TORSTAI 05.07.2018

TORSTAI 05.07.2018
01.Irlanti todennäköisesti hyväksyy lain, jolla "kielletään tuonti ja tavaroiden myynti, palvelut ja luonnonvarat, joiden alkuperä on (Israelin) )miehitetyistä territorioista".
Irlannin tärkein oppositiopuolue Fianna Fail teki tiistaina päätöksen tukea lakiesitystä, mikä lähes varmistaa lain hyväksymisen. Lakiesitys sai innostuneen tuen viime viikolla fanaattisesti Israel-vastaisen entisen Pink Floyd taitelijan Roger Watersin Dublinin konsertissa.
Fianna Failsin tiedottaja ulkomaanasioissa Niall Collins kertoi online uutislehdelle The Journali hänen ja hänen kollegoittensa matkustaneen "Palestiinaan" nähdäkseen toden omin silmin, mitä siellä on tekeillä. Hän kertoo tavanneensa "Palestiinassa" suuren joukon agentuureja ja ryhmiä todeten omana mielipiteenään: "Hyväksyessään "miehitettyjen Territorioitten lain" Irlanti lähettää sen mukana potentiaalisesti voimakkaan viestin, että kysymystä laittomista setlementeistä tulee käsitellä vakavasti ja vaatia sen hoitamista".
Irlannin ulkoministeri Simon Coveney oli Israelissa viime viikolla. Aiemmin tänä vuonna hän asetti varuksia lakiesityksestä. "Irlannin hallitus aina tuominnut laittomien setlementtien rakentamisen, mutta lain hyväksymillä hallitusta vaaditaan tekemään jotain, johon sillä ei ole oikeutta – kaupankäynti kuuluu EU:n vastuulle, ei Irlannin. Fianna Fail on tietoinen tästä, joten se toimii opportunistisesti ja vastuuttomasti" Coveney kirjoitti Tweed-sivullaan.
Lain sponsori-esittäjä sitoutumaton parlamentaarikko Francis Black Tweettasi Coveneyn lausuntoon, että hänellä 2 laillista mielipidettä, jotka kyseenalaistavat sen. "Uskoakseni jäädä odottamaan EU:n johdon lausuntoa, joudumme odottamaan iäti". Sunnuntaina Black tweettasi kiittäen Watersia tuesta todeten: "Irlannin on aika ottaa johtoasema, nousta puolustamaan oikeutta "Palestiinalle" ja lopettaa setlementeissä valmistettujen tuotteiden kauppa".
Irlannissa vaaditaan Eurovision boikottia Israelissa ja Jerusalemia. Fianna May tuskin kuitenkaan yhtyy Eurovision boikottiin. Sen johtaja Micheal Martin tunnusti, ettei se tunnu hyvältä. Hän ei hän koskaan hyväksy boikottia. "Sen pitäminen siellä tai täällä ei kuitenkaan tee oikeutta häpeälliselle kriisille, joka Palestiinassa vallitsee, etenkin Gazassa".
Irlanti yhdessä Ruotsin ja Espanjan kanssa ovat kiihkeän kriittisimpiä ja vähiten sympaattisia maita Israelia kohtaan EU:ssa.
EU julkisti v. 2015 listan Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöissä valmistetuista tuotteista, mutta ei asettanut boikottia niille.
Israel pitää Irlannin vaatimaa Juudeassa ja Samariassa valmistettujen juutalaisyhteisöjen tuotteiden boikottia moraalittomana.
https://www.jpost.com/Israel-News/Politics-And-Diplomacy/Israel-says-Irish-bill-to-prohibit-settlement-products-is-immoral-561618,
02. Arabikansanedustajien Joint List edustaja Knessetissä Jamal Zahalka teki esityksen, joka hyväksyttynä olisi vaatinut Israelia alistumaan kansain-välisen tarkkailun alaiseksi, allekirjoittamaan "Non-Proliferation of nuclear Weapons" (Ydinaseitten levittäminen) dokumentin kuukauden sisällä, sekä päästämään IAEA:n tarkastajat Dimonan ydintutkimus-laitokseen. Vain Joint List kansanedustajat tukivat Zamalkan esitystä. Lain esittämistä tukivat Haneen Zoabi ja Juma Azbarga Joint List puolueesta.
Zahalka totesi lain esittämis-tilaisuudesa, että Dimona vaarantaa alueen, sen asukkaat ja omaisuudet - etenkin jos siellä on maanjäristys. Hän viittasi Tiberiassa tiistaiyönä tapahtuneeseen pieneen maan-järistykseen, sekä Japanissa 6 vuotta sitten tapahtuneeseen pieneen maanjäristykseen lähellä ydinlaitosta, joka aiheutti huomattavaa tuhoa. Zahalka todisteli, että jos Israelilla on ydinaseita, se kiihottaa muita maita hankimaan niitä. Hän vaati täydellisesti massatuhoaseista vapaa Lähi-Itää, mukaan lukien Israel. (Tiberiaan järistys uusiutui tänään)
Energiaministeri Yuval Steinitz ei antanut suoraa vastausta Zahalka kysymykseen: Onko Israelilla ydinaseita. Steiniz selitti, että Israel haluaa varmistaa, etteivät Iran ja Syyria saa ydinaseita. Jos ne luopuvat hyökkäävästä asenteestaan, rauha vallitsee Lähi-Idässä. Jos Israel luopuu puolustamasta itseään, se tullaan tuhoamaan. Hän tyrmäsi Zahalkan väitteet, että Dimonan tutkimusreaktio olisi vanhentunut todeten, että sitä on uudistettu toistamiseen, ja että se kestää maanjäristyksen. Hän sanoi, etteivät IAEA:n tarkkailijat pystyneet estämään Fukushiman ydin-voimaloiden tuhoutumista merellä sattuneen maanjäristyksen aiheuttaman tsunamin johdosta, eivätkä myöskään Dimonassa, jos sellainen tapahtuu siellä.
https://www.jpost.com/Israel-News/Knesset-votes-against-nuclear-monitoring-for-Israel-561520,
03. IDF:n laatima operaatio "Heartbreak" (sydänsärky) käynnistettiin paljastamaan PA:n arabien hoitama epäilyttävä online toiminta, joka oli kohdistettu IDF:n sotilaisiin. Paljastettu solu esitti viehättäviä nuoria naisia ja miehiä (honeypot) usein eroottisesti vähissä vaatteissa sosiaalisessa verkostossa houkutellakseen IDF:n sotilaita vastaamaan viesteihin saadakseen keräyksi informaatiota ja tiedustelutietoja niin paljon kuin mahdollista armeijasta, sen sotilaista ja aseista.
Maaliskuussa aloitetun HeartBreaker operaation tarkoituksena oli paljastaa online kirjoittajan taustahenkilöt.
"Me tiedämme, kuka on tämän takana", sanoi korkea sotilastiedustelun virkailija todeten, että "aiheutettu vahinko ei ollut suuri, vaikka sillä oli potentiaalinen mahdollisuus aiheuttaa vakavaa tuhoa kansalliselle turvallisuudelle".
Hamasin sovelluksilla oli laajoja käyttömahdollisuuksia, sanoi tiedustelu-upseeri. Se kehittyi ajan myötä ja tuli selvästi uskottavammaksi, vaikka sen heprea oli virheellistä ja täynnä lyöntivirheitä. Sotilaita lähestyttiin epäilyttävien henkilöitten välityksellä sosiaalisessa verkossa ja myös Messenger sovelluksena kuten Whatsapp käyttäen israelilaisia numeroita saadakseen sotilaita lataamaan sovelluksia GOOGLE:n virallisesta varastosta.
IDF:n sotilastiedustelu löysi yli 11 epäilyttävää henkilöä käyttäen Whatsapp, 8 käytti FB:tä. He kuuluivat Hamasin tiedusteluverkostoon pyytäen sotilaita lataamaan sovelluksia, joista he saivat Trojan Horse viruksia käsipuhelimiinsa. Muita verkostoja olivat Wynchat ja Glanselove sovellukset, sekä World Cup Golden Cup sovellus faneille.
Kaikkiaan sovellukset saivat 400 -500 latausta ennen kuin sovellukset poistettiin GOOGLE:n varastosta. Jotkut niistä toimivat edelleen. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Heartbroken-over-Hamas-IDF-intel-uncovers-more-Hamas-honeypots-561446
04. YK ja Euroopan valtiot vaativat Israelia luopumaan Maale Adumimin kaupungin ja Jerusalemin väliselle Israelin täyden omistuksen ja valvonnan alaiselle C- alueelle laittomasti rakennetun beduiinikylän tuhoamisesta. Kylää kutsutaan nimellä Khan Al-Ahmar , siellä asuu 180 beduiinia, jotka saavat elantonsa lampaitten ja vuohien kasvattamisesta.
Tovah Lazaroffin laatima kysymystä kosketteleva JP:n artikkeli on osin virheellinen ja selvästi tarkoituksellisen kielteinen Israelille. Alue on ollut aina Israelin hallitusten rakennussuunnitelmissa tärkeä Jerusalemin suojelemiseksi idästä tulevaa potentiaalista uhkaa vastaan, mutta sen rakentaminen on jäänyt odottamaan suotuisaa ajankohtaa, joka on ajan myötä vain monimutkaistunut. Israel on rakentanut alueelle alustavan infrastruktuurin ja poliisiaseman.
EU on pystyttänyt E1 alueelle laittomasti useita elementtirakenteisia puutaloja ja jopa koulurakennuksen ilman Israelin lupaa. IDF on tuhonnut niitä saaden niskaansa EU:n ja YK:n vihat, jotka jopa vaativat korvauksia laittomasti rakennettujen parakkiensa tuhoamisesta. Laittomuus on todella päässyt valtaan EU:n ja YK:n parissa.
Artikkelissa mainitaan, että E1 alue sijaitsee kahden "setlementin" Maale Adumimin ja toisen pienemmän Kfar Aduminin välissä. Kfar Adumin sijaitsee kaukana Maale Adumimin kaupungin koillispuolella.
Maale Adumim on voimakkaasti kasvava 40 000 asukkaan kaupunki, jota kirjoittaja kutsuu vähättelevästi "setlementiksi".
Juudean ja Samarian siviilihallinto siirsi keskiviikkona 3 raivaustraktoria E1 alueelle toteuttamaan laittomien hökkeleiden ja parakkien poistamista. Paikalle oli kerääntynyt vasemmistolaisia mielenosoittajia, sekä joitakin Englannin Tel Avivin lähetystön ja itäJerusalemin konsulaatin jäseniä oli myös saapunut paikalle seuraaman tilannetta.
Syntyneissä kahinoissa, joita artikkelissa ei mainita, 3 poliisiupseeria haavoittui, kuten myös 35 protestoijaa ja asukasta. Poliisi pidätti 11 mielenosoittajaa.
Englannin Lähi-Idän ja PohjoisAfrikan asioitten ministeri Alistair Burt sanoi Englannin keskustelevan kysymyksestä EU-maiden kanssa, sekä olleensa yhteydessä Israelin kansallisen turvallisuusneuvonantajan kanssa. Hän odottaa Euroopan formuloivan kantansa asiassa.
Artikkelissa mainitaan Englannin varjohallituksen ulkoministerin Emily Thombergin vaatimukseen, että Englannin tulee tunnustaa Palestiinan valtio vastalauseeksi. UNHRC:n tiedottaja Liz Throssell sanoi Genevessä: "Yli 10 vuoden ajan Khan Al-Ahmar kylän yhteisö on vastustanut ponnisteluja siirtää heidät tehdäkseen tilaa "setlementin" laajentamiseksi. Kansainvälinen ihmisoikeuslaki kieltää miehittäjämaata tuhoamaan tai takavarikomaan yksityistä omaisuutta". UNHRC:n edustaja ei tiedä tai halua tietää, että beduiinit ovat muuttaneet Israelin täyden turvallisuus-ja hallintovallan alla olevalle C-alueelle laittomasti ulkomaitten kehotuksesta ja rahoituksesta poliittisen päämääränsä toteuttamiseksi. Kysymys ei ole ihmisoikeuksista, sillä heille on varattu maata muutaman km:n päässä Abu Disin lähiössä, jossa he saavat asua ja rakentaa laillisesti ja rajoituksetta rakennuslupien puitteissa.

Artikkelin mukaan, joka perustuu Reutersin esityöhön, kyseessä olevat beduiinit kuuluvat Jahalin heimoon, jotka IDF karkotti Negevistä, jossa he olivat samoin rakentaneet laittoman "kylänsä" Israelin omistamalle maalle. Tämä on usein toistuva ilmiö Negevissä. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/UN-Europe-urge-Israel-not-to-demolish-Khan-al-Ahmar-561684,
05. Siionistisen Unionin kansanedustajat Ayelet Nahmias-Verbin ja Itzik Shmuli hyökkäsivät pääministeri Benyamin Netanyahua vastaan hänen yhteisestä lausunnostaan Puolan hallituksen kanssa selittäen, että holokaustin vastustajat voivat nyt lähettää kukkia Israelin hallitukselle ja miehelle, joka johtaa sitä.
Lausunnolla, joka julkaistiin tänään JP:ssä ja muissa Israelin lehdissä mainokse viittaa näihin mainoksiinn tapaan, oli tarkoitus poistaa Puolan ja Israelin hallitusten välinen konflikti koskien holokaustin muistotilaisuutta, jossa puolalaiset vastustavat termin "puolalainen kuolemanleiri" käyttöä. Israelilaiset ja muut juutalaisaktivistit maailmalla varoittavat, että Puola voi pyrkiä valkaisemaan historiallisen tosiasian puolalaisten osallisuudesta, jotka vahingoittivat juutalaisia ollessaan natsivallan alla.
Shmuli sanoo, että Puolan aloittama PR kampanja, jossa se viitaten näihin mainoksiin todisteiksi, että Israel väitteiden mukaan poistaa kaiken syyllisyyden ja vastuun puolalaisilta, on hävettävä". "Yhtä hyvin olisimme voineet ottaa vastuun holokaustista itsellemme", sanoo Nahmias-Verbin todeten, että tämä muistuttaa tapaa, millä Netayahu esitti anteeksipyynnön Turkin presidentti Erdoganille Mavi Marmaran 2010 Gazan flotillan tapauksesta, jossa IDF:n sotilaat joutuivat itsepuolustukseksi ampumaan kuoliaiksi 9 turkkilaista aktivistia, yhden kuollessa myöhemmin haavoihinsa".
https://www.jpost.com/Israel-News/Zionist-Union-slams-Netanayhu-for-Polish-declaration-561698,
06. Pääministeri Netanyahu ilmoittaa tapaavansa Venäjän presidentti Vladimir Putinin Moskovassa osallistuen samalla isäntänsä kanssa World Cupin loppuotteluun. Kremlin tiedottaja ilmoitti Putinin ja Netanyahun tapaamisesta ensi viikolla, 5 päivää ennen Putinin ja USA:n presidentti Dolnald Trumpin tapaamista Helsingissä. Netanyahu tavannee samalla Qatarin emiirin, joka on ilmoittanut osallistumisensa loppuotteluun.
Putin kutsui Netanyahun Moskovaan kaksi viikkoa sitten, kuten useita muitakin valtioitten päämiehiä, ja PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin, mikä herättää arvioita, että he voivat tavata toisensa.
Netanyahun kanslia ilmoitti, että hän aloittaa matkansa Moskovaan 11.heinäkuuta, jolloin pelataan World Cupin semifinal, johon Bibi aikoo osallistua. Kreml tiedottaa, että tämä on Netanyahun vuoden kolmas tapaaminen Putinin kanssa ja että hän on ollut puhelinyhteydessä Putinin kanssa 6 kertaa vuoden alusta lähtien.
Vertauksen vuoksi Netanyahu on matkustanut Washingtoniin kahdesti ja ollut lnternet-tekstiyhteydessä Valkoisen Talon kanssa kahdesti tänä vuonna. Putin kutsui Netanyahun Voitonpäivä paraatiin Matsi Saksasta 9.toukokuuta Moskovaan, ja he tapasivat 29. tammikuuta Moskovassa osallistuen Juutalaisen Holokaustin ja Suvaitsevaisuuskeskuksen järjestämään tilaisuuteen kansainvälisen holokaustin muistopäivän kunniaksi. https://www.jpost.com/Israel-News/Football-diplomacy-Netanyahu-to-attend-World-Cup-meet-Putin-in-Moscow-561638,
06. PA/PLO:n johto syyttää Qatarin diplomaatin Mohammed al-Emadin välittävän epäsuoria keskusteluja Hamasin ja Israelin välillä. Tieto on ärsyttänyt PA/PLO:n johtoa, jotka kutsuvat sitä salaliitoksi sekä Emadia sekaantumisesta Palestiinan kansan sisäisiin asioihin. Jotkut vaativat hänen karkottamista "persona non grat, ei toivottuna henkilönä.
Al-Emadi toimii puheenjohtajana Qatarin komiteassa Gazan Kaistan uudelleen rakentamiseksi. Hän totesi kiinalaisen Xinhua uutistoimiston haastattelussa USA:n hallituksen olevan tietoinen keskusteluista Hamasin ja Israelin välillä, mutta "ettei mitään sopimusta ole vielä saavutettu osapuolten välillä. Neuvottelut jatkuvat kaiken kattavan sopimuksen saamiseksi, jolla Gazan kaistan kriisi selvitetään".
Al-Emadi sanoi, että' USA esitti äskettäin suunnitelman Gazan kaistaa varten osana Trumpin "vuosisadan sopimusta", johon kuuluu Gazan kansan elinolojen kohentaminen. Hamasin tiedottaja kiisti tiedot epä-suorista neuvotteluista Israelin kanssa perättöminä, eikä Hamas ole vielä saanut mitään esitystä koskien humanitäärisen ja taloudellisen tilanteen parantamiseksi "ilman poliittista hintaa".
Palestiinan vastarintakomiteat Gazassa tyrmäävät Trumpin vuosisadan sopimuksen tietämättä sen sisällöstä, ja seisovansa Abbasin rinnalla, syyttäen al-Emaidia salaliitosta USA:n hallituksen ja joidenkin arabi-maiden kanssa. "Palestiinan kansan veri on kalliimpi kuin Emaidin projektit. Hänen tulee tiedostaa, ettei vapauttamisprojektia voida myydä humanitäärisen avun varjolla. Emaidi asettaa itsensä Gazan suojelijaksi ja kansainvälisten aloitteiden välittäjäksi".
PA/PLO:n johto puolestaan syyttää Hamasia kansallisesta petturuudesta neuvotellessaan "epäilyttävistä aloitteista" USA:n ja Israelin kanssa Qatarin välityksellä.
Gazan kansan todellinen taloudellinen ja ihmisoikeudellinen hätä ei näytä kiinnostavan enempää Hamasia ja muita terrorijärjestöjäGazassa kuin PA/PLO:n johtoa Ramallahissa, joka haluaa kiristää Gazan sanktioitaan.
Netanyahulla ja Qatarin emiirillä on mahdollisuus tavata toisensa Moskovassa Putinin kutsumina World Cupin loppuotteluiden yhteydessä. Se voisi saada uutta vauhtia puhtia tuulimyllyn siipiin. Jospa mereltä puhaltava tuuli voisi saada Hamasin aktivistit luopumaan leijojensa värkkäilemisestä ja aloittamaan maansa rakentamisen. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Palestinians-Qatar-conspiring-with-Israel-US-561687

06. Turkissa asuvat juutalaiset alkavat herätä hämmästellessään, minne presidentti Erdoganin islamharrastus johtaa, ja mikä on heidän asemansa ja kohtalonsa ääri-islamilaisessa maassa. Luulisi heillä olevan esimerkkejä joka taholla Lähi-Idässä ilman epäilyksi, mihin se lopulta johtaa. He teitenkin ajattelevat Sakan juutalaisten tavoin 1800-luvun alusta alkaneen juutalaisvastaisuuden noustessa: " mehän olemme mallikansalaisia. Osallistumme sosiaaliseen elämään, meitä on taiteiden, musiikin, kirjallisuuden ja tieteen kärkisijoilla, miksi meitä sorrettaisiin?" Mutta ehkä juuri tuo sosiaalinen ja taloudellinen nousu sai perinteiset kansalaiset epäilemään juutalaisesta salaliitoista ja hyötymisestä toisten kustannuksella, mitä antisemiittisten ryhmien oli helppo kiihottaa juutalaisvihaan, joka on syvällä kaikissa kansoissa, joitte en parissa juutalaiset ovat joutuneet elämään "kansojen erämaassa".
Juutalaisyhteisöt johtajat Juudeassa ja Samariassa suunnittelevat miljoonan juutalaisen palaamisesta kotimaahansa ja luopumaan Egyptin lihapadoista, jotka eivät ole kosher, rituaalisesti puhtaita. Juutalainen matemaatikko Saul Kullok laati formulan, jonka mukaan raamatullisten paikkojen latitude-arvot ilmaisevat, mitä siellä on tapahtunut tai tulee tapahtumaan. Hän mainitsi esimerkin Jerikosta, jonka leveysarvot ilmoittavat tarkoin, koska juutalaiset ylittivät (1436 eKr) Jordanin matkalla. luvattuun Maahansa. Jerusalemin etelärajan leveysarvot ilmoittavat, koska Babylonia kaatui, ja seuraavana vuonna Persian kuningas Kyyros antoi määräyksen juutalaisten palaamisesta rakentamaan Jerusalemin Temppeliä (538 eKr). Hän ennustaa Arnonjoen latituuden perusteella, että ensi vuonna juutalaisia palaa maahansa ennätysmäärä, enemmän kuin NL:sta sen kaaduttua ja juutalaisten saadessa muuttaa kenenkään estämättä muinaiseen kotimaahansa. Onnekseni löysin artikkelin, jossa siitä kerrotaan. Ehkä suomennan kyseisen artikkelin jakaakseni sitä muillekin.
https://www.breakingisraelnews.com/109579/israeli-scientist-finds-mathematical-formula-that-proves-prophecy/,
NykyisenPersian, Iranin, johto syyttää, että juutalainen Israel varastaa pilvet heidät taivaaltaan, ja siksi kova kuivuus vaivaa maata.
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 19 -32, Tiberias 25 -39; Suolameri 19 -32; Eilat 27 -42 +C-astetta, aurinkoista, huomenna lämpenee hieman.
Israelissa on OECD-maiden korkein syntyvyys, 3.1 lasta naista kohti, sitä seuraavat Saudi Arabia (2.5) ja Etelä Afrikka (2.4). https://www.jpost.com/HEALTH-SCIENCE/Israel-has-highest-fertility-rate-in-OECD-report-finds-561465,




Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019