TIISTAI 11.09.2018

TIISTAI 11.09.2019
01. Tänään on juutalaisen uuden vuoden 5779 toinen päivä tasrikuuta.
Se on juhlapyhä, mutta tarkoitukseni on kirjoittaa yhteenveto päivän tärkeimmistä tai muuten vain kiinnostavista tapahtumista.

USA:n presidentti Donald Trump toivotti juutalaiselle kansalle onnellista uutta vuotta Rosh HaShana päivänä joka alkoi sunnuntai-iltana.
"Melania ja minä toivomme juutalaiselle kansalle shana tov, ja lähetämme lämpimimmät tervehdykset uutta vuotta juhliville ja aloittavat korkeasti pyhät päivät (high holy days)".

"Tänään tunnemme uskonnollisen vapauden tärkeyden ja pyydämme Korkeinta siunaamaan juutalaisia perheitä, sekä USA:ssa että kaikkialla maailmassa. Juutalainen kansa on kestänyt ja voittanut uskomatonta vainoa ja kärsimystä. Kuitenkin huolimatta haasteista, joita he ovat kohdanneet, heidän voimansa ja kestävyytensä inspiroi meitä kaikkia.

"Melanie ja minä rukoilemme, että pyhät päivät ovat täytetyt Jumalan rauhalla, rakkaudella ja armolla. Toivotamme siunattua ja onnellista vuotta kaikille, jotka viettävät Rosh HaShanaa. (juutalaisten uutta vuotta)
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251810.

02. Hurrikaani Florence lähestyy USA:n itärannikkoa Atlantilta, mikä aiheuttaa asukkaissa suurta ahdistusta ja paineita sen ennustetun voimakkuuden vuoksi.
Se oli Atlantilla 4-kategorin hurrikaani, mutta lähestyessään rannikkoa sen voima on noussut kategoriaan 5.
Etelä Carolinan kuvernööri Henry McMaster määräsi pakollisen evakuoinnin koko rannikon pituudelta, mikä tulee koskettamaan lähes miljoonaa asukasta. Hän valittaa "sen aiheuttamaa hankaluutta ihmisille, mutta emme voi ottaa riskiä jättää heidät koteihinsa ja myrskyn armoille".
Koulut suljetaan tiistaista alkaen toistaiseksi, ja rannikolta sisämaahan johtavan päätien molemmat autolinjat ovat käytössä.
Tuulen nopeus oli tiistaina 130 mailia/tunnissa ja kasvaa 36 tunnon kuluessa.
https://www.nbcnews.com/news/weather/hurricane-florence-strengthens-category-3-storm-eyes-southeast-n908131.

6.2 R-asteen maanjäristys iski Oregonin rannikolla, länteen Coos Baystä. Asukkaat tunsivat sen aiheuttaman tärinän, mutta se ei aiheuttanut vahinkoja.
https://www.wnd.com/2018/08/6-2-quake-hits-off-oregon-coast/?utm_source=engageim,

Hurrikaanikeskus julkaisi uuden raportin hurrikaani Florencesta Atlantilla, joka lähestyy pohjois- ja etelä Carolinan välistä rajaa.
Hurrikaani tulee aiheuttamaan hengenvaarallisia tulvia pitkäaikaisesta ja epätavallisen runsaasta sateesta johtuen. Sen vaikutus voi tuntua satoja maileja sisämaahan rannikolta. http://halturnerradioshow.com/

PohjoisCarolinassa on viisi ydinvoimalaa ja ainakin yhden niistä pelätään joutuvan hurrikaanin silmään. Aallot voivat nousta 22 -33 jalkaa normaalikorkeuden yläpuolelle, ja se voi aiheuttaa Japanin Fukushiman kaltaisen hätätilan generaattoreissa, voiman keskeytymisen ja potentiaalisen sulamisen (meltdown) sekä räjähdyksiä. http://halturnerradioshow.com/index.php/news/u-s-national-news/3135-fears-of-nuke-plant-meltdowns-and-explosions-from-hurricane-florence-flooding,

03. Gazaan arabit jatkavat metelöimistään Gazan turvallisuusaidan lähelle. Aina joku lähestyy aitaa pyrkimyksenään murtaa siihen aukko, kuten ne kaksi arabia, joilla oli veitsi ja kirves aseinaan.
IDF on ottanut kovan linjan, eikä odota arabien tuloa, vaan ampuu varoitus-laukauksia, ja jos ne eivät tehoa, pyrkii ampumaan alaruumiiseen. Kuolonuhreja tapahtuu kuitenkin nostaen kokonaisluvun 175:n ja yli sen.

Hamasin arabit ovat suunnanneet kaiken luovuutensa ja keksimistyönsä yhä uusien keinojen keksimiseksi, joilla vahingoittaa juutalaisia ja heidän asuntoalueitaan.
Viimeinen keksintö on palavan autonrenkaan sijoittaminen mereen rannikon edustalla jollekin kelluvalle alustalle toivoen, että tuulet voisivat viedä sen Israelin hiekkarannoille.
Kuinkahan kauan IDF:n ja puolustusministeriön kärsivällisyys kestää tätä lapsellista leikkiä vakavilla välineillä?
Korkeat kenraalit vain toivottelevat kestävyyttä ja kehuvat olevansa valmiit mihin tahansa eteen nousseekin. Sotilaita tällainen kuitenkin rassaa syvästi aiheuttaen apatiaa ja välinpitämättömyyttä, mikä ei ole hyväksi sotilaalle.

Trumpin hallitus on ilmoittanut sulkevansa PA/PLO:n toimiston Washingtonissa, ja ilmoittanut asiasta Abbasille.
PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat totesi tähän: "Palestiinan kansa ei ole myynnissä, emmekä tule antautumaan USA:n uhkausten ja painostuksen alla".
USA myös keskeytti 25 miljoonan USD avustuksen Jerusalemin itäosan sairaaloille. Se koskee ainakin kahta tunnettua sairaalaa.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Trump-broadens-pressure-on-PA-closing-its-DC-offices-566927,

USA:n edellinen presidentti Barak Hussein Obama alkaa herätä horroksestaan, johon hän vaipui lopetettuaan toisenkin virkakautensa.
Hän on selvästi tyytymätön demokraattisen puolueen vaisusta vastauksesta Trumpin lausuntoihin, joita hän julkistaa Twitter-sivullaan.
Puhuessaan perjantaina Obama hyökkäsi rajusti radikaalia Trumpia vastaan kehottaen Demokraatteja äänestämään 06. marraskuun vaaleissa palauttaakseen "rehellisyyden, arvokkuuden ja laillisuuden" hallitukseen.

USA:ssa on käynnissä salainen toiminta Trumpin hallituksen kaatamiseksi, ja Obaman uskotaan johtavan sitä perustamansa varjohallituksen kautta lähellä Valkoista Taloa hankkimassaan kartanossa.
Raportit puhuvat avoimesti salahankkeesta, johon kuuluu myös Trumpin ja hänen perheensä potentiaalinen sieppaus ja vahingoittaminen.
New Tor Times julkaisi äskettäin anonyymin henkilön laatiman kirjoituksen, jonka laatijaksi se sanoo työskentelevän Valkoisessa Talossa.
Trump vaatii lehteä paljastamaan kirjoittajan, joka kertoo häpäisevästi Trumpin toimista hallituksessa, ja väittää neuvonantajien ja avustajien piilottelevan häneltä dokumentteja, etteihän sotkisi niiden sisältöä viesteihinsä.
Artikkelin kirjoittaja on ehkä NYT:n toimittaja, kuten arvellaan. https://www.jewsnews.co.il/2018/09/09/dangerous-times-obama-blasts-radical-trump.html, https://www.wnd.com/2018/09/limbaugh-suspects-n-y-times-made-up-trump-editorial/,


04. Presidentti Trumpin nimittämä rauhantiimi valmistelee kaikessa hiljaisuudessa omaa Lähi-Idän rauhansuunnitelmaa, jossa Israelin ja PA/PLO.n välinen kiista on osa. Arabit näkevät asian aivan toiselta kulmalta.

P/PLO:n nimittämä Jerusalemin mufti sheikki Muhammad Hussein julkaisi yhden useista lausunnoistaan, joista voidaan ymmärtää, ettei rauhaa tule koskaan islamin ulkopuolella, jossa vallitsee dar al harb, sotatila.
Hussein sanoi lausunnossaan, että muslimit ovat Israelin maan oikeita omistajia ja tulevat omistamaan sen ikuisesti.
"Jokainen, joka antaa maata on infidel, vääräuskoinen, ja petturi Allahille". Hän julkaisi 03.syyskuuta fatwan, uskonnollisen määritelmän, jossa tuomitaan Palestiinan maan myyminen viholliselle ja kompensaation hyväksyminen luovuttamastaan maasta Israelille. Artikkelin käänsi MEMRI.
https://www.jewsnews.co.il/2018/09/09/islamic-sheik-warns-the-world-that-israel-belongs-to-muslims-forever.html,

05. Syyrian sota on lähestymässä ehkä 7 vuotta kestäneen toimintansa vaarallisinta vaihetta Idlibin vapauttamiseksi kapinallisten käsistä. Tämä on suurin yhtenäinen Bashar Assadin hallitusta vastaan sotivien kapinallisten ryhmien valvonnassa oleva alue. Idlibiin meni myös runsaasti muualla Syyriassa toimineiden ryhmien vieraita taitelijoita sopiessaan Assadin kanssa.

Venäjän ja Syyrian ilmavoimat ovat säälimättä moukaroineet Idlibin aluetta pehmittääkseen siellä valtaa pitävät kapinalliset luopumaan aseistaan.
Sekä USA että Turkki ovat varoittaneet maataistelujen aloittamisesta. Turkilla on sotilastukikohtia alueella ja USA:n ja Englannin sotilaita on jäänyt mottiin taistelujen keskelle. Niiden määräksi arvioidaan 200, ne toimivat kapinallisten ryhmien Al-Nusra ja Jayish al-Trash neuvonantajina. Niillä on yhteyksiä Al-Qaidaan. USA on toimittanut niille aseita, ja he ovat siten liitossa Assadin vihollisten kanssa.
Raportit kertovat, että Turkki kieltäytyi yhteistoiminnasta heidän vapauttamisekseen Turkin kautta.
Turkki vei alueelle runsaasti omia joukkojaan, mutta ei osallistune taisteluihin, ellei niitä vastaan hyökätä.
USA syyttää Assadia kemiallisten aseitten käyttämisestä ilmaiskuissaan, mutta toisten raporttien mukaan USA haluaa saada verukkeen voidakseen suorittaa ilmaiskuja Idlibiin, ehkä Syyrian armeijan asemiin.
USA on tuonut sotalaivojaan Välimerelle, mutta Venäjä toi niitä toistakymmentä, mukana uudenaikaisia risteilyohjuksia ampuvia, ja suoritti maihinnousuharjoituksia Syyrian rannikon edustalla.

Tarkkailijat pelkäävät, että kolmannen maailmansodan syttyminen on lähempänä kuin koskaan. He ovat huomioineet Venäjän armeijan suuret sotaharjoitukset Siperiassa, sekä Välimerellä vähän aikaisemmin.
Venäjä valmistautuu kaiken varalle, eikä halua Libyan tilanteen toistuvan Syyriassa, jossa sillä on myös suuria investointeja. http://halturnerradioshow.com/index.php/news/world-news/3131-single-report-chlorine-gas-attack-in-idlib-syria,
https://www.debka.com/putin-is-ready-go-all-the-way-against-the-us-in-syria-where-does-this-place-israel/,

Israel varoittaa Hizbullahia, ettei se käyttäisi Idlibin tilannetta hyväkseen aloittaakseen iskuja Israelia vastaan taistelijoittensa vetäydyttyä Syyriasta. https://www.debka.com/idf-to-hizballah-dont-try-and-surprise-us-after-withdrawing-from-syria/

Iran sen sijaan näyttää syventäneen ja voimistaneen otettaan Syyriasta Venäjän avustuksella. Turkki pyrkii myös osingoille viemällä joukkojaan Idlibiin, mutta Venäjällä ei ole suoraa intressiä vaatia osaansa maasta, paitsi lentokenttiä ja satamaa Latakiassa.
IDF sanoo suorittaneensa 200 ilmaiskua Syyrian 2017 aikana.
USA:n kiinnostuksena Syyriassa on varmistaa Israelin turvallisuus, ja siinä
tarkoituksessa se seuraa tarkoin Iranin levittäessä vaikutustaan. USA ja Israel haluaisivat poistaa Iranin kokonaan Syyriasta, mutta Venäjä sanoo, "ettei se
onnistu, kukaan ei voi täysin poistaa Iranin vaikutusta" Putin sanoo.
Hizbullahin pääsihteerin Hassan Nasrallahin ja Iranin vallankumouskaartin komentajan Qassem Soleimanin välit ovat huonontuneet.
https://www.debka.com/iran-deepens-military-grip-on-syria-despite-200-israeli-strikes-in-21-months/

Irakissa on puhjennut vaarallisia Iranin vastaisia mielenosoituksia Basrassa, joissa on poltettu Iranin konsulaatti. Ainakin 11 ihmistä on saanut surmansa turvallisuusjoukkojen tulituksessa.
https://www.debka.com/while-irans-leaders-and-allies-confer-on-idlib-shiite-iraq-implodes-in-their-faces/,








Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021