TIISTAI 06.11.2018

TIISTAI 06.11.2018
01. Tänään on se päivä, jonka jälkeen USA ei ole enää koskaan sama kuin ennen, varoittaa WND lukijoitaan. Sama websivu ehdottaa toisessa artikkelissaan, että historia voi toistaa vuoden 2016 presidentin vaaleja, jotka gallupien mukaan olivat vain vahvistusta vaille Demokraattisen puolueen ja sen ehdokkaan Hillary Clintonin selvä voitto. Artikkelissa todetaan, että analyytikot erehtyivät siksi, etteivät he huomioineet "äänetöntä punaista aaltoa", joka vaalipäivänä muutti tilanteen Republikaanisen puolueen ja Donald Trumpin voitoksi.

Rasmussen Survey ennustaa tämän voivan toistua tänään pidettävissä väli-vaaleissa vastoin ennusteita, sillä "republikaaneja suosivat äänestäjät eivät mielellään halua julkistaa, ketä he suosivat. He muodostavat sen "salatun", äänettömän kansanosan, joka voi ratkaista vaalien tuloksen tänäänkin". Demokraatit uskovat voittavansa ainakin kongressin alahuoneen (House) ja kasvattavansa vaikutustaan myös senaatissa.

02. Amerikan kristillinen johtaja, psykologi, tri James Dobson, joka johtaa perustamaansa James Dobson Family Instituuttia ja sen ylläpitämää päivittäistä Dr. Dobson Family Talk radio-ohjelmaa, sanoi maanantaina:

"Voimalliset sosiaaliset liikkeet ja intohimot (passions) lentävät tuulessa, ja useimmat niistä omaavat vaarallisia seurauksia perheinstituutiolle, uskonnolliselle vapaudelle, lapsillemme ja syntymättömille lapsillemme, kuten maallemme kokonaisuudessaankin".

"Valtiolaiva, jossa me olemme matkustajina, höyryää kohti tuntemattomia vesiä, ja v.2018 välivaalit 06. marraskuuta päättävät suuntamme vuosi-kymmeniksi eteenpäin. Kristittyjen tulee mennä äänestämään saattaakseen
äänensä kuulluksi. Mitä aiot tehdä siinä? Jäätkö sivuun näistä vaaleista?"

"Jumala auttakoon meitä, jos sinä ja minä jätämme täyttämättä moraalisen velvollisuutemme. Meillä äänestäjillä on valta suojella perustuslakiamme, säilyttää hallitusjärjestelmämme ja turvata vapauden siunaukset meille ja jälkeläisillemme".

"Haluatko sinä, veljeni ja sisareni, antaa ajastasi 30 minuuttia mennäksesi äänestämään? Ennen kuin teette sitä, pyydän teitä tutustumaan kysymyksiin, että voisitte antaa informoidun äänenne. Ja ennen sitäkin, painamaan päänne nöyrästi ja rukouksessa armollisen Jumalan edessä, ja pyytää Häneltä ohjausta, miten tehdä valintanne annetuista vaihtoehdoista.
Tehkää kaikkenne voidaksenne vaikuttaa näissä vaaleissa."

Western Journal lehdessä Bryan Chai - todetessaan äärivasemmiston demokraattien tehneen yleisen ylenkatseen kristillisyydelle varsin tunnetuksi - ylistää Valkoisen Talon lehdistösihteerin Sarah Sandersin kommenttia äskeisessä New Yorkerin haastattelussa.

"Todella, jos uskon ihmiset eivät halua osallistua likaiseen prosessiin, silloin he ovat menettäneet koko kutsumuksensa merkityksen" Sanders sanoi. Chai toteaa jo tämän riittäneen vastaukseksi. Mutta hän jatkoi selittäen, että "hän puhuu kristittynä".

"En mene toimistooni olettaen sen olevan kirkkoni. Ei meitä ole kutsuttu menemään paikkoihin, joissa jokainen jo ajattelee meidän tavallamme ja on uskova kuten mekin – meidän tulee mennä paikkoihin, joissa he eivät sitä ole. Meidän tulee viedä sanomamme pimeimpiin ja likaisimpiin paikkoihin, ja tahriintuneimpiin ja kyvyttömimpiin paikkoihin. Jos pystymme vakuuttamaan edes yhden ihmisen, se on sitä, mitä meidän odotetaan tekevän".

Toimittajan ehdotukseen: "Trump tarvitsee siis apua", Sanders vastasi:
"Me kaikki tarvitsemme apua, tämä on kristinuskon perusta. Kukaan ei ole täydellinen. Me olemme kaikki syntisiä". https://www.wnd.com/2018/11/dobson-christians-must-vote-or-god-help-us-all/,

03. Radiokeskustelun juontaja Rush Limbaugh ihmettelee mediakansan tavoin sitä, miksi republikaaninen puolue ei ole hyödyntänyt Trumpin hallituksen saavuttamaa uskomatonta kehitystä ennen 2018 välivaaleja?

Trump on ponnistellut pienentääkseen valvontaa ja veroja, ja hänen isku-lauseensa "Amerikka ensimmäiseksi" on nostanut maan taloutta ja luonut uusia työpaikkoja, vähentänyt työttömyyttä ja nostanut tulotasoa.

Limbaugh sanoo, ettei "Drive-by-Media" ole keskustellut Trumpin saavutuksista, ihmetellen miksi?.
Sitä samaa kyselevät monet muutkin journalistit: "Presidentin näin hyvän talouden vallitessa olettaisi kuuluttavan lähes jokaisessa "Good Morning America" ohjelmassa: Pidetään sama tahti, talous kukoistaa, jatketaan samaa kurssia" sanoo ABC:n Jonathan Karl.

ABC:n George Stephanopoulos: "Onko viisasta keskittyä tähän silloin, kun talous on romahtamassa?"
Fox News Chris Wallace: "Miksi republikaanit eivät kerro kansalle talouden edistymisestä?"
Fox News Juan Williams: "Talous toimii melko hyvin, mikseivät republikaanit saisi jatkaa sen hoitamista?"
CNN:n Jake Tapper: " Talous kukoistaa. Työttömyys on alimpana 49 vuoteen. Vuositulo ylittää 3 %:n sitten 2009. Mutta – kuten tiedät – presidentin loppu viesti ei puhu siitä mitään."

Limbaugh antaa selityksen:
"He odottavat epätoivoisesti Trumpin puhuvan taloudesta, koska he uskovat voivansa saada Trumpin ansaan. Tämä on hämmästyttävää. - He uskovat, että heillä on eräänlainen valta."

"Media haluaa Trumpin lopettavan puheet maahanmuutosta, koska se on kuolemankysymys demokraateille. Tiedätkö mikä kysymys toimii? –
Gallupin ja äänestyksen tosiasioitten mukaan lähiöiden naiset siirtyvät demokraateista republikaaneihin maahanmuuton vuoksi. Talous kukoistaa. "Kyllä Kansa tietää" (kuten Veikko Vennamo sanoi). Trump voi ottaa kunnian siitä. Demokraatit eivät. Ei yksikään demokraatti äänestänyt Trumpin veroalennuksen puolesta."

"Ei ole mitään, mihin demokraatit voisivat sanoa jättäneensä sormenjälkensä sen avustamisessa (Obaman väitteistä huolimatta: Minä aloitin sen). He ovat epätoivoisia. Karavaanit hajoavat. Tämä siksi, että monet karavaanissa ajattelevat: Se ei näytä siltä kuin pitäisi; kuin silloin kun aloitimme matkamme; näyttää, ettemme ole tervetulleita".
https://www.wnd.com/2018/11/limbaugh-teases-media-for-touting-trumps-hot-economy/, https://oathkeepers.org/2018/11/us-troops-lay-down-barbed-wire-along-border-ahead-of-caravan/,

04. Trumpin hallituksen asettamat uudet ja uudistetut - kovimmat koskaan ennen asetetut - sanktiot, tulivat voimaan maanantaista lähtien.
Niiden ulkopuolelle jätetään kuitenkin 8 suurinta tuontimaata.

Maat, joita pakotteet eniten koskettavat Iranin ohella – Englanti, Kiina, Ranska, Saksa, Venäjä ja Euroopan Unioni – ovat markkinoiden menettämisen pelossa kiivaasti vastustaneet niiden asettamista. USA asetti sanktiot Iranin hallitusta vastaan siksi, ettei Iran ole suostunut neuvottelemaan uudelleen v.2015 kansainvälisten Iranin ydinteollisuutta koskevien sopimusten muuttamista ja täydentämistä.

EU-maat haluavat säilyttää 2015 solmitun kv. JCPOA-sopimuksen, ja ovat aloittaneet laajat ponnistelut sen pysyttämiseksi voimassa, koska ne pelkäävät Iranin sanoutuvat siitä irti ja jatkavan ydinteollisuuttaan ja ohjus-kehittelyään ilman mitään pidikkeitä.

USA:n ja Israelin edustajat sanovat, että sopimus nykyisessä muodossaan sallii Iranin jatkavan ydinaseensa rakentamista 5 -10 vuotta allekirjoittamisen jälkeen, eli 2020 - 2025; ja toiseksi siinä ei aseteta mitään rajoituksia Iranin ohjus-teollisuudelle, joka on jatkanut yhä tehokkaampien ja tarkempien ballististen ohjusten kehittämistä ja testauksia. Nämä ballistiset ohjukset yltävät useimpiin Euroopan maihin, ja viimeiset USA:n rannikolle saakka.

Iranin mullah-hallitus on toistuvasti uhannut Israelia täydellisellä tuholla, ja uhkaa myös Yhdysvaltoja ohjusiskuilla. Israelissa nämä uhkaukset otetaan täydestä, ja siksi Israelin hallitus vastustaa JCPOA-sopimusta. EU-maat ilmeisesti uskovat Iranin hallituksen hyvään tahtoon, ettei se hyökkää niitä vastaan, vaikka painostusta voitaisiinkin käyttää ydinaseen varjolla.

Iran aloitti maanantaina ilmatorjuntaharjoitukset vastauksena uusiin sanktioihin, ja presidentti Hassan Rouhani sanoi maansa joutuneet sota-tilanteeseen, mikä nostattaa ennestäänkin kireää jännitystä Lähi-Idässä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5389764,00.html,

05. Pääministeri Benyamin Netanyahu sanoi puhuessaan Likudin ryhmä-kokouksessa maanantaina, että vain teknologinen voima voi johtaa sopimuksiin arabimaiden kanssa, sillä myönnytykset katsotaan niissä maissa heikkouden osoitukseksi. Hän ylisti samalla Trumpin hallituksen asettamia Iranin vastaisia entistä kovempia pakotteita.

Natanyaju (Bibi) painotti voiman osoittamisen merkitystä asioidessaan arabien kanssa, sanoen sen osoittamisen olevan Israelin ulkopolitiikan kaikkein tärkein aspekti.

"Miehitys on härkä (bull). On maita, jotka ovat vallanneet ja siirtäneet kokonaisia kansoja, ja maailma pysyttelee vaiti. Voima on avain. Se muuttaa kaiken politiikassamme arabimaailmaa kohtaan".

Netanyahu selitti, että myönnytykset katsotaan heikkouden merkiksi Lähi-Idässä. "Vastakohtana teorialle, että myönnytykset johtavat sopimuksiin arabien kanssa, ne tuovat vain tilapäisen muutoksen, siinä kaikki".

"Oikea tapa toimia on saada edistystä yhteisten intressien kautta, jotka perustuvat teknologiseen voimaan" Bibi selitti.
Hän kutsui maanantaipäivää historialliseksi, koska silloin USA:n hallituksen asettamat Iranin vastaisen uudet sanktiot tulivat voimaan.

"Tänään Washington asetti kovimmat sanktiot Iranille, joita se koskaan on kokenut pysäyttääkseen sen hyökkäyshalun. Haluan toistaa aiemman kiitokseni USA:n presidentti Donald Trumpille rohkeasta, päättäväisestä ja tärkeästä päätöksestä. Uskoakseni se lisää tasapainoa, turvallisuutta ja rauhaa Alueelle".

"Voin jo todistaa näitten sanktioitten vaikutuksia – Iran jo pienentää budjettiaan, rahoitustaan hyökkääviä elementtejä alueensa ulkopuolella". https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5390275,00.html,

06. UUTISIA LYHYESTI

Iran syyttää Israelia epäonnistuneesta cyber-hyökkäyksestä. Teheranin teleyhteyksien ministeri esitti syytöksen Israelille, että se oli hyökännyt sen infrastruktuuria vastaan maanantaina todeten, että se epäonnistui valppaitten teknisten tiimien ansiosta.

Ministeri uhkasi samalla Israelia oikeustoimilla kansainvälisillä forumeilla.
Tämä tuli sen jälkeen, kun eräs toinen iranilainen virkailija sanoi Iranin paljastaneen uuden sukupolven Stuxnet viruksen, jonka aiempi versio Iranin ydinohjelmaa vastaan paljastettiin vuosikymmen sitten.

"Sionistinen hallitus – perinteittensä mukaan käyttäen cyber tekniikkaa kuten Styxnet tietokonevirus, teki cyberhyökkäyksen maanantaina Teleyhteyksien infrastruktuuria vastaan", sanoi telecommunication ministeri Mohammad Javad Azari –Jahromi. Hän vakuutti, ettei hyökkäys onnistunut teknisten tiimien valppauden ansiosta. Tietoa täydennetään myöhemmin. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5389690,00.html,

PA/PLO jatkaa aloittamaansa kampanjaa arabeja vastaan, jotka myyvät maata tai kiinteistöjä israelilaisille.
PA:n poliisi pidätti Jerusalemin itäosassa asuvan arabin, jonka he väittävät syyllistyneen tähän maanpetokselliseen rikokseen, joka Jordanian lakien mukaan oikeuttaa kuoleman rangaistuksen.

Israelin turvallisuusjoukot tekivät asian tultua julkisuuteen ratsian PA:n yleisen tiedustelun toimitiloihin takavarikoiden tietokoneita ja dokumentteja.
Pari PA:n arabia haavoittui ratsian yhteydessä.
PA/PLO:n aloittama kampanja arabeja vastaan, jotka myyvät maata tai kiinteistöjä juutalaisille tai NGO yrityksille, alkoi useita kuukausia sitten.

PA/PLO on ulottanut kampanjansa Jerusalemin itäosaan, joissa niillä ei ole oikeutta toimia. Issam Akel, 53 Jerusalemin itäosan asukas, jolla on sininen ID-kortti. ID-kortti oikeuttaa liikkumaan Israelin alueella, mutta ei anna äänioikeutta parlamenttivaaleissa, kunnallisvaaleissa kylläkin, pidätettiin PA:n poliisin toimesta laittomasti pääkaupungin itäosassa lokakuun alussa.

Hänet vaadittiin yleisen tiedustelun toimistoon Ramallahiin allekirjoittamaan jotain dokumenttia. Hänestä ei ole kuultu sen jälkeen, eikä hänen vaimonsa saanut lupaa vierailla miehensä luona. Akel on USA:n kansalainen, joka hälytettiin laittoman pidätyksen vuoksi. Vasta USA:n konsulin vaatimuksesta vaimo sai tavata miestään sanoen, ettei hänen mielenterveytensä ole hyvä.
(Amerikan konsulioikeudet siirrettiin myöhemmin USA:n ulkoministeriöön).

Vastalauseeksi Israelin poliisi pidätti Adnan Ritin, PA:n Jerusalemin alueen kuvernöörin, sekä PA:n tiedustelujohtajan Jihad Al-Faqeen pääkaupungissa.
Molemmat vapautettiin pian.
Torstai-iltana Rit pidätettiin uudelleen lisäkuulusteluja varten poliisin tehtyä ratsian PA:n järjestämään konferenssiin Ras Al-Amud lähiössä pääkaupungin itäosassa. Hänet päästettiin vapaaksi tuntien kuluttua.
Akel on edelleen laittomasti pidätettynä PA:n vankisellissä Ramallahissa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5388828,00.html,

Naisterroristi pysäytettiin Jerusalemin itäosassa hänen yritettyään puukotusta lähellä Mishor Adumimia tiistaina. Nainen yritti puukottaa israelilaista bensiiniasemalla. Hänen kerrotaan uhanneen sotilasryhmää esille ottamallaan puukolla. Yrityksensä jälkeen terroristi piiloutui läheiseen falafel kioskiin kieltäytyen tulemasta ulos.

Hän pääsi pakoon, mutta pidätettiin ollessaan matkalla Alonin kaupunkiin. Pidätettäessä hän uhkasi puukollaan sotilaita, jotka avasivat tulen häntä kohti haavoittaen häntä lievästi.
Hänet hoidettiin paikan päällä ennen vientiä sairaalaan.
Nainen, 37-vuotta, on kotoisin PA:n valvomasta Yattan kaupungista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254336,

Amerikkalainen muslimijohtaja Louis Farrakhan on vierailulla Iranissa. Hän johtaa USA:ssa Nation of Islam järjestöä. Vierailunsa aikana hän osallistui useisiin USA:n ja Israelin vastaisiin mielenosoituksiin. Tilaisuudessa, jossa kunnioitettiin USA:n Iranin lähetystön valtausta Teheranissa 39 vuotta sitten, hän johti huutosakkia, joka huusi "Kuolema Israelille, kuolema USA:lle", sekä verraten niitä pieneksi ja suureksi saatanaksi.

Iranin radikaalinuoret opiskelijat valtasivat USA:n lähetystön 4.marraskuuta 1979, pitäen sen 52 amerikkalaista virkailijaa panttivankeinaan 444 vuorokatta. Heidät vapautettiin 20. tammikuuta 1982.

Puhuessaan sunnuntaina Farrakhan sanoi mm: "Tulin tänne Amerikan Yhdysvalloista, joka kehuu tosiasialla, että se asettaa Islamilaista Tasavaltaa vastaan kovimmat tätä maata vastaan koskaan asetetut sanktiot.
"Eikö olekin totta, että kutsutte Amerikkaa suureksi saatanaksi? Jos uskotte, mitä sanotte, eikö saatana olisi silloin aktiivisena mukana tuhoamassa tätä maata, joka perustettiin uskossa ja käytännössä alistuneena Allahille? Eipä sen pitäisi yllättää meitä, jos saatana haluaa pahaa oikeamielisille? Amerikka tekee vaikeaksi Iranille toteuttaa tehtäväänsä, mutta jos teillä on voimaa kestää koettelemukset, voitto on teidän."
Lokakuussa Farrakhan nimitti juutalaisia termiiteiksi, mutta syntyneen vasta-lausemyrskyn vuoksi muotoili viestinsä: En ole antisemitisti, olen antitermiitti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254334,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 12 -18; Tiberias 17 -26; Suolameri 20 -26; Eilat 18 -27 +C-astetta. Tänään voi sataa, huomisesta lähtien puolipilvistä ja vähän lämpenevää.

Californiaa runtelivat 39 maanjäristystä 24 tunnin aikana asiantuntijoitten varoittaessa muutoksista maapohjassa San Andrean mannerlaattojen murtumalinjoilla.
Seismiset ilmiöt ovat lisääntyneet hälyttävästi tällä alueella kuten pitkin Tyynenmeren ranta-alueita ns. tuliringin (ring of fire) alueella. https://www.zerohedge.com/news/2018-11-03/california-hit-39-quakes-24-hours-scientists-warn-movement-along-san-andreas-fault,


























Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019