TIISTAI 09.10.2018

TIISTAI 09.10.2018
01. IDF:n velvollisuutena on varmistaa, etteivät terroristit pääse muiluttamaan aseita alueille, joissa juutalaiset ja arabit työskentelevät rinta rinnan, kuten tapahtuu Barkan teollisuuspuistossa.
Tutkijoita askarruttaa, miten Barkan terroristi sai kuljetettua M16 kiväärinsä metallinpaljastamien ohi? Ehkä se oli piilotettuna turvatarkastuksen läpi laitoksen sisälle? Kysymys on tärkeä, sillä samankaltaisia tapauksia on sattunut muuallakin, kuten Gush Etzionissa viime kuussa.

Terroristi sai aseella uhaten laitoksen siivoojan suostumaan asettamaan käsiraudat uhrinsa Kim Yehezkelin käsiin ampuen hänet myöhemmin, mutta päästäen siivoojan menemään, mikä osoittanee, että isku oli edeltä käsin huolella suunniteltu. IDF:n ongelmana on se, ettei hänellä - kuten ei useilla terroristeilla - ole ollut aiempaa tuomiota tai epäilyä osallisuudesta terroritoimintaan.

Turvallisuus tarkastajat pitävät mahdottomana, että 3000 työntekijää voitaisiin tarkastaa vedenpitävästi joka aamu ennen terroristin päästämistä teollisuuspuistoon.
Barkan terrori-iskun tehnyt on 23-vuotias Ashraf Walid Suleiman Na´alwa, kotoisin PA:n Shweikan arabikylästä. Hän toimi seitsemän kuukauden ajan sähkö-asentajana laitoksessa, jonne hän pääsi kulkulupansa ansiosta.

Turvallisuuskameran kuvien perusteella terroristi viipyi laitoksen sisällä korkeintaan 10 minuutin ajan. Hän ampui kuoliaaksi nuoren äidin Kim Levengrond Yehezkelin ja 3 lapsen isän Ziv Hagbin, sekä haavoitti vatsaan 54-vuotiasta naista, jolla ei ole hengenvaaraa sairaalan ilmoituksen mukaan.

Laitoksessa työskentelevä Sarah Vettori joutui vahingossa kasvokkain terroristin kanssa, joka ampui häntä käteen. Vettori pääsi pakoon ja piiloutui pöydän alle katsellen piilopaikastaan, miten terroristi tuli huoneeseen ja poistui hetken kuluttua ampuen uudestaan 4 -5 laukausta jossain muualla. Vettori toimitettiin sairaalaan.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5366106,00.html,

02. Turvallisuusjärjestöt aloittivat välittömästi terroristin ajojahdin saadakseen hänet oikeuteen vastaamaan murhistaan, ennen kuin hän toistaa iskunsa. PA:n poliisi on luvannut avustaa etsinnöissä, joka voi kestää useita päiviä.
IDF teki ratsian terroristin kotiin pidättäen hänen veljensä ja sisarensa.

IDF:n sotilaat toimivat yhteistyössä ISA:n ja rajapoliisin kanssa operoiden Shweikan arabikylässä, Tulkarmin pohjoispuolella, josta terroristi on kotoisin. Turvallisuusjoukot pidättivät useita PA:n arabeja kuulusteluja varten. He ennakoivat, ettei terroristi antaudu rauhallisesti, vaan hän aloittaa tulitaistelun turvallisuusjoukkoja vastaan. He myös arvioivat, ettei terroristi uskonut pääsevänsä pakoon, eikä siksi järjestänyt itselleen piilopaikkaa.
Turvallisuusvirkailija sanoo, että päätös terroristin kotitalon tuhoamisesta on jo tehty ja toteutetaan sopivana ajankohtana. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/252959. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/252878.

03. Yossi Yehoshua kertoo ynetnews.com artikkelissaan, että IDF:n tulee ottaa Barkan teollisuuspuiston ja muiden vastaavien alueiden turvallisuuskysymys uuteen tarkasteluun. Ensimmäinen kysymys on, miten terroristi pystyi sala-kuljettamaan M16 kiväärin turvatarkastuksen metallinpaljastamien läpi?
Toinen vakavampi kysymys on Yehoshuan artikkelin mukaan PA:n harjoittama avoin kiihotus, jossa Abbas toimii aktiivisesti julkisuudessa.

IDF ja Shin Bet aloittivat tehostetun miesjahdin kutsuen avukseen erityis-joukkojen parhaita yksiköitä. Koska terroristi on aseistautunut M16 kiväärillä, hänen taltuttamisensa vaatii erityiskoulutuksen saaneita taistelijoita.
On myös mahdollista, että säästääkseen henkensä terroristi antautuu PA:n poliisille.

Päivittäin yli 30 000 PA:n arabia Juudeassa ja Samariassa työskentelee työlupansa turvin alueen teollisuusalueilla ja israelilaisissa yhteisöissä.
Vain alle 10 heistä on käyttänyt työlupaansa hyväkseen terrori-iskujen suorittamiseksi.
Tämä oikeuttaa Israelin turvallisuusjoukkojen harjoittaman myönnytys-politiikan olla painostamatta koko palestiinalaista kansaa muutaman harhautuneen vuoksi, eli muutaman mädän omenan vuoksi hylätä koko omenatynnyriä, mutta mätien poistaminen on välttämätön.

IDF on tajunnut tilanteen räjähdysalttiuden ja lisää joukkojensa määrää Juudeassa ja Samariassa. IDFn komentaja Gadi Eisenkot kävi tutkimassa tilannetta varoittaen tilanteen vaarallisuudesta torstain istunnossa.
Vaarana on, että jotkut nuoret voivat yrittää kopioida sekä Barkanin terrori-iskua että Gazan turva-aidalla tapahtuvaa väkivaltaa.
Hamas kehottaa PA:n arabeja käyttämään tuliaseitaan sotilaita vastaan.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5366441,00.html,

04. Aiemmissa raporteissa kerrottiin YK:n lähettilään Mladenovin järjestämästä Qatarin myöntämästä avustuksesta Israelin kautta Gazan sähkö voimalan polttoöljyn ostamista varten, minkä johdosta PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas uhkasi lopettaa varojen siirtämisen Gazaan kokonaan. Toisena tarkoituksena tällä kuristusotteella on pakottaa Hamas luopumaan vallasta Gazan kaistalla Kairon ovintokeskustelujen epäonnistuttua.

Hamasin tiedottaja Hazem Qassam kertoi Media Linelle, että "varat tulivat kansainvälisten järjestöjen kautta helpottamaan osaksi Gazan kansan sähkönsaannin palauttamista, eikä Hamasille ole mitään osaa siinä".

Hän myös kielsi perättöminä PA:n johdon syytökset, että varojen siirron tarkoituksena oli PA:n ohittaminen: "Ne ovat pelkkiä valheita".
Hän viittasi Hamasin toistuviin yrityksiin sovinnon luomiseksi Hamasin ja Fatahin välille, mutta PA/PLO:n puheenjohtaja Abbas asetti sen sijaan sanktioita Gazalle pakottaakseen Hamasin antautumaan ilman ehtoja, tai Gazan kansan nousemiseksi kapinaan Hamasia vastaan.

PLO:n keskuskomitea kokoontui lauantaina käsittelemään tilannetta Gazassa, ja hylkäsi istunnossaan "epäilyttävät projektit" ja "salaliitot Palestiinan asian ratkaisemiseksi".
Istunnon jälkeen Abbas ilmoitti asian käsittelemistä useissa kokouksissa – PLO:n hallitus; vallankumousneuvosto, sekä keskusneuvoston suunniteltu kokous lokakuun 26. päivänä.

Abbas tähdensi, että kaikki keskusneuvoston tekemät päätökset tullaan toteuttamaan kokonaisuudessaan.
Fatahin mobilisaatio- ja rekrytointi-mediatoimiston johtaja Muneer al-Zuhob kertoi Media Linelle, että "keskusneuvostossa tullaan käsittelemään Amerikan harjoittamaa palestiinalaisten syrjintää sekä Israelin miehitystä, ja miten suhtautua siihen. Palestiinalaisten sovinto on myös esillä ilman ehtoja".
Hän painotti, että PLO on ainoa elin, jolla on oikeus tehdä palestiinalaisia koskevia päätöksiä ja sopimuksia.

Al-Zuhob vertasi Israelin, Trumpin hallituksen ja muiden osanottajien yrityksiä ohittaa PA:n johto Palestiinan kansallisen projektin peukaloimiseen, ja että kaikki sellaiset yritykset tullaan harkitsemaan yrityksiksi puuttua palestiinalaisten sisäisiin asioihin, joiden tarkoituksena on erottaa Gazan kaista Länsirannasta.
Al-Zuhob vastasi kysymykseen, onko Qatarin varoja siirretty Israelin kautta Gazaan, että "jos se pitää paikkansa, Doha on osallisena salaliittoon Palestiinan kysymyksen ratkaisua vastaan".

PLO:n keskuskomitean salaisessa kokouksessa viime kuussa Abbas vaati "kansan vastarinnan" vahvistamista, millä hän ilmeisesti haluaa kiihottaa kansaa väkivaltaisiin yhteenottoihin IDF:n ja PA:n arabien välillä.
Jordanialaisanalyytikko ei kuitenkaan usko Hamasin vastaisten päätösten toimien johtavan sotaan, sillä PA:n johto vastustaa sitä. https://www.jpost.com/Israel-News/Abbas-Wont-Ease-Up-On-Hamas-568968,

05. UUTISIA LYHYESTI
Maanantai-iltana 5000 Gazan arabia kokoontui turva-aidan varteen pyrkien murtautumaan sen läpi heitellen samalla petrolipommeja ja it-raketteja sotilaitta kohti, mihin IDF vastasi rauhanomaisin välinein ja kumiluodeilla haavoittaen 11 arabia. Yksi arabi haavoittui käteen räjähdyspanoksen lauettua kädessä. He polttivat autonrenkaita, mistä syntynyt sakea ja pahalle haiseva savu levisi laajalle Gazan rajan tuntumassa.

Toisessa tilanteessa 11 Gazan arabien omistamaa kalastusalusta yrittivät ylittää heille asetetun merisaarron päästäkseen Israelin puolelle, minkä Israelin laivaston veneet estivät. Arabit myös asettivat palavia autonrenkaita kelluville alustoille tarkoituksenaan, että ne ajautuisivat Israelin hiekka-rannoille. Tämä sen lisäksi, että Gazan likavedet lasketaan ilman puhdistusta mereen, josta viemärijätteitä ajautuu hiekkarannoille, myös omille.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5366713,00.html,

Viisi kuukautta kestäneen tuhopolttokampanjan seurauksena 8 000 eekkeriä maatalous-ja metsämaata on tuhoutunut Gazan lähellä surmaten samalla tuhansittain harvinaisia luonnoneläimiä ja matelijoita ja lintujen pesiä.
Maailman juutalaiskongressi WJC keräsi 22 000 allekirjoitusta, jotka se liitti anomukseensa YK:lle, vaatien maailmanjärjestön UNEP:n välittömiä toimia
Hamasia vastaan sen suorittaminen ympäristörikosten tuomitsemiseksi ja lopettamiseksi välittömästi.

Anomuksen jätti WJC:n pääjohtaja ja hallituksen apulaispresidentti Robert Singer YK:n ympäristöohjelman UNEP apulaisjohtajalle Jamil Ahmadille.

Singer antoi tunnustusta UNEP:in toiminnalle ympäristön suojelemiseksi, mutta hän vaati Ahmadia ja hänen johtamaansa järjestöä toimimaan yhdessä WJC:n kanssa Hamasin jatkaman ympäristörikosten tuomitsemista ja ympäristön käyttämisestä sodankäynnin välineenä.

"Paikallinen luonnonelämä on joko tapettu tai pakotettu pois luonnon-alueistaan. Metsää ja maatalousmaata on tuhottu. Elinehdot tuhansilta maanviljelijöiltä, jotka antautuivat muuttamaan entisen erämaan keitaaksi, on tuhottu. Tulee vaatimaan vuosikymmenien työn Hamasin aiheuttaman ekologisen vahingon korjaamiseksi" Singer kirjoitti väljästi suomennettuna.

Singer painottaa, että YK:n suojeleman kansainvälisen humanitäärisen lain mukaan luonnollisen ympäristön tuhoaminen väkivaltaisten konfliktien yhteydessä on kielletty. Kuitenkin kv. yhteisö on hiljaa Hamasin jatkaessa ympäristösodankäyntiään Israelia vastaan, jolla se aiheuttaa korvaamatonta tuhoa Israelin asukkaille ja luonnoneläimille ja kasveille.
"Terrorijärjestö Hamas on tuhonnut Israelin eteläisen osan luonnonkauneuden ja luonnonrikkaudet". Singer painottaa, että Hamas on tarkoituksellisesti aiheuttanut ympäristön tuhoamisen, mitä pidetään raskaana ympäristörikoksena.

WJC:n apulaispresidentti Sonia Gomes de Mesquita jätti anomuksen maanantaina Israelin Knessetin sisäisten asioitten ja ympäristökomitean puheenjohtajalle Yoav Kishille, ja aikoo levittää Singerin kirjelmää kaikille eteläisen alueen neuvostoille, joiden alueita Hamasin lähettämien leija-ja heliumpalloryppäitten aiheuttama terrorismi on vahingoittanut. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5366506,00.html,

Kiinan varapresidentti Wang Qishan on lupautunut osallistumaan lokakuun lopulla Israelissa yhdessä Alibaban perustajan ja johtajan Jack Man kanssa pääministeri Netanyahun järjestämään "Israelin Innovation 2018" huippukokoukseen.
Tämä on Alibaban johtajan Man toinen vierailu Israelissa. Toukokuussa hän tapasi Israelissa pääministeri Netanyahun ja paikallisia yrittäjiä, sekä otti vastaan Tel Avivin yliopiston myöntämän kunniatohtorin arvon. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5366506,00.html,

Terrorin uhrien omaiset ovat yhä kovasanaisemmin vaatineet, että raakoihin murhiin osallistuneet terroristit tulee teloittaa.
Barkan teollisuuspuiston murhaaja surmasi pienen lapsen äidin, Kim Yehezkelin, jolle hän oli ensin pakottanut (arabi?) siivoojan asettamaan käsiraudat, ampuen hänet sitten kylmäverisesti lähietäisyydeltä M16 kiväärillään.
Terroristi ilmeisesti tunsi kaikki uhrinsa työskenneltyään 7 kuukautta teollisuuslaitoksessa.
Kimin isä Rafael purki suruaan sanoihin: "Jokaisen terroristin tulisi tietää, että hänet teloitetaan, ja että hänen perheensä tulee kärsimään rikoksistaan. Nämä ihmiset vain sylkevät lähteeseen, josta he juovat, joten heillä ei ole oikeutta jatkaa juomistaan yhteisestä lähteestä. Meidän tulee vain erottautua heistä, vaikka se merkitsisikin maan luovuttamista".
Kimin äiti Hava kertoi opetusministeri Naftali Bennettille: " Mitä minun tulee nyt kertoa lapsenlapselleni, joka menetti äitinsä raa´assa hyökkäyksessä? Miksi terroristi pakotti hänelle käsiraudat? Hänen lapsensa on nyt orpo. Kuinka monta myötätuntovierailua sinä (Naftali Bennett) aiot tehdä? Ei äiti voi haudata 28-vuoiasta tytärtään. Se on niin väärin".

Kimin isä kertoo tilanteesta, jolloin hän näki tyttärensä kuolleeksi ammuttuna lattialla käsiraudat ranteissaan. Poliisi yritti vetää hänet pois tyttärensä ruumiin läheltä, mutta hän voinut lähteä. "Kim oli kaunis, älykäs ja ystävällinen, rakasti eläimiä ja oli aktivisti useissa eläinoikeusjärjestöissä.
"Mitä mies tuntee nähdessään tyttärensä kuolleeksi ammuttuna lattialla? En voi uskoa sitä todeksi. En tiedä, mitä pitää tehdä".
Kimin puoliso Guy kertoi Bennettille: " Ei voi uskoa, mitä tapahtui. Menetin ihanan vaimon ja äidin, jolla oli aina hymy huulillaan. Kaipaan häntä koko loppuelämäni ajan".
Muutkin Kimin perheen jäsenet ilmaisevat shokkinsa ja tilanteen epä-todellisuuden, kykenemättä näkemään, miten he voivat jatkaa elämäänsä, ikään kuin mitään ei olisi tapahtunut. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5366330,00.html,

Israelin hallituksen tulisi lopultakin uskoa tilanteen jatkumisen mielettömyys, joka paitsi että se kalvaa jokaisen kansalaisen itsetuntoa, se kaivaa Israelin puolustusvoimien uskoa asiansa moraaliseen ja eettiseen oikeuteen.
"Terroristi on aina terroristi, vaikka voissa paistettaisiin", suomalaista sanontaa vähän muotoillen.

Pääministeri Netanyahu uhoaa, ettei Israel tule koskaan luopumaan Golanin kukkuloista. "Jos me luovumme niistä, iranilaiset ovat pian vilvoittelemassa varpaitaan sen rantakivillä". Toiseksi Israel menettäisi tärkeimmän luonnon- vesilähteensä, joka hyödyttää myös Jordaniaa. https://www.debka.com/netanyahu-well-never-give-up-the-golan/,

Israelin arabi Daraam Jabari Umm al-Fahmista tuomittiin 3.5 vuodeksi vankeuteen siksi, että hän oli välittänyt Turkin kautta Qatarin antamia varoja Hamasille. Turkin matkoillaan hän sai 50 000 -100 000 Euroa, yhteensä
300 000 Euroa toimitettaviksi edelleen Hamasille. Hän kotiinsa tehdyssä ratsiassa löydettiin 91 000 Euroa Hamasille Juudeassa ja Samariassa. https://www.debka.com/mivzak/israeli-arab-gets-35-years-jail-for-channeling-large-sums-to-hamas/,

Muinainen toisen Temppelin aikainen kirjoitus löydettiin arkeologisissa kaivauksissa lähellä Binyanei Ha´Uma pääkaupungissa. Tekstissä mainitaan Jerusalemin nimi kuin se kirjoitetaan tänään.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/252967,

Venäjä toimittaa Syyrialle "ilman rahaa" kaikkiaan 8 S-300 IT-patteriston laukaisualustaa ja 100 ohjauksella varustettua maasta ilmaan ohjusta.
Toisen uutisen mukaan Syyria maksoi Venäjälle 1 miljardia USD patteristoista.
Tass oli edellisen ilmoituksen antaja. Seuraavaksi alkaa Syyrian sotilaitten koulutus patteristojen hoitajiksi. Israelia kohautti uutinen, että ohjus-pattereita hoitaisivat iranilaiset sotilaat.
Putinilla lienee paljon selitettävää Netanyahulle, kun he tapaavat seuraavan kerran, ehkä jo tässä kuussa, mutta myös Netanyahulla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/252952,

Land of Israel network julkaisi INN:ssa artikkelin otsikolla: "Kuka keksi valheen Palestiinan kansasta?"
Alaotsikossa teksti: "Miten muslimi-jihadistit ovat peittäneet päämääränsä puhdistaa Lähi-Itä juutalaisista kehittämällä myytin Palestiinan kansasta". Shai Ben-Tekoa julkaisi kirjan "Fantom kansa: keksien palestiinalaiset rauhan estämiseksi". He keksivät myös myytin historiallisesta kotimaasta, pakolaisten paluuoikeudesta ja juutalaisten arabimaan varastamisesta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/252947

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 17 -27; Tiberias 22 -32, Suolameri 24 -33; Eilat 22 -32 +C-astetta. puolipilvistä huomenna asteen verran lämpenevää.

Suolameri ei ole koskaan ollut kuollut, ilmenee uudesta ilmiöstä. Meren ympärille kuivuneisiin rantoihin muodostuneitten syvien vajoamiskuoppien pohjalle on tullut pohjavettä ja kaloja, ja niiden rannoille kehittyy vihreä ruohoreunus. Mistä nuo kalat ja kasvit ovat tulleet, on arvoitus. https://www.breakingisraelnews.com/114621/ezekiels-vision-revealed-dead-sea-life/,











Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019