestä raportoitiin.

Hamasin muodostama "March of the Return" komitea kuulutti kansalaisille mielenosoitusten järjestämisestä ensi perjantaina.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5385365,00.html,

Tuoreen mielipidetiedustelun mukaan yli puolet israelilaisista epäilee sovinnon teon mielekkyyttä Hamasin kanssa, koska se on rikkonut kaikki aiemmat sopimukset, eikä pysty hallitsemaan Islamic Jihadia ja muita Gazassa toimivia terrorijärjestöjä kuten Al-Qaidan salafi järjestö.

02. USA varautuu jopa 7 000 Meksikosta Yhdysvaltojen puolelle laittomasti pyrkivän ihmismassan estämiseen. Ns. karavaaniin osallistuvien määrä on ilmeisesti pienentynyt, mutta raportit kertovat sen hajaantuneen kahteen
osaan, ja hajaantuvan edelleen pienempiin ryhmiin ennen rajalle pääsyä.

Rapotit Meksikosta kertovat, että paikallisen poliisin pyrkiessä hoitamaan tehtäviään heitä ammuttiin karavaanista. Meksiko varoittaa Yhdysvaltoja, että karavaanit ovat aseistettuja ja kehottaa varautumaan siihen.

USA lähetti Meksikon vastaiselle rajalleen lisää sotilaita, HalTurner olettaa todellisen sotilaiden määrän nousevan 14 000:en.
Lisäksi internetkuvissa nähdään satoja panssarivaunuja matkaavan kohti etelärajaa loputtoman pitkissä junissa. Tarkkailijat kyselevät huolestuneina, miksi lähettää panssareita siviilejä vastaan, vai onko niillä jokin tuntematon päämäärä?
HalTurner raportoi USA:n puolustusministeriön virkailijan selittävän, että sotilaitten keskitys, tunnettu nimellä "Operation Faithful Patriot", kaikkiaan
5 000 – 7 000 miestä, ovat osa jo rajalle siirrettyjä yksiköitä, vahvuudeltaan
7 000 miestä, jotka vartioivat rajaa 24 tuntia vuorokaudessa.

Raportit kertovat lisäksi, että Colombia pyrkii saamaan allianssin Brasilian kanssa Venezuelan uhkaa vastaan. Niissä jopa spekuloidaan, että tarkoituksena on yhteisvoimin kaataa Venezuelan presidentin Maduron hallitus. Toisissa raporteissa kerrotaan, että sekä Venäjä että Kiina ovat samoin siirtämässä joukkojaan ja sota-aluksiaan Venezuelaan. Palkintona lienevät Venezuelan runsaat öljyvarat, mutta Venezuelan sisäpolitiikka on täysin retuperällä marxistisen hallituksen toimien vuoksi.
(Nämä uutiset ovat osaksi vahvistamattomia, joten pannaan jäitä hattuun.) http://halturnerradioshow.com/index.php/news/world-news/3354-intel-columbia-seeks-military-alliance-with-brazil-to-overthrow-maduro-in-venezuela,
http://halturnerradioshow.com/index.php/news/u-s-national-news/3350-5-000-u-s-troops-deploying-to-southern-border-militia-groups-also-going, https://www.infowars.com/trump-aint-playin-video-shows-hundreds-of-military-vehicles-being-shipped-to-border/,

Trump pyrkii painostamaan Meksikoa pysäyttämään Yhdysvaltioihin pyrkivän karavaanin, mutta Meksikolla ei taida olla siihen tarvittavia voimia. https://www.yahoo.com/news/trump-pressures-mexico-stop-migrant-caravans-134644382.html,

03. Vaarallinen tilanne on syntymässä Atlantin pohjoisosassa, jossa NATO järjestää kylmän sodan jälkeen suurimmat sotaharjoitukset yhdessä Islannin, Norjan ja Suomen kanssa Norjanmeren alueilla. Ruotsi ei osallistu niihin.
Venäjä kuitenkin ilmoittaa pitävänsä merisotaharjoituksensa kovilla ammuksilla samoilla merialueilla samaan aikaan.

Onko tämä pokeria, jossa seurataan, kuka räpäyttää ensiksi, vaiko vain pyrkimystä näyttää asevoimiensa vahvuutta? Venäjän TU-160 valkoiset joutsenet, raskaat strategiset pommikoneet ovat jatkaneet ilmatilan valvomista laajalla sektorilla. Viimeiset raportit kertovat niiden suorittaneen harjoituslentojaan Norjan rannikon edustalla, jossa NATO:n "Trident Juncture 2018" harjoitus pidetään. Englanti lähetti 2 RAF Voyager ZZ331 hävittäjäänsä selvittämään mikä on tarkoitus, ja pysyttelevätkö "Valkoiset Joutsenet" poissa Skotlannin rannikolta.

Venäjä ilmoitti harjoituksista "Notice to Airmen" (NOTAM) tiistaina todeten, että "rocket test firings" (rakettien testilaukauksia) suoritetaan Norjan merellä marraskuun 6 -9 päivien aikana kello 07.00 -14.00 välillä. Koneet ovat ilmassa 10 tuntia palaten sen jälkeen asemapaikkaansa, kuten Venäjän puolustusministeriö kertoi.

Venäjän ilmoitus aiheutti hälytyksen NATO:ssa, jonka 50 000 miestä, yhdessä 10 000 hyökkäysvaunun, 65 laivan ja 250 lentokoneen kanssa, osallistuvat käynnissä olevaan suurimpaan sotaharjoituksiin vuosikymmenissä, jotka tunnetaan nimellä "Trident Juncture 2018".
Venäjän kovapanos-harjoitus tapahtuu kansainvälisillävesillä, lähin piste on 13.9 merimailia Norjan rannikosta. Se on kuitenkin keskellä NATO:n "Trident Juncture 2018" harjoitusaluetta, joka kattaa suurimman osan Norjaa ja pienemmän osan Ruotsia, mutta ei ulottune Suomen alueelle.

NATO:n harjoitus ei ulotu Arktiselle alueelle eikä pohjoisimpaan osaan Norjasta, jolla on yhteinen raja Venäjän kanssa.
Venäjä kuitenkin ilmoittaa huolestuneisuutensa järjestämällä laivastonsa harjoitukset Barentsinmerellä, joka on kansainvälistä aluetta, mutta koskettaa myös Norjan rannikkoa.
Moskova vakuuttaa, että sen koneet suorittavat säännöllisiä harjoituksia kansainvälisillä merialueilla noudattaen tiukasti kansainvälisiä lakeja rikkomatta minkään maan ilma-aluetta.
https://www.rt.com/news/442782-russian-bombers-norway-exercise/,

04. Venäjän laivasto koki epämiellyttävän menetyksen sen Muurmanskissa sijaitsevan suurimman kelluvan telakan upottua teknisen sähköhäiriön vuoksi.
Sähkövirran katkeamisen vuoksi telakan toisen puolen pumput pysähtyivät, mikä sai yhden maailman suurimmista kelluvista telakoista PD-50 kaatumaan kyljelleen ja uppoamaan.

Samaan aikaan Venäjän ainoa lentotukialus Admiral Kuznetsov oli suunnitellulla korjaus- ja huoltokäynnillä telakalla, joka pystyy kantamaan
80 000 tonnin kuorman, ja on yksi suurimmista maailmassa.

Korjaus-ja huoltokäynti laiturilla no 82 Roslyakovo Muurmanskissa osoittautui kohtalokkaaksi Admiral Kuznesoville. Telakan kaksi tornia sortuivat ja aiheuttivat lentotukialukselle ammottavan haavan keulaan vesirajan yläpuolella, ja on voinut aiheuttaa muitakin vaurioita.

Telakan 70 työntekijää evakuoitiin välittömästi, mutta silti 4 työntekijää joutuivat sairaalaan hypotermian vuoksi jouduttuaan jääkylmään veteen. Yksi sai vammoja vatsaansa. Telakan kokenut mekaanikko on kateissa.
Tukialus sai 4 m pitkän ja 5 metriä leveän aukon keulaansa (hull). Vielä ei tiedetä, mitä muita vaurioita alus kärsi. Se vietiin toiselle telakalle, jossa korjaus- ja huoltotöitä jatketaan. Alus valmistui 1991.
https://www.rt.com/russia/442648-russian-dock-crane-carrier/,

05. Venäjän ensimmäinen rykmentti, joka varustetaan Avangard-järjestelmällä, johon kuuluvat maanosien välisiä ballistisia ohjuksia (ICBM) ja hypersonic liitoalustalla (hypersonic glide vehicle), tulee olemaan valmis aktiivi-palvelukseen ennen 2019 loppua, kertoo Venäjän puolustusteollisuus TASS uutistoimistolle maanantaina.

"Suunniteltu aika ensimmäisen rykmentin asettamiseksi aktiivipalvelukseen tapahtuu vuoden 2019 lopussa. Aluksi rykmenttiin kuuluu 2 Avangard järjestelmää, mutta niiden luku nousee kuuteen. Sen asemapaikka on Red Banner ohjusdivisioona Orenburg-alueella Uralin eteläosassa.

Avangard-järjestelmä on strateginen mannertenvälinen ballistinen ohjus-järjestelmä varustettuna hypersonic (yliäänen) liito- (glide, liuku, liito) alustalla. Avointen lähteitten mukaan tämä "käänteentekevä ase" kehitettiin Machine building tutkimus- ja tuoteyhtiössä Reutovin kaupungissa Moskovan alueella, ja sitä testattiin vuonna 2014.

Liitoalus pystyy lentämään yliäänen nopeudella ilmakehän tiiviiden kerrosten yläpuolella, ohjautuen lentorahallaan korkealla ilmakehässä murtautuen kaikkien tunnettujen ohjusten torjuntajärjestelmien läpi.
Presidentti Vladimir Putin sanoi kesäkuun 7. päivänä kysymys/vastaus tilaisuudessa, että "Avangard järjestelmä on jo valmistusvaiheessa, jota seuraa sen massatuotanto. Armeijan aktiivitoimintaan se otetaan v. 2019 aikana".

UR-100N UTTKh (SA-19 Siletto) on raskas kehittelyversio UR-100 ohjuksesta kehitetty Neuvostoliitossa 1960-luvullaDesign toimistossa -52, jota johti Vladimir Chelomei. Se hyväksyttiin käyttöön 1980. Venäjän strateginen ohjus-toiminta operoi 30 siiloon asennettuna, käyttäen edellisen kaltaisia ohjuksia. Sen lähtöpaino on 100 tonnia, kuljetuspaino 4.5 tonnia. http://tass.com/defense/1028303,

06. UUTISIA LYHYESTI

Oikeuskansleri Avichai Mandelblit antoi lakiin perustuvan tulkinnan terroristin kotitalon tuhoamisesta: "Terroristi, joka kärsii mielenterveys-ongelmista, ei (hänen tulkintansa mukaan) kuulu niihin terroristeihin, joiden koti voidaan lain mukaan tuhota". Sellaista henkilöä ei voida katsoa vastuulliseksi toimistaan, jotka aiheuttaisivat raskaita rankaisutoimenpiteitä.

Mandelblit selvitti päätöstään puolustusministeri Avigdor Libermanille lähettämässään kirjeessä. Hän teki selvän eron haavoittuneen ja surmansa saaneen uhrin välillä, ja katsoi rangaistuksen olevan sen mukaisen.

Mandelblit antoi selvityksenä sen jälkeen, kun Liberman protestoi viime kuussa IDF:n päätöstä vastaan jättää mielenterveysongelmia poteneen terroristin kotitalon tuhoamatta. Terroristin omaiset pystyivät osoittamaan, ettei terroriteon tehnyt ole täysissä sielun ja hengen voimissaan.
Korkein oikeus suositti aiemmin mieleltään sairaan terrorisin kodin sinetöimistä ilman tuhoamista.
LIBI vastasi Mandelblitille: "Sinun auktoriteettiisi vedoten päätin, ettei mielisairaan terroristin kotia tuhota". https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5385752,00.html,

Toisaalta inhimilliseltä kannalta päätös on oikea, mutta se jättää suuria aukkoja ja vastuita niille, joiden tulee päättää, kuka pystyy oikeuden-mukaisesti määrittelemään, kuka on todella sairas mieleltään, ja kuka vain vetoaa siihen välttääkseen kovemman rangaistuksen jouduttuaan kiinni.

Kivien ja molotovin koktailien heittäjät – tai heidän omaisensa – ovat valittaneet jouduttuaan kiinni, että heillä on mielenterveysongelmia. Tästä päätellen PA:n arabit ovat kovin sairasta porukkaa. Koskahan Abbas sanoo olevansa edesvastuuton vedoten mielensä sairauteen? Poliitikot tulevat varmaan myös vetoamaan Mendelbitin "fatwaan" päätöksiä tehdessään. https://www.jpost.com/Israel-News/Avi-Dichter-wants-to-expand-house-demolitions-to-attempted-murder-cases-570758,

Kahdeksan Gazan turvallisuusaidan lähettyvillä asuvaa juutalaista teini-ikäistä tyttöä aloittivat keskustelun Instagramissa kertoen, miltä nuoren ihmisen elämä tuntuu noilla raukoilla rajoilla. Parissa päivässä he saivat yli 50 000 seuraajaa. Tyttöjen tarkoitus oli saada sekä israelilaiset että muu maailma ymmärtämään, miltä elämä maistuu yrittäessään elää ihmisen arvoista elämää Hamasin harjoittaman terrorismin alla. Tytöt ovat 16-vuotiaita. He kuvailevat kokemuksiaan sekä kuvin että tekstein. He vetoavat siihen, että jos palopommeja ja raketteja putoilisi Tel Aviviin, kansan reaktio olisi aivan toinen, mutta kuka välittää periferiasta? https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5384026,00.html, https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Explosive-balloon-discovered-in-Israeli-kindergarten-near-Gaza-570848,

Israelin kuntavaaleissa naiset etenivät, ja useat korruptiosta syytetyt säilyttivät asemansa. Tel Avivissa jatkaa Ron Huldai homoille ja muuttajille suosiollista politiikkaansa, mutta Jerusalemin pormestarista järjestetään uusinta kahden eniten ääniä saaneiden kesken.
https://www.timesofisrael.com/in-major-upset-bloch-boots-abutbul-to-become-first-female-mayor-of-beit-shemesh/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 12 -24; Tiberias 16 -32; Suolameri 21 -32; Eilat 19 -33 +C-astetta. Aurinkoinen ja lämmin sää jatkuu maassa.

Valvontakamera pystyy identifioimaan jokaisen, joka puhuu tasku-puhelimeensa. Järjestelmä pystyy periaatteessa puhumaan kansalle yksityisen puhelimensa kautta, varoittavat tiedemiehet. https://www.blacklistednews.com/article/69031/surveillance-cameras-can-identify-everyone-by-talking-to-their.html,

Tekniset aivoimplantit, jota käytetään parkinsonin parantamiseen, pystytään hakkeroimaan, ja sitä kautta valvomaan ihmisiä, tiedemiehet varoittavat. https://www.telegraph.co.uk/technology/2018/10/31/brain-implants-used-treat-parkinsons-can-hacked-experts-warns/,

Artikkeli Siliconlaaksosta kertoo, että lapset uskovat yhä laajemmin paholaisen asuvan heidän näyttöruuduissaan ja puhelimissaan. Edellinen artikkeli voisi selittää, että he kuulevat outoja ääniä i-phone puhelimistaan.
USA:ssa on leviämässä voimakas kristinuskon vastaisuus, mutta toisaalta avoin saatanan palvonta, mikä pakottaa aidot kristityt valvomaan askeleitaan entistä tarkemmin, ja pitäytymään Kristukseen.
https://www.nytimes.com/2018/10/26/style/phones-children-silicon-valley.html,
















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021