SUNNUNTAI 19.08.2018

SUNNUNTAI 19.08.2018
01. Aloitetaan tämän uuden viikon asioitten käsittelyä siinä järjestyksessä, kuin ne eteen tulevat. Olen joutunut hillitsemään haluani kirjoittaa kysymyksistä, jotka tuntuvat tärkeiltä juuri tällä hetkellä, mutta äskeisen silmäoperaation vuoksi katson hitaan kiirehtimisen viisaammaksi tällä hetkellä.
02. Gazan rajan tuntumassa on voimassa Hamasin julistama tulitauko, mutta se ei estänyt "paluumarsseja" suorittavia metelöimästä rajan tuntumassa, suurin osa onnekseen kivenkantaman ulkopuolella. IDF joutui kuitenkin hillitsemään joitakin "kuumakalleja", jotka perjantaisaarnan jälkeen pyrkivät osoittamaan miehuuttaan. Tulos tuhansien mellakoitsijoiden saavutuksesta: 2 kuollutta, 270 haavoittunutta, vaikka IDF käytti vain mellakantorjunta-menetelmiä. "Paluumarssit" alkoivat 30.maaliskuuta ja jatkuvat edelleen.
03. Puolustusministeri Avigdor Liberman arvioi tilanteen rauhoittuneen viime viikon keskiviikkona siinä määrin, että hän antoi luvan rajanylitysterminaalien avautuvan luvaten samalla laajentaa arabien kalastusaluetta Gazan rannikon edustalla 9:än merimailiin.
Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä perjantaina tuhansien Gazan arabien mellakoitten seurauksena hän ilmoitti Erezin terminaalin sulkevan kaiken läpikulkevan liikenteen sulkemista sunnuntaista alkaen, vain sairaus- ja lääkintäkuljetukset voivat jatkua. Tuhopoltto-intifada on jatkunut välillä
heiketen. Perjantain tuliset ilmapallot sytyttivät tulipalon Beerin luonnon-metsässä perjantaina.
ttp://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/250712, https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Israel-closes-Gazas-pedestrian-crossing-into-Israel-565200.

Arabimedia katsoo "paluumarssien" tulleen jäädäkseen, jossa uhotaan, "ettei mikään mahti maailmassa, ei edes USA, voi kieltää Palestiinan kansan oikeutta palata koteihinsa, todeten, että tämän kieltämättömän tosiasian ovat yhä uudelleen vuosien kuluessa ratifioineet monet lähteet, mukaan lukien monet YK:n turvallisuusneuvoston julkilausumat". https://www.jpost.com/Magazine/Voices-from-the-Arab-press-Thank-you-Canada-564979,

04. PA/PLO:n itseoikeutettu puheenjohtaja Mahmoud Abbas syyllistyi pahimpaan Israelin vastaiseen kiihotukseen ja kapinaan, joka missä muussa maassa tahansa katsottaisiin aiheelliseksi syytöstoimien nostamiseksi oikeudessa, mutta joka Israelissa hyväksytään pitkin hampain poliittisen ja diplomaattisen oikeustajun nimissä toteamuksella: "Minkä se peto luonnolleen voi.
Jos on saanut holokaustin kieltämisen ja terrorismin hyväksymisen jo äidin maidossaan, hän vain toteuttaa omaa luonnonlahjaansa".

PLO:n Keskusneuvoston, avaintekijän PA:n arabien asioista päätettäessä, päätöskokouksessa lauantaina, Abbas kehotti PA/Hamasin arabeja "pitämään maan tulessa kansanvastarinnan avulla", joka tarkoittaa aseiden käyttöä. Hän kehotti kansalaisiaan olla vähättelemättä kansan vastarinnan merkitystä.
Abbasin teemoja:
- PA tulee avustamaan Israelin arabeja Israel kansa-valtio lain poistamiseksi rasistisena ja vähemmistöjä sortavana, sillä siinä Jerusalem todetaan Israelin pääkaupungiksi, ja tuetaan Juudean ja Samarian juutalais-yhteisöjen voimistamista.
- PA/Hamasin arabien tulee protestoida Khan Al-Ahmar hökkelikylän tuhoamista ja 180 perheen siirtämistä toiseen paikkaan. Hän väittää sen kuuluvan Israelin päämäärään Juudean ja Samarian jakamiseksi.
- Hän vaatii Hamasia luovuttamaan Gazan kaistan hallinnan PA/PLO:lle. Muuten Hamasin täytyy vastata kaikesta Gazassa.
- Hän vaatii, että kaikkien Gazan avustamiseksi tarkoitettujen lahjoitusten tulee kulkea PA:n hallituksen kautta, mikä antaisi sille valtuudet manipuloida Gazan kaistan jälleen rakentamista ja kehittämistä.
PLO:n konferenssi sanoi loppulausunnossaan PA/PLO:n hylkäävän tuomion Trumpin rauhantiimin valmistelemasta Lähi-Idän rauhansuunnitelmasta, jota edelleen valmistellaan, ja laaditaan strategiaa sen julkaisemiseksi.
PLO:n julkilausumassa esitetään seuraavia teemoja:
- USA:n hallitus on liittoutunut Israelin kanssa; se on osa ongelmaa, ei sen ratkaisua.
- PA/PLO jatkaa USA:ta syrjivää politiikkaansa, kunnes se peruuttaa laittomat päätöksensä Jerusalemista, pakolaisista ja "setlementeistä".
- PLO vahvistaa osallistumisensa ideaan kansainvälisestä konferenssista Lähi-Idän rauhaan kansainvälisen tuen ja YK/TN:n viiden pysyvän jäsenen valvonnassa.
- PA/PLO:n arabien ja Israelin hallituksen välinen suhde perustuu arabien (sen valtion, joka on miehitettynä), ja miehitysvallan väliseen konfliktiin. Päämääränä on Palestiinan valtion itsenäisyys. Sen toteutuminen edellyttää siirtymistä itsehallinnosta valtion perustamiseen.
- PLO hyväksyi aiemmin toisten palestiinalais-instituutioiden päätökset, mukaan lukien Palestiinan Kansallinen Neuvosto, toteuttamaan kaiken kattavan määritelmän poliittisista, taloudellisista ja turvallisuussiteistä Israelin kanssa, peruuttaa Israelin tunnustamisen, kunnes se tunnustaa Palestiinan valtion 1967 rajoilla, sekä katkaisee kaiken turvallisuus-yhteistyön Israelin kanssa.
- PLO päätti muodostaa korkeimman komitean UNRWA:n varmistamiseksi ja jatkaa ponnisteluja tarvittavien varojen hankkimiseksi YK:n järjestön toiminnan jatkamiseksi palestiinalaispakolaisten avustamiseksi.
- PLO vastustaa ehdottomasti ponnisteluja pitkänajan aselevon solmimiseksi Israelin ja Gazan terrorijärjestöjen välillä, johon kuuluvat
"epäilyttävät projektit tarkoituksenaan Gazan kaistan erottaminen Länsirannasta ja Palestiinan ikuisesta pääkaupungista, Jerusalemista".
Palestiinalaisryhmät jatkavat keskustelujaan aselevosta Israelin kanssa neljä päivää kestävän Eid al-Adha muslimien paastokuukauden ramadanin loppumisen kunniaksi järjestettyjen juhlallisuuksien jälkeen. Juhlat alkavat tiistaina ja loppuvat perjantaina, kuten Hamasin edustaja sanoi.
Todistajien mukaan keskusteluissa on tapahtunut merkittävää edistymistä Egyptin ja toisten osallistujien pyrkimyksissä taivuttaa palestiinalais-ryhmiä aselepoon Israelin kanssa. Hamasin korkea virkailija Khalil al-Hayya kertoi journalisteille Gazassa perjantaina Kairon keskustelujen olevan viimeisellä kierroksella.
Egypti kutsui viime viikolla useitten Gazassa toimivien ryhmien, mukaan lukien Hamas ja Islamic Jihad, Kairoon keskustelemaan tulitauosta Israelin kanssa sekä tavasta lopettaa Hamasin ja Fatahin välinen valtakamppailu, sekä aloittaa humanitääriset projektit Gazan kaistalla.
Al-Hayyan mukaan arabiryhmät saavuttivat suostumuksen näystä sopia Hamasin ja Fatahin välinen kiista sekä tilapäinen rauhantila Israelin kanssa. Hän selitti, ettei Hamas halua antaa joillekin ryhmille Israelissa ja muille, jotka haluavat jatkaa Gazan saartoa, keppihevosta sen jatkamiseksi.
Lontoossa ilmestyvä Al-Quds Al-Arabi raportoi sunnuntaina Egyptin yleisen tiedustelujärjestön johtajan Abbas Kamelin salaisesta vierailusta Israelissa, joka sai Israelin myöntävän vastauksen moniin kysymyksiin, mukaan lukien merikäytävä lauttayhteyden perustamiseksi Gazasta Kyprokseen.
PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat kyseenalaisti Hamasin oikeuden käydä epäsuoria neuvotteluja Israelin kanssa tulitauosta, joiden hän katsoo olevan osa presidentti Trumpin asettaman tiimin laatimaa rauhan suunnitelmaa.
Erekat sanoi Voice of Palestina radio-ohjelmassa, että "Trumpin salaisen suunnitelman tarkoituksena on tuhota Palestiinan kansallinen projekti". PLO on Erekatin mukaan ainoa auktorisoitu elin solmimaan mitään sopimuksia Israelin kanssa. Hän vakuutti, että vain "kansan valitsema PLO on ainoa Palestiinan kansan laillinen edustaja; tulitauko Israelin kanssa on kansallinen kysymys, ei jonkin ryhmän oikeus".
PLO kehotti PA:n hallitusta välittömästi peruuttamaan kaikki aloittamansa toimet palkkojen ja maksujen suorittamiseksi virkamiehille Gazan kaistalla.
PLO ylisti Hamasin tulemia protestimarsseja Gazan Israelin vastaisella rajalla, kutsuen mielenosoittajia "sankarillisiksi paluumarssijoiksi".
PLO kehotti palestiinalaisia kiihdyttämään kansan vastarintaansa Israelia vastaan, sekä tukemaan BDS-liikettä maailmalla. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Abbas-calls-for-intensifying-popular-resistance-against-Israel-565163
05. UUTISIA LYHYESTI
IDF:n komentaja Gadi Eisenkot vieraili Sheikki Amin Tarifin hautakammiolla, druusein pyhällä paikalla ennen Eid Al-Adhan, ramadanin loppumisjuhlaa. Perjantaina tehty vierailu, jossa hän tapasi druusien korkeita johtajia, on osa hallituksen pyrkimyksiä tasoittaa vastalaineita Knessetin hyväksymän Israel kansa-valtion lain vuoksi, jonka vähemmistöryhmät katsovat syrjivän heidän oikeuksiaan ja antavan lain toteuttajille oikeuden sortaa heitä. https://www.jpost.com/Israel-News/IDF-Chief-of-Staff-meets-with-Druze-and-Bedouin-leadership-Eid-al-Adha-565166,

"Me haluamme hallituksen ja kabinetin tuovan meille rauhan ja levon tuhannen vuoden ajaksi, ei sopimusta kahdesta kuukaudesta, eikä puheita vuodesta tai tulitaukoa kuudeksi kuukaudeksi, jota on koettu menneiden 17 vuoden aikana" oli Tel Avivissa järjestettyjen mielenosoitusten sanoma valtaa pitäville. Protestiin osallistui satoja ihmisiä.
He myös simuloivat red-signaalia raketin lähestymisestä, huudellen "code red", asettuen maahan pitäen käsisään päänsä yllä, kuten he olivat joutuneet tekemään lukemattomia kertoja kodeissaan Gazan raja-aidan vieressä. https://www.jpost.com/Israel-News/Hundreds-gather-in-Tel-Aviv-to-protest-Israel-Gaza-cycle-of-violence-565172

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoi puhuessaan YK:ssa perjantaina, jota hän referoi raportissaan, että palestiinalaisten siviilien suojelua voidaan parantaa YK:n aseellisten tai aseettomien sotilaitten avulla, joita vahvistettaisiin YK:n siviilivirkailijoitten läsnäololla. YK:n yleiskokous vaati raporttia kesäkuussa hyväksytyssä päätöslauselmassaan, joka tuomitsi Israelin liiallisen voiman käytöstä palestiinalaissiviilejä vastaan Gazan kaistalla, mutta ei maininnut Hamasin nimeä tuomitessaan rakettien ampumisen Gazasta israelilaisiin siviilikohteisiin. Päätöslauselman hyväksyi 120 jäsenmaan edustajaa, 73 vastustivat, tai pidättyivät äänestämästä.
62 maata kannattivat USA:n esitystä, jolla Hamas olisi tuomittu, 58 äänesti vastaan ja 42 pidättyivät. Se hylättiin, koska enemmistöä ei saavutettu.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/UN-chief-suggests-options-for-improved-Palestinian-protection-565148,

Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon tyrmäsi YK:n vaatimuksen PA/Hamasin arabien suojelemiseksi todeten, että nuo tarvitsevat suojaa omia hallituksiaan vastaan, jotka sortavat heitä häikäilemättä.
YK:n tavasta vastata terroriin on kuvaava esimerkki TIPH, tilapäinen kansainvälinen läsnäolo Hebronissa, joka täysin tarpeeton ja tehoton elin jäsenvaltioitten verovarojen väärin käyttämisestä. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/UN-chief-suggests-options-for-improved-Palestinian-protection-565148,
https://www.timesofisrael.com/pa-and-hamas-not-israel-threaten-palestinians-danon-says-following-un-report/,

Turkki kokee joutuneensa pahasti tuuliajolle katkoessaan suhteitaan entiseen läheiseen liittolaiseensa ja NATO:n jäseneen Yhdysvaltoihin katsellen nyt oikealle ja vasemmalle, länteen ja itään, kuka huolisi sen liittolaisekseen. Venäjä on perivihollinen, Kiina on kaukana, Iran on taloudellisen romahduksen partaalla, ja Turkin oma talous on kuralla. Lopulta Turkin diktaattori Recep Tayyip Erdogan nielee aiemman pettymyksenä EU:n kanssa, joka ei huolinut sitä EU:n jäseneksi ihmisoikeuksien puuttumien vuoksi, ja hakee uudelleen yhteyttä EU:n kanssa, jonka muslimimyönteinen ulkomaan asioitten johtaja Federica Mogherini voi hyvinkin suostua yhteistoimintaan, onhan heillä nyt yhteinen vihollinen, USA.
Erdogan puhui puhelimessa Saksan liittokansleri Angelica Merkelin kanssa, ja myös Ranskan presidentti Emmanuel Macronin kanssa.
Osoitukseksi uudesta tuulesta Istanbulissa oli Turkin päätös vapauttaa 2 kreikkalaista sotilasta 14 kuukauden pidätyksen jälkeen, oma-aloitteisesti. Asiantuntijoitten mukaan Turkki on niin läheisesti sidottu kansainväliseen talouteen, ettei se voi tulla toimeen ilman USA:n ja EU:n siteitä.
Qatar antoi Turkille 15 miljardin tukiaisen Turkin talouden nostamiseksi, mutta riittääkö se pitkälle. Turkin valuutta lira on edelleen vaikeuksissa.
https://www.jpost.com/International/Hedging-Bets-Turkey-Courts-Europe-Amid-Row-With-US-565159, http://www.atimes.com/article/erdogan-blames-trump-but-should-be-looking-closer-to-home/,

Yli 2 miljoonaa muslimia maailmalta aloittivat yhden islamin viiden pilarin toteuttamisen edes kerran elämässään osallistuessaan tänään alkavaan hajj-pyhäinvaellukseensa Mekkassa Saudi arabiassa, kiertäen massan mukana muslimeille pyhää kaban moskeijaa, jonka sisällä on suuresti kunnioitettu musta taivaalta pudonnut meteoriitti, joka on nyt hopeisissa kehyksissä.
Kabaa peittävä musta vaate kudotaan Kairossa ja tuodaan juhlallisessa kulkueessa kerran vuodessa Mekkaan.
https://www.timesofisrael.com/over-2-million-muslims-kick-off-annual-hajj-pilgrimage/,

Venäjä ja Saksa ovat WND:n artikkelin mukaan lähenemässä toisiaan. Artikkelissa todetaan näiden kahden maan lähentymisen tuovan mukaan suuren konfliktin tulevaisuudessa, kuten historian tosiasiat kertovat.
USA:n presidentti Donald Trump on huonoissa väleissä kummankin maan kanssa, mikä ei lupaa hyvää. Saksan liittokansleri Angelika Merkel solmi valtavan suuren öljyntuontisopimuksen Venäjän kanssa Nord Stream 2 öljyputken kautta lähes 800 mailin päästä, joka valmistuu lopullisesti 2019. Saksaa on kritisoitu Nord Stream projektin takia, mutta se ei vaikuta asiaan. Busines on busines, Saksa tarvitsee öljyä ja kaasua voidakseen työllistää maahansa päästetyt miljoonat pakolaiset tehtaissaan ja laitoksissaan.
Artikkelissa arvioidaan, että Saksa haluaa hajottaa NATO:n, ja sopimus öljystä ja kaasusta on osa sitä. Trump murehti tilannetta heinäkuun 11. päivänä.
"Me suojelemme Saksaa, Ranskaa, monia noista maista, jotka nyt menevät ja tekevät öljyputkisopimuksen Venäjän kanssa maksaen miljardeja USD sen kassoihin". Sopimus on tärkeä myös Venäjän talouden elvyttämiseksi.

Merkelin edeltäjä Saksan johtajana Gerhard Schröder solmi Nord Sream sopimuksen vähän ennen hävittyään vaalit Merkelille, mutta hän jatkaa öljyputki-projektissa. Hänet valittiin hallituksen puheenjohtajaksi Gazprom yhteenliittymässä, joka rakentaa öljyputkea. Hän on Putinin läheinen ystävä. Molemmilla on toiveena tuhota NATO. Hän on lähellä myös Turkin diktaattoria Recep Tayyip Erdogan, joka sanoi Istanbulin pormestarina ollessaan vuosia sitten: "Tänään juutalaisten imago ei paljon eroa siitä, mitä se oli Natsien aikana". Juutalaisten asema Turkissa on vaarassa.
Artikkelissa käydään läpi potentiaalisia tulevaisuuden näkyjä, mihin Venäjän ja Saksan yhteistoiminta voi antaa mahdollisuudet, eivätkä ne näytä hyviltä enempää USA:n kuin Euroopankaan kannalta, joka USA:n ja NATO:n poistuttua näyttämöltä antaisi järkyttäviä ratkaisumalleja, viitaten Jeremian profetiaan 1:13 kiehuvasta padasta, jonka kasvot ovat maata kohti.
Tässä yhteydessä en pysty käymään läpi koko artikkelia, mutta kehotan englannin kieltä taitavia tutustumaan siihen huolellisesti. https://www.thetrumpet.com/17600-germany-and-russias-secret-war-against-america?utm_source=Trumpet+Brief&utm_campaign=0ed50ddf3a-EMAIL_CAMPAIGN_2018_08_17_07_27&utm_medium=email&utm_term=0_a399ec29cc-0ed50ddf3a-56427163,
https://www.jpost.com/International/Merkel-Putin-tackle-Syria-and-Iran-in-meeting-outside-Berlin-565171,

Poliisi hädin tuskin onnistui estämään puukotuksen Jerusalemin vanhassa kaupungissa. Terroristi jouduttiin ampumaan, mutta arabit sanovat miehen olleen mielenvikaisen, jota he tarjoavat lähes aina. Tel Avivissa autosta ammuttiin, poliisi pidätti kolme epäiltyä rikollista. https://www.jpost.com/International/Merkel-Putin-tackle-Syria-and-Iran-in-meeting-outside-Berlin-565171,

Israelin rytmisen tanssin edustaja Linoy Ashram voitti kultaa Minskissä tehden maailmanennätyksen. https://www.timesofisrael.com/israeli-gymnast-linoy-ashram-sets-world-record-at-world-cup-wins-gold/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 19 -29; Tiberias 26 -37; Suolameri 26 -37; Eilat 17 -27 +C-astetta, joitain pilvenhattaroita muuten kirkkaalla taivaalla. Lämmintä riittää.

Kaliforniassa Redingissä koettiin, miltä helvetin tuli voisi tuntua. Firenado tornado valtasi kolmen jalkapalloareenan kokoisen alueen, jossa lämpötila nousi arvattavasti 2700 asteeseen. Surmaten ainakin 2 ihmistä alta aikayksikön.
http://www.dailymail.co.uk/news/article-6071155/Horrifying-footage-shows-firenado-killed-California-firefighter.html.













Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019