SUNNUNTAI 04.02.2018

SUNNUNTAI 04.02.2018
01. Saeb Erekatin, PA/PLO:n entisen rauhan-neuvottelijan, PLO:n pääsihteerin johtaman järjestön hallitus harkitsee aiemmin julkistamansa Israelin tunnustamisen peruuttamista. Eksekutiivinen komitea käsitteli kysymystä kolme tuntia kestäneessä kokouksessaan lauantaina, mutta päätti asettaa komitean tutkimaan, mitä seurauksia sillä olisi.
Vuonna 1988 tehdyn tunnustamispäätöksen peruuttaminen katkaisisi suhteet Israelin kanssa ja hautaisi lopullisesti toiveet kahdesta valtiosta. Etenkin turvallisuus-yhteistyön katkaiseminen arveluttaa – vaikka monet PLO:n jäsenet sitä vaativat – sillä PA/PLO:n oma turvallisuus lepää IDF:n tuen varassa.
PLO:n hallitus julkaisi istuntonsa jälkeen julkilausuman, jossa se kertoo komitean asettamisesta tutkimaan tunnustamis-päätöksen peruuttamisen seurauksia. Toiseksi se kehottaa PA:ta katkaisemaan kaikki suhteensa Israeliin, mukaan lukien turvallisuusyhteistyö Juudean ja Samarian alueilla. Kolmanneksi lausunnossa kehotetaan "puheenjohtaja Mahmoud Abbasia aloittamaan välittömät valmistelut suunnitelman ja projektien laatimiseksi erottautumisaskeleista Israelin miehitys-hallituksesta poliittisella, hallinnollisella, taloudellisilla ja turvallisuus-aleilla". Erottautumissuunnitelmat esitetään PLO:n toimenpidekomitealle (hallitukselle) hyväksymistä varteen, mutta ilmoittamatta päivämäärää.
Hallituksen kokous oli ensimmäinen PLO:n keskuskomitean esittäessä tätä viime kuussa.

PA/PLO:n johto joutui shokkitilaan presidentti Trumpin ilmoitettua joulukuussa tunnustavansa Jerusalem Israelin pää-kaupungiksi, ja annettua ulkoministeriölle ohjeet aloittaa valmistelut USA:n lähetystön muuttamiseksi Tel Avivista Israelin pääkaupunkiin, joka voisi tapahtua 2019 loppupuolella.
Vastalauseeksi Abbas ilmoitti katkaisevansa kaikki suhteet USA:n hallituksen kanssa ja ilmoitti, ettei USA voi enää toimia välittäjänä Israelin ja palestiinalaisten välillä. Abbas kieltäytyi tapaamasta USA:n varapresidentti Mike Penceä tämän Israelin vierailun aikana sekä Trumpin nimittämää välittäjää Jason Greenblattia.
PLO:n hallitus tuomitsi lauantaina "USA:n hallituksen kiihotus- ja vääristelykampanjan presidentti Abbsia ja PA/PLO:n johtoa kohtaan". Hallituksen lausunnossa todetaan, että kampanjan tarkoituksena on oikeuttaa Washingtonin hyökkäys-ja rangaistustoimet palestiinalaista kansaa kohtaan ja antaa sille peite Palestiinan kysymyksen likvidoimiseksi jatkaen: "USA:n hallituksen tulee lopettaa mustamaalaamisen ja uhkausten kielensä. Vaadimme USA:n hallitusta lopettamaan vihapuheensa ja tunnustamaan arabi-palestiinalaisen kansan historialliset oikeudet tähän maahan ".
Lausunnossa todetaan edelleen, että USA on diskannut oikeutensa toimia välittäjänä yksipuolisten päätöstensä vuoksi, ja esitti vaatimuksen kansainvälisen konferenssin kutsumista koolle kansainvälisten julki-lausumien mukaisesti ratkaisemaan Israelin ja palestiinalaisten välisen konfliktin. Abbas jopa esitti vaatimuksen Afrikan maitten osallistumisesta rauhanprojektiin.
Israel vaatii PA/PLO:n tunnustavan Israelin juutalaisena valtiona, mutta PA:n johdon mukaan Israelin tulee ensin tunnustaa Palestiinan valtio Juudeaan ja Samariaan.
Länsimaat ovat varoitelleet PA/PLO:n johtoa liian kärkevistä päätöksistä.
PLO:n komitea kehotti lauantaina "Palestiinan johtoa vapauttamaan itsensä taloudellisten suhteitten Pariisin proto-kollasta, jonka Israel ja PLO allekirjoittivat v. 1994 Oslon sopimusten seurauksena". PLO:n komitea syytti Israelia sitä koskevien vaatimusten jättämisestä täyttämättä. Lausunnossa vaadittiin boikotoimaan "setlementeissä" valmistettuja tuotteita ja lisäämään Israelin vastaisia boikottitoimia.
Taloudellisia ja liikesuhteita kehotettiin voimistamaan Palestiinan ja sille ystävällisten arabi-islamin,- EU- ja muiden ystävämaiden kesken. https://www.timesofisrael.com/plo-to-mull-revoking-recognition-of-israel/

02. Saeb Erekat esitti väitteen, että USA kannattaa palestiinalaista kansannousua, ja läimäytti samalla USA:n YK:n lähettilästä Nikki Haleita käskien sulkemaan suunsa.
Erekat esitti täyslaidallisen Trumpin hallitusta vastaan sen kritisoidessa Mahmoud Abbasia, mutta väitti kuitenkin, ettei PA/PLO etsi sotaa USA:n jallitusta vastaan. Hän esitti syytöksen USA:n hallituksen suunnittelevan Abbasin hallituksen kaatamista, ja vaati Nikki Haleyta sulkemaan suunsa kritisoidessaan PA/PLO:n presidenttiä Mahmoud Abbasia.
Haley syytti Abbasin PLO:n keskuskomitean kokouksessa pitämää 3 tunnin puhetta, että se oli täynnä antisemiittisiä valheita. Erekat väitti Haleyn kärsimättömyyden menneen niin pitkälle, että hän vaatii Abbasin syrjäyttämistä. "Hän vaatii demokraattisesti valitun Palestiinan presidentin syrjäyttämistä, kuten Erekat totesi PA:n Al-Watan uutisten websivulla. "Abbas johti rauhanprosessia ja edusti kahden valtion periaatteen toteuttamista. Nyt USA:n hallitus syyttää häntä pelkuruudesta vaatien hänen poistamistaan. Vain Palestiinan kansalla on tämä oikeus, ja hän toimii uskollisena heidän marttyyreilleen, vangeilleen, haavoittuneille, ponnisteluille, päättäväisyydelle ja sankaruudelle. Tämä on todellisuus. Vain Palestiinan kansa on oikeutettu vaatimaan johtajiltaan vastuullisuutta". Erekat vastasi Nikki Haleyn pitämään puheeseen YK:ssa 15. tammikuuta, jossa hän sanoi mm.
Abbas julisti puheessaan Oslon sopimukset ja rauhanprosessin kuolleiksi. Hän torjui USA:n roolin rauhanprosessissa. Hän loukkasi USA:n presidenttiä. Hän vaati Israelin tunnustamisen peruuttamista; hän manasi esiin ruman ja kuvitteellisen menneisyyden, mennen aina 17. vuosisadalle maalatakseen Israelin Euroopan maiden kolonialistiseksi projektiksi Haley sanoi jatkaen: "Puhe, joka on täynnä vääriä ja todistamattomia salaliittoteorioita, ei ole henkilön puhetta, jolla on rohkeutta ja tahtoa etsiä rauhaa".
Haley kuulutti "palestiinalaista kuningas Husseinia, joka teki rauhan Israelin kanss".

Erekatin vastaus oli täynnä ylenkatsetta ja halveksuntaa. "Nikki Haleyn on syytä pitää suunsa kiinni tajutakseen, ettei PA:n johto ole ongelma, vaan Israelin miehitys ja sen harjoittama politiikka. Kyllä mekin teemme virheitä", Erekat tunnusti lopuksi, "mutta USA:n ja Israelin päämääränä on Palestiinan kansallisen projektin horjuttaminen. USA:n ja Israelin virkailijat sanovat, että kuka tahansa palestiinalainen poliitikko, joka vaatii Jerusalemin itäosaa Palestiinan pääkaupungiksi ja vaatii paluuoikeutta YK:n päätöslauselman 194 mukaan tulee syrjäyttää. He etsivät palestiinalaisia johtajia, jotka hyväksyvät Palestiinan projektin tuhon. Me olemme kertoneet heille, ettei edes 1000 vuodessa löydetä palestiinalaisia, jotka suostuvat yhteistyöhän noilla ehdoilla".

Erekat uhkasi viedä Trumpin Jerusalemin päätöksen Haagin kansainvälisen oikeuden ICC harkintaan, ja "tulemme hakemaan kaikkia YK:n ja muiden kv. järjestöjen jäsenyyttä kääntääksemme koko maailman Yhdysvaltoja ja Israelia vastaan".
Näinhän sen tulee mennäkin Raamatun Sanan mukaan, mikä tulee johtamaan Harmageddonille ja Jumalan vastustajien lopulliseen tuhoon. (Sak.12:1 -4) https://www.timesofisrael.com/erekat-slams-us-for-pushing-palestinian-coup-tells-nikki-haley-to-shut-up/

03. UUTISIA LYHYESTI
• IDF:n sotilaat etsivät edelleen päättäväisesti Havat Gilad juutalais-yhteisön rabbin Raziel Shevachin murhaajia eristämällä Jeninin lähellä olevia kyliä. Sotilaat ov pidättäneet useita palestiinalaisia, joiden epäillään syyllistyneen terrorismiin, mutta eivät ole vielä löytäneet etsimiään murhaajia. Yksi palestiinalainen on saanut surmansa pyrkiessään estämään sotilaita heidän etsinnöissään. Sotilaat toimivat nyt Burqinin kylässä ja pakolaileirissä lähellä Jeniniä.
https://www.timesofisrael.com/troops-said-besieging-homes-in-w-bank-village-in-hunt-for-havat-gilad-terrorist/, https://www.timesofisrael.com/idf-says-accomplice-in-havat-gilad-terror-attack-arrested/,
• Israelilaismies otti väärän käännöksen ja ajoi autollaan Abi Disin arabilähiöön Jerusalemin itäosassa. Mies haavoittui, mutta PA:n poliisi esti hänen varman lynkkauksensa, kunnes IDF:n sotilaat tulivat paikalle. Auto sytytettiin tuleen. Armeijan tiedotteen mukaan lähes 200 mielenosoittajaa kivittivät sotilaita, polttivat miehen auton estäen häntä jatkamasta matkaansa. Ei vielä tiedetä, miksi hän meni Abu Disiin. https://www.timesofisrael.com/israeli-attacked-has-car-torched-after-entering-palestinian-town/
• Poliisi kuulusteli neljää uutta epäiltyä hallituksen entisen yhteystyön johtajan David Bitanin (Likud) korruptiojutussa. Miehet pidätettiin ja heitä kuulusteltiin varoituksella, että kaikkea voidaan käyttää heitä vastaan oikeudessa. https://www.timesofisrael.com/4-suspects-including-tel-aviv-deputy-mayor-detained-in-bitan-graft-probe/
• IDF pitää suurimman laskuvarjo-joukkojen harjoituksen v. 2012 jälkeen. IDF haluaa kokonaisen laskuvarjojääkäri- prikaatin osallistumista harjoitukseen kaikkine varusteineen lähellä Gazan rajaa. Onko tämä vinkkinä mahdollisesta Gazan kaistan tai Libanonin eteläosan miehityksestä, on epäselvää, mutta jännitys on korkealla sekä Gazan rajalla että pohjoisessa Libanonin ja Syyrian rajoilla. Jääkäreillä ovat raskaat aseet mukanaan. Harjoituksiin osallistuu suuri C-130J kuljetuskone, joka aloitti palveluksensa 2014. Se tunnetaan nimellä Super Herkules USA:ssa ja Samson Israelissa. Se lentää 30 % pitemmäksi kuin Rhino, jota käytettiin Entebben operaatiossa, ja ottaa 25 % enemmän lastia. Harjoitus toteutunee keväällä tai kesällä 2018. IDF:n taholta vakuutetaan, että jos sota puhkeaa pohjoisessa, libanonilaiset eivät voi loikoilla biitseillä kuten 2006, Tel Avivin asukkaitten istuessa pommisuojissaan. Entinen IDF:n upseeri ja asuntoministeri Joav Galant varoitti, että sodassa Israel tulee palauttamaan Libanonin takaisin kivikauteen. "Iranilaiset tulvivat Lähi-Itään" Galant sanoi. "He ottivat EteläLibanonin käyttäen Hizbullahia, ja pyrkivät saamaan Syyrian valvontaansa. Tämä prosessi tekee Syyrian taistelu-kentäksi Venäjän lipun alla. Me tarkkaamme tilannetta, emmekä seiso tumput suorina tilanteen kehittyessä."
IDF julisti lauantaina etelän joukoissa hätätilaharjoitukset maajoukoille. Se on rutiiniharjoitus, eikä liity muihin. https://www.timesofisrael.com/israel-to-hold-largest-paratroop-drill-since-2012/
• Israelissa aloitettiin karkotusmääräysten jakaminen Afrikan maista luvatta maahan tunkeutuneille, joita on 38 000. https://www.timesofisrael.com/israel-begins-handing-out-deportation-notices-to-african-migrants/
• Arafatin salaiset päiväkirjamerkinnät on vapautettu sensuurista ja ne voidaan julkaista. Niiden mukaan PLO oli tehnyt salaisia sopimuksia Italian kanssa. Päiväkirjat on sidottu 19 nidokseen alkaen vuodesta 1985 lähtien. Salainen sopimus Italian kanssa esti terrorismin Italiassa, ja Arafatin valheita käytettiin säästämään Silvio Berlusconin syytöksistä, Arafatin ystävyydestä Fidel Castron kanssa sekä vastuksesta Irakin johtajaa Saddam Husseinia vastaan Gulf-sodan aikana Irania vastaan. Arafat kuoli 2004 Ranskassa sotilassairaalassa, mistä syytettiin Israelia hänen (toteen näyttämättä) myrkyttämisestään. Ensimmäisen osan julkaisi L´Expresso. Aluksi päiväkirjat sai haltuunsa pari säätiötä Luxengurgissa, joka möi ne edelleen ranskalaiselle säätiölle tutkimuksia varten. Sopimus Italian kanssa, jossa käytettiin runsaasti rahaa, salli PLO:n ja PFLP:n terroristien vapaan liikkumisen Italiassa. Samankaltainen sopimus oli Ilicj Ramirez Sanchezin - joka tunnettiin nimellä Carlos shakaali - ja Sveitsin välillä, joka säästi sen terrori-iskuilta. Arafat kirjoittaa Yitchak Rabinista ja Shimon Peresistä, kutsuen heitä erinomaisiksi, kauniiksi ihmisiksi. Arafat kirjoittaa, ettei hän itse antanut käskyä terroristeille hyväksyen suunnitelmat, mutta totesi iskun onnistuttua, Hyvä Hyvä. - Ehkä joskus saan tilaisuuden referoida niitä enemmän ajan kanssa. https://www.timesofisrael.com/secret-diaries-of-arafat-come-to-light-confirming-pact-with-italians/.
• Antwerbenisä Belgiassa poliisi pidätti miehen jonka tarkoituksen oli ajaa hassidic-miehen ja hänen poikansa yli. Lauantaina ehittynyt tilanne taltioitui turvallisuuskameran videolle. ;olemat ehtivät hypätä syrjään villisti liikkuvan auton tieltä, joka pääsi pakenemaan ortodoksi miehen juostessa sen takana. https://www.timesofisrael.com/man-held-in-belgium-after-car-nearly-rams-hasidic-man-son/
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 11 -19; Tiberias 12 -25; Suolameri 18 -26; Eilat 12 -28 +C-astetta
Tänään ja lähipäivinä puolipilvistä, lämpötila nousee hieman.


Comments

Popular posts from this blog

PERJANTAI 03.02.2017

Sunnuntai 22.08.2021

MAANANTAI 10.06.2019