Wednesday, April 11, 2018

KESKIVIIKKO 11.04.2018

KESKIVIIKKO 11.04.2018
01. Kävimme aamutuimaan Shaare Tzedekin (vanhurskaan portti) sopimuksen mukaisesti silmälääkärin vastaanotolla. Silmiäni tutkittiin ainakin kolmen henkilön toimesta, joista viimeinen oli silmälääkäri. Samalla jokainen laittoi silmiini tippoja, jotka aiheuttivat sen, että lopulta ulos mentäessä auringon valo häikäisi silmiäni, ja värit olivat saaneet uuden loiston.
Lopputuloksena nuori lääkäri totesi, että kaukonäkö on hyväksyttävä, mutta lähinäkö tarvitsee silmälasien apua. Hän suositteli leikkausta, jolla kolhiintunut linssi korvataan uudella kertoen, että odotusaika voi kestää 4 viikkoa. Ennustin kotiin mentyä, että joku varmaan peruu paikkansa ja aika voi tulla piankin. Meni vain pari tuntia, kun sairaalasta ilmoitettiin, että paikka vapautui maanantaiksi. Täten epävarmuus kutistui kovin lyhyeksi, mutta kuten "Päämajan" aiemmassa ilmoituksessa kerrottiin, uuden toimittajan valitsemien on joka tapauksessa ajankohtainen. Se siirtyi vain siksi, ettei sopivaa ehdokasta ollut tiedossa. Markku poikani ilmoitti harkitsevansa asiaa, mikä olisi yksinkertaisin ratkaisu, koska hän tuntee websivut ja paikallisolot, eikä siten tarvittaisi monia neuvotteluja ennen päätöstä.

02. Sodan äänet voimistuivat entisestään Syyriassa tehdyn pommi-iskun vuoksi, jossa epäilyjen mukaan käytettiin myrkky-kaasua. Syylliseksi epäillään Syyrian armeijaa, joka on ennenkin ollut epäiltyjen listoilla samasta syystä. Venäjä ilmoitti välittömästi syytökset perättömiksi ja lupaa estää YK:n turvallisuusneuvoston tuomitsevan päätöksen veto-oikeudellaan.
USA ilmoitti valmistelevansa rangaistus-iskuja Syyriaa vastaan ennen viikonloppua. USA saa mukaansa Englannin ka Ranskan ilmavoimat. Presidentti Trump pyrkii saamaan rangaistusiskuihin globaalin tuen. Mitään sitovaa päätöstä ei ole tehty. USA lähetti ohjusaluksensa Syyrian rannukon edustalle, mitä seurannevat Englanti ja Ranska. Venäjä häiritsi USA:n alusta. https://www.timesofisrael.com/after-gas-attack-us-uk-france-weigh-strike-on-syria-by-end-of-week/

03. Gazan arabien asettama pommi räjähti lähellä IDF:n ajoneuvoja, mutta pommi ei vahingoittanut kalustoa eikä haavoittanut ketään. Israelin ilmavoimat tekivät tapansa mukaan vastaiskuja Gazassa iskien Hamasin kohteisiin.
Hamasin aktivistien asentama pommi oli tarkoitettu korjaustöihin osallistuvia ajoneuvoja vastaan, mutta ne eivät vaurioituneet. IDF:n ilmoituksen mukaan puskutraktori oli Gazan puolella aitaa., mutta puskurivyöhykkeellä. Pommi oli asennettu viikonvaihteen aikana sattuneiden massamielenosoitusten aikana, joiden tarkoituksena oli hyökätä turva-aitaa vastaan ja ylittää se. https://www.timesofisrael.com/palestinians-set-off-bomb-against-idf-vehicle-near-gaza-army-retaliates/

04. Maailman johtavien kansanjohtajien välinen sanailu on kehittynyt tasolle, joka on ennenkuulumaton kansainvälisessä diplomatiassa. Hyökkäykset vastapuolta kohtaan ovat hyvin henkilökohtaisia ja loukkaavia, mikä osoittaa kunnioituksen puutetta aikana, jolloin kuitenkin on pystyttävä elämään ja turvaamaan kansansa hyvinvointi. PohjoisKorean yksinvaltiaan Kim Jong Unin solvaukset ovat laantuneet, mutta uusia kohteita nostetaan esiin toistuvasti.
Lontoossa kaksoisagenttia vastaan tehty myrkytysisku sai länsimailta useita suoria syytöksiä presidentti Putinia vastaan. Tämä lapselliselta kuulostava leikki on kuitenkin kuolemanvakava, sillä osapuolilla on runsaasti massatuho-aseita. USA:n ja Neuvostoliiton keskenään sopima MAD-järjestelmä on kuitenkin horjunut, sillä Venäjä on rauhassa ja ilman rajoittavia tekijöitä saanut kehittää ydin- Ja ohjus-aseistustaan, jolla se on ohittanut USA:n kapasiteetin, joka Obaman 8-vuoden hallintakauden aikana ilmeisen tarkoituksellisesti romutettiin vaarallisen alhaiseksi, mitä Trump pyrkii nyt korjaamaan.
Presidentti Trump esitti Venäjälle vakavan varoituksen: "Ole valmis Venäjä". Hän syyttää Venäjää "myrkkyaseita käyttävän maan liittolaiseksi". Venäjä uhkaa ampua alas jokaisen ohjuksen, joka ammutaan Syyriaa vastaan. Trump vastasi tähän syyttäen Putinia "kaasulla surmaavaksi eläimeksi".
Venäjä lähetti keskiviikkona Syyriaan korkeantason delegaation, jossa on mukana korkeantason johtajia ja parlamentin jäseniä. Delegaatio tapaa Syyrian presidentti Bashar Assadin Damaskoksessa.

https://www.timesofisrael.com/liveblog-april-11-2018/

05. Pääministeri Netanyahu tukee lakiesitystä, jolla rajoitetaan korkeimman oikeuden puuttumista Knessetin hyväksymien lakien voimaan tulemiseen. Jewish Home aikoo esittää lakia maahan-muuttajien karkottamiseen, joka ohittaa korkeimman oikeuden puuttumisen siihen. https://www.timesofisrael.com/netanyahu-backs-bill-to-remove-high-courts-ability-to-strike-down-laws/
06. Iranin media julkaisi keskiviikkona kuvia Syyriassa Palmyran T4 lentotuki-kohdasta, jonka pommittamisesta syytetään Israelia. Ohjushyökkäyksessä sai surmansa ainakin 14 ihmistä, heidän joukossaan sotilaita. Iran on tarkoituksella rakentanut tukikohtiaan lähelle Venäjän tukikohtia estääkseen Israelin iskemästä niihin ohjuksillaan. https://www.timesofisrael.com/iranian-media-posts-photos-of-syrian-base-allegedly-bombed-by-israel/
07. Äskettäin julkaistussa videossa näytetään, miten vasemmistoaktivistit pyrkivät estämään IDF:n sotilaita ampumasta Gazasta turva-aidalle pyrkiviä gazalaisia. Aktivistit kutsuvat videossa IDF:n sotilaita "terroristeiksi, jotka massamurhaavat aseettomia siviilejä". Eivät "March of Return" marssijat ole aseettomia; joillakin oli tuliaseita, toisilla petrolipommeja ja käsikranaatteja. https://www.timesofisrael.com/left-wing-activists-accost-idf-soldiers-near-gaza-call-them-terrorists/
08. Guatemala muuttaa Israelin lähetystönsä Jerusalemiin 16. toukokuuta. https://www.timesofisrael.com/guatemala-to-move-its-embassy-to-jerusalem-on-may-16/
09. Eilen Jerusalemissakin satoi vettä useaan otteeseen, mutta tänään oli aurinkoista, joskin viileän tuntuista. Huomenna ennustetaan lähes pilvetöntä taivasta, ja aurinkoinen sää jatkuu lämpötilan noustessa tämän päivän huippulukemista16 asteesta 21 -24 asteeseen. https://www.accuweather.com/en/il/jerusalem/213225/current-weather/213225.


No comments: