Wednesday, April 18, 2018

KESKIVIIKKO 18.04.2018

KESKIVIIKKO 18.04,2018
01. Eilen tiistai-iltana juutalaisen päivän vaihtuessa sireenit soivat maassa surullisesti kaatuneitten muistopäivän alkamisen merkiksi. Sitä seuraa torstaina Israelin 70-vuotisjuhlapäivä. Nämä kaksi merkittävää muistopäivää haluttiin sitoa toisiinsa kuin osoitukseksi, että maan itsenäisyys on ostettu kallein uhrauksin. Toiseksi kaatuneitten uhrauksilla halutaan muistuttaa, ettei maasta ole vielä tullut rauhan ja turvallisuuden tyyssija, vaan että Israelin tulee edelleen valmistautua taistelemaan saavuttamastaan itsenäisyydestä vihamielisisessä ympäristössä, jonka 350 miljoonaa arabimuslimia ja yli 1,6 miljardia muslimia maailman laajuisesti vannovat tuhoavansa juutalaisen kansan ja hävittävänsä sen asukkaat.
Perustamisestaan lähtien juutalaiset ovat joutuneet toteamaan, ettei Luvattuun Maahan perustetun maan säilyminen olisi ollut mahdollista ilman Israelin Jumalan apua, kuten maan ensimmäinen pääministeri Ben Gurion totesi: "Israelissa ei voi ajatella järkevästi, ellei usko ihmeisiin".
02. Vuosittainen kahden minuutin hiljaisuus lopettaa kaiken aktiivisuuden maassa ja liikenne seisahtuu kahden minuutin ajaksi 11.00 maissa useimpien ajoneuvoissa istuvien tullessa ulos autostaan osoittaakseen kunnioitustaan niille 3 154 terrorin uhrien, ja sodissa kaatuneitten 25 646 naisen ja miehen muistoksi, jotka maksoivat kalleimman henkilökohtaisen uhrin, oman henkensä.
Muistotilaisuuksia tullaan järjestämään kaikissa maan 52 sotilashautausmaalla sekä lukuisissa yksityisillä hautapaikoilla. https://www.timesofisrael.com/marking-memorial-day-israelis-to-pay-respects-at-military-cemeteries-nationwide/

03. Israelin juhliessa maansa 70-vuotispäivää tilastokeskus ilmoittaa, että Israelin väestömäärä on ylittänyt 8.8 miljoonsn rajan. Maan asukas-määrä on nyt tilastollisesti 8.842 miljoonaa.
Sen uskotaan jatkavan tasaista nousuaan siten, että, että seuraavan sadan vuoden kuluttua Israelin väkiluku on 15.2 miljoonaa.

Tänä vuonna Israelin väkiluku kasvoi 163 000 henkilölla (1.9 %) josta 177 00 syntymän kautta, siirtolaisuuden kautta 28 000; kuolleita oli 41 000. Itsenaisyytensä aikana Israel sai 3.2 miljoonaa siirtolaista. Km. ikä miehillä on 80.7 vuotta, naisilla 84.2 vuotta. Väestönkasvu on kuitenkin hidastunut.
44 % israelilaisista asuu 15 suurimmassa kaupungissa. Jerusalem on Israelin suurin kaupunki, sen asukasmäärä on 882 700. Pienin kuntayksikkö on Neveh Zuhar Suolameren rannoilla. Juutalaisia on väestöstä 74.5 %, arabeja 20.9 %, muita 4.6 %.
http://www.jpost.com/Israel-News/As-Israel-celebrates-70th-birthday-population-grows-to-8842-million-550054

04. IDF havaitsi viiden Gazan arabi ryhmän, joka pyrki asentamaan pommia Gazan turva-aidalle. Sotilaat avasivat tulen heitä kohti haavoittaen ainakin kolmea heistä.
Hamasin arabien yritys osallistua Israelin. kaatuneitten muistojuhlaan omalla tavallaan epäonnistui. Tämä tapahtui aikaisin keskiviikkoaamuna Khan Younisin itäpuolella.
Tiistai-iltana IDF tulitti tankin tykeillä Hamasin tukikohtaan Gazan eteläosassa sen jälkeen, kun sieltä tulitettiin israelilaista korjausryhmää turva-aidan varrella.
https://www.timesofisrael.com/at-least-3-palestinians-said-hurt-by-israeli-fire-at-gaza-border/

05. Iranin presidentti Hassan Rouhani vakuuttaa, että Iran kehittää mitä aseita se tarvitsee tarvitsematta odottaa maailman mielipidettä. https://www.timesofisrael.com/rouhani-well-produce-any-weapons-we-need-wont-wait-for-worlds-consent/
Hizbullahin apulaisjohtaja Naim Qassem sanoi, ettei Israelille anneta tilaisuutta asettaa ohjeita ja sääntöjä Syyrian konfliktissa. https://www.timesofisrael.com/hezbollah-deputy-says-israel-wont-be-allowed-to-set-the-rules-of-the-conflict/.
Israelin oikeus antoi määräyksen kuljettaa Gazan March on Return" marssilla haavoittunut arabi Länsirannalle saamaan lääkintähoitoa. https://www.timesofisrael.com/court-orders-injured-gaza-protester-be-transferred-to-west-bank-for-treatment/
Syyria sanoo, että kemiallisia iskuja tutkiva tutkintatyhmä on saapunut Doumaan, mutta pelkona on, että raskauttavia todisteita on kuljetettu muualle tutkimuksen aloittamisen viivästyttyä. https://www.timesofisrael.com/chemical-inspectors-enter-syrias-douma-amid-concerns-for-probe/
SÄÄTILA TÄNÄÄN
Jerusalem 16 -30; Tiberias 18 -36; Suolameri 22 -34; Eilat 33 -38 +C-astetta. Huomenna vähän viilenee, mutta aurinkoinen sää jatkuu.

.

No comments: