TIISTAI 23.10.2018

TIISTAI 23.10.2018
01. Tilanne Gazan kaistalla, jota terrorijärjestö Hamas hallitsee, ei osoita minkäänlaisia helpottumisen merkkejä lukuisista sovitteluyrityksistä huolimatta, joita sekä YK että Egyptin tarjonneet taloudellisten etujen ja Qatarin runsaitten varojen turvin.

Israelin turvallisuuskomitea, joka on hallituksen avainministerien muodostama etäispesäke, on käsitellyt kysymystä useissa kokouksissaan, mitä vauhditti Gazasta ammuttu Gradraketti, joka hajotti Beershebassa 4-henkisen perheen 2-kerroksisen kodin. Yksinhuoltajaäiti 3 alaikäisen lapsensa kanssa säilyivät hengissä paettuaan viimeisellä sekunnilla pommisuojaan.

Puolustusministeri Avigdor Liberman sanoi komitean istunnossa Israelin käyttäneen kaikkia mahdollisia optioita Gazan hallitsijoita vastaan paitsi iskemällä terroriryhmää kovimmalla mahdollisella iskulla, jota hän suosittelee tilanteen muuttamiseksi. Hän ei yksilöinyt, mikä se kovin isku voisi olla turvautumatta ydinaseisiin, joitta Israelilla väitetään olevan.

Kuten HalTurnerradioshow esitteli artikkelissaan, IDF siirsi 60 panssarivaunua ja panssaroitua miehistön kuljetusajoneuvoa Gazan rajan tuntumaan, mutta pitäen ne turvallisen matkan päässä Hamasin kiihottamista linkomiehistä. Ehkä Hamas kertoo propagandassaan Gazan urheitten kivilingoilla aseistautuneiden nuorten aktivistien pysäyttäneen IDF:n panssarivoimien hyökkäysyritykset Gazan kaistalle. Artikkeleissa irvaillaan IDF:n kustannuksella, varmaan aiheetta, sillä ei IDF vastaa politiikasta.

"Mikään vähempi kuin iskien Hamasia kovimmalla ja raskaimmalla lyönnillä ei auta meitä Gazassa" hän selitti. "Se ei ole toiminut aiemmin, eikä se toimi nytkään, eikä myöskään tulevaisuudessa".
Liberman toisti suosituksensa Knessetin ulko- ja puolustuskomitean istunnossa. "Ei Israelilla ole varaa käydä sotia, jos on tarjolla vaihtoehtoja. Me olemme saavuttaneet tilanteen, jossa toista vaihtoehtoa ei ole olemassa. Olemme tyhjentäneet kaikki optiomme, ja päätös on nyt tehtävä".

Liberman puolusteli päätöstään avata rajanylitysterminaalit Gazan kaistalle:
"Heillä on uusi ase nimeltään "Paluumarssi"; meillä ovat rajanylityspaikat. Olen pyrkinyt korreloimaan väkivallan ja taloudellisen toiminnan välillä.
Kun siellä on väkivaltaa, Gazan talous kärsii vaurioita". Hän sanoi avanneensa terminaalit, koska tilanne oli vakiintunut, vaikka ei rauhoittunut.

Liberman eritteli Hamasin käyttämää väkivaltaa rajalla näin:
"Rajaprotestit ovat vakiintuneet väkivallaksi, jonka Hamas on aiheuttanut. Tuhansia ihmisiä kuljetetaan busseilla protestikohteisiin, eivätkä ne ole ilmaisia. Mellakoissa surmansa saaneesta Hamas maksaa 3000 NIS; vakavasti haavoittuneesta 500 ja lievemmin haavoittuneesta 250 NIS" Liberman selvitteli tilannetta turva-aidan lähettyvillä. (Tietääkseni PA maksaa korvauksia mellakassa tai operaatiossa henkensä menettäneitten omaisille)

Aiempi tiedustelujohtaja kenraalimajuri Aharon Zeevi-Barkash valitti, että hänen nähdäkseen Israelin pelotusvoima Hamasia vastaan on rapautunut.
"Strategisen pelotusvaikutus Hamasiin on edelleen olemassa siksi, että he ovat tietoisia, ettemme me halua miehittää Gazaa. Rajakonflikteissa sitä ei ole olemassa, ja jos emme pysty palauttamaan sitä, Gazan rajan tuntumassa asuvien kansalaisten elämästä tulee yhtä helvettiä (ikään kuin esimakua siitä ei olisi jo koettu huhtikuun alusta lähtien).

Zeevi-Farkash sanoi, että Beersheban asuntotaloon tehdyn Hamasin raketti-iskun tarkoituksena oli aiheuttaa pelkoa Israelissa. "Hamas on huomioinut kaikki Israelin tekemät uhkaukset ja halusi demonstroida, mitä tapahtuu Israelin puolella rajaa, jos niitä toteutetaan". https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5377201,00.html,

02. Hondurasista alun perin alkunsa saanut 2000 mailin marssi Amerikkaan on kulkenut Guatemalan kautta Meksikoon, jossa se mursi raja-aidat ja – portit jatkaakseen sieltä Yhdysvaltoihin, on matkan aikana lisännyt voimaansa. Raporttien mukaan marssijoita on nyt 7 000 -10 000, ja marssijoiden kärkiosa on USA:n ja Meksikon välisellä sillalla uskoen voivansa päästä massa-ryntäyksellä Yhdysvaltoihin. Minne he siellä menisivät, on epäselvää, mutta päämäärä on saavutettu, jos astuvat jaloillaan Amerikan maaperälle.

Marssia seuranneet ovat ihmetelleet, mistä he saavat varoja ehkä viikkojen ellei kuukausien pituiseen matkaansa, tai invaasioonsa, kuten puheradion juontaja Rush Limbaugh sitä nimittää. WND:n artikkelissa todetaan, että kuumat poliittiset kysymykset liittyvät siihen, mukaan lukien Demokraattien pyrkimys saada presidentti Trump näyttämään tunteettomalta, jos hän erottaa laittomat vieraat perheet heidän tultuaan Yhdysvaltoihin.

Demokraatit syyttävät puolestaan presidenttiä invaasion käyttämisestä siirtääkseen keskustelun heidän keskusteluaiheestaan terveyshuollosta.
"Karavaanin" alkuperä saataneen kuitenkin selville vasta sitten, kun selviää, kuka tai mitä tahot ovat koordinoineet kampanjan, artikkelissa todetaan. Ovatko ehkä huumekartellit mukana? Ehkä heidän joukossaan on rikollisia ja ISIS-terroristeja, kuten huhutaan, jopa sadoittain.

Voivatko ihmiset ilman suostuttelua tai uhkauksia noin vain lähteä kahden tuhannen mailin patikkamatkalle? He tarvitsevan huoltoa, mutta missä ovat toilettitilat, missä he pysähtyvät syömään? Joittenkin nähdään mutustelevan jotain suussaan, mutta kuvissa ei näytetä, miten kaikki tapahtuu. Ulostavatko he jokiin ja tienvarsiin? Missä nukkuvat? Missä ovat ympäristönvalvojat?

Presidentti Trump twiittasi sivullaan maanantaina Washington Examinerin mukaan: "Joka kerran, kun näet karavaanin, tai ihmisiä tulevan laittomasti, tai yrittävän tulla maahamme laittomasti, ajattele ja syytä demokraatteja siitä, etteivät he antaneet meille ääniä muuttaaksemme pateettiset maahan-muuttolait. Ajattele puoliväliäänestystä!"

Trump sanoi, "ettei poliisi rajan eteläpuolella pystynyt keskeyttämään karavaania, ja varoitin, että alueella on ISIS:n jäseniä äskettäin saatu kiinni. On surullista, etteivät Meksikon poliisi ja armeija pystyneet keskeyttämään karavaanin marssia kohti USA:n etelärajaa. Rikollisia ja tuntematon määrä Lähi-Idästä on sekoittunut heihin. Hälytin poliisin rajapartiot ja armeijan, että kysymys on kansallisesta hätätilasta. Lakia täytyy muuttaa". https://www.wnd.com/2018/10/who-really-launched-caravan-invasion-of-america/,

Raporteissa kerrotaan, että invaasiokaravaanit, joita on useampia, ovat Meksikon ja Guatemalan ennalta suunniteltuja aseettomien ihmisten hyökkäyksiä (sota) USA:n itsenäisyyttä vastaan. HalTurnerradioshow.com kertoo jopa 50 000 ihmisen ryntäyksestä Yhdysvaltain etelärajaa vastaan samaan aikaan. Tarkoituksena lienee saada massiivinen tapahtuma ennen marraskuun 6. päivän puolivalin vaalia – joko pakottaen presidentin käyttämään armeijaa aseettomia siviilejä vastaan, mikä saisi amerikkalaiset oksentamaan internetissä esitetyistä siviilien kohtelusta - tai päästämään tunkeutujat maahan, mikä romuttaisi Trumpin poliittisen aseman.
http://halturnerradioshow.com/index.php/news/u-s-national-news/3322-white-house-art-4-sec-4-authority-to-act-on-foreign-invasion-force-approaching-southern-border-courts-have-no-say

03. Kim Yehezkelin ja Ziv Hajbin, jotka murhattiin Barkatin teollisuuspuistossa tehdyssä terrori-iskussa, vanhemmat kyselevät, miksi murhaajan kotitalo on edelleen pystyssä, ja vaativat sen välitöntä tuhoamista. Murhaaja on myös edelleen vapaalla jalalla.

Uhrien vanhemmat kirjoittivat kirjeen pääministeri Benyamin Netanyahulle, näyttäen sen ensin Arutz Shevan toimittajalle. Siinä sanotaan: "Kaksi viikkoa sitten inhottava rikollinen murhasi meidän kaksi lastamme, Kim Yehezkel ja Ziv Hajbi. Terroristilla ei ollut taloudellisia ongelmia. Hän toimi tehtaassa, jossa lapsemme työskentelivät, nauttien korkeasta elintasosta".
"Sen sijaan, että olisi tullut töihinsä, hän pysyi poissa kaksi viikkoa suunnitellen huolella viattomien juutalaisten murhaamista; juutalaisten, joitten kanssa hän työskenteli 5 kuukauden ajan samassa tehtaassa".

He kuvailevat kirjeessään pääministerille, miten julmasti terroristi toimi pakottaessaan arabisiivoojaa sitomaan Kimin kädet – päästäen arabin menemään – ja surmaten sitten Kimin, jonka jälkeen murhaaja meni Zivin toimistoon ampuen hänet siellä. Yhtä naista hän ampui vatsaan. Murhaaja pääsi pakenemaan aseineen, eikä häntä ole tavoitettu laajoista etsinnöistä huolimatta. Ilmeisesti hänellä on suojelijoita, jotka pystyvät estämään turvallisuusmiesten etsintöjä.

Uhrien vanhemmat vaativat turvallisuusjoukkoja toimimaan välittömästi ja jättämään huomiotta murhaajan perheen anomusta talon säästämiseksi. He syyttävät murhaajan perheen käsittelyä silkkihansikkain ja vaativat kirjeessään, että koko perhe karkotetaan Gazan kaistalle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253644,

04. Jordanian kuningas Abdullah II päätti lopettaa vastoin Israelin ja Jordanian välistä rauhansopimusta israelilaisille maanviljelijöille vuokraamansa alueet Naharayim/Baqura Jordanjoen laaksossa ja Zofar/Al Ghamr Arava-alueella Negevissä.

Israelin pääministeri Yizhack Rabin allekirjoitti 1994 kuningas Husseinin kanssa sopimuksen, jolla noiden kahden alueen omistusoikeus vahvistettiin vuokraamalla ne 25 vuoden ajaksi maan omistusoikeutensa esittäneille maanviljelijöille Jordanian hallinnon alla, joilla he ovat työskennelleet siitä alkaen. He valittavat menettävänsä elantonsa, jos vuokraoikeus poistuu.

Kuningas Abdullah II tiedotti Israelin hallitukselle 21.10.2018, ettei Jordania jatka rauhansopimuksen liitteenä olevia vuokrasopimuksia.

Kaksi viikkoa aiemmin Ammanissa järjestettiin suuria Israelin vastaisia mielenosoituksia. Debkafile (DF) arvioi, että nämä ovat voineet olla perussyy Abdullahin äkilliselle päätökselle peruuttaa rauhansopimuksen liite.
DF pitää selvänä, että päätös on Jordanian tarkoin harkitsema testi Israelin suhtautumisesta rauhansopimuksen peruuttamiseen, mitä Muslimiveljesten kiihottamat mielenosoittajat ovat toistuvasti vaatineet.

Toinen syy on Jordanian poliittinen asettautuminen Turkin, Syyrian ja Qatarin liittoutumaan. Jordanian pääministeri tri Omar al-Razzaz on käynyt tiiviitä keskusteluja Turkin ministereitten kanssa saadakseen turkkilaiset lopettamaan vientitavaroittensa lähetykset Haifan kautta, ja suuntaamaan ne Syyrian ja Jordanian kautta. Tämän toteuttamiseksi Jordania avasi Nassib- rajaterminaalin Syyrian rajalla vastoin USA:n ja Israelin vastustusta.
Kuningas Abdullah II pyrkii parantamaan suhteitaan Syyrian presidentti
Bashar Assadin kanssa, ja valmistelee korkean tason Syyrian hallituksen,
ulkoministeri Walid Moallemin johtaman, delegaation vierailua Jordaniassa.

DF arvioi Jordanian leikkivän tulella, sillä kysymys on siitä, kuka arabirintamaa johtaa, Turkki, Egypti vai Saudi Arabia. Qatar on mukana leikissä suurine varoineen, joille se ei löydä tuottavaa sijoitusta, ja Iran on mukana pitkälle kehittyneen ohjus- ja ydintekniikkansa vuoksi.
Perinteisesti johtaja on ollut Egypti; Turkki ja Iran eivät ole arabimaita.
Jordanian ajattelua ohjaavat sen syvät talousvaikeudet. https://www.debka.com/abdullah-cuts-down-jordans-peace-treaty-with-israel-while-reorienting-his-policy-on-detente-with-turkey-syria-qatar/,

05. Israelin vaikutusvaltaiset hallitusministerit ovat kritisoineet katkerasti suunnitelmia vedentoimitusten lisäämistä Jordanialle sen tekemän päätöksen johdosta mitätöidä 1994 rauhansopimuksen liitteinä olleet sopimukset.

He pitävät järjettöminä vesitoimitusten lisäämistä hashemiittien kuningas-kunnalle sen mitätöidessä rauhansopimuksen liitteitä, toisten muistuttaessa, että kriisi maitten välillä on oikeasti Israelin hallituksen muodostama.

Kaksi vuotta sitten Jordanian vesihallituksen johtaja Saad Abu Hammour varoitti Israelin diplomaatteja, että hänen maansa on pakotettu vaatimaan Naharayim ja Tzofar territoriot pois ja mitätöimään vuokraoikeudet, kertovat neuvotteluissa mukana olleet korkeat virkailijat Yedioth Ahronoth lehdelle.

Jordania on suuresti loukkaantunut havaitessaan, ettei Israelin hallitus kunnioita 26.02.2015 solmittua sopimusta ns. "Sea Canal" merikanava projektin toteuttamiseksi, jolla Jordania ja Israel yhteistoimin rakentavat vedenpuhdistuslaitoksen Aqabaan, josta pumpattaisiin puhdistettua vettä Jordaniaan ja Israeliin. Israel lupautui ostamaan 35 -50 miljoonaa kuutiota vettä vuodessa, sekä rakentamaan 200 km pitkän putkiyhteyden suolaisen meriveden johtamiseksi Punaiseltamereltä Suolamerelle, joka on kuolemassa veden puutteeseen.
"Sen jälkeen tilanne on jähmettynyt paikoilleen ilman mitään edistystä. Hallitus tekee, mitä tahtoo rikkoen jatkuvasti sopimuksia Jordanian kanssa. Se on häpeällistä ja sopimatonta. Hallituksen petosten vuoksi Jordania ei enää luota meihin" virkailija sanoo.

Pääministeri Netanyhau sanoo matkustavansa Ammaniin keskustelemaan Jordanian kuninkaan päätöksestä, mutta Jordanian ulkoministeri Ayman Safadi vakuuttaa, että päätös on lopullinen eikä sitä voida enää muuttaa.

Israel toimittaa sopimuksen mukaan 45 miljoonaa kuutiota vettä vuodessa Jordaniaan, mutta toimitusten määrää on nostettu 55 miljoonaan kuutioon vuodessa. Israelin virkailijat pitävät toimitusten lisäämistä absurdina, etenkin suhteiden heiketessä ja kuningas Abdullah II:n toistuvien Israelin vastaisten lausuntojen vuoksi. Viittaaminen inhimilliseen hätään ei paljon auta kylmien tosiasioitten edessä: "Miksi ojentaa auttavaa kättä, johon toinen sylkee".
Jordanialle ja palestiinalaisille annettu vesi tulee Genessaretinjärvestä, joka kuivuu sekin vuosikausia kestäneen kuivuuden vuoksi. Israel suunnittelee puhdistetun veden pumppaamista järveen. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5377593,00.html,

06. UUTISIA LYHYESTI

Mossadin johtaja Yossi Cohen varoitti maanantaina Iranin laajentumis-haaveista, joilla se pyrkii muodostamaan shia-crecent (shia-kuunsirpin) yhteisön Iranista Irakiin, Syyriaan ja Libanoniin (johon väljästi tulisi liittymään Gazan kaista). Hän esitteli varoituksensa talousministeriön konferenssissa.

"Israelin tärkeimpiin kohteisiin kuuluu Iranin vaikutusvallan poistaminen Lähi-Idästä. Sillä on vahva edustus Libanonin rajalla Hizbullahin kautta; samoin Syyrian Israelin vastaisella rajalla. Se on lisäksi nostamassa asemaansa Irakissa sekä poliittisesti että sotilaallisesti.
Irakin sisällä he toimivat samoin kuin muuallakin Lähi-Idän maissa, hyödyntäen niissä asuvia shia-muslimeja".

Cohen varoitti, että ellei heitä työnnetä pois Lähi-Idästä, he tulevat pian saavuttamaan tason, jossa he toimivat hallitsemattomasti laajentumis-pyrkimystensä toteuttamiseksi. Israel löysi useita Iranin vakoiluasemia Syyriasta Israelin rajan tuntumassa vastoin aseleposopimuksia.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5377626,00.html,

Israelin tiedustelulähteet ovat vahvasti sitä mieltä, että 2 Grad-raketin ampuminen johtui joko järjestelmän toimintahäiriöstä, tai salaman iskusta. Turvallisuuskabinetin jäsen kertoi, että tämä poisti ministerien vaatimukset sotilaallisen operaation aloittaiseksi Gazassa, vaikka IAF tekikin ilmaiskuja Hamasin kohteita vastaan enemmän muodon vuoksi. Herättää vain vähän ihmettelyä, oliko raketti ohjelmoitu iskemään Beershebaan ja toinen Tel Aviviin? Tässä tapauksessa Hamasilla on tarkasti ohjelmoituja ohjuksia, joita ohjataan GPS-järjestelmän avulla.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5377704,00.html,

Unkarissa syntyneen ja Amerikkaan muuttaneen juutalaisen miljardöörin George Sorosin kodin postilaatikon läheltä löydettiin pommi, jonka pioneerit kävivät neutraloimassa. Soros ei ollut silloin itse kotona.
Soros on liberaalijärjestöjen suurin rahoittaja maailmassa, ja avoimien rajojen kannattaja. Liberaalit ovat nykyisin enimmäkseen marksilaisen ideologian läpitunkemia, vaikka esiintyvät vihreän liikkeen kannattajina ja nimissä.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5377749,00.html,

Kiinan toiseksi vaikutusvaltaisin mies varapresidentti Wang Qishan tuli vierailulle Israeliin osallistuakseen Kiinan ja Israelin joint-komitean konferenssiin innovaatio-yhteistyön edistämiseksi maitten välillä, joka sovittiin toukokuussa 2014. Qishan johtaa yhteiskomitean istuntoa Netanyahun kanssa. Hänen mukanaan tuli suuri delegaatio, jonka edustajat kuuluvat Kiinan 13 ministeriöön.
Kiina on erittäin kiinnostunut Israelin innovaatiokyvystä, mistä ovat todisteina maan nouseminen useilla aloilla maailman johtavien maitten kärkeen.
Qishan meni maahan tultuaan ensimmäiseksi Länsimuurille, jossa hän työnsi oman lappunsa kivien rakoon. Hän sanoi tutkineensa tarkoin Israelin ja juutalaisten historiaa, joka on Kiinan tavoin ikivanha kulttuuri. https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3748151,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 19 -29; Tiberias 23 -36; Suolameri 27 -36; Eilat 26 -36 +C-astetta, puolipilvistä, huomenna vähän viilenevää, torstaina voi sataa osissa maata.

Italiassa satoi sunnuntai-iltana Roomassa valtavia kasoja rakeita ja ajoittaisia kuurosateita, jotka saartoivat ihmisiä autoihinsa pääsemättä liikkumaan, näin etenkin Rooman itäosissa ilman lämpötilan pudotessa roimasti.
http://strangesounds.org/2018/10/cars-blocked-after-massive-chunks-of-hail-and-torrential-rain-hit-rome-italy.html,

















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019