SUNNUNTAI 21.10.2018

SUNNUNTAI 21.10.2018
01. Israelin mahtava armeija on menettänyt pelottelukykynsä ainakin Gazan arabien keskuudessa. Torstaina IDF vei Gazan rajan tuntumaan kaikkiaan 60 panssari- ja panssaroitua joukkojenkuljetusvaunua (APC) näyttääkseen noille paksukalloille, että IDF on tosissaan ja valmiina hyökkäämään turva-aidan länsipuolelle, jos mellakat jatkuvat. Lisäksi Egypti oli varoittanut Hamasia, että tällä kertaa IDF näyttää olevan tosissaan.

Jakoiko Hamas Egyptin varoituksia kaadereilleen Gazassa vai ei, on epäselvää.
Joka tapauksessa turva-aidan länsipuolelle kokoontui arviolta 10 000 gazalaista käyttäytyen edellisten mallien mukaan: Linkokiviä, kotitekoisia pommeja, käsikranaatteja ja ilotulitusraketteja käytettiin aseina sotilaita vastaan panssareiden pysytellessä taaempana, Jokunen onnistui katkomaan turva-aidan teräslangat ja pääsi Israelin puolelle perääntyen pian takaisin.
Autonrenkaitten polttaminen päästi ilmoille kitkerää, mustaa savua saaden aikaan ilmastokatastrofin, jolta maailma sulkee silmänsä ja nenänsä.

IDF käytti tapansa mukaan mellakantorjuntavälineitä ja – menetelmiä turvautuen lopulta kumiluoteihin tilanteen kehittyessä vaaralliseksi.
Hamasin terveysvirkailijoiden mukaan 130 ihmistä haavoittui. Pyromaanipalloryppäitä lähetettiin myös Israelin puolelle sytyttäen tulipaloja Kissufimin, Beerin ja Shokedan metsiköissä, jotka vielä olivat säästyneet hyökkäyksiltä. Yksi pallorypäs kuljetti mukanaan käsikranaattia Eshkol-alueella. Ihmisvahinkoja ne eivät ole aiheuttaneet, vaikka tarkoitus on selvä. Lähes puolet alueen metsiköistä on jo poltettu.

IAF iski ohjuksillaan lauantaina pyromaanisolua vastaan Gazassa, mutta ei kertonut mahdollisista tuloksista.
IDF kiittelee itseään, että jokapäiväisiksi kehittyneet väkivaltaisuudet Gazan turva-aidan länsipuolella ovat osittain laantuneet, mutta eivät loppuneet.

Hamas sanoi perjantaina julkiasemassaan lausunnossa, että "Gazan kansan kestävyys ja osallistuminen massoittain 30. viikon "paluumarssiin" saarron lopettamiseksi ovat vakavin reaktio Israel-vihollisen uhkauksille, samalla kun se muodostaa suuren kiihokkeen kansallemme".
Hamasin virkailija Ismail Radwan lisäsi, "ettei mikään taho ole pyytänyt heitä lopettamaan protestinsa", vaikka IDF ja Egypti ovat sen tehneet. Radwan kertoi, etteivät edes egyptiläiset pyytäneet sitä, vaan vakuuttivat, että heillä on oikeutensa protestoida.

Israelin turvallisuuskabinetti käsitteli kysymystä torstaina sen jälkeen, kun Gazasta ammuttu Grad-raketti tuhosi yksinelättäjä-äidin ja hänen kolmen alaikäisen lapsensa kodin Beershebassa keskiviikon aamutunteina.
Kabinetti ei löytänyt yksimielisyyttä, miten vastata Gazasta jatkettuun väki-valtaan ja tuhopolttoihin. Päätöksessä kehotettiin armeijaa iskemään edelleen terrorikohteita vastaan, toisen suositellessa armeijaa koventamaan vähitellen vastaiskujaan turva-aitaa tuhoavia terroriryhmiä vastaan.
Puolustusministeri Avigdor Liberman suositti paljon päättävämpiä otteita. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5375605,00.html, https://www.debka.com/more-than-10000-palestinian-rioters-hurl-33-firebombs-at-israeli-troops/,

02. ADF:n raskaitten aseitten siirto Gazan rajan tuntumaan on mystinen juttu. Israelin lehdistö vaikeni siitä kokonaan, mutta ulkomaiset lehdet kertovat vapaasti "Israelin tankkien massoittamisesta Gazan rajan tuntumaan, ja sodan puhkeamisesta välittömästi, kuten näyttää".
Halturnershow kertoo Israelin mobilisoinnista kuvien kanssa, että "Israel päätti muuttaa "Rules of Engagement", eli yhteenottojen säännöt, jatkuvien mellakoiden ja tuhopoltto/raketti hyökkäysten vastustamiseksi". "Gaza on nyt suljettua sotilasaluetta, ja pääsy sinne suljettiin suurilla betoniblokeilla".

"Uusia Iron Dome patteristoja on asennettu kiireesti Israelin keskiosissa sijaitsevien kaupunkien suojelemiseksi raketti-iskuja vastaan", raportti kertoo lisäten, että kabinetin istunnossa Liberman suositti kovempia otteita hyökkäyksiä vastaan, mutta Netanyahun suosittelema IDF:n toimiminen vain terroristiryhmien pyrkiessä iskemään Israeliin, sai enemmistön tuen. Egyptin liput on poistettu Gazan alueilla, kerrotaan artikkelissa, kysyen miksi?
Israeliin tulevien matkustajakoneitten lentoreittejä on muutettu raportin mukaan turvallisuuden vuoksi. Näin kertoo HalTurnerShow. http://halturnerradioshow.com/index.php/news/world-news/3308-israel-deploys-tanks-armor-seals-area-with-cement-blocks,

03. Ynetnews.com käsittelee artikkelissaan Trumpin nimittämän tiimin laatimaa Lähi-Idän rauhansuunnitelmaa, "Vuosisadan sopimusta", vaikka sitä ei ole julkistettu.

USA:n hallituksen pyrkimyksistä PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin suostuttelemiseksi suosiollisemmaksi Trumpin nimittämän rauhantiimin suunnitelmille, josta on merkkejä valunut medialle uutissulusta huolimatta, on saanut Israelin päättäjät epämukavan tunteen valtaan, että tiimin suunnitelmiin kuluu Jerusalemin esittämiseksi kahden valtion periaatteen mukaisesti Palestiinan valtion pääkaupungiksi.

Abbas on systemaattisesti boikotoinut Trumpia ja hänen nimittämäänsä rauhantiimiä siitä lähtien, kun Trump tunnusti Jerusalemin Israelin valtion pääkaupungiksi, kuitenkaan määrittelemättä sen rajoja.
Trump on sen jälkeen varoittanut Israelia, että hän antoi Israelille valtavan lahjan tunnustaessaan Jerusalemin aseman ja poistaen sillä rauhan-keskustelujen pahimman esteen, ja että nyt on Israelin vuoro antaa joku vastalahja PA/PLO:n arabeille.

Israelissa pelätään, että arvaamaton presidentti Trump voi sisällyttää maininnan Jerusalemin itäosasta johonkin puheeseensa, vaikka ei virallisesti ilmoittaisikaan sitä. Abbasille se merkitsisi selvää tunnustusta.
Abbas on näytellyt vihaista vanhaa höperöä, joka ei halua jatkaa mitään yhteyksiä amerikkalaisten kanssa, ja on kieltänyt avustajiaankin pitämään selvä hajuraon Trumpin ja hänen edustajiensa kanssa.
USA alisti Jerusalemin konsulaattinsa suoraan lähetystönsä alle, mikä oli yksi lisäpiikki PA/PLO:n arabeille, joilla on ollut konsulaatin kautta yhteys USA:n ulkoministeriöön. Tämä vaikutuskanava poistuu nyt.

Trumpin hallitus rekrytoi liikemiehen ja WJC:n presidentin Ron Lauderin sovittelemaan USA:n ja PA/PLO:n välillä. Lauder on Trumpin ystävä.
Lauder tapasi viime viikolla PA/PLO:n pääneuvottelijan Saeb Erekatin ja tiedustelujohtajan Majed Farajin, jolla on luottamussuhde Abbasiin.
Valkoinen Talo kieltää, että Lauder toimii Trumpin asiamiehenä, mutta "pyrkii kuitenkin vakuuttamaan Abbasille, että tiimin laatima suunnitelma on parempi, kuin mitä hän voi uneksiakaan".

Israelin virkailija, joka ei halua nimeään julkistettavaksi, paljastaa, että Trumpin hallitus toimii kolmella periaatteella: Jokainen neuvottelupöytään tuleva joutuu tekemään myönnytyksiä, eivätkä ne ole yksipuolisia. Toisaalta jokainen, joka jättää pöydän, joutuu maksamaan hinnan; jokainen, joka ei suostu esitetyn mallin hyväksymiseen, menettää oikeutensa esitykseen ja saa tyytyä alempaan myönnytykseen jatkoneuvotteluissa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5376022,00.html,

04. USA:n etinen Israelin lähettiläs Daniel Shapiro arvioi, että "USA:n Jerusalemin konsulaatin (PA:n pseudolähetystön) yhdistäminen (Daniel Friedmanin johtamaan) lähetystöön vihjaa käsittääkseni selvästi, ettei Palestiinan valtio ole osa Trumpin vuosisadan sopimusta".

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo ilmoitti torstaina, että tehokkuuden vuoksi USA:n pääkonsulin virasto Jerusalemissa, joka on hoitanut suhteita PA/PLO:n kanssa, yhdistetään USA:n Jerusalemin lähetystöön, joka hoitaa suhteita Israelin valtion kanssa.
USA:n paikallista keskustelua PA:n kanssa hoidetaan tästä lähtien Palestiinan kysymysten yksikön kanssa lähetystön valvonnassa.

Shapiron mukaan tämä merkitsee selvää muutosta USA:n politiikassa.
USA:n hallituksella on ollut konsulaatti Jerusalemissa 19.vuosisadan keski-vaiheilta lähtien hoitaen amerikkalaisia matkailijoita.
1993 Oslon sopimusten jälkeen se tuli hoitamaan diplomaattisia suhteita PA:n kanssa Länsirannalla, Shapiro selvitti.
"Kahden erillisen lähetystön toiminta ennakoi vahvasti, että Israel ja PA/PLO ovat kaksi erillistä kokonaisuutta. USA:n konsulaattiin nimittämät diplomaatit eivät olleet valtuutetut Israelin valtioon, koska konsulaatti hoiti PA/PLO:n arabien asioita, ja lähetystö suhteita Israelin kanssa".

"Useimmiten Jerusalemin pääkonsuli oli lähetystön johtaja. Sen seurauksena pääkonsulilla ja lähettiläällä oli itsenäiset yhteyskanavat USA:n hallituksen kanssa Washingtonissa. Yhdistäminen vähentää palestiinalaisten toiveita itsenäisyydestä, koska se ilmaisee, että palestiinalaiset ovat Israelin valtion auktoriteetin alla, tai osa sitä", Shapiro selvittää.

"Käsittääkseni on täysin selvää, ettei Palestiinan valtio ole osa Trumpin rauhansuunnitelmaa; se voi jopa viitata yhden valtion ratkaisuun.
PA/PLO:n kysymysten käsittelyn "alistaminen" lähetystöön siirtää kysymyksen lähemmäksi totuuden hetkeä: tukeeko USA kahta valtiota vaiko yhtä".

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo sanoi, "ettei yhdistäminen merkitse USA:n politiikan muutosta Jerusalemin, Länsirannan ja Gazan kaistan kysymyksessä. Kuten presidentti Trump ilmoitti joulukuussa 2017, USA ei ota kantaa lopullisen ratkaisun alueisiin tai rajoihin. Selkeät rajalinjat koskien Israelin itsenäisyyttä Jerusalemin alueella kuuluvat lopullisen aseman neuvotteluihin molempien osapuolten välillä".

Israelin entinen USA:n lähettiläs Michael B Oren sanoi JP:n toimittajalle, että "yhdistäminen tarkoittaa täydellistä muutosta koko näkymässä".
Yhdistäminen seuraa USA:n lähetystyön muuttoa Tel Avivista Jerusalemiin toukokuussa ja syyskuun päätöstä sulkea PA/PLO:n toimisto Washingtonissa.

USA:ssa toimiva JStreet, juutalainen vasemmistolais-NGO-painostusryhmä, ilmaisi paheksumisensa sanoen: "Trumpin hallitus työskentelee askel askeleelta USA:n suhteitten tuhoamiseksi palestiinalaisiin ja kaikkien suhteitten lopettamiseksi Palestiinan johdon kanssa. Trumpin hallitus tekee kaikkensa Israelin oikeiston agendan hyväksi – pysyvä miehitys ja yhden valtion painajaisuni".
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Does-US-closure-of-pseudo-embassy-to-PA-hint-at-one-state-solution-569860,

05. Pääministeri Benyamin Netanyahu on vaikeassa rakosessa pyrkiessään luovimaan hallitusta heiluttavan ristiaallokon vuoksi. Päämäärä voi kaikilla hallituskumppaneilla olla sama, mutta polku ja menetelmät sinne pääsemiseksi voivat erota suurestikin toisistaan.

Kiireisin kysymys laittomasti EU:n ja YK:n tuen turvin rakennettu beduiinien hökkelikylä, jonka korkein oikeus on useasti määrännyt tuhottavaksi, on perusteiltaan täysin triviaalikysymys, mutta hallituksen arkuus ja rohkeuden puute on nostanut sen kansainväliseksi uutisaiheeksi. Korkeimman oikeuden antama määräaika sen tuhoamiseksi umpeutui viime kuun lopussa.

170 beduiinin asuttama Khan Al-Ahmar kyläpahanen on kyhätty strategisesti tärkeälle paikalle Maale Adumimin itäpuolelle Jerusalemista Suolamerelle johtavan valtatien varteen, muodostaen potentiaalisesti erittäin vaarallisen tilanteen liikenteelle, koska sinne pesiytynyt terroristi voi yksinäänkin sulkea liikenteen pelkästään uhkaamalla tulittaa ohi ajavia autoja. Kylä sijaitsee C-alueella, jossa Israelilla on täysi siviili- ja turvallisuusvastuu.

Pääministerin kanslia ilmoitti lauantaina viivyttävänsä Khan al-Ahmar kylän tuhoamista ja sen asukkaitten siirtämistä toiseen paikkaan voidakseen tutkia kaikki sovittelumahdollisuudet. Viivyttely on kuitenkin aiheuttanut sen, että yhä useampi osapuoli on puuttunut asiaan.
Viimeksi Haagissa sijaitseva ICC:n pääsyyttäjä Fatou Bensouda uhkasi syyttää Israelia sotarikoksista, jos se toteuttaa kylän tuhoamisen. Sama neitokainen uhkaa myös löytää aiheita sotarikoksista Gazan rajakahinoissa viitaten Rooman sopimuksiin, jotka oikeuttavat syyttämään maailman johtajia, jos on aihetta.

Puhuessaan USA:n talousministerin Steven Mnuchinin kanssa Netanyahu painotti toimivansa oikeuden päätöksen mukaisesti, mutta että tuhoamista on siirretty lyhyeksi määräajaksi. "Khan al-Ahmar tullaan evakuoimaan, tämä on oikeuden päätös ja meidän politiikkamme mukaista, joka toteutetaan".

"Kylän evakuoimiseen annettu aika sopimuksen kautta määritellään kabinetin kokouksessa, jonka kutsun kokoon tänään. Me asetamme aikarajan, joka on lyhyt, ja uskon voivamme toteuttaa evakuoinnin sopimuksen mukaisesti". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253539, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253537,

06. UUTISIA LYHYESTI

Gazan kaistaa hallitseva terrorijärjestö Hamas julkaisi uuden videon, jossa se uhkaa Israelia: "Älä poistu pommisuojastasi".

"Hyökkääväisyytesi vuoksi sinä et koskaan jätä pommisuojaasi", sanotaan perjantaina julkaistussa videossa, jossa esitetään pätkiä näkymiä Hamasin
terroristien valmistautumisesta raketin laukaisuun Israeliin.
Sapelien kalistelu alkoi keskellä Egyptin valvomia sovintoneuvotteluja pitkän aselevon solmimiseksi Israelin ja Hamasin välillä, sekä samaan aikaan käytäviä sovintokeskusteluja Hamasin ja Fatahin välillä, joita käydään myös Kairossa.
Molemmat keskustelut takkuavat pahoin Fatahin puheenjohtajan Mahmoud Abbasin kieltäessä ne laittomina, koska hän epäilee salaliittoa Israelin ja Hamasin välillä hänen ja Fatahin ohittamiseksi.

IDF:n tiedottaja tunnustaa, että hetkellisestä rauhallisemmasta tilanteesta huolimatta perjantain mellakoissa oli useita tilanteita, joissa käytettiin pommeja, kranaatteja, rajan ylittämistä. IDF toimi niiden torjumiseksi. Ei tämä ole tilanne, jonka voisimme hyväksyä, terrorismin tulee loppua". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253523,

Pääministeri Netanyahun poika Jair Netanyahu ei pysty hillitsemään kieltään, mikä saa hänet toistuvasti vaikeuksiin ja median palstoille.
Hän kirjoitti FB:n sivulleen kriittisen artikkelin mediahenkilöä vastaan kutsuen häntä (Ofira Assayag) "törkeäksi pedoksi". http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253522,

Puukon kylään piilottanut arabi lähestyi lauantaina Har Adarin kylän sisäänkäyntiä, mutta paikalla ollut vartija epäili hänen tarkoitustaan oudon käyttäytymisen vuoksi. Vartija pidätti hänet, ja arabi tunnusti kuulusteluissa, että hänen tarkoituksensa puukottaa kylän asukasta piilottamallaan puukolla.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/253519,

Tuhansien juutalaisten odotetaan osallistuva entisen Yitzhak Rabinin kuoleman 23.vuosipäivän muistotilaisuuteen sunnuntai-iltana.
Rabin teloitettiin 04.11.1995 edelleen epäselvissä olosuhteissa, joita ei ole selvitetty asiallisesti. Tilaisuus järjestetään Rabin aukealla Tel Avivissa. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5376189,00.html,

Qalandian tarkastuspisteessä Jerusalemin pohjoispuolella vartioivien kahden sotilaspoliisin epäillään syyllistyneen rahan varastamiseen palestiinalaisilta tarkastuksen yhteydessä, sekä kahden naisturistin seksuaalisesta ahdistelusta. Yksi epäillyistä palvelee IDF:n hyökkäysjoukoissa, toinen on turvallisuustarkastaja IDF:n rajantarkastuspataljoonassa. Molemmat ovat sotilasarvoltaan korpraaleja.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5376187,00.html.

Länsimaiset tiedustelulähteet uskovat, että Fars Air Qeshm Boeing 747, aktiivinen Teheranin ja Damaskoksen linjalla, teki epätavallisen lennon Beirutiin viedäkseen sinne pitkälle kehitettyjen asejärjestelmiä Hizbullahille, niiden mukana GPS osia täsmäohjuksien osumatarkkuuden parantamiseksi. Kone lensi ensin Teheranista Damaskokseen, josta se teki oudon lennon Beirutiin parin tunnin kuluttua. Seuraavana päivänä kone lensi Libanonista Dohaniin, jonne se laskeutui puolen yön jälkeen.
https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5375842,00.html,
SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -26; Tiberias 22 -32; Suolameri 24 -34; Eilat 24 -34 +C-astetta, huomenna vähän lämpene; puolipilvistä, etelässä aurinkoista.

Vastoin ennusteita Eilatissa koettiin rankkasateita, jotka aiheuttivat tulvimista Eilatin lentokentällä ja Arava-alueella. Lentokenttä suljettiin muutamaksi tunniksi, mutta avattiin uudelleen iltapäivällä. Tie 90 oli osittain suljettuna. Tulvien vuoksi osa lennoista ohjattiin Ben Gurioniin.
Iltapäivällä tulvat iskivät Nahal Paraniin,Nahal Tzofariin, Nahal Barakiin ja Nahal Ashushiin Arava-alueen eteläosissa. Vaihteleva säätila jatkunee tänään, mutta maanantaina ennustetaan ennätyslämmintä säätä. https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-5375690,00.html,

Yli 2000 maahantunkeutujaa pyrkii Hondurasista Meksikon kautta Yhdysvaltoihin huolimatta Trumpin varoituksista lähettää armeijaa vartioimaan rajaa. Karavaani alkoi San Pedro Sulasta, Hondurasista. He ovat ylittämässä Suchiate virtaa siltaa pitkin, osa turvautuessa kaikenlaisiin kokoamiinsa lauttoihin virran ylittämiseksi. https://www.dailymail.co.uk/news/article-6299107/Mexico-stems-tide-Dozens-migrant-caravan-families-risk-river-crossing-makeshift-rafts.html,

Hallitsematon maahantunkeutujien negatiivista vaikutusta Ranskasta ja Saksasta pakenevat ihmiset pyrkivät löytämään rauhallisempia asuinpaikkoja Unkarista. Euroopassa tapahtuu asukkaitten massavaihto barbaaristen muuttajien tunkeutuessa rauhallisiin ja kehittyneisiin kaupunkeihin ja kyliin saaden paikalliset asukkaat pakenemaan.
Viranomaiset eivät suojele heitä, vaan kiinnittävät kaiken huomionsa maahanmuuttajiin, joita länsimaiset asianajajat puolustavat käyttäen hyväkseen länsimaiden lainsäädäntöä, joka oli laadittu toisenlaisia olosuhteita varten. Unkari kieltäytyi vastaanottamasta
laittomasti maahan tunkeutuvia massoja saaden EU:n vihat päälleen.
https://www.breitbart.com/europe/2018/10/20/french-flee-to-hungary-to-escape-effects-of-mass-migration/,













Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019