TIISTAI 28.08.2018

TIISTAI 28.08.2018
01. "Eurooppalaiset voisivat sentään osoittaa meille enemmän kiitolisuutta tiedustelumme johdosta, joka säästää ihmishenkiä" sanoi pääministeri Benyamin Netanyahu Baltian maihin tekemänsä 4 päivän vierailun viimeisenä päivänä sunnuntaina.
Lukuisissa vierailunsa aikana antamissaan julkisissa lausunnoissaan hän kiitti Liettuaa sen antamasta tuesta useissa EU:n forumeissa, joissa hän sanoi Israelia ymmärrettävän kovin huonosti.
Netanyahu toisti sen sunnuntaina paikallisen juutalaisen yhteisön järjestämässä tilaisuudessa historiallisessa Choral Synagogassa Vilnassa, jossa oli mukana Liettuan ulkoministeri Linas Linkevicius.
Tämä synagoga on ainoa jälkeen jäänyt ja edelleen käytetty kaupungin noin sadasta synagogasta ennen holokaustia. Netanyahu osoitti sanansa ulkoministerille todeten:
"Haluan kiittää sinua Linus seisoessasi Israelin tukena Euroopan forumeissa, kertoessasi kollegoillesi palveluksista, joita Israel suorittaa pelastaessamme paljon eurooppalaisia henkiä lukuisissa maissa neuvokkaitten ja rohkeitten tiedustelijoittemme kautta. Israel on monella tavoin Euroopan puolustaja, ja Euroopan on aika ymmärtää se".

Netanyahu kertoi maansa tiedustelupalvelujen antaneen aiemmin tietoja, jotka estivät tusinoittain suuria terrori-iskuja Euroopassa, mukaan lukien hyökkäykset siviili-ilmailua vastaan.
"Kesäkuussa Mossadin raportoitiin avustaneen Iranin laatiman suunnitelman estämiseksi pommittaa Iranin vastarinnan järjestämä tilaisuus Pariisissa. Iranilainen diplomaatti pidätettiin Itävallassa epäiltynä osallisuudesta suunnitelmaan".
Netanyanu antoi tunnustusta Liettuan hallitukselle sen voimallisesta tuesta antisemitismin vastustamiseksi "ja taistelussa totuuden puolesta, ainaisesta ponnistelusta, ainaisesti uusiutuvasta".

Netanyahu matkusti Vilnaan torstaina osallistuakseen kolmen Baltian maan – Liettuan, Estonian ja Latvian - johtajien konferenssiin, osana suunnitelmaansa muodostaa alajärjestö Euroopan sisälle vastustaakseen - kuten hän kokee epäreilusta kohtelusta Israelia kohtaan EU-byrokraattien taholta Brysselissä.

"Meillä on paljon ystäviä maailmalla, enemmän kuin ihmiset tajuavatkaan, mukaan lukien arabimaailmassa, mutta ei yhtään suurempaa kuin Amerikan Yhdysvallat" hän totesi.
"Kaikesta tästä ystävällisyydestä ja tuesta huolimatta seisoessani tässä tänään Choral synagogassa Vilnassa, ja rasittavan vierailun jälkeen perjantaina Ponaryn hautakummuille, tiedän, että holokaustista meillä on kaksi opetusta, joita emme koskaan voi emmekä koskaan saa unohtaa".
"Ensimmäinen on tämä: Pahat asiat tulee poistaa niiden ollessa nupussa. Taistele barbarismia, terrorismia ja radikalismia vastaan niiden ollessa pieniä, äläkä anna niiden kasvaa isoksi.
Toinen on kyky puolustaa itseään, juutalaisetkin, kyvystä puolustaa itseään. Tämä on juutalaisen valtion merkitys. Tätä me olemme aina tehneet ja tätä tulemme aina tekemään".

Natanyahu kertoi, että hänen suvullaan on syvät juuret Liettuassa. Hän sanoi olevansa "Litvak" molemmilta puolilta. "Palaan Vilnaan ylpeän, voimakkaan ja edistyneen juutalaisen valtion päämiehenä".

"Se mikä on muuttunut, on meidän kykymme puolustaa itseämme. Emme ole enää puolustuskyvyttömiä, emme enää avuttomia, olemme voima, joka valvoo kohtaloamme Israelin ja sen armeijan avulla. Tämä on mahtava muutos historiassa. Tämä on se, mitä juutalainen valtio tarkoittaa – juutalaisten kyky puolustaa itseään".

Ennen kotimatkaansa Netanyahu kävi vielä tutustumassa Liettuan kansallis-kirjastoon tutkien sen juutalaiskirjojen kokoelmaa, mukaan lukien psalmien selitykset vuodelta 1512, muita muinaisia uskonnollisia tekstejä ja Zeev Jabotinskin, Chaim Nahmanin Bialikin ja Shaul Tchernichovskyn teosten käsikirjoituksia.
Viimeiseksi Netanyahu kävi vaimonsa kanssa kuuluisan rabbi Elijah ben
Solomon Zalmanin (1720 -1797) haudalla. Hänet tunnetaan nimellä "Vilnan Gaon", johon Netanyahu sanoo sukutaustansa liittyvän. https://www.jpost.com/Israel-News/Netanyahu-It-is-time-for-Europe-to-appreciate-Israels-life-saving-intel-565842.

02. Israelin arabit ovat liittoutumassa PA:n kanssa voidakseen sensuroida Israelin toimia YK:ssa, kertoi Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon New Yorkissa sunnuntaina.
PA:n delegaatio, yhteistyössä Knessetin arabipuolueitten kanssa suunnittelee toimia, joiden tarkoituksena on mustata Israelia ja tuhota sen imago kiihotuksen ja valheitten kautta" Danon sanoi.
Danon sanoi, että Israelin arabien joint-listan ke. Aida Touma-Sliman tapasi viime viikolla YK:n poliittisten kysymysten alipääsihteerin Rosemary DiCarlon New Yorkissa saadakseen tukea puoleensa kamppailulle Knessetin äskettäin hyväksymälle "Israel kansa-valtio" lakia vastaan.
Lain puolustajat sanovat sen tukevan Israelin identiteettiä juutalaisena valtiona, sen vastustajien katsoessa sen diskriminoivan maan vähemmistöjä.

PA:n johto on jo todennut, että se tulee luultavasti toimimaan Israelia vastaan YK:n yleiskokouksessa. Näihin toimiin kuuluvat laatimansa tekstin asettamiseksi Yleisistunnon käsiteltäväksi, jossa vaaditaan Israelin mandaatin peruuttaminen toimia YK:n jäsenenä. Yleiskokous voi hyvinkin hyväksyä sellaisen päätöslauselman päätellen sen lähes automaattisesta Israelin tuomitsemisesta oli kysymys mikä tahansa, mutta voidakseen tulla voimaan se vaatii YK:n turvallisuusneuvoston hyväksymisen, minkä saaminen ei ole ollenkaan varmaa. USA luultavasti käyttäisi veto-oikeuttaan. PA tulisi kuitenkin kuittaamaan voiton voidessaan mustata Israelin imagoa.

Aida Touma Sliman osallistui konferenssiin Israelin miehityksen 50-vuotispäivän muistoksi, ja Ahmad Tibi osallistui Israelin vastaiseen tapahtumaan marraskuun 29.päivänä. "Pidän huolestuttavana Knessetin jäsenten tukiessa tällaisia aloitteita kyynisesti käyttäen hyväkseen asemaansa valtion virallisina edustajina vahingoittaakseen sitä kansainvälisellä areenalla" Danon selvitteli näkemystään.
Knessetin puhemies Yuli Edelstein puolestaan sanoi, että kansanedustajat, jotka häpäisevät Israelin imagoa, saavat palkkaa ja laillista tukea valtiolta.
"Jokaisen, joka toimii yhteistyössä PA:n kanssa Israelin vastaan, on syytä kysyä itseltään, onko hänen oikea paikkansa Palestiinan vai Israelin parlamentissa".
Knessetin sisäisten asioiden komitean puheenjohtaja Yoav Kisch (Likud) pyysi parlamentin komiteaa laajentamaan eettisiä sääntöjään voidakseen asettaa kovia rangaistuksia parlamentin jäsenille, jotka toimivat Israelia vastaan kansainvälisillä areenoilla.
Parlamentaarikot, jotka vastustavat lakia, kritisoivat kovin sanoin Israelin arabien Joint –listan jäseniä liittoutumisesta PA:n kanssa Israelia vastaan. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Arab-MKs-and-Palestinians-jointly-seek-to-censure-Israel-at-UN-565850,

03. Taloudellisen yhteistoiminnan ja kehityksen järjestö (OECD) on 36 maailman kehittyneimpien talouksien muodostama Klubi. Klubin jäseneksi pääseminen ei ole automaattinen, vaan se vaatii sopivia tukijoita ja esittelijöitä.

Israel on eri syistä johtuen pyrkinyt saamaan taloudellisia ja poliittisia yhteyksiä Afrikan maiden kanssa voidakseen niiden kautta vaikuttaa näiden valtioitten äänestyskäyttäytymiseen kansainvälisillä areenoilla, etenkin YK:ssa ja se eri instituutioissa.
12 miljoonan asukkaan valtio Rwanda on yksi niistä, joita Israel on pyrkinyt avustamaan tieto-taidoillaan ja kansainvälisillä yhteyksillään.
"Entisen oikeuskanslerin Yehuda Weinsteinin ja entinen Israelin YK:n lähettiläs Ron Prosorin ponnistelut Rwandassa ovat hyvänä esimerkkeinä lämpenevistä suhteista Israelin ja Afrikan mantereen välillä", kertoo Yonah Jereny Bob JP:n artikkelissaan, "huolimatta Afrikan maitten pitkään jatkuneesta tuesta PA/PLO:n arabien kannalle niiden ja Israelin välisessä konfliktissa", joita on toistamiseen käsitelty YK:ssa ja sen instituutioissa.

Weinstein kertoo JP:n haastattelussa, miten tarina alkoi hänen nuoruusajan ihastuksestaan Afrikkaan.
Hän oli pystynyt kehittämään hyvät suhteet Rwandan presidentti Paul Kaganen kanssa toistuvien vierailujensa avulla ilman meriyhteyksiä olevaan maahan oikeuskanslerin ominaisuudessa.
Irrottautuessaan täysin palvelleena virastaan Weinstein yhdessä Prosorin kanssa tapasivat presidentti Kaganen ja hänen ulkoministerinsä Louise Mushikiwabon, jotka arvioivat liittymistä OECD:n jäseneksi.

Weinstein ja Prosor selittivät Rwandan johtajille jäseneksi liittymisen eduista, eikä ollut asialle pahitteeksi, että he olivat avustaneet Israelin pääsyä OECD:n jäseneksi v. 2010. Kagane ja Mushikiwabo ymmärsivät, että jäseneksi liittyminen vahvistaisi kehitystä ja lisäisi mahdollisuuksia saada ulkomaisia sijoituksia.

"Me katsoimme toisiamme silmästä silmään", kertoo Weinstein. "He innostuivat mahdollisuudesta liittyä. Vähän ajan kuluttua Rwandan johtajat palkkasivat meidät todeten: Teillä on kokemusta, te teitte sen Israelissa, ja te voitte tehdä saman Rwandassa".
Rwandan johtavat vakuuttivat poliittisen ja taloudellisen tilanteen vakiintuneen maassa, joka oli revitty hajalle kansanmurhaan syyllistyneiden Hutu-enemistön lahdattua Tutsi-heimojen jäseniä, ja että ulkomaisten investoijien houkutteleminen maahan oli nyt tärkein ennen kaikkia muita.

Weinsteiniin teki syvän vaikutuksen Rwandan aito halu liittyä OECD:n jäseneksi, koska se edellyttää maata muuttamaan suhteensa liikesuhteisiin ja alistumaan kansainvälisten standardien vaatimuksiin. Hän ei nähnyt suhtautumista lahjontaan ympäristössä, jossa sitä perinteisesti harjoitetaan, yksinkertaisena kysymyksenä, mutta näki Rwandan johtajien kauko-näköisyyden havaita, että lahjonnan systemaattinen hylkääminen oli yrittämisen arvoinen OECD:n jäsenen etujen saamiseen verrattuna.

Artikkelissa todetaan, ettei yksikään Afrikan maa ole saanut OECD:n jäsenyyttä, EteläAfrikka yritti, mutta sen hallinnossa oli ongelmia (mikä on nyt pahentunut hallituksen pakkolunastaessa valkoisten omistamia tiloja ja omaisuuksia nimellisillä hinnoilla).
Weintein arvioi, että Rwandan pääseminen OECD:n jäseneksi kestäisi 5 vuotta. Israelin hakemus kesti 3 vuotta. "Yksikään Afrikan maa ei ole ollut edes jonossa jäseneksi pääsyssä. Tukijoitten etsiminen Rwandan hyväksi kuitenkin aloitettiin".
OECD:n pääsihteeri, entinen Meksiko talousministeri Angel Gurria, katsoi kuitenkin Rwandalla olevan samoja mahdollisuuksia kuin Meksikolla. Hän haluaa laajentaa järjestöä vastoin edeltäjäänsä, jolle yhtenäisyys oli tärkeä.


Weinstein kertoo, että Rwandan pääkaupunki Kigali muistuttaa enemmän läntisiä kaupunkeja kuin vähemmän kehittyneissä Afrikan maissa.
Aiemmin vieraillessaan Rwandassa Weinstein huomioi naisministereitten enemmistön.
Ollessaan matkalla 5-miehen delegaationsa kanssa Rwandaan, hän kehotti mukana seuraavia Shin Betin agentteja jäämään Etiopiaan, koska Kigali on turvallinen.
Weinstein vakuuttaa myös, että Rwanda on tehnyt todellisen sovituksen keskenään taistelleiden kansanosien välillä, mikä poikkeaa täysin juutalaisten suhtautumisessa holokaustiin: "Emme koskaan unohda, emmekä koskaan anna anteeksi". Siinä on läksy Israelille ennen jom kippuria 18. -19. syyskuuta.

Weinstein suunnittelee Rwandan suorittavan sisäisiä muutoksia OECD:n vaatimusten mukaisesti: Vapaa talous; demokratia; avoimuus ja lain noudattaminen. Tämän toteuttamiseksi hän on laatinut viiden kohdan ohjelman, jolla todistaa sisäisten lakien riittävyys: valtion syytetoiminnan itsenäisyys poliittisesta painostuksesta; oikeusistuinten itsenäisyys; pankkilaitosten tasapaino; valmius alistua kansainvälisiin päätöksiin.
Häntä avustavat kokenut asianajaja Ron Dror sekä lakinotaari Yael Hadad.

Prosor ja hänen tiiminsä ovat tutkineet toiminnallisia että proseduurisia kysymyksiä liittymisestä arvostettuun kansainväliseen klubiin, mutta he uskovat mahdollisuuksiensa olevan hyvät, sillä Rwandan johto näkee tässä mahdollisuuden kehitykseen, jota ei sovi väheksyä.
https://www.jpost.com/Israel-News/Exclusive-Former-Israeli-officials-helping-Rwanda-join-OECD-565945,

04. UUTISIA LYHYESTI
Kansainliitto antoi v. 1922 Englannille velvollisuuden perustaa juutalaisille kotimaa Englannin mandaatin hallitsemille alueille Syyria-Palestiinaan 1917 Englannin parlamentin hyväksymän Balfourin julistuksen mukaisesti, joka käsitti myös nykyisen Jordanian kuningaskunnan alueet. Churchill erotti ennen kansainliiton päätöksen toteutumista Jordanjoen itäpuoliset alueet Transjordanian protektoraatiksi englannin valvonnassa, joka - miehitettyään Juudean ja Samarian alueet 1948 - muutti nimensä Jordaniaksi.
PA/PLO:n nykyhohto on kiivaillut Englannin päätöstä vastaan väittäen, ettei sillä ollut mitään oikeutta jakaa Syyria-Palestiinan maata, ja vaatii päätöksen peruuttamista, mitä pääministeri Thereza May pitää enemmän hupijuttuna.

Englannin siirtomaahallinto OETA silloisessa Palestiinassa teki kaikkensa estääkseen päätöksen toteuttamista käytännössä asettaen juutalaisten maahan-muuttajille toistuvia rajoituksia mutta sallien arabien vapaan pääsyn maahan. Natsienjulmuuksia pakenevat juutalaiset pyrkivät muuttamaan muinaiseen kotimaahansa, jota nyt valvoi Englanti, joka käytti laivastonsa aluksia estämään juutalaispakolaisia täynnä olevien laivojen pääsyn rannikolle.
Englannin paikallishallinto laati mandaatin peruskirjan, jossa mainitaan juutalaisten kansallinen koti ilman selityksiä, eikä siinä mainita juutalaisten yhteisön oikeuksia tarkemmin, mutta tähdentää muiden kansojen oikeuksien kunnioittamista mainitsematta arabeja nimeltä.
Juutalaiset näkivät kuitenkin heikon toiveen omasta valtiosta, ja laativat sen mukaisesti sääntöjä Palestiinan hallinnon järjestämiseksi, millainen se tulisi olemaan.
Siinä vaaditaan yhtäläisiä oikeuksia kaikille kansallisuuksille; itsehallintoa
juutalaisasioissa; juutalaisuuden tunnustamista erillisenä kansana; hepreankielen tunnustamista viralliseksi kieleksi arabian rinnalla. Tämä keskustelu jatkuu tänään "Israel kansa-valtio" lain ympärillä.

Anna Ahronheimin kirjoittamassa artikkelissa kerrotaan, että huolimatta tarkoista kriteereistä hillitä juutalaisten maahanmuuttoa, sadat tuhannet juutalaiset onnistuivat ohittamaan brittien asettamat tarkat valvontatoimet.

Tel Avivin Gordon hiekkarannalle kokoontui maanantaina sadoittain israelilaisia seuraamaan juutalaisten pakolaisten saapumista pakolais-aluksessaan brittimandaattiin uudelleen esitettynä.

Tapahtuma sai nimekseen Ha`apala 2018. Se sisältää kansantansseja, näkymä kansanjoukosta, hiekkaan muotoiltuja aluksia ja ATK:n avulla laaditun listan ihmisten etsimisen helpottamiseksi, keitä laittomissa aluksissa oli.
Tilaisuuden olivat järjestäneet Jerusalemin ja perinneministeriö; Maailman Sionistijärjestö (WZO) ja Sionistinen Neuvosto Israelissa – Anglo-osasto.

Noa Geffen, kehitysjohtaja Järjestö Juutalaisten perinnekohteiden säilyttämiseksi kertoo, että tilaisuus päätettiin tuoda Tel Avivin rannikolle, jossa ihmiset etsivät ajankulua lomansa lomassa, voidakseen jakaa heille tämän hyvin sankarillisen ja tärkeän kappaleen historiaamme.

Geffen kertoo ainakin 130 000 ihmisen osallistuneen tähän salaiseen ja laittomaan maahanmuuttoon, ja järjestö on pystynyt löytämään 110 000 osallistuneen nimet, esittäen niitä ATK-listassaan. Järjestö kokoaa myös maahanmuuttajien henkilökohtaisia kertomuksia kokemuksistaan, mitä se on tehnyt 20 vuoden ajan JNF-America ja toisten järjestöjen avustuksella. https://www.jpost.com/Israel-News/Hundreds-flock-to-commemorate-clandestine-Jewish-immigration-in-Tel-Aviv-565943,

05. Antwerbenin belgialaisessa juutalaiskaupungissa on perinteisen rituaalin mukaan heitetty leivänmuruja veteen juutalaisten uutena vuonna.
Jokaisena syksynä radoittain miehiä perheineen virtaa ulos synagogistaan kaupungin juutalaisessa osassa osallistuakseen vanhaan rituaaliin nimeltä "tashlich". He kokoontuvat laajan lammen ympärille keskuspuistossa. Rituaalin tarkoituksena on "heittää synnit meren syvyyteen" uutenavuonna, jonka symboleina toimivat leivänmurut. (Miika 7:19)
Rabbit vakuuttavat, että sen voi tehdä missä hyvänsä, mutta kollektiivinen suoritus on väkevämpi myös Jumalan silmissä.
Tänä vuonna kuitenkin Luojan ja luonnon kädet vaikuttivat sen, että puiston keskellä oleva lammikko on täysin kuiva ja tyhjä. Se on pettymys etenkin lapsille, jotka seuraavat lokkien ja hanhien kilpailua muruista.
https://www.jpost.com/Diaspora/In-this-Belgian-city-dry-summer-halts-one-of-the-citys-Jewish-moments-565965,

Israelin puolustusvoimien ja – ministeriön päätös ostaa uusia maasta maahan täsmäohjuksia tulevat muutamassa vuodessa mullistamaan koko perinteisen sodankäynnin. JP:n artikkelissa kehutaan, että Libermanin päätös ohjusten hankkimiseksi IMI yhtiöltä on hänen tärkein päätöksensä.
Ohjuksin varustettuja joukkoja kutsutaan ohjusjoukoiksi, jota puolustus-ministeriö on pyöritellyt vuosikaudet ennen kuin uskalsi tehdä päätöksen.
Se on herättänyt vastustusta yllättävältä taholta. Ilmavoimat ovat tähän saakka hallinneet pitkän matkan kohteiden tuhoamista, mutta nyt maavoimat tunkevat omine ohjuksineen, joiden kantaomatkaksi todetaan 30 -150 km, kilpaillen hävittäjien ja dronen kanssa. Näitä ohjuksia ohjataan GPS-järjestelmän kautta.
Uuden ohjuksen ja taistelujärjestelmän tarpeellisuuden ovat määritelleet Hizbullahin ja Hamasin operaatiot, jotka siirtyvät maanlaisia tunneleita pitkin kodeista kouluihin ja sairaaloihin, jotka kaikki ovat siis myös sotilaskohteita.
Uuden taistelujärjestelmän investoinnit ovat 500 miljoonan NIS luokkaa, mutta toisaalta hävittäjät voivat nyt keskittyä strategisiin kohteisiin.

Artikkelissa todetaan, että uuden järjestelmän tekee mahdolliseksi IDF:n dramaattisesti uusittu kommunikointiverkosto, etenkin Tzayad taistelu-järjestelmän käyttöönotto, mikä mahdollistaa IDF:n osastojen pystyvän seuraamaan toistensa - kuten myös vihollisen - liikkeitä hakemalla ruutuunsa kartan nappia painamalla. Tätä kutsutaan vallankumoukseksi taistelukentällä. https://www.jpost.com/Israel-News/IDFs-new-missile-corps-will-revolutionize-how-Israel-wages-war-565921

Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah teki sen taas: Hän sanoi Israelin hajaantuvan pirstaleiksi, marssivan kohti teokratiaa, muuttuvan fasistiseksi, tukehtuvan taloudelliseksi ja eristäytyvän diplomaattisesti – ja keskiverto kansalainen halua vain lähteä tiehensä. Hallituksen ministerit voivat silloin vakuuttaa, etteivät asiat ole koskaan olleet näin hyvin. Tosiasiat sanovat aivan muuta, joten on syytä tehdä ero kuvittelujen ja todellisuuden välillä.
Nasrallah sanoo, että Israel on lähellä luhistumista, sen kansa on pehmyt, lihava ja kylläinen, eikä ole enää halukas sotimaan. Kukaan ei halua eliitti- tai hyökkäysjoukkoihin, jokainen haluaa taustajoukkoihin, eivät halua vaarantaa omaa elämäänsä turhan takia, Nasrallah uhoaa. Hän jopa sanoi IDF:n sotilaitten kärsivän mielenterveysongelmista, kuten käytäntö osoittaa.

Artikkelissa annetaan Hassanille täsmällistä tietoa:
IDF:n tämän vuoden rekisterin mukaan 67 % asepalvelukseen kesällä 2017 astuneista haluaa hyökkäysjoukkoihin, edellisvuonna 68.8 %. Tämä johtunee useitten halusta päästä haitek-joukkoihin, joka on sodankäynnin tulevaisuus ja lisäksi antaa sotilaille mahdollisuuden hyödyntää oppimaansa siviilissä. Lisäksi anomuksia on enemmän kuin paikkoja tarjolla, etenkin kommando-joukoissa, jotka joutunevat sotimaan Libanonissa.

Tämä muistuttaa Nasrallahin puhetta 2000 Bint Jbeilissä, vain päiviä sen jälkeen, kun Ehud Barak veti IDF:n joukot Libanonista.
"Veljemme ja rakastetut palestiinalaiset, kerron teille: Israel, joka omistaa ydinaseita ja alueen voimakkaimman armeijan, on heikompi kuin hämähäkin-verkko- vannon Allahin nimeen. Vastarintamme on voittanut mahtavan Israelin, vastarintamme voittaa koko mahtavan Israelin".

Yasser Arafat uskoi tämän lipeväkielisen valehtelijan unelmia ja aloitti neljän kuukauden päästä intifada II:n, koska ei saanut Camp Davidista mitä halusi. Arafat puhkui ja puhkui, kunnes häneltä loppui ilma, mutta seitti ei vain hajonnut, eikä juutalaisen kansan tahto taistella pettänyt uhratakseen itsensä luottaen taistelunsa oikeuteen.

Nasrallahin taistelu seitin hajottamiseksi uusiutui 2006 siepattuaan 2 IDF:n sotilasta, jotka hän surmasi vaihtaen ruumiit – joiden hän väitti elävän – lasten ja naisten murhaajaan. Raja on ollut rauhallinen siitä lähtien.

Hassan Nasrallah elää IDF:n pelossa Beirutin bunkkerissaan, mutta Israel on paljon vahvempi ja halukkaampi puolustautumaan, kuin mitä lehdistä voisi päätellä. Israel menee vaaleihin vuoden alusta, alkaa "typerä aika". https://www.jpost.com/Middle-East/Nasrallah-take-note-Some-spider-Some-web-565950,

IDF:n sotilaat, jotka suojelivat Josefin hautakammiolle menneitä palvojia, ampuivat kovilla kohti PA:n arabin ajamaa autoa, joka kaasutti ajaakseen palvojien tai sotilaitten yli. PA:n media kertoi toistuvista yhteenotoista Josefin hautakammion lähellä, joissa arabeja on haavoittunut. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/251182

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 19 -30; Tiberias 25 -36; Suolameri 28 -38; Eilat 27 -39 +C-astetta, aurinkoista ja hieman lämpenevää.




















Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

Tiistai 17.08.2021