SUNNUNTAI 18.11.2018

SUNNUNTAI 18.11.2018
01. Hamasin poliittisen byroon jäsen Khalil al-Hayya sanoi lauantaina, ettei neuvotteluissa ollut saavutettu edistystä vaihtosopimuksessa, jolla Hamas olisi vapauttanut pidättämänsä kaksi israelilaista siviiliä ja kahden v. 2014 kesäsodassa kaatuneen IDF:n sotilaan ruumiit.

Hamasin Al-Aksa TV:n haastattelussa al-Hayya sanoi, ettei Hamas voi hyväksyä uutta vaihtosopimusta ennen kuin Israel vapauttaa terroristit, jotka vapautettiin Gilad Shalitin vaihtokaupan yhteydessä, mutta IDF pidätti uudelleen heidän palattuaan terrorismin.

Al-Hayya sanoi: "Miehitys se asettaa esteitä hyväksyttyään vaihtosopimuksen ja haluaa myydä illuusioita pidätettyjen sotilaitten perheille, eikä ole valmis toteuttamaan sopimuksensa. Mitään todellista edistystä asiassa ei siten saavutettu".
Hän myös väitti, että IDF:n viime viikon operaation Gazassa, joka johti viimeisimpään kiintymiseen ja rajoitettuun sotaan Israelin ja Hamasin välillä, tarkoituksena oli asentaa useita kuuntelulaitteita Gazaan, jotka olisivat voineet aiheuttaa vakavia seurauksia palestiinalaisille.

Aiemmin lauantaina luotettava israelilainen lähde kielsi arabimedian tiedot sopimuksen saavuttamisesta, jolla Hamas olisi palauttanut kahden kaatuneen IDF:n sotilaan ruumiit, sekä Gazassa hävinneet kaksi israelilaista siviiliä, joita Hamasin uskotaan pitävän vangittuina. Edistystä neuvotteluissa ei ole saatu.

Hamas sai käsiinsä 2014 Protective Edge kesäsodassa kaatuneen kahden IDF:n sotilaitten, Hadar Goldin ja Oron Shaul, ruumiit pitäen niitä hallussaan.
Kaksi israelilaista siviiliä, Avera Mengistu JA Hisham al-Dayed, katosivat soluttauduttuaan Gazaan ja Hamasin uskotaan pidättäneen heidät.

Punainen risti on kehottanut aiemmin Hamasia alistumaan kansainvälisen humanitäärisen lain alle ja antamaan tietoja Israelin kansalaisten tilanteesta, joiden uskotaan olevan Gazassa. Hamas kieltäytyi alistumasta Punaisen Ristin vaatimukseen, eikä sallinut PR:n vierailla kadonneitten luona. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254870.

02. Korkea iranilainen virkailija, Iranin parlamentin puhemiehen neuvonantaja Hossein Amir-Abdollahian, väitti lauantaina, että "Hamasin lähes 500 raketin salvot Israeliin osoittavat, että arabien ja israelilaisten välisten suhteitten normalisoiminen, Jerusalemin (Al-Quds) tunnustaminen Israelin pääkaupungiksi ja USA:n laatima "vuosisadan sopimus" ovat unelmia, jotka eivät tule toteutumaan, eikä sionistinen hallitus saavuta niitä" hän sanoi i24news ohjelmassa.
"USA:n presidentti Donald Trumpin suunnitelma Lähi-Idän rauhaksi näyttää käytännölliseltä vain paperilla" Abdollahin argumentoi.

Hamasin 24 tunnin aikana, sunnuntaiyöstä tiistain iltapäivään, ampumat lähes 500 rakettia ja kranaattia surmasivat yhden israelilaisen ja haavoittivat 50, osuen myös useisiin siviilikoteihin hyökkäyksen aikana.
IDF vastasi Hamasin hyökkäyksiin iskemällä monikerroksisiin rakennuksiin Gazassa, joita Hamas käytti terrorismin tarkoituksiin.

Abdollahin uhkasi Israelia aiemminkin, mukaan lukien viime maanantaina, jolloin hän uhkasi, että Iran tulee tuhoamaan Tel Avivin ja Haifan, jos Israel tekee pienimmänkin virheen Islamilaista Tasavaltaa vastaan.

Aiemmin tänä vuonna Abdollahin organisoi "Kansainvälisen tiimalasi" konferenssin, jolla pyrittiin juhlimaan Sionistisen Israelin hallituksen välitöntä tuhoutumista.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254871,

03. Talousministeri Moshe Kahlon (Kulanu) kielsi tiedot, jonka mukaan hän olisi torjunut ajatuksen Naftali Bennettin nimittämisestä puolustusministeriksi.

"En antanut ultimaatumia Bennettin nimittämisestä puolustusministeriksi. Tällaiset jutut eivät onnistu minun kanssani. En ole ollut Likudin jäsen pitkään aikaan, enkä työskentele heidän hyväkseen" Kahlon selvitti TV-haastattelussa.
Hän sanoi tämän Netanyahun pyrkiessä välttämään ennenaikaiset vaalit.

"En jätä Israelin taloutta kahden tulevan kuukauden aikana virassani. Hallitus ei antanut periksi Hamasille. Istuin turvallisuuskabinetissa keskusteluissa, jotka jatkuivat pitkälle yöhön, teimme hyvin vaikeita päätöksiä, ja hyväksyimme hyvin rohkeita toimia. IDF tekee uskaliasta työtä" Kahlon totesi.

Pääministeri Netanyahu sanoi perjantaina, ettei hän nimitä Neftali Bennettiä puolustusministeriksi, koska Kahlon vastustaa sitä. Hän twiittasi lauantaina tapaavansa Kulanun parlamenttiryhmän johtajan sunnuntaina lisäten, että "Kulanun ryhmän johtajalla on avain hallitusyhteistyön vakavuudelle".

"Jos Kulanu ei kaada hallitusta, hallitus jatkaa. Oikeistohallitusta ei saa kaataa (oikeiston toimesta). Kaikki Likudin parlamenttiryhmän jäsenet ovat valmiit jatkamaan palvellakseen maataan yhden täyden vuoden kautensa loppuun asti marraskuussa 2019" Bibi twiittasi.

Opetusministeri Naftali Bennett puolestaan vaati uusia vaaleja lauantai-illan haastattelussa. Oikea tapa toimia nyt Israelin valtiolle on kutsua uudet vaalit, muodostaa Netanyahun johtama hallitus, mutta tällä kertaa se tulee olemaan oikeistolainen hallitus voimakkaan Jewish Home puolueen kautta". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254861,

04. Otzma Yehudit on uusi puolue, joka liittoutui 2015 vaaleissa Eli Yishain Jahad-puolueen kanssa, joka 3.25 %:n kannatuksella ei ylittänyt vaalikynnystä.

Yksi puolueen johtajista Itamar Ben Gvir sanoi Rehovotissa nuorison kanssa pitämässään kokouksessa uskovansa, että "tulevien vaalien tuloksena Knessetissä tulee olemaan puolue, joka on Jewish Home oikealla puolella".

Ben Gvir selvitti, "ettei ole otollisempaa tilaisuutta Otzma Yehuditille kuin nyt päästä Knessetiin, sillä israelilaiset etsivät oikeistolaista puoluetta, mutta heidän käytettävissään olevat mahdollisuudet eivät ole kovin rohkaisevia".

Ben Gvir selvitteli tilannetta näin:

"Vaalit tulevat aikana, jolloin hallituksen muodostavat puolueet ovat ennätys-alhaalla, ja tämä trendi tulee gallupien mukaan jatkumaan, minkä johdosta ihmisillä on vaikeuksia luottaa puolueittensa johtajia toimiviin poliitikkoihin.

Bibi, Liberman ja Bennett ovat kaikki osa hallitusta, joka poikkeuksetta antautui, antautui terrorismille, salli Gazan terrorijengin sanella Israelin valtion agendan, antautui viimeisessä kamppailussa, antoi rahaa Hamasille, avasi rajanylityspaikat ja antoi kaiken mahdollisen päästä Gazaan, antoi IDF:n komentajan ajaa riippumatonta politiikkaa, salli poliisikomissaarin antaa periksi maatalousrikokselle, ja jopa silloin, kun korkein oikeus antoi luvan toimia lain mukaan beduiinien keskuudessa.
Se pelkää tehdä siten jopa silloinkin, kun ei ole kansainvälistä painostusta".

Gvir jatkoi, että "Jewish Home puolueessa on joitain arvokkaita henkilöitä ja useita, joita henkilökohtaisesti ihailen, mutta he tarvitsevat oikeiston tukea.
Tilanne, jossa Naftali Bennett on Israelin hallituksen oikeankäden osoitin, ei ole normaali eikä terveellinen, kun hän diplomaattisissa ja uskonnollisissa näkemyksissään on lähempänä keskustaa kuin oikeistoa."

Ben Gvir sanoi uskovansa, että tämän hallituksen aiheuttaman valtavan pettymyksen vuoksi, parlamenttivaalien jälkeen Knessetissä on puolue, joka on Jewish Home oikealla puolella, eikä Jewish Home tarvitse olla peloissaan siitä. Päinvastoin on tervetullut asia, että Knessetissä on toinenkin oikeisto-
puolue.
Hän pitäisi parhaana toimia yhteistyössä Moshe Feiglinin ja Eli Yishain kanssa, mutta antaa äänestäjien ratkaista tällä kertaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254872,

05. Tuoreen gallupin mukaan – jos vaalit pidettäisiin nyt – hallitusrintama tulisi säilyttämään asemansa, ja jopa vahvistamaan sitä, tosin pienin varauksin.

Likud saisi 30 paikkaa Knessetissä:
Yesh Atid puolue saisi 18 paikkaa;
Join Lista (Israelin arabilista) saisi 12;
Sionistinen Unioni saisi 12 paikkaa (nyt 24);
Jewish Home nousee 2 paikkaa, saisi 10 paikkaa (nyt 8):
Kulanu saisi 8 paikkaa;
Shas 7 paikkaa; haredipuolue United Tora Judaism saisi 6 paikkaa;
Meretz 5 paikkaa;
Nimeämätön Orly Levi-Abekaisis puolue saisi 6 paikkaa;

Jos entinen IDF:n komentaja Benny Gantz liittyy Sionistiseen Unioniin, se tulisi säilyttämään nykyiset 24 paikkaansa, mutta Likud putoaisi 26 paikkaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/254858,

06. Pääministeri jatkoi viime viikon aikana ja jatkanee edelleen alkaneella viikolla ponnisteluja nykyisen hallitusyhteistyönsä säilyttämiseksi ensi vuodan marraskuuhun, jolloin on pidettävä säännönmukaiset vaalit.

Natanyahu tapasi perjantaina Juutalainen Koti (Jewish Home) puheenjohtajan Naftali Bennettin, jolle hän kertoi vaikeuksistaan hallituksen sisällä.

"Minulla on vaikeuksia Likud-puolueen sisällä: Oren Hazan ja Yehuda Glick, ja Kulanussa minulla on ongelmia Rachel Azarian kanssa. On vaikea johtaa hallitusyhteistyötä näissä oloissa" hän uskoutui Bennettille. Hän valitti myös yhden kansanedustajan enemmistöä Knessetissä, mikä tekee vaikeaksi saada asioita päätetyksi ja suunnitella tulevaisuutta.

Sekä Bennett että Netanyahu julkaisivat lyhyen tiedotteen tuloksista, jotka ovat vastakkaisia toisilleen.

Jewish Home virkailija totesi, että "näyttää siltä, että Moshe Kahlonin vaatiessa enneaikaisia vaaleja niin pian kuin mahdollista, ei ole mahdollista jatkaa tällä hallituksella. Sunnuntaina hallitusyhteistyön johtajat kokoontuvat koordinoimaan vaalien päivämäärän".
Netanyahu kuitenkin peruutti sekä koaliittion johtajien että Likudministerien tapaamiset tältä päivältä.

Bennett syytti Libermania hallituksen kaatamisesta.
"Hän ei vain särkenyt Israelin turvallisuuden ja pääsi pakoon vastuuta. Lopulta hän on kaatamassa hallituksenkin" Bennett sanoi lauantai-iltana. Meillä ei ole ollut hallitusta kahteen viikkoon. Hallitus, joka ei evakuoi Khan al-Ahmar laittomasti rakennettua beduiinikylää ja murentaa valtion pelottelukyvyn, ei ole hallitus, eikä oikeistolainen. Siksi olemme menossa ennenaikaisiin vaaleihin."

Pääministeri sen sijaan väitti, ettei hän ole menettänyt mahdollisuutta hallitusyhteistyön pelastamiseksi ja estääkseen hallituksen romahtamisen. Hänen läheiset tukijansa kehottivat Bennettiä osoittamaan vastuuntuntoa eikä antaa kättään hallituksen enneaikaiseen kaatumiseen.

"On tärkeää tehdä kaikkensa oikeistohallituksen säilyttämiseksi" Netanyahu selitti, "eikä toistaa 1992 historiallista virhettä, kun oikeistolainen hallitus kaadettiin, ja vaaleissa valittiin vasemmistolainen hallitus, ja Oslon tuho tuotiin Israelin valtion ylle". (Pääministeri uskaltaa jo kutsua julkisesti Oslon sopimuksia katastofiksi Israelille, tämä on uutta)

Netanyahun puolesta julkaistussa tiedotteessa sanotaan:
"Pääministeri sanoi ministeri Bennettille, että huhut päätöksen tekemisestä mennä uusiin vaaleihin, eivät ole totta. Hän kertoi ministeri Bennettille, että lähitulevaisuudessa hän tulee saamaan puolustusministerin salkun kriittisten haasteiden valossa, jotka Israelin valtiota nyt ympäröivät."
"Viikon alussa pääministeri keskustelee koaliittion johtajien kanssa ja hän luottaa ministerien vastuuntuntoon, jotta he eivät toista historiallista virhettä kaataa oikeistohallitusta."

Netanyhau syytti Moshe Kahlonia Bennettin nimittämisen vastustamisesta twiitaten sapatin loputtua: "Jos Kulanu ei kaada hallitusta, meillä on edelleen hallitus. Kaikki Likudin ministerit haluavat jatkaa maansa palvelemista kautensa loppuun saakka marraskuussa 2019."

Moshe Kahlon torjui pääministerin yritykset tehdä hallituksen kaatuminen hänen syykseen ja torjui raportit, että hän olisi estänyt Bennettin nimittämisen puolustusministeri virkaan. "En minä nimitä ministereitä eikä minulta kysytty siitä mitään. Minulla ei ole mitään Bennettiä tai muitakaan ehdokkaita vastaan".

Kahlon painotti myös, että "yhden edustajan ylivoimalla hallitseminen Knessetissä vielä kautensa viimeisenä vuonna johtaa täydelliseen anarkiaan. Minä en aio hylätä taloutta parin kolmen kuukauden aikana hallituksessa."

Kahlon selitti, että "ehkä Bibi vetää kanin hatustaan – vaikka en ole varma, että sellaisia kaneja tai hattua on edes olemassakaan - mutta ellei hänellä ole uutta esitettävänä vakuuttaakseen minut, kannatan lakia Knessetin hajottamiseksi ja menemistä uusiin vaaleihin".

Hallitusyhteistyön virkailijat sanoivat Kahlonin ja Bennettin koordinoineen yhteisen Netanyahun vastaisen rintaman vaatien vaaleja 12 tai 26. maaliskuussa 2019.
Shahin virkailijat osoittavat solidaarisuutta kummallekin puolelle ottamatta kantaa puoleen tai toiseen.

Moshe Kahlon tuo Knessetiin ennen sen hajoamista lakiesityksen 22 miljardin NIS seuraavan 17 vuoden aikana poliisiupseerien ja vartijoitten eläkkeisiin. Esitys on hyväksytettävä ensin hallituksessa. Toiset ministerit eivät ole mielissään Kahlonin vedosta vähän ennen hallituksen kaatumista huomioiden myös sen, että ministereiden menoja on leikattava kovalla kädellä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5407947,00.html,

07. UUTISIA LYHYESTI

IDF tuhosi terroristi Ahmed Nassar Jarrarin omakotitalon 8 kuukautta sitten, mutta nyt talo on rakennettu uudelleen entistä ehommaksi.
Terroristi Jarrarin johtama terrorisolu ampui rabbi Raziel Shevahin kuoliaaksi tammikuussa tänä vuonna. Hän oli kotoisin Havat Giladista.Rabbi Shevaa ammuttiin kaulaan ohi ajavasta autosta lähellä kotiaan. Häntä jäivät kaipaamaan vaimo ja kuusi lasta.

Jarrarin talo sijaitsee Burginissa Jeninin ulkopuolella. Talon purkamista ei virallistettu missään vaiheessa. IDF harkitsee korjatun talon tuhoamista. Murhaaja pakeni muslimien sekaan, jotka suojelivat häntä PA:n puheen-johtajan Mahmoud Abbasin tuella. Sotilaat löysivät hänet Yamun arabikylän talorykelmästä 9 km:n päässä Jeninistä. Poliisi vaatiessa häntä tulemaan ulos, hän tuli ulos kädessään M16 rynnäkkökivääri ja kassillinen kotitekoisia pommeja. Sotilaat avasivat tulen häntä kohti surmaten hänet, mutta Abbas maksaa korkeaa stipendiä hänen perheelleen.

Rabbi Shevahin leski sanoo, ettei tuhotun talon korjaaminen hämmästytä häntä, ja vaatii IDF:n ja poliisien toimintaperusteiden muuttamista, sillä nykyinen tilanne on absurdi, jota terroristi käyttävät hyväkseen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5408012,00.html,

Kirjoitan tätä pahasti kylmettyneenä, minkä seurauksena päässä surisee kymmenen ampiaspesää ja nenä vuotaa ehtimiseen, eikä oloani voi millään tekosyyllä sanoa kehua hyväksi. Pyydän anteeksi mahdollisia epäjohdon-mukaisuuksia.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 11 -21: Tiberias 17 -28; Suolameri 20 -28; Eilat 18 -30 +C-astetta. Tänään puolipilvistä; huomenna aurinkoista; ylihuomenna puolipilvistä. Lämpötila näyttää hieman nousevan. Kyllä tästä vielä kesä tulee, jos jaksat odottaa, vaikka välillä voikin ilma jäähtyä.

Amerikan omituiset sään vaihtelut todistavat systemaattisesta sään ohjailemista (coengineering); Länsirannikolla ennätys kuivaa ja valtavia tulipaloja; itärannikolla ennätys tulvia ja ohjailtu talvikausi.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-6402017/Trump-heads-Malibu-survey-wildfire-destruction-celebrity-haven-visiting-Paradise.html,

Toinen kummallisuus Amerikoissa on lasten sukupuolensa vaihtaminen. Opettajien selittäessä pienille koululaisille, että he ovat väärää sukupuolta. Yhdessä koulussa 17 lasta vaihtaa sukupuoltaan. Sukupolvemme jumalattomuus saattaa Noakin ajatkin häpeään. Se sukupolvi tuhottiin vedenpaisumuksella; aikamme tuhoaminen tehdään tulen kautta. https://www.geoengineeringwatch.org/geoengineering-watch-global-alert-news-november-17-2018-171/,

Syyria on aloittanut suuren operaation Idlibin eteläosaan Syyriassa, vaikka USA varoittaa, että ihmisvahingot tulevat olemaan suuret. Hallituksen joukot möyhensivät jihadistien asemia tykistön tulella ja maasta-maahan ohjuksilla. http://halturnerradioshow.com/index.php/news/world-news/3460-despite-warnings-from-u-s-syrian-army-begins-major-assault-on-southern-idlib,




















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021